Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2016 05:05 - Дай на социалиста демокрация ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 11148 Коментари: 32 Гласове:
9

Последна промяна: 25.10.2016 23:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ... и само гледай как ще я стовари върху главата ти особено ако шефа им ...българин, все ще надуши другото
... краставо магаре.

Няма никакво значение на колко възлиза стокооборота между Канада и Валония важно, е сколько денег Путин дал?

Будали са тия Хамерикански кравари и дървосекачи, че и скрънзи на това отгоре!

Ето, на това  се казва ГМО; Как местен велможа разиграва 500 млн. души   DW | ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 23 октомври 2016 в 16:1547637 image Пол Манет.

Най-големият търговски блок в света с близо половин милиард население допуска да бъде разиграван по унизителен начин от някакъв незначителен регион и неговия местен велможа. Защо ЕС стигна дотам, разсъждава Барбара Везел за "Дойче веле".

Що за политически театър? Един регион с едва 0,7 процента от населението на ЕС е взел за заложници останалите близо половин милиард европейци. Още в първия ден от Срещата на върха в Брюксел регионалният велможа Пол Манет от далечен Намюр изрази надеждата, че валонският проблем би могъл да бъде евентуално решен чрез нови преговори. Затова незабавно бяха поведени трескави среднощни разговори, които обаче не донесоха никакъв напредък. Междувременно Пол Манет продължи с безучастно лице да играе своята партия покер и дори поиска да бъде отложена срещата на върха между ЕС и Канада, с участието на канадския премиер Жюстин Трюдо.

Пълен застой...

......При това годишният стокообмен между Валония и Канада възлиза на едва 150 милиона евро. Не можеше ли тази сума просто да бъде преведена на заядливата провинция и да й се каже: „Не закачайте споразумението! Ето ви откуп!” Проблемът обаче не е в това. Става въпрос за нещо съвсем различно. Съпротивата на Валония е израз на една фундаментална опозиция срещу глобализацията, която отдавна вече залага само на чувствата, а не на фактите.
За противниците на СЕТА световната търговия е нещо лошо, а споразуменията за свободна търговия са направо дяволско изобретение. Те обаче изцяло игнорират факта, че споразумението с Канада междувременно беше силно нагодено към европейските норми.

Валония се противопоставя на СЕТА, защото разполага с такава юридическа възможност, а и защото смята,
че целият случай ѝ носи идеологическа изгода.

Целият фарс естествено е неразделно свързан и с белгийската вътрешна политика. Централното правителство на Шарл Мишел се кастрира политически, предавайки толкова голяма част от властта си в ръцете на регионите, че те вече имат право на глас дори и по отношение на международни договори.

Подобно нещо, разбира се, води до абсурдни резултати. Защо тогава значително по-голямата и многолюдна германска провинция Северен Рейн-Вестфалия или огромният френски регион Прованс-Алпи-Лазурен бряг също да нямат думата? Белгийският проблем е чисто ирационален и няма нищо общо с принципите за демократичното представителство, той е плод единствено на сбърканата федерална структура в страната.


http://offnews.bg/news/Komentari_65/Kak-mesten-velmozha-razigrava-500-mln-dushi_638346.html



Гласувай:
12



1. vencivaleri1951 - Наистина,
24.10.2016 14:49
колко по умен и интелектуален е изразът- Там началниците да се разберат
" бай Х.."


Лично не знам какъв е мотивът на този Господин, но едва ли и ти го знаеш. Аз знам
защо съм скептичен срещу СЕТА, но ти можеш ли да обясниш защо си възторжен
И въобще защо сме толкова възторжени към всичко което ни преложат-впрочем наложат.

И ще ти го обясня простичко с пример. Преди седмица приключих много неприятно арбитражно дело което спечелих по една случайност.
Моя позната тръгва да си продава жилището и е подлъгана от рекламата на агресивна фирма за недвижими имоти която публично рекламира че ще продаде имота ти за 45 дни и за добри пари. Познатата ги търси, те откликват и и стават
предпочетени продавачи. Подписват и предварителен договор в който е упомената комисионната, а и арбитражния съд при некоректни действия на една от страните. Познатата го подписва и почва да чака продажбата. Минават 45 дне, минават още два пъти по 45-продажба няма. Тя същевременно получава наследство и решава да не продава жилището. Уведомява ги и те нямат нищо против. След седмица обаче получава иск за 6хиляди евро които тя не разбира за какво трябва да плати и отказва. Осъжда я арбитражния съд по договора/председателя на съдебния състав е ветеринар / без да знае и само по случайност разбира , че е осъдена и обжалваме в полагаемия се срок и с почти никакъв шанс за успех. Договорът на тези мошеници е перфектен, арбитражите узаконени и единствената ми сламчица
бе рекламата 45 дни за която пледирах, че е подвеждаща. Хубаво , че поподнахме на разбиращ съдия и нейна чест уважи хилавата ми защита-рекламата си е реклама, но договорът бе перфектен. Хубавото е , че при арбитража имаме "секирата " на прецедента и всеки може да се позове на подвеждащата реклама...Те от седмица не я и пускат

