Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2016 09:45 - То е ясно, че тия не могат да станат „модерни, леви социалисти“ ми да вземат и да си върнат старото БКП ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1489 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 05.04.2016 00:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
... То които подлежаха на промяна сами се изнесоха а останалите са кариеристи, далавераджии и демагози които „силно любят и мразят“.  


Те са си същите, БКП и най-обичат да мразят!

 

     Ще има ли паметник на Рейгън в София? Вижте аргументите "за" и "против" Начало / България / Здравей, България / Ще има ли паметник на Рейгън в София?   Мария Милкова   01/04/2016 10:06 ч., oбновена в 10:34    

 

Идеята в София да бъде издигнат бюст-паметник на американския президент Роналд Рейгън (1981-1989) на входа на "Южния парк" разбуни духовете. Моментално се появиха остри противници, както и привърженици на идеята. 

 

"За мен това е един от последните хора, които трябва да имат паметник у нас. Рейгън е символ на изострянето на международното положение, което започна да променя границите", коментира Николай Белалов, общински съветник от БСП 

 

"Не виждам проблем да има паметници на чужденци в някоя държава, стига тези чужденци да са имали пряко и косвено заслуги за нормалното развитие на нещата в тази държава",възрази Асен Генов от „Протестна мрежа”. 

 

Паметникът ще бъде висок 3 метра.


За новите модерни леви това може;

 image
Колко познато, също като дъртите комунисти са!
Героят-Освободител и неговият фен-строител;

image  image 

И още един Освободител за който казват, че бил построен но на „частна собственост“ но някакси удобно забравят, че тази собственост е в България..




Танка-Освободител влязал първи в Силистра да освобождава България от кого, даже който го е измислил и той не знае!?!

image


Това пак е Освободител но торпедоносец
курдисан в Тутракан.

image

Всичко това е правено от „силна любов“ търсих но не можах да намеря паметник на чепик, ушанка или каска, че то май само те останаха невъзвеличани като символи на „Освободители“.


Спорен паметник ...

image

.... но за мен не е съвсем така, защото тези 159 американски летци са загинали от български войни които повече от 45 години бяха забравени или забранени за честване!
Също както и жертвите от бомбардировките, коноктюрно сега се сещат някои за тях. Движение „Мати булгария“ поставя в моравата до НС и то пак конюктурно след т.н. промени.

Аз знам колко български летци за загинали в тези битки, а вие!? И си признавам, че този паметник ме заинтригува да открия, че мога и да се гордея.

 А ето как покрай любовта към голямата идея и омразата към вечния враг кара някои да намразят народа и героите си;

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80_%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8
 


image

Възгордейте се, уважаеми патриотарЕ а тия двама-трима дето ще ме оплюят нека прочетат поне уикипедията, че поне тя с големи букви е и се леко чете.

Това обаче на попречва след 1944 г., по време на комунистическя сателитен съветски режим в България, независимо от официалната антиамериканска пропаганда, в духа на наложения "пролетарски интернационализъм" името на капитан Димитър Списаревски като национално убеден "царски" офицер станал любим на народа героичен символ и неговият подвиг в защита на мирните граждани на София и българската земя от чуждите врагове да се цензурира и да се споменава само в ограничен кръг специализирани публикации и фактически от власт в продължение на повече от 40 години налага пълното мълчание за него и подвига му.  . Така, както не се споменава и името на другия герой, неговия чичо, Димитър Списаревски – достоен български офицер и поет, престъпно съсечен като парламентьор при сърбите в самия край на Междусъюзническата война при Злетовската река след като протестира за спазване на военната чест от вероломните бивши съюзници срещу хулите и ругатните им към България.

