Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2016 18:48 - На тая приказка сега и е времето, по ракиено време на ракийка и салатка
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 755 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ... на Трети март,
четирима професори,
Манифест за републиката прогласиха.


Пет деня дитирамби им пяха,
а след това „Ни ду, ни ху“, заспаха.

Гледам вчера един се събудил
и са „изтропал“, казано на жаргон.


Огнян Минчев: Депутатите да внимават с ракията, електоратът ще превърне думите в дела Последна редакция на 08/04/16 18:37   image

Огнян Минчев

  2016-04-06 14:21:35 Само хора в лимузини и скъпи шотландски питиета могат да посегнат на народната напитка

"Единствено самозабравили се управници, самоизолирали се зад пердетата на мерцедесите и зад потните чаши с маркова шотландска напитка могат да направят грешката да ограничават взаимната любов между българина и домашната ракия". Така политологът Огнян Минчев коментира законовите промени, с които количеството ракия, което производителите могат да произвеждат, се ограничи наполовина. Освен това те имат право да варят ракия само половин година. 

"Само през половината година можело - и защо, интересно? О, неразумний и юроде, скрий хляба, сиренето с палмово масло, надениците от вида "кучешка радост" (които нито едно уважаващо себе си куче не би яло с удоволствие) - но не пипай домашната ракийка! През 1981 г. Леонид Ильич Брежнев вдигна цената на обикновената руска водка от 4 на 6.08 рубли. Поетичният гений на руския народ отреагира мълниеносно със следната частушка:

Водка стала шесть ноль восем, все равно мы пить не бросим!

Передайте Ильичу - десят даже по плечу.

Ну, а если будет больше - то Росиия будет Польша!

Засега не е известна поетична реакция на депутатската инициатива ракия да се вари само половин година. Рефлексиите на електората спрямо това мъдро управленско решение се ограничават до това, което проф. Балан наричаше "усто-псувни матерни мръснословия"... Депутатите да внимават! Защото на определен етап на реализация на тяхната визия за трезвеност, избирателите ще си спомнят лозунга "Да превърнем думите в дела!", пише още Минчев.

Явно за тоз писач на манифести истината няма значение а тя е проста;

Промените в закона целят да повишат приходите в държавната хазна и предвиждат да ударят по две категории производители на алкохол. Първите са лицензираните винпроми, които са около 60 на брой и към момента плащат по 550 лв. акцизна ставка за казани над 500 л., която ще се увеличи на 1000 лв. за хектолитър чист алкохол.Втората категория обаче са над 2000 специализирани малки обекти за дестилиране, които нелегално бълват промишлени количества алкохол, без да плащат на държавата. Продават ги нелегално с етикети „домашна ракия“ и прикриват от държавата приходи, чиито акцизи по данни на Министерството на финансите се равняват на над 185 милиона лева годишно. 

Те са основната причина за настоящите промени в закона. Това производство е прикрито зад малки частни фирми и заема 50% от производството на ракия в страната ни, коментират депутатите. 

Промените ще помогнат да се отсее застрашителното влияние на подобни нелегални производители на ракия, което освен в ущърб на държавата и хората е много рисково и за здравето. Така ще се съхрани домашната ракия и най-вече нейният имидж, който именно заради рисковото производство на тези нелегални казанджийници става обект на множество нападки. Хората ще могат спокойно да варят своята ракия за лични цели, категорични са от НЛВК. 

Промените също гласят казанджийниците да варят ракия само от 1 юли до 31 декември, а ако решат да работят извън това време, трябва да поискат разрешение от Агенция Митници. Поправката беше гласувана миналата седмица от бюджетната комисия на второ четене в закона за акцизите.

“Целта е да се извади на светло алкохолът от сивия сектор. Защото лицензираните промишлени изби у нас годишно оползотворяват 200 000 тона грозде и внасят в републиканския бюджет 185 млн. лв. Докато специализирани малки обекти за дестилиране преработват 200 000 тона грозде и 100 000 тона плодове, а внасят в хазната едва 700 000 лева. Това не са измислени цифри, а са данни от Министерството на финансите”, коментира председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев.
 
