Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2019 07:07 - Образователна хронология за надути шушони и заядливи цървуланковци ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 3296 Коментари: 28 Гласове:
7

Последна промяна: 22.06.2019 19:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
... 

image
...
Хронология
  • 1865

В дървообработващата индустрия се ражда Nokia – построена е фабриката на Фредрик Идестам на река Нокия, в южната част на Финландия.

  • 1871

Февруари. Образува се Nokia Corporation (Nokia Aktiebolag).

  • 1898

Създава се компанията за технически каучук Finnish Rubber Works Ltd.

  • 1912

Учредява се Finnish Cable Works, която започва производство на кабели за телеграфни линии и да се занимава с поддръжка на новоизобретеното устройство – телефона

  • 1920

Горните 3 компании се коалират.

  • 1960

В компанията Finnish Cable Works се създава подразделение за електроника, което си проправя път към новата ера на телекомуникациите.

  • 1967

Превръщане на групата от трите компании в Nokia Corporation (Oy Nokia Ab).

  • 1969

Nokia първа произвежда РСМ предавателно оборудване, отговарящо на стандартите на CCITT (Международен консултационен комитет за телеграфия и телефония).

  • 1973

Влиза в производство най-популярният модел гумени ботуши на Nokia, Kontio – различни цветове и за всички възрасти.

  • 1975*

Анонсиран е компютърът MikriMikki 3.

  • 1977*

Kari H. Kairamo става генерален директор на Nokia Corporation, което поставя началото на трансформирането на Nokia в гигант на електрониката.

  • 1979

Раждане на мобилните телефони Nokia.

  • 1981

Създава се Nokia Telecommunications.

  • 1984

Nokia представя първия в света автомобилен NMT-телефон.

  • 1986

Nokia представя своя първи мобилен телефон – клетъчен телефон по стандарта NMT. Съветът на директорите разделя Nokia Electronics на Nokia Information Systems, Mobile Phones и Nokia Telecommunications.

  • 1987

Nokia купува Oceanic – френски производител на битова техника, а също подразделението за потребителска електроника и част от бизнеса с компоненти на German Standart Elektrik Lorenz. Nokia купува швейцарската компания Maillefer, произвеждаща кабелно оборудване. (Преди това, в началото на 80-те, Nokia усилва своите позиции на телекомуникационния пазар и на пазара за потребителска електроника, като придобива компаниите Mobira, Salora, Televa и Luxor в Швеция). Nokia представя първия в света NMT-телефон, който може да се събере в джоб. Операторите на 13 европейски страни подписват споразумение за съвместно строителство и развитие на мрежите по стандарта GSM.

  • 1988

Nokia купува от Ericsson подразделението Data Systems и става най-голямата скандинавска компания, работеща в областта на информационните технологии.

  • 1989

Nokia съществено разширява кабелното производство за пазара в Европа, като включва в списъка на своите компании датската фирма NKF. Nokia се съюзява с двама финландски телекомуникационни оператора с цел да изгради първата в света GSM-мрежа.

  • 1991

Компанията съществено допринася за системната криза на финландската икономика вследствие отпадането на експорта за СССР. На 1 юли е първото позвъняване в потребителска мрежа, изградена по GSM-стандарта – прави го премиер-министърът на Финландия с оборудване на Nokia.

  • 1992

Йорма Оллила, до този момент президент на Finnish Cable Works, става генерален директор на цялата група от компании Nokia.

Май. Оллила решава да съкрати всички останали подразделения и да съсредоточи научните и производствени мощности върху телекомуникациите. Начало на производството на серията Nokia 100 – първата фамилия мобилни телефони за всички аналогови мрежи. Появява се 1011 – първият цифров мобилен телефон GSM-мрежи, който се събира в длан.

  • 1993

Nokia приема за девиз израза „Connecting people“ (Свързвайки хората), показващ приноса на Nokia в развитието на безжичните технологии.

  • 1994

Акциите и облигациите на Nokia започват да се предлагат на Нюйоркската фондова борса. Nokia става първият европейски производител, доставящ мобилни телефони в Япония. Появява се серията 2100 – първите мобилни телефони с база данни, възможност да се изпращат факсове и SMS-и. По целия свят са продадени около 20 милиона от тези телефони.

  • 1995

Nokia преминава през сериозна криза, свързана със спад в реализирането на продукцията; курсът на акциите на компанията пада почти 2 пъти. Nokia представя най-малката базова станция за мобилни GSM/DCS-мрежи – Nokia PrimeSite.

