Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2018 17:30 - това ми е изспамил Гетю цялото абе тъп кратун, ако капитан Райчо Николов имаше кратуни като вас под мишниците, щеше да е далдисал за историята още при русенски
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 4308 Коментари: 15 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                          ... Ех, мъко, мъкоооо ... Нерде дедо ПЕЛИН, нерде Дед Мороз ...
                                                и нерде Снегурочка и баба Виелица ... 




 11. getmans1 - Явно баба Виелица яко е вилняла в кратуните ви...нерде Ямбол, нерде Снегуроката бе, серсемино...чи данказвам, руска бляд ...хахаха
14:55
ДЯДО МРАЗ И ВНУЦИТЕ МУ

Далече, далече- там, дето половин година непрекъснато виси над земята тъмна нощ, дето Ледовитият океан мие ледени планини, там живее дядо Мраз и проклетата баба Виелица.
Баба Виелица дълго дреме в своята ледена пещера, а дядо Мраз обикаля Ледовития океан, опитва с тоягата си здравината на леда, прави ледени мостове и се любува на северното сияние. Там го срещат с радостни ревове белите мечки и китовете.
Диво, студено и пусто е това елмазено царство на дядо Мраз, но той си живее в тия места хиляди години весело и безгрижно.
Но ето че веднъж му стана тъжно. Опротивя му Ледовитият океан, не го радва полунощният блясък на северното сияние. Затъжи той и с мъка на душата си събуди баба Виелица. Заплака старата, зарида бурно, размете пътищата, през гори и планини - и тръгнаха двамата да се скитат по белия свят, да търсят внучките си: тъжната Есен, хубавото Лято и веселата Пролет.
По нисьото небе бавно плуваха бели облаци. С тях идеха дядо Мраз и баба Виелица. Като видя старецът от високите планини новите земи и по тях тихи села и шумни градове, той се усмихна. Разгледа той със студените си очи всички места наблизо и далече и видя в оголените гори и мътните потоци своята внучка Есента. Той духна към облаците и сняг като бяла пелена покри земята, духна на водите и ги окава в ледове. Мина се ден-два, земята заспа. Есента се скри под снежния покрив на Зимата.
Тръгна дядо Мраз по градове и села и почна с чудни шарки да изписва прозорците по къщите. Върви той в тия нови места и среща по пътищата шейни, влачени от силни коне, звънчета весело звънят. Върви по горите, чука по дърветата, кичи ги със скреж и пее песен със своята стара Виелица - такава песен, че който я чуе, тръпки го побиват.

Цели три месеца той се разхожда по земята. От трудове, от път и от старост най-после се умори. Дядо Мраз задряма в гората под къдравата ела и засънува сън: вижда той, че иде към него внучката му Пролетта, цяла в зелено, цяла в цветя, на главата й корона от слънчеви лъчи. Тя се смее високо, весело и весело й отговарят шумливите ручеи из горите и радостните песни на прелетните птици. Дядо Мраз се усмихва в съня си на своята внучка, усмихва се и тя. Старият се просълзи, а тя тихо-тихо му пошепна през вейките на елата:
- Е, мой мили дядо, нали ме видя - стига толкова. Сега си иди сбогом в твоето ледено царство. Ти и аз, и Лятото, и Есента тук гостуваме поред. Сега е моят ред! Добър път, мили дядо!
И Пролетта с китка от нова трева, кокиче и пъпки тръгна тихо по гори и долини, облече дърветата с младите листа. Невидими чучулижки, изгубени в небето, заедно с топлите слънчеви лъчи пращаха на земята чудни песни.
само звездите и луната виждаха нощем от високото небе как дядо Мраз тихо пътуваше към своето студено царство, изпращан от боязливите кокичета. Дядо Мраз се прощаваше с тях, като ги обливаше с ледените си сълзи, и заминаваше там, дето му се радваха всякога белите мечки и големите китове.
Старецът не можа да види топлото Лято. Той никога не го е виждал. Само е слушал за него от Есента и малко нещо за него бе му споменала Пролетта. Есента му бе разправяла за златните житни класове, за червените ябълки, за сладките круши, за сочното грозде, а Пролетта - за ясните светкавици, за гърма, за горещото слънце, за тежките марани. Но от тия разкази дядо Мраз нищо не разбираше.
- Това са детски приказки и младежки мечти - казваше той.
цитирай
Редактирай | Изтрий



