Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2017 05:05 - Един лаик чел „Форбс“ и даже го разбрал, прочетеното ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 7637 Коментари: 21 Гласове:
-3

Последна промяна: 05.01.2017 16:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
... Ми, то било лесно бе,
разумете го и вие!


След всеки абзац на секундата мога да дам пример с двама-трима блогови авторитета и не само блогови, а точно те са в основата на проблемите ни.

Гиди политически шебеци,
заради едната власт но с контрата
... в нас, е във вярващите де!



Ха, честитю ви, конспиративни папагали! Балонът на истерията

Водещи новиниКолумнисти

image

Владимир Шопов

Критиците често обвиняват икономистите, че не виждат и дори спомагат за създаването на различни „балони“ – секторни, финансови, системни. Годините след глобалната криза бяха наситени с подобни коментари, а обвиненията – непрестанни и повсеместни. Разговорът за тази отговорност продължава в рамките на икономическата гилдия, но все по-отчетливи стават вините на самите критици. Вместо качествен и балансиран анализ на случващото се публичните коментатори по-често предлагат истерични канонади в търсене на бърза популярност сред аудитории от объркани и несигурни хора. В този смисъл в момента те създават „балон“ от истерия, в който спокойният и смислен поглед е затрупан от „новото нормално“ на индустрията на драматичните предсказания.

Подобни упражнения имат своите прецеденти. Веднага след падането на Берлинската стена „коментариатът“ набързо превърна в норма идеята за „края на историята“ на почти неизвестен тогава политолог. Франсис Фукуяма толкова се окуражи от реакциите, че правейки от статията книга, дори премахна въпросителната в края на заглавието на своя първи труд по темата. Огромното мнозинство бързо я превърна в клише и тези приказки наводниха света на публицистиката и булевардната политология. Винаги изкушените от бързи клишета политици подеха мантрата и изведнъж всички заживяха в балона на политическата безалтернативност. Немалкото аргументирани гласове срещу идеята на Фукуяма бяха обявени за маргинални и избутани в ъглите на публичността. Когато историята подсети за себе си, изведнъж всички се пробудиха и надлежно обявиха края на „края на историята“. Без да получат заслужен упрек за съучастието си.

Нещо подобно се случи и по отношение на глобализацията. Тя беше доминиращо представяна като икономическия вариант на „края на историята“, необратима и еднозначно положителна. Вярно е, че мнозина теоретици на крайната левица още от самото начало отричаха всякакви ползи и основателно останаха в маргиналните полета на академичните семинари на периферни университети. Но между тях и шумния консенсусен балон имаше предостатъчно автори, които подкрепяха глобализацията и нейните системни ползи, но алармираха за различни конкретни сектори и групи от хора, които заслужават внимание и подкрепа. Повечето обаче останаха нечути и едва с идването на проблемите „коментариатът“ се сети за неизбежността на трудностите и затръби за „изоставените“ или „загубените в глобалния преход“. С подобаващ апломб и интонация.

Ако човек вярва прекалено много на сегашния хор, ще остане с усещането, че след „края на историята“ сме се запътили към края на света, или поне западния свят. Заговори се за „залеза на Запада“, за края на глобализацията, за непреодолими проблеми в нашите общества и икономика. Стандартната интерпретация е за несекваща поредица от кризи, а XXI в. се представя като необратимо „източен“. Тероризмът и демографската криза се интерпретират като носителите на неизбежния исторически крах.

Ако обаче човек поеме въздух и остави настрана канонадата от подобни драматични приказки, ще види доста по-нюансирана картина. „Изтокът“ зацикля, а доскорошната абревиатура на бъдещето, BRICS отдавна не е това, което беше. Макар трудно и мъчително, постепенно повечето кризи в ЕС са под контрол и се разрешават, а американската икономика явно още не е информирана, че е в историята. Източна и Югоизточна Азия тепърва ще трябва да се справят с едни от най-острите проблеми на сигурността. Списъкът може да бъде продължен. Ако пък внезапно проблемите на Китай прераснат в криза, може изведнъж да се окаже, че краят на западния свят ще се отложи и балонът с тази поредна истерия ще се спука. Предполагам, отново с минимални последствия за неговите създатели.

ЧеПър, този постинг ако бъде
свален сигурно ще е първият
който свалят заради „форматирането“.
Ха-ха-ха, неправилно „форматиране
на прочетите“, много рязко даваш
„газ“ на „помпата“, бря!




Гласувай:
3



1. rustam - Ей, тъпчо,
05.01.2017 12:37
даже при копирането се иска някакво умение. Дори не си форматирал текста и си го пльоснал ей така, при което не излизат целите редове.