  • 1996

Nokia завършва процеса по освобождаването си от активи, несвързани с телекомуникациите. Появява се Nokia 2000 Communicator – първият компактен телефон „всичко в едно“: телефон, факс, календар, електронна поща и Интернет.

  • 1997

Nokia 8001 – първият телефон с динамично меню, поддържащ SMS. Nokia 3810 – първият мобилен телефон, създаден специално за азиатските потребители, с графичен дисплей и меню на азиатски езици. Клетъчен картов телефон Nokia – компютърна карта за лаптопи с вграден мобилен GSM-телефон за приемане на гласови и други съобщения.

  • 1998

Nokia, Ericsson, Motorola и Psion (британски производител на джобни персонални компютри) формират алианса Symbian – консорциум, призван да развива безжични технологии от трето поколение, като стратегическата му цел е била разширение на възможностите за предаване на данни в мобилните мрежи и интегрирането на тези мрежи с Интернет, а главната цел – да се предостави достъп до Интернет на всеки ползвател на мобилно устройство. Серия Nokia 5100 – първият мобилен телефон със снемащ се декоративен панел. Nokia 9110 Комуникатор – първият мобилен терминал, поддържащ безжично предаване на изображения.

  • 1999

Nokia 7110 – първият мобилен телефон, поддържащ протокола WAP 1.1, даващ достъп до мобилен Интернет. Nokia 8210 – първият телефон, разработен и пуснат в продажба при участието на модната индустрия (в частност, модна къща Kenzo).

  • 2000

Компанията заема първо място в Европа по пазарна себестойност. Списание Business Week нарича Nokia световен лидер в сферата на високите технологии.

  • 2002

7650 – първият телефон от Nokia на база на платформата Series 60 и с вградена камера. Направено е първото позвъняване в търговска мрежа от трето поколение на базата на WCDMA. Представен е моделът Nokia 6650.

  • 2004

Април. Рязко спадане на курса на акциите на Nokia.

  • 2006

Nokia и Siemens сливат отделите си за производство на мрежова техника. Името на новата компания e Nokia Siemens Networks. Скоро след създаването си репутацията на компанията е накърнена заради стари обвинения за корупция към ръководството на Siemens. Голяма част от обвинените напускат сами постовете си. [25] По-късно Нокия изкупува дела на Сименс и Nokia Siemens Networks е интегрирана към основната компания.

  • 2007

Курсът на акциите се е вдигнал със 70% от началото на годината. [26]

  • 2013

Майкрософт купува подразделението на Nokia за мобилни телефони за 7,2 млрд долара.

  • 2015

Nokia придобива Alcatel Lucent за 16,6 млрд долара, сделката предстои да бъде финализирана през първата половина на 2016 г. Подразделението за картографски услуги HERE е продадено на консорциум от автомобилни компании за сумата от 2,8 млрд евро[27].

  • 2016

Foxconn придобива бранда Nokia от Microsoft Mobile.[28]

  • 2017

Nokia се завръща в бизнеса със смартфони, като телефоните се произвеждат от компанията HMD Global и използват операционната система Android.


...

Nokia Corporation
image
image Главният вход на централата на компанията в Еспоо
Тип Julkinen osakeyhtiц
(публична компания)
Търгувана като Nasdaq Helsinki: NOKIA
Euronext: NOKIA
NYSE: NOK
Индустрия Комуникационно оборудване
Основана 1865 г.
Седалище Еспоо (град-спътник на Хелзинки), Финландия
Ключови личности Раджив Сури (CEO, президент)
Ристо Сииласмаа
Тимо Ихамуотила (CFO)
Служители 102 761 (2017)
Продукти мобилни телефони, смартфони, оборудване за GSM-мрежи, системи за мобилни телекомуникации
Уебсайт www.nokia.com
Nokia Corporation в Общомедия
 