И защо ти го пиша?
Ами защото в СЕТА се работи изключително под закрилата на подобни съдилища които живеят от "присъдите" си

И е достатъчно Бай Х-й" да обещае нещо, или да направи намек само в дадена посока в момент когато е развълнуван и го е налегнала логореята и
после се отметне за да ни образуват "беленета"
и американски централи...
Посмей например да купиш за държавния резерв българско зърно, а не канадско което на борсата в този момент е по евтино /а то по обясними причини винаги ще е по евтино/ и призовката на другия ден я имаш заедно с кафето
цитирай
2. blackpredator - язък!
24.10.2016 16:02
тъкмо мислех да стигна преди сезонната миграция на карибуто и сега ниц без виза
де викаше Велко Верин от далеч по-качественото братче на DW, генерал Ботуш Каишев не можа да напраи магистралка до Канада
и Путин не само денег дал
дал идея комиссаров!!!
ЕСовёт народных комиссаров ЕСССР - ЕСовнарком
to Paul Mounet надо пулемёт
цитирай
3. getmans1 - колко по умен и интелектуален е и...
24.10.2016 18:07
[quote=vencivaleri1951]колко по умен и интелектуален е изразъ

... Аа, това ли било , аз пък се чудя къде се изгуби в последно време а то, ти кат един модерен партизан си станал народен закрилник, същинска Мая Манолова в гащи!?!
Та като гледам си се справил отлично с присъда издадена от ветеринар значи ще справиш и с онзи презрян краварски народ и искрено ти завиждам на бляскавото ти бъдеще.

Дай Боже, дано Господ Бог умножи дните ти, че България от такива кадри има нужда!

Опс, сетих се, дъл ще можеш да разбереш коя черна гад ми напомпи келявото постингче докато си дрямвах и храносмилах бобеца с кокали и каничката младо буйно винце?!

Ей, като го видях на върха на първа чак киселини ма хванаха!
цитирай
4. getmans1 - тъкмо мислех да стигна преди сез...
24.10.2016 18:10
blackpredator написа:
тъкмо мислех да стигна преди сезонната миграция на карибуто и сега ниц без виза
де викаше Велко Верин от далеч по-качественото братче на DW, генерал Ботуш Каишев не можа да напраи магистралка до Канада
и Путин не само денег дал
дал идея комиссаров!!!
ЕСовёт народных комиссаров ЕСССР - ЕСовнарком
to Paul Mounet надо пулемёт


