Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2019 07:07 - Снощи „шармантен ум „ ме комплексира ... или да ви видя ШАРМАНТНИТЕ коментари, и колко ви стиска ... хахахаха
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 4288 Коментари: 39 Гласове:
5

Последна промяна: 14.11.2019 07:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                      Снощи „шармантен ум „ ме комплексира 

                                               
И от мъка не можах да се напия,
                                                 не помогна ми дори кило ракия,
                                                нито печената в тава скумрия, 
                                                  ни дамаджана вино Луд гидия.

                                               И за малко от тази моя лакомия
                                         от инфаркт на тестите да се затрия.
                                        Но събудих се тази сутрин с ум фамозен
                                          на пук „оня ум„ шарматно - говновозен. 


                                  А, сега В. Суворов - Резун ще ни разкаже за
              руско-съветско-болшевишката благодарност ... приятно четене;



 В периода между двете световни войни не е сложно да се вербуват агенти, които да работят за Съветския съюз. Светът е поляризиран, комунистите са обявили война на капиталистите. Благодарение на Коминтерна стотици комунисти от най-различни страни стават съветски тайни агенти. ГРУ* изисква от тези агенти публично да заявят, че са се разочаровали от марксистко-ленинската идеология и излизат от комунистическата партия, чиито членове са били. Повечето агенти изпълняват това нареждане без възражения – в края на краищата това е само игра, маскировка, военна хитрост, за да се победи класовият враг.

Понякога обаче ГРУ се сблъсква с твърди, убедени комунисти, които отказват да го направят. Една агентурна група в Германия се съгласява да работи с ГРУ само при едно условие: членовете є в пълен състав да бъдат приети в съветската комунистическа партия, която по това време се казва ВКП (б). Изпълнението на това искане е проста работа, а групата работи толкова успешно, че ГРУ не иска да я изгуби, и затова специалистите на ГРУ по фалшифицирането на документи правят десетина партийни книжки и ги пращат в резидентурата, която работи с въпросните агенти. На следващата си среща с ръководителя на групата офицерът от съветското военно разузнаване, който работи под дипломатическо прикритие в съветското посолство в Берлин, му съобщава, че искането на групата е удовлетворено, и му показва новите партийни книжки. Поздравява него и цялата група с приемането им във ВКП (б) и казва, че като изключение германските комунисти са приети в партията без задължителното тогава кандидат-членство. И че другарят Сталин като генерален секретар на ВКП (б) лично е подписал партийните им книжки. Които, естествено, засега ще се пазят в Централния комитет.

След тази среща групата започва да работи още по-добре. На всеки агент се полага възнаграждение за работата му за военното разузнаване, но членовете на групата отказват тези пари – напротив, чрез ръководителя на групата те започват да предават на съветския офицер пари за членския си внос плюс всякакви документи, потвърждаващи правилността на пресметнатия членски внос, включително справки за доходите си и копия от квитанциите за заплатите си. Всичко това се прави с чисто немска прецизност и отнема много време при срещите, но групата работи наистина много ефективно и никой не иска да накърни чувствата ѝ.

След известно време Гестапо разбира за групата и всичките є членове са евакуирани в Австрия, след това в Швейцария и накрая през Франция в Испания, където тогава бушува гражданска война. От Испания агентите са откарани в Москва.

В столицата на първата в света държава на работниците и селяните ги очаква жестоко разочарование: съветските партийни чиновници не знаят нищо за издадените на агентите партийни книжки и за членството им във ВКП (б): когато „приема“ агентите в партията, ГРУ изобщо не мисли, че те някога може да се озоват в Съветския съюз. Агентите обявяват гладна стачка и настояват за среща с висшето ръководство на военното разузнаване.

Срещата се състои и ръководството на ГРУ, след като нарича случилото се „ужасна грешка“, прави всичко възможно германците да подадат документи за партийно членство – естествено, първо трябва да си изкарат стажа като кандидат-членове. Случаят е изключителен и затова молбите на бившите агенти за приемането им в партията се разглеждат най-горе – в Централния комитет. Там, естествено, ги питат били ли са някога членове на комунистическа партия, и ако да, защо са я напуснали. Убедените немски комунисти казват чистата истина: да, бяхме членове на Германската комунистическа партия, но по препоръка на другарите от военното разузнаване скъсахме всичките си връзки с нея, напуснахме я със скандал и изгорихме партийните си книжки. В Съветския съюз да унищожиш партийната си книжка, е най-големият грях. Дори да я изгубиш или да я изцапаш, може завинаги да разруши кариерата ти и да превърне живота ти в кошмар (имаше един виц как на международния фестивал на филми на ужасите първа награда получава съветският филм „Да си изгубиш партийната книжка“). Централният комитет с негодувание отхвърля молбите на бившите агенти.

Германците пак обявяват гладна стачка и този път искат среща с другаря Сталин. В този момент помощ за уреждане на комплицираната ситуация предлага НКВД. ГРУ не може да допусне агентите му да попаднат в ръцете на чекистите и се намесва. В резултат бившите агенти попадат в занданите на ГРУ. През това време политическата ситуация в Европа рязко се променя. Хитлер става пръв приятел на другаря Сталин. От благодарност за помощта и подкрепата Германия е готова да продаде на Съветския съюз образци на най-съвременните германски военни самолети, включително съвършено секретните образци на изтребителя Messerschmitt Bf.109, бомбардировачите Ju 87**, Ju 88, Do 217, He 111 и дори Messerschmitt Bf.110.

В замяна на това Хитлер иска от Сталин да му върне германските комунисти, получили политическо убежище в Съветския съюз. Сметката на Хитлер е простичка. Войната е неизбежна, но фюрерът е сигурен, че руснаците няма да успеят да копират образците на получената техника за толкова кратко време, докато Германия ще получи главите на политическите си врагове. Сталин също смята, че е сключил изгодна сделка. Сега, когато Хитлер вече е на власт, на Сталин не му трябват германските комунисти и той е доволен да ги размени срещу образците на най-добрите германски самолети. Сред хората, които ще даде срещу самолетите, са не само обикновени комунисти, но и членове на Централния комитет и на Политбюро на Германската комунистическа партия, а също и редактори на партийните вестници.

Сталин обаче не ги предава на Германия; вместо това кани сътрудници на Гестапо да дойдат в СССР и да разстрелят германските комунисти на един от полигоните край Москва.

Бившите агенти на ГРУ обаче не са включени сред тези, които Сталин е готов да даде на палачите от Гестапо, защото знаят прекалено много. Посолството на Германия в Москва е уведомено, че всички те са загинали в Испания и че нито един не е успял да стигне до Москва. Германците не оспорват това, но предлагат за същата цена да дадат на Сталин още един самолет, ако по някакво чудо някой от тези агенти все пак „се появи“.

За нещастие, бившите агенти не знаят нищо за тези преговори и пак обявяват гладна стачка, което решава съдбата им. Съветската страна признава, че бившите агенти са в Москва, и предлага компромисно решение: хората на Гестапо могат да ги разстрелят в Съветския съюз, без обаче да ги разпитват. Екзекуцията се провежда под огромните въглищни бункери на Каширската електроцентрала. Гестаповците идентифицират агентите един по един, снимат ги и след това ги разстрелват. Изстрелите се заглушават със свирките на локомотивите. Телата на екзекутираните са изгорени в пещите на електроцентралата.

В тази история германските агенти правят три типични грешки. Вярват на обещанията на ГРУ, прекалено много настояват тези обещания да бъдат изпълнени и освен това не взимат под внимание факта, че ГРУ винаги действа съвсем прагматично: колкото и да е добър агентът, ГРУ го предава и продава без никакви колебания, ако изгодите от това надвишават загубите и премахват възможни отрицателни последици.




* В различни времена централният орган на управлението на съветското военно разузнаване, известен сега като Главно разузнавателно управление на Генералния щаб, има различни имена: Регистрационно управление (Региструпр), Разузнавателно управление на Щаба на РККА (Разведупр), Четвърто управление на Щаба на РККА, Пето управление на Народния комисариат на отбраната на СССР, Разузнавателно управление на Генералния щаб на Червената армия. С цел опростяване използвам съкращението ГРУ за обозначаване на тази организация дори през периодите, когато тя е имала други имена. – Б. а. "Мъжете – тирани, мъжете – под чехъл" - есета на Виктор Ерофеев Сборникът „Мъжете – тирани, мъжете – под чехъл“ е съставен с участието на автора специално за българската публи... Прочети повече ** Съветските военачалници и авиоконструктори подценяват Ju 87 и не купуват негови образци: този тих самолет с неприбиращо се шаси (наричат го „цървулан“ заради аеродинамичните обтекатели на шасито) им изглежда архаично. Прозрението идва през войната: тези самолети нанасят безбройни щети на съветските войски. – Б. а.  


Прочети още : https://www.actualno.com/literature/otkys-ot-osnovi-na-shpionaja-ot-viktor-suvorov-news_578303.html
© Actualno.com



Гласувай:
5



1. getmans1 - Каква долна пропаганда и манипу...
14.11.2019 08:00
Каква долна пропаганда и манипулация от страна на Евростат. Казват ни :
Според данните за 2018 г. частните преводи от ЕС към България са в размер на 833 милиона евро, а от страни извън ЕС – 343 милиона евро.