Гласувай:
9



1. getmans1 - Нещо в ето този мой постинг; ht...
22.06.2019 08:15
Нещо в ето този мой постинг;
http://getmans1.blog.bg/politika/2019/06/18/goreshti-novini-kato-komunisticheski-ezik-na-skara-i.1662118
... яко е издразнило задръстените комунистически задници защото снощи един виден такъв ме е залял с диарията си ... Много се дразнят другаретЕ, че в България има хора които като тези които иронизират.
цитирай
2. vmir - Мърлявата Мери68 просто не е забелязала разлика между басните на Лафонтен и историята на електрониката.
22.06.2019 08:48
Изглежда изцяло вдъхновена от Тинчето с ласото, май скоро и тя ще ни залее с доказателства за плоската Земя. Жалко, че д-р инж. Симеонов все още не е довършил задълбочения си аналитичен доклад върху епохалните прозрения на Мери и Тинчето.
цитирай
3. merlin68 - През август 1992 г. ръководителят ...
22.06.2019 09:01
През август 1992 г. ръководителят на Nokia, една от най-големите, но почти неизвестни извън страната финландски компании, взема съдбоносно решение – усилията и целите да не се разпиляват в множество направления, главните, от които били производство на целулозно-хартиени и каучукови технически изделия (галоши, ботуши и гуми), а да съсредоточат всички ресурси в две основни производства — телекомуникации и мобилни телефони. Резултатите от тази промяна са известни – Nokia става лидер на световния пазар за оборудване за клетъчни мрежи, нейното име трайно навлиза в десетката на най-популярните търговски марки.

И така, Гетьо явно функционалната неграмотност присъща на папагала, чиято най-висша форма на изява е копи-пейст, ти попречи да осмислиш това което съм ти написал в постинга.
Нокия се отказа от галошите и заложи на телекомуникациите, а България по това време се отказа от телекомуникациите и компютрите и заложи на цървулите. И днес след 30 годишна последователна политика в това отношение - цървулите в България са номер едно.
цитирай
4. getmans1 - През август 1992 г. ръководителят ...
22.06.2019 09:20
merlin68 написа:
През август 1992 г. ръководителят на Nokia, една от най-големите, но почти неизвестни извън страната финландски компании, взема съдбоносно решение – усилията и целите да не се разпиляват в множество направления, главните, от които били производство на целулозно-хартиени и каучукови технически изделия (галоши, ботуши и гуми), а да съсредоточат всички ресурси в две основни производства — телекомуникации и мобилни телефони. Резултатите от тази промяна са известни – Nokia става лидер на световния пазар за оборудване за клетъчни мрежи, нейното име трайно навлиза в десетката на най-популярните търговски марки.

И така, Гетьо явно функционалната неграмотност присъща на папагала, чиято най-висша форма на изява е копи-пейст, ти попречи да осмислиш това което съм ти написал в постинга.
Нокия се отказа от галошите и заложи на телекомуникациите, а България по това време се отказа от телекомуникациите и компютрите и заложи на цървулите. И днес след 30 годишна последователна политика в това отношение - цървулите в България са номер едно.


... 1912
Учредява се Finnish Cable Works, която започва производство на кабели за телеграфни линии и да се занимава с поддръжка на новоизобретеното устройство – телефона

Мъблине68 само се чедя кое е по-лошото да четеш и да не разбираш или да не искаш да възприемаш ... при тази фактология която съм изложил явно е второто което прави спора безпредметен
цитирай
5. vmir - 3. merlin68,
22.06.2019 09:31
Мърльо, зарежи тия лакърдии за електрониката, ми я разкажи за цунамитата и милионите дървета в Литуя, как цунамитата са натрупали километри лед на южния материк или кажи поне за плоската Земя на Тинчето, че тя напоследък нещо не насмогва с информациите и явно се нуждае от съдействие.
цитирай
6. vmir - 4. getmans1, Още като икономист0, Мърльо не можеше да разбира изречение с повече от три думи.
22.06.2019 09:43
Сега като Мери68 вече и склерозата си казва думата, и въпреки неимоверните му усилия да използва сложни изречения, Мърльо само в единични случаи на свръхнапрежение успява да запомни съдържанието на съставните в тях, а в огромния брой случаи просто не успява да ги свърже и забравя поне едното от тях.

Да очакваш от Мърльо без специална мотивация да свърже нещо от 1912 с друго през 1992 е нещо, което силно надхвърля границите на неговите интелектуални и морални възможности.
цитирай
7. getmans1 - . . . Да очакваш от Мърльо без спец...
22.06.2019 11:18
анонимен написа:
...
Да очакваш от Мърльо без специална мотивация да свърже нещо от 1912 с друго през 1992 е нещо, което силно надхвърля границите на неговите интелектуални и морални възможности.


