Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2016 20:46 - „Високата култура обаче е едно, а да се разбираме помежду си - нещо съвсем различно. “
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 12663 Коментари: 56 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
...За руското село даже Луната е по-близо от Европа. Защото нали Луната се вижда.
 

То и по нашенско е така!
„Гейропа“ и „Еврогейци“ ахахаха, аз пък си мислех, че тези изрази са измислени от нашенщи пък то „Опорни точки“ MADE IN PUTIN

"Гейропа" или образец за подражание - какво виждат руснаците От Виктор Ерофеев
Последна промяна в 16:49 на 10
image

Работник поправя камион в мина в Кемерово, Сибир. За милиони руснаци "Луната е по-близо от Европа", казва Виктор Ерофеев.

image


Гнила "Гейропа" или образец за подражание? В Русия има толкова много образи на Европа, че човек трудно може да се ориентира, твърди писателят Виктор Ерофеев и прави опит да внесе малко яснота в коментар за "Дойче веле" под заглавие 
вропа в главите на руснаците".

Не мога да кажа, че цяла Русия принадлежи към Европа. Също толкова трудно мога да отговоря на въпроса как се отнася Русия към Европа. И какво означава Европа за нея. Защото единна Русия просто няма - ако не броим, разбира се, прословутата политическа партия. Има множество руски мисловни конструкции, субкултури и контракултури, които се вграждат в хаотичната помраченост на народа, но не изграждат нация със съзнателно избрани ценности.

Затова знам, че въпросът "Как се отнасят руснаците към...?" е некоректен.

Мненията в Русия се движат като плаващи пясъци в пустинята и никаква социология не може да се справи с тях. Те често се раждат като слепи котета и в тях има повече догматизъм, отколкото рационалност. А прозренията настъпват само по конкретен повод. Някой си Иван Иванич например не обича Европа. Тя направо го вбесява. Но ето, че дъщеря му Таня се омъжва за симпатичен германец. И изведнъж омразата на Иван Иванич към Европа се изпарява. Той вижда, че Европата не била чак толкова лоша. Но тъй като малко хора в Русия се свързани чрез семейни връзки с европейците, ще се опитам да разгледам общите представи на части от руското население.

В Русия съществуват четири различни представи за Европа. Общото между тях е само това, че на практика руснаците смятат Европа за нещо чуждо. Европа - това са "те". И макар Европа да е чужда за почти всички руснаци, тя им е чужда по различен начин. Русия спори със самата себе си дали Европа е пример за подражание, пример за отрицание, дали е модел, с който Русия да си играе, или просто несъществуващ модел.

Европа е пример за подражание за нашите т.нар. западняци: проевропейски настроените части от интелигенцията, от средната класа и от образованите млади хора. Те са направо "болни" по Европа и вярват в нейното светло бъдеще въпреки активната антиевропейска пропаганда. Но повечето от тях не желаят да бъдат претопявани в европейския котел - искат да са руски европейци, с руска самобитност.

Два вида руснаци възприемат Европа като пример за отрицание.

Едните са любители на авторитарния режим, които кръстосват славянофилството и православието със сталинизма и национализма. Те се радват на всяка европейска беда, защото за тях Европа е помийната яма на толерантността и бездуховността. Вторият вид антиевропейци са храненици на властта - тук става дума за част от интелигенцията, предприемачите и младежите. Те вярват в Русия по-скоро от конформистки и кариеристки съображения.

А кои хора виждат Европа като модел, с който Русия да си играе?

Колкото и да е странно, този образ е в главите на най-различни кадърни хора в самия Кремъл, които са достатъчно умни, за да знаят, че европейските ценности пораждат добро качество на живота. В същото време обаче те са наясно, че европейските ценности работят против тях. И че поради това от Европа са им нужни машини, а не идеи. Така те се люшкат в тази игра като човекоподобните маймуни по дърветата, опитвайки се да съвместят несъвместимото. Искат да унизят Европа, да ѝ натякват за кризите, да се присмиват на еднополовите ѝ бракове, да я заставят да им служи. С удоволствие пътуват из нея, а после разказват колко е противна. Тази игра се превърна в нещо като стил на руската власт.

А обикновеният народ? Хората, които живеят из затънтената провинция?

Те са много, но не се забелязват. Те са само цифри в рейтинга на върховната власт. И все пак: как се отнасят тези хора към Европа? За тях тя представлява несъществуващ модел. За руското село даже Луната е по-близо от Европа. Защото нали Луната се вижда.

Тези хора нямат задгранични паспорти и не пътуват в чужбина. Те вярват на телевизионната пропаганда, която в голяма степен се гради именно върху тяхното архаично мислене. Да, и до тях достигат някои неща от Европа - песни, джунджурии, автомобили на старо. Но всичко това не изгражда положителен образ и така Европа си остава чужда за тях. Тези хора, колкото и прекрасни да са много от тях, са всичко друго, но не и европейци.

Естествено, бихме могли да се потопим в спомени за това как руската култура е общувала с Европа, как щедро е обменяла с нея културни модели. И на тази база да стигнем до извода, че все пак сме си много близки, че сме роднини, братовчеди поне. Високата култура обаче е едно, а да се разбираме помежду си - нещо съвсем различно. Така че нека не бързаме с изводите си.



