Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2017 21:51 - Аз не съм „Мадлин Олбрайт“ ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 3528 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 28.01.2017 22:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
... Тези са „Мадлин Олбрайт“
и следовниците им, там и тук!


Тук сте се нарекли за русофили а
в същност сте човекофоби!


​Сталинизъм, сатанизъм и православие Последна редакция на 27/01/17 12:15     image

Диктаторът Сталин - в центъра на иконата

Езическият култ на „вожда“ се завръща в БСП, в църквата, в обществото

Светослав Светославов

„В съветско време и православието, и ислямът (и всички останали религии) служеха като жалки декорации в спектакъла, наречен „В СССР има свобода на вероизповеденията“, в който главните действащи лица се назначаваха от КГБ“, каза в свое интервю за „Первий канал“ прочутият руски режисьор Никита Михалков миналата година. Едно страховито откровение, направено пред журналиста Владимир Познер, което за мнозина от неговите сънародници беше повече от потресаващо. Пак там Михалков каза сурови думи за страната си: „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. Нито военната ни мощ, нито космическите иновации ще оцелеят без това. Те, извинете, ще затънат в лайна.“ Русофоб ли ще наречете Никита Михалков, другари?

Този човек добре знае какво говори, не се съмнявайте. Той е един от духовните водачи на президента Владимир Путин, негов гуру по въпроса за месианската идея, че Русия е пряк и единствено легитимен приемник на божествената централна роля в света на Източната римска империя, по-известна днес като Византия. Или поне до скоро беше такъв, дори показваше филмите си първо на Путин, на дружески семейни вечери. Отношенията им се изостриха през пролетта, като е възможно режисьорът на "Сибирският бръснар" да емигрира в друга държава, както съобщи тогава политологът Иля Гращенков . Нищо чудно, след като си позволява подобни думи.

Не по-малко известният му брат, също прочут по света режисьор, Андрей Кончаловски пък съвсем наскоро каза пред Катерина Гордеева от руския сайт „Медуза“: „Струва ми се, че огромната част от нашата страна живее в архаична ценностна система. У нас езичеството е преплетено с комунизма, а комунизмът – с православието.“

Бихме допълнили -с един

нов вид пролетарско-православно-езичество,

т.е. чиста проба фалшификация на православието, използвано близо век за идеологическа експанзия.

Тези терзания на руските творци, които винаги са имали философски търсения по оста Бог-Дявол, не са от вчера, но в епохата на постомунизма, особено при управлението на Путин стават все по-отчетливи. С пропагандата от съветски тип се завръщат най-зловещите техники, използвани от „вожда на всички страни и народи Йосиф Сталин, една нова езическа религия, въведена от него, за да владее съзнанието на масите.

Страстта да се живее на ръба на пропастта, да се търсят крайностите, вплетена умело вътре, е характерна за руската душа, но днес тя добива апокалиптични измерения.

Руският писател Владимир Фьодоровски вижда днешната руска действителност като проекция на заложените в съветската държавност още от Сталин сатанински ритуали и хипнотични практики, станали част от тъканта на пропагандата на тази своеобразна съветска религия. Плодовете и берем дори в социалните мрежи, за които Сталин не е можел и да мечтае..

Фьодоровски доказва с документи, че „вождът“ съвсем съзнателно се е преобразил в

идол на мрака и злото

Писателят цитира в книгата си „Отделът на дявола“ думи на самия Сталин от 20 февруари 1941 г., отправени към началника на военното разузнаване генерал Говоров, които са записани не къде да е, а в „дневника на българския болшевик Георги Димитров“ :

“Един истински вожд трябва да бъде дявол и да не вярва на никого, дори на себе си“, казва Йосиф Весарионович на военачалника си в присъствието на Димитров. Залагането на новата езическа религия започва още… от погребението на Ленин, което е замислено като апотеоз, т.е. обожествяване на Владимир Илич, с чисто практическа цел. Неговият приемник да се превърне в жив анти-бог, който тълкува и превръща в религиозни догми думите, за да ги запечати с огнено клеймо в главите на милиони.

