Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2019 08:54 - За БИРАТА ... за предпочитане е да се пие бира по всяко време отколкото да се четат разни митове и легенди за нея ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 5792 Коментари: 58 Гласове:
6

Последна промяна: 01.11.2019 13:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                   ...  ДА, ТОЧНО ТАКА,
                                 
 ПИЙТЕ БИРА КОГАТО И ДА ВИ СЕ ДОПИЕ
           НЕ ЧЕТЕГЕ И НЕ ВЯРВАЙТЕ НА РАЗНИ ГЛУПОСТИ, ЛЕГЕНДИ И МИТОВЕ,
                          КОЛКОТО, И АВТОРИТЕТНО ДА ВИ СА ПРЕДСТАВЯНИ

http://getmans1.blog.bg/politika/2019/08/09/edna-sedmica-ot-bireniia-petyk-mejdunaraden-den-na-birata-na.1669693

  http://getmans1.blog.bg/politika/2019/08/14/i-oshte-za-birata-lesno-e-da-si-zabluden.1670312  

http://getmans1.blog.bg/politika/2019/08/26/edna-blogova-misyl-koiato-me-raztyrsi-iz-osnovi.1671785  

http://getmans1.blog.bg/politika/2019/09/08/krai-men-bira-se-lei-a-me-syrbi-ezika-gache-e-pesyhnal.1673500


  - В бирата не се добавя спирт като стабилизатор, следователно мухите не умират от изпаренията .

- В Загорка ретро съвсем нормално си съдържа алкохол, продукт от ферментацията на ечемика и малца.

- Това, че хмела води до пристрастяване е АБСОЛЮТНА ТЪПНЯ ... без никакви доводи.

- И запомнете „ПЛОДОВА„ бира произведена от РАЗВАЛЕНИ плодове НЯМА ... няма бе.

- И още нещо запомнете, производителите на бира не случайно в съдържанието записват „ечемик, ечемичен малц, или ориз, или пшеница, или др.„ Не случайно това се прави в каре или на цветен фон ... не е от НЕГРАМОТНОСТ .


                             ... От ПИК пък твърдят, че поляци са създали бира със
   „ЕКСТРАКТ ОТ „ВАГИНАЛНА МЛЕЧНА КИСЕЛИНА ОТ СЕКСИ МОДЕЛИ НА БЕЛЬО„

ПП Твърди се че първи тази бира са я опитали ,Тръмп, Путин, НЯКОЛКО ИРАНСКИ ХОДЖИ, СУАДИТ ПРИНЦОВЕ, КИМ ЧЕН УМ ... реакцията била ... ОХА-А-А-А-А„


https://pik.bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%81-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%85%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%88%D0%B0-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-news770550.html

image
... 

                                               Уелски сандвич с бира  

Необходими продукти: 250 г чедър сирене (пармезан, ементал или кашкавал), 50 г брашно, 50 г масло, 250 мл силна бира, 2 с.л. горчица, 2 с.л. сос Уорчестър, 1⁄2 ч.л. черен пипер, 4 филии хляб.   Начин на приготвяне: Маслото се разтапя и в него се запържва брашното, при непрекъснато бъркане, за да се предотврати загарянето. Когато стане леко златисто се изсипва бирата и се оставя на огъня, докато по-голямата част от течността изври и се получи гъст сос.   Добавя се и предварително настърганото сирене и се бърка до получаването на гъста каша. Овкусява се със соса Уорчестър, горчицата и черният пипер.   Филийките хляб се препичат леко, намазват се с масло и се намазват обилна с получената паста. Така приготвения сандвич се запича за няколко минути в грила, докато придобие тъмен златист загар, а сиренето започне да кипи и образува мехурчета.
  Източник: https://gotvach.bg/n5-42440-Пуснаха_бира_с_вкус_на_агнешко

пп Преди време ви бях писал постинг за много силните бири, с алк. съдържание над 15 обемни проценти ... те са подходящи за тази явно вкусна работа. 
                      Една работа щом съдържа бира няма начин да не е вкусна.
                 / абе, ще взема да я пробвам аз тая работа и със  специално пиво /

От сайта „NVK„ твърдят Жан ЮНКЕР винаги имал под ръка такъв сандвич ... заради ишиаса.

 
...                    image
Британска фирма направи първата бира с добавена виагра. Новата напитка, която гарантира на всеки мъж, че ще се справи с проблемите в спалнята, вече се продава.   Трябва да се изпият три бутилки, за да се получи концентрацията на едно от хапчетата, които повишават мъжкото либидо. Но и една бутилка прави чудеса.   Бирата се нарича Royal Virility Performance, което се превежда като кралска потентност. Тя е произведена в чест на сватбата на принц Уилям. В състава на бирата влизат допълнителни афродизиаци като специални видове растения и шоколад.   Върху етикета на бирената бутилка са изписани вдъхновяващи въображението фрази от типа на „Стани, принц Уили! ” и „Направете го в стила на големия Уили”.   Производителите са изпратили няколко бутилки на принц Уилям за сватбената му нощ. Не е ясно дали принцът изобщо е приел този интересен подарък.     Първоначално фирмата-производител пусна на пазара само четиридесет бутилки, които бяха продадени на 29 април и приходите от тях са насочени към благотворителния център, който е подкрепян от британския принц Уилям.   На купувачите обаче не се разрешавало да купят повече от една бутилка от бирата с виагра, тъй като напитката осигурява мощен ефект върху мъжкото тяло.                             Източник: https://gotvach.bg/n5-19285-Пуснаха_бира_с_виагра

               ГРУ са осигурили за ПУТИН цели три бутилки.
               Владимир Владимирович дал оценка, 6 звезди.




Гласувай:
6



1. peperutka - :-))))
31.10.2019 09:09
Гетееее,ее тва е Майстора, разбуди ме ..напълно,
даже и ..загряххх..охххх..аххх... ъъъххх..амиии...сегаа@@@@@

няма ли да пускат и в Русенско...Черно зимно..
О,Бляки стани, и топло Влагалище си намери
и най накрая, ишиаса победи!

цитирай
2. getmans1 - Гетееее, ее тва е Майстора, разбуди ...
31.10.2019 09:21
peperutka написа:
Гетееее,ее тва е Майстора, разбуди ме ..напълно,
даже и ..загряххх..охххх..аххх... ъъъххх..амиии...сегаа@@@@@

няма ли да пускат и в Русенско...Черно зимно..

... ОЩЕ МИНАЛИЯ МЕСЕЦ „ШУМЕНСКО„ ПУСНАХА ТЪМНОТО


peperutka написа:
О,Бляки стани, и топло Влагалище си намери
и най накрая, ишиаса победи!

... Доказано, ДОВОЛНА ЖЕНА, ЧУДЕСА ТВОРИ ... на това и аз се заливам от хахахахахаха
цитирай
3. apostapostoloff - Преди да пишеш за бирата,
31.10.2019 10:50
трябва да се консултираш предварително с Ванката Симеонов. Той е най- големият български експерт в това отношение. Той е съветник на крупни западни инвеститори и им е помогнал да купят всички български бирени фабрики. На него дължим целия този рахатлък- можем и у нас да пием вече качествена бира.
цитирай
4. getmans1 - . . . Мерси, аз пия бирата. . . без з...
31.10.2019 11:02
...Мерси, аз пия бирата ... без задръжки.

apostapostoloff написа:
трябва да се консултираш предварително с Ванката Симеонов. Той е най- големият български експерт в това отношение. Той е съветник на крупни западни инвеститори и им е помогнал да купят всички български бирени фабрики. На него дължим целия този рахатлък- можем и у нас да пием вече качествена бира.

цитирай
5. starforlife - Гети, привет! :)
31.10.2019 15:58
Понеже имам не само разрешението, а дори съм натоварена от..... БАТКО :):):))) да пиша от време на време от неговия профил, че да не се отпускат и радват някои съблогери, та сега ще го направя дабъл. :):):), хем ще пиша от неговия профил, хем ще МУ направя малка реклама. :):)
В постинг-чернова, който няма да издавам за кога е насрочен да се активира, чета и цитирам понеже е по темата и конкретно изречение от постинга ти:
В предстоящ за публикуване постинг Смарти написа:
Преди време прочетох написани глупости за бира "Ефес"... След това от коментари на Радо разбрах, че са писани още по-големи глупости за бирата въобще... Така, че сега е моментът да обърна внимание на един от тези, които са с огромни претенции в блога. Драги Химико, удивително е как може да си химик и дори да се праскаш за човек на Науката, а да не може да направишт елементарното умозаключение, че в бирата няма как да се добавя спирт, защото той просто би убил микроорганизмите, които са еднакво важни при технологията на бира като тези при киселото мляко например. И както при киселото мляко то не би се въобще подквасило, така бирата би се превърнала в... невкиснала боза-блудкаш. И понеже сме внедрявали автоматика и роботика и в мощности за производство на бира, та да кажа следното: Определени суровини при производството на бира се съхраняват в метални съдове-бидони. От тях, с помощта на лобови помпи, дозирано се прибавят към други суровини във вани с регулирани параметри (температура, време за престояване, поетапно добавяне на различни компоненти и т.н.), където се получава да го нарека смесване и хомогенизация. Както и един вид ферментация. Понякога помпите не съумяват да започнат първоначално изпомпване на кашата от тези бидони, защото тя се е утаила и е придобила твърдост в долния стеснен и завършнащ с клапан край на съда. Затова до тези места в бирената фабрика има други съдове със СПИРТ, обозначени с табели, и този спирт служи за подгряване на бидоните чрез най-обикновено нагряване отвън с горелка, докато помпата съумее да поеме и заработи. Твърде възможно е някой да е видял именно този спирт и 'айдееее - в бирата се добавя спирт.
Смешно е просто! И то е смешно най-вече да го говори химик и човек, който претендира за Интелект!

край на цитата :):)

Още веднъж дебело да подчертая, че ОТ ПРОФИЛА НА Жоро ПИША АЗ, 'УБАВИЦАТА КОРТИ! :):):))))
цитирай
6. starforlife - И бъдете сигруни, че от въпросния постинг ще научите и други любопитни неща за бирата, които аз лично поне не бях чувала и не знаех. :)
31.10.2019 16:01
Освен това ще се насладите на снимки на близо 100 немски бири. :):):))
цитирай
7. getmans1 - Усещах, че нещо съм пропуснал. . . ...
31.10.2019 18:06
Усещах, че нещо съм пропуснал ... даа, пропуснал съм част от рецептата за сандвича ... възстанових я, а скоро време ще я пробвам ... сандвич с бира и с бира
цитирай
8. blackpredator - Интелект
31.10.2019 18:09
"в бирата няма как да се добавя спирт, защото той просто би убил микроорганизмите"

Гинес, с нейните 8% спирт, е чудесен афтршейф..
цитирай
9. cortana - Хайде сега от моя си профил. :) :) :)
31.10.2019 18:33
blackpredator написа:
Интелект
"в бирата няма как да се добавя спирт, защото той просто би убил микроорганизмите"

Гинес, с нейните 8% спирт, е чудесен афтршейф..