А никой не ни казва, че преводите от емигрантите в Русия са над 30 000 000 словом /триесе мЕльона/ рубли.

Евгени Марков
цитирай
2. eva666 - гете, изгл добре..си спал..
14.11.2019 08:02
след Съкрушителният удар на баба ла Пасионария от Ямболя...
такава Муза, те е посетила..че и и аз немея..)
ще излизат в нелегалност Крассноя Трупа, местят се от Русчук
под Карандиля...там е Центъра на вси Богове и Светии,
и баба Дана, ще ги руководи..към Божие Спасение, и Любовь..
и, путин е Бг.Бог..ама, го крият..тозз очеизваден факт..

многоо шармантно ми стана..ЧУден си, каква мОгия си натворил..
ахаа..и да се влюбя на дрти години @@@ кис киссс киссс...
цитирай
3. eva666 - :-))))))))))...а сега, минали и към €€€€..имали над 30% запаси в ЕСвалута...
14.11.2019 08:03
getmans1 написа:
Каква долна пропаганда и манипулация от страна на Евростат. Казват ни :
Според данните за 2018 г. частните преводи от ЕС към България са в размер на 833 милиона евро, а от страни извън ЕС – 343 милиона евро.

А никой не ни казва, че преводите от емигрантите в Русия са над 30 000 000 словом /триесе мЕльона/ рубли.

Евгени Марков

цитирай
4. getmans1 - . . . Шът, пък ти бееее, . . . сега те...
14.11.2019 08:38
... Шът, пък ти бееее, ... сега тепърва да минем на „мисиии, цун и гуш и базе-базе, виртуално муш„ ... че, и ще нада некоя „траверса„ за камуфлаж ... хахаха


eva666 написа:
след Съкрушителният удар на баба ла Пасионария от Ямболя...
такава Муза, те е посетила..че и и аз немея..)
...
многоо шармантно ми стана..ЧУден си, каква мОгия си натворил..
ахаа..и да се влюбя на дрти години @@@ кис киссс киссс...

цитирай
5. getmans1 - 3. eva666 - :-))))))))))...а сега, минали и към €€€€..имали над 30% запаси в ЕСвалута... 08:03
14.11.2019 08:42
.... Че и НОВИ ЗАКОНИ ЗАКОНИ НА ФИЗИКАТА ИЗМИСЛИЛИ ... физически чалъми ще продават
цитирай
6. eva666 - да даа...Чудесата нямат край..
14.11.2019 09:58


в Третият Рим, сега Путя Грозний, поръчал Яхта за 65 млн€€€€€.. за Грета Тунберг
да и се извинял.за недоразуменеито..@@@
цитирай
7. getmans1 - в Третият Рим, сега Путя Гро...
14.11.2019 11:20
eva666 написа:


в Третият Рим, сега Путя Грозний, поръчал Яхта за 65 млн€€€€€.. за Грета Тунберг
да и се извинял.за недоразуменеито..@@@


... До онзи ден събаряха черкви а днеска на най-лични Тартюф-православни ....
цитирай
8. анонимен - ТОВА СИ Е НАПРАВО ПРИТЧА !!
14.11.2019 11:25
НЕМАМ ДУМИ.
цитирай
9. vmir - Да предават или трепят най-лоялните си
14.11.2019 12:56
е непресъхващ извор на легенди за болшевишката "непобедимост". Когато пропагандата ти непрекъснато ражда чудовища, поддържането на вярата в борбата с тях изисква чудовищата да бъдат "побеждавани" поне от време на време. А откъде да ги вземат тези чудовища, освен от най-раболепните си, които са толкова лъжливи, че не могат да повярват, че набеждаването им за врагове е истинско, а не за заблуда на балъците... И самоизтреблението е най-готиното при тези дегенерати, защото ако бяха по-малко лъжливи, щяха да се развият и укрепнат, но както е казано: "На бодлива крава Бог рога не дава"... Най-ме кефят "новите физични закони" с които трепят рибата, а тя дори налапала въдичките им си мисли, че просто е забравила да си вземе тонзилутрена...

Също много ме кефи и Гадостинка - гордата знаменоска на измамените невежи, която мечтае света да изчезне преди вярата й, че всичко що фърка край Кремъл, се яде.
цитирай
10. get - getmans1-е, делиормански аратлик! Що не им напишеш за ВЕЛИКИЯ СЪВЕТСКИ ШПИОН ... СРАМЪТ за БЪЛГАРСКОТО ОФИЦЕРСТВО !
14.11.2019 13:17
Владимир Заимов?

Илюстративен пример за КАМУНИСТ-ГЕРМАНОФИЛ-БОЛШЕВИК и РУСОФИЛ?!? :))

Който във времето КОГАТО ХИТЛЕР и СТАЛИН са дружки, ПЪРВО СЕ ПРЕДЛАГА НА ГЕРМАНСКИЯ АБВЕР!
Тез като го знаят що за стока е - му отклоняват молбата ДА СТАНЕ НЕМСКИ ШПИОН!
Ма руското, ТО И СаВЕТСКОТО АЗУЗНАВАНЕ - не е страдало от такива морални колебания, като германските си колети - и го прибира под крилото си :)) !

А сега БУДАЛИТЕ-БЪЛГАРСКИ, с промити от руско-съветска пропаганда мозъци ... не дават и дума да се издума сещу ТОЗИ "МЪЧЕНИК на БЪЛГАРО-СЪВЕТСКАТА ДРУЖБА" ... а на практика ОТВРАТИТЕЛЕН ПОРАДИ ПРЕДАТЕЛСКАТА СИ АНТИБЪЛГАРСКА, СЪЩНОСТ - русофил!!?
цитирай
11. getmans1 - ТОВА СИ Е НАПРАВО ПРИТЧА !! 11:25 - ...
14.11.2019 13:39
анонимен написа:
ТОВА СИ Е НАПРАВО ПРИТЧА !! 11:25 - НЕМАМ ДУМИ.


ДААА, ПРИТЧИТЕ СА ПОУЧИТЕЛНИ ... ДАЖЕ МНОГО ПОУЧИТЕЛНИ И ПОНЕЖЕ, И ЗАЩОТО АЗ СИ МИСЛЯ, ЧЕ НЕ РАЗБИРАШ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС И КАКВО ТОЧНО БЪЛТАВИШ ТИ КАЗВАМ, КЪШ


цитирай
12. getmans1 - . . . Честно казано ВМИР-е, чак по...
14.11.2019 13:59
... Честно казано ВМИР-е, чак понякога ме хваща срам, че се захващам да коментирам по такива въпроси ... В. Суворов разправял притчи, отделен е въпроса за неточността в изразяване на АНОНИМНИКА ама тоя не коментира Яков Кедми, СНОУДЪН, АСАНДЖ все минали през разузнавания ... Лично за мен нещо минало покрай и през такива служби е доста съмнително макар, че разликата между цитираните и действията им е очевадна
И да, Суворов говори поучително а другите, манипулативно ... ЛИТВИНЕНКО и Скрипал май не са дрънкали празни приказки.

Съвсем съзнателно оставям великата глупост, „новите физични закони„ на страна.


анонимен написа:
е непресъхващ извор на легенди за болшевишката "непобедимост". Когато пропагандата ти непрекъснато ражда чудовища, поддържането на вярата в борбата с тях изисква чудовищата да бъдат "побеждавани" поне от време на време. А откъде да ги вземат тези чудовища, освен от най-раболепните си, които са толкова лъжливи, че не могат да повярват, че набеждаването им за врагове е истинско, а не за заблуда на балъците... И самоизтреблението е най-готиното при тези дегенерати, защото ако бяха по-малко лъжливи, щяха да се развият и укрепнат, но както е казано: "На бодлива крава Бог рога не дава"... Най-ме кефят "новите физични закони" с които трепят рибата, а тя дори налапала въдичките им си мисли, че просто е забравила да си вземе тонзилутрена...

Също много ме кефи и Гадостинка - гордата знаменоска на измамените невежи, която мечтае света да изчезне преди вярата й, че всичко що фърка край Кремъл, се яде.

цитирай
13. getmans1 - . . . ХАХАХАХАХА, да очакваме ли сега ...
14.11.2019 14:09
... ХАХАХАХАХА, да очакваме ли сега някога ако дойдат на власт БУДАЛИТЕ-БЪЛГАРСКИ, да направят и ПАРК „МАЛИНОВ„ .... Велик е българският народ, аркадаш ... ВЕЛИК И МИЛОЗЛИВ ... Казвам това като оставям на страна БУДАЛИТЕ-БЪЛГАРСКИ, говнояди.


get написа:
Владимир Заимов?

Илюстративен пример за КАМУНИСТ-ГЕРМАНОФИЛ-БОЛШЕВИК и РУСОФИЛ?!? :))

Който във времето КОГАТО ХИТЛЕР и СТАЛИН са дружки, ПЪРВО СЕ ПРЕДЛАГА НА ГЕРМАНСКИЯ АБВЕР!
Тез като го знаят що за стока е - му отклоняват молбата ДА СТАНЕ НЕМСКИ ШПИОН!
Ма руското, ТО И СаВЕТСКОТО АЗУЗНАВАНЕ - не е страдало от такива морални колебания, като германските си колети - и го прибира под крилото си :)) !