... Ти пък ще почакаш, че сега имам други храносмилателни проблеми и не съм в състояние смеля да ли си по темата или не!
По-късно ще решавам дали да те забърша ил пък,не.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Критика към Вас:
24.10.2016 19:13
Имате свестен блог, а го предоставяте за трибуна на хибридни войници на Путин с длъжности платени нетови тролове!!!
По същество:
В случая за валонеца, това е нормално за тях. Имам познати само фламандци, които ненавиждат валонците, макар да живеят в една държава. Бетховен също е с фламандски корени. В случая не може да се търси и дългата ръка на Путин, която чрез Асандж и хакерите от ФСБ иска да турне за президент на САЩ Тръмп, по други линии натиска да турне друг примат за президент у нас, който ще химнослови в ЕС аншлуса на Крим и по този начин ще предизвиква напрежение в него. В случая с валонеца става въпрос за обект на висок пост с енцефалови проблеми, избран, за да пасва на другите кретени. Валонецът със сигурност няма ценностна система, докато двамата Ви коментатори може и да имат, но се запроституирват по казуси за пари. И едните и валонеца са обекти, които Доган нарича гьонсурати, което означава антихора, нищо не ги вълнува. И в ЕС и в Канада споменават негова майка, той се прави на голям, но от това има и полза - по одобрението за постъпката му могат да бъдат преброени нетовите идиоти.
цитирай
6. merlin68 - Гетьо, гледам си копирал някакви ...
24.10.2016 20:35
Гетьо, гледам си копирал някакви цифри„ки за стокооборота на Валония с Канада, ами защо не потърсиш и такива за целия стокооборот между ЕС и Канада - цифрата също е мижава - 1.2% от търговския стокооборот на ЕС, та на този фон може би ще ми обясниш какъв е този напън за това "историческо" търговско споразумение?
И понеже с благоговение копираш още разни врели--некипели за свободен пазар и прочие, може би ще ми обясниш как субсидиите се връзват със свободния пазар? И понеже знам, че си много умен, със сигурност няма да се затрудниш да ми обясниш какво общо с пазарните механизми има плащането от ЕС на фермерите за НЕ произвеждане на мляко? Значи ще се изтрепят млекопроизводителите да НЕ произвеждат мляко, защото като го произвеждат им го изкупуват на 35ст. а като не го произвеждат им плащат по 35ст. Дали пък тази евроособеност на свободния пазар няма нещо общо със СЕТА?
Всяка щатска фирма регистрирала филиал в Канада също ще се възползва от СЕТА, това даваш ли си сметка до какво ще доведе? Във всеки случай ще ти кажа, че ако се надяваш да завалят Кадилаци по по 2-3 хиляди левчета няма да стане, също така няма да видиш на пазара и кьорава канадска или щатска стока с високо качество, поради простата причина, че там е пълно също като тук с китайски ширпотреби. За сметка на това ще видиш как влизат у нас и из Европа американските банки, американската ГМО царевица и пшеница, може би някоя и друга търговска верига дето ще изринат Билла и Метро от нашия пазар, ама това си е бял кахър.
цитирай
7. getmans1 - Имате свестен блог, а го предост...
24.10.2016 20:43
planinitenabulgaria написа:
Имате свестен блог, а го предоставяте за трибуна на хибридни войници на Путин с длъжности платени нетови тролове!!!
По същество:
В случая за валонеца, това е нормално за тях. Имам познати само фламандци, които ненавиждат валонците, макар да живеят в една държава. Бетховен също е с фламандски корени. В случая не може да се търси и дългата ръка на Путин, която чрез Асандж и хакерите от ФСБ иска да турне за президент на САЩ Тръмп, по други линии натиска да турне друг примат за президент у нас, който ще химнослови в ЕС аншлуса на Крим и по този начин ще предизвиква напрежение в него. В случая с валонеца става въпрос за обект на висок пост с енцефалови проблеми, избран, за да пасва на другите кретени. Валонецът със сигурност няма ценностна система, докато двамата Ви коментатори може и да имат, но се запроституирват по казуси за пари. И едните и валонеца са обекти, които Доган нарича гьонсурати, което означава антихора, нищо не ги вълнува. И в ЕС и в Канада споменават негова майка, той се прави на голям, но от това има и полза - по одобрението за постъпката му могат да бъдат преброени нетовите идиоти.


... Що бе Бай Коста, я гледай кви са умнички и начетенички, същински Путински ученички.

Въпросът е друг, нашенските „модерни леви“ от много голям дефицит на някои способности не можаха да станат дори нормални „европейски “ и по стар навик решиха да направят това което най-си умеят да развалят доброто сътворено преди тях. И да ти кажа тука-таме успяват тя, природата будали ражда по цял свят ей тъй за разкош и най-вече за сравнение.


цитирай
8. getmans1 - Гетьо, гледам си копирал някакви. . ...
24.10.2016 21:53
merlin68 написа:
Гетьо, гледам си копирал някакви .


.... Драго ми е Мерлин-е, че ме хвалиш щото „циганката“ дето го правеше нещо ми се разсърди, врътна си опашката и сега само ме ругае. :)

Та приказката ти е за „лошите“ хамериканци дето се скрили зад гърба на добродушнити канадци и искат да ни затрият, тъй те разбирам но имай на предвид, че макар за някои тук да съм селчо, аз не ям доматиту с колците.

Още 99-2000 г. фирмата в която работех продаде накаква част от капитала си на Канадско-американска фирма дето се казва световен лидер в бранша.
Та като заваляха едни циркулярни писма ум да ти зайде, дори бат ти Венци не мож ги описа. Тоза екологичните им изисквания, за охраната на труда, обучение на персонала и последващо обвързване със заплащането ами изискването за работнически комитет който да поддържа връзка с висшето ръководство, а как го виждаш. И още ред неща които по никакъв начин не се вписва във вашият рев в момента.