Кофичко на кака :) :) :) :) Ти не беше ли с брада?? :) :) За какъв афтЪршейВ, обърни внимание на правописа, 'интелекте' :) :) тогава точно ти си седнал да говориш?? :) :)
Щом Смарти казва, че не се добавя спирт, значи НЕ СЕ ДОБАВЯ! :) :) :))) Аз не мога да те репликирам 'релевантно и ноторно и ноторно' :) :), но ще му пиша за напъна ти и надявам се той да те затапи подобаващо. :) :)
Иначе, точнов момента той ми прати снимки от чудесно холандско ресторантче, където се канят да вечерят и пият холандска..... БИРА :) :), а ти скрибуцай тук, не ни пречиш. :) :)
цитирай
10. getmans1 - 6. starforlife - И бъдете сигруни, ...
31.10.2019 18:33
6. starforlife - И бъдете сигруни, че от въпросния постинг ще научите и други любопитни неща за бирата, които аз лично поне не бях чувала и не знаех. :)
16:01
C6H9NO

starforlife написа:
Освен това ще се насладите на снимки на близо 100 немски бири. C6H9NO :):):))


Здравей КОРТНИ, че като се установи окончателно СТАР пак ще запише от профила си ... Спомням си, че докато те чахме и си приказвахме в Русе той нещо си чаткаше и по телефона ... оказа се, че междувременно беше „сковал„ постинг за „предТетевенската среща„ ...

... Сега по постинга, да, подбрал съм няколко „бисера„ които това лято прочетох за бирата ... и които страшно ме разсмиват ... ама моля ти се, при наличието на толкова информация да се говорят подобни глупости това си е направо престъпление за хора с ПРЕТЕНЦИИ.
Но, така се получава когато пишеш „на пук„ и „на инат„
цитирай
11. cortana - Гети, малко офтопик, но по коментара ти. :) :)
31.10.2019 18:35
До 5ти са на хотел. :) Днес са наели жилище за следващата една година, но се нанасят на 5ти. Жилището е мезонет 80кв.м., на 2 нива, 1500 евро месечно. Прави сметка как лъже другаря Венци за соц къщата. :) :) Ето линк, който ми изпрати не за друго, а нали някои искат адрес :) :) :)
https://www.pararius.com/apartment-for-rent/diemen/PR0001562912/arent-krijtsstraat?fbclid=IwAR0Tuz_2UVMiubret-sYRinN-94_dbPCy6TzQ8gja_wJHrm2YTM647xLVxw
Тоест, след 5ти естествено, че ще наминава. :)
Всъщност малко по-късно ще е, защото ще ходят и до Фриско. За Сан Франциско говоря. :) :) За да се запознаят и проведат тимбилдинг с останалите от екипа. :)
цитирай
12. cortana - И всъщност, тук е момента да кажа на злобарчетата:
31.10.2019 18:43
Жоро и Божката не емигрират от България в смисъла да я отхвърлят като място, на което амбициозните също успяват. При само заплата доста над 6К месечно и тук се живее повече от чудесно.
Те отидоха в Холандия като трамплин към САЩ почти единствено, за да разработят сегмент за наши, български, специалисти в областта на it технологиите в техния ресор и компания. :) За да може поне няколко хиляди българи да получат европейски стандарт над средния. Другата причина е, че приятелката на Божката там ще учи, така изграждат живота си далновидните. :)
Така че, ще наминава Жоро, споко. :) Все пак зад компютър работи в 90% от времето и блога е на един клик разтояние. :)
цитирай
13. getmans1 - "в бирата няма как да се добавя ...
31.10.2019 19:06
blackpredator написа:
"в бирата няма как да се добавя спирт, защото той просто би убил микроорганизмите"

Гинес, с нейните 8% спирт, е чудесен афтршейф..


... Малийййй, абе селски, ти направо ма уби бре ... малко разлика между алкохолното съдържание на бирата, виното и спирта не усещаи ли бе, ...

„ГИНЕС„ СТАУТ ЙЕЛ - АЛКОХОЛНО СЪДЪРЖАНИЕ; 4,1 – 8 об.%
РУСКИ ИМПЕРСКИ СТАУТ „Verdi„ - АЛКОХОЛНО СЪДЪРЖАНИЕ; 8 – 12+ %.

ДЕБА тоа пусти мерак да си серете на муцините ... САМО И САМО ДА ПИШТЕ НА ПУК И НА ИНАТ

А, сега спази традицията и бегай да пишеш контра-постинг ...


цитирай
14. blackpredator - нема проблем Гетьо
31.10.2019 20:23
ще ти напиша постинг
като начало етиловият алкохол, известен още като етанол, в ежедневието е известен като обикновен или винен СПИРТ.
цитирай
15. getmans1 - ще ти напиша постингкато начало ...
31.10.2019 20:32
blackpredator написа:
ще ти напиша постинг
като начало етиловият алкохол, известен още като етанол, в ежедневието е известен като обикновен или винен СПИРТ.


... Като пишеш не забравяй едно нещо, че алкохолното съдъдаржание в бирата и виното е с еквивалент етилов алкохол а не, че е ДОБАВЕН ДОПЪЛНИТЕЛНО „СПИРТ„ защото точно това дебатираме цяло лято ... надявам се и, че подробно ще ми обясниш защо виното и бирата се наричат „живи„ питиета.

пп А, етиловият алкохол си ЕТИЛОВ СПИРТ ... и виното няма нищо общо ... какго и т.н. хлебен спирт използван за производството на водка, нали няма да ме убеждаваш че хлебния спирт се нарича така защото се прави от хляб.
цитирай
16. cortana - Да видим сега дали Кофичко на кака знае повече от Ивана Радомирова от Съюз на българските пивовари:
31.10.2019 22:19
На въпроса 'Мит ли са твърденията, че някои производиели добавят спирт?' експертката отговаря така:
'Това е абсолютно невярно и е изключено, защото спиртът убива пивните дрожди и пяната изчезва. Вероятно хората се заблуждават от това, че бирата съдържа етилов алкохол, защото той е продукт на ферментацията. Всички изследвания опровергават подобни твърдения.'

кай на цитата :) :)

Но коя е въпросната, че да знае повече от Кофичко? Тя само цялата си кариера е посветила на бирата. :)
И дори не е блогърка тук, че да е капацитет по всичко. :) :) :))))
Да не говорим, че не е русофилка и следователно не трябва да' и се вярва. :) :) :))
цитирай
17. getmans1 - На въпроса 'Мит ли са твърденията, ...
31.10.2019 22:57
cortana написа:
На въпроса 'Мит ли са твърденията, че някои производиели добавят спирт?' експертката отговаря така:
'Това е абсолютно невярно и е изключено, защото спиртът убива пивните дрожди и пяната изчезва. Вероятно хората се заблуждават от това, че бирата съдържа етилов алкохол, защото той е продукт на ферментацията. Всички изследвания опровергават подобни твърдения.'

кай на цитата :) :)

Но коя е въпросната, че да знае повече от Кофичко? Тя само цялата си кариера е посветила на бирата. :)


... Кортни, това лято „предизвикано„ направих 4 или 5 постинга по темата и нито от един не се срамувам защото съм ги писал възоснова на личен опит, впечатления и много интерисуване и четене, и не само от когато имам ГУГЪЛ на разположение.
... Много ми е интересно как ЧП ще ме обори ... освен с „гадните еврогейци и двойният им стандарт„ ... между другото в един от тези постинги подсказах как някои пивовари ни „прецакват„ особено през лятото но понеже тук сме свикнали да се „ЗАБАВЛЯВАМЕ„ като отречем идеите на автора а накрая и да го обругаем подходящо.
... може би „чичко Путин„ ... хахаха ... ще ги забележи и утренка царедворци ... хахахаха
ТОЧНО В ТАКЪВ СТИЛ МУ БЕШЕ И ПЪРВИЯТ КОМЕНТАР на ... „приятелчето„


цитирай
18. leonleonovpom2 - Гетманс, това, че си голям специ...
31.10.2019 22:58
Гетманс, това ,че си голям специалист по бирата не подлежи на съмнение!
Все пак, обясни какъв стабилизатор се добавя в бирата, какъвто в живата бира няма / или ретробирата/ Малка химическа лекция Стабилизаторите съдържат ОН групи Процесът е дълъг ,но те улавят,благодарение на съдържащите се - ОН групи , свободните радикали, предизвикваши най- просто окислението и развалянето или стареенето на продукта! Бирата в случая Обикновено са фенолни Но тук, за пряка консумация са недопустими Та, какъв стабилизатор предлагаш, интересно ми е?Не искам формула, наименование само Формулата мога и сам да напиша и да съм наясно за какво става дума!
За да не се изложиш, може да го пратиш и на лични Впрочем и да се изложиш, ще се направя, че не съм видял!
Все пак, нормално летяща муха, без признаци на проблеми, падна ,както си летеше над чашата и умря моментално Не си доктор, но каква причина може да има за това, как мислиш?
В хмела се съдържа химично съединение, аналогично на това, което се съдържа и в конопа! Прави си извода сам
А че консумацията на бира води до пристрастяване, е азбучна истина! Познавам не малко хора, които без бира не могат! Затова и лекарите препоръчват-една бира на ден,не повече Защото води до.......Такава е дозата ,в която е полезна-да ти направя един хаир, да знаеш!
Видях, че си открил топлата вода, дерзай!

П.П.-29.07 14:10 - Бира / Пиво/
Прочетен: 1045 Коментари:

За бирата писах, преди повече от три месеца видно от извадката по- горе! И преди четири дни, с мнение на производител от висок ранг, специализирал и в Чехия, и във Франция....
Ти като опонент за толкова време, това ли успя да измъдриш?