Сталин възлага на интелектуалните стълбове на болшевишката партия Красин и Бонч-Бруевич да издигнат олтарите на тази нова анти-религия, с която той се кани да завладее света. Мавзолеят и балсамирането на тялото на Ленин са първите й символи, основите на новата „вяра“. Започват да се използват и техники , които са заети от православието. Фьодоровски отбелязва, че на 26 януари 1924 г. от трибуната на Втория конгрес на Съветите прозвучава речта на Сталин, която налага за дълги години този стил.

„С безизразен глас Сталин прочита като молитва един текст, странно близък до литаниите и заклинанията, използвайки думи и ритъм, характерни за православната религия: „Напускайки ни, другарят Ленин ни завеща да държим високо и да пазим чисто името член на партията, ние ти се заклеваме, другарю Ленин, да пазим този твой завет….“

Звучи ви до болка познато, нали, особено на по-възрастните? Авторът припомня, че Сталин споделя с жена си: „Народът има нужда от идол, народът има нужда от фетиш, народът има нужда от цар“ /Дневникът на Екатерина Сванидзе/

Не прилича ли това и на днешния ден?

По-късно вождът разбира, че православието може чудесно да му послужи за неговите цели, въпреки че е рушил църкви, убивал свещеници….Поставя задача Руската православна църква, чийто клир е подменен с верни болшеники, да стане „нов Ватикан“. От тогава датира и идеята православните църкви в Източна Европа да се съюзят с Москва. Сталин изпраща емисари в Константинопол, Ерусалим, Александрия.

„Безценни подаръци били раздавани за осъществяването на тези операции-през 1945 г., както свидетелстват държавните архиви, 42 икони от съветските музеи и 28 предмета за свещенослужение, взети от Свято Троицко-Сергиевата лавра, са дарени на чужди църкви. Съветското влияние си струва тази цена“, пише Фьодоровски.

Той свързва това „православие“ със сатанизма, дори твърди, че в днешното ФСБ /приемника на КГБ/ е много възможно да има служба, наследила създадения от Сталин отдел наричан във ведомството „Отдел на дявола“. Дали пък той не действа и у нас?

Литературните историци смятат, че писателят Михаил Булгаков успява да прозре демоничната същност на Сталин и на неговата идеология, а диктаторът става прототип на Сатаната- професор Воланд в романа му „Майстора и Маргарита“. Споделял го е Валентин Катаев, негов близък приятел в ония години, както и редица изследователи на творчеството на Булгаков. Едно от работните имена на книгата е „Князът на мрака“.

А в България все още има хора, които се разхождат на митингите на БСП с плакати на Сталин и твърдят, че са православни. Нещо повече-сталинизмът се завръща в партията, в църквата, в обществото. Назначените от КГБ ни учат на морал, на вяра, на демокрация. 

  http://www.faktor.bg/petak-13/93298-stalinizam-satanizam-i-pravoslavie.html    Искрено ви благоря, че ме приемате за русофоб, сравнено с вас, това е чест!
 



