Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2018 10:46 - Троля „ ЧЕКИСТЪТ “ може да се бори на много фронтове ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 2868 Коментари: 13 Гласове:
7

Последна промяна: 30.01.2018 10:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
... А бе, „ЧЕКИСТЪТ“ е голЕма работа

Дай му фронтове и му гледай сеирЯ ма тва фашизъм, тва НАТО, тва ЕС, тва инцест, джендъри-мендъри и прочие НПО-та, всичко дан-дармадан ще направи.

Той с хладен ум е, гугълски и Уикицитат!
Ръце му чисти, по партизански и антифашистки!
Сърце му горещо, жив въглен от история на КПСС и БКП!

От девет планини, че от десетата чак, вода в решето ще донесе и враговете си в капка ще удави


Чекистът трябва да бъде с хладен ум, чисти ръце и горещо сърце.

Дзержински
...................


image чекист(29.01.2018 20:55) Отговорете212

Ще почна с това, че офицер от военното разузнаване или контраразузнаване няма как да се впише в репресивния апарат-репресия срещу кого извършва един разузнавач? Имам колега по казарма, много читав и ерудиран човек-доктор на тех науки. Беше завършил английската в Пловдив, а френски знаеше фамилно-едната баба бе французойка. Той беше в моя взвод/аз съм свързочник и завършил ШЗО/ -УКВ специалист, слушаше по време на дежурства предавания от чужбина, радиолюбители, и т н. Бяхме свързочен взвод в десантен полк. Абсолютно всички летци, щурмани, механици, парашутисти метеоролози, свързочници, преводачи, готвачи...Всички бяха зачислени към ВКР/военното контраразузнаване/ Тоест всеки един от нас имаше "картонче" Колегата беше активист на СДС-убеден активист и пак повтарям-много читав човек. Не беше негово желание/той има чудесна професия, Ай Ти специалист и име в професията/ но силно го поканиха в политиката. После при проверката се оказа, че е офицер/беше станал по време на запасите/ от ВКР. Разни безличия като автора на статията му се нахвърлиха и едва не го съсипаха психически. А той е човек със сериозен принос навсякъде където е бил поради природното си дарование. Нито е искал да ходи войник, нито е могъл да избира рода войска. Колкото до Народния съд, авторът проявява същото безхаберие. Проектозаконът за НС е внесен от земеделците- Никола Петков и Г Димитров/Гемето и баща на А Мозер/ От комунистите формално е кооптиран Трайчо Костов като съвносител. Ирония на съдбата/горчива ирония/ е , че тримата са осъдени по този закон-Гемето условно. Друго което убягва на автора е, че този закон е по искане на победителите. Черновата по която се работи е от проектът с който последното българско правителство преди 9ти септември отива на преговори в Цариград за мир с англичаните. Тоест този законопроект е бил винаги задължително условие за мир с победителите. За сведение на автора , а и бъдещите коментатори вносител на същия законопроект , но в Норвегия е и бащата на сегашния шеф на НАТО - Столтенберг. Няма страна без подобен трибунал в Европа. Кой обаче да каже това на автори " рабфаковци"

...................


image чекист(30.01.2018 01:20) 111

Дъвката с Нюрнберг...В този град е осъден фашизма и конкретни негови адепти за престъпление срещу човечеството. Този процес няма нищо общо с трибуналите в отделните въпроси. проф Филов е осъден например не като фашист/той не е такъв/, а като премиерът подписал участието ни в пакта, като премиер законотворец на расистки закон, като премиер разпореждал репресии по този закон... България не е сред първенците по изпълнени смъртни присъди сред европейските страни следствие на трибунала. Не ми се рови в момента, но смъртните присъди са около 3000 от тях изпълнени около 300. Франция например е страна победител, но трибуналите осъждат десетки хиляди французи-колаборационисти . Там дори съдят проститутките обслужвали немската армия. Нашият законопроект е на практика редакция на проектът с който Багрянов отива да преговаря за мир с англичаните в Цариград. Победителите на практика не дават много вариации на победените-длъжностните лица които е трябвало да бъдат осъдени са били зададени от тях. В помилването не са се месели, но списъкът с подсъдимите е бил одобрен от тях. Това което е "самодейност" в случая е вкарване на лица участвали в метежа и кланетата след 9ти юни 23та, но то е разбираемо за времето. Личното ми мнение за извънредните съдилища е крайно отрицателно-те не са превенция и възпитание ,а в повечето случаи мъст. Точно за това смятам че поляризацията на обществото ни въобще не е нужна. История не се пише от едва ли не съвременници . Учебна програма не се утвърждава с 20тина гласа повече в парламента. Нали разбирате, че тази промяна може да настъпи преди отпечатването на учебниците за 19та година. Тогава какво правим, ще пишем друг учебник?