Гласувай:
9



1. slavimirgenchev1953 - Рашките са тор зда европейството.
11.04.2016 21:34
А виж нашите русъветофили. Компроматите на целия ВенциХвалиериат срещу мен показват едно: побъркал съм ги до смърт. Отнася се и до другите от проевропейското блогърство, срещу което се сипят компромати. Целенасочено лисване на помия, лъжи, мръсотии, гребат от кочината си и мятат.
Защото знаят, че са гола вода. Просто пътници - като Путин.
цитирай
2. podvodni - Мдааааа, щом като работник поправя ...
11.04.2016 21:40
Мдааааа, щом като работник поправя камион в Кемерово, Сибири, значи за милиони руснаци Луната е по-близо от Европа - интересна логика.
Някъде четох една препоръка, че не е добре да се пише каквото и да е било след прекомерна употреба на алкохол. Но кой ли да се вслуша ?
цитирай
3. getmans1 - Слави проблема е по-голям и при Венци и при Иконома ми изчезнаха коментарите ...
11.04.2016 21:46
slavimirgenchev1953 написа:
А виж нашите русъветофили. Компроматите на целия ВенциХвалиериат срещу мен показват едно: побъркал съм ги до смърт. Отнася се и до другите от проевропейското блогърство. Целенасочено лискане на помия, лъжи, мръсотии, гребат от кочината си и мятат.
Защото знаят, че са гола вода. Просто пътници - като Путин.


... виждам ги, че са там в следващия момент ги няма.
Въпросът е там, когато те ме трият винаги се обосновават а сега ... нищо, несериозно е да се мисли, че аз не мога да пусна коментара.

Добре, аз няма да им коментирам ... но номера съм го измислил!
цитирай
4. getmans1 - Аз пък отдавна съм ти препоръчал ... чист и свеж въздух ... бягай и тренирай с водката видно е, че в Русията не вървят само лозУнгите!
11.04.2016 21:51
podvodni написа:
Мдааааа, щом като работник поправя камион в Кемерово, Сибири, значи за милиони руснаци Луната е по-близо от Европа - интересна логика.
Някъде четох една препоръка, че не е добре да се пише каквото и да е било след прекомерна употреба на алкохол. Но кой ли да се вслуша ?

цитирай
5. josarian - По близо им е само Путкин от Луната:)
11.04.2016 21:52
Какво да ги правиш - евроазиатци - задниците им в Европа, предниците в Азия а тиквите - побити в земята.
цитирай
6. podvodni - Само дето Европа е близо само да р...
11.04.2016 22:03
Само дето Европа е близо само да руските либерпедали - които са пренебрежителномалцинство, а за руснаците по-близо е Русия.
цитирай
7. анонимен - Ми самият факт,
11.04.2016 22:06
че руснаците, като видят зелена карта, се отправят веднага към съответната дестинация, е достатъчен факт, който не подлежи на коментар.
Никой няма да бяга от страната си, ако там се чувства добре. Хайде да не подхващаме пак темата и за това къде учат и живеят децата на руските управници...
цитирай
8. getmans1 - Аз ги съжалявам, живот е това ... макар и след Ленин, Сталин и другите ... и не им завиждам щото са обречени хорицата ...
11.04.2016 22:08
josarian написа:
Какво да ги правиш - евроазиатци - задниците им в Европа, предниците в Азия а тиквите - побити в земята.


... пък и тръпка имам ... хич наште русофилЕ не струват и пукната пара.

Дано ме разбереш!
цитирай
9. getmans1 - Анджи, аз не говоря като политик а като човек и от тази гледна точка разглеждам нещата. Виж какво съм споделил с Йосарян ...
11.04.2016 22:26
angpiskova написа:
че руснаците, като видят зелена карта, се отправят веднага към съответната дестинация, е достатъчен факт, който не подлежи на коментар.
Никой няма да бяга от страната си, ако там се чувства добре. Хайде да не подхващаме пак темата и за това къде учат и живеят децата на руските управници...


... А пък хич не ми се иска да споделям другите се руски приятелства но си мисля дали да не разкажа за едно, две ... замислям се защото и двете жени са мюсулманки.
Венци и компания толкова много грешат, че по-вече няма накъде, иначе те си обичат Русията и СССР-а ... парадокс но е така, а аз не ги съдя.

Нито Венци или Иконома могат да ми излязат срещу тези житейски истории с които аз съм запознат.


цитирай
10. getmans1 - Подводния, не знам дали си разбрал но този блог е за българи, ... поне ний за туй работим!
11.04.2016 22:31
podvodni написа:
Само дето Европа е близо само да руските либерпедали - които са пренебрежителномалцинство, а за руснаците по-близо е Русия.

цитирай
11. 1997 - Звучи ми познато
11.04.2016 22:33
slavimirgenchev1953 написа:
Рашките са тор зда европейството.

Кой ли беше казал нещо в този смисъл? ...грубер ли беше, гробар ли беше, ама някакъв, дето не е за следване.
цитирай
12. podvodni - Само дето Европа е близо само да р...
11.04.2016 22:45
getmans1 написа:
podvodni написа:
Само дето Европа е близо само да руските либерпедали - които са пренебрежителномалцинство, а за руснаците по-близо е Русия.



