Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2019 10:13 - Дори и в Русия има нормални хора някои от тях са даже о-о, Боже, ... комунисти ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1659 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                 ... Но и тях, там ги смятат за луди.

Сега се чудо чудя, дали е разбираемо заглавието ми и дали правилно съм разбрал текста на автора още повече, че такива неща Г-жа Лъжа ги плещи катадневно у нас.

Спокойно другари Путино-русофили разбрал съм го, но вас не разбирам дето по цял ден ръчкате из нета за доводи в подкрепа на Путин и чак сигурно пожълтявате гащи като намерите някое франко-англо-саксонско име в писаниято на което съзрете частица симпатия към Русия и негово величество Путина ви, самият руски народ много малко ви интерисува.
То, като се замисля вие и собственият си народ не уважавате камо ли тия народи за които роните крокодилски сълзи, само вижте как ги наричате либийците, сирийците, иракчаните и останалата „мигрантска паплач“.





10 зловещи причини да не вярваме на режима на Путин

В Русия сме стигнали дъното - краят на правовата държава

    image

Валерий Ришкин

  Валерий Ришкин, депутат в руската Дума, Ехото на Москва

Държавната дума прие на трето, и последно четене и с гласовете на "Единна Русия" още един антидемократичен закон, който ще наказва всеки гражданин, който проявява неуважение към властта. Така тази власт само добавя още  причини да не я одобряваме. 

Ето 10-те най-очевидни от тях:

1. Увеличената възраст за пенсиониране. Без съдебен процес и разследване, управляващите "осъдиха" всички хора на пет години задължителен труд. Те твърдят, че средната продължителност на живота е станала над 70 години, но не уточняват, че това е статистическа прогноза за тези, които току-що са родени.
Според "Росстат" през 2006 г., та дори през 2014 г., повече от половината мъже умират на 65-годишна възраст, но и за това властите деликатно мълчат.

2. Провалът на безплатната здравна система. За да могат жителите на Русия наистина да живеят по-дълго, е необходимо да се осигури универсален достъп до високотехнологични медицински грижи и услуги. Вместо това властта от 2012 до 2018 г. ликвидира 1 000 болнични заведения и намали броя на болничните легла с почти 165 хиляди.
Наличието на лекарства рязко е спаднало както в селските региони, така и в големите градове, дори в Москва, където редица райони са останали без болници. Освен това, растат смъртните случаи в домашни условия, както и смъртността заради забавена медицинска помощ, опашките пред лекарските кабинети и претъпканите здравни заведения.
Комунистическата партия на Руската федерация предварително предупреди ръководството на страната за ужасните последствия от подобна "оптимизация" на здравната система. От години властите твърдят, че са осъзнали грешките си, но никой не се зае да възстанови повече от закритите болници.

3. Тотална корупция. През 2015-2018 г. щетите от разкрити корупционни схеми надхвърлят 200 милиарда рубли. През 2017 г. в Сметната палата са констатирани финансови престъпления за над 1,5 трилиона рубли. Убеден съм, че една обективна проверка ще установи, че поне половината от бюджета на страната е откраднат.
Но правителството отказва в съответствие с чл. 20 от Конвенцията на ООН срещу корупцията да инкриминира деянията, свързани с  незаконно забогатяване на длъжностни лица, чиито действителни разходи надвишават официално декларираните разходи, както и да конфискува имуществото им и налага забрани да инвестират в недвижими имоти в чужбина. По-добре е да се спестява от парите за пенсионерите и други социално уязвими категории руски граждани.

4. Чудовищна социална стратификация. Под линията на бедността - според официалните статистики - днес са почти 20 милиона от руските граждани. Това са абсолютно бедни хора. Като цяло бедните в Русия са повече от половината в страната. Техните годишни доходи не надвишават 25 хиляди рубли.
На този фон многомилиардните премии на шефовете на държавните корпорации нарастват, въпреки че това възпрепятства  изпълнението на поставените от властта социални задачи. В продължение на много години, същият този "Газпром" не можа да газифицира селата, да изпълни обещанието си - да достигне газ до всяка къща.