В първите месеци на настъпилите събития, бащата Светозар Списаревски, уволнен вече от службата, работил в Община гр. Добрич от управляващия орган, Околийския комитет на Отечествения фронт гр.Добрич. В протокол № 33 на ОК на ОФ от 5.12.1944 г. фигурира следното решение : “ Не се дава служебна бележка на СветозарСписаревски, бивш контрольор при Добричката община, уволнен като фашист." (ф.11, оп 2, а.е. 3А) От 12-те участници в това заседание, четирима са бъдещи кметовена гр. Добрич, управлявали го общо над 15 години. На майката на Димитър Списаревски Ветка (Елисавета) Списаревска за дълго време е отнета пенсията, защото синът й бил "царски офицер" занмавал се с "фашистка дейност", а брат му е изхвърлен от армията.[34] Във филма за него негов сродник с горчивина споделя: “Списаревски е щастлив, че е загинал, защото след 9 септември 1944 г. комунистите положително щяхя да го убият.” 

Цензурата е непробиваема. Не успява да я разбие нито писателят Емилиян Станев, нито Серафим Северняк, нито Слав Караславов, които искат да пишат за подвига на Списаревски. Нещо повече, след една кратка публикация за Списаревски във в. „Поглед” посланикът ни в Москва, въпросния Стоян Гюров, изпитал навремето за антинационалната си ремсистка истерика шамарите на гимназиста Списаревски, лично занимава с този „международен проблем” самия Тодор Живков.[31]

 След 1989 г. мълчанието за подвига му е разкъсано и народното преклонение се отприщва. Издадени са книги, брошури, печатат се статии, посветени са му телевизионни предавиния, лекции, филми.

Сега се питам дали покрай „спорния“ паметник на Р. Рейгън няма да се сетим за убитите край кльоновете свободолюбиви българи.

Българи убити от българи, едните и другите жертви на „силната любов и омраза“ а виновниците само ще си сменят абревиатурите и ще „поемат вината само с мезета“!




Гласувай:
4



1. slavimirgenchev1953 - Горе Йелоустоун! Доле США! )))
04.04.2016 19:55
Ама-ха!
Да жувеят кухеловенциатът и хвалиери помпиери - храбрите защитници на родината от хамириканци, соросоиди, еврогейци и прочия гниди!
цитирай
2. getmans1 - Горе, я и доле :))) ...
04.04.2016 20:24
slavimirgenchev1953 написа:
Ама-ха!
Да жувеят кухеловенциатът и хвалиери помпиери - храбрите защитници на родината от хамириканци, соросоиди, еврогейци и прочия гниди!


... Понеже дъртите от БСП/БКП не смеят още да преглътнат това дето са сторили на рода Списаревски официално са възложили тази мисия на младежите.
Бе плазмодии бе, че и шизофренни ако ти е домъчняло за прост коментар скокни при Демографа, там вече един мозък-бръснач се е „изтропал“.
цитирай
3. yoan2015 - 3
04.04.2016 20:26
При положение, че са издигнали паметник този велик предполагам съветски стратег, би трябвало без много протести да се отдаде почит и на холивудския актьор, който им се подигра майсторски и им развали рахатлъка. С извинение и уважение.
цитирай
4. getmans1 - Мани, мани, ,радвам се, че не доживяхме да носим венци пред някоя бронзова ушанка или чепик :)))
04.04.2016 20:38
yoan2015 написа:
При положение, че са издигнали паметник този велик предполагам съветски стратег, би трябвало без много протести да се отдаде почит и на холивудския актьор, който им се подигра майсторски и им развали рахатлъка. С извинение и уважение.

цитирай
5. podvodni - Я по-добре издигнете паметник на ...
04.04.2016 21:26
Я по-добре издигнете паметник на Осман паша, и лорд Дизраели !
Нали така е длъжен да прави всеки шабат-гой !
цитирай
6. getmans1 - „Ти му разправяш „Куме Иване“ то търчи за ... да те хване!“
04.04.2016 21:58
podvodni написа:
Я по-добре издигнете паметник на Осман паша, и лорд Дизраели !
Нали така е длъжен да прави всеки шабат-гой !

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6078474
Постинги: 2743
Коментари: 26505
Гласове: 9636
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031