П. П. П.
Ти знаеш ли с какви теоретици съм си имал работа през годините?
Ако нямах друга работа, можеше да стоя с часове и да ги слушам със зяпнала уста! Толкова бяха вещи!
Само ,че , знаеш ли къде ставаше обръщането на полюсите? В практиката! Там имаж резултати, колкото ,поне дванадесет такива високоговорители заедно! Железни и с топ непробиваеми!
цитирай
19. cortana - Г-н leonleonovpom2, осъзнавате ли, че продължавате да пишете глупости?? :)
31.10.2019 23:13
Живеем в ерата на информацията, а Гугъл я превърна в общодостъпна и толкова лесна за откриване. :)
Ще прескоча глупостта за мухата, както и тази за пристрастяването. :) Ще взема отношение само по това:
leonleonovpom2 написа:
..... За бирата писах, преди повече от три месеца видно от извадката по- горе! И преди четири дни, с мнение на производител от висок ранг, специализирал и в Чехия, и във Франция....
Ти като опонент за толкова време, това ли успя да измъдриш?

И хайде сега да видим. Вашата дума във вида 'един приятел (няма име, няма чудо:):) ми каза.....' спрямо копирана току що от мен информация от Интернет, изказана от СПЕЦИАЛИСТИ С ИМЕНА И ПОКАЗАТЕЛНИ ПОЗИЦИИ:

ВЪПРОС: Как стабилизирате бирата? Използвате ли консерванти и ако да – какви?

ОТГОВОРИТЕ НА НЯКОЛКО КЛЮЧОВИ СПЕЦИАЛИСТИ С ИМЕНА И ДЛЪЖНОСТИ:
Александър Бринкеринк, мениджър "Пивоварна", "Загорка" АД
В пивоварна "Загорка" процесът на стабилизиране на пивото се случва по два основни начина. Първият се състои в стабилизиране на общото количество полифеноли чрез намаляването и конвертирането им в неактивна форма, използвайки PVPP (Divergan). Вторият начин е стабилизиране чрез селективна абсорбция на протеини посредством употребата на стабилизатор Daraclar, който отговаря на изискванията на закона за чистотата на немската бира. Важно е да подчертаем, че и в двата случая – PVPP и Daraclar, са продукти, които спомагат за процеса на стабилизиране и играят ролята на филтър, но не участват в крайния състав на готовия продукт. Ние не използваме консерванти като аскорбинова киселина, калиев сорбат, натриев бензоат и др.

Николай Добрев, Производствен директор в "Карлсбeрг България" АД
"Карлсберг България" не използва консерванти в производството на своите продукти. Стабилизирането на пивото става по класически методи – дълго отлежаване и избистряне при ниска температура. По този начин начин се получава флокулиране и утаяване на маята и пивото се избистря по естествен път. При бутилиране пивото се пастьоризира за получаване на по-голяма трайност.

Ханс-Арнд Даанкен, мениджър "Пивоварна Хасково", "Каменица" АД
Не ползваме консерванти, но в пивоварната промишленост по принцип се ползват помощни материали като Ксерогел (Xerogel) и PVPP, които внасяме от Германия.
Ксерогелът е инертен материал под формата на прах, който абсорбира белтъчините. Използва се преди филтрация на всички бири без безалкохолната.
При производството на безалкохолна бира се използва PVPP – инертен абсорбиращ полифенолите материал, който също се използва преди филтрация. И двата не са химикали и не участват в химична реакция, както например се случва с някои химически вещества, означавани с Е. След като окажат въздействието си, те се отстранява от процеса. Имат абсорбиращо физическо въздействие.
Бирата се стабилизира чрез пастьоризация, без привнасянето на химикали.

инж. Нейко Неков, зам.- директор по производствени въпроси, "Болярка" АД
Пивото е естествен продукт, който се получава от натурални съставки. Всички негови вкусови и ароматни качества се оформят по технологичен път в процеса на производство. По същия начин стабилността на пивото се получава по технологичен път в процеса на производството на пиво и не е необходимо да се използват консерванти.


Нека сега оставим настрана говореното от някои по-горе, че стабилизатори се ползват САМО при филтрирането и НЕ присъстват в крайния продукт.
Просто нека помолим leonleonovpom2 да напише химичните формули на 'Xerogel' и 'Daraclar'. Не за друго, а защото самият той се изпъчи, че е в състояние да го направи и едва ли не директно нарече нас, околните, глупаци. :) :)
цитирай
20. getmans1 - Гетманс, това, че си голям специ...
31.10.2019 23:21
leonleonovpom2 написа:
Гетманс, това ,че си голям специалист по бирата не подлежи на съмнение!
Все пак, обясни какъв стабилизатор се добавя в бирата, какъвто в живата бира няма / или ретробирата/


... А ти, какво разбираш под „жива бира„ или пък „ретро„ ... за „ретро„ твърдиш, че не би трябвало да съдържа алкохол.

leonleonovpom2 написа:
Малка химическа лекция Стабилизаторите съдържат ОН групи Процесът е дълъг ,но те улавят,благодарение на съдържащите се - ОН групи , свободните радикали, предизвикваши най- просто окислението и развалянето или стареенето на продукта! Бирата в случая Обикновено са фенолни Но тук, за пряка консумация са недопустими Та, какъв стабилизатор предлагаш, интересно ми е?Не искам формула, наименование само Формулата мога и сам да напиша и да съм наясно за какво става дума!


... Колко вида бира са стабилизирани със химически стабилизатори според тебе ... на нито една на етиката не е отбелязано ... ИЗМЪКВАНЕ С ТРИКА „НЯМА НО ГО ИМА„ няма да мине
ЗАБЕЛЕЖКА; Загорка радлер„ мисля, че коректно си пишат консервантите ... и мога да обясня защо.


leonleonovpom2 написа:
За да не се изложиш, може да го пратиш и на лични Впрочем и да се изложиш, ще се направя, че не съм видял!


... КАКВОТО ТРЯБВА ВЕЧЕ Е НАПИСАНО ДАЖЕ КАТО ФАРМУЛА-СКРИТО ... иначе за мен ще е чест ако успееш да ме изложиш ... особено на слеващото твое твърдение


leonleonovpom2 написа:
Все пак, нормално летяща муха, без признаци на проблеми, падна ,както си летеше над чашата и умря моментално Не си доктор, но каква причина може да има за това, как мислиш?

... ТОВА МИ Е ПОД ДОСТОЙНСТВОТО ДА ГО КОМЕНТИРАМ ... ВСЕ ПАК СЪМ С РАЗСЪДАКА СИ

leonleonovpom2 написа:
В хмела се съдържа химично съединение, аналогично на това, което се съдържа и в конопа! Прави си извода сам


... По какво точно съдиш, че това съединение го има в конопа ... не случайно ти задавам този въпрос.

leonleonovpom2 написа:
А че консумацията на бира води до пристрастяване, е азбучна истина! Познавам не малко хора, които без бира не могат! Затова и лекарите препоръчват-една бира на ден,не повече Защото води до.......Такава е дозата ,в която е полезна-да ти направя един хаир, да знаеш!


... Тази зависимост е като всяка дрега зависимост от алкохол.

Видях, че си открил топлата вода, дерзай![/quote]

leonleonovpom2 написа:
П.П.-29.07 14:10 - Бира / Пиво/
Прочетен: 1045 Коментари:

За бирата писах, преди повече от три месеца видно от извадката по- горе! И преди четири дни, с мнение на производител от висок ранг, специализирал и в Чехия, и във Франция....


... Значи ли това, че ТОЙ и ТИ като преводач твърдете, ЧЕ В БИРАТА СЕ СЛАГА СПИРТ КАТО СТАБИЛИЗАТОР И КОНСЕРВАНТ


leonleonovpom2 написа:
Ти като опонент за толкова време, това ли успя да измъдриш?


... аз пак написах 4-5 постинга ... КОИТО ТИ СЕ ПРАВИШ ЧУ НЕ СИ ЧЕЛ.
цитирай
21. cortana - Гети, нека първо да видим химичните формули на 'Xerogel' и 'Daraclar'.
31.10.2019 23:25
После ще видим заслужава ли си да говорим с хора-балони. :) :) :)))
цитирай
22. cortana - Освен това, Франция и бира?!?!?!??? Ето тук Смарти би написал 'ХАААААААААА ХА ХА ХА'
31.10.2019 23:28
Защото когато се върна от Париж, на по чаша френска, която беше донесъл, ми каза, че имат не повече от 1/4 от нашите родни като разнообразие и всичките са далече от качеството на нашите. Тоест, нелогично е някой да ходи във Франция на специализация за нещо, в което производството там изобщо няма ни най-малък авторитет.

И всъщност, от постинга на Смарти, който предстои да се публикува, leonleonovpom2 ще научи не само кога, а и кой германски пивовар слага началото на добрата чешка бира и да се надяваме да спре да говори глупостите, че хората правят хубава бира само, ако е по чешки лиценз, защото това също не е вярно, а е точно обратното: хубавата чешка бира се дължи на привнасяне на баварски технологии. :)
цитирай
23. blackpredator - Гетооо, Гетьо
31.10.2019 23:46
етиловия спирт, или ако щеш алкохол е еднакъв, повтарям еднакъв във всички алкохолни напитки
няма бира с глицерин
аз не съм казал, че се внася допълнително спирт
откак има Лидл, пия само бира Перленбахер
неизменно на етикета пише алкохол 4,9%
никой не може да ме убеди, колкото и съвършена да е технологията, че захарите в сичкия ечемик са точно толкова, че при ферментация да се получат 4,9 обемни процента алкохол
или, че процесът на ферментация изкуствено го спират,точно на това количество
също процесите на ферментация, дрождите и т.н.
няма такива съвършени биологични процеси, та ако ще и Меркел или некой холандски ювелир да е технолога
няма как да мине без технологична манипулация, в плюс или минус количеството спирт, за да са винаги в точ тия 4,9%

прочетох горе Франция и бира нъц
точно тоя Перленбахер се прави във Франция
от немска фабрика, по немска технология за Лидл
цитирай
24. getmans1 - . . . МРАЗЯ ТЕ :). . . ДА-А, мразя те...
01.11.2019 00:00
... МРАЗЯ ТЕ :) ... ДА-А, мразя те:))) ... и сега за какво ще се дърляме с тоя и оня, а :) C6H9NO:)))

cortana написа:
После ще видим заслужава ли си да говорим с хора-балони. :) :) :)))

цитирай
25. getmans1 - етиловия спирт, или ако щеш алкохол ...
01.11.2019 00:34
blackpredator написа:
етиловия спирт, или ако щеш алкохол е еднакъв, повтарям еднакъв във всички алкохолни напитки

... „винен спирт„ точно ти спомена, нъл ... аз само уточних

blackpredator написа:
няма бира с глицерин

... тоя глицерин пък откъде се появи макар, че се досещам

blackpredator написа:
аз не съм казал, че се внася допълнително спирт

... ТО И АЗ НЕ КАЗВАМ, ЧЕ СИ КАЗАЛ

blackpredator написа:
откак има Лидл, пия само бира Перленбахер
неизменно на етикета пише алкохол 4,9%
никой не може да ме убеди, колкото и съвършена да е технологията, че захарите в сичкия ечемик са точно толкова, че при ферментация да се получат 4,9 обемни процента алкохол
или, че процесът на ферментация изкуствено го спират,точно на това количество
също процесите на ферментация, дрождите и т.н.