Тоя „батька“ явно никога не е варил домашна ракийка в селски казан но за пиене, сигурно е пил ама кога е писал сигурация не е бил на вода или пък
„тъй му говори звездата“!

Единият се „изтропа“, чакаме другите!



Гласувай:
4



1. getmans1 - Мой познат /Лека му пръст, отиде си ...
10.04.2016 19:26
Мой познат /Лека му пръст, отиде си от този свят/ работеше в такава ракиджийница ме смая като го видях да купува ракия в Кауфланд за Коледните празници.
Още повече ме смаяха думите му „ Не купувай ракия от казанджии, нямаш си идея от какво я изваряваме, бедната ти е химията. Някой ден ще ти разкажа.“

Е, не даде Бог да ми разкаже, с такива не данъчните и митниците трябва да се занимават а направо ДАНС.
цитирай
2. kvg55 - Дойдох!
11.04.2016 00:20
Всичко е в интерес на големите производители, чиито ракии не са и помирисвали грозде или плодове. Правят ги от спирт и есенции. Особено в Карнобатско.
Варил съм ракия и продължавам да варя, затова знам как и от какъв материал става и какво излиза от чучурката. Еликсир.
цитирай
3. getmans1 - Хубаво ама и добре ще си дошъл, ако поне малко се напънеш да разумееш написаното ... иначе излиза, че само се заяждаш ....
11.04.2016 06:49
kvg55 написа:
Всичко е в интерес на големите производители, чиито ракии не са и помирисвали грозде или плодове. Правят ги от спирт и есенции. Особено в Карнобатско.
Варил съм ракия и продължавам да варя, затова знам как и от какъв материал става и какво излиза от чучурката. Еликсир.


... На един продукт може да се каже ракия ако съдържа поне 30% съответния плодов дестилат.
Пък и в житния спирт не виждам нищо лошо даже го предпочитам пред „домашната“ дето чичото от лакомия не е махнал метила а пък и разрежда с патоки.
цитирай
4. getmans1 - Нищо общо с темата но просто да си архивар нещо,,че нямам време после ще го махна
11.04.2016 17:46
17:42 - Венци, крайно неудачни съвети ми даваш влез в моя блог и се виж как вилнееш, друг е въпроса, че винаги се налага да те завръщам в темата ...
vencivaleri1951 написа:
getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:
[quote=getmans1]Ей, аналЛизаторе като си решил да говориш и пишеш за това велико нещо „Вагината“ би требвало да си избършеш кафявото около джуките и да си измиеш зъбите1[/quote

А иначе за фукане е възможността "пешком" от дома си да тръгнеш с първия звънец към театрите на нашия Бродуей. Аре бегай да насадиш арпаджика ...:)

Блеки но аз това движенше го правя не при говорене а прш друго диъствше. Иначи съжалявам , ченивицата ти е далечко от тази на театралите.Аз съм наблизо и ги шпионирам редовно



На излизане от казаницата с "гол в ръката...нож" и мокриш обилно.

И ако наистина бе посетил "Монолози на Вагината" нямаше да пишеш глупав коментар който няма нищо общо с темата. И като ми препоръчваш зъбомиене да те питам дали зъби имаш. Питам буквално. Защото за зъби и тохки като метафора с теб е безполезно да се говори. И понеже съм живял в и обичам Сторона Советов, то и аз да дам съвет. Не се меси в разговор за който покана нямаш. Докарвай се на Славито на "лични"


... Постинга ти няма нищо общо с постановката освен заглавието, АКО не ме споменаваш може и да не присъствам но като гледам и плюнката ти кафенее.

Хубаво запомни този коментар, и друго запомни при мен всичко е на лице и се вижда.
Иначе вярно Слави ви е предозирал, обещавам да се застъпя за вас, че гледам един вече се дави в собствените си „сокове“!
Постинг: Диалози на вагините
Автор на постинга: vencivaleri1951
Редактирай | Изтрий
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6074091
Постинги: 2742
Коментари: 26499
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031