... Явно е непосилна за него задача ... друг е въпроса, че и галошите са имали своя звезден миг когто са отменили цървуля.
цитирай
8. vmir - 7. getmans1, Хъм, някои твърдят, че Мърльо е овца.
22.06.2019 12:24
Съмнявам се в това, защото ако беше овца, досега отдавна да е умрял от глад. Според мен, едва ли щеше да бъде в състояние да различи тревата от асфалта.
цитирай
9. starforlife - Абе, Мери...
22.06.2019 12:52
Абе наакан от Радо троле...
Стана ли смешен бе?
И цитираното от Радо е само от Укито.
Та нали "Нокия" и в момента, при цялото пропадане като пазарен дял... Продължава да е една от компаниите, разработващи десети технологии при комуникациите въобще и налагаща цели стандарти.
И тепърва ще чуваш за "Нокия", троле непоръбен.

И не, не Демокрацията фалира българското "компютъростроене", за което пък изписа куп глупости и фейк-шитни. Галоши, м? По времето, когато същата разработваше стандарти, а България работеше с лицензи и западни технологии, м?
"Хуауей", а не "Нокия" със "Сименс" държат огромен дял при комуникационното оборудване по света, м?
И няма смисъл да правя дори постинг контра на глупостта ти И в тази насока.
Може би ще припомня в следващия си само мое клипче - съдържанието му е повече от достатъчно.

Идиот! И то с претенции.
За Мери иде реч.
цитирай
10. starforlife - Всъщност, Радо, одеве забравих да вметна нещо.
22.06.2019 13:29
Нещо по допирателната на МериЛитуйските шитни. Хей така, за любознателните.
"Майкрософт" (а това е корпорация, която знае какво прави и го праяи повече от отлично оше от тогава, когато според фейк-лализмите на Мери България била сила в света в компютърната област. И "Майкрософт", продавала патенти по онова време на България, продължава да го прави и просперира, а ние с великите компютърни технологии...)
Та: "Майкрософт" НЕ Е купувала дял, от "Нокия"!
Никога. Както по медии Мери би срещнал твърдения и поднася точно такива фейк-изкривени шитни.
"Майкрософт" ВРЕМЕННО беше откупила права в/у... търговска линия, "марка".
Периодът свърши и "Нокия" започва да се "завръща".
цитирай
11. vmir - Да се каже, че Мери Тъпото е тъпа като галош,
22.06.2019 14:54
би било несправедливо спрямо галошите.

Мери е не просто тъпа, защото дълбочината на тъпотата й е бездънна като пропагандната руска душа. Духовните й потребноснти могат да бъдат напълно задоволени само с анимации на кремълски ракети. Обожава ракетите, защото мрази асфалта, тъй като на него няма трева, която да пасе без да я търси.
цитирай
12. getmans1 - Абе наакан от Радо троле. . . Стана ли ...
22.06.2019 15:13
starforlife написа:
Абе наакан от Радо троле...
Стана ли смешен бе?
И цитираното от Радо е само от Укито.
...........


... Разбира се, че от Уикито и Гугъл ми е информацията ... тези науки не са от моята област ... но НОКИА ми бяха любима марка телефони и при всяко подновяване на договора с Глобул си купувах нов който обикновено подарявах а си ползвах един синьо-бял апарат доказал се като ... железен. В края на краищата и него подарих и м момента ползвам Хуавей - скъп подарък, който ще е проява на лош вкус ако не го ползвам. Това е причината и да знам историята на Нокия ... любознателност.
цитирай
13. getmans1 - би било несправедливо спрямо га...
22.06.2019 15:17
анонимен написа:
би било несправедливо спрямо галошите.

Мери е не просто тъпа, защото дълбочината на тъпотата й е бездънна като пропагандната руска душа. Духовните й потребноснти могат да бъдат напълно задоволени само с анимации на кремълски ракети. Обожава ракетите, защото мрази асфалта, тъй като на него няма трева, която да пасе без да я търси.