А сега БУДАЛИТЕ-БЪЛГАРСКИ, с промити от руско-съветска пропаганда мозъци ... не дават и дума да се издума сещу ТОЗИ "МЪЧЕНИК на БЪЛГАРО-СЪВЕТСКАТА ДРУЖБА" ... а на практика ОТВРАТИТЕЛЕН ПОРАДИ ПРЕДАТЕЛСКАТА СИ АНТИБЪЛГАРСКА, СЪЩНОСТ - русофил!!?

цитирай
14. vencivaleri1951 - Злобата ти е ,,съсловна,,-на нереализираните се гащници в униформа.
14.11.2019 15:28
get написа:
Владимир Заимов?

Илюстративен пример за КАМУНИСТ-ГЕРМАНОФИЛ-БОЛШЕВИК и РУСОФИЛ?!? :))



Ти , какво му имаш? Родата, воинските му умения, героизма и отличията от три войни?
Ти не разбираш как един обезпечен /ОЗ генерал полковник, фабрикант/ мъж, с превъзходна репутация сред войници, сержанти и офицери, герой от три войни, син на апостол от Априлското въстание не си харчи дивиденти и пенсия на спокойствие , политикантствайки в ЦДВ и радвайки се на засукани булки. Ти не го разбираш ,защото имаш философията на ниските чинове. Да, той е работел за СССР. ДА, присъдата му е перфектна! Мислиш ли, че не е съзнавал риска? Мислиш ли , че е бил толкова наивен , та да очаква да бъде неразкрит? Помисли и друго. Той е осъден и разстрелян като генерал. Не е прецедент в света, но е един от редките случаи.
Излез за малко от ,,съсловието,, на завистниците и поразсъждавай върху това. Защо не е обесен, а разстрелян и защо не пипат званието му?

А сега БУДАЛИТЕ-БЪЛГАРСКИ, с промити от руско-съветска пропаганда мозъци ... не дават и дума да се издума сещу ТОЗИ "МЪЧЕНИК на БЪЛГАРО-СЪВЕТСКАТА ДРУЖБА" ... а на практика ОТВРАТИТЕЛЕН ПОРАДИ ПРЕДАТЕЛСКАТА СИ АНТИБЪЛГАРСКА, СЪЩНОСТ - русофил!!?

цитирай
15. starforlife - Радо, здраво. Наминавам само да демонстрирам присъствие и неизоставяне.
14.11.2019 17:12
Но нека с едното повторя за кой ли път нещо на прежде коментиралия:
Венци, по-добре изостави напъна си да цитираш чужди коментари и репликираш, а както ти казах - просто цитирай в заглавието да речем на коментара си кой репликираш и пиши своето мнение. Иначе виж какви продължаваш да ги твориш? - Твои думи, написани като реплика, да ги оформяш като казани от Гет.
И сега... Като оставим това, че краткото ми разяснение по отношение на структурирането на коментарите е било безсмислено, защото ти не искаш да вложиш малко разбиране и да се научиш... Стигаме до това, че ти никога няма да престанеш с празнодумния си патетизъм.
В случая ще се огранича само до напъна ти за "философията на ниските чинове": Като оставим това, че полковник не е никак нисък чин и обикновено не е политизирано даване, а е заслужено звание, стигаме до това, че твоята идея не е да издигнеш въпросния, а с едното според теб унижаване на Гет, да вплетеш асоциацията "Абе, а-ууу, аз съм син на философ на високите чинове бе, а-ууу..."

ПС: Да продължаваме ли да чакаме снимката на кръщелното ти или от твоя страна това безмълвно отшумя?
ОК, да те бъзна с друго: Каза, че ще дадеш адреса на къщата ти, за която определено си мисля, че наговори поредните врели-некипели, ако аз дам свой адрес. Е... дадох. Дадох не само на жилището ми в момента, а и на двата ми офиса. Да ги повторя ли отново тук? ОК, ето, повтарям ги:

Arent Krijtsstraat 29
Това е адресът на жилището.

Trompenburgstraat 2 c, 1079 TX Amsterdam
Това е адресът на "моя" офис, новия за компанията. "Kantar Nederland" е името на сградата.

Mr Treublaan 7, 1097 DP Amsterdam пък е адресът на основния офис.
"The Cloud Amsterdam" e името на сградата.

Очаквам сега да си изпълниш обещанието, както би следвало да е при син, възпитан от човек с философия на висшите чинове, а аз ще се погрижа да видят всички какъв имот има на този адрес и да видим как ти ще ни убедиш, че за него вземаш доста над 4 хиляди лева наем. Защото нали така твърдеше, възпитанико на философи с висши чинове?
цитирай
16. getmans1 - Но нека се едното повторя за кой ли ...
14.11.2019 17:37
starforlife написа:
Но нека се едното повторя за кой ли път нещо на прежде коментиралия:
...
В случая ще се огранича само до напъна ти за "философията на ниските чинове": Като оставим това, че полковник не е никак нисък чин и обикновено не е политизирано даване, а е заслужено звание, стигаме до това, че твоята идея не е да издигнеш въпросният, а с едното според теб унижаване на Гет, да вплетеш асоциацията "Абе, а-ууу, аз съм син на философ на високите чинове бе, а-ууу..."

ПС: Да продължаваме ли да чакаме снимката на кръщелното ти или от твоя страна това безмълвно отшумя?
ОК, да те бъзна с друго: Каза, че ще дадеш адреса на къщата ти, за която определено си мисля, че наговори поредните врели-некипели, ако аз дам свой адрес. Е... дадох. Дадох не само на жилището ми в момента, а и на двата ми офиса. Да ги повторя ли отново тук? ОК, ето, повтарям ги:

Arent Krijtsstraat 29
Това е адресът на жилището.

Trompenburgstraat 2 c, 1079 TX Amsterdam
Това е адресът на "моя" офис, новия за компанията. "Kantar Nederland" е името на сградата.

Mr 7, 1097 DP Amsterdam пък е адресът на основния офис.
"The Cloud Amsterdam" e името на сградата.

Очаквам сега да си изпълниш обещанието, както би следвало да е при син, възпитан от човек с философия на висшите чинове, а аз ще се погрижа да видят всички какъв имот има на този адрес и да видим как ти ще ни убедиш, че за него вземаш доста над 4 хиляди лева наем. Защото нали така твърдеше, възпитанико на философи с висши чинове.


... Здравей СТАР, аз пък чакам Г-на най-после да започне да коментира по-същество ... а, ти ще чакаш както лисицата чака да падне нещо от коча ... хахахахаха

ТАКАВА Е СЪДБАТА НИ, НА НАС НАСЛЕДНИЦИТЕ НА РАЗНИ НИСШИ ЧИНОВЕ ... ЩЕ ЧАКАМЕ ДОКАТО ЧОВЕКА СЕ ФУКА, ЗАЩОТО ТАКА СИ Е НАУЧЕН ... НА НЕГО МУ СЕ ПОЛАГА А НИЕ ПИШИМЕ ... МОЛБИ.
цитирай
17. starforlife - ~ 16. getmans1
14.11.2019 18:16
Ами...
Аз не съм крил, а още по-малко лъгал изкривенопревъзнасяйки, че баща ми е бил старшина. От някогашната милиция. Но същественото по тази нишка на разговора са няколко според мен съществени неща:
- Първо: Баща ми никога не е имал врагове и/или неприятели. И ни най-малко не може да бъде причислен към поддръжниците на Оня Режим, защото като Гет се занимаваше с криминалната страна на нещата в тогавашното ни общество и ни най-малко с каквото и да е политическо.
- Второ: Аз като негов син, не съм имал каквото и да е облагодетелстване от неговата личност, освен факта, че ме е научил на доста неща, в това число непримиримост към неправдата, Чест и Достойнство и като следствие от тях - държане да думата си.
- Трето: Като следствие на първите две, и баща ми, а и аз, каквото сме постигнали в животите си, го дължим само и единствено на самите себе си. На собствените си амбиции, компетенции и труд. А не на партийни привилегии и прочие безЧЕСТия.
...
Мога да продължа, но има ли смисъл?
По-добре да си пия бирата в капанчето, в което съм седнал преди работа и от 18 ч. да отивам да... охранявам Амстердамската "Билла".
Ха ха ха
И преди Венци да каже, че Радо проявява двустрастие като него упреква в некоментиране по темата, а мен не - да му кажа, че:
- Първо, моите коментари са един вид рефлексия на неговия опит за отклоняване и минимизиране на темата...
и
- Второ, явно той не прозира дълбочината на темата и последващите размисли които тя според мен би следвало да провокира.


ПС за ВсилЧО19,17 успоредни гънки в мозъка: Преди малко, от Амстердамския "Кауфланд", за нови 29,99 лева, нпазарувах основно нови 6 вида сирена: рикота, моцарела, скирела. Като понапълня 'ладилника - ще снимкодокажа. Ха ха ха
цитирай
18. get - До starforlife - Да взема да дам, още малко материал на това МАМИНО-ТАТИНО синче? :)))
14.11.2019 19:44
starforlife написа:


В случая ще се огранича само до напъна ти за "философията на ниските чинове": Като оставим това, че полковник не е никак нисък чин и обикновено не е политизирано даване, а е заслужено звание, стигаме до това, че твоята идея не е да издигнеш въпросния, а с едното според теб унижаване на Гет, да вплетеш асоциацията "Абе, а-ууу, аз съм син на философ на високите чинове бе, а-ууу..."