Не искам да ставам прекалено обстоятелствен но с тези „страхотии“ които описвате може да плашите моите дядо и баба, Лека им пръст, че ги споменавам.

Венци ме плаши, че всеки момент някой можел да осъди държавата в арбитражен съд, Русия осъди България, е? Има вина но кой ще плаща и тука е проблема!?
Не знам дали има месец България да не е осъждана в Страстбург, е и какво от това? Кой плаща и това е проблема не арбитражния съд?!

Остана ви едно митично ГМО, дръжте се в него докато повечето хора разберат, че и вие сте ГМО-българи, друго не ви остава,
цитирай
9. merlin68 - Гетьо, съжалявам, че трябва да го ...
24.10.2016 22:21
Гетьо, съжалявам, че трябва да го констатирам, но ти на моите конкретни въпроси отговори точно като партиен секретар, а аз и на времето и днес в още по-голяма степен с такива не обичам да комуникирам.
цитирай
10. podvodni - Абе Гетсимански, що му требе на Б...
24.10.2016 23:32
Абе Гетсимански, що му требе на Брюксел да сключва споразумение за сЛободна търговия с Юнайтед КОндом ? Нал англетата си имаха всичко га бяаа в ЕСсср-то, а бегаа, пък ся - СЕТА.
Ма, ще кажеш, с Канадата ша са прай тарикатлъка !
Да де, се тая, отвори си уйкипедалията и чети щое Канада и кой е неин собственик.
цитирай
11. milady - гете, многуу проз избор, майна...
24.10.2016 23:41
и подводни, не си съвсем прав..
само с хУйКипедия не ставаа, брат..
прозяв.....
цитирай
12. vencivaleri1951 - Гетьо с одит и арбитраж
25.10.2016 00:31
getmans1 написа:
[quote=vencivaleri1951]колко по умен и интелектуален е изразъ

... Аа, това ли било , аз пък се чудя къде се изгуби в последно време а то, ти кат един модерен партизан си станал народен закрилник, същинска Мая Манолова в гащи!?!
Та като гледам си се справил отлично с присъда издадена от ветеринар значи ще справиш и с онзи презрян краварски народ и искрено ти завиждам на бляскавото ти бъдеще.

Дай Боже, дано Господ Бог умножи дните ти, че България от такива кадри има нужда!

Опс, сетих се, дъл ще можеш да разбереш коя черна гад ми напомпи келявото постингче докато си дрямвах и храносмилах бобеца с кокали и каничката младо буйно винце?!

Ей, като го видях на върха на първа чак киселини ма хванаха!


се занимавам повече от 20 години-откакто времето стана Ваше Ти само си мислиш, че нещата минават покрай теб. Не съм наясно дали едно теле което тава половин тон за три, четри месеца е вредно, нито жито което дава в пъти по голям добив от родното .
Говори се много и често глупости. Ако не бяха торовете и селекцията щяхме да мреме от глад, а не от преяждане. Практиката ми е доказала обаче, че почти няма шанс в арбитражно дело малка структура или физическо лице. В граждански съд имаш шанс съдия да погледне човешки/както в случая/ на даден казус, но в арбитражния четат само договрите, а те са винаги в полза на по силния-има златно правило там:-който държи златото, той има право. Сключиме ли тези споразумения традиционните съдилища няма да имат никакви права да отменат решения на "ветеринарите"
Англия, Германия, Франция едва ли ще бъдат кой-знае колко застрашени , но слаби икономики като белгийската са под риск. Ние също не сме застрашени-нямаме никаква икономика и както мигрантите гледат да ни заобиколят, така и не остана нищо вече за сериозни предприемачи и инвеститори. Със СЕТА и без нея все сме си в лайната Теб обаче не ти пука-ти си с висока пенсия
цитирай
13. vencivaleri1951 - И в потвърждение Гетьо
25.10.2016 02:03
Цетралния район/Брюксел/ също отхвърля проектоспоразумението. Министър председатеят обясни и защо.
В 300 страници споразумение има над 1300анекса. Тоест съд до дупка и за европейците
в чиято практика като цяло до съд се стига само в краен случай, то зад Океана съденето е народен спорт- За едно Бай Х-й например щеше да има съд с тодини и за милиони-на Баце нямаше да му се налага да прави магистрали, да продава телекоми и цигарени фабрики, а щеше да си съди радан и да взима КЕШ
Впрочем не бой се за визите. Ще ги махнат-Канада няма шанс ако не подпише-над 3 трилиона и стигна дългът
цитирай
14. ramone - планинитенабългария,
25.10.2016 02:49
нека те питам нещо - ти кога даде мандат на бг правителството да подписва договор за общ пазар с Канада?
Онзи "регионален велможа" на снимката е бил така добър да пита съгражданите си дали са съгласни или не.
Разликата между "кретените" валонци и теб е, че тях ги третират като свободни хора, а теб - като рая.
цитирай
15. getmans1 - Гетьо, съжалявам, че трябва да го ...
25.10.2016 07:47
merlin68 написа:
Гетьо, съжалявам, че трябва да го констатирам, но ти на моите конкретни въпроси отговори точно като партиен секретар, а аз и на времето и днес в още по-голяма степен с такива не обичам да комуникирам.