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - Май, май ще се окаже, че покрай вс...
29.12.2018 19:33
Май, май ще се окаже, че покрай всичко друго и Дедо Мраз сме дали на "братушките" ни и заради туй требе да сме им още повече ... благодарни точка и !
цитирай
2. getmans1 - Заглавието е направо трепач. . . ...
29.12.2018 20:24
Заглавието е направо трепач ... признание на трите вагона древни буйове.
Всяко ЧеПърдало си оди с балона си...:)
цитирай
3. starforlife - Умник Кофичк0 с умници другари
29.12.2018 22:04
Появила се мечка стръвница, та изпояла момите по кладенците, бабите по огнищата, старците по механите, децата по улиците. Никой се не наел мечката да убие, селото от зло да отърве.
Наел се умник Кофичк0 с умници юнаци. Повел ги Кофичк0 по гора зелена, по върхища и долища, повел ги, заклел ги – мечката да хванат, жива или мъртва в село да я докарат.
Ходили, скитали, падали, ставали – мечата дупка стигнали.
Зарадвали се умник Кофичк0 с умници юнаци.
– Ей те тебе, мецано Тодоро – викнал Кофичк0, – излез да се поборим!
Заревала мечка стръвница в дупка хладница. Реве и не излиза.
– Чакай, ще те науча! – викнал умник Кофичк0, па рекъл на своите умници другари: – Вържете ме през кръста с яки въжета, па ме пуснете в мечата дупка, мечка стръвница жива за ушите да изтегля.
Умници юнаци вързали умник Кофичк0 и го в мечата дупка пуснали.
Лапнала мецана Тодора умната глава на Кофичк0 и заревала.
– Аа, улови я! Дръж, Кофичк0! – завикали умниците и задърпали въжето.
Те дърпат навънка, мечка дърпа навътре. Мечка дърпа навътре, те дърпат навънка!
По едно време – що да видиш! Извлекли умник Кофичк0 без глава...
Чудом се чудят умници юнаци.
– Бре, де му на Кофичк0 главата?
– Ама той имаше ли глава?
– Мисля, че имаше.
– Па аз мисля, че нямаше.
– Имаше.
– Нямаше.
Скарали се умници юнаци и не могат да решат – имал ли умник Кофичк0 глава, или нямал!
И отишли да питат булка Кофичк0вица.
Почукали, потропали на вратата:
– Излез, излез, булка Кофичк0вице, да ни кажеш – имаше ли Кофичк0 глава, или нямаше!
Излязла булка Кофичк0вица, почесала се, помислила, па рекла:
– Не знам!
– Ка-ще да не знаеш? Помисли си!...
– Е, знам ли... За Великден Кофичк0 си капа купува, та трябва да е имал глава.
цитирай
4. germantiger - моя коментар при оня
29.12.2018 22:21
22:16 - дядо праз
ВАЖНОТО Е ДРУГО

СССР УМРЯ

НРБ Е ГРОБ

а вие тук дъртите да се готвите - пари за погребение настрана имате нали :D

Постинг: RIP
Автор на постинга: blackpredator
цитирай
5. getmans1 - . . . Туй за капата ме сеща, че пред ...
30.12.2018 01:17
... Туй за капата ме сеща, че пред ТЕТЕВЕН ЧеПърдалото трябваше да е с брада ... Ти брада видя ли, щото аз не видях и следователно .... нема глава, че то брада или на глава или между крака... а то, нема ни едното ни другото.


starforlife написа:

цитирай
6. getmans1 - . . . Явно те е разбрал. . . 22:16 - дядо ...
30.12.2018 01:19
... Явно те е разбрал...