Гласувай:
2



1. podvodni - Гете, ти никога не ще бъдеш Мадлин ...
28.01.2017 22:22
Гете, ти никога не ще бъдеш Мадлин Олбрайт, най-малкото по ясни физиолигични причини.
Виж, като Кончита Вурст го докарваш отма !
Та на въпросът за Сталин. Пърата лъжа която рути всички по-натъшни измисбици е, че Сталин рушил църкви. Даже ипри повържностна разходка из изторията достъпна в нета веднага излиза на яве, че гоненията срещу православната църква организирани от чифутите на Бланк-Улянов и Бронщейн-Троцки моментално се прекратяват след като Сталин взема властта в ръцете си.
Питам се дали сатанст какъвто искарват Сталин ще моли за отслужване на благодарствен молебен, православната църква и московският патриарх, в чест на разгромча на германските войски под Москва.
В общи линии, Сталин е човекът възтановил на два пъти страната си от пепелищата и пълната разруха.
Именно за това е мразен от чифутите към които принадлежат Фьодоровски, Булгаков, Кончаловски и пр. животноподобни.
цитирай
2. getmans1 - Подводни, №1 не разбрал ... отново. Тъжна работа!
28.01.2017 22:32
podvodni написа:
Гете, ти никога не ще бъдеш Мадлин Олбрайт, най-малкото по ясни физиолигични причини.
Виж, като Кончита Вурст го докарваш отма !
Та на въпросът за Сталин. Пърата лъжа която рути всички по-натъшни измисбици е, че Сталин рушил църкви. Даже ипри повържностна разходка из изторията достъпна в нета веднага излиза на яве, че гоненията срещу православната църква организирани от чифутите на Бланк-Улянов и Бронщейн-Троцки моментално се прекратяват след като Сталин взема властта в ръцете си.
Питам се дали сатанст какъвто искарват Сталин ще моли за отслужване на благодарствен молебен, православната църква и московският патриарх, в чест на разгромча на германските войски под Москва.
В общи линии, Сталин е човекът възтановил на два пъти страната си от пепелищата и пълната разруха.
Именно за това е мразен от чифутите към които принадлежат Фьодоровски, Булгаков, Кончаловски и пр. животноподобни.

цитирай
3. merlin68 - Гетьо, ти не си Олбрайт, ти просто ...
28.01.2017 23:03
Гетьо, ти не си Олбрайт, ти просто споделяш нейната безценностна система:) при това струва ми се най-вече от глупост... или както е казал мъдреца - не търсете зла умисъл в нещо което може да се обясни с глупостта.
Ученето на история от Фактор бг, със сигурност ще доведе до затвърждаване и задълбочаване на мозъчната ти дисфункция.
Разбира се не прочетох целия пасквил който си копнал, но видях за Булгаков и направо щях да се напикая от смях. Автора на пасквилчето е прав - точно Сталин е прототип на Воланд от Майстора и Маргарита, само дето не е схванал, че дявола там е положителен герой:))) Въобще написано от глупаци за да мотивира дебили, така може да се определи копнатото от теб пасквилче.
Иначе Гетьо, Майстора и Маргарита е един от най-добрите романи на всички времена, аз лично съм го чел три пъти, както и много анализи към него. Казват за Булгаков, че бил пророк защото много от прототипите са постигнати от участта на героите в този роман. В книгата са наказани от Сатаната, а в реалността от Сталин.
Понякога ми е много забавно да чета напъните на интелектуални джуджета да анализират руската култура, история, политика и личности като тази на Булгаков и Сталин. Гетьо, повярвай ми тази работа не е за теб, не е и за автора който си копирал.

цитирай
4. getmans1 - Уууф, ...
28.01.2017 23:25
merlin68 написа:
Гетьо, ти не си Олбрайт, ти просто споделяш нейната безценностна система:) при това струва ми се най-вече от глупост... или както е казал мъдреца - не търсете зла умисъл в нещо което може да се обясни с глупостта.
Ученето на история от Фактор бг, със сигурност ще доведе до затвърждаване и задълбочаване на мозъчната ти дисфункция.
Разбира се не прочетох целия пасквил който си копнал, но видях за Булгаков и направо щях да се напикая от смях. Автора на пасквилчето е прав - точно Сталин е прототип на Воланд от Майстора и Маргарита, само дето не е схванал, че дявола там е положителен герой:))) Въобще написано от глупаци за да мотивира дебили, така може да се определи копнатото от теб пасквилче.
Иначе Гетьо, Майстора и Маргарита е един от най-добрите романи на всички времена, аз лично съм го чел три пъти, както и много анализи към него. Казват за Булгаков, че бил пророк защото много от прототипите са постигнати от участта на героите в този роман. В книгата са наказани от Сатаната, а в реалността от Сталин.
Понякога ми е много забавно да чета напъните на интелектуални джуджета да анализират руската култура, история, политика и личности като тази на Булгаков и Сталин. Гетьо, повярвай ми тази работа не е за теб, не е и за автора който си копирал.



