Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2017 11:31 - А нам все равно, а нам все равно ... Тра-ла-ла-ла-лааааааа ....
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 3006 Коментари: 22 Гласове:
7

Последна промяна: 03.12.2017 11:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 .... А правда, где?
- На тра-ла-ла, на тра-ла-лааааааааааааааа!

 За "Ну заец погоди"
За "Кавказка пленница“
И други измами и тра-ла-ла само във "Фактор" сайта-та-тааа!


http://www.faktor.bg/bg/articles/politika/na-vseki-kilometar/sayuz-na-savetskite-plagiatorski-republiki-kradat-filmi-istoriya-zemi-traditsii


Тагове:   сайт,   лъжи,   кражби,   измами,


Гласувай:
8



1. getmans1 - Само част от статията:"...
03.12.2017 11:55
Само част от статията:

Начало Статии Политика На всеки километър
Съюз на Съветските Плагиаторски Републики – крадат филми, история, земи, традиции

Единствените автентични съветски и руски творения са болшевизмът, ЧК (КГБ), „Бояришник” и ГУЛаг
Васил Данов

Открай време руската империя (СССР или Руска федерация) представлява черна дупка, в която изчезват народи, земи, езици, имена, предания и легенди. Вместо тях се появяват фалшиви митове, обясняващи, че всичко, що се яде, пие, лети, стреля и т. н. е изобретено (построено, открито) от някой гениален руски мужик, който само е пропуснал да регистрира патента си поради общата изостаналост на държавата и поради „творческо съвпадение” на откритието му с подобен проект, реализиран в хищния, завистлив и „загниващ” Запад.

laurel_hardi.jpg

1930 г. САЩ. Звездите на нямото кино Стан Лаурел (вляво), Лоурънс Тибет и Оливър Харди (вдясно) в кадър от филма „Песента на мошеника”, който разказва за отвличане на девойка в Кавказ. Режисьори: Лайънъл Бъримор и Хъл Роуч.
https://historyporn.d3/aktery-amerikanskoi-komedii-o-pokhishchenii-devushki-na-kavkaze-1930-god-ssha-1469504/?sorting=rating

ruski_komici.jpg

1966 г. СССР. Популярните комици Юрий Никулин, Евгений Моргунов и Георгий Вицин в кадър от филма „Кавказка пленница”, който разказва за отвличане на девойка в Кавказ. Режисьор: Леонид Гайдай.