Май твърдо си решил и през 2017 да не изпускаш "златната" Палма на блоговата глупост. :)
цитирай
2. getmans1 - IGNORE тъпаците с „капаците“ ! ! !
05.01.2017 13:40
rustam написа:
даже при копирането се иска някакво умение. Дори не си форматирал текста и си го пльоснал ей така, при което не излизат целите редове.

Май твърдо си решил и през 2017 да не изпускаш "златната" Палма на блоговата глупост. :)

цитирай
3. podvodni - Айде стига бе ! От кога блоговите ...
05.01.2017 14:17
Айде стига бе ! От кога блоговите автори станаха причина за проблемите ти ?
Къде остави Путин, Кремъл, Русия, КГБ и пр. руски напасти ?
цитирай
4. blackpredator - https://www.youtube.com/watch?v=7cto28VWY68
05.01.2017 15:11
Гегьоо, Гегьо
както е забелязал Русти, пак си праил метранпаж...
цитирай
5. getmans1 - Гегьоо, Гегьо както е забелязал ...
05.01.2017 15:52
blackpredator написа:
Гегьоо, Гегьо
както е забелязал Русти, пак си праил метранпаж...


... Голям майтап, на още един форматирането му е проблема. А ходи тогава при Куш там, истината е в играчките добре форматирани, дор приличат на истински!
цитирай
6. getmans1 - Айде стига бе ! От кога блоговите ...
05.01.2017 15:55
podvodni написа:
Айде стига бе ! От кога блоговите автори станаха причина за проблемите ти ?
Къде остави Путин, Кремъл, Русия, КГБ и пр. руски напасти ?


На тебя Путлер така ти „укалъпил“ картуната, че ни приемаш ни предаваш, ни пък ще вденеш някога!
цитирай
7. poet - Колега,
05.01.2017 16:24
абстрахирай се от блоговите мунчовци. Те са закърмени с разтвор за баня във вечна любов към северно-азиатската територия и обективните факти нямат значение за тях.

По темата - естествено, че Запада не само, че не залязва, а напротив. Разликата в качеството на живот между демократичните, капиталистически държави и териториите от рода на русия и северна корея става все по-огромна. Фактите в подкрепа на това твърдение са безбройни, но няма смисъл да се спори с путинолюбци, защото разговорите винаги свършват (ще цитирам блекито от руси) :

"като дойдат руските хакери, ракетни двигатели и ядрено гориво ще видите вие"

Очевидно става въпрос за индивиди с изключително нисък интелект и интелектуален капацитет. По нищо не му отстъпват отявлени идиоти като рустам, подводни и темподобни.

Факт.
цитирай
8. blackpredator - абе Гегьо
05.01.2017 16:47
не форматирането е проблемът ти
твоят проблем е, че се изживяваш като блогов Инцитат
я по-добре пиши за хъба
обзалгам се, че като виден отсекъде делиорманец, не си чел "Една Одисея из Делиормана"
там герой е един турчин Дели Осман
по-българин от тебе...

дебелият Иванчо Нетчето /Поет/ е известен само с апелацията си за конкурса Мистър Грозен в Зимбабве, победителят бил "твърде красив"
Иванчо твърди, че конкурентът му е победил само защото имал зъби и не бил "естествено грозен"

ти Гегьо фнимавай с любофта си към Поета и Полигорчита
щото сифилисът прави любовта незабравима...
цитирай
9. poet - Не крия,
05.01.2017 17:33
обичам Делиормана и хората му, като особено ценя капанците /и по-конкретно капанките/. Не една или две разградчанки са паднали жертва, но това е тема на съвсем друг разговор. Ако си търсиш имотче, мога да ти предложа един тристаен в центъра на Разград? Ама имаш ли парички?