... Точно това казвам ... СПИРА СЕ ... ако продължи алкохола може да се повиши точно защото някои неща не могат да се изчислят ... следващите операци като филтруване и ПАСТЬОРИЗАЦИЯТА ограничават допълнително процеса... дори напоследък се практикува филтрация при ниска телпература където се улавят допълнително частици от екстракта ... колкопо по малко тв. част от екстракта толкова по-дълъг срок годност. НО дори след пастьоризацията бирата си остава жива напитка ... е, домашнато е ... друга бира ... ма как да го преглътнеш, че точно „гетьо„ ще го е опитъл и ще ти ти каже.

blackpredator написа:
няма такива съвършени биологични процеси, та ако ще и Меркел или некой холандски ювелир да е технолога
няма как да мине без технологична манипулация, в плюс или минус количеството спирт, за да са винаги в точ тия 4,9%

... МОЖЕ ... това че ти не си го правил или не ти било работа не значи, че не може ... 4,9 също така се дължи и на субективен фактор, пък и срока е кратък ... вино също пише на бутилката 11,5 но след 1 год. ще е толкова ама ... и не съвсем ... нали все пак знаеш как се мерят градуси ... у фабриките е същото.

...
цитирай
26. cortana - :) :) :)
01.11.2019 01:52
Кофичко, само ставаш още по-смешен колко си повъртлив с това, че написа:
аз не съм казал, че се внася допълнително спирт
Е как да не си казал?!!!?
Та нали с думите си в 8ми коментар, където написа:
Гинес, с нейните 8% спирт, е чудесен афтршейф..
точно това казваш!! Особено когато се опитваш да отречеш като верни думите на Жоро "в бирата няма как да се добавя спирт, защото той просто би убил микроорганизмите", които в същия този 8ми коментар цитираш!!


След това, в същия коментар ти написа:
прочетох горе Франция и бира нъц
точно тоя Перленбахер се прави във Франция
от немска фабрика, по немска технология за Лидл
Това, че не четеш, а се опитваш да ни заблудиш, че е така, е лично твой проблем, какиното! :) :) :) Защото никой никъде не твърди, че във Франция 'бира нъц'! Казано е пределно ясно, повтарям:
Имат не повече от 1/4 от нашите родни като разнообразие и всичките са далече от качеството на нашите. Тоест, нелогично е някой да ходи във Франция на специализация за нещо, в което производството там изобщо няма ни най-малък авторитет.
Схвана ли или да ти го обясня за трети път? :) :) Ок, павя го. :) :)
Франция произвежда бира. Но нито като разнообразие може да се мери с нас дори, нито по качество!! За Германия, която е световният авторитет при бирата да не говорим!
И, Кофичко, почти всички български производства на бира са собственост на или с немско участие. Каква е логиката тогава технолози от тези производства да не ходят на обучение в Германия, а в да ходят в Чехия и още повече във Франция?!?? Схващаш ли защо съблогърът ни leonleonovpom2 можем с чиста съвест да го 'обвиним', че си измисля?!?? Просто дори само логиката е на наша страна. :) Да не говорим за глупостите които пише, опитвайки се да представи, че той е прав, защото 'знанията' му били от цитирам 'производител от висок ранг, специализирал и в Чехия, и във Франция'!!! Та нали дори самият изказ е смешен бе, какиното! :) :)
цитирай
27. getmans1 - 26. cortana - :) :) :)01:52...
01.11.2019 07:15
26. cortana - :) :) :)
01:52

КОРТНИ, ДОБРО УТРО И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ... днес и ние с теб а, и с ЖороСТАР (ЗАДОЧНО) трябва да се чувстваме БУДИТЕЛИ, че разбихме на пух и прах митовете и легендите за бирата ... И РАЗБИРА СЕ, ЧЕ В ПОЛЗА РОДУ и отплата неще търсим.

МИТОВЕ НИ ДАЙТЕ НА НАС, МИТОВЕ ... НА ПУХ И ПРАХ ЩЕ ГИ НАПРАВИМ :) C6:) H9:) NO:))) ХАХАХААХАХАХ
цитирай
28. vencivaleri1951 - :)
01.11.2019 08:29
.,.години се скита многодомен.
без адрес, под външност чужда и име ново
И сърце и клавиатура за кръст готови,,

ПП Дано ми прости ,, Патриархът,,
цитирай
29. getmans1 - ., . години се скита многодомен. без ...
01.11.2019 09:07
vencivaleri1951 написа:
.,.години се скита многодомен.
без адрес, под външност чужда и име ново
И сърце и клавиатура за кръст готови,,

ПП Дано ми прости ,, Патриархът,,


НА КОСЪМ ОТ ПСУВНЯТА ГЕТМАНС СЕ ОБРЪЩА КЪМ vencivaleri1951 КАТО написа:
... Не „Патриархът„ а мен би трябвало да молиш щом държиш на „бон тон„ и за който така много ревеш ... НЕ САМО ПСУВНЯТА РАЗВАЛЯ ДОБРИЯТ ТОН. ... тук си има тема а ти ако искаш да се „ЗАБАВЛЯВАШ„ както съм описал в ком.17 можеш да го правиш на друго място ... ЧП ден през ден списва постинг по мой или по нечий друг адрес ... там можеш спокойно да остроумничиш на воля.
... Пък и нали си писател с втори тираж, какво ти пречи сам да си „сковеш„ забавлението.

пп Като споменах, че си „писател„ се сетих, че забравих да ти честитя празника ...
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БУДИТЕЛЮ НА ТАРТЮФИЛИАТА

цитирай
30. vencivaleri1951 - "Обръщаш се/обръщат те/ гетмане" -то се вижда.
01.11.2019 10:34
Нали Гетманс ме укори, че "клеветя" когато коментирам тема от неговия блог в чужд.
Та рекох да спазвам правилата на " бардака":)
Иначе не съм любител на бирата, но все пак ще оспоря удивлението на "разбирачката" Кортана " Французи и бира!?" Първо франките са германски народ/колкото и неприятно да е на галските "македонци"/, главният им водосбор е от алпите и са се запознали с бирата още в кохортите на Рим с десjинация Египет. Тоест по късно и французи и германци ще правят бирата си по египетска рецепта, с една и съща вода. Друг е въпросът, че бирата не е толкова популярна във Франция, колкото в Германия, Чехия и това се дължи най-вече на френските лозя. В интерес на истината , трябва да призная , че за първи път чета водещ колекционер на вина да пише с такъв хъс за бирата, но пък е и логично донякъде-многопрофилен, а и профилите си говорят по между си:)
цитирай
31. peperutka - ..казах, още вчера, това е НАЙ-хубавият ти Пост, гете!! закачам се..
01.11.2019 10:47
а на № 22,
Jaa, wohl,Deutschland ueberalles ))) Prosit, moite gotini Hora @

leonleonovpom2 написа:
Все пак, нормално летяща муха, без признаци на проблеми, падна ,както си летеше над чашата и умря моментално Не си доктор, но каква причина може да има за това, как мислиш?

... ТОВА МИ Е ПОД ДОСТОЙНСТВОТО ДА ГО КОМЕНТИРАМ ... ВСЕ ПАК СЪМ С РАЗСЪДАКА СИ
цитирай
32. getmans1 - . . . ОПЯТ ГРЕШКА. . . че и две. . . никой ...
01.11.2019 11:08
... ОПЯТ ГРЕШКА ... че и две ... никой никого не обръща ... Франция и нейната бира даже не са „по тъча„ а направо са вън от игрището на темата ... където си и ти и явно за това се хващаш с нея ... НЕПОПОНЯТЕН МИ Е ТОЗИ ТВОЙ НАПЪН ДА ОЦВЪКАШ ПОСТИНГА, който сигурно се явява 6-ти по темата.

vencivaleri1951 написа:
Нали Гетманс ме укори, че "клеветя" когато коментирам тема от неговия блог в чужд.
Та рекох да спазвам правилата на " бардака":)
Иначе не съм любител на бирата, но все пак ще оспоря удивлението на "разбирачката" Кортана " Французи и бира!?" Първо франките са германски народ/колкото и неприятно да е на галските "македонци"/, главният им водосбор е от алпите и са се запознали с бирата още в кохортите на Рим с десjинация Египет. Тоест по късно и французи и германци ще правят бирата си по египетска рецепта, с една и съща вода. Друг е въпросът, че бирата не е толкова популярна във Франция, колкото в Германия, Чехия и това се дължи най-вече на френските лозя. В интерес на истината , трябва да призная , че за първи път чета водещ колекционер на вина да пише с такъв хъс за бирата, но пък е и логично донякъде-многопрофилен, а и профилите си говорят по между си:)

цитирай
33. getmans1 - 31. peperutka - ..казах, още вчера, това е НАЙ-хубавият ти Пост, гете!! закачам се.. 10:47
01.11.2019 11:15
... Разбира се, че не съм специалист по всичко за което пиша и споделям тук ... по повечето теми съм просто лаик ... но и не пиша „на пук или на инат„ или за едната „бройка„.
По същия начин те разбрах и тебе тази сутрин ... ако ще се забавляваме тук то, нека поне покажем някакво качество.
цитирай
34. get - До 33. getmans1 - Аратлик-делиормански, щом е така - ... ?
01.11.2019 12:23
... както твърдиш - по-долу?
getmans1 написа:

... ако ще се забавляваме тук то, нека поне покажем някакво качество.


Позволи ми и на мен, като виден ентомолог на червени инсекти, да внеса следните отправки и допълнения във връзка с ... ?
getmans1 написа:
... Разбира се, че не съм специалист по всичко за което пиша и споделям тук ... по повечето теми съм просто лаик ... но и не пиша „на пук или на инат„ или за едната „бройка„.


Прав е "blackpredator" твърдейки - за Слагане на спирт в бирата - в качеството му на консервант?
blackpredator написа:
Гинес, с нейните 8% спирт, е чудесен афтршейф..

- но със смъртта на "Мишо - бирата" ... тайната "соц-иновация" в биро-варенето отиде в гроба.

Второ - струва ми се, че изписваш неправилно формулата на Етанол-Ь, във вида "C6H9NO" - която се учи много лесно наизуст от калпазани (кат мен) под вида на игрословицата: "С"-апни му 2-е; "Н"а(още)5; "ОН"-ха-а :))) - даващо етаноловата-формула: С2Н5ОН!