Стига бе? За българи ?
А аз си мисля, че е за руснаци щото сал за Русия се пише.
Гете, искаш ли да видим кой от двама ни колко е писал за Русия.
Убеден съм, че ще "биеш с няколко десетки обиколки", "българино" !
цитирай
13. getmans1 - Аз съм си българин и няма какво да доказвам, пък и децата ми са в България и за моя радост ...
11.04.2016 23:12
podvodni написа:
getmans1 написа:
podvodni написа:
Само дето Европа е близо само да руските либерпедали - които са пренебрежителномалцинство, а за руснаците по-близо е Русия.



Стига бе? За българи ?
А аз си мисля, че е за руснаци щото сал за Русия се пише.
Гете, искаш ли да видим кой от двама ни колко е писал за Русия.
Убеден съм, че ще "биеш с няколко десетки обиколки", "българино" !





..... А ти приятелче, преди да ме съдиш вземи си изтрий Путинско кафявото около джуките. МОИТЕ СА ТУК И РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ, РАЗБРАЛИ БЕ, путьо!?
цитирай
14. getmans1 - 1997, най-добре ще е да влизаш нормално в блога ми и да участваш в дискусията или да си биеш камшика ...
11.04.2016 23:21
1997 написа:
slavimirgenchev1953 написа:
Рашките са тор зда европейството.

Кой ли беше казал нещо в този смисъл? ...грубер ли беше, гробар ли беше, ама някакъв, дето не е за следване.


... Не е чест да клъвнеш някого и да изчезнеш, имай малко чест иначе ще съм безкомпромисен и оправдано груб.
Разбра ли ме сега?
цитирай
15. 1997 - За дискусиите
12.04.2016 07:54
getmans1 написа:
... Не е чест да клъвнеш някого и да изчезнеш, имай малко чест иначе ще съм безкомпромисен и оправдано груб.
Разбра ли ме сега?

Не, не разбрах.
Интуитивно чувствам заплаха, че коментарите ми ще бъдат изтривани, но защо? С какво са различни от тези на slavimirgenchev1953, който се появява, изругава една нация и образно казано излиза от дискусионната зала за да отида в друга със същата кратка реч?
Има разбира се различни типове дискутиращи. Едни са склонни да изясняват проблема от всички страни, други имат желание да излагат едни същи тези във всеки разговор, смятайки ги за оригинални или основополагащи. Има дискутиращи, които просто обичат да се налагат или да блестят като майски бръмбари. В случая моето самочувствие е, че мога да се изкажа, ако сметна нечия статия или коментар за съществено погрешен и да си седна. Ама коментарът ми се отнасял до slavimirgenchev1953, а не до основната статия?! Ами като визирания изобщо е в страни от темата и е откровено анти- един народ!!! Като нямам коментари по темата, а към коментиращи, нормално е да се изкажа... и да си седна.
цитирай
16. slavimirgenchev1953 - С тъпанари не споря, затова само изразявам мнение, позиция,
12.04.2016 08:38
Да не взема сега да обсъждам с някаква нула разни големи величини? В романа си "Бесове" Ф.М. Достоевски описва ситуацията в Русия по негово свое време: бум на самоубийства поради убеденост на много руснаци нихилисти, че руският народ е тор за човечеството. Не случайно нихилизмът е толкова силно развит в дивашката страна Раша сред диваците, които и до днес са морални и физически уроди. Седнало лайно някакво да иска спорове с мене. Я марш в кочината, плевел.
цитирай
17. slavimirgenchev1953 - Много съм доволен, че съм подлудил и подлудявам
12.04.2016 08:40
блоговия другариат. Пищенето му на умряло е доказателство, че съм на прав път. И така ще бъде, друзья.
цитирай
18. blackpredator - оооо, Гетьо,
12.04.2016 08:41
неска преди 55 години, един дивак от Северна Дакота, гледал отблизо Луната, некъде у Космоса
цитирай
19. getmans1 - Изключенията потвърждават правилата и както виждаш в последно време аз търся точно такива ...
12.04.2016 09:23
blackpredator написа:
неска преди 55 години, един дивак от Северна Дакота, гледал отблизо Луната, некъде у Космоса


... за дискусия а ти и & сте тези дето ги отричат.
Между другото, нито един руснак/рускиня не ме са ме обвинявали в русофобство заради любимият ви Путин. Аз си правя изводите а вий си лайте по месечината.
цитирай
20. getmans1 - То погледнато реално това заслужаваш но забележи, ...
12.04.2016 09:41
1997 написа:
getmans1 написа:
... Не е чест да клъвнеш някого и да изчезнеш, имай малко чест иначе ще съм безкомпромисен и оправдано груб.
Разбра ли ме сега?