Полковника от криминалната милиция а после полиция - ПЪРВО ЗАПОЧНА кариерата си, като СЕРЖАНТ, а после изкарА ви'ше ... и вече след още осемнадесет години хамалуване - станА полковник?
Така че туй расло в саксия "величие" може с пълно основание да ме нарича - альу-у сержанта :)) - което за него БОГОПОМАЗАНИЯ по произход вероятно ще е обида - за мен нищо! :))) не значещо!?

Венци, борецо за социална справедливост ... на думи!!! - знаеш ли, колко си жалък и смешен в очите на такива "селф-мейд мен", като моя милост!?


Бе Венци, бе "компютърен гений" вместо да "ми четеш конско" - вземи най-после и се научи, КАК КАТО ПИШЕШ КОМЕНТАР - ДА НЕ ИЗЛИЗА, че все едно, моя милост го е писал!!?
цитирай
19. vencivaleri1951 - Тук не става въпрос за мен и теб,
14.11.2019 20:12
а за човек ,,катедрала,, спрямо такива като теб и мен. Като си офицер, дръж се като такъв. Пак повтарям...Профашистки съд разстреля човека, но дъбовите листа не посмя да пипне.
И можеш да сравниш генерал с генерал например като погледнеш архивите от процесите срещу тях. Например хленченето, готовността за съдействие, молбите за помилване поради възраст, болежки...Ето това е ,,героят,, Вълков,, И го помилват!?

И от друга страна достойното държане на ген Заимов. Никакво съдействие, никакви молби за снизхождение. И присъдата е въз основа на косвени доказателства, по признания на свидетел,- някакъв роднина. Разстрелян е веднага заради опасения от екстремни реакции от страна на офицерството.
А аз наистина съм смешен със званието си от запаса спрямо това как той достига до старши офицер. За разлика от теб никога не съм се взимал на сериозно и може би по тази причина мога да се поклонят на героя/независимо противник или не/ и да покажа кукиш на клоуна.
цитирай
20. vencivaleri1951 - Жоро,
14.11.2019 20:18
На този адрес мога ли да изпратя ксерокопие на кръщенката?
Впрочем нямаше да те питам, но като погледнах видях, че си махнал имената си.
Това комай е най-лесният за мен начин. Отначало не можех въобще да пратя снимка, сега почти нищо не се чете. Все пак кръщелното е над 60 години и не до там грижливо съхранявано. Това съм ти обещал и ще го направя. Адрес не съм обещавал, макар че за всеки софиянец кореняк е ясен. Казвал съм тук че парцелът отначало е купен общ и е бил лозе. През тридесетте го разделят на три...неправилния ми дядо, Крапчев, и
братът на проф Йоцов- също професор и също
Йоцов:)))
Как да пратя там милиционерски запъртък-
ще се притеснят покойниците. Впрочем нещо и
За Гет. Ето Крапчев е идеологически враг на правилната част от фамилията, но лично аз
го смятам за героичен човек и свалям шапка на ерудицията му. Впрочем казах ти достатъчно. Иначе адресът е Пенселвания авеню 1600.

Жорко, защо ме дърпаш за езика. Доста се смях как те вози служебния шофьор с включен джипиес на телефона и лепнат на стъклото. И това на БМВ седмица!? Мога да продължа и със сградата на мезонетите ти, но съвсем ще прецакаме постинга.
А иначе Суворов е умен и знаеш автор.


getmans1 написа:
starforlife написа:
Но нека се едното повторя за кой ли път нещо на прежде коментиралия:
...
В случая ще се огранича само до напъна ти за "философията на ниските чинове": Като оставим това, че полковник не е никак нисък чин и обикновено не е политизирано даване, а е заслужено звание, стигаме до това, че твоята идея не е да издигнеш въпросният, а с едното според теб унижаване на Гет, да вплетеш асоциацията "Абе, а-ууу, аз съм син на философ на високите чинове бе, а-ууу..."

ПС: Да продължаваме ли да чакаме снимката на кръщелното ти или от твоя страна това безмълвно отшумя?
ОК, да те бъзна с друго: Каза, че ще дадеш адреса на къщата ти, за която определено си мисля, че наговори поредните врели-некипели, ако аз дам свой адрес. Е... дадох. Дадох не само на жилището ми в момента, а и на двата ми офиса. Да ги повторя ли отново тук? ОК, ето, повтарям ги:

Arent Krijtsstraat 29
Това е адресът на жилището.

Trompenburgstraat 2 c, 1079 TX Amsterdam
Това е адресът на "моя" офис, новия за компанията. "Kantar Nederland" е името на сградата.

Mr 7, 1097 DP Amsterdam пък е адресът на основния офис.
"The Cloud Amsterdam" e името на сградата.

Очаквам сега да си изпълниш обещанието, както би следвало да е при син, възпитан от човек с философия на висшите чинове, а аз ще се погрижа да видят всички какъв имот има на този адрес и да видим как ти ще ни убедиш, че за него вземаш доста над 4 хиляди лева наем. Защото нали така твърдеше, възпитанико на философи с висши чинове.


... Здравей СТАР, аз пък чакам Г-на най-после да започне да коментира по-същество ... а, ти ще чакаш както лисицата чака да падне нещо от коча ... хахахахаха

ТАКАВА Е СЪДБАТА НИ, НА НАС НАСЛЕДНИЦИТЕ НА РАЗНИ НИСШИ ЧИНОВЕ ... ЩЕ ЧАКАМЕ ДОКАТО ЧОВЕКА СЕ ФУКА, ЗАЩОТО ТАКА СИ Е НАУЧЕН ... НА НЕГО МУ СЕ ПОЛАГА А НИЕ ПИШИМЕ ... МОЛБИ.
цитирай
21. get - До 19. vencivaleri1951 - Точно тук: иде реч за общото и различното между Мен - Теб?
14.11.2019 20:29
vencivaleri1951 написа:
а за човек ,,катедрала,, спрямо такива като теб и мен. Като си офицер, дръж се като такъв. Пак повтарям...Профашистки съд разстреля човека, но дъбовите листа не посмя да пипне.
И можеш да сравниш генерал с генерал например като погледнеш архивите от процесите срещу тях. Например хленченето, готовността за съдействие, молбите за помилване поради възраст, болежки...Ето това е ,,героят,, Вълков,, И го помилват!?

И от друга страна достойното държане на ген Заимов. Никакво съдействие, никакви молби за снизхождение. И присъдата е въз основа на косвени доказателства, по признания на свидетел,- някакъв роднина. Разстрелян е веднага заради опасения от екстремни реакции от страна на офицерството.
А аз наистина съм смешен със званието си от запаса спрямо това как той достига до старши офицер. За разлика от теб никога не съм се взимал на сериозно и може би по тази причина мога да се поклонят на героя/независимо противник или не/ и да покажа кукиш на клоуна.


Точно тук ПРОЛИЧАВА в "каква катедрала се молиш"?!
Точно тук, ни показваш истинския си лик на Християн - Защото казано е?!!

"Аз съм твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.

- Да нямаш други богове освен Мене!

- Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;

- да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,

- а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди."

Прочете ли го?
Хайде да ти дам време - да осмислиш, защо ти го припомням?

П.П.
Венци, да не ми разказваш случайно сюжета на пропагандния филм от миналото "Цар и генерал":)))?
цитирай
22. starforlife - ~ 20. vencivaleri1951
14.11.2019 21:22
Сега...
Ще ви направя кефа на някои да пусна рекоментиращ чаршаф. Но може ли да "помоля" да изчакате приключването на въпросния ми чаршафен рекоментар преди какъвто и да е евентуален нов напън? Не за друго, а защото ще го изчаршафея може би за 2-3 часа, а може и утре да го завърша.
Благодаря предварително.
Та:
vencivaleri1951 написа:
Жоро,
На този адрес мога ли да изпратя ксерокопие на кръщенката?
Можеш разбира се. На който и да е от трите адреса можеш да ми го пратиш, но естествено за предпочитане е на домашния, който ти го припомням: Arent Krijtsstraat 29
Само се чудя какво му е по-лесното да ксерографираш нещо и да го пращаш по пощата, наместо да щракнеш една снимка и качиш тук? Последното си правил и то не веднъж и нЕкак си смешно и жалко звучеше оправданието ти тогава, че не знаеш как става. Нелогично нЕкак си, не си ли съгласен?

vencivaleri1951 написа:
Впрочем нямаше да те питам, но като погледнах видях, че си махнал имената си.
Кои имена съм си махнал? Къде? Нещо май отново се опитваш да вмениш на околните небивалици?
Аз не се срамувам от имената си, нито се притеснявам от каквото и да е, че да ги махам откъдето и да е.
Я дай разяснения по това свое подмятане, моля.