Случайно съвпадение? Едва ли. Защото следващият филм на популярната тройка съветски комедийни актьори също е откраднат от американското кино: "Пес Барбос и необычный кросс" („Кучето Барбос и необичайният крос”) представлява „творческа” преработка на оригинала "The Lucky Dog" от 1921 г., в който отново играят Лаурел и Харди.
Ако досега не сте забелязали, съм принуден да обърна височайшето ви внимание към факта, че любимият на милиони съветски и български зрители анимационен филм „Ну, погоди!” поразително напомня идеи, герои, характери, ситуации и сюжети,
цитирай
2. germantiger - от моя постинг за съветските крадци
03.12.2017 12:00
Трофеи били стотици германски филми, както и филми от други страни от Европа и Америка, заловени в съветската зона на Германия. Те били гледани от маса хора от старото поколение, разбира се, съветската цензура провела строга селекция от тези филми.
Общо от 1933 до 1945г. в Германия са създадени 1363 пълнометражни филма. Хората в СССР с удоволствие гледали известните певци Джили и Карузо, музикални изпълнения на Марика Рьокк, приключенския филм "Индийската гробница" (1938, реж Рихард Айхберг) и "Каучук" (със заглавие "Ловци на гума" ), биографични филми за Рембранд, Моцарт, Шилер, филмовата адаптация на операта "Тоска", "Чо-Чо-Сан," "Мадам Бовари" и др. Култов филм в Съветския съюз става германския "Девойката на моите мечти", реж. Георг Якоби, заснет в 1944г. А по-възрастните дали помнят, че точно този филм мрази героя Щирлиц :)
Сред трофеите от други държави - четири известни филма за Тарзан, "Под червената мантия" (преименуван по съветски „Под кардиналската мантия”), заснет през 1937 г. от шведския режисьор Виктор Шьострьом с германския емигрант Конрад Фейдт в главната роля. "Заловен" е и чехословашкият филм "Порт Артур" (по съветски „Спасените знамена”), заснет през 1936 г. във Франция от руския мигрант Фьодор Оцеп; приключенският филм "Гибралтар" (в съветския вариант "Шпионски мрежи") с Ерик Щройхайм в една от основните роли. "Стоте мъже и едно момиче", "Великият валс" и "Серенада на слънчевата долина" също били награбени от Червената армия. Повечето трофейни филми, предназначени за прожекции в СССР, са лично преглежани от Сталин, превежда му ги Болшаков, който учил наизуст текстовете за да ги декламира пред вожда.
цитирай
3. germantiger - 3
03.12.2017 12:01
Първият съветски художествен филм е заснет на германска AGFA, това е "Каменното цвете" (реж. от Александър Птушко). Филмът излиза на екран на 28 април 1946 г. и веднага става лидер по посещаемост - 23,17 млн. Зрители. През същата година на филмовия фестивал в Кан филмът получи "Награда за най-добър цвят"!
Дузина съветски филми, включително "Клетва" (1946), "Мичурин" (1948) и "Падането на Берлин" (1949) са заснети „по германски”. Германската лента AGFA и оборудването за нейното производство през 1946 г. са закарани в Казан. Според директора на киностудията в града Михаил Михайлов: "През 1947 г. съветския човек за първи път гледа цветно германско кино. Тя произведе особен ефект, показваше друг начин на живот... германското оборудване било поставено във филмовата фабрика № 8 (днес "Тасма")." Между другото, германско оборудване и немски специалисти били откарани в Москва през 1946 г., а в края на 1947 г. започва производство цветни филми по германска технология.
Харесва им или не, но руснаците дължат телевизията си на германците! Някои техни медии ще изтъкнат Владимир Зворикин като "баща на телевизията." Той е емигрант, а "цветята на емиграцията" вече са модерни, но междувременно, без участието на този "баща" през 1936 г., телевизионните предавания в Берлин вече има. Германците използват в предавателя и приемника изцяло електронни схеми (а не електромеханични). Освен това германските „гадове и блядове” ползват телевизионни камери в системите за насочване на ракети въздух - земя и земя – въздух. През периода 1940 – 1944г. берлинската фирма Fernsee разработва телевизионната система "Tonne-Seedorf" - тази система е използвана в ракетите въздух - вода Hs-293 и Hs-294, с които са потопени няколко съюзнически кораби. Фирмите "Fernsee" и "Telefunken" на базата на "Tonne" създават още по-съвършенната телевизионна глава "Sprotte", предназначена главно за зенитни ракети.
цитирай
4. germantiger - 2
03.12.2017 12:02
Зрителите от по-старото поколение вероятно си спомнят трофейните картини, които обикновено са предшествани от надписи: "Този филм бе взет като трофей, след като съветската армия победи германските фашистки войски в Берлин през 1945 г.". Нямало нито едно чуждо заглавие, никакви чужди субтитри от които да разберете в коя страна е заснет филма, авторите на филма и актьорите. Например, филмът "Чудотворното лечител" от 1943 г. имал оригиналното име "Парацелз" - името на героя му - велик лекар, филма заснет от един от тогавашнбите класици на киного Георг Вилхелм Пабст, а в главната роля играе известният Вернер Краус, но съветските зрители никога не разбират това!
Цветното кино идва в СССР от Германия – невежите от "родината на слоновете" ще ви кажат, че в СССР преди 1945 г. са заснети оцветени игрални филми. Да, това е вярно, но как са били снимани?! Не говоря толкова за лошо качество, колкото за трилентови (!) ЦКС-1 камери, които били сложни, скъпи и ненадеждни. Е, германците от 1925 г. са снимали цветни филми на трислоен цветен филм AGFA. Заводът за производството му от IG Forben се намира в град Греппин и се оказал в съветската окупационна зона. Съветски трофеи стават огромни запаси от ленти и оборудване Agfa – на лента "АГФА" е заснет "Парада на Победата" в Москва. Най-смешното е, че монтажа и звукът на филма са направени в Берлин. Не е ясно, по чия вина по-голямата част от лентата се превърнала в брак и за това целият час и половина е показан в черно и бяло, и само първите 19 минути цветни.
цитирай
5. getmans1 - :))))), Тигре! Най-добре ще е от ...
03.12.2017 12:21
:))))), Тигре!
Най-добре ще е от тук на сетне да останеш домакин на постинга пък аз да продължа да си зазимявам имота, колчем вляза в мазето ще обръщам бурканче с червено и заради теб и за твое здраве.
Само ще те моля да жалиш червенотиквеновчетата откъм попържни, че да не пресолим манджата:))).
цитирай
6. germantiger - ...
03.12.2017 12:33
Аз за разлика от теб не пия алкохол, обаче явно рядко пия, защото червено леко вино, не тежко ми е харесвало понякога домашно от познат направено.