Не, не разбрах.
Интуитивно чувствам заплаха, че коментарите ми ще бъдат изтривани, но защо? С какво са различни от тези на slavimirgenchev1953, който се появява, изругава една нация и образно казано излиза от дискусионната зала за да отида в друга със същата кратка реч?
Има разбира се различни типове дискутиращи. Едни са склонни да изясняват проблема от всички страни, други имат желание да излагат едни същи тези във всеки разговор, смятайки ги за оригинални или основополагащи. Има дискутиращи, които просто обичат да се налагат или да блестят като майски бръмбари. В случая моето самочувствие е, че мога да се изкажа, ако сметна нечия статия или коментар за съществено погрешен и да си седна. Ама коментарът ми се отнасял до slavimirgenchev1953, а не до основната статия?! Ами като визирания изобщо е в страни от темата и е откровено анти- един народ!!! Като нямам коментари по темата, а към коментиращи, нормално е да се изкажа... и да си седна.


... че обикновено правиш като свраката „цвък“ и после „ни ду, ни ху“ а, сега ти ми обясни как човек да общува с теб нормално!?

Аз не съм трил твои коментари но разбирам тези които го правят и не ги обвинявам защото не всеки е длъжен да е търпелив и толерантен колкото мен.
цитирай
21. vencivaleri1951 - Кой те трие гети
12.04.2016 09:49
Та ти си в постингите ми преди да ги пусна:) След това аз не стоя на раздумка пред компа да те следя. На всички изчезват коментари, главно ти пискаш. Две са ти болките в този живот-кой кого е напомпал и къде ти е писаното. Отговорих ти , че в много редки изключения го правя и ти не си сред тях.

А по темата

В написаното от автора има много истина в съждението , че Русия не разбира Европа.
Вярно е обаче и обратното съждение- За Запада "Луната също е по близо" И това много ясно се вижда когато ти се наложи да живееш в чужбина , особено в разнородна като националност компания-общежитие например. Това важи за всички по големи държави-малките народи са по "подвижни". Един българин много по добре и по бързо се випсва в Ленинград например от един руснак от Хабаровск, а и дори от Екатеринбург. По същият начин ще се впише по добре и в Нюйорк от колкото някой от Юта. В България например малка е разликата в усещането на нещата между столичанин и провинциалист -стига разбира се да имат подобни възпитание и образование. В Русия, САЩ ...са различни светове. Когато пък има и различна религия
нещата стават сериозни. Бедата обаче идва истински когато някой реши да управлява различния от него по свой си начин По времето на СССР Кремъл искаше Белия дом едва ли не да се управлява от ЦК, днес от Белия дом искат Кремъл да "танцува" по аранжимент от Уолстрийт. Първото не стана , и второто няма да се получи
цитирай
22. vencivaleri1951 - Огледалце, огледалце я кажи
12.04.2016 09:52
slavimirgenchev1953 написа:
А виж нашите русъветофили. Компроматите на целия ВенциХвалиериат срещу мен показват едно: побъркал съм ги до смърт. Отнася се и до другите от проевропейското блогърство, срещу което се сипят компромати. Целенасочено лисване на помия, лъжи, мръсотии, гребат от кочината си и мятат.
Защото знаят, че са гола вода. Просто пътници - като Путин.



Сравчо в блога най- личен е левент-нали?
цитирай
23. getmans1 - До преди две години работех на пристанището и ...
12.04.2016 10:13
slavimirgenchev1953 написа:
Да не взема сега да обсъждам с някаква нула разни големи величини? В романа си "Бесове" Ф.М. Достоевски описва ситуацията в Русия по негово свое време: бум на самоубийства поради убеденост на много руснаци нихилисти, че руският народ е тор за човечеството. Не случайно нихилизмът е толкова силно развит в дивашката страна Раша сред диваците, които и до днес са морални и физически уроди. Седнало лайно някакво да иска спорове с мене. Я марш в кочината, плевел.


... един руски капитан на самоходка се заслуша в предаването на Волгин с Червенкова и още някаква си там кукундрела и обсъждаха Майдана и коментара му беше повече от красноречив „бля, бля, и у вас, и у нас люди много не знаят какво правят и не ценят свабаду, даже при нас болшеше.“/ цитирам го дословно/
цитирай
24. getmans1 - Разбира се Венци, че то при теб ако не вецихвалериш Путин се занимаваш с мен, Сестра и Ко ...
12.04.2016 10:37
vencivaleri1951 написа:
Та ти си в постингите ми преди да ги пусна:) След това аз не стоя на раздумка пред компа да те следя. На всички изчезват коментари, главно ти пискаш. Две са ти болките в този живот-кой кого е напомпал и къде ти е писаното. Отговорих ти , че в много редки изключения го правя и ти не си сред тях.

А по темата

В написаното от автора има много истина в съждението , че Русия не разбира Европа.
Вярно е обаче и обратното съждение- За Запада "Луната също е по близо" И това много ясно се вижда когато ти се наложи да живееш в чужбина , особено в разнородна като националност компания-общежитие например. Това важи за всички по големи държави-малките народи са по "подвижни". Един българин много по добре и по бързо се випсва в Ленинград например от един руснак от Хабаровск, а и дори от Екатеринбург. По същият начин ще се впише по добре и в Нюйорк от колкото някой от Юта. В България например малка е разликата в усещането на нещата между столичанин и провинциалист -стига разбира се да имат подобни възпитание и образование. В Русия, САЩ ...са различни светове. Когато пък има и различна религия
нещата стават сериозни. Бедата обаче идва истински когато някой реши да управлява различния от него по свой си начин По времето на СССР Кремъл искаше Белия дом едва ли не да се управлява от ЦК, днес от Белия дом искат Кремъл да "танцува" по аранжимент от Уолстрийт. Първото не стана , и второто няма да се получи


... ... Учудващото при теб е, че в някои от коментарите ти се забелязват проблясъци на разум което не може да се каже за постингите ти. Там си спазваш правата партийна линия.
Днес направих като теб в коментар до Слави / ком. №23/.