... Сматаш, че си намерил сгоден начин да върнеш упрек, добре ама аз не мога така на дребни примерчета да отговарям.
Просто ще ти кажа че виждам в случая пример за регулация, такава която мнозина се сърдеха години, че у нас я няма.
цитирай
16. getmans1 - и подводни, не си съвсем прав. . само ...
25.10.2016 07:56
milady написа:
и подводни, не си съвсем прав..
само с хУйКипедия не ставаа, брат..
прозяв.....


... Добро утро, пижамата ми е избор на жена ми, пък и на мен ми харесва!
цитирай
17. getmans1 - 14. ramone - планинитенабългария, ... може ли аз ...
25.10.2016 08:27
ramone написа:
нека те питам нещо - ти кога даде мандат на бг правителството да подписва договор за общ пазар с Канада?
Онзи "регионален велможа" на снимката е бил така добър да пита съгражданите си дали са съгласни или не.
Разликата между "кретените" валонци и теб е, че тях ги третират като свободни хора, а теб - като рая.


... Когато преди време Доган в подобен дебат каза „Народа не е дозрял да взема такива решения...“ много се издразних защото вече бяхме в ЕС но и „големият шлем
вече беше факт. В момента пиша и слушам по радиото пак дебат за един от елементите на ГШ по който сме осъдени и се питам какво от това!?

Та според мен тази съпротива срещу тези споразумения не обслужва общоевропейските интереси и са в интерес на Русия.
цитирай
18. getmans1 - Цетралния район/Брюксел/ също ...
25.10.2016 08:47
vencivaleri1951 написа:
Цетралния район/Брюксел/ също отхвърля проектоспоразумението. Министър председатеят обясни и защо.
В 300 страници споразумение има над 1300анекса. Тоест съд до дупка и за европейците
в чиято практика като цяло до съд се стига само в краен случай, то зад Океана съденето е народен спорт- За едно Бай Х-й например щеше да има съд с тодини и за милиони-на Баце нямаше да му се налага да прави магистрали, да продава телекоми и цигарени фабрики, а щеше да си съди радан и да взима КЕШ
Впрочем не бой се за визите. Ще ги махнат-Канада няма шанс ако не подпише-над 3 трилиона и стигна дългът


... Венци за пореден път прекрачваш една граница и намесваш в този спор лични факти. Друго ако искаш да си „добре дошъл“ зайби тази тактика на демонстрация на превъзходство, че дори и от арбитражен съд съм съден.

И нещо друго ми обясни като си толкова убеден как това споразумение ща вкара в България ГМО, откъде си сигурен, че пшеницата на Канада е ГМО.
Дай поне един пример, че в САЩ и Канада ГМО е масово на пазарите там. Само не обяснявай че гадните кравари се водят от лозунга „Всяко ГМО атомна бомба по Света!“ /помниш, че яйцето беше граната срещу империализма/
цитирай
19. ramone - нека те питам нещо - ти кога даде м...
25.10.2016 10:37
getmans1 написа:
ramone написа:
нека те питам нещо - ти кога даде мандат на бг правителството да подписва договор за общ пазар с Канада?
Онзи "регионален велможа" на снимката е бил така добър да пита съгражданите си дали са съгласни или не.
Разликата между "кретените" валонци и теб е, че тях ги третират като свободни хора, а теб - като рая.