... още един много начетен фукльо.
Аз като по-глупав мисля да ти цитирам Кеворкян, днешният Кеворкян:
„Има много хора, които все се хвалят, колко книги са чели.
Но тъй и не успяват да разчетат себе си – а това е най-важната книга.“!

И още нещо забелязвам, започнал си да ме пунтираш и в това няма нищо лошо но го прави с малко повече уважение и внимание.
цитирай
5. merlin68 - Аз Гетьо, не се хваля, че съм чел м...
29.01.2017 00:06
Аз Гетьо, не се хваля, че съм чел много книги, но съм чел точно тази за която автора който ти копираш пише глупости. И ти препоръчвам да я прочетеш, а не да се информираш за Булгаков от Фактор бг.
Кеворкян, едва ли е написал това за да го цитираш точно ти и точно на мен:)
За пунтирането разбира се не си прав, няма да пояснявам защо за да не се обидиш.
За уважението, то се заслужава, а това не става като се копират глупости. Сигурен начин да получиш уважение от мен е когато напишеш нещо смислено и аргументирано, или поне добавиш някаква стойност към копи-пейста. Но честно казано съм песимист за теб:) Но докато копираш чуждите глупости и лъжи и заедно с това наричаш далеч по-умни от теб хора идиоти, то не очаквай уважение.
цитирай
6. getmans1 - Мерлин ...
29.01.2017 00:40
merlin68 написа:
Аз Гетьо, не се хваля, че съм чел много книги, но съм чел точно тази за която автора който ти копираш пише глупости. И ти препоръчвам да я прочетеш, а не да се информираш за Булгаков от Фактор бг.
Кеворкян, едва ли е написал това за да го цитираш точно ти и точно на мен:)
За пунтирането разбира се не си прав, няма да пояснявам защо за да не се обидиш.
За уважението, то се заслужава, а това не става като се копират глупости. Сигурен начин да получиш уважение от мен е когато напишеш нещо смислено и аргументирано, или поне добавиш някаква стойност към копи-пейста. Но честно казано съм песимист за теб:) Но докато копираш чуждите глупости и лъжи и заедно с това наричаш далеч по-умни от теб хора идиоти, то не очаквай уважение.


... Не виждам какво ти дава правото да ми препоръчваш каквото и да било.

Заглавието и двата реда в синьо са достатъчни като надстройка и добре си усетил за какво става дума.
Иначе и снимката говори повече от всичко под нея.
И върху цитата ще е добре да се замислиш за да не пишеш такива тюрлю-гювечи като това „ Стар президент, нов президент и умрял бездомник“, че язък за таланта ти, ще заприличаш на „мухала“ Дърева.
цитирай
7. merlin68 - Гетьо, нормално е да ти препоръчам ...
29.01.2017 10:17
Гетьо, нормално е да ти препоръчам автор и книга които се споменават в твой постинг, а не си запознат с тях. Другото нормално е, когато не си чел, не познаваш книгата и автора, просто да не ги споменаваш.
Така, че първо ти препоръчвам да се върнеш към нормалността, от там нататък колкото - толкова.
цитирай
8. getmans1 - Мерлин тая сутрин съм го ударил на поговорки ...
29.01.2017 11:32
merlin68 написа:
Гетьо, нормално е да ти препоръчам автор и книга които се споменават в твой постинг, а не си запознат с тях. Другото нормално е, когато не си чел, не познаваш книгата и автора, просто да не ги споменаваш.
Така, че първо ти препоръчвам да се върнеш към нормалността, от там нататък колкото - толкова.