germantiger написа:
22:16 - дядо праз
ВАЖНОТО Е ДРУГО

СССР УМРЯ

НРБ Е ГРОБ

а вие тук дъртите да се готвите - пари за погребение настрана имате нали :D

Постинг: RIP
Автор на постинга: blackpredator

цитирай
7. radostinalassa - СССР УМРЯ НРБ Е ГРОБ
30.12.2018 17:18
Най - много се кефя, че и ти живееш тук.Това е добро, както е казал Бог при Сътворението.
цитирай
8. vmir - Да посяга за повече на Кофичко си му иде от цоциалистическите маниери
30.12.2018 17:22
И баш демократин да се пише, червен авантаджия си е лаком во всичко и во веки. А почете ли малко от една книжка, всичко му заприличва на току-що излязло от нея. Нема да се аби, я! Четенето му е трудна работа и не е като да парадира пред селските були, че у градо е изял 3 вагона книги и нищо му нема - ни спомен, ни мисъл в главата щот много обичал книги.
цитирай
9. radostinalassa - vmir
30.12.2018 17:52
Без да искам ти изтрих мислите за Авангард. Кажи ми, как така се преодоляват законите на физиката. Разбрах, че ти не си доволен от това.
цитирай
10. vmir - 9. radostinalassa,
30.12.2018 18:07
Има си класически герой, който най-добре умее да преодолява законите на физиката. Барон Мюнхаузен. Естествено е да си има и съвременни последователи, включително и в блога, даже е писано по въпроса.
цитирай
11. radostinalassa - Ти ще отречеш и това , че...
30.12.2018 18:57
Христос на третия ден ли беше е възкръснал? Не, той се е превърнал в плазма. За тебе няма ли такова състояние? Да, това е чудо.Не казвам, че си наясно с тези неща, но тях ги има. Виж Авангард - тя се обвива с плазма. Обаче ако я разглобят янките, няма да намерят нищо интересно, като с С - 300. Ти ще ми кажеш защо.
цитирай
12. radostinalassa - ПП. Не знаех, че си ми посветил постинг.
30.12.2018 19:38
Сигурно затова си се бъгнал, от зор. Благодаря, или са те залели с вълни, които са те удавили. И аз имам двоен опит. Ще проверя такъв ли е случаят. Ти си змийче.
цитирай
13. radostinalassa - vmir
30.12.2018 19:43
Папата каза да стоиш далече от вещоманството. Защо ти е хубава тоалетна хартия, хубави цигари , гвоздеи. Трябва да си ги изработваш сам, за да си развиваш мозъка да не закърнее. Ще се движиш повече и няма да затлъстяваш. Готви се за потопа, който ще ни устроят твоите братя янките. Само така ще оцелееш.
Благодаря за постинга, но аз не съм в никаква група. Във всяка от тях има кусури.
цитирай
14. vmir - 12. radostinalassa,
30.12.2018 20:06
Преди 3 месеца когато писах постинга, ти ми изглеждаше уникално тъпа и задръстена, а твоята категоричност ми изглеждаше като изпълнение на партизанско задължение. Сега съм разколебан доколко съм бил обективен и допускам, че може да не си партизанка, а само симпатизантка на партизаните.
цитирай
15. radostinalassa - Има ли още партизани ?
30.12.2018 20:33
Това е стил Гетчо. Ти си тъпа , защото аз съм умен. Не ми говори нищо.
Бъди конкретен, защото Гетчо е понижен от арап в примат от пещера. И сега се опитва да си говори с Ласа. Тя беше умно кученце.
Аз не се шегувам. Напр. в Израел учат руски. Второ - забелязали, че когато децата им нямат копчета по дрехите изостанали в уроците. Щом си умен, ще ми отговориш. Моля.
цитирай
16. vmir - 15. radostinalassa - Има ли още партизани ?
30.12.2018 21:17
Блога е пълен като гора с партизани, забелязах, че някои от най-неприятните цоциалистически политкомисари те недолюбват, което за мен е добър атестат за всеки човек. Не съм казвал, че съм умен, "теорията" аз плоската Земя за мен е индикация за задръстеност, тъпота и крайно лековерие.
цитирай
17. radostinalassa - Е, аз не мога да знам всичко , не ме надценявай
30.12.2018 21:27
Аз предлагам разни неща на хората, а те като най - умните в еволюционната стълбица да ги преценяват. Май на Вехтер или Вещер обясних, че съм извела в постинг причината, заради която комунизмът не може да се състои. Кажи я ти, нали си умен. Но трябва да си и начетен. Кажи също и за копчетата.
цитирай
18. radostinalassa - Земята не е плоска, а има форма на изпъкнала
30.12.2018 21:42
чиния. Явно се е заоблила от въртенето във водния купол над нея.
цитирай
19. vmir - 17, 18 radostinalassa,
30.12.2018 23:11
Че комунизма няма да го бъде разбрах с пълна увереност докато изучавах Маркс, Енгелс и Ленин. Очаквах логика, а в писанията им открих потресаваща омраза, агресия, арогантност и претенциозност - също като активните им днешни последователи, изключая мазните лицемери, играещи си на демократи, но готови да изпращат бременни жени на барикадите. За Земята - формата и размерите й са изчислени много векове преди да бъде гледана, снимана и филмирана безброй пъти във всяка нейна точка не само от горните слоеве на атмосферата, защото сравнена с учебния географски глобус, на височина атмосферата е съпоставима с дебелината на боята на глобуса.

За копчетата - то е ясно, че родител, на който не му пука за копчетата, едва ли ще му пука за дългосрочни неща като изграждане на навици за учене...
цитирай
20. radostinalassa - На върха на пръстите се намират точки
31.12.2018 14:34
да кажем акупунктурни, които съответстват на части от мозъчето на детето. Затова то трябва да се закопчава само. Евреите карат децата си да учат руски , защото ставали по - умни. Частите на мозъка ни говорят на български език. Затова не чакай от западняци нещо ново. Няма да дочакаш, освен нещо откраднато.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6070237
Постинги: 2741
Коментари: 26486
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031