vencivaleri1951 написа:
Това комай е най-лесният за мен начин. Отначало не можех въобще да пратя снимка, сега почти нищо не се чете. Все пак кръщелното е над 60 години и не до там грижливо съхранявано.
Ха ха ха - Искаш да кажеш, че една дигитална снимка със стоенето избледнява и става по-нечетлива ли? Ха ха ха
Венци, ти чуваш ли се въобще какви ги говориш? Значи: Естествено, че по-горното, за избледняването, беше шега, но как да възприемем нормално това чутовно твое бръщолевене? Отначало не си можел да пратиш, а сега нищо пък не се четяло! Значи както сам казваш, близо 60 години до преди два месеца, че и отгоре вече станаха, се четеше, но не можеш да пратиш, а само за някакви си два месеца, понеже си извадил кръщелното от средата с регулирани параметри - вече се скапа и не се чете? Бааси, оставам без думи просто.
(Това за регулираните параметри е ирония, Венци - сам каза, че не е съхранявано кръщелното подобаващо уважително, но това не ти пречеше тогава да се правиш на примерен християнин, а мен да се опиташ да ме изкараш едва ли не, че не съм. Дори не само мен, а и Децата ми намеси. Но уви - моето кръщелно, при все, че е на почти половин век - е в перфектно състояние, а твоето... Дори още не е сигурно, че въобще съществува.)

vencivaleri1951 написа:
Това съм ти обещал и ще го направя.
Не мисля, че ще го направиш. Ако държеше на думата си - щеше да си го направил отдавна, защото както казахме вече над 2 месеца не го правиш. А тогава твърдо заяви, че си в готовност и само да съм дадел скайп или фейсбук. Не! Ти твърдеше, че не съм имал та затова не си пращал. Е... Дадох ти тогава Скайп, но уви.
И въпросът тук не е в това дали ще го направиш или не, а в това, че ти имаш наглостта да подмяташ неща по адрес на другите хора - в случая мен - но когато те затапят, че точно ти си нагазил в лайната, които се опитваш да припишеш на неприятните ти тук - въртиш-сучеш, опитваш се с нищоговорене и смешни оправдания да се измъкнеш все едно ни лук ял, ни лук мирисал.
Какво достойно и плод на възпитание на "философия на нениски чинове" виждаш в това да постъпваш така?

vencivaleri1951 написа:
Адрес не съм обещавал, макар че за всеки софиянец кореняк е ясен.
Е как да не си обещавал?! Не беше ли ти този, който каза, че да ти цитирам един свой адрес и ти ще цитираш този на имота ти, за който пак те питам: твърдиш, че вземаш наем доста над 4 хиляди лева ли?
Венци, срам за побелелите ти коси. Така да се отмяташ от думи, които доста хора тук са чели, че са твои и заявени. Но явно заявени само колкото да демонстрираш привидната си правота и да направиш жалки опити да валидираш едно или друго свое идиотско твърдение.
Не мисля, че всеки кореняк софиянец би разбрал къде точно е имота, а и не това е въпросът. Въпросът е, че ти не стоиш зад думите си... Не държиш на Думата си... А имаш някакъв вид претенция да ти вярват околните.
Е... Много пъти си бил разобличаван, че лъжеш и не се свениш от това. Обратното, по мой адрес, никога не е ставало. (Ще стигна и до БМВ-то и мезонета) И няма как и да стане, просто защото говоря Истината винаги.
Спомни си например идиотските си бръщолевения за това, че нямало как да съм бил купил акции от "Градус", защото компанията не била излизала на Борсата. И това го говореше тогава човек, който не само претендираш да си икономист, а дори имаш титла в областта?! Висша титла? Пък после защо България е на този хал. Ами много просто. Просто защото някога нещата ги решаваха посредственяци като теб, само и единствено поради партийните си полози. Нищо, че в полозите... мътеци.

vencivaleri1951 написа:
Казвал съм тук че парцелът отначало е купен общ и е бил лозе. През тридесетте го разделят на три...неправилния ми дядо, Крапчев, и братът на проф Йоцов- също професор и също
Йоцов:)))
На кого му дреме кога купен, какво бил, кои са били съсобственици бре, Венци? Това поредно твое паразитно говорене е просто поредната ти доза опит да се изтъкнеш, че си от сой и "Абе, а-ууу, имотът е делен с професор и... извънземен бе, а-ууу..."

vencivaleri1951 написа:
Как да пратя там милиционерски запъртък-
ще се притеснят покойниците.
Да си ми на ръста - да ме наречеш запартък. Да си ми на силата - да ме наречеш запартък. Да си ми на образованията и моженето - да ме наречеш запартък. Да си ми на постиженията, ако щеш в живота, ама самостоятелно, а не като насаден на лаврите на бащичко - да ме наречеш запартък. А ти...
Е как да ти вярваме, че къща от соц време ти отдаваш под наем за суми, за които имотът трябва да е със сигурност на светлинни години от това, което е твоят? Не зная какъв е твоят, да. Но има едно нещо, наречено логика, Венци. А в случая логиката говори, че няма как да отдадеш соц строителство за сума, за която се отдават имоти от европейски тип и визия и с европейски разбирания за интериор и екстериор. Тоест, аз никого няма(ше) да притеснявам. Просто като покажем тук 2-3 снимки на имота от улицата - всеки ще се убеди, че такова нещо не се отдава за повече от 1500-2000 лева. В най-добрия случай. Но къде са 2К - къде 4, че и доста отгоре както ти твърдеше и продължаваш да подкрепяш твърденията си.
Отдавам къща 110 кв. м. общо точно западен стил с витата стълба м/у първо и второ ниво, в кв. "Яворов", който ни най-малко не е по-непрестижен от твоя, а наемът е 2700 лева. Бааси захлупеният дето "съм". Къде съм седнал на теб за airBnB да ти думам.

vencivaleri1951 написа:
Впрочем казах ти достатъчно. Иначе адресът е Пенселвания авеню 1600.
И в духа на по-долните ти приказки за паразитирането - кой казваш паразитира с това "адресът е Пенселвания авеню 1600"? Аз дадох реален адрес. Ти просто отклоняваш с УЖ ирония, защото знаеш, че дадеш ли адрес - ще лъсне ЛЪЖАТА ТИ.
Дори изключване това, че се пише ПенсИлвания, защото това е дребнавост и може да не е от недобра обща култура, а от бързопис.

vencivaleri1951 написа:
Жорко, защо ме дърпаш за езика. Доста се смях как те вози служебния шофьор с включен джипиес на телефона и лепнат на стъклото. И това на БМВ седмица!? Мога да продължа и със сградата на мезонетите ти, но съвсем ще прецакаме постинга.
Дърпаш се по глупавия език сам, Венци. Защото:
...
Тук бях написал доста неща, които обаче реших да ги спестя, защото ти пак ще се смееш, а нищо смешно и неистинско нямаше написано. Неща, които разкриваха как до няколко месеца компанията ни ще се превърне в тази, която подсигурява работа на най-много хора в света. В момента само една, китайска, е пред нас (по разбираеми причини), но това скоро ще остане в миналото и едва ли някой някога ще ни стигне и задмине. Особено, ако проектът по който ще работя се осъществи в пълния му мащаб.
Тоест, Венци, прочети отново точните мои приказки за шофьора при мен и осъзнай, че в едно 50% от територията на почти всички държави по света, аз (и не само аз, а всеки служител на компанията ни) може да ползва/м такъв транспорт. Независимо дали с "БМВ" 7-ма серия, или с... "Лада Веста" - ха ха ха.
После, Венци, смартфонът на шофьора не е "лепнат на стъклото" и на него rpf/yf не е активиран ГПС, а приложение, което дори представа си нямаш какво е и за какво служи, но знай, че в новата му версия предпазва дори велосипедистите от злополука при едно най-обикновено отваряне вратата на автомобила дори. Приложение, модули от което аз съм кодил, Венци. И което го има на над 50 млн. смартфона по цял свят. Говорим само за това приложение - иначе нашите приложения са на над 500 млн. смартфона и/или лаптопа по цял свят.
А за мезонета, какво за него? Никога и никъде не съм казвал, че е луксозен както ти и особено ЗлобилКофичко напъвате да вмените, че го изкарвам. Напълно нормално жилище като за 1500 евро, което не е никак много за един апартамент в Амстердам. И помисли, че ако исках да се правя пред някого тук - щях да ви лъжа, че наемът е да речем двойно по-висок, а не да казвам реалното. Нито пък щях да показвам реални снимки на сградата, на която вдъщност какво й е? Можех да снимам всяка една съседна, която е по-засукана, нали така?
А аз "глупакът" дори ръждата по парапета на "балкончето" не фотошопирах...
цитирай
23. vmir - Да достигнеш върховете
14.11.2019 21:24
на престъпна йерархия е срам за почтените хора и гордост само за престъпниците. Няма чак толкова изкусен лъжец и лицемер, който да успее да докаже обратното дори за малко.
Всуе се напиняш, Венци!
цитирай
24. vencivaleri1951 - Жоро, ти си цар на паразитните заяждания
14.11.2019 21:55
Не си спомням фамилията ти. Не я виждам и в презентацията ти. Зададох ти прост въпрос- може ли на адреса на който каниш гости да ти изпратя ксерокопие от кръщелното. Нищо повече. Има ли проблем.?
За наема? Може да съм с бели коси, но паметта ми си е в ред. Във връзка с някакъв дизайн ти ми предложи да прегледам клипа и да си увелича наема на 2,3 хиляди К.
Прочетох като 2,3 хиляди лева и попитах от какъв зор да си намалявам парите. Толкова по въпроса. Как ме виждаш да ти давам адрес, да те каня на гости. Ами различна ни е масата човече.



