Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2019 07:07 - Е, нЕма такваз математика ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 2065 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                  ... нито пък аритметика;
                                              80? от българите били дебили,
                                            80? от българите били русофили,
                                  100? от русофилите мразят Ст. Стамбулов.
                           90? от русофилите смятат Ст. Стамболов за фашиС.


                                 От тези числа чудна задачка може да се получи.



За пореден път тежък русофил се окичи с почетния знак „Стефан Стамболов”

Вероятно клякането пред руския патриарх е натежало за отличаването на Илияна Йотова

image

Проф. Шаренкова връчва отличието

 

За поредна година почетният знак „Стефан Стамболов” бе връчен на отявлен русофил – вицепрезидента Илияна Йотова. Той й се присъжда за личен принос към българската държавност и бе връчен от проф. Светлана Шаренкова,  без да става точно ясно, какъв е този принос?! Другият награден е главният прокурор Сотир Цацаров, но той отсъства от церемонията, която се проведе в Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий.

Отличието се връчва от 2006 година насам от Институтът по лидерство към УниБИТ, известен като Библиотекраския,  Българската академия на науките и Националния военно-исторически музей.

 "Да прозреш в бъдещето чрез следващите поколения, това е дадено на малцина. Да имаш смелостта, енергията, волята и вярата да го създадеш, това наистина е за избрани. Всяко време ражда своите избраници. Стефан Стамболов, когото почитаме днес, е един от тях", каза вицепрезидентът по време на церемонията по отбелязването на 165 години от рождението на революционера и държавник.

"Безусловно подкрепян и безкрайно отричан е Стамболов, но едно не подлежи на съмнение - Стамболов е един от строителите на съвременна България, положил основите на българската държавност. Непреклонен, твърдо убеден в своите разбирания за развитие, за интереса на България, за национално признаване, независимост и идентичност, Стамболов е различен от днес, когато политиканите са много, месиите - също. Лидерите са дефицит", обяви Илияна Йотова.

Мазналата година носители на отличието станаха  Пловдивският митрополит Николай и омбудсманът на Република България Мая Манолова. Сред носителите му са били: президентите Жельо Желев, Георги Първанов, лидерите на ВМРО – Красимир Каракачанов и на ДПС – Ахмед Доган, столичният кмет Йорданка Фандъкова, бургаския кмет Димитър Николов, българските патриарси Максим и Неофит, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, акад. Светлин Русев.

„Ето това е кощунство - наследниците на убийците на Стамболов - русофил награждава друг русофил - госпожа Йотова, която коленичи пред руския патриарх? Смеят се, надсмиват се над паметта на Стамболов, защото могат”. Така анализаторът и бивш посланик в Москва Илиян Василев коментира във фейсбук награждаването.

За пореден път връчването на наградите, посветени на големия държавник, са доказателство, че те са бутафорни, защото се раздават от отявлени русофили на други русофили, опитващи с цялата си дейност да докажат преклонение и вярност към властта в Кремъл. Това категорично не са били идеалите и въжделенията на големия патриот и държавник, но в постоталитарна България реалността е функция на иронията.

 
 
                                        ... ЗАДАЧКАТА МОЖЕ ДА БЪДЕ ТАКАВА;
       Колко е точният брой на русофилите които се зарадваха на тази награда?



Гласувай:
5



1. анонимен - 3+4 = ????8????
09.02.2019 08:59
poneje 7 ne sushtestvuva kato chislo spored Gochematikata!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6076372
Постинги: 2742
Коментари: 26501
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031