... В личният ни спор на негова територия Мърлин68 вече до стигна да последното си ниво на познанието т.е. от 30 г. „всички са маскари„ ... явен знак, че вдига белия байряк.
цитирай
14. cortana - Български компютри??!!??
22.06.2019 16:04
Това е един от най-готините вицове. :) :) :)))
Колкото има руски такива. :) :) :))))
цитирай
15. pompadurizrod - Мери тъпото не може да не е тъпо. Той е ...
22.06.2019 17:02
Мери тъпото не може да не е тъпо.
Той е путиноид, сиреч има един бог, една майка, една родина, Русия.
Путиноидите не просто са тъпи.
Те са генетично увредени.
цитирай
16. radostinalassa - 5. vmir
22.06.2019 17:09
ЗЗу се превърна в завод за кабели, а Нокия от завод за галоши в такъв за мобилни телефони.
Вмир...я , не чете ли, че Земята е овоид ? Чети повече, ще ти се отрази добре.
Значи ние изоставаме според вашата класация. Но трябваше да не затриваме селското стопанство. Това вече си е съзнателна диверсия.Но все още си и имаме наши плодове и зеленчуци.
цитирай
17. radostinalassa - Кой не е чувал за българските компютри Правец?
22.06.2019 17:12
И вица на Т. Живков - Тази година завод за полупроводници, а догодина за цели проводници. Така става, като ни управляват индуси, които се командват от янки. Простотията процъфтява.
цитирай
18. blackpredator - Гетьо,
22.06.2019 17:26
тоя пост звучи като "сичко за Ф-1",
с аФтор пешеходецът Шумахер
еле пък Фмир Тот, трактористът от "Пушкаров"
и шанссигналиста Барни Гочо Екълстън..
цитирай
19. анонимен - пак да оовторя понеже ванката е ...
22.06.2019 17:37
пак да оовторя
понеже ванката е искал гочо да го помпи, а оня тъпак го е отрязъл, да ми се обади на лични, вземам го за клиент
цитирай
20. анонимен - млъкни най после ма трътло
22.06.2019 17:38
radostinalassa написа:
И вица на Т. Живков - Тази година завод за полупроводници, а догодина за цели проводници. Така става, като ни управляват индуси, които се командват от янки. Простотията процъфтява.






цитирай
21. starforlife - ~
22.06.2019 17:50
pompadurpoligor написа:
пак да оовторя
понеже ванката е искал гочо да го помпи, а оня тъпак го е отрязъл, да ми се обади на лични, вземам го за клиент

Не само искаше, а се и сърдеше като сополиво дете, че не му отговарям дори на идиотските ЛС-та.
Твой е. Помпи го наволя.
И не забравяй молбата ми да кичиш постингите ми с минуси. Независимо къде се намират.
цитирай
22. eva666 - утре, ще се помъча,
22.06.2019 17:53
за един мноо кратък и Смислен..блоГов Образцов Пост!

къде се крие БГ Проблема?

1.в 80%- путиноиди
2. в 90%- руссофили
3. в 99%- блокови деМбили

жалко, че поради ментална и простатна хронична дисфункция,
Атамана на..БлоКерското Непобедимо Тъпофилство - Мерлин Монро,
нямал хубава Фотка на ..задните..бузи..)))
щях да го предложа, за Лого на тоз свински сайт+ Пърдялото кат Черен Фон
дгЕ@
цитирай
23. merlin68 - Абе, Мери. . . Стана ли смешен бе?...
22.06.2019 17:54
starforlife написа:
Абе, Мери...Стана ли смешен бе?

Кой ме пита - оня дето си прави "селфи" в кенефа на МОЛ-а като доказателство, че е ходил там на кино и пица?
Оня, дето не може да реши задача за 5 клас, която преди това сам е поставил?
Оня, дето роди теорията, че нямало цунами в Литуя, пръските от пльосването на свлачището, изкоренили дърветата на 524 м. над морското равнище, защото летели с огромна скорост и под огромно налягане, за което щял да ни предостави формули?
Или пък ме пита, скункса, дето не знае какво е Арктика, какво е Антарктика и какво е Антарктида, та за него са едто и също нещо?
А, може би ме пита Гетьо, който... абе за домакина нищо лошо:)
Ами отговорът е повече от очевиден - смешен съм, ама на вас не знам защо не ви е смешно:)
цитирай
24. eva666 - тъй ли? Помпа, искал..охооо,и аз се чудя, що ми мяза на нещастен латентен..педи...
22.06.2019 17:56
starforlife написа:
pompadurpoligor написа:
пак да оовторя
понеже ванката е искал гочо да го помпи, а оня тъпак го е отрязъл, да ми се обади на лични, вземам го за клиент

Не само искаше, а се и сърдеше като сополиво дете, че не му отговарям дори на идиотските ЛС-та.
Твой е. Помпи го наволя.
И не забравяй молбата ми да кичиш постингите ми с минуси. Независимо къде се намират.

цитирай
25. blackpredator - пулюгоре,
22.06.2019 18:10
вместваш се като косъм само на Евината трътка..
цитирай
26. анонимен - тозз педал черен
22.06.2019 21:17
blackpredator написа:
вместваш се като косъм само на Евината трътка..


пак е дошъл на ачика
цитирай
27. анонимен - А, Жори, аз кича с минуси само нап...
22.06.2019 21:19
А, Жори, аз кича с минуси само напомпаните от черния педал.
Това ми е задължението.com
цитирай
28. vmir - 13. getmans1, Грешиш, приятелю!
23.06.2019 01:05
Този е путински гьонсурат, на който и най-повратливата гювендия може да завижда. Путинската представа за чест е да залееш някого с екскременти, за да можеш да го сочиш и назидаваш. Когато чуеш от тях “всички са маскари” това означава, че ти приспиват вниманието, за да ти люснат собствените си екскременти. Виж по-долу как повтаря, че АЗ не правя разлика между Арктика и Антарктика, при положение, че тяхната групичка обяви “арктически” студ в южното полукълбо, а аз най-кротко ги коригирах, че там може да има не арктически, а антарктически студ, в невежеството си те ме осмяха, че свързвам Австралия с Антарктика (откъде да знаят, че векове наред двете са смятани за едно) а след това путинската гювендия не престана да повтаря, че не те, а аз не правя разлика между Арктика и Антарктика. Все едно Путин сам да се оттегли – няма такова нещо, и да заскимтят за разоръжаване, тези патологични лъжци ще отстъпват само пред аргументацията на неизбежния ритник. Плюй си в пазвата, че сме от страната на цивилизацията, а не в животинската ферма на евразийските гьонсурати, които няма да престанат да ни дърпат към кочината, докато не ги наритаме яко.
цитирай
29. анонимен - вмире, то мърчо, верно че е путин...
25.06.2019 15:35
вмире, то мърчо, верно че е путиноид, ама и ти, верно си лайно миризливо. На кого ги пишеш тия алабализми бе повратлива гювендия? Тука в блога има 50-60 човека дето ви четат простотийте, всичките са прочели в блога на василка, га се изхвърля, че антарктика и антартида били едно и също, а василка нагледно с твой коментар показа, че не правиш разлика и между антарктика и арктика. И гетмана те е прочел и жоро и пискова, сите те видехме колко струваш:) Сега тичаш под всеки блог да се оясняваш като повратлива гювендия, че не ти, ами други били грешните. Деба и дебила ти деба.
цитирай
30. get - До 29. анонимен ПИКЛЬО - нищо не сте доказали в блога на травестит-васил(ка)!
27.06.2019 21:43
анонимен написа:
вмире, то мърчо, верно че е путиноид, ама и ти, верно си лайно миризливо. На кого ги пишеш тия алабализми бе повратлива гювендия? Тука в блога има 50-60 човека дето ви четат простотийте, всичките са прочели в блога на василка, га се изхвърля, че антарктика и антартида били едно и също, а василка нагледно с твой коментар показа, че не правиш разлика и между антарктика и арктика. И гетмана те е прочел и жоро и пискова, сите те видехме колко струваш:) Сега тичаш под всеки блог да се оясняваш като повратлива гювендия, че не ти, ами други били грешните. Деба и дебила ти деба.


Не знам за ВМИР - но ти ... ако ми СЕ изрепчиш не така виртуално, а реално - доста време ще дишаш асфалта от близък план!

Спора беше, НЕ ЗА БЪРКАНИТЕ ОТ ТЕБ и в момента ПОНЯТИЯ - Арктика и Антарктика ... а за мегаломанската и имперско-руска шитня ДА НАРИЧАТ ЗЕМИТЕ В ЮЖНОТО ПОЛУШАРИЕ С НОВО-ИЗМИСЛЕНОТО ИМЕ "АнтаркТида" - поради претенциите им, че това е ИЗКОННО РУСКА ЗЕМЯ :))) ?

Егати ти тъпите и нагли парчета сте това анонимните - и в заключение, ще те плагиатствам, повтаряйки "Деба и дебила ти деба."!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6071830
Постинги: 2741
Коментари: 26492
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031