quote=starforlife]Сега...
Ще ви направя кефа на някои да пусна рекоментиращ чаршаф. Но може ли да "помоля" да изчакате приключването на въпросния ми чаршафен рекоментарх преди какъвто и да е евентуален нов напън? Не за друго, а защото ще го изчаршафея може би за 2-3 часа, а може и утре да го завърша.
Благодаря предварително.
Та:
vencivaleri1951 написа:
Жоро,
На този адрес мога ли да изпратя ксерокопие на кръщенката?
Можеш разбира се. На който и да е от трите адреса можеш да ми го пратиш, но естествено е за предпочитане на домашния, който ти го припомням: Arent Krijtsstraat 29
Само се чудя какво му е по-лесното да ксерографираш нещо и да го пращаш по пощата, наместо да щракнеш една снимка и качиш тук? Последното си правил и то не веднъж и нЕкак си смешно и жалко звучеше оправданието ти тогава, че не знаеш как става. Нелогично нЕкак си, не си ли съгласен?

vencivaleri1951 написа:
Впрочем нямаше да те питам, но като погледнах видях, че си махнал имената си.
Кои имена съм си махнал? Къде? Нещо май отново се опитваш да вмениш на околните небивалици?
Аз не се срамувам от имената си, нито се притеснявам от каквото и да е, че да ги махам откъдето и да е.
Я дай разяснения по това свое подмятане, моля.

vencivaleri1951 написа:
Това комай е най-лесният за мен начин. Отначало не можех въобще да пратя снимка, сега почти нищо не се чете. Все пак кръщелното е над 60 години и не до там грижливо съхранявано.
Ха ха ха - Искаш да кажеш, че една дигитална снимка със стоенето избледнява и става по-нечетлива ли? Ха ха ха
Венци, ти чуваш ли се въобще какви ги говориш? Значи: Естествено, че по-горното, за избледняването, беше шега, но как да възприемем нормално това чутовно твое бръщолевене? Отначало не си можел да пратиш, а сега нищо пък не се четяло! Значи както сам казваш, близо 60 години до преди месец се четеше, но не можеш да пратиш, а само за някакъв си месец, понеже си извадил кръщелното от средата с регулирани параметри - вече се скапа и не се чете? Бааси, ОС
цитирай
25. vencivaleri1951 - Не си спомням точно филма.
14.11.2019 22:21
Преди много години ядосах баща ми за Народния съд и той един ден ме заведе до института на БКП- с Давид Елизар бяха приятели. В библиотеката поиска делата на Вълков и околийския на Трънска околия. Тези касапи, така се гънеха, така свидетелстваха против подчинените си. Те отговорните за много смърти, палежи/вкл и на дома на дядо/ изселвания молят за пощада-единият бил на възраст, другият изпълнявал заповеди. Тогава се опитах да потърся логиката в прошението на Вълков- Простете на мен стареца, че затрих младите Румянцев и Милев, че заклах пълния със живот Стамболийски. Не успях и повече никога не отворих дума за трибунала пред баща си. Имах своите мисли, но той ми показа аргументите за този съд.
За филма. В улицата под нас живееше Наум Шопов. Много го харесвах като актьор и имах честа да ме различава сред феновете си. Попитах го как играе всяка вечер Ленин/Човекът с пушка/ след като е играл и Борис?
А той
След Ленин се напивах с водка -не можех да си простя бисирането. Не само за мен, а и за оня са аплаузите.

След Борис също се напивах, но с абсент. Имам си човек който от време на време ме снабдява. Съпреживявах драмата на царя ,да прати на смърт спасителя си. Иначе са рода на Заимов знам много. Все пак и аз съм от род на поборник Не толкова известен и именит, но нали в зида големият камък се държи от по малките около него.




get написа:
vencivaleri1951 написа:
а за човек ,,катедрала,, спрямо такива като теб и мен. Като си офицер, дръж се като такъв. Пак повтарям...Профашистки съд разстреля човека, но дъбовите листа не посмя да пипне.
И можеш да сравниш генерал с генерал например като погледнеш архивите от процесите срещу тях. Например хленченето, готовността за съдействие, молбите за помилване поради възраст, болежки...Ето това е ,,героят,, Вълков,, И го помилват!?

И от друга страна достойното държане на ген Заимов. Никакво съдействие, никакви молби за снизхождение. И присъдата е въз основа на косвени доказателства, по признания на свидетел,- някакъв роднина. Разстрелян е веднага заради опасения от екстремни реакции от страна на офицерството.
А аз наистина съм смешен със званието си от запаса спрямо това как той достига до старши офицер. За разлика от теб никога не съм се взимал на сериозно и може би по тази причина мога да се поклонят на героя/независимо противник или не/ и да покажа кукиш на клоуна.


Точно тук ПРОЛИЧАВА в "каква катедрала се молиш"?!
Точно тук, ни показваш истинския си лик на Християн - Защото казано е?!!

"Аз съм твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.

- Да нямаш други богове освен Мене!

- Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;

- да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,

- а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди."

Прочете ли го?
Хайде да ти дам време - да осмислиш, защо ти го припомням?

П.П.
Венци, да не ми разказваш случайно сюжета на пропагандния филм от миналото "Цар и генерал":)))?
цитирай
26. starforlife - ~ 24. vencivaleri1951
14.11.2019 23:40
Помолих за търпение... Държа тон на чистота от цинизми... Но уви - не се уважава нито молбата ми, нито се оценява чистотата на езика ми.
Е... И двете ще останат така и в бъдеще, защото ТОВА СЪМ АЗ, а не това, което нарочно демонстрирах достатъчно дълго време, за да проумеете, че не ми пука и не ме "плаши" нищо и никой от вас - комплексарите на блога, които преди това се мъжеехте на този или онзи дори и със заплахи за саморазправа, но вече никога такова нещо няма да остане спрямо вас смълчано, а ще ви бъдат приемани евентуални бъдещи пудрения, дори и да не съм вече физически на линия. Имам си начини да обезпеча всеки един заплашен или предизвикан от вас да не ви "кляка", а да ви го... нали.
Та, включване по новата ти доза изопачаване на нещата:

Ти, Венци, написа:
Жоро, ти си цар на паразитните заяждания
Нещо си се объркал, Венци. Такъв е "приятелят" ти - съидейник - Кофичко. Чернопръцко. Аз просто показвам нещата такива, каквито са. И показвам на околните, че ти си по паразитното нищоговорене и то в болшинството от случаите без капчица Уважение към Истина, Правда, Чест...

Ти, Венци, написа:
Не си спомням фамилията ти. Не я виждам и в презентацията ти. Зададох ти прост въпрос- може ли на адреса на който каниш гости да ти изпратя ксерокопие от кръщелното. Нищо повече. Има ли проблем.?
И аз отговорих, Венци. Не, няма проблем. Гевечанов ми е фамилията. Очаквам ксерокс копие на кръщелното ти на адреса, който е посочен и на който никого не съм канил на гости, но естествено иронията е само ваш преругатив - останалите не могат да се шегуват и то релевантно (и ноторно - и ноторно).

Ти, Венци, написа:
За наема? Може да съм с бели коси, но паметта ми си е в ред. Във връзка с някакъв дизайн ти ми предложи да прегледам клипа и да си увелича наема на 2,3 хиляди К.
Прочетох като 2,3 хиляди лева и попитах от какъв зор да си намалявам парите. Толкова по въпроса.
Хайде сега да се върнем на думите ти за паразитното в светлината, че ти си въобще паразитен "събеседник". Събеседник е в кавички, просто защото ти не си тук да беседваш, а да си въртиш надрасканата и втръснала на околните своя плоча за куп идиотии.
Давам примери, които да убедят Читателите, че паразитният си точно ти, но имаш наглостта да говориш за другите така:
Човек, който чете опонентите си, за да дискутира с тях, а не да паразитира, би следвало в моя 19-ти коментар ето тук:
http://getmans1.blog.bg/politika/2019/10/27/biagat-rusnacite-biagat-po-lunnata-pyteka-dori-samo-i-samo-p.1679784
да е прочел, самоцитирам се:
В края на въпросния коментар, моя милост написа:
Прочети загатването ми в последния мой коментар под постинга за "кенефа" (ми) и напълно сериозно приеми съвета (ми) да разучиш и се вкараш в този "гнилоч" airBnB - имаш технологици, които да ти ударят рамо по влизането в системата. От имот като твоята къща... Доколкото съм добил впечатление къде е и какво е... Една умна инвестиция от 10-15К лева и поглед към съвремието... Можеш да я вдигнеш до ниво да ти носи средно минимум 2-3К месечно. Минимум.
Евро, Венци, евро.
Тоест, Венци, "непаразитиращи" човече, ти не само не си прочел, че става въпрос за евро както се опита да минимизираш, а изобщо или не си чел, или грам не вникваш в същественото при писанията на отсрещния.
Защото, "непаразитиращи" човече, там същественото, което ти казвам е airBnB.
Да повторя: airBnB.
Да потретя: airBnB.
Тоест, Венци, ако ти беше Читател и Дискутиращ - щеше да си прочел и отсял, че аз ти говоря за една световно НЕизвестна на вас, професорите по всичкология, платформа/система, за печелене на пари при отдаване под наем, а не ти визирам ни най-малко клипото в постинга ми и още по-малко идеите в него за обзавеждане. Нещо повече - под самия постинг аз казвам, че ползвам клипото само като музикален фон, а не наблягам на нито една идея в него като интериорна хрумка или решение.
Да ти поNтя, Венци: airBnB беше това, което можеше да обогати твоите знания в "областта". Най-малкото хей така - като чисто любопитство и любознателност, ако не да провидиш как хората по света извличат максимум печалба при отдаването на имоти под наем, то най-малкото да обогатиш общата си култура. Все пак се праскаш и парче икономист. Но не би - ти просто НЕ ЧЕТЕШ. Но пък имаш наглостта да твърдиш, че друг - в случая аз - бил дребнав и то заядливо.
Хайде да прескочим дори само и до 38-ми коментар под същия постинг на Радо, и да прочетем:
В края на този коментар, ти, Венци написа:
Тоест Аз ще викам лаинарката да оправя шахтите по вилите , а Гого ще привиква кралицата-как да не се комплексираш
Кой казваш е по дребнавите заяждания, м? Защото аз никъде не се правя, че съм на лай~ото кората (както ти), че да намесваш кралици в думи, които ти припознаваш като ирония, а те са чисто паразитиране когато не са подплатени с достатъчна доза сериозни и аргументирани други приказки.
Релевантните ти (и ноторни - и ноторни) оправдания за тези ти тотални липси на връзка с нещата такива, каквито са, Венци?
Осъзнаваш ли колко лош "събеседник" си, Венци?
Осъзнаваш ли колко смешен "събеседник" си, Венци?
Осъзнаваш ли въобще колко дребнаво човече си, Венци?