........


Това е статията, един от фронтовете на ЧЕКИСТА:

http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/zashto-sotsialisti-obyaviha-vaorazhena-borba-sreshtu-istinata-i-istoriyata



Гласувай:
7



1. apostapostoloff - Ей, вие и 200 години да живеете,
30.01.2018 10:53
пак със същите щуротии ще се занимавате. С ланския сняг, дето отдавна се стопи.

Я се събудете, поизтрезнейте малко и се огледайте. Българите си карат леките коли, живеят в уютните си модерни жилища, ядат, пият, почиват в чужбина, веселят се и си гледат живота.

Каквото било- било...
цитирай
2. getmans1 - . . . Бе Постоле, как го оставя бе, пие ...
30.01.2018 11:22
... Бе Постоле, как го оставя бе, пие ми от чашата, яде ми мезето и за благодарност ми дърпа ръчната:)))


apostapostoloff написа:
пак със същите щуротии ще се занимавате. С ланския сняг, дето отдавна се стопи.

Я се събудете, поизтрезнейте малко и се огледайте. Българите си карат леките коли, живеят в уютните си модерни жилища, ядат, пият, почиват в чужбина, веселят се и си гледат живота.

Каквото било- било...

цитирай
3. getmans1 - Петко, Петкооо, чекист и котка по гръб не падат ... Пък тоз @Чекист, хепетен, ха-аха-ха
30.01.2018 12:48
Петко
Петко(30.01.2018 08:48)
20
Чеки,нали съм ти казва,че си пълен изрод,хем не знаеш много неща(но много и знаеш),хем комунистическия ти идиотизъм винаги взема връх. Дали е "военно" или 'цивилно" разузнаване,това няма абсолютно никакво значение. И в двете разузнавания РУ-МНО и ДС-МВР всички до един са с офицерски и генералски звания,само обслужващия персонал бяха сержанти и старшини.И нито един офицер и генрал не можеше да не е член на БКП.Като цяло тези органи се водеха като състав-структура от ДА-Дъражвния апарат. Е,дали този ДА е бил репресивен,ти кажи. Цялата комунистическа държава по принцип беше репресивна.Отделно от това "военното контраразузнаване" -ВКР беше просто ДС в състава на МВР-Трето Управление.Отново те хващам,може би за десети път че лъжеш-нито един офицер,сержант,войник и др.,който е служил в подслушвателните подразделения към щабовете на армиите и ГЩ не е бил кадър на ДС-ВКР и никой не имал никакви картончета за принадлежност към ДС.Ще имаш "много здраве",че твоя приятел като УКВ-специалист е подслушвал "предавания от чужбина" на УКВ(FM). Свързочните канали бяха предимно в обхвата на "Късите вълни".Подслушваха се само обекти от Гърция и Турция,както и Шести американски флот.Имаше и УКВ-връзка,но тя беше предимно в авиацията.А ти в десантните войски изобщо не си подслушвал какво си говорят пилотите и щурманите.И станал "офицер от ДС по време на запасите". Майко мила,няма ли кой да ти навре главата в комунистическия кенеф. И ето все има наивници които ти вярват,станал активист на СДС-такъв термин нямаше.Имаше активист на ДКМС и БКП,но съвсме не на СДС.Ама както и да е,да си жив и здрав.