5. Увеличаване на данъците и таксите. Правителството повиши ДДС до 20%, данъците върху имущество и земята, въведе данък на самоосигуряващите се лица, екологичен данък, иска да въведе и т.нар. данъци градина и безработни, обсъжда увеличението на данъка върху доходите на физическите лица до 15% и т.н. Затова пък през 2019 г. вече е възможно безнаказано да се секат стари дървета в гората.
Разбира се, правителството е против въвеждането на прогресивното данъчно облагане, защото ние не сме Германия, Обединеното кралство, Сингапур, Австрия или Китай, където минималният данък е от 600 000 до над 1 милион рубли годишно, а за супер богатите - данъчната ставка достига до 45% от доходите.
Но ние имаме същите топ мениджъри на държавни корпорации, които плащат вноски в пенсионния фонд по-малки от останалите. При заплата по-висока от 1.021 милиона рубли, процентът, който плащат на държавата, е не 22%, а само 10%  над тази сума. Богатите не трябва да прехвърлят в бюджета за ЗФР повече, отколкото получават. А бедните, според логиката на властта - трябва.

6. Неограничен ръст на цените и тарифите. С завидна стабилност тарифите за жилищни услуги нарастват. Правителството въведе налози върху ремонтите, които да влизат в  специални фондове, но пренебрегна факта, че шефовете на дружествата продължават да събират от гражданите абсолютно същата сума, като променят в квитанцията само думата “капиталови” с  “текущи” ремонти.
Повишаване на цените за храна. За да стане незабележимо, в магазините се появяват опаковки с 9 яйца,  900 и 800 мл мляко в бутилка, 180 г масло и др. Властта прояви героически подвиг, за да замрази за момент повишаването цените на бензина и дизеловото гориво, които растяха, независимо от динамиката в цената на  електроенергията на световния пазар. Основната цел беше да не се помни в същото време колко струва литър гориво в други страни производителки, като  Сирия (24,5 рубли), Иран (20,5 рубли), Туркменистан (16 рубли) и дори Венецуела (0,5 рубли).

7. Кредитно робство. Общият дълг на гражданите по заеми надхвърля 15 трилиона рубли и продължава да расте постоянно. Според Обединеното кредитно бюро (ОКБ) само през януари тази година са раздадени 2.58 млн. нови кредити на обща стойност 550.61 млрд. рубли.
Делът на кредитополучателите с пет или повече кредити през първата половина на 2018 г. се е повишил до рекордно ниво от 5.62% от общия брой кредитополучатели. Увеличението се наблюдава за трета поредна година.
В същото време правителството отказва да обяви кредитна амнистия и да ограничи законно лихвите по кредитите в някакви разумни граници.

8. Подкопаване на основните демократични институции: избори и референдум. Управляващите безцеремонно могат да отнемат победата на комунистите в Приморие и никой няма да носи никаква отговорност.
Могат с помощта на общинския филтър  напълно да предотвратят участието на най-силните опозиционни кандидати преди изборите. И в същото време заявяват, че „никой не прави нищо” за решаване на проблема с неоправданата филтрация, без да вземат под внимание трите законопроекта на Комунистическата партия на Руската федерация: на пълното премахване на общинския филтър, той да не се прилага по отношение на фракции и политически сили, които са преминали процентната бариера, и за възможността  общинските съветници да поставят подписи за произволен брой кандидати (като между другото не бива да се възпрепятстват елементи, посочени като социално опасни и срещу които бе въведен този филтър).
Освен това правителството може да се откаже от механизмите за наблюдение и обществен контрол над избирателния процес и по-специално - по време на преброяването на гласовете. Например, като се въведе електронно гласуване на изборите за местна власт.
Това също е в нарушение с правото да се гласува, както и при гласуването по местоположение, в което участват 6 милиона гласоподаватели, които се сблъскват с явно бездействие от страна на правоохранителните органи (дори в ситуация, когато например СИК № 2304 на Обручевский район на Москва в списъка на избирателите по местоживеене e премахнала имената на 57 лица, по-специално, липсва информация за мястото на регистрация, или от автономния окръг Ханти Мансий, област Иваново, друг район на Москва и др.).
Съответният проектозакон за електронното гласуване вече е внесен. Но след това по-лесно е незабавно да се приеме закон, с който да бъде обявено, че „Обединена Русия” и „независими” кандидати са спечелили изборите в Москва. И ще бъде по-честно.
В отговор на официалната власт, която повиши възрастта за пенсиониране, регионални общности паралелно с Комунистическата партия на Руската федерация пожелаха да организират референдум срещу това, за да бъде спрян истинският плебисцит. От кога властта не се интересува от мнението на хората?