... „Едно си баба знае и това си бае.“
Ти пишеш: „В книгата са наказани от Сатаната, а в реалността от Сталин.“ а посочи ми противоречията с написаното от автора.
За същия Сталин ли става въпрос когото „осъдихте“ разрушихте паметниците му, натрошихте му гипсовите бюстове, преименувахте градовете му, а?
Сега гледам, че и на икона са го турнали забравиха жертвите му и изглежда решиха, че историята го реабилитирала и вече за светец може да се обяви.
А, честито ви Бог!
цитирай
9. merlin68 - https://www.youtube.com/watch?v=XLEE8A4zUjE
29.01.2017 12:25
Гетьо, може да видиш интервюто на Познер с Михалков, въпреки, че не ти го препоръчвам, едва ли в затъмнението си ще разбереш нещо, по-добре си се информирай от Фактор:) Там са се специализирали да превеждат гениалността на езика на свинята. Дума срещу Русия - значи откровеност, признание... дума срещу Сталин, да браво Михалков, наш човек си, срещу Путин, е значи си още по-наш... и понеже глупака не мисли, а вярва в това което му се иска, реалността му се обръща с главата надолу. Те затова много глупци са погребани в руската земя.
Впрочем Михалков казва още много неща които биха се харесали на глупеца в това интервю. Например, че руската литература е унищожила Русия, или, че ако той бил враг на Русия, то би и обявил война и би я спечелил за три дни... и много още.
"Не, аз това го казвам за да ви събудя, да събудя себе си..."
Е това последното ще се направим, че не сме го чули, глупеца не иска да се буди от сладките сънища...
цитирай
10. merlin68 - Гетьо, нормално е да ти препоръчам ...
29.01.2017 12:32
getmans1 написа:
merlin68 написа:
Гетьо, нормално е да ти препоръчам автор и книга които се споменават в твой постинг, а не си запознат с тях. Другото нормално е, когато не си чел, не познаваш книгата и автора, просто да не ги споменаваш.
Така, че първо ти препоръчвам да се върнеш към нормалността, от там нататък колкото - толкова.


... „Едно си баба знае и това си бае.“
Ти пишеш: „В книгата са наказани от Сатаната, а в реалността от Сталин.“ а посочи ми противоречията с написаното от автора.
За същия Сталин ли става въпрос когото „осъдихте“ разрушихте паметниците му, натрошихте му гипсовите бюстове, преименувахте градовете му, а?
Сега гледам, че и на икона са го турнали забравиха жертвите му и изглежда решиха, че историята го реабилитирала и вече за светец може да се обяви.
А, честито ви Бог!


Гетьо, как да ти обясня противоречието между мен и онзи когото си копирал, когато ти не си чел романа? Може би трябва да ти го разкажа? Защо не положиш усилия да се придържаш към нормалното?

"„осъдихте“ разрушихте паметниците му, натрошихте му гипсовите бюстове, преименувахте градовете му, а?"
Гетьо, по правото на болното си въображение ли ме слагаш в този кюп?
цитирай
11. vencivaleri1951 - Гетьо
29.01.2017 12:59
Смешно е...не, жалко е да спориш за каквото и да е с човек с гогото Ви разделят "два

вагона книги"

Добре е , че имаш самочувствието, че си се разбрал/много именити философи не са го постигнали -поне така говорят на следовниците си/, но след общуваш в мрежата усилено от няколко години то най-вероятно и други са те разбрали. Без да съм "гадач" мисля , че възприятията са много различни
цитирай
12. getmans1 - За двата вагона книги написах в по-горен коментар ...
29.01.2017 13:43
vencivaleri1951 написа:
Смешно е...не, жалко е да спориш за каквото и да е с човек с гогото Ви разделят "два

вагона книги"

Добре е , че имаш самочувствието, че си се разбрал/много именити философи не са го постигнали -поне така говорят на следовниците си/, но след общуваш в мрежата усилено от няколко години то най-вероятно и други са те разбрали. Без да съм "гадач" мисля , че възприятията са много различни


... а преди няколко дена на един такъв „вагонер“ му каптирах „извора“ Википедията и Викицитата.