Я, кажи сега за руските хакери, ядрено гориво и ракетни двигатели.
цитирай
10. podvodni - Гете, чекай да те светна нещо свъ...
05.01.2017 17:56
Гете, чекай да те светна нещо свързано с дилемата Запад-Изток.
Нямам идея кой те е излъгал, че Изтока (демек Русията и /или Чайната) ще гризнат дръвцето, щото риаш ли, Запада бил баш управител на кризи, качество на живот и бля, бля, бля .....
Опитай се да отговориш на въпроса - Кой е в по-изгодна позиция - банката или кредитополучателя?
Горе-долу така изглеждат нещата - Запада е затънал в дългове, а Изтока е в ролята на банка. А когато на някой се привиждат яки проблеми за Китай от това че тази година икономиката му има разстеж от 7 % при 8 % през миналата, е или малоумен идиот или само идиот.
И за десерт - Путин (Русия като цяло) не ще допуснат САЩ и ЕС да се сгромолясат, особенно след Брекзита. ЕС и САЩ за Русия не са заплаха защото играта на котка и мишка я играят близо половин хилядолетие и Русията знае и кътните зъби на Запада. Виж Китай е друго нещо. Тук нещата могат яко да загрубеят особенно когато се набъркат и Англичаните, каквито намерения имат от острова. Което ме кара да се къглася с маймуняка, че Русия яко е повлияла на изборите в САЩ. Тръмп като протекционист е много по-изгоден за Русия, отколкото Хитлери.
цитирай
11. blackpredator - опять ошибок Нетче
05.01.2017 18:13
дръж ме далеч от капанките, щото сиво-зелените ми очи директно водят у кревата...
за хакерите питай Кица Клинтънова
за ядреното гориво нета
за ракетните двигатели НАСА и пак нета
абе освен голема дупара, голема дупка си
цитирай
12. getmans1 - Това си е приказка ...
05.01.2017 19:29
анонимен написа:
абстрахирай се от блоговите мунчовци. Те са закърмени с разтвор за баня във вечна любов към северно-азиатската територия и обективните факти нямат значение за тях.

По темата - естествено, че Запада не само, че не залязва, а напротив. Разликата в качеството на живот между демократичните, капиталистически държави и териториите от рода на русия и северна корея става все по-огромна. Фактите в подкрепа на това твърдение са безбройни, но няма смисъл да се спори с путинолюбци, защото разговорите винаги свършват (ще цитирам блекито от руси) :

"като дойдат руските хакери, ракетни двигатели и ядрено гориво ще видите вие"

Очевидно става въпрос за индивиди с изключително нисък интелект и интелектуален капацитет. По нищо не му отстъпват отявлени идиоти като рустам, подводни и темподобни.

Факт.


... Това си е приказка за лисицата дето ходела подир коча а не виждат истината щото са се нагълтали с конспирации като петли с топли лайна.
Има какво да се коментира ама веч ми се откоментира след като някои ми одъвкаха дъртия.
цитирай
13. getmans1 - не форматирането е проблемът ти...
05.01.2017 19:37
blackpredator написа:
не форматирането е проблемът ти
твоят проблем е, че се изживяваш като блогов Инцитат
я по-добре пиши за хъба
обзалгам се, че като виден отсекъде делиорманец, не си чел "Една Одисея из Делиормана"
там герой е един турчин Дели Осман
по-българин от тебе...

дебелият Иванчо Нетчето /Поет/ е известен само с апелацията си за конкурса Мистър Грозен в Зимбабве, победителят бил "твърде красив"
Иванчо твърди, че конкурентът му е победил само защото имал зъби и не бил "естествено грозен"

ти Гегьо фнимавай с любофта си към Поета и Полигорчита
щото сифилисът прави любовта незабравима...


... Като не е форматирането що започна с него бе?
Толкова не си ли забелязал, че първо коментирам написаното и никога не започвам със заяждане с НИК-а, патент на теб, Рустам „русский идиот“ и компания.
Ходите из блога като малоумни и повтаряте „Гетьо такъв, Гетьо онакъв“, действие несъвместимо с прочетените „двата вагона книги“.
цитирай
14. getmans1 - Гете, чекай да те светна нещо свъ...
05.01.2017 19:39
podvodni написа:
Гете, чекай да те светна нещо свързано с дилемата Запад-Изток.
Нямам идея кой те е излъгал, че Изтока (демек Русията и /или Чайната) ще гризнат дръвцето, щото риаш ли, Запада бил баш управител на кризи, качество на живот и бля, бля, бля .....
Опитай се да отговориш на въпроса - Кой е в по-изгодна позиция - банката или кредитополучателя?
Горе-долу така изглеждат нещата - Запада е затънал в дългове, а Изтока е в ролята на банка. А когато на някой се привиждат яки проблеми за Китай от това че тази година икономиката му има разстеж от 7 % при 8 % през миналата, е или малоумен идиот или само идиот.
И за десерт - Путин (Русия като цяло) не ще допуснат САЩ и ЕС да се сгромолясат, особенно след Брекзита. ЕС и САЩ за Русия не са заплаха защото играта на котка и мишка я играят близо половин хилядолетие и Русията знае и кътните зъби на Запада. Виж Китай е друго нещо. Тук нещата могат яко да загрубеят особенно когато се набъркат и Англичаните, каквито намерения имат от острова. Което ме кара да се къглася с маймуняка, че Русия яко е повлияла на изборите в САЩ. Тръмп като протекционист е много по-изгоден за Русия, отколкото Хитлери.