Трето - като коментарна (за)бележка ... некои другарЕ твЪрдАт:
"Бироваренето биле го открили египтенете - но не е верно другарЕ по причина ЕТИМОЛОГИЯТА?
- Която дори и на "американски език" - отговаря и ще да е с най-произход от местен балкански език ... тъй като отговаря на нашенските ВРИ още и ВАРЯ, съответно на ПРОИЗВОДНИЯТ ОТ НАШЕНСКИЯ СИ български, "американски" език - звучи като "Brew" = за наименование на процеса, на варене на бирата! А майстора пивовар му викат "Brew-ер" ... казано по нашенскому ВАРЯ+ар :))) ?!

Нещо подобно - както е с думичката вкарана в наименованието на "Бирата с виагра"(Royal Virility Performance") - където думичката "Virility" - е заемка през френски на латинската думичка за Мъж= vir(лат.) ... имаща и второ значение в латинския за а)Изправен и б)наВИРЕН :)) !

И още един път с етанолово-наздраве от мен с:
С-апни му 2-ве - Н-а още 5-ет - О-Н ... ххаа-а :)) !
цитирай
35. cortana - 28. vencivaleri1951 и 30. vencivaleri1951
01.11.2019 12:37
Другарю Венци, Вие осъзнавате ли въобще каква е темата на постинга и дебата под него?!??? Май не, затова нека Ви я синтезирам:
50% от темата е за използването или не на спирт и разни химикали и консерванти в бирата, а останалите 50% са за това, че някои хора представа си нямат от някои неща, за които пишат, но това не само не ги спира да го правят, евентуално вкарвайки незапознатите читатели в заблуждение, а при това си писане използват дори откровени лъжи, за да затвърдят писаните от тях глупости като уж вярни.
А Вашите коментари не са ни най-малко и по двете нишки на темата. Тоест, Вие също не се въздържате да не пишете колкото заради самото писане, независимо, че в случая също пишете глупости!! :):)
цитирай
36. cortana - 34. get
01.11.2019 12:41
Гет, привет! :)
Гети има грешка, да. :) Но Вие също грешите, защото той не дава формулата на етанола, а на нещо друго. :)
Да живее Гугъл, който дори от такива като мен мен може да направи 'химик'!! :):):))
А защо не, след като другите са така?!?!!! :):):)))

ПП за Гет: Кричалката :):):))) Ви би следвало да е '(С-апни му 2ве - Х-айде още 6 - НО) го направи няколко пъти!'
:):):)))))) :):):)

ПП за другаря Венци: Жлъчта Ви се обостри заради подмятането ми за соц къщата и лъжата Ви за колко я давате под наем ли???:):)
Ами бях Ви писала реплика на последния Ви коментар под онзи постинг на Гети, но излезе като анонимен. И нарочно го оставих така, за да се убедя в предсказуемостта ви с това си мнение, че приятелчето Ви Кофичко ще го изтрие. Което и стана! Разсмивайки ме, че сте така предсказуеми! :):):):)
цитирай
37. getmans1 - ДО - 34. get - До 33. getmans1 - Аратлик-делиормански, щом е така - ... ? 12:23
01.11.2019 13:32
... АКО ИМА ГРЕШКА ТУК ТО ТЯ НЕ Е МОЯ ... това не е формулата на етанола ... хахаха ... тази формулка още снощи я пръснах на няколко места ... като капанче за недобросъвестни изследователи. НЕ МОЖЕШ ДА ВОДИШ СПОР АКО НЕ ПОЗНАВАШ ТЕМАТА И НЕ СИ СЛЕДИЛ ВСИЧКО НАПИСАНО.

Другата ти забележка НЕ МОЖАХ ДА Я РАЗБЕРА ... Ако и ти мислиш, че в бирата тия 8% се дължат на допълнително добавен спирт дълбоко се лъжеш - за някорко месеца имам 5-6 бирени постинга ... достатъчно четиво за да убедиш че това просто е невъзможно ... а, има бири ..... бе просто напиши 10-те най-силни бири ... АБЕ НИЩО НЕ ПИШИ, СЛЕД МАЛКО ЩЕ ВДИГНА ГОРЕ В ПОСТИНГА ЛИНКОВЕТЕ.

КОЛКОТО ДО МИШО-БИРАТА ... ТАМ НЕЩАТА СА СЛОЖНИ КОЛКОТО БАЛОН ПЪЛЕН С „ПОЛИТИЧЕСКО„ ДРЪН-ДРЪН и елементарна нескопосана конспирация

цитирай
38. getmans1 - ОСЪВРЕМЕНИХ ПОСТИНГА. . . И СЕГА ...
01.11.2019 13:48
ОСЪВРЕМЕНИХ ПОСТИНГА ... И СЕГА ВСЕКИ МОЖЕ ДА ВИДИ КОЛКО СЪМ ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН - един постинг ми се губи ... ама мъйната му

цитирай
39. get - До 37. getmans1 - ДО - 34. get - До 33. getmans1 - Виж аратлик? За мен бирата е млякото ... ?
01.11.2019 14:03
getmans1 написа:
... АКО ИМА ГРЕШКА ТУК ТО ТЯ НЕ Е МОЯ ... това не е формулата на етанола ... хахаха ... тази формулка още снощи я пръснах на няколко места ... като капанче за недобросъвестни изследователи. НЕ МОЖЕШ ДА ВОДИШ СПОР АКО НЕ ПОЗНАВАШ ТЕМАТА И НЕ СИ СЛЕДИЛ ВСИЧКО НАПИСАНО.

Другата ти забележка НЕ МОЖАХ ДА Я РАЗБЕРА ... Ако и ти мислиш, че в бирата тия 8% се дължат на допълнително добавен спирт дълбоко се лъжеш - за някорко месеца имам 5-6 бирени постинга ... достатъчно четиво за да убедиш че това просто е невъзможно ... а, има бири ..... бе просто напиши 10-те най-силни бири ... АБЕ НИЩО НЕ ПИШИ, СЛЕД МАЛКО ЩЕ ВДИГНА ГОРЕ В ПОСТИНГА ЛИНКОВЕТЕ.

КОЛКОТО ДО МИШО-БИРАТА ... ТАМ НЕЩАТА СА СЛОЖНИ КОЛКОТО БАЛОН ПЪЛЕН С „ПОЛИТИЧЕСКО„ ДРЪН-ДРЪН и елементарна нескопосана конспирация



... млякото(противоотровата-закуска) за махмурлука на алкохолика!

По времето на социализма имах едно приятелче-технолог Тошко Машалов(да племенник бе на певеца Б. Машалов) !
Та от него съм чувал - че при БУТИЛИРАНЕ НА БИРАТА - за да и се продължи срока на годност - допълнително и "вкарват" спирт в качеството на "консервант"!
Резултата бе - че на третия ден в топло време - в питието започваха да плуват "парцали"!
А сглупилия да пие повече от една или ... не дай си боже! Да смеси ракия с бира след три четири часа - главата му започваше да се цепи от загнездилите се там "ято кълвачи"!?

Трето: Да - не съм проследил в достатъчна стпен внимателни о в детайл - коментарните закачки досежно ФОРМУЛАТА НА ЕТАНОЛА - поради това изкоментирах КАТО НЕПРАВИЛНА - Ето тази срещната при теб - C6H9NO?
Това последното отговаря (доколкото съм запознат, чрез Гуугъл с химията ?) на ПОЛИМЕР ... получаван//тоест производен продукт от ЕТАНОЛ плюс съответна химическа реакция!!

Поради което на изпроводяк - хай още веднаж с пожеланието - C2H5OH ... което отговаря на Етанол(още и ?) Винен спирт ! ... пък другите дет си нямат лозе - да се опианчват с житната "аква вита"/ВодЬчка?
цитирай
40. starforlife - ЗДРАВЕЙТЕ, "ИЗРОДИИИ". ХА ХА ХА ПървоМ да подчертая, че пиша аз - най-готиният изм/у най-готините. Ха ха ха
01.11.2019 14:43
След това да ви кажа НАЗДРАВЕ с един чудесен "Хайникен", който няма да снимам сега, защото го чакам да ми го сервират, но пък ще ви пусна снимка на бистрото, в което чакам и Младите.
И ей ме на - имам 10-15 мин. в чакане и реших да намина и видя какви ги творите както Корти вчера ми каза.

Сега...
Ваньо (на ЛеоновПом говоря, някой да не се обърка), ти, пич, често пишеш пълни глупости. Факт.
Малко себерефлексия бре, пич. Ако ти проявяваш неистова глупост по куп въпроси - не очаквай околните да падат до нивото ти.
Давам пример: Преди да заминем имах неблагоразумието да работя на отворем прозорец, без да забележа, че не съм свалил комарника надолу. В следствие на това бяха влезнали 3-4 мухи в стаята. Дръпнах комарника (да поясня за Бай Внц0, че "дръпнах" - надолу, ролетно - е точният израз при уважаващи имота си хора) и, за да не пръскам с аерозолен препарат за УНИЩОЖАВАНЕ на летящи насекоми и излизам - просто изчаквах дадена муха да кацне около мен и я пръсвах директно. Директно в/у нея, Ванка. С аерозол за умъртвяване, който е специално за това разработен и определено е супер ефикасен. Какво се случваше с мухата ли? Ами падаше мъртва. Но абсолютно не веднага, а след известно време.
Е, пич - не знам каква бира ти си пил, че при едно прелитане над чаша с диаметър на гърлото не повече от 10-12 см. на да речем поне още 10-12 см. от него за отново да речем не повече от... калко? една секунда? мухата да пада мъртва.
Абе ти да не си пил радиоактивни ядрени отпадъци бре, пич?
Защото и това да е имало в чашата - осъзнаваш ли, че мухата няма да падне мъртва на мига.
Опитай с най-силния препарат за умъртвяване на мухи и ще се убедиш, че дори при директен контакт на такъв с тялото на мухата (защото той не се вдишва от нея, а се абсорбира от тялото й - и това да те светна), тя ще си е жива и здрава поне половин минута.
'Се бива ментални напъни - 'се бива, ама както вече казах - малко себерефлексия бре, джанъм.
цитирай
41. starforlife - ПС за Гет:
01.11.2019 14:46
Доколкото прецених (и естествено, че ползвах Гугъл), Радо е цитирал формулата на поливинилполипиролидон.
Но ето сега проява на малко Интелект (Чернопръцко):
Корти е права, защото формулата е (C6H9NO)n
А това "n" накрая, от мен, "неинтелигентният" да го знаете, е задължително да се даде, защото показва/означава, че съединението е абсолютно синтетично, изключено е да се получи по нормален път и не може да съществува като неверижно.
Та те така, "изроди", мислИМ аз, "неинтелигентният". Същественото тук е, че мислИМ, а не се пънЕМ като някои, които... валяли кашкавала от каша и затова се казвал кашка-вал.
Хааааааа ха ха ха