Ти, Венци, написа:
Как ме виждаш да ти давам адрес, да те каня на гости. Ами различна ни е масата човече.
Тук си прав - софрите ни са различни. На твоята се леят празни приказки и патетизми - на моята дори чаршафно да е - се говорят нещата такива, каквито са или би следвало да бъдат.
цитирай
27. get - До 25. vencivaleri1951 Венци, пак ТЕ ПИТАМ? Покрай Заимов - знаеш ли в коя катедрала се молиш и на ... ?
15.11.2019 00:48
get написа:
vencivaleri1951 написа:
а за човек ,,катедрала,, спрямо такива като теб и мен. Като си офицер, дръж се като такъв. Пак повтарям...Профашистки съд разстреля човека, но дъбовите листа не посмя да пипне.
И можеш да сравниш генерал с генерал например като погледнеш архивите от процесите срещу тях. Например хленченето, готовността за съдействие, молбите за помилване поради възраст, болежки...Ето това е ,,героят,, Вълков,, И го помилват!?

И от друга страна достойното държане на ген Заимов. Никакво съдействие, никакви молби за снизхождение. И присъдата е въз основа на косвени доказателства, по признания на свидетел,- някакъв роднина. Разстрелян е веднага заради опасения от екстремни реакции от страна на офицерството.
А аз наистина съм смешен със званието си от запаса спрямо това как той достига до старши офицер. За разлика от теб никога не съм се взимал на сериозно и може би по тази причина мога да се поклонят на героя/независимо противник или не/ и да покажа кукиш на клоуна.


Точно тук ПРОЛИЧАВА в "каква катедрала се молиш"?!
Точно тук, ни показваш истинския си лик на Християн - Защото казано е?!!

"Аз съм твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.

- Да нямаш други богове освен Мене!

- Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;

- да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,

- а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди."

Прочете ли го?
Хайде да ти дам време - да осмислиш, защо ти го припомням?

П.П.
Венци, да не ми разказваш случайно сюжета на пропагандния филм от миналото "Цар и генерал":)))?


... какъв кумир служба служиш?!!
цитирай
28. vmir - 27. get, Гет, чудно е как всички още не са разбрали,
15.11.2019 09:11
че Венци е самия Господ - Бог, който е дал божиите заповеди на хората. Но той от скромност и да не комплексира с шармантност няма да си признае никога и ще обича всички еднакво без да прави разлика между пропаганда и реалност, между убийци и убити, защото всички са негови възлюбени чеда и мрази единствено онези, които се съмняват в неговата благодатна любов...
цитирай
29. vencivaleri1951 - Нямам кумири, а понякога дори имам въпроси и към Божето...
15.11.2019 10:42
Баща ми беше военен и съвсем естествено е да съм проявявал интерес към офицерството или по точно към изтъкнатите и доказалите се. Генерал Заимов е сред тях. Други двама които още по тясно са свързани със СССР генерал Захари Захариев и ген Винаров също са в тази компания. Баща ти като пътищар вероятно има не малко впечатления от последния.
Ти имаш склонност да се мъчиш да омаловажиш достойнствата на безспорно доказали се хора. Нещо повече , ровиш им костите с цел да ги унизиш клеветейки ги. Преди месец чернеше Трънски, днес Заимов. Каквито и да са, но ние с теб не сме в позиция да ги коментираме. Нито сме имали живота им, нито сме се срещали със смъртта като тях. А иначе е лесно да обявим за предатели терористи и хаймани и Ботев, и Милев, и Вапцаров. Пък и повече думи сме изписали от тях в публичното пространство. Въпросът е дали и дума някой ще запомни наша, а онези които те комплексират подполковник са отдавна в компанията на безсмъртните.
И не изпадай в крайности уважаеми да цитираш този , от когото си /волно или не/ ограждал еноряшите по празници , а и делници


get написа:
get написа:
vencivaleri1951 написа:
а за човек ,,катедрала,, спрямо такива като теб и мен. Като си офицер, дръж се като такъв. Пак повтарям...Профашистки съд разстреля човека, но дъбовите листа не посмя да пипне.
И можеш да сравниш генерал с генерал например като погледнеш архивите от процесите срещу тях. Например хленченето, готовността за съдействие, молбите за помилване поради възраст, болежки...Ето това е ,,героят,, Вълков,, И го помилват!?

И от друга страна достойното държане на ген Заимов. Никакво съдействие, никакви молби за снизхождение. И присъдата е въз основа на косвени доказателства, по признания на свидетел,- някакъв роднина. Разстрелян е веднага заради опасения от екстремни реакции от страна на офицерството.
А аз наистина съм смешен със званието си от запаса спрямо това как той достига до старши офицер. За разлика от теб никога не съм се взимал на сериозно и може би по тази причина мога да се поклонят на героя/независимо противник или не/ и да покажа кукиш на клоуна.


Точно тук ПРОЛИЧАВА в "каква катедрала се молиш"?!
Точно тук, ни показваш истинския си лик на Християн - Защото казано е?!!

"Аз съм твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.

- Да нямаш други богове освен Мене!

- Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;

- да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,

- а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди."

Прочете ли го?
Хайде да ти дам време - да осмислиш, защо ти го припомням?

П.П.
Венци, да не ми разказваш случайно сюжета на пропагандния филм от миналото "Цар и генерал":)))?


... какъв кумир служба служиш?!!
цитирай
30. vencivaleri1951 - Жоро, ти чаршафи наистина изписа
15.11.2019 11:09
само не отговори на въпроса ми. Чисто човешки те попитах дали мога да изпратя кръщелното си на дадения от теб адрес и как ти е фамилията защото си се представил като Стоименов в блога. Хетманът те е наричал нещо с ГЕ...Гечеванов или... В кръщелното баща ти е Губеров, дори попитах дали не сте рода със заместник на баща ми , който ви е земляк. Тоест стремейки се да изпълня желанието ти, а и да докажа
твърдението си бе въпросът ми. Не искайки да отговориш вероятно взе да се заяждаш и да отклоняваш въпроса. Естествено е че не мога да ти позволя да разпитваш ти или някой от холограмите ти наемателя си. Пък и тази къща ми е наследство, аз не съм я строил. Преди да се нанесе семейстовото на дъщеря ми давах моето жилище под наем и доста по скъпо като квадратура -1100 евро без консумативи. Пиша ти ги тези неща защото ти ни наду главите с мезонета си в Амстердам. А жилището за което говоря е мезонет и влязох в него 1981 година. Мезонетите тогава у нас се брояха на пръсти. Тоест това е дежа ву и просто не ми правят приказките ти впечатление. Това имах предвид , когато написах , че ни е различна софрата. Адресът е Люлин 15, ап. 17
Неголяма кооперация срещу старата католическа църква. Люлин е пряка на, а Скобелев е"широката улица" на север от НДК:)

starforlife написа:
Помолих за търпение... Държа тон на чистота от цинизми... Но уви - не се уважава нито молбата ми, нито се оценява чистотата на езика ми.
Е... И двете ще останат така и в бъдеще, защото ТОВА СЪМ АЗ, а не това, което нарочно демонстрирах достатъчно дълго време, за да проумеете, че не ми пука и не ме "плаши" нищо и никой от вас - комплексарите на блога, които преди това се мъжеехте на този или онзи дори и със заплахи за саморазправа, но вече никога такова нещо няма да остане спрямо вас смълчано, а ще ви бъдат приемани евентуални бъдещи пудрения, дори и да не съм вече физически на линия. Имам си начини да обезпеча всеки един заплашен или предизвикан от вас да не ви "кляка", а да ви го... нали.
Та, включване по новата ти доза изопачаване на нещата:

[quote=Ти, Венци,]Жоро, ти си цар на паразитните заяждания
Нещо си се объркал, Венци. Такъв е "приятелят" ти - съидейник - Кофичко. Чернопръцко. Аз просто показвам нещата такива, каквито са. И показвам на околните, че ти си по паразитното нищоговорене и то в болшинството от случаите без капчица Уважение към Истина, Правда, Чест...