... Преди да ми светнеш излез на чист въздух, че дати светне и на тебя!
цитирай
15. podvodni - Гете, твойта простотия направо е ...
05.01.2017 19:59
Гете, твойта простотия направо е невероятна за което имаш моите адмирации. Писах на едно място, че без вас, идиотите, светът би бил доста скучно място. Все пак вие сте горивото на запдният крах.
цитирай
16. getmans1 - Гете, твойта простотия направо е ...
05.01.2017 20:42
podvodni написа:
Гете, твойта простотия направо е невероятна за което имаш моите адмирации. Писах на едно място, че без вас, идиотите, светът би бил доста скучно място. Все пак вие сте горивото на запдният крах.


... А бе глупак, ти сериозно ли си мислиш, че аз не мога да разпозная твоя изказ и няма да те разпозная по форумите, нещастник?!

Нима е случайно, че съм те разлаял така от няколко дни, а?
Съвсем умишлено е! По-тъп си и от Рустам /напиши Рустам в Гугъл/ и ще разбереш защо мисля така. Тъпанари!
цитирай
17. merlin68 - Гети, това което си копирал по един ...
05.01.2017 20:46
Гети, това което си копирал по един доста некадърен начин е глупост, а това което сам си сътворил като притурка е неразбираем брътвеж.
И колко да се отлага края на Запада... още 20-30-50 години? Глупци като автора и изкукуригалници като теб не схващате, че този край е вече предрешен. Така наречената Западна цивилизация умира точно по същия начин като Рим, задушена от собствената си алчност, удавена в деградирали до неузнаваемост ценности, а в ролята на екзетур отново са "варварите". Лошото е, че първо загива периферията, там където сме ние - най-гламавите от всички, отказали се от собствената си цивилизация за да слугуват на чуждата и сега като вярно псе първи ще си заминем.
цитирай
18. getmans1 - Гети, това което си копирал по един ...
05.01.2017 21:01
merlin68 написа:
Гети, това което си копирал по един доста некадърен начин е глупост, а това което сам си сътворил като притурка е неразбираем брътвеж.
И колко да се отлага края на Запада... още 20-30-50 години? Глупци като автора и изкукуригалници като теб не схващате, че този край е вече предрешен. Така наречената Западна цивилизация умира точно по същия начин като Рим, задушена от собствената си алчност, удавена в деградирали до неузнаваемост ценности, а в ролята на екзетур отново са "варварите". Лошото е, че първо загива периферията, там където сме ние - най-гламавите от всички, отказали се от собствената си цивилизация за да слугуват на чуждата и сега като вярно псе първи ще си заминем.


... От сума време копирам текстове е, имам сега проблем за мен това не е проблем, проблем е за тези които го ползват за довод. Същото може да се каже и за уж „неразбираемите“ мои брътвежи.

Между другото би ли ми обяснил с думи прости къде се намира „собствената ни цивилизация“?