... Когато преди време Доган в подобен дебат каза „Народа не е дозрял да взема такива решения...“ много се издразних защото вече бяхме в ЕС но и „големият шлем
вече беше факт. В момента пиша и слушам по радиото пак дебат за един от елементите на ГШ по който сме осъдени и се питам какво от това!?

Та според мен тази съпротива срещу тези споразумения не обслужва общоевропейските интереси и са в интерес на Русия.

Добре, аз съм склонен да се съглася, че това споразумение не е кутията на Пандора. Но кой ни обясни какво точно се съдържа в него?
Не е ли редно, ако някой подписва договор от твое име, първо да ти го покаже и да те пита дали искаш.
Да припомня, че не за първи път някой "доброжелател" подписва нещо, обещавайки ми майка си и баща си, а после се оказва съвсем друго.
Въпросът не е дали тоя договор е добър или лош, дали проевропейски или антпутиновски. Въпросът е за механизма на взимане на конкретно решение, което засяга всички.
цитирай
20. born - Много обичам да чета мнения от специалисти по всичкология с основна специалност говедовьдство или полеводство.
25.10.2016 11:37
За такива специалисти / както и за вещите по всички теми писковски журналя/ С.И. Лец е написал сентенцията : " Винаги ще се намерят ескимоси, които да дават сьвети на жителите на екваториалните страни как да се держат по време на големите горещини. ".
Уважаеми Гетю, облизвай мизерната си копанка и не давай акьли извьн ограничената си компетентност .
цитирай
21. vencivaleri1951 - Гетьо, ти не четеш
25.10.2016 12:02
[quote=getmans1
[/

а и не разбираш какво ти се пише-то е от липса на практика "горе където има ток вече" написах , че не ми е ясно доколко е вредно месо на теле "бройлер" което за няколко месеца става 500кг. Ние си ядеме бройлери от доста време и децата ни не щат да ядат домашно отгледана птица или друго животно понеже им миришело. Казах също , че без селекция на култури/жито, грозде и прочие/ не бихме могли да се изхранваме. Ето преди два века без торове и селекция една дисциплинирана , трудолюбива и иновативна държава като германия е губела по 10-20 % от населението си при по слаба реколта от глад. Цели немски селища имаше в СССР от потомци на гастарбайтери немци . Имало е и хиляди фройлайни като камериерки, икономки, учителки и най обикновени "работещи момичета" Правели са го за единия хляб. Ние българите до демокрацията никога не сме знаели какво е глад. Боднеш пръчка, семка и си готов за другата година. Единият ми дядо е бил беден човек , но овцете му не са бадали под 30, 40 имал е по две прасета минимум, кон и земя гора която да изхранва семейството му-и тримата му сина са завършили ВУЗ, В Германия са мрели от глад 50ина години по рано. Точно за това не вярвам във вредни ГМО и селекции-човечеството е обречено на тях да оцелее.

Но ти наистина не разбираш опасността от вкарване силово на стила на работа от зад Океана в Европа. Там и най дребният собственик или притежател на бутка дори без адвокат не може да се оправи. Има ги и в България вече отделни моменти от този род. Ти например без адвокат не можеш да си продадеш маломерна ивица, личния си апартамент. Адвокатът ти може да вземе решение по дело въпреки желанието ти.
В Европа има силни профсъюзи, които направо ще бъдат обезличени при подобен договор без защитни клаузи за които зад Океана не искат и да чуят. За това се дърпат главно на Запад хората-иначе Европа не е застрашена икономически-има качествена продукция и грамотни хора. Просто си ги защитава от законодателство
където капиталът е преди човека
цитирай
22. milady - не искам да бъда лоша ,Гетски, но....
25.10.2016 13:55
born написа:
За такива специалисти / както и за вещите по всички теми писковски журналя/ С.И. Лец е написал сентенцията : " Винаги ще се намерят ескимоси, които да дават сьвети на жителите на екваториалните страни как да се держат по време на големите горещини. ".
Уважаеми Гетю, облизвай мизерната си копанка и не давай акьли извьн ограничената си компетентност .



много добре ти го казаха по-горе....
Хората са преди Капитала / а не обратното !
и аз живея в Европата ,и аз съм против
тайната и все по-явна Окупация и Диктат
на Големия Брат...
Ръка ще му целуваш скоро на ПУТкин,дано сме живи,
да те видя одупен
сорри.ако нещо те изненадах..
Юлия
цитирай
23. getmans1 - нека те питам нещо - ти кога даде м...
25.10.2016 14:35
ramone написа:
getmans1 написа:
ramone написа:
нека те питам нещо - ти кога даде мандат на бг правителството да подписва договор за общ пазар с Канада?
Онзи "регионален велможа" на снимката е бил така добър да пита съгражданите си дали са съгласни или не.
Разликата между "кретените" валонци и теб е, че тях ги третират като свободни хора, а теб - като рая.