Колкото до „пискането“, и вие пискахте срещу Тутан но сега не се дразниш като 23 часа /забележи 23ч./ висят едни и същи постинги и първите 6-7 са внимателно редактирани. Той, тути не си го позволяваше това а сега за мен “популярни “ са интересни „под чертата“.
цитирай
25. slavimirgenchev1953 - В сравнение с нищожества като вас - и заедно, и поотделно - аз съм същински А.П. Генчехов, И.С. Тургенчев, Ърнест Хемингуенчев, Състрадамус и д-р Славицена.
12.04.2016 10:46
vencivaleri1951 написа:
slavimirgenchev1953 написа:
А виж нашите русъветофили. Компроматите на целия ВенциХвалиериат срещу мен показват едно: побъркал съм ги до смърт. Отнася се и до другите от проевропейското блогърство, срещу което се сипят компромати. Целенасочено лисване на помия, лъжи, мръсотии, гребат от кочината си и мятат.
Защото знаят, че са гола вода. Просто пътници - като Путин.



Сравчо в блога най- личен е левент-нали?



Примирете се най-накрая и толкова. Хората са различни - едни имат дарби, други нямат, едни са човеци, други са комундета. Толкова е просто и ясно.
цитирай
26. theeconomist - Що не се срещнете на
12.04.2016 10:53
някое "високо ниво" в държава национална медия и там да се разберете по мъжки...

/ много бърже на сутринта, като изтрезня забърса Фалбата / хи, хи, хи, ах ти магистър такъв / за сега /...:-)))
цитирай
27. getmans1 - Аз да съм изтрезнял? Ти не си наред, аз не изтрезнявам а иначе нещата са прости.... Наруших един от принципите си и просто се поправих ...
12.04.2016 11:24
theeconomist написа:
някое "високо ниво" в държава национална медия и там да се разберете по мъжки...

/ много бърже на сутринта, като изтрезня забърса Фалбата / хи, хи, хи, ах ти магистър такъв / за сега /...:-)))


... Не виждам къде е тука драмата, дано който е трябвало да го е прочел от мен толкова, личен фъндък?!




цитирай
28. getmans1 - А бе, разравям ти аз на тебе, че някои са обсебени, ти не ми вярваш. Моля се, да няма и самообесени, че ще ми тежат на съвестта :)))
12.04.2016 11:31
slavimirgenchev1953 написа:
vencivaleri1951 написа:
slavimirgenchev1953 написа:
А виж нашите русъветофили. Компроматите на целия ВенциХвалиериат срещу мен показват едно: побъркал съм ги до смърт. Отнася се и до другите от проевропейското блогърство, срещу което се сипят компромати. Целенасочено лисване на помия, лъжи, мръсотии, гребат от кочината си и мятат.
Защото знаят, че са гола вода. Просто пътници - като Путин.



Сравчо в блога най- личен е левент-нали?



Примирете се най-накрая и толкова. Хората са различни - едни имат дарби, други нямат, едни са човеци, други са комундета. Толкова е просто и ясно.

цитирай
29. slavimirgenchev1953 - Камуниз умора нема - само се поти. )))
12.04.2016 14:16
getmans1 написа:
slavimirgenchev1953 написа:
vencivaleri1951 написа:
slavimirgenchev1953 написа:
А виж нашите русъветофили. Компроматите на целия ВенциХвалиериат срещу мен показват едно: побъркал съм ги до смърт. Отнася се и до другите от проевропейското блогърство, срещу което се сипят компромати. Целенасочено лисване на помия, лъжи, мръсотии, гребат от кочината си и мятат.
Защото знаят, че са гола вода. Просто пътници - като Путин.



Сравчо в блога най- личен е левент-нали?



Примирете се най-накрая и толкова. Хората са различни - едни имат дарби, други нямат, едни са човеци, други са комундета. Толкова е просто и ясно.


цитирай
30. blackpredator - абе
12.04.2016 14:51
slavimirgenchev1953 написа:
В сравнение с нищожества като вас - и заедно, и поотделно - аз съм същински А.П. Генчехов, И.С. Тургенчев, Ърнест Хемингуенчев, Състрадамус и д-р Славицена.

Умрел Хуенчев си ти, потомствен хемороид
и на тебе радиото ти е с ламБи
застрахователна пчеличка рано рано носи мед на търтеите
а у меня х@й стават в кравате, у тебя в автобусе...:))
цитирай
31. vencivaleri1951 - То Хемингуенчев не беше ли комунде?
12.04.2016 14:54
slavimirgenchev1953 написа:
vencivaleri1951 написа:
[quote=slavimirgenchev1953]А виж нашите русъветофили. Компроматите на целия ВенциХвалиериат срещу мен показват едно: побъркал съм ги до смърт. Отнася се и до другите от проевропейското блогърство, срещу което се сипят компромати. Целенасочено лисване на помия, лъжи, мръсотии, гребат от кочината си и мятат.
Защото знаят, че са гола вода. Просто пътници - като Путин.