Днес някакъв анонимник от вашите се е заял с мен сега мисля да си подготвя отговора, та то ми е по важно в случая.
цитирай
19. merlin68 - Собствената ни цивилизация Гетьо ...
05.01.2017 21:29
Собствената ни цивилизация Гетьо се намираше в трите вида сирене - краве, овче и смес. Намираше се в природата на планините и морето ни, където всички "еднакво бедни" българи почиваха поне по 10 дни всяка година. Намираше се в нашите ниви, в нашите заводи, в нашите училища и болници. Намираше се в труда ни, в това, че нашите предци никога от зората на цивилизацията до днес не са разчитали на робски, на чужд труд.
Днес децата ни се продават и то с наш подтик на една чужда цивилизация чието най-велико откритие са "истинските пари" и умението да убеждават кретени като теб, че наистина са най-истински. Днес ние също като аборигените от тропиците продаваме жените и децата си, земята и съвестта си за лъскави манисти. Днес ние сме отровени от алчността по лъскавите опаковки. Днес сме западняци - самодоволно потънали в охолството на лъскави боклуци, не раждащи деца... умиращи.
Природата Гетьо има механизми с които да се защитава от паразитите - когато инстинкта пораждащ алчността нараства, пропорционално намалява инстинкта за продължаване на вида. Така природата се защитава от безмерното прахостничество. Така загина Рим от алчност, мързел и безпътни ценности, удавен в жизнената варварска кръв, те така загива и любимия ти Запад. Рим обаче преживя 1000 години, докато на твоя Запад му остават не повече от 50, това заради огромния напредък на техническия прогрес и следващата го глобализация които катализират процеса.
цитирай
20. planinitenabulgaria - Поздравления за постинга!
05.01.2017 22:05
За мен светът е музика и ще се възползвам от случая да преведа на музикален език два обекта от изкоментиралите се под постинга Ви. Коментариите им - съвсем разбираемо - не правят смисъл, но пък звучат, ето как:
Превод на музикален език на Коментар №4:
https://www.youtube/watch?v=yy247d2OW90&spfreload=10
Превод на музикален език на Коментар №17:
https://www.youtube/watch?v=3fUqABFWuxQ
цитирай
21. getmans1 - Собствената ни цивилизация Гетьо ...
05.01.2017 22:57
merlin68 написа:
Собствената ни цивилизация Гетьо се намираше в трите вида сирене - краве, овче и смес. Намираше се в природата на планините и морето ни, където всички "еднакво бедни" българи почиваха поне по 10 дни всяка година. Намираше се в нашите ниви, в нашите заводи, в нашите училища и болници. Намираше се в труда ни, в това, че нашите предци никога от зората на цивилизацията до днес не са разчитали на робски, на чужд труд.
Днес децата ни се продават и то с наш подтик на една чужда цивилизация чието най-велико откритие са "истинските пари" и умението да убеждават кретени като теб, че наистина са най-истински. Днес ние също като аборигените от тропиците продаваме жените и децата си, земята и съвестта си за лъскави манисти. Днес ние сме отровени от алчността по лъскавите опаковки. Днес сме западняци - самодоволно потънали в охолството на лъскави боклуци, не раждащи деца... умиращи.
Природата Гетьо има механизми с които да се защитава от паразитите - когато инстинкта пораждащ алчността нараства, пропорционално намалява инстинкта за продължаване на вида. Така природата се защитава от безмерното прахостничество. Така загина Рим от алчност, мързел и безпътни ценности, удавен в жизнената варварска кръв, те така загива и любимия ти Запад. Рим обаче преживя 1000 години, докато на твоя Запад му остават не повече от 50, това заради огромния напредък на техническия прогрес и следващата го глобализация които катализират процеса.


... Ясно, твоята цивилизация е била 110 000 кв/км концлагер през онези 45г.
Твоите праотци също са „добивали роби, най-вече по време на войни“ а ти си неграмотен Мерлин защото това са го учили твоите деди в III клас 1922г.-25г.
Учебника е писан от един широк социалист във „фашистката“ ви България но явно на теб наследниците на тесните социалисти така са ти стеснили мозъка, че да виждаш до трите вида сирене и двата вида салам.

Свободата Санчо, не задника на Икономиста!!!
цитирай
22. getmans1 - За мен светът е музика и ще се възп...
05.01.2017 23:06
planinitenabulgaria написа:
За мен светът е музика и ще се възползвам от случая да преведа на музикален език два обекта от изкоментиралите се под постинга Ви. Коментариите им - съвсем разбираемо - не правят смисъл, но пък звучат, ето как:
Превод на музикален език на Коментар №4:
https://www/watch?v=yy247d2OW90&spfreload=10
Превод на музикален език на Коментар №17:
https://www/watch?v=3fUqABFWuxQ


... Бай Коста на №17 отговорих а другия ще поздравя със спецпостинг.
цитирай
23. podvodni - Гете сериозно ме веселиш с безкр...
06.01.2017 00:44
Гете сериозно ме веселиш с безкрайната ти тъпота !
Казваш, че ме разпознаващ по форумите !? Айде бе !
Трябва да си наистина голям глупак, че да си мислиш подобно нещо. Защото, Гети, никак не мож ма позна, и то поради една-едничка причина - ментално си ограничен .
Както съм писал, вие менталните инвалиди имате къде-къде по-съществен принос за последните 20 години в краха на Запада, отколкото пропагандата на Русия през изминалите 100 години.
цитирай
24. getmans1 - Ти сам се разпозна бе, пък и тук никакви обидни квалификации няма да ти помогнат ...
06.01.2017 08:56
podvodni написа:
Гете сериозно ме веселиш с безкрайната ти тъпота !
Казваш, че ме разпознаващ по форумите !? Айде бе !
Трябва да си наистина голям глупак, че да си мислиш подобно нещо. Защото, Гети, никак не мож ма позна, и то поради една-едничка причина - ментално си ограничен .
Както съм писал, вие менталните инвалиди имате къде-къде по-съществен принос за последните 20 години в краха на Запада, отколкото пропагандата на Русия през изминалите 100 години.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6072164
Постинги: 2741
Коментари: 26492
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031