Няма да остана домакин, защото щя лягам да спя след нощ без сън :)

Да си жив и здрав, друже!
цитирай
7. getmans1 - Шегувам се Тигре, ...
03.12.2017 13:25
germantiger написа:
Аз за разлика от теб не пия алкохол, обаче явно рядко пия, защото червено леко вино, не тежко ми е харесвало понякога домашно от познат направено.

Няма да остана домакин, защото щя лягам да спя след нощ без сън :)

Да си жив и здрав, друже!

... те, моите постинги и коментари са все "набързо" докато отдъхвам.
То и с питиетата е тъй, понеже работата им вреди в момента съм на липов чай с манов мед и лъжичка .... нес кафе:)))
цитирай
8. vencivaleri1951 - статия от дебил за дебили
03.12.2017 16:15
Ще започна с "Кавказка пленница" Съдържанието доколкото си спомням беше как журналистът Шурик залюбва "пленницата". Тя е комсомолка, идейна и прочие. Филмът е блестяща сатира, при това с много политическа ирония в нея. Филмът впрочем е забранен, но при закрита прожекция се харесва на Брежнев и така вижда бял свят.
Доколкото знам идеята за този филм идва от действителен случай на който режисьорът се натъква във вестниците, но на практика "Кавказ" остава единствено в заглавието-филмът е сниман в Крим Не съм гледал американския филм, но какво според блоговия Ентилигент Гетьо може да е взаимствано от него. Припомням -журналист в командировка/отразява бригада или нац обект/ се влюбва в активна комсомолка, която трима великолепни актьори крадът. Това , че е споменато Кавказ/този американски планински масив/ във филма на янките е разбираемо. Традиционно е планинците да крадат булките си-готини, стройни и лесно се поместват на коня до теб. Виж проблем е да откраднеш някоя масивна дама от полето-ще трябва "тяжеловоз"
Руснаците взели ракетите от германците. Да оставим на страна, че тези изследвания попаднаха в ръцете на американци и англичани, но въпросът е защо германците не летят. Защо и американците се отказаха да правят ракети , а разчитат на "откраднатите " руски ракети. Катюшите до голяма степен решиха войната и защо немците не ги използваха , ако са имали готовност за подобно оръжие.
След това идваме, че руснаците нямат култура, а крадат чужда. И това вероятно го правят плагиати като Пушкин, Лермонотов, Блок, Есенин, Маяковски, Висоцки , Евтушенко...автори като Толстой, Достоевски, Чехов, Горки, Шолохов, композитори като Чайковски, Мусоргски, Глинка, Стравински...А "ариеца" Исак Дунаевски взел, че ползвал мотиви от еврейски песни. А ахматова, Солженицин, Буковски, Политковская...те от кого преписваха. От кого и Менедлеев, и Ломоносов, и Цилковский-впрочем за него е ясно от германците:)))
Виж за концентрационните лагери авторът греши основно В публичното пространство те се явяват за първи път в Гражданската война на янките. Тогава Северът задържа на определени места мъже- младежи и възрастни за да не се включат в редовете на подразделенията на южняците. Тоест извършва превенция , която нарича концентрация-от там и местата -концентрационни лагери. По късно в разгара на войната , когато не достигат храна, вода , медикаменти съдбата на тези клетници е ужасна. Загиват много повече южняци в лагерите, отколкото в бран. Охраната на тези лагери е поверена на частна фирма " Пите...и нещо си . Много е сложно за мен дислектика да я напиша. Преди това частниците са били ловци на глави-престъпници и избягали роби. Тази фирма дава началото на ЦРУ
цитирай
9. getmans1 - Слаб (2), прочташ пак статията и дори наизустяваш и тогаз пак коментираш ...
03.12.2017 16:34
vencivaleri1951 написа:
Ще започна с "Кавказка пленница" Съдържанието доколкото си спомням беше как журналистът Шурик залюбва "пленницата". Тя е комсомолка, идейна и прочие. Филмът е блестяща сатира, при това с много политическа ирония в нея. Филмът впрочем е забранен, но при закрита прожекция се харесва на Брежнев и така вижда бял свят.
Доколкото знам идеята за този филм идва от действителен случай на който режисьорът се натъква във вестниците, но на практика "Кавказ" остава единствено в заглавието-филмът е сниман в Крим Не съм гледал американския филм, но какво според блоговия Ентилигент Гетьо може да е взаимствано от него. Припомням -журналист в командировка/отразява бригада или нац обект/ се влюбва в активна комсомолка, която трима великолепни актьори крадът. Това , че е споменато Кавказ/този американски планински масив/ във филма на янките е разбираемо. Традиционно е планинците да крадат булките си-готини, стройни и лесно се поместват на коня до теб. Виж проблем е да откраднеш някоя масивна дама от полето-ще трябва "тяжеловоз"
Руснаците взели ракетите от германците. Да оставим на страна, че тези изследвания попаднаха в ръцете на американци и англичани, но въпросът е защо германците не летят. Защо и американците се отказаха да правят ракети , а разчитат на "откраднатите " руски ракети. Катюшите до голяма степен решиха войната и защо немците не ги използваха , ако са имали готовност за подобно оръжие.
След това идваме, че руснаците нямат култура, а крадат чужда. И това вероятно го правят плагиати като Пушкин, Лермонотов, Блок, Есенин, Маяковски, Висоцки , Евтушенко...автори като Толстой, Достоевски, Чехов, Горки, Шолохов, композитори като Чайковски, Мусоргски, Глинка, Стравински...А "ариеца" Исак Дунаевски взел, че ползвал мотиви от еврейски песни. А ахматова, Солженицин, Буковски, Политковская...те от кого преписваха. От кого и Менедлеев, и Ломоносов, и Цилковский-впрочем за него е ясно от германците:)))
Виж за концентрационните лагери авторът греши основно В публичното пространство те се явяват за първи път в Гражданската война на янките. Тогава Северът задържа на определени места мъже- младежи и възрастни за да не се включат в редовете на подразделенията на южняците. Тоест извършва превенция , която нарича концентрация-от там и местата -концентрационни лагери. По късно в разгара на войната , когато не достигат храна, вода , медикаменти съдбата на тези клетници е ужасна. Загиват много повече южняци в лагерите, отколкото в бран. Охраната на тези лагери е поверена на частна фирма " Пите...и нещо си . Много е сложно за мен дислектика да я напиша. Преди това частниците са били ловци на глави-престъпници и избягали роби. Тази фирма дава началото на ЦРУ