9. Нарушаването на закона. Когато следващите окошарени отиват в затвора не заради създаването на престъпна общност, поръчването на убийства, за изборни измами, фалшифициране на документи и други престъпления, не в резултат на парламентарни запитвания от страна на опозиционни парламентаристи, а заради междуличностни конфликт - стигнали сме дъното. Краят на правовата държава.
Оказва се, че въпросът с наказателното преследване може да бъде решен независимо от това дали има извършено престъпление. От една страна, добре познатите престъпници могат спокойно да се разхождат на свобода, но от друга - твърде активните депутати от опозицията на практика могат да бъдат осъдени (като моя колега Владимир Бесонов).

10. Унищожаването на свободата на словото и информацията. Масовите медии, които ще пишат за тези 10 причини да не одобряваме властта в Русия, рискуват да бъдат санкционирани за умешлено разпространение на невярна социално значима информация. Такъв законопроект беше приет и то на трето четене.
Вие ще питате - какво невярно има тук? Е, разбира се! Например, пенсионната реформа не е атака срещу обикновения работник,  а за да бъдат повишени пенсиите и да се осигури стабилността на пенсионната система. Нима това е неразбираемо?

Всичко, което изрекох тук, разбира се създава заплахи за нарушаване на обществения ред: хората, които също не одобряват тази власт, могат да излязат на улицата и да започнат да протестират срещу произвола и беззаконието. Или властта ще ми потърси отговорност за обидата, която съм нанесъл на гражданите.
Така че гражданите и журналистите е по-добре да не рискуват.



Гласувай:
4



1. merlin68 - Еж, Гетьо открил нормални хора в ...
25.03.2019 12:23
Еж, Гетьо открил нормални хора в Русия. Гетьо, ти га стана комунист, а още по-интересно ми е, га стана нормален? Значи по стандарта за нормалност "Гетьо", "дори и в Русия има нормални хора". Тук си прав, гетьовци има и в Русия, но не виждам защо сред тях си сложил Ришкин. Та той няма нищо общо с твоята неадекватност, когато ти успееш да напишеш сам текста който си копирал, тогава сравнявай нормалността на Ришкин, със своята.
Искам да те питам Гетьо, коя от изброените от Ришкин точки не се отнася до България? И след като всичките са писани сякаш за нас, ти защо си се загрижил за путинския режим, а не за бойковия?
На мен ми се струва, че ти си типичен борец за човешки правдини - бориш се с всяка несправедливост, стига врагът да е далеч от теб. Примерно, бориш се с комунизма, понеже го няма, докато го имаше, ти бори ли се с него, а? Сега се бориш с Путин, понеже е далеч, защо не се бориш с Цецка, Цецо и Вежди, а?
Корупция страшна в Русия, у нас няма такава, нали Гетьо? Айде сега да се образоваш в нета, колко руски губернатори, зам министри и прочие висши номенклатурчици са в затвора, а у нас колко?
цитирай
2. getmans1 - . . . Чудесен материал съм намерил ...
25.03.2019 14:13
... Чудесен материал съм намерил нали, Мерлине ... уцелил съм те направо в десетката, както се казва.
Явно в блоговият Кушелиат ще оформиш и Мерлинско крило ... дааа, не се ли усещаш вече човече...


merlin68 написа:
Еж, Гетьо открил нормални хора в Русия. Гетьо, ти га стана комунист, а още по-интересно ми е, га стана нормален? Значи по стандарта за нормалност "Гетьо", "дори и в Русия има нормални хора". Тук си прав, гетьовци има и в Русия, но не виждам защо сред тях си сложил Ришкин. Та той няма нищо общо с твоята неадекватност, когато ти успееш да напишеш сам текста който си копирал, тогава сравнявай нормалността на Ришкин, със своята.
Искам да те питам Гетьо, коя от изброените от Ришкин точки не се отнася до България? И след като всичките са писани сякаш за нас, ти защо си се загрижил за путинския режим, а не за бойковия?
На мен ми се струва, че ти си типичен борец за човешки правдини - бориш се с всяка несправедливост, стига врагът да е далеч от теб. Примерно, бориш се с комунизма, понеже го няма, докато го имаше, ти бори ли се с него, а? Сега се бориш с Путин, понеже е далеч, защо не се бориш с Цецка, Цецо и Вежди, а?
Корупция страшна в Русия, у нас няма такава, нали Гетьо? Айде сега да се образоваш в нета, колко руски губернатори, зам министри и прочие висши номенклатурчици са в затвора, а у нас колко?