Сравчо в блога най- личен е левент-нали?


Засрангенчев си ти , а не Хемингуенчев.

цитирай
32. vencivaleri1951 - Да ти кажа истината,
12.04.2016 15:12
getmans1 написа:
[quote=vencivaleri1951]Та ти си в постингите ми преди да ги пусна:) След това аз не стоя на раздумка пред компа да те следя. На всички изчезват коментари, главно ти пискаш. Две са ти болките в този живот-кой кого е напомпал и къде ти е писаното. Отговорих ти , че в много редки изключения го правя и типартийна линия.
Днес направих като теб в коментар до Слави / ком. №23/.

Колкото до „пискането“, и вие пискахте срещу Тутан но сега не се дразниш като 23 часа /забележи 23ч./ висят едни и същи постинги и първите 6-7 са внимателно редактирани. Той, тути не си го позволяваше това а сега за мен “популярни “ са интересни „под чертата“.


Дори не те разбирам за какво ми говориш. Какви постинги висят, кой ги редактира?

"Тутан" Фараонът ли беше? Къде се загуби? Водите си някакви битки за по престижна класация на нещо си което пак най-откровено заявявам, че не разбирам. След това кои сме това ние и кои сте това Вие? Ако ти участваш в някакво подразделение то аз съм си "сам по себе"
Написах го в началото, че тук съм за превенция на дислексията си и да бъда извинен
за правопис, а понякога и спорни като смисъл коментари. Така, че за какво да се "боря". Пиша си определените думи и знаци и бай, бай...Е позастоявам се понякога, но все по редко го правя. То май-по безинтересно стана от времето когато преписвах колонки от вестници:(
цитирай
33. slavimirgenchev1953 - ВенциХвалиериатът
12.04.2016 15:18
- анонимни бездарници, много има да дишате прах, много. Но няма да ви омръзне, защото сте мазохисти, рашисти и прашисти.
Прашисти - това е новото ви име, друзья. Какво ли не правя, за да се прочуете покрай мен някой ден... )))
цитирай
34. slavimirgenchev1953 - - Чичо, защо кашляш? - Щото много прах гълтам, чичовото!
12.04.2016 15:21
blackpredator написа:
slavimirgenchev1953 написа:
В сравнение с нищожества като вас - и заедно, и поотделно - аз съм същински А.П. Генчехов, И.С. Тургенчев, Ърнест Хемингуенчев, Състрадамус и д-р Славицена.

Умрел Хуенчев си ти, потомствен хемороид
и на тебе радиото ти е с ламБи
застрахователна пчеличка рано рано носи мед на търтеите
а у меня х@й стават в кравате, у тебя в автобусе...:))

цитирай
35. blackpredator - хаха
12.04.2016 15:35
slavimirgenchev1953 написа:
Чичо, защо кашляш? - Щото много прах гълтам, чичовото!

полен, полен
бръмкай пчеличке, праши, щом нямаш ум за търтей....
цитирай
36. slavimirgenchev1953 - Хем мразиш капиталистете еврогейове,
12.04.2016 15:43
хем се хвалиш, че си търтей. Казах ти, че си фурнаджийска лопата. Всички сте такива - жалки педалчета, дето не могат да ми стигнат до глезените. )))
цитирай
37. getmans1 - А бе, ти на това не му ли казваше „СПАМ“, а? И как се бореше със спама е, споко, аз ще те оставя ... тъй де хората обичат зрелища а пък ти си много подходящ :))
12.04.2016 16:02
blackpredator написа:
slavimirgenchev1953 написа:
В сравнение с нищожества като вас - и заедно, и поотделно - аз съм същински А.П. Генчехов, И.С. Тургенчев, Ърнест Хемингуенчев, Състрадамус и д-р Славицена.

Умрел Хуенчев си ти, потомствен хемороид
и на тебе радиото ти е с ламБи
застрахователна пчеличка рано рано носи мед на търтеите
а у меня х@й стават в кравате, у тебя в автобусе...:))

цитирай
38. blackpredator - правилно си ме разбрал
12.04.2016 16:13
slavimirgenchev1953 написа:
хем се хвалиш, че си търтей. Казах ти, че си фурнаджийска лопата. Всички сте такива - жалки педалчета, дето не могат да ми стигнат до глезените. )))