цитирай
10. blackpredator - извод
03.12.2017 17:12
за да копираш требе да можеш
лесно е да копираш фактор или Холивуд
трудно /невъзможно/ е да копираш двигатели за ракети, респективно висши технологии
сеирпродукта се копира
интелектуалният се купува
и бръммм мириканците у спейса...:)
цитирай
11. анонимен - Гети,
03.12.2017 17:24
тук не съм сигурна, че нещата не са преувеличени.
Винаги съм била за това да се отсява руската култура от руската политика.
цитирай
12. getmans1 - тук не съм сигурна, че нещата не са ...
03.12.2017 19:33
angpiskova написа:
тук не съм сигурна, че нещата не са преувеличени.
Винаги съм била за това да се отсява руската култура от руската политика.


... В статията става въпрос за конкретни случаи и за СССР.
цитирай
13. анонимен - Аз малко
03.12.2017 19:36
ще се отклоня от темата, та да попитам друго - какво стана с Тръмп обществото:)
Че Тилърсън идва тук и ще се среща с представители на НАТО, а пък и с външните министри на ЕС....
цитирай
14. getmans1 - Туй вече като онуй за негрите ...
03.12.2017 19:43
blackpredator написа:
за да копираш требе да можеш
лесно е да копираш фактор или Холивуд
трудно /невъзможно/ е да копираш двигатели за ракети, респективно висши технологии
сеирпродукта се копира
интелектуалният се купува
и бръммм мириканците у спейса...:)



цитирай
15. getmans1 - Тоя въпрос и тука си виси ...
03.12.2017 19:55
angpiskova написа:
ще се отклоня от темата, та да попитам друго - какво стана с Тръмп обществото:)
Че Тилърсън идва тук и ще се среща с представители на НАТО, а пък и с външните министри на ЕС....