Ти, Венци, написа:
Не си спомням фамилията ти. Не я виждам и в презентацията ти. Зададох ти прост въпрос- може ли на адреса на който каниш гости да ти изпратя ксерокопие от кръщелното. Нищо повече. Има ли проблем.?
И аз отговорих, Венци. Не, няма проблем. Гевечанов ми е фамилията. Очаквам ксерокс копие на кръщелното ти на адреса, който е посочен и на който никого не съм канил на гости, но естествено иронията е само ваш преругатив - останалите не могат да се шегуват и то релевантно (и ноторно - и ноторно).

Ти, Венци, написа:
За наема? Може да съм с бели коси, но паметта ми си е в ред. Във връзка с някакъв дизайн ти ми предложи да прегледам клипа и да си увелича наема на 2,3 хиляди К.
Прочетох като 2,3 хиляди лева и попитах от какъв зор да си намалявам парите. Толкова по въпроса.
Хайде сега да се върнем на думите ти за паразитното в светлината, че ти си въобщ
цитирай
31. starforlife - Радо, здраво. Наминавам само да демонстрирам присъствие и неизоставяне.
15.11.2019 12:50
Но пък в светлината на новата доза лъжи - волни или неволни...
Както и в светлината на новата доза нищоговорене или отбягване говоренето по същество - волно или неволно...
Изразени в ето тази нова доза лъжи, нищоговорене или отбягване говоренето по същество:

vencivaleri1951 написа:
само не отговори на въпроса ми. Чисто човешки те попитах дали мога да изпратя кръщелното си на дадения от теб адрес и как ти е фамилията защото си се представил като Стоименов в блога. Хетманът те е наричал нещо с ГЕ...Гечеванов или... В кръщелното баща ти е Губеров, дори попитах дали не сте рода със заместник на баща ми , който ви е земляк. Тоест стремейки се да изпълня желанието ти, а и да докажа
твърдението си бе въпросът ми. Не искайки да отговориш вероятно взе да се заяждаш и да отклоняваш въпроса. Естествено е че не мога да ти позволя да разпитваш ти или някой от холограмите ти наемателя си. Пък и тази къща ми е наследство, аз не съм я строил. Преди да се нанесе семейстовото на дъщеря ми давах моето жилище под наем и доста по скъпо като квадратура -1100 евро без консумативи. Пиша ти ги тези неща защото ти ни наду главите с мезонета си в Амстердам. А жилището за което говоря е мезонет и влязох в него 1981 година. Мезонетите тогава у нас се брояха на пръсти. Тоест това е дежа ву и просто не ми правят приказките ти впечатление. Това имах предвид , когато написах , че ни е различна софрата. Адресът е Люлин 15, ап. 17
Неголяма кооперация срещу старата католическа църква. Люлин е пряка на, а Скобелев е"широката улица" на север от НДК:)

да попитам Венци:
Венци, ти четеш ли въобще хората, с които спориш и/или обвиняваш в това или онова?

Както и да му повторя две мои изречения от почти края на 26-ти коментар:
Осъзнаваш ли колко лош "събеседник" си, Венци?
Осъзнаваш ли колко смешен "събеседник" си, Венци?
цитирай
32. starforlife - Хайде сега, Венци,
15.11.2019 12:54
отново и внимателно прочети третия да го нарека абзац на същия този 26-ти коментар, където пише, цитирам:
Ти, Венци, написа:
Не си спомням фамилията ти. Не я виждам и в презентацията ти. Зададох ти прост въпрос- може ли на адреса на който каниш гости да ти изпратя ксерокопие от кръщелното. Нищо повече. Има ли проблем.?
И аз отговорих, Венци. Не, няма проблем. Гевечанов ми е фамилията. Очаквам ксерокс копие на кръщелното ти на адреса, който е посочен и на който никого не съм канил на гости, но естествено иронията е само ваш преругатив - останалите не могат да се шегуват и то релевантно (и ноторно - и ноторно).

А защо ти написах това в по-горния коментар ли?
Ами хайде сега ВНИМАТЕЛНО прочети данните в кръщелното ми и след това за пореден път демонстрирай чутовната си посредственост като напишеш, че не само баща ми е Губеров, а и майка ми е Делирадова.

Ето ти линк към постинга за по-лесно:
http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2019/09/12/za-imperativite-na-blogovite-komuneta-i-sveti-georgi-toest-a.1674065

цитирай
33. vmir - Блей, още един шармантник!
15.11.2019 14:21
И то не само в пишането, ми и в четенето бил шармантник тоа Венци, блей!
цитирай
34. get - До 29. vencivaleri1951 + 28. vmir ? И все пак НЕ РАЗБРАХ ВЕНЦИ, на КОЙ СЕ МОЛИШ? - на Бог или Мамон?
15.11.2019 14:38
vencivaleri1951 написа:
офицерството или по точно към изтъкнатите и доказалите се. Генерал Заимов е сред тях. Други двама които още по тясно са свързани със СССР генерал Захари Захариев и ген Винаров също са в тази компания. Баща ти като пътищар вероятно има не малко впечатления от последния.
Ти имаш склонност да се мъчиш да омаловажиш достойнствата на безспорно доказали се хора. Нещо повече , ровиш им костите с цел да ги унизиш клеветейки ги. Преди месец чернеше Трънски, днес Заимов. Каквито и да са, но ние с теб не сме в позиция да ги коментираме. Нито сме имали живота им, нито сме се срещали със смъртта
vmir написа:
че Венци е самия Господ - Бог, който е дал божиите заповеди на хората. Но той от скромност и да не комплексира с шармантност няма да си признае никога и ще обича всички еднакво без да прави разлика между пропаганда и реалност, между убийци и убити, защото всички са негови възлюбени чеда и мрази единствено онези, които се съмняват в неговата благодатна любов...


- Венци, за разлика от теб АЗ КОГА ТВЪРДЯ НЕЩО? – ПРЕДИ ТОВА, ЧЕТА, ПРОВЕРЯВАМ и най-вече МИСЛЯ - преди да го изрека!
Настоящото на което стъпвам, ДА ГОВОРЯ ТАКА ЗА ПОЗОРА НА БЪЛГАРСКАТА ВОЙСКА – той и СЪВЕТСКИ ШПИОН! Владимир Заимов, са мои проучвания и отделно мемоарни спомени от:
А) Николай Павлов Колев „Комара”.
Б) Стефан Богданов - съветски агент до, а след „9-ти” , контраразузнавач и Н-к отделение „Б” в КДС. Началник още и на специализираното следствие – подчинено на КДС.
Изключен от БКП през 1981г. .По причина, че „изнесъл на запад за печат” – мемоарната книга „За да не се повтори никога вече“ спомени на …
В) Бл. Попов. Да, познахте! – това е съпроцесника от Лайпциг на Г. Димитров.
Но да се върна към другия и по интересен Стефан Богданов с мемоарната му книга „Две смърти няма, а без една не може“?
В същата той описва МОРАЛНИЯ ОБЛИК – на човека, „ЧЕРВЕНА КАТЕДРАЛА” – според ВВ1951 ?
А на практика, СРАМът ЗА БЪЛГАРСКОТО ОФИЦЕРСТВО … на който аз като офицер на България – винаги ЩЕ ПРЕЗИРАМ СПОМЕНА, КОЙТО ТОЙ Е ОСТАВИЛ СЛЕД СЕБЕ СИ!
И ще продължа да твърдя, че този ЧОВЕК-КАТЕДРАЛА (според Венци-Валери)? Се оказва, един БАНАЛЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ ОБОР – в какъвто те имаха навика да обръщат божиите храмове – стига някой да ги допусне до властта! … която те така обичат – без значение от РАБОТОДАТЕЛЯ ИМ!!

П.П.
А ако ВВ1951 – и след това мое индиректно предупреждение ПРОДЪЛЖАВА ОЩЕ ДА СЕ ЗАЯЖДА ПО ТЕМАТА за ПРЕСТЪПНАТА И АНТИБЪЛГАРСКА ДЕЙНОСТ на Вл. Заимов?!
Ще бъда принуден – наред с неговите кости, да разровя и тези на другите упоменати „съветски-герои-генерали” – станали такива благодарение – ПРЕДАТЕЛСКАТА СИ СПРЯМО БЪЛГАРИЯ РОЛЯ:
Ив. Винаров, Сл. Трънски … Д. Терпешев и още, и още … още, ВСЕ ЗНАЙНИ други ВОЙНИ – УГОДНИЦИ на ЧУЖДА ДЪРЖАВНА ВОЛЯ – оцапали с ПОЗОРНА АМОРАЛНОСТ – пагона си на Български офицер!?

Именно ПОРАДИ ТОВА ОЦАПВАНЕ – кураторката на подготвяната музейна експозиция, за „ген. Заимов”, София Данон – след като се запозна с МАТЕРИАЛИТЕ, а от там и с истинския лик на ВЕНЦЕВИЯТ ГЕРОЙ, Владимир Заимов – СЕ СЕБЕУВОЛНИ!
цитирай
35. getmans1 - 31. starforlife - Радо, здраво. Наминавам само да демонстрирам присъствие и неизоставяне. 12:50
15.11.2019 14:44
starforlife написа:


... Глей СТАР, С КВО СЕ ЗДОБИХ плюс изтрