Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2019 07:07 - Сократ, Стив Джобс и аз ... и аз Делиорманският ... /тук си бях намислил комплимент ама нейсе/
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 904 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 27.08.2019 11:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
... ЕДИН ПО-РАЗЛИЧЕН ПОСТИНГ ОТ МЕН - ПОДАРЪК
      
                                           
Ех, да имам то що немам,па да купам филисофски камък 
на жената да напраа АРИЕЛ,че таз пикна ми оимръзна.                

 За СОКРАТ, ЗА ФИЛОСОФИЯТА, ЗА ПИКНЯТА И ОТРОВАТА СТАВА ВЪПРОС
 

Мнозина отварят дума за Сократ или го цитират с едничката мисъл да блеснат в обкръжението си или пред публиката ако има такава ...а след блясъка  обикновено си следва едно и банално дрън-дрън

  А аз, преди време се впечатлих се от едно изказване на Стив Джобс;  
„Бих разменил всичките си технологии за един следобед със Сократ."
 

... Е, и на мен ми се прииска да съм там но не да си говоря със Сократ и Стив. Да ги послушам бих могъл да изтрая пол час ей, така от учтивост, всъщност  Чичко Гугъл ще ми даде всичко за Сократ дори и това, че жена му го заляла с водата от прането, която вода всъщност била пикня или интелегентно казано, урина .
Така е според некои авторитети.

А мен точно такива дреболии често ме заинтригуват, как аджеба ще перат с пикня опс, урина. Ако тази среща се бе състояла одма зарязвях дядо Сократ и Джобса да си лафят пък аз щях да хукна по разни перачници да задоволя технологичното си любопитство.
Технологично любопитсво казах, защото е съмнително и няма как да  не е, с пикня да се пере, че нали всички знаем, че щом като нещо е напикано подлежи на изпиране значи нещата не са така буквално както са написани някъде си.


И понеже, и защото такава среща е невъзможна оставих Стив да си мечтае да разговаря с дедо Сократа а аз взех, че разръчках тук-таме технологичният Чичко ГУГЪЛ, и той си каза, без бой.     
Твърдението, че по него време са перяли с урина е хем вярно, и хем не е ...
Вярно е, защото държавата е облагала събирачите на урина с данък.
А,че не е вярно, всеки може да се убеди сам у дома си ... НО, и това не е ... вярното.

Ха сега де, какво правим сега ... Ми, продължаваме да четем и достигаме до истината а тя е, че за пране по него време вместо сапун се използвал продукт от разграждането на урината... в ХХ век до това сме стигнали.

С такъв продукт Клеопатра си избелвала зъбите, аз не знам, така казват злите езици но го вярвам, ще разберете защо.

Значи, събира се урината в някакви съдове, които се оставят при определени условия и вероятно определена температура и се изчаква разграждането което се сътои в изпарения, преминаване на едно съединение в друго, утаяване и т.н.до момента когато отгоре се отдели една субстанция която съдържа ... амоняк, който разгражда органичните замърсители, избелва, освежава цветовете и омекотява тъканите. 
ТОЧНО АМОНЯКА СЕ ИЗПОЛЗВА И В СЪВРЕМЕННИ ПОДОБНИ ПРЕПАРАТИ.

Тази субстанция се събирала и от нея се добавяло ПО МАЛКО към водата за пране и така, че израза „урината„ се използвала за пране е крайно неточен и некоректен.
За любознателните ще добавя, че продукт от ралагането на урината се използвал за приготвянето на ... барут.и тези които продължават да твърдят, че с урината се пере нека си представят как би звучало, това;
„ВРАГЪТ ПРЕВЗЕЛ ГРАДА СЛЕД КАТО РАЗРУШИЛ КРЕПОСТНАТА СТЕНА С ...ПИКНЯ„ - КАК НИ ЗВУЧИ, А. 
 
 
В СЪЩНОСТ ВАЖНИЯТ ВЪПРОС Е, КАК ТАКА ХОРАТА ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 25 ВЕКА СА ПОЗНАВАЛИ И ПОЛЗВАЛИ ТАЗИ ТЕХНОЛОГИЯ НА РАЗПАДЕНЕ НА ПИКНЯТА И СА СЕ ВЪЗПОЛЗВАЛИ ОТ НЕЯ.

Писмени свиделства няма, дори Сократ не си е правил записки, но неговите мисли са дошли да нас.
Извода се налага сам, били са известни даже преди буквите, хората са ги приемали за даденост, банално всекидневие.  
Всъщност и сапунът по него време вече е бил известен, писмените свиделства за него  са от преди 2800 г. което не значи, че тогава е открит. Производството на сапуна не е сложна работа но все пак си иска някакви базови знания.

Знаем за Омир и Илиадата, знаем за Сократ и още много неща от древност но за разни уж дребни битовизми нищо, само някакви несъстоятелни предположения които пък опростявами до най-обикновенни „жълтини„. 

И за да приключа за днес темата с неизвестно от къде дошли технологии, ще спомена билките.
Като пример за разработена технология и пак може да ползваме Сократ, и последната му чаша.

ЧАШАТА С ОТВАРА от бучиниш в случая носи смърт но в други случаи от древноста, че и до днес това растение се е ползвало и като цяр. Не е ли редно да се запитаме от къде хората са знаели, че отвара от щипка бурен предпазва от някаква болест, две щипки ще лекуват вече тази болест но три и повече щипки убиват а са знаели и, че дълготрайната употреба също убива.
 

Е, не знам доколко съм се изразил правилно и как ще бъда разбран но съм доволен, че дори от една пикня да тръгнем пак може да се стигне до сериозен разговор.

И като спомех разговор се сетих за Дедо Сократ и Стив Джобс които оставих да си хортуват единият в древноста а другият в бъдещето и вярвам, че са се разбрали защото единият е готов да се лиши от всичко заради един разговор а другият се лишавал от материалното за да измисли ето това;
"Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет."   ... 



Гласувай:
5



1. getmans1 - Ей хора, спрете се малко и стига сте ...
27.08.2019 07:54
Ей хора, спрете се малко и стига сте се ръчкали с рога и копита като шугави ... все за „класа„ приказвате ама „класата„ ви само в ръгането, май ...
цитирай
2. vmir - https://www.youtube.com/watch?v=bfEGuk-hWaw
28.08.2019 05:18
Е, ти и есета ще поискаш да пропишат. А патосът? Не мое без патос!
цитирай
3. getmans1 - http://blackpredator.blog.bg/zabavlenie/2019/08/26/kunstkamera.1671870
28.08.2019 07:47
анонимен написа:
Е, ти и есета ще поискаш да пропишат. А патосът? Не мое без патос!


... А патосът? ... Путягата им го зарежда всяка вечер, пък те като нямат муза се хващат за моят Муй ... в случая моя предишен постинг ... тотално го осраха.
цитирай
4. vmir - 3. getmans1,
28.08.2019 11:34
getmans1 написа:

... А патосът? ... Путягата им го зарежда всяка вечер, пък те като нямат муза се хващат за моят Муй ... в случая моя предишен постинг ... тотално го осраха.


Видях, в осирането е тяхната гениалност. А Путягата им показва как стоически да устояват и даже да дават вид, че блаженстват и тържествуват в собствената си смрад, сякаш говновозите му разнасят аромат на свежа роза от казанлъшката долина...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6072146
Постинги: 2741
Коментари: 26492
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031