чекист
чекист(30.01.2018 11:28)
00
Драги Петко...и ти назнайваш по нещо, но не е достатъчно. Пък и не четеш внимателно. Написах " по време на дежурства"-тоест няколко пъти в месеца. Иначе полкът ни беше в състава на 10 ти самостоятелен Авиационен корпус и дислоциран до "Лаута" заедно с по известния "вертолетен полк" Там и бе втория по големина Команден пункт в страната. За да не губим квалификация давахме няколко пъти в месеца дежурства. Иначе всеки си имаше и друга специалност. До колкото досието на колегата е публично достояние вече, то той бе " разузнавач-свързочник" Освен укавеец, бе и радист, релейчик, а и с планшета се справяше отлично. Не ми казвай само какво се е слушало...Слушаше се всичко. Най малък проблем е бил 6ти американски флот-нито ни е било работа, нито пък сме могли да го разузнаваме и слушаме. Ако си запознат малко от малко би трябвало да знаеш каква защита има подобно подразделение-вкл и честотите му. Както и да е. Няколко набори след случката с колегата , по скоро от любопитство се провериха в Комисията по досиетата. До един бяха с картони. При това единият бе тиловак-отговаряше за храната, санитарната част, и останали вещеви продоволствия. Впрочем нямаше как да не се числим там. Например аз имах по високо ниво на допуск отколкото щатните спецове в корпуса. Впрочем не виждам нищо лошо и в ДС. Службите по цял свят "учат по едни учебници", имат сходни практики. Това , че МВР си беше на мястото ще илюстрирам с личен пример. Аз следвах в Ленинград. В университета се сприятелих с колега от САЩ-тя учеше " История на Китай с изучаване на китайски език/ по някаква профсъюзна линия-баща и бил профсъюзен деятел в Нюьоркското метро. Знаех, че няма да ме пуснат нито янките, нито рашките-именно заради казармата . Поканих я аз и тя дойде. Първото нещо което я шашна бе, че влизайки в нас входната врата бе отключена-баба ми се бе запилела по пазар и вкъщи само кучето ми. Друг подобен шок изживя след вечеря в Ловния парк. Попита първо за такси, но тогава такси вечер бе мисия невъзможна. Тръгнахме към къщи/аз живея в Лозенец/ и около Дианабад се засякохме с африкански студенти-весели, подпийнали . Чувствах я , че още малко и ще се свлече до мен. Не посмях да мина с нея през парка, а се прибрахме по шосето. Тогава тя ми каза следното" В моя квартал, който е един от спокойните има райони в които ако колата ми се развали ще бъда или ограбена, или изнасилена, или убита, а може и трите неща заедно да ми се случат. Вие сте рай-живеете в страна курорт/аз трябва цял живот например да пестя та на стари години да си купя дом в подобно кътче, където е красиво, има всички сезони и престъпност на практика липсва/ и бих живяла с удоволствие тук. Не знам дали бе намек, но нямахме тръпка-останахме си приятели. По късно тя се омъжи за колега от Черна гора-имаме и до днес семейни връзки. Дано си ме разбрал

цитирай
4. vencivaleri1951 - Както винаги откриваш топлата вода...
30.01.2018 19:28
Влезнах с този профил като провокация в днес бг и фактор. Савата / Катана/ и Икономист ме зарибиха в Блог Бг. Тъй като тук имаше много хора с име и фотография реших , че по коректно е да направя и аз същото. В селото Гетьо се е зародила цивилизацията , кофтито е, че много замъкнаха в цивилизования свят и селянията си...
цитирай
5. getmans1 - . . . Ех, че смешнооо, ама мен наричаш ...
30.01.2018 20:01
... Ех, че смешнооо, ама мен наричаш "анонимник" само щото нямам фотка в профила си. Ти и върл противник на разнасяне на селската простотия се дращиш ама преспокойно си разнасяш своята, /няма да кажа, градската/ тогава що съдиш мен!?
Тъй както гледам по форумите дето съм засичал @ЧЕКИСТ не съм забелязал да е в ролята на "Сърцето на Данко".


vencivaleri1951 написа:
Влезнах с този профил като провокация в днес бг и фактор. Савата / Катана/ и Икономист ме зарибиха в Блог Бг. Тъй като тук имаше много хора с име и фотография реших , че по коректно е да направя и аз същото. В селото Гетьо се е зародила цивилизацията , кофтито е, че много замъкнаха в цивилизования свят и селянията си...

цитирай
6. vencivaleri1951 - Ами ти си си анонимник в блог бг
30.01.2018 20:56
getmans1 написа:
... Ех, че смешнооо, ама мен наричаш "анонимник" само щото нямам фотка в профила си. Ти и върл противник на разнасяне на селската простотия се дращиш ама преспокойно си разнасяш своята, /няма да кажа, градската/ тогава що съдиш мен!?
Тъй както гледам по форумите дето съм засичал @ЧЕКИСТ не съм забелязал да е в ролята на "Сърцето на Данко".


vencivaleri1951 написа:
Влезнах с този профил като провокация в днес бг и фактор. Савата / Катана/ и Икономист ме зарибиха в Блог Бг. Тъй като тук имаше много хора с име и фотография реших , че по коректно е да направя и аз същото. В селото Гетьо се е зародила цивилизацията , кофтито е, че много замъкнаха в цивилизования свят и селянията си...