мразя пожарникарите и навирените ти глезени...
цитирай
39. slavimirgenchev1953 - Ти обаче нищо не си разбрал -
12.04.2016 16:19
че задникът ти лъщи от километри.
Даже на всеки километър.
Хем се хвалят смешниците, че били богати, хем са скъсаха да писукат колко гадни били капиталистете и как експлоатирали народо.
Каквото и да направите, сами си го вкарвате. Пък нали се фукате, че ви става... )))
цитирай
40. theeconomist - И аз да се включа с два цитата в разбирателството
12.04.2016 17:44
помежду ни. Ето как изглежда високата култура:
29. getmans1 - След това което направи тази вечер моли се да не ме срещаш на живо! /Ако искаш оплачи се и на главния прокурор/
11.04 22:41
1. slavimirgenchev1953 - Туркия ке бие, потурначе копелдаче,
11.04 20:29
щото твоята и на ВенциХвалиери - икомунисто и пует - Партия пръво им сменяше имената на турчолята, после им направи ДПС-артията най-"законно", после упрявлава с нея, курвице гнъсна, после сиганите гласуваа да нея, оти сите сте от една порода (диалектиката на породата ви е таквази - сиганско-камунистическа), та да мое да влазя у парламомента - и така чак до любимото ви време на Орешамарски. Панимайш ли, свиньо? Така че яко ще те шибат манафите, да ме извинява ВенциХвалиери за израза.
А на мен ще ми дишате праха, пък от вас ще е газът.
........................................................................................................................

И аз .....ви харесвам! :-))
цитирай
41. theeconomist - Давай, утре в 12,00 ела с колата си на паркинга пред двореца.
12.04.2016 17:48
slavimirgenchev1953 написа:
че задникът ти лъщи от километри.
Даже на всеки километър.
Хем се хвалят смешниците, че били богати, хем са скъсаха да писукат колко гадни били капиталистете и как експлоатирали народо.
Каквото и да направите, сами си го вкарвате. Пък нали се фукате, че ви става... )))


да видим кой каква кола има и кой колко е мъж. Ще познаеш моя Мерцедес по телевизора вътре.....
цитирай
42. getmans1 - А, ко стана? Лош речник думаш, а? Ама когато ти го ползваш не е лош, да мерим ли кой първи и колко пъти го ползва!? Смехурко!
12.04.2016 17:55
theeconomist написа:
помежду ни. Ето как изглежда високата култура:
29. getmans1 - След това което направи тази вечер моли се да не ме срещаш на живо! /Ако искаш оплачи се и на главния прокурор/
11.04 22:41
1. slavimirgenchev1953 - Туркия ке бие, потурначе копелдаче,
11.04 20:29
щото твоята и на ВенциХвалиери - икомунисто и пует - Партия пръво им сменяше имената на турчолята, после им направи ДПС-артията най-"законно", после упрявлава с нея, курвице гнъсна, после сиганите гласуваа да нея, оти сите сте от една порода (диалектиката на породата ви е таквази - сиганско-камунистическа), та да мое да влазя у парламомента - и така чак до любимото ви време на Орешамарски. Панимайш ли, свиньо? Така че яко ще те шибат манафите, да ме извинява ВенциХвалиери за израза.
А на мен ще ми дишате праха, пък от вас ще е газът.
........................................................................................................................

И аз .....ви харесвам! :-))

цитирай
43. blackpredator - хех, Икономисте
12.04.2016 18:09
аз на Гетю вече съм му казвал:
бай бабо да не те среща Блеки
ако му стиска - Моля!
и да се оплаче на жена си...
цитирай
44. theeconomist - .......
12.04.2016 18:16
.. Не виждам къде е тука драмата, дано който е трябвало да го е прочел от мен толкова, личен фъндък?!

Фандък винаги има. Обичам да събирам информация и да я проверявам.
Тази поне е лесно проверима....:-))
цитирай
45. slavimirgenchev1953 - Дреме ми дали имаш или нямаш мерцедес - нали не е москвич с телевизор. Дрисльо комунчовец.
12.04.2016 18:17
theeconomist написа:
slavimirgenchev1953 написа:
че задникът ти лъщи от километри.
Даже на всеки километър.
Хем се хвалят смешниците, че били богати, хем са скъсаха да писукат колко гадни били капиталистете и как експлоатирали народо.
Каквото и да направите, сами си го вкарвате. Пък нали се фукате, че ви става... )))


да видим кой каква кола има и кой колко е мъж. Ще познаеш моя Мерцедес по телевизора вътре.....

цитирай
46. theeconomist - Не разбрах, ще наминеш ли?
12.04.2016 18:21
slavimirgenchev1953 написа:
theeconomist написа:
slavimirgenchev1953 написа:
че задникът ти лъщи от километри.
Даже на всеки километър.
Хем се хвалят смешниците, че били богати, хем са скъсаха да писукат колко гадни били капиталистете и как експлоатирали народо.
Каквото и да направите, сами си го вкарвате. Пък нали се фукате, че ви става... )))


да видим кой каква кола има и кой колко е мъж. Ще познаеш моя Мерцедес по телевизора вътре.....



Ти ела яхнал китарата....
цитирай
47. vencivaleri1951 - славчо
12.04.2016 18:24
slavimirgenchev1953 написа:
че задникът ти лъщи от километри.
Даже на всеки километър.
Хем се хвалят смешниците, че били богати, хем са скъсаха да писукат колко гадни били капиталистете и как експлоатирали народо.
Каквото и да направите, сами си го вкарвате. Пък нали се фукате, че ви става... )))


устата ти е пак солена
пак за грант танцувал си минует
Не, не ти се сърди Лена
не е еснав, а ти дребнав си за поет
Може би по П Пенев
цитирай
48. getmans1 - А, ко стана? Лош речник думаш, а? Ама когато ти го ползваш не е лош, да мерим ли кой първи и колко пъти го ползва!? Смехурко!
12.04.2016 18:28
blackpredator написа:
аз на Гетю вече съм му казвал:
бай бабо да не те среща Блеки
ако му стиска - Моля!
и да се оплаче на жена си...