Добре, аз съм склонен да се съглася, че това споразумение не е кутията на Пандора. Но кой ни обясни какво точно се съдържа в него?
Не е ли редно, ако някой подписва договор от твое име, първо да ти го покаже и да те пита дали искаш.
Да припомня, че не за първи път някой "доброжелател" подписва нещо, обещавайки ми майка си и баща си, а после се оказва съвсем друго.
Въпросът не е дали тоя договор е добър или лош, дали проевропейски или антпутиновски. Въпросът е за механизма на взимане на конкретно решение, което засяга всички.


... ... @ ramone - Първо гледам кой говори после го слушам какви ги плещи, една група от политическите индивиди по един и същи начин използват страховете на обикновените хора.
Тия индивиди години наред ни плашеха със световния империализъм.
Същите са тези, които ни плашеха с НАТО, спомням си ВНС когато с обръщението
„Уважаеми Достопочтени Сенатори“ Соломон Паси направи предложението България да кандидатства за членство в нато какви бурни дебати предизвика. Тогава един сегашен професор и специалист по национална сигурност(???) Д. Йончев от трибуната в народното събрание предупреди съвсем сериозно бабите да си пазят мазетата със зимнината, че „дойдат ли натовци ще оплюскат всичко“.
Същото беше и с влизането ни ЕС.
Сега е същото защото речника и приомите са същите!

Не вярвам, че някъде по света има държава където всичко да е прозрачно като въздуха а и той е прозрачен до толкова колкото Господ ни е позволил да виждаме.
цитирай
24. getmans1 - А стига се прави на ментор бе, Венци така както виждам сам си си сложил капаците ...
25.10.2016 14:44
[quote=vencivaleri1951][quote=getmans1
[/

а и не разбираш какво ти се пише-то е от липса на практика "горе където има ток вече" написах , че не ми е ясно доколко е вредно месо на теле "бройлер" което за няколко месеца става 500кг. Ние си ядеме бройлери от доста време и децата ни не щат да ядат домашно отгледана птица или друго животно понеже им миришело. Казах също , че без селекция на култури/жито, грозде и прочие/ не бихме могли да се изхранваме. Ето преди два века без торове и селекция една дисциплинирана , трудолюбива и иновативна държава като германия е губела по 10-20 % от населението си при по слаба реколта от глад. Цели немски селища имаше в СССР от потомци на гастарбайтери немци . Имало е и хиляди фройлайни като камериерки, икономки, учителки и най обикновени "работещи момичета" Правели са го за единия хляб. Ние българите до демокрацията никога не сме знаели какво е глад. Боднеш пръчка, семка и си готов за другата година. Единият ми дядо е бил беден човек , но овцете му не са бадали под 30, 40 имал е по две прасета минимум, кон и земя гора която да изхранва семейството му-и тримата му сина са завършили ВУЗ, В Германия са мрели от глад 50ина години по рано. Точно за това не вярвам във вредни ГМО и селекции-човечеството е обречено на тях да оцеле.....................

... Опретелено ми досаждаш вече с наставленията си и упреците към мен, ще те забърша на края!

Като някоя развалена плоча си а в същност точно ти не четеш какво ти се пише „Едно си Венци знае, едно си Венци бае!“.
цитирай
25. getmans1 - За такива специалисти много ...
25.10.2016 14:49
milady написа:
born написа:
За такива специалисти



много добре ти го казаха по-горе....
Хората са преди Капитала / а не обратното !
и аз живея в Европата ,и аз съм против
тайната и все по-явна Окупация и Диктат
на Големия Брат...
Ръка ще му целуваш скоро на ПУТкин,дано сме живи,
да те видя одупен
сорри.ако нещо те изненадах..
Юлия


Хайде друм, миличка и преди да цункаш Путин по ... , знаеш къде ще те пратя, предай му поздрави от мен.
Ако Путин ти е недостижим ето, дедо ти Борн е наблизо:)))
Бай,бай!
цитирай
26. getmans1 - За такива специалисти / както и за ...
25.10.2016 14:55
born написа:
За такива специалисти / както и за вещите по всички теми писковски журналя/ С.И. Лец е написал сентенцията : " Винаги ще се намерят ескимоси, които да дават сьвети на жителите на екваториалните страни как да се держат по време на големите горещини. ".
Уважаеми Гетю, облизвай мизерната си копанка и не давай акьли извьн ограничената си компетентност .