ПС в ПС-а:
Активирах ето този постинг
http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2019/10/15/edin-e-internet-i-gugyl-e-negoviiat-prorok.1678230
Ванка, прочети го. В едно поне с 3-ти и 11-ти коментари.
Има какво да научиш, пич, а не да ставаш за смях.
И очаквай автоматичното публикуване на мой постинг за бирата, в който дори ще допълня куп неща. Например - ще пиша на мой Приятел по поддръжката в "Каменица" да ми наснима и изпрати снимки на технологично оборудване, за да стане още по-"изчерпателен" постинга. И най-вече да съдържа Истини, а не болшити.
цитирай
42. vencivaleri1951 - Първо по темата
01.11.2019 14:54
Изключително тъпо е да се каже, че французите са по "тъча" за храна, напитки, облекло, козметика...Лидери са! Да питаме , "какво това е френска бира" за страна която държи днес Елзас и Лотарингия значи, че не познава географията на пивоварните в Европа.Е не им е любимата напитка, но произвеждат милиарди литри от нея-всеки жител на планетата може един път годишно да изпие по халба френска бира . Това "тъч" ли е. Да , англичани, германци, чехи правят повече, но най много правят китайците-другите по тъча ли са?

КортанКЕ, какво какво се опитваш ?
Коя си ти? Зомбито на Жорко или второто му циклофренично аз? И ти същияг експерт от нанотехнологиите до фракциите на бирата!?
Хайде по полека ...кога в София дойде, кога оценител на недвижими и движими имоти стана. Жорко, твоята тоалетна ли снима, където пълно с кич, но не си сколасала да направиш едно биде да се измиеш когато ...трябва?
При мен сударня всичко е наяве. Съпруга, деца, внуци, кучета...На Жорко съм му пращал адрес или булстат на русенското ми съдружие/мислех, че е от Русе тогава/ където дори и днес съм изпълнителен директор/не ходя вече , прокурист има/, та да ми прати някой лев да отскоча до Франция, да видя и аз Лувъра-знам, че за него го откриват и нощем..., но поне да го видя. Не, не пусна кинти Жорко, пи си "старопрамен" и си купи от "Лидъл" суперкомпютър.:)
Та коя си кортанке....Име, адрес, месторабота...профил във Фейса? И какво му е на соцстроителството Кортанке. В момента живея в кооперация от 60те. 45 см зидария и мазилката оригинална. Избледняла, но сантиметър няма изронен. Хайде поразходи се , ако щеш в затворените комплекси през 90те и погледни за какво иде реч-мазилка пада, съкооператори се карат за протекли покриви и наводнени мазета. "Дундуков" и "Графа" но по вертикала...
Не е добре, гадно е да се говори на тема "имам" когато деца умират изяли нещо от боклука...
Какво искаш да знаеш. Коолко е наемът за 200м2/етаж и мансарада/ плюс приземен полуетаж, два гаража и близо декар двор. До резиденцията в Лозенец? Олявеното е най-малката цена която мога да взема. Просто си избирах наемателите-коректно плащане и усещането, че жилището ще ми бъде върнато както съм го дал. Ето ще играя и във вашето поле. На два пъти върнах кандидат наематели руснаци, които бяха готови и на по висок наем










цитирай
43. starforlife - ~ 42. vencivaleri1951
01.11.2019 15:11
Венц0, ОТНОВО ПИША АЗ - "циклофреничният".
Ти осъзнаваш ли колко циклофреничен си точно ти в този твой коментар, Венц0?
Не, нали? Не ми и пука.
Искам само да кажа на четящите, че ти, Венц0, си абсолютен лъжец!
НИКОГА НЕ СИ МИ ДАВАЛ НИКАКЪВ АДРЕС И БУЛСТАТ НА КАКВОТО И ДА Е!
Н И К О Г А !

Но понеже си много ербап, тук и сега те приканвам да дадеш прямо и отвесно точен адрес на въпросната ти къща, за която твърдиш, че получаваш над 4 хилади лева. Повярвай ми - ще изпратя човек да разговаря с наемателите и във видео ще представя този разговор тук. Не за друго и не, че ме интересуваш - ти, семейството ти, кучетата ти дори, имотите ти, фирмите ти... Защото съм като теб да се пъна, че си можел в КАТ да ме провериваш и прочие идиотии... А просто ЗАЩОТО ТИ СИ ЕДИН НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ И ФАНТАЗЬОР, КОЙТО ДОРИ НЕ СЕ СВЕНИ ДА СЕ ОПИТВА ДРУГИТЕ ДА ИЗКАРА ТАКИВА!
Както дай и адреса/булстата на въпросното сдружение в Русе и ще изпратя друг човек и това да провери. Отново не за друго и защото ме е еня, а просто ЗАЩОТО ТИ ПОСТОЯННО ЛЪЖЕШ!


(дее~а тая мания за ментални полюции у вас от изклецаната ви агитка, дее~а)
цитирай
44. vencivaleri1951 - НОРД ГАЗ АД
01.11.2019 16:02
Просто си забравил Жорко.
Там съм изпълнителен директор с 25% участие. А те помолих и аз да видя Париж, когато ти се изхвърли , че можеш по всяко време да хванеш самолета когато ти се прииска да видиш нтякоя картина в Лувъра. Нали си колекционер-можеш да купиш нещо от музея...да продадеш

И понеже знам, че ще провериш.
Ето ти още две фирми АСТЕК ООД-там съм управител. САРМАТ Тодоров и сие-там съм също управител-директор

Когато провериш може да ти изпратя фотография от дома, от мезонета, от настоящето си жилище...
Хайде ти ми върни жеста...Покажи едно твое съдружие или еднолично дружество.
Поне една "дивизия" в която ти си ...артелчик ръководител на тоалетната ако щеш.
Пак повтарям-в Русе има прокурист и аз не играя като ръководител.

ПП И аз да се изфукам като теб Жорко

В САРМАТ ще видиш като минотарен собственик бивш министър, а в НОРД ГАЭ мисля, че още не е заличен
бивш вицепремиер.
Жорко, знам, че си меломан . Харесваш ли Вагнер.
Той имаше една опера " Летящия нещо си" Това нещо си , какво беше , че съм забравил:)



starforlife написа:
Венц0, ОТНОВО ПИША АЗ - "циклофреничният".
Ти осъзнаваш ли колко циклофреничен си точно ти в този твой коментар, Венц0?
Не, нали? Не ми и пука.
Искам само да кажа на четящите, че ти, Венц0, си абсолютен лъжец!
НИКОГА НЕ СИ МИ ДАВАЛ НИКАКЪВ АДРЕС И БУЛСТАТ НА КАКВОТО И ДА Е!
Н И К О Г А !

Но понеже си много ербап, тук и сега те приканвам да дадеш прямо и отвесно точен адрес на въпросната ти къща, за която твърдиш, че получаваш над 4 хилади лева. Повярвай ми - ще изпратя човек да разговаря с наемателите и във видео ще представя този разговор тук. Не за друго и не, че ме интересуваш - ти, семейството ти, кучетата ти дори, имотите ти, фирмите ти... Защото съм като теб да се пъна, че си можел в КАТ да ме провериваш и прочие идиотии... А просто ЗАЩОТО ТИ СИ ЕДИН НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ И ФАНТАЗЬОР, КОЙТО ДОРИ НЕ СЕ СВЕНИ ДА СЕ ОПИТВА ДРУГИТЕ ДА ИЗКАРА ТАКИВА!
Както дай и адреса/булстата на въпросното сдружение в Русе и ще изпратя друг човек и това да провери. Отново не за друго и защото ме е еня, а просто ЗАЩОТО ТИ ПОСТОЯННО ЛЪЖЕШ!


(дее~а тая мания за ментални полюции у вас от изклецаната ви агитка, дее~а)

цитирай
45. cortana - Жоро, преди малко минах изрично през 'Лидл' :) :) :)))
01.11.2019 17:04
Като се прибера, ще публикувам изключително семпъл постинг от твоя профил и ще се посмеем с някои хвалипръцковци тук. :) :) :))
цитирай
46. cortana - Така де, където казва Гети:
01.11.2019 17:05
Ако не сме ние, че да будим читателите, някои хора се самозабравят при лъготенето!!! :) :) :))
цитирай
47. get - До 44. vencivaleri1951 - принципала на НОРД ГАЗ АД - Въпрос?
01.11.2019 17:06
Венци,
като един виден Ентомолог и специалист по инсекти от всякакъв вид и разцветка - следва да кажа, че съм разколебан НА КОЙ ОТ ДВАМА ВИ с Блек-бийтъл(а) - да присъдя ПАЛМАТА НА първенството по името на "БАРОН МЮНХАУЗЕН" - Защото?

Първо - се оплакваш, че трябвало да се пънеш на местните избори да те направят кметски наместник с произтичащо ... "да ти дадат ключовете на селските, казан и тоалетна"! Вероятно за да си оправиш "тежкото матрално положение на пенсионер"?

И в същото време ми се фалиш - че си синдик и муниципал на пет-шест водещи в отрасъли си фирми?
Как смогваш бе човек - един път да стоиш и късаш билетчета на входа на тоалетната и събираш уема за варене на ракия - и второ - да събираш приходите от доставките "братския южен паток" чрез НОРД ГАЗ-тъ си :))) ... пък има и още няколко фирми - а които не пишеш?

Включвай в далаверата и другата челяд ... а ако не стигнат внучетата - включи и кучетата :))) !

Брех пуста кюския и люта драмска ракия - иде ми на ум казаното от Ботев в Механата?

"...
Да забравя род свой беден,
гробът бащин, плачът майчин, -
ТЕЗ ЩО ЗАЛЪКА НАЕДЕН
ГРАБЯТ С БЛАГОРОДЕН НАЧИН, -

грабят от народът гладен,
граби подъл чорбаджия,
за злато търговец жаден
и поп с божа литургия!

Грабете го, неразбрани!
Грабете го! Кой ви бърка?
Скоро той не ще да стане:
ний сме синца с чаши в ръка!

Пием, пеем буйни песни
и зъбим се на тирана;
механите са нам тесни -
крещим: "Хайде на Балкана!"