цитирай
49. getmans1 - Ченгесарски номера или другото избери си сам, за мен няма значение и едното, и другото е срамно
12.04.2016 18:35
theeconomist написа:
.. Не виждам къде е тука драмата, дано който е трябвало да го е прочел от мен толкова, личен фъндък?!

Фандък винаги има. Обичам да събирам информация и да я проверявам.
Тази поне е лесно проверима....:-))


... „Инфантилно поведение означава поведенчески прояви от страна на пълнолетни лица, които са характерни за детска възраст, като например нежелание за поемане на отговорност, неуместни реакции, липса на рационално мислене и други.

Инфантилното поведение може да се дължи на пълно неглижиране, неправилно възпитание или тормоз от страна на родителите в детска възраст, синдром Х-свързано умствено изоставане с изолиран недостиг на растежен хормон, шизофрения, синдром на Уилямс (Williams), синдром на Нунан (Noonan), синдром на Търнър (Turner), синдром на Мартин-Бел (Martin-Bell) и други.

Синдромът Х-свързано умствено изоставане с изолиран недостиг на растежен хормон се изразява с инфантилно поведение, забавено ментално развитие, нисък ръст, вследствие на забавяне в растежа предизвикано от недостиг на растежен хормон и други.

... Чудесно се вписвате тука няколко човека, дето с повод и без се прайти на бабаити! Какво да ви прави човек, неизживяно детство.

Едно време на село казвахме „Ще минеш ти покрай нас, тогаз ще ти обадя аз!“
цитирай
50. slavimirgenchev1953 - Я си се фанете с Куш и си се опънете по педеруски, кво само се предлагаш.
12.04.2016 18:42
theeconomist написа:
slavimirgenchev1953 написа:
theeconomist написа:
slavimirgenchev1953 написа:
че задникът ти лъщи от километри.
Даже на всеки километър.
Хем се хвалят смешниците, че били богати, хем са скъсаха да писукат колко гадни били капиталистете и как експлоатирали народо.
Каквото и да направите, сами си го вкарвате. Пък нали се фукате, че ви става... )))


да видим кой каква кола има и кой колко е мъж. Ще познаеш моя Мерцедес по телевизора вътре.....



Ти ела яхнал китарата....

цитирай
51. slavimirgenchev1953 - ВенциХвалиери, много ти разбира главата от поезия. Виж, по пуезията нямате равни с твоя графоман.
12.04.2016 18:44
vencivaleri1951 написа:
slavimirgenchev1953 написа:
че задникът ти лъщи от километри.
Даже на всеки километър.
Хем се хвалят смешниците, че били богати, хем са скъсаха да писукат колко гадни били капиталистете и как експлоатирали народо.
Каквото и да направите, сами си го вкарвате. Пък нали се фукате, че ви става... )))


устата ти е пак солена
пак за грант танцувал си минует
Не, не ти се сърди Лена
не е еснав, а ти дребнав си за поет
Може би по П Пенев

цитирай
52. theeconomist - Ясно, няма да дойдеш....
12.04.2016 19:13
0. slavimirgenchev1953 - Я си се фанете с Куш и си се опънете по педеруски, кво само се предлагаш.
18:42

то страхливите пъзльовци са яки само в къщи зад компютъра....:-)))
цитирай
53. theeconomist - Я сподели още нещо, да допълня информационният масив....
12.04.2016 19:18
9. getmans1 - Ченгесарски номера или другото избери си сам, за мен няма значение и едното, и другото е срамно

сега малко излизам, ще намина към 24,00. Ти обичаш да откровенията след третата пърцуца!
На село, казваш....:-)))
цитирай
54. анонимен - Наистина е
12.04.2016 19:39
жалко, когато един заможен човек се хвали с телевизор в Мерцедеса си, вместо с прочетените книжки или с това, което е направил за хората с парите си.
Впрочем, неговите колеги в САЩ и Западна Европа ползват или метро, или велосипеди като транспорт. Но пък развиват бизнеса си - защото са професионалисти.
цитирай
55. slavimirgenchev1953 - Страх ме е, защо да лежа в затвора заради един педерусин като теб? Мен няма да ме пожалят като Цвъки.
12.04.2016 19:51
theeconomist написа:
0. slavimirgenchev1953 - Я си се фанете с Куш и си се опънете по педеруски, кво само се предлагаш.
18:42

то страхливите пъзльовци са яки само в къщи зад компютъра....:-)))

цитирай
56. krumbelosvet - Даже нацистките учени в края на войната
14.04.2016 08:58
стигнаха до извода, че русите са арийци. Днес това е доказан факт. Позакъснял е Слави с хитлеровата тор. Моят личен опит е, че в Русия всичко е голямо - от диваците до светците и гениите. И всеки чужденец има какво да избере според предубеждението си. Иначе, всеки народ крие неизследвани дълбини, непознати дори за самия него.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6071167
Постинги: 2741
Коментари: 26489
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031