Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2016 05:05 - 05:05 птичките си чуруликат ... и хич не им пука къде по Европата колко путинофили има ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1296 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ... ТО ПТИЧКИТЕ ГИ ЧУВАМЕ ВСЯКА СУТРИН,

ОСТАВА ДА ЧУЕМ ОНЕЗИ С ГАЙДИТЕ.

/ За онези с „бомбите“ съвсем не ми се мисли и не дай Боже! /
ЗА ОНЕЗИ ДЕТО СЕ НАДАТ, ЧЕ  АНГЛИЯ  ЩЕ ИЗИГРАЕ РОЛЯТА НА  
Йелоустоун
ПО-ДОБРЕ ДА СЕ СЕТЯТ, ЧЕ „ ДОБРАТА СТАРА ГОСПОЖА “ Е МАЙКА НА ОНЗИ ПРОСЛОВУТ ИЗРАЗ ДА  ИНТЕРЕСА И ПРИЯТЕЛСТВОТО.


ЕЙ, Я ЦЯЛАТА БЪРКОТИЯ КАЗВАМ „БЪРКОТИЯ“ ЗАРАДИ ОНЕЗИ ДЕТО ИМ СЕ ИСКА ДА Е ТАКА, ЗА МЕН ТОВА Е ДОБРЕ ПРЕСМЕТНАТ НОМЕР.

"Ако Борис Джонсън изглежда потиснат от вчера, това е така, защото осъзнава, че е загубил. Може би много брекзитъри все още не го осъзнават, но те всъщност вече загубиха, и всичко това е заради един човек: Дейвид Камерън.

С един замах в петък сутринта Камерън ефективно анулира резултата от референдума и същевременно съсипа кариерите на Борис Джонсън, Майкъл Гоув и водещите брекзитъри, които му струваха толкова мъка, да не говорим за премиерското място.

Как?

По време на кампанията Камерън многократно заяви, че гласуването за излизане би довело до незабавно задействане на Член 50. Скрито или явно, картинката бе ясна: той ще подаде заявлението за излизане на сутринта след вота. Дали това бе всяване на паника, или не е малко спорно, но сега, в разгара на сантименталните морски метафори в речта си в събота, той тихо изостави тази позиция и прехвърли отговорността към своя наследник.

С напредването на деня започнахме да осъзнаваме чудовищността на тази стъпка: пазарите, лирата, Шотландия, Северна Ирландия, Гибралтар…, необходимостта да продължим спазването на всички разпоредби на ЕС за свободния пазар, повторното издаване на паспорти, британците в чужбина, гражданите на ЕС във Великобритания, планината от закони, която трябва да бъде съборена и пренаписана… списъкът растеше и растеше.

Резултатът от референдума не е обвързващ. Той е препоръчителен. Парламентът не е длъжен да се съобрази с него.

Над изборите в Консервативната партия, които Камерън предизвика, виси един много тежък въпрос: ако ви изберат за лидер на партията, ще подадете ли заявлението по Член 50? Кой ще иска да се натовари с отговорността за всички тези последици и усложнения?

Борис Джонсън знаеше това в петък, когато излезе мрачен от дома си и се появи още по-мрачен на пресконференцията. Той бе изигран и матиран.

Ако се пребори за лидерството в партията и после откаже да задейства Член 50, той е свършен. Ако откаже да се бори за лидерското място и напусне бойното поле, той е свършен. Ако се включи в битката, спечели лидерството и сред това извади Британия от ЕС, тогава всичко ще се стовари върху него – Шотландия ще иска да излезе, ще има вълнения в Ирландия, рецесия… нарушени търговски споразумения. Тогава той отново ще е свършен. Борис Джонсън знае всичко това. И когато се представя като тъпа блондинка, то е точно това – представление.

Сега лидерите на Брекзита имат резултат, който не могат да използват. За тях лидерството на партията на торите се превърна в чаша с отрова.

Когато Борис Джонсън заяви, че няма нужда да се задейства Член 50 веднага, това, което той наистина има предвид, е „никога“. Когато Майкъл Гоув продължава да споменава „неофициални преговори“… защо? Защо не официално излизане веднага…? Той също не желае да задейства излизането. И двамата знаят какво ще означава официалното напускане: необратима стъпка, която нито един от тях не е подготвен да предприеме.

Сега всичко, което остава, е някой да има смелостта да се изправи и да каже, че Брекзит е реално непостижим без огромно количество болка и разруха, които не могат да бъдат понесени. А Дейвид Камерън остави бремето да направят това изявление на същите тези, които предизвикаха кампанията Брекзит“.

Ако е вярно – какъв прощален подарък!"

Площад Славейко
в



Гласувай:
6



1. vencivaleri1951 - То е така защото птичките се интересуват колко и къде са путинофобите в Европата
28.06.2016 06:58
Иначе статията би била вярна ако английските парламент и правителство бяха като нашите-тука има , тука нема...

Разбира се, че излизането е дело на следващото, а възможно е и на следващите правителства , защото условията за излизане са не по малко решаващи и важни от условията за влизане в съюза. Един премиер в оставка не е редно да взима подобни решения, нито да прави кадрови промени "за последно" . Бихме могли да помогнем на братска Англия като и пратим Кунева за преговарящ:)
цитирай
2. getmans1 - Най-вероятно имат нужда ...
28.06.2016 08:02
vencivaleri1951 написа:
Иначе статията би била вярна ако английските парламент и правителство бяха като нашите-тука има , тука нема...

Разбира се, че излизането е дело на следващото, а възможно е и на следващите правителства , защото условията за излизане са не по малко решаващи и важни от условията за влизане в съюза. Един премиер в оставка не е редно да взима подобни решения, нито да прави кадрови промени "за последно" . Бихме могли да помогнем на братска Англия като и пратим Кунева за преговарящ:)


... но, от някоя изявена прогресивна интелектуалка която да опише терзанията на забулените в мъгли албионски -евроГейски души в подходящ за разбиране от путинофилете стил.
То иначе антиеврогейците вие си ги разбрахте и без Геомилевски похвати достъчно е, че врагът на вашия враг е ваш скъп приятел ако и, че вече ни подкара, българчетата.
цитирай
3. podvodni - Ауууу, как не сетих веднага ? Ми така ...
28.06.2016 23:18
Ауууу, как не сетих веднага ? Ми така де, издаването на паспорти така ще засегне бюджета на юнайтет киндома, че ще свърши с тотален фалит и островът ще се разпадне на съставните си части.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6137941
Постинги: 2776
Коментари: 26678
Гласове: 9695
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930