Крещим, но щом изтрезнеем,
забравяме думи, клетви,
и немеем и се смеем
пред народни свети жертви!
..."
цитирай
48. cortana - Щях да забравя:
01.11.2019 17:16
С коментар 44 също ще се посмеем. :) :) :)
цитирай
49. cortana - :) :) :)))
01.11.2019 17:20
get написа:
..... Първо - се оплакваш, че трябвало да се пънеш на местните избори да те направят кметски наместник с произтичащо ... "да ти дадат ключовете на селските, казан и тоалетна"! Вероятно за да си оправиш "тежкото матрално положение на пенсионер"?

И в същото време ми се фалиш - че си синдик и муниципал на пет-шест водещи в отрасъли си фирми?
Как смогваш бе човек - един път да стоиш и късаш билетчета на входа на тоалетната и събираш уема за варене на ракия - и второ - да събираш приходите от доставките "братския южен паток" чрез НОРД ГАЗ-тъ си :))) ... пък има и още няколко фирми - а които не пишеш?

Включвай в далаверата и другата челяд ... а ако не стигнат внучетата - включи и кучетата :))) !

:) :) :)))
Почакайте да се прибера и включа аз. :) :) :)) Ще е забавно да се посмеем за сметка на другаря Венци, който сам се вкарва с лъготенето си. :) :) :))
цитирай
50. vencivaleri1951 - Венци, като един виден Ентомолог и ...
01.11.2019 19:10
Гет, кой ти даде звездите човече. Аз и лошо да съм обяснил, ти като следовател би трябвало да схванеш темата от раз...

Иронизирах себе си в амплоата си на кметски наместник. Нито ми е трябвало, нито го искам. Искаме просто в селото ни, което е от към триста вили и 20ина семейства постоянно живеещи там да не бъде оставено на произвола и на някой случаен човек , който би се съгласил за 400лв да върши всичко което му кажат в общинския съвет. Никой от досегашните 4има наместника не е взимал парите, а ги е слагал във фонда на селото. Преди малко повече от 20 години отначало 50, днес общо от три съседни села към 400 души сме с постоянен адрес в селото. Тези 400 гласа определят и кмет и общински съвет. В общината с право на глас са към 5000 души и явката беше към 35% Само двама от тези 400 души не се явиха на избори и то по уважителни причини. Това лято си писахме когато бях в "Слънчев ден"-сантименти полковник имам там:) Пуснах и фота от там. После след внучетата разходих кучетата, но в Слънчев Бряг. Горе долу около месец общо взето в най-скъпите ни курорти. Вярваш ли , че кметски наместник може да си го позволи. А заплатата на полковник от МВР щестигне ли? Впрочем два пъти ти написах , че съм на Златните с тайната надежда да изпием по едно...
Приватизирахме селското ВИК и смея да твърдя, че имаме най -евтината вода в РБ-54стМ3. Отклонението от международния път , което е 3 км е в много по добро състояние от основния път. Бившия хоремаг
се държи от художник и можеш да слушаш единствено блус, рок , джаз ...е и руски бардове. До сега селото е работело по 4 програми. Аз съм участвал в две-едната по аква програма-два малки рибарника и за спортен комплекс за общината. Смея да твърдя, че София няма по добър плаж. Хлапетата ще играят догодина за изкуствен сняг. Ето за това се редуваме рутинно за наместници. Издигаме кмет и съвет , не да го ракетираме, а да му помагаме да си върши работата. Дано си разбрал за какво иде реч

За обвиненията. Нито една от тези фирми не е кой знае колко голяма. АДто е със 100000 лева уставен капитал. Дали съм "барон" или редовен съдружник лесно е да провериш във фирменото отделение. Венцислав наистина ми е името. Ще видиш, че съм и изпълнителен директор. Амбициите бяха сериозни, за това е и малко подвеждащо името-приличащо с малка разлика на гигант в този бранш. Лично след като Калчев почина съм стъпвал два , три пъти в Русе. Не ми се ходи, нямам си приказката с "хлапетата" За това и прокурист назначих.
Иначе фирмата не е голяма вече-има три станции за метан и малко търговия. Впрочем ако имаш интерес ще видиш

Събирателното дружество е счетоводната кантора, а ООДто е с най сериозен обем-комсомолска фирма от 92 ра година Е комсомолците се пенсионираха и предават нещата на пионерите. Те са софийски фирми и тях Жорко бъди сигурен , че ще ги провери.
Русе не ти е проблем-ще помолиш колега дори да надникне във фирменото.
Гет, следователю...Съвсем за изперкал ли ме мислиш, че ще будалкам с лесно проверими неща?



get написа:
Венци,
като един виден Ентомолог и специалист по инсекти от всякакъв вид и разцветка - следва да кажа, че съм разколебан НА КОЙ ОТ ДВАМА ВИ с Блек-бийтъл(а) - да присъдя ПАЛМАТА НА първенството по името на "БАРОН МЮНХАУЗЕН" - Защото?

Първо - се оплакваш, че трябвало да се пънеш на местните избори да те направят кметски наместник с произтичащо ... "да ти дадат ключовете на селските, казан и тоалетна"! Вероятно за да си оправиш "тежкото матрално положение на пенсионер"?

И в същото време ми се фалиш - че си синдик и муниципал на пет-шест водещи в отрасъли си фирми?
Как смогваш бе човек - един път да стоиш и късаш билетчета на входа на тоалетната и събираш уема за варене на ракия - и второ - да събираш приходите от доставките "братския южен паток" чрез НОРД ГАЗ-тъ си :))) ... пък има и още няколко фирми - а които не пишеш?

Включвай в далаверата и другата челяд ... а ако не стигнат внучетата - включи и кучетата :))) !

Брех пуста кюския и люта драмска ракия - иде ми на ум казаното от Ботев в Механата?

"...
Да забравя род свой беден,
гробът бащин, плачът майчин, -
ТЕЗ ЩО ЗАЛЪКА НАЕДЕН
ГРАБЯТ С БЛАГОРОДЕН НАЧИН, -

грабят от народът гладен,
граби подъл чорбаджия,
за злато търговец жаден
и поп с божа литургия!

Грабете го, неразбрани!
Грабете го! Кой ви бърка?
Скоро той не ще да стане:
ний сме синца с чаши в ръка!

Пием, пеем буйни песни
и зъбим се на тирана;
механите са нам тесни -
крещим: "Хайде на Балкана!"

Крещим, но щом изтрезнеем,
забравяме думи, клетви,
и немеем и се смеем
пред народни свети жертви!
..."

цитирай
51. getmans1 - А, ПРЪЖДОСВАЙ СЕ ВЕЧЕ ПРИ СТАР, ЧЕ МИ ...
01.11.2019 19:42
А, ПРЪЖДОСВАЙ СЕ ВЕЧЕ ПРИ СТАР, ЧЕ МИ ПИСНА ОТ ТЕБЯ, ДРЪН-ДРЪН ... ФРАНЦИЯ ТУК Е САМО СЛУЧАЙНО И ТОВА КОЕТО ДРЪНКАШ НЕ Е ПО ТЕМАТА ... БЕТЕР ВОДОНОСКА СИ, ВСИЧКО РАЗВОДНЯВАШ
цитирай
52. getmans1 - Гет, кой ти даде звездите човече. Аз ...
01.11.2019 21:01
vencivaleri1951 написа:
Гет, кой ти даде звездите човече. Аз и лошо да съм обяснил, ти като следовател би трябвало да схванеш темата от раз
...
А заплатата на полковник от МВР щестигне ли? Впрочем два пъти ти написах , че съм на Златните с тайната надежда да изпием по едно...

... ТОЙ ЗВЕЗДИТЕ СИГУРНО СИ ГИ Е ЗАСЛУЖИЛ ... НО ТИ СИ ПОМИСЛИ КОМУНИСТЕ КАК СИ ОСРЕБРИЛ ИДЕАЛИТЕ НА БАЩА СИ И ДЯДОВЦИТЕ СИ ... ТА СЕ ФУКАШ
Не ГЕТ, ти дължи отговори, А ТИ ...

vencivaleri1951 написа:
... Приватизирахме селското ВИК и смея да твърдя, че имаме най -евтината вода в РБ-54стМ3....

... КАКВО Е ТОВА ЧУДО „СЕЛСКО ВиК И КАК СЕ „ПРИВАТИЗИРА СЕЛСКО ВиК„ След като е незаконн ... ПЪРВОТО ЧАСТНО ВиК е било регистрирано в Разградско и отдавна е анолирано ... ПРОТИВОЗАКОННО Е

... И КОЛКО ОЩЕ ПРОТИВОЗАКОННИ НЕЩА ИМА В СЕЛОТО ВИ ... УЖ ПО ПРОЕКТИ ... НА КОЛКО ДРУГИ СЕЛА ХЛЯБА ИЗЯДОХТЕ ...

за втори път ти задавам тези въпроси
цитирай
53. vencivaleri1951 - Ти отново не вникваш
01.11.2019 22:01
На никой не е взет хляба. Никой не е взел и стотинка и не взима от печалбата по програмите. Нещо повече, местните се грижат за рибарниците, получават си кинтите. Така е и с другите програми. Просто се стремим да сме в Европа поне през уйкендите без да напускаме България. Това е.
Иначе браво за познаването на законите. Ако научиш и за вратичките, то ще е още по добре. За случая и ако имате проблем с водата във вашето село, ето съвет безплатен
При нас водата струваше 1, 30 преди 20 тодини още. Кубик за 1, 20 за вода по естествен път, без помпи, с естествено филтриране и водопровод изграден с обществен труд на селото. Има хора които правят градини, гледат животни и тази цена бе непосилна. Аз и братовчедите не плащахме нищо защото каптажа е на наша земя. Двата декара вододайна зона които са оградени бяха на земя за която поземлената комисия ми издаде скица за собственост, взехме и нотариален акт. Законът обаче не ограничава броя на собствениците. Написано е , че собствениците на земята на каптажа не плащат до 20м3 на отчетен период. Е съсобственици станаха повечето виладжии и постоянно живеещи. Общинското ВИК бе поставено пред алтернативата да подържа водопровода и да не получава и стотинка или да получи някакви пари и да ни остави на мира . Още повече , че същият персонал го подържа за което получава пари над заплатата. Разходите през последните години калкулираха 54 стотинки за кубик. Когато не се влагат материали, а само абонамент се плаща цената още пада. Иначе поздравления-концесия бе точната дума, а концесионер е цялото село. Ако трябва да оприличим селото , то се стремим към комуна що се отнася до общите въпроси.
И недей да обвиняваш мен. Погледни и виж кой започна да се заяжда извън темата. Единственото което оспорих бе , че Франция не може да бъде считана като аутсайдер по отношение на бирата. Това което съм чул, е чебирата и с висока фракция/признавам, че не знам какво значи това/ е сред най-добрите


getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:
Гет, кой ти даде звездите човече. Аз и лошо да съм обяснил, ти като следовател би трябвало да схванеш темата от раз
...
А заплатата на полковник от МВР щестигне ли? Впрочем два пъти ти написах , че съм на Златните с тайната надежда да изпием по едно...