Блог БГ беше друг форум някога. Имаше спорове, имаше срещи...
Фактор е друг сайт, там всеки влиза с някакъв ник. Бяха на мода досиетата и аз провокирах с този ник. Какъв е проблемът, какво е смешното. Там видя ли поне един коментатор с фотография и име?
цитирай
7. getmans1 - . . . А, колцина тук са със SV-то си...
30.01.2018 22:12
... А, колцина тук са със SV-то си?
А, на колцина спестихте личните му факти като доводи когато го оплювахте? Да, и аз съм го правил но има едно голямо НО, като отговор и предизвикано.

Преди да се регистрирам тук достатъчно време влизах нерегистриран така, че носталгичното ви "ах, какво беше едно време" хич не ме впечатлява. Същите ..... си бяхте!
Доносниците, които донасяха на админите също от кръга на носталгиците бяха и сега, са.





vencivaleri1951 написа:
getmans1 написа:
... Ех, че смешнооо, ама мен наричаш "анонимник" само щото нямам фотка в профила си. Ти и върл противник на разнасяне на селската простотия се дращиш ама преспокойно си разнасяш своята, /няма да кажа, градската/ тогава що съдиш мен!?
Тъй както гледам по форумите дето съм засичал @ЧЕКИСТ не съм забелязал да е в ролята на "Сърцето на Данко".


vencivaleri1951 написа:
Влезнах с този профил като провокация в днес бг и фактор. Савата / Катана/ и Икономист ме зарибиха в Блог Бг. Тъй като тук имаше много хора с име и фотография реших , че по коректно е да направя и аз същото. В селото Гетьо се е зародила цивилизацията , кофтито е, че много замъкнаха в цивилизования свят и селянията си...



Блог БГ беше друг форум някога. Имаше спорове, имаше срещи...
Фактор е друг сайт, там всеки влиза с някакъв ник. Бяха на мода досиетата и аз провокирах с този ник. Какъв е проблемът, какво е смешното. Там видя ли поне един коментатор с фотография и име?

цитирай
8. vencivaleri1951 - Гетьо, ти мен
30.01.2018 23:25
с ника "чекист" остави. Аз си блъскам моите 200, 250 думи дневно/някога повече/ като превенция от рецидив на дислексията . Ти виж по добре нашата приятелка от радиото в
какъв наистина чекистки дом е влязла. Може би несправедливо съм я нападал за грантове и соросоидство . Булката може и наша да е-под прикритие:)))
цитирай
9. getmans1 - Значи, тъй предлагаш, а!? Аз не съм и ...
31.01.2018 00:33
Значи, тъй предлагаш, а!? Аз не съм и адвокат ама кат си рекъл, що пък не. Големият и грях сигурно е, че била снаха на някои от ваште и какво от това? Дори и член на БКП да е била, въпроса пак си остава, нали?
За теб това е грях и тук те разбирам, но друго не мога та те разбера!?
Близо 300 и кусур хиляди комунисти с едно вдигане на ръка станаха социалисти, като стадо овце но те не те дразнят и още повече, неистово ги защитаваш. Не те дразни и К. Нинова и нея защитаваш кат матросовец.
За шепата уж правоверни комунисти дето се пишете, съвсем пък няма да приказваме. Дразниш се единствено на тези които избраха да са свободни а газ пикаеш по онези дето си избраха друга партия. Тия две категории са поне 600 хиляди и все боклуци ли са, бе?

Добре, ти си комунист ама как едните ги премаш за много лоши а другите за добри,
генезиса им е почти един и същи, какви са ти критериите!?

vencivaleri1951 написа:
с ника "чекист" остави. Аз си блъскам моите 200, 250 думи дневно/някога повече/ като превенция от рецидив на дислексията . Ти виж по добре нашата приятелка от радиото в
какъв наистина чекистки дом е влязла. Може би несправедливо съм я нападал за грантове и соросоидство . Булката може и наша да е-под прикритие:)))

цитирай
10. vencivaleri1951 - Не е съвсем така
31.01.2018 09:42
getmans1 написа:
Значи, тъй предлагаш, а!? Аз не съ


На вътрешнопартийното допитване за смяна на името-аз бях сред тези 5% които бяха против промяната. Понеже виждам, че се ровиш в архивите на сайтовете, то опитай се да намериш някъде където да се дислоцирам към социалистите. Винаги съм казвал и писал, че съм с комунистически разбирания. За съжаление правил съм и правя компромиси с разбиранията си/-това е моята несвобода/уж заради семейството си, но по скоро е заради по уютен бит и лично спокойствие.