... Някои прогресивни казват, че такова нещо никога не е имало, всичко било грозна фейк-новина сътворена грантаджиите:))).
цитирай
16. анонимен - ще се отклоня от темата, та да поп...
03.12.2017 20:00
getmans1 написа:
angpiskova написа:
ще се отклоня от темата, та да попитам друго - какво стана с Тръмп обществото:)
Че Тилърсън идва тук и ще се среща с представители на НАТО, а пък и с външните министри на ЕС....


... Някои прогресивни казват, че такова нещо никога не е имало, всичко било грозна фейк-новина сътворена грантаджиите:))).


https://nova/news/view/2017/01/20/171510/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D1%86%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/
цитирай
17. ladylady - гетее гетеей..
03.12.2017 20:13
хич не е лесна и твойтъ..
ако не си ти..
къде ще си го драпат двойката лилипути
щрауси...на пачи яйца
цитирай
18. getmans1 - Бе знам го това, малко ли ги бъзиках .. Сега ти предлагам моя прочит за туй велико събитие :)
03.12.2017 20:25
angpiskova написа:
getmans1 написа:
angpiskova написа:
ще се отклоня от темата, та да попитам друго - какво стана с Тръмп обществото:)
Че Тилърсън идва тук и ще се среща с представители на НАТО, а пък и с външните министри на ЕС....


... Някои прогресивни казват, че такова нещо никога не е имало, всичко било грозна фейк-новина сътворена грантаджиите:))).


https://nova/news/view/2017/01/20/171510/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D1%86%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/



... Знаеш ли, пък може да са хванали и "Евразийския път", то и нали такова чудо имаше.
Ти кажа една клюка, един Аркадаш каза, ке Кукушеля хванал тоя път и стигнал до Камчатка чак, толкова се засилил. Ма гледам, че днес се появи, изпаднал от един кемтрейлс:)))
цитирай
19. getmans1 - хич не е лесна и твойтъ. . ако не си ти. ...
03.12.2017 20:30
ladylady написа:
хич не е лесна и твойтъ..
ако не си ти..
къде ще си го драпат двойката лилипути
щрауси...на пачи яйца


... И то заради тебя, пък ти навиваш другите 100 срещу ми
Бравос, 101:)))
цитирай
20. milady - 1БП, единица за глупомер..
03.12.2017 21:37
сеирпродукта се копира
интелектуалният се купува
и бръммм мириканците у спейса...:)

и бръъм хамерикаците у..Холлиууд
от кога ти викам,пърдяторчо,
смени си..булката, или..одеколона..
от ден на ден..по-ялови ги снасяш..
Ленин
путКин
Холииуд
бисери капят от твоята зурла блогерска,батка
дообре,че Юлката е винаги Хит №1
цитирай
21. getmans1 - Когато ти и целуваше китката и тя ти са радваше на букета беше друго нали .... дружно оплювахте някого
03.12.2017 23:16
blackpredator написа:
липсват ти моите мидихлорини
затова Силата ти стига само да се тупаш у гърдите и викаш "булгар, булгар..."
и цяла къща мускали да имаш, едва ли ще впечатлиш някого в блога, освен Джар Джар Гетю, а и него толкоз
за жалост много сте с партерно мислене като твоето и Гетювото
затова сме и ще си останем едноетажна държава

апропо, с автентичната си тъпота, не ставаш за Самарско знаме в блога..


....тия не на моя терен!
цитирай
22. getmans1 - Ако не си разбрала ... това е втори жълт картон Умнице ... Тук при мен СтоИна само по терлички. Анадък му?
03.12.2017 23:24
milady написа:
сеирпродукта се копира
интелектуалният се купува
и бръммм мириканците у спейса...:)

и бръъм хамерикаците у..Холлиууд
от кога ти викам,пърдяторчо,
смени си..булката, или..одеколона..
от ден на ден..по-ялови ги снасяш..
Ленин
путКин
Холииуд
бисери капят от твоята зурла блогерска,батка
дообре,че Юлката е винаги Хит №1

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6070857
Постинги: 2741
Коментари: 26489
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031