А на теб разбирачо съм ти по разяснил нещичко в предишния си постинг, че явно нещо не искаш да разбираш.
Не искаш не, че не можеш и не, че аз съм се изразил неграмотно.
цитирай
13. getmans1 - Ти мен поставяш и аз теб поставям ...
29.01.2017 14:25
merlin68 написа:
getmans1 написа:
merlin68 написа:
Гетьо, нормално е да ти препоръчам автор и книга които се споменават в твой постинг, а не си запознат с тях. Другото нормално е, когато не си чел, не познаваш книгата и автора, просто да не ги споменаваш.
Така, че първо ти препоръчвам да се върнеш към нормалността, от там нататък колкото - толкова.


... „Едно си баба знае и това си бае.“
Ти пишеш: „В книгата са наказани от Сатаната, а в реалността от Сталин.“ а посочи ми противоречията с написаното от автора.
За същия Сталин ли става въпрос когото „осъдихте“ разрушихте паметниците му, натрошихте му гипсовите бюстове, преименувахте градовете му, а?
Сега гледам, че и на икона са го турнали забравиха жертвите му и изглежда решиха, че историята го реабилитирала и вече за светец може да се обяви.
А, честито ви Бог!


Гетьо, как да ти обясня противоречието между мен и онзи когото си копирал, когато ти не си чел романа? Може би трябва да ти го разкажа? Защо не положиш усилия да се придържаш към нормалното?

"„осъдихте“ разрушихте паметниците му, натрошихте му гипсовите бюстове, преименувахте градовете му, а?"
Гетьо, по правото на болното си въображение ли ме слагаш в този кюп?


... и не романа тук се обсъжда.
Бил съм в „затъмнение“ и с „болно въображение“ та не ме разбираш но вчера добре се разбра с „преродения Ботев“ и неговото изречение от три думи.
Той вече не е „преродения“, той вече е, Ботев а ти си губиш времето с мен.

Интересно защо, а може би не си разбрал, че ми е интересно да съм „глупака“ сред уж начетената ви компания и да ви гледам сеира!?!
Защото сте истински сеир, достатъчно е само човек да върви след вас в блога и да го види. В случая това важи еднакво и за теб и за Венци.
цитирай
14. podvodni - Гете, явно ти не си разбрал за какво ...
29.01.2017 14:27
Гете, явно ти не си разбрал за какво иде реч, а не аз. Жалките ти опити да разделиш пространството на АЗ и всички останали=комунисти са обречени на тотален неуспех.

"За същия Сталин ли става въпрос когото „осъдихте“ разрушихте паметниците му, натрошихте му гипсовите бюстове, преименувахте градовете му, а?"
Грешката ти , а и на всички останали Кончити, е че слагате всички под общ знаменател и не можете да проумеете, че между ленинско-троцките изцепки и сталинските времена има огромна разлика.
Винаги съм казвал, че провалът на Запада и неговата ценостна система се дължи не на елита му, а на неговите кресливи глашатаи.
цитирай
15. getmans1 - Абе, неразумнико я си погледни писанието, бе ...„Грешката ти , а и на всички останали Кончити, е че слагате всички под общ знаменател“...
29.01.2017 14:41
podvodni написа:
Гете, явно ти не си разбрал за какво иде реч, а не аз. Жалките ти опити да разделиш пространството на АЗ и всички останали=комунисти са обречени на тотален неуспех.

"За същия Сталин ли става въпрос когото „осъдихте“ разрушихте паметниците му, натрошихте му гипсовите бюстове, преименувахте градовете му, а?"
Грешката ти , а и на всички останали Кончити, е че слагате всички под общ знаменател и не можете да проумеете, че между ленинско-троцките изцепки и сталинските времена има огромна разлика.
Винаги съм казвал, че провалът на Запада и неговата ценостна система се дължи не на елита му, а на неговите кресливи глашатаи.


... Та кой от двамата затри повече народ от народа си?
Това ли е мерилото ти.
Да не ти припомням какво е мнението на ВВПутягин за Ленин нито за мерака му народа да го приема като „здравата“ ръка на Сталин.
Тоя „шизо“ на Бог пали свещи а на Дявола кади тамян!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6073075
Постинги: 2742
Коментари: 26495
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031