... ТОЙ ЗВЕЗДИТЕ СИГУРНО СИ ГИ Е ЗАСЛУЖИЛ ... НО ТИ СИ ПОМИСЛИ КОМУНИСТЕ КАК СИ ОСРЕБРИЛ ИДЕАЛИТЕ НА БАЩА СИ И ДЯДОВЦИТЕ СИ ... ТА СЕ ФУКАШ
Не ГЕТ, ти дължи отговори, А ТИ ...

vencivaleri1951 написа:
... Приватизирахме селското ВИК и смея да твърдя, че имаме най -евтината вода в РБ-54стМ3....

... КАКВО Е ТОВА ЧУДО „СЕЛСКО ВиК И КАК СЕ „ПРИВАТИЗИРА СЕЛСКО ВиК„ След като е незаконн ... ПЪРВОТО ЧАСТНО ВиК е било регистрирано в Разградско и отдавна е анолирано ... ПРОТИВОЗАКОННО Е

... И КОЛКО ОЩЕ ПРОТИВОЗАКОННИ НЕЩА ИМА В СЕЛОТО ВИ ... УЖ ПО ПРОЕКТИ ... НА КОЛКО ДРУГИ СЕЛА ХЛЯБА ИЗЯДОХТЕ ...

за втори път ти задавам тези въпроси
цитирай
54. getmans1 - . . . Иначе поздравления-концесия ...
01.11.2019 23:17
vencivaleri1951 написа:
...
Иначе поздравления-концесия бе точната дума, а концесионер е цялото село. Ако трябва да оприличим селото , то се стремим към комуна що се отнася до общите въпроси.
...


... КАКТО И ДА ГО НАРЕЧЕШ ТВОЯТА ФБПРИЯТЕЛКА ГО НАРИЧА КРАЖБА ... А И ТИ СЪЩО ТАКА БИ ГО НАРЕКЪЛ
ИНАЧЕ, НЕ КОМУНА А „РЕЗЕРВАТ„ ПО БИ ПОДХОЖДАЛО ВЪВ ВАШИЯТ СЛУЧАЙ ... то от време оно очите ви се по резерватите...
Сега остава да си пренесете и МОЧА, и въпроса ше приключил.

И ако си мислиш че с премълчаване ще замажеш грозната си постъпка МНОГО СЕ ЛЪЖЕШ ... НАПРАЗНО ГО НОСИШ ТОЯ КРЪСТ НА ГЪРДИТЕ СИ ... КОМУНИСТЕ ... ЗАД ПЕТОЛЪЧКАТА ДЪЛГО НЕ МОЖАХТЕ ДА СЕ СКРИЕТЕ А ЗАД КРЪСТА ОЩЕ ПО-МАЛКО ... БУДАЛИТЕ ОСТАНАХА НА ФРОНТА ... чувал ли си я тази приказка, възмущавал ли си се като я чуеш ... заради такива като теб е измислена.

getmans1 написа:
vencivaleri1 написа:
цитирай
55. vencivaleri1951 - Гетьо,
02.11.2019 11:23
Резерват е когато чакаш наготово някой да ти подаде или продаде освобождавайки те от сборове. Ти ни показа казана си за ракия. Това е мислене от резервата, а не когато си създал "гражданска структура " на село. Работата по проекти не е кражба, ако не престъпиш границата. Цял живот съм работил по проекти ТНТМ, акордни и извънпланови обекти, НИС/ научно иследователска и развойна дейност/...Между проектите днес и преди промените структурно няма никаква разлика. Когато ти се бореше с енергото ние се борехме да поставим "перки" Енергото разреши, но еколозите коректно и убедително ни обясниха че искаме да строим вятърна централа
на течение/ ждрелото на Ерма,Брезник ,Банкя. Бяха убедителни и се отказахме, макар че и ние можехме да ги "убедиме" А пречи защото птиците когато се връщат се пускат и почиват по течението.
И каква кражба , и от кого е, като почти цялото село е концесионер. Не познаваш балканските села и хора. Може да си скаран с някого, но бие ли плоча, има ли нужда от помощ за дърва отиваш и помагаш. Така е още от дедите ни. Каптажа е от прадядо ми , като кмет-стамболовист. Направил го е на своя нива, да не каже някой нещо-земята в планинските райони е кът Дядо като кмет /земеделец/ мобилизира селото и правят водопровода-помня го-62ра година. После и тока така прокараха-събираха бакър, секоха дърва за диреци...Така е от пантивека. Ти това го наричаш кражба. Не, гражданско общество е.
цитирай
56. get - До 55. vencivaleri1951 - другарю Венци - защо лъжейки себе си - лъжеш и нас ?
02.11.2019 12:15
vencivaleri1951 написа:
Резерват е когато чакаш наготово някой да ти подаде или продаде освобождавайки те от сборове. Ти ни показа казана си за ракия. Това е мислене от резервата, а не когато си създал "гражданска структура " на село. Работата по проекти не е кражба, ако не престъпиш границата. ...


Това за което обясняваш СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ВОДОИЗТОЧНИК - е АНТИ НА ВСЯКАКВА ЛОГИКА - Защото?
Според ОСНОВОПОЛОЛАГАЩИТЕ ПРИНЦИПИ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА (от вида който ние познаваме ?) ВСИЧКИ ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА СЕ ЯВЯВА(Т(ха) НЕЙНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА СОБСТВЕНОСТ ... в това число и ВОДАТА!!!

Второ - Никакво "гражданско общество" или както още го припознаваш, като "комуна/резерват/кооперация-кибуц/гето" НЕ СТЕ НАПРАВИЛИ ... А сте създали ТОВА КОЕТО НА ВРЕМЕТО С ИДВАНЕТО НА ТОТАЛИТАРНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ НА ВЛАСТ - БЕ РАЗРУШЕНО ... тази традиционна и наложела се през вековете ФОРМА НА СДРУЖЕНИЕ - за нас българите е БИЛА ЗАДРУГАТА!! - Знаеш ли що е то?

Венци - или както се пъчиш за МАРКСИСТ НЕ ПОЗНАВАШ МАРКСИЗМА или ФАРИСЕЙСТВАШ с цел Да объркаш НЕДОСТАТЪЧНО ДОБРЕ ПОДГОТВЕНИТЕ ТИ ТЕОРИТИЧНО, опоненти ?!?

Определено НЕ ТИ Е ИЗВЕСТНО И ТОВА - което се крие зад понятието(социалната реалия ?) наричано ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО?

Прощавай - ама не толкова поради лична неприязън, спрямо теб, като политически "противник" :)) - а в интерес изясняване обективната истина - пиша настоящото!

П.П.
И пак ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАМ - та дано ЗАПОМНИШ ... ПОДПОЛКОВНИКА от резерва на МВР пише това!
- Защото ПОЛКОВНИК, не е звание - а "диагноза" :)))!
цитирай
57. vencivaleri1951 - Get,
02.11.2019 14:40
Не се лови за думата. Обясних подробно как се сдобихме с правото на ползване и управление. Ще приключа с руски афоризъм ,, Не важно чей бичок, важно при теленок наш!

Не знам как е в полицията, но в армията полкът/някога не толкова отдавна/ бе Рубиконът след който офицерът се развиваше или търкаше гащщи до пенсия.
Общо взето полковете се водеха от полковници и по рядко от перспективни подполковници.
Ако искаш да кореспондираме провери за НОРД ГАЗ Ад и или се извини, или ме размеси по блога. До тогава не искам контакт, защото теб съм те взимал на сериозно
и границата на приличие към теб не съм престъпвал
цитирай
58. get - До 57. vencivaleri1951 - В старанието да се правиш "якобинец", от вида Марат-приятеля на народа - а в действителност ... ?
02.11.2019 15:37
vencivaleri1951 написа:
Не се лови за думата. Обясних подробно как се сдобихме с правото на ползване и управление. Ще приключа с руски афоризъм ,, Не важно чей бичок, важно при теленок наш!

Не знам как е в полицията, но в армията полкът/някога не толкова отдавна/ бе Рубиконът след който офицерът се развиваше или търкаше гащщи до пенсия.
Общо взето полковете се водеха от полковници и по рядко от перспективни подполковници.
Ако искаш да кореспондираме провери за НОРД ГАЗ Ад и или се извини, или ме размеси по блога. До тогава не искам контакт, защото теб съм те взимал на сериозно
и границата на приличие към теб не съм престъпвал


... от обременен с комунизъм род - той и С ПРИСЪЩИТЕ МУ ПРИВЕЛЕГИИ СЛЕД "Девети" - тъй ще бъде!

Именно поради ПРИВЕЛЕГИИТЕ СПРЯМО РОДата ти - В МОМЕНТА ИМАТЕ "ЧАСТНО ВиК"?
Пак пояснявам "защото частното" от времена на Дядото ти е пример - ЗА "СПАЗВАНЕТО" при социализма ... на основния и фундаментален признак за СПРАВЕДЛИВОСТ?
"Равенството на гражданите пред закона !" ???

Наместо да бе разкривал Северен(норд) ГАЗ - фирма ... що не ме пита мен НЕРЕАЛИЗИРАЛИЯТ СЕ "полкови командир"? - Къде е ПРАВИЛНОТО МЯСТО ДА СИТУИРАШ географски ФИРМАТА СИ :))) ?

След като ползваш езоповско-метафоричен език ... пишейки ми за: "за избори, кметски наместник и ключе от "ракиджийницата" - следва да си носиш и последствията МЕТАФОРИЧНИ - за Норд газа АД, ти?!

Защото след като е НОРД-ГАЗ ... няма да се занимава с "кинкалерия(и)текстил" а с препродажба на ГАЗ ... а от северна посока в България - да обяснявам ли КАКВА ГАЗ - МОЖЕ ДА СЕ ИМПОРТИРА? ... вероятно американска-шистова или катарска с кораби - Ъм?

Така че, какво се пенявиш "приятелю на народа"? ... каращ все още по инерцията - на "заслугите спрямо "една страна" - които са направили Родата ти - привелигерована?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6072856
Постинги: 2742
Коментари: 26495
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031