цитирай
3. get - До 2. getmans1 - Когато глупак в мъдростта ни поучава ... това ще да е Мърлю69 ?
27.03.2019 18:05
getmans1 написа:
... Чудесен материал съм намерил нали, Мерлине ... уцелил съм те направо в десетката, както се казва.
Явно в блоговият Кушелиат ще оформиш и Мерлинско крило ... дааа, не се ли усещаш вече човече...


merlin68 написа:
Еж, Гетьо открил нормални хора в Русия. Гетьо, ти га стана комунист, а още по-интересно ми е, га стана нормален? Значи по стандарта за нормалност "Гетьо", "дори и в Русия има нормални хора". Тук си прав, гетьовци има и в Русия, но не виждам защо сред тях си сложил Ришкин. Та той няма нищо общо с твоята неадекватност, когато ти успееш да напишеш сам текста който си копирал, тогава сравнявай нормалността на Ришкин, със своята.
Искам да те питам Гетьо, коя от изброените от Ришкин точки не се отнася до България? И след като всичките са писани сякаш за нас, ти защо си се загрижил за путинския режим, а не за бойковия?




Пита ни ОТДЕ НИ Е ДОШЛА ТАЗИ НАПАСТ във вида КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ ... след като при кристално-чистият Путин, имаме вкарани губернатори и ... в затвора?

Ами да му обясня в резюме?
През 1948 г. на V-я конгрес на БКП е взето решение(без мое участие :))) България да следва СЪВЕТСКИЯ ПЪТ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКО РАЗВИТИЕ! Следвахме го ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ - и се ... ?
Вече през 1989 г. след ПРОВОКИРАНИЯ ОТ СССР ПРЕВРАТ в БЪЛГАРИЯ - отново въприехме Руския модел за ДЕМОНТАЖ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ИКОНОМИКА, с всички последствия от това?
В Русия по пътя на естествения подбор ОСТАНА ЕДНА ОЛИГАРХИЧНА ГРУПА - тази около Путин - Слава Ему :)) !
В България, оцеляха няколко олигархични кръга от бившата ПОСЛУШНА НА СССР местна НОМЕНКЛАТУРА, с което НЕ НИ СЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА НАЧЕНЕМ СЪЗДАВАНЕ НА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО С ХАРАКТЕРНИТЕ МУ ИНСТИТУТИ ... Но?

- Доколко нещата са добре в Русия - можем разбра от думите на един ЛИЧЕН ВРАГ НА ПУТИН, Вячеслав Деревенский - който казва следното:
"Русия на 21-ви век - това е страната на простаците! Едните простаци грабят страната и лъжат обикновенния народ. Другите простаци вярват в приказките на тези, които ги грабят и лъжат.
Останалите глупаци се борят и с едните и с другите простаци.
А Русия умира и нито един глупак не може разбра - Защо?
Ще им го кажа простичко:
Защото глупаците не умеят да мислят и творят! Глупака обикновенно го управляват: мързела, егоизма и безразличието към Собствената му Родина." - това последното се отнася и за теб Мерлинчо!
Освен, че бе личен враг - В. Деревенский бе барда - който смело разобличиваше Путин и кликата му в песните си - за което?
За което през м.юли 2017 г. получи благодарността на руските-глупаци, куршум в главата!

Ето една от песните на В. Д. с която възпява Путин и просташко-овчето стадо на така любимата на Мерлин/Красимир, "СТрана Дураков" известна й като Рассия?

ПЕСНЯ про ПУТИНА и БАРАНОВ - на Адрес:
https://www.youtube.com/watch?v=jgHBE4Rhb28

П.П.
Тъй като пропуснах, да допълня В. Деревенский приживе бе член на Комунистическата партия на руската федерация - факт, който не спря путлеристите да го убият - като неугоден им !
цитирай
4. getmans1 - 3. get - До 2. getmans1 - Когато глупак в мъдростта ни поучава ... това ще да е Мърлю69 ? 18:05
27.03.2019 23:49
... ГЕТ, тоя не си заслужава чак толкова обяснения ... даже и не се замисля защо му цитирам един от най-комунистите на Русия ... и този факт съм го сложил на най-видно място ... тия са идеологически ДЖЕНДЪРИ ... ХАХАХА.


get написа:
getmans1 написа:
...


[quote=merlin68]




цитирай
5. krumbelosvet - .
20.11.2020 00:04
.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6073443
Постинги: 2742
Коментари: 26495
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031