Колкото до "избралите свободата"-тя е" на върха на копието " Гетьо, а не на " Орлов мост" посрещайки поредния победител и "голям брат". Бих повярвал на тези "свободолюбци" , които така набързо и страстно смениха портретите в жилищата си и задължителните книги по рафтовете, ако се бяха отказали и от материалното което тези" портрети " им бяха подсигурили. Нашата приятелка от радиото е "малка" и е "раснала" политически в смутно време-с нея само се бъзикам. Няма обаче как да се отнеса другояче освен с погнуса на някои "адепти" днес на дясното у нас, които с пълни шепи грабеха и грабят привилегии и материални бонуси продавайки душата си. Никога няма да ме чуеш да говоря против Спасов, Дертлиев, Желев,Сталийски, Ешкенази, Лучников/дори/-това бяха хора с различни от моите /и на средата ми/ разбирания, но коректни и честни политици. Не ме карай обаче да съм коректен към един Минчев например. Споменавам го защото си го спомням как висеше пред вратата на майка ми/ било в АОНСУ, било в къщи/ за рецензия или редакция с неизменните сандвич или баничка в ръка. Гаден ми беше тогава, гаден ми е и сега. Кой би избрал да преподава и развива " Научен комунизъм" освен галфон или кариерист. Той не е галфон, а душевен кастрат

Не за друго, а заради кадровата слепота и социализмът ни и капитализмът ни нефелни. Нашата практика/и тази на СССР/ научи страни като Виетнам, Китай, Куба какво не трябва да се прави.
цитирай
11. getmans1 - Венци, аз не ровя сайтовете да търся ...
31.01.2018 10:31
Венци, аз не ровя сайтовете да търся мръсотия, тя е „на една ръка“ разстояние, когато нещо ме заинтригува тогава гледам и коментарите. За голямо мое съжаление троловете платени или доброволни обаче оцвъкаха всичко.
Още първия път като прочетох коментар от @Чекист ми светна за какво става въпрос но понеже непредизвикан не ставам заядливец само се забавлявах. Даже на едно или две места и се закачих ма чекиста ни ма усети /няма ти кажа с какъв НИК, ти си познай/.
С този коментар не ме впечатляваш ни най-малко, клише след клише тип БКП и ОФ.
Дори от този твой коментар си личи двойният ти аршин, като притуриш и, че не съм виждал в хола на партиен член портрет на някой „Велик“ водач. Е, виждал съм настолния календар на „Патиздат“, който може би беше най-прагматичното и верно нещо което издаваха.

А бе, ти да не си бил в „Г. Кирков“, ще ме удавиш във въпроси а на нито един не ми отговори.
Твоята работа също като вица за ТЖ, „Той една книга не прочел ама колко много написал!?“ и за да не го приемеш дословно ще ти го преведа, актуално и за теб специално „То, на един въпрос не отговорило ама един милион задало!“.

vencivaleri1951 написа:
getmans1 написа:
Значи, тъй предлагаш, а!? Аз не съ

Не за друго, а заради кадровата слепота и социализмът ни и капитализмът ни нефелни. Нашата практика/и тази на СССР/ научи страни като Виетнам, Китай, Куба какво не трябва да се прави.

цитирай
12. zaw12929 - Направо ставаш за Председател на НС, а слагат тъпи булки
01.02.2018 11:33
apostapostoloff написа:
пак със същите щуротии ще се занимавате. С ланския сняг, дето отдавна се стопи.

Я се събудете, поизтрезнейте малко и се огледайте. Българите си карат леките коли, живеят в уютните си модерни жилища, ядат, пият, почиват в чужбина, веселят се и си гледат живота.

Каквото било- било...

цитирай
13. getmans1 - Градските, аз знам за какво става а ...
01.02.2018 15:25
А, вие не знаете на кой свят се намирате!

zaw12929 написа:
apostapostoloff написа:
пак със същите щуротии ще се занимавате. С ланския сняг, дето отдавна се стопи.

Я се събудете, поизтрезнейте малко и се огледайте. Българите си карат леките коли, живеят в уютните си модерни жилища, ядат, пият, почиват в чужбина, веселят се и си гледат живота.

Каквото било- било...


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6074140
Постинги: 2742
Коментари: 26499
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031