... Дедо Борн кога влизаш при мен взимай нещо „затягащо“ поне при пъти в последното денонощие.

пп Още нещо бих добавил и си го заслужаваш но не искам да споделям „палмата“ на простотията ти!
Обирай си крушите от тука / със стирката/!
цитирай
27. blackpredator - освен светилата на европейската юристпруденция,
25.10.2016 16:58
в апела на европейската академична юридическа общност до Европейската комисия и Европейския парламент да не приемат ТПТИ и СЕТА, се включиха и водещи български прависти:
"проф. Георги Стефанов – професор по международни отношения и история на дипломацията, проф. Георги Близнашки, преподавател по конституционно право и експремиер на Република България, проф. Красимира Средкова – преподавател по трудово и осигурително право, член на Европейския комитет за социални права; проф. Лазар Груев – преподавател по наказателно право, бивш конституционен съдия и председател на Върховния касационен съд; проф. Огнян Герджиков – преподавател по търговско право, бивш председател на Народното събрание; проф. Пламен Киров – преподавател по конституционно право, бивш конституционен съдия и проф. Сашо Пенов – преподавател по финансово право и декан на Юридическия факултет на СУ"

сал проф. Гетю не го е подписал още
цитирай
28. yoan2015 - Гетмансе, свалям ти шапка, нерви от ...
25.10.2016 17:45
Гетмансе, свалям ти шапка, нерви от желязо трябва да имаш ти.
цитирай
29. yoan2015 - Има един тип, Джереми Уайт, на него ...
25.10.2016 17:50
Има един тип, Джереми Уайт, на него ми приличаш.
цитирай
30. getmans1 - Гетмансе, свалям ти шапка, нерви от ...
25.10.2016 19:39
yoan2015 написа:
Гетмансе, свалям ти шапка, нерви от желязо трябва да имаш ти.


... Просто се забавлявам Йоане :))), за всичките тези години толкова „Апокалипси“ /ако може така да се каже/ ни обещаваха а ние ги преживяхме, че ако стане нещо кофти поне ще посрещнем на „ташак“.
Абе, нещо като полупразната и полупълната бутилка, аз предпочитам втората поне ще се напия с кеф а такива черногледци ще си допиват от собствената си злъч.
цитирай
31. getmans1 - Хич не ме притеснява какви ги вършат „колегите“, пък ти си чепкай клюките с Юлка ...
25.10.2016 19:44
blackpredator написа:
в апела на европейската академична юридическа общност до Европейската комисия и Европейския парламент да не приемат ТПТИ и СЕТА, се включиха и водещи български прависти:
"проф. Георги Стефанов – професор по международни отношения и история на дипломацията, проф. Георги Близнашки, преподавател по конституционно право и експремиер на Република България, проф. Красимира Средкова – преподавател по трудово и осигурително право, член на Европейския комитет за социални права; проф. Лазар Груев – преподавател по наказателно право, бивш конституционен съдия и председател на Върховния касационен съд; проф. Огнян Герджиков – преподавател по търговско право, бивш председател на Народното събрание; проф. Пламен Киров – преподавател по конституционно право, бивш конституционен съдия и проф. Сашо Пенов – преподавател по финансово право и декан на Юридическия факултет на СУ"

сал проф. Гетю не го е подписал още

цитирай
32. bgman13 - Дай на социалиста демокрация. . . . . ...
28.10.2016 03:44
getmans1 написа:
Дай на социалиста демокрация ...
...
Що за политически театър? Един регион с едва 0,7 процента от населението на ЕС е взел за заложници останалите близо половин милиард европейци.


А, социалистът и регионът 007 ли са виновни или демокрацията нещо не е таферна. Нали постоянно ни се изцепват разни педали, че демокрацията трябва да държи сметка и за интересите на малцинствата.

И същевременно принципът при всяко едно гласуване е че мнозинството потъпква мнението на малцинството. Абе тая днешната демокрация си е шизофренична - ама ни гетманс, ни Барбара Везел с любезното съдействие на DW може да го вдене тва просто нещо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6052723
Постинги: 2727
Коментари: 26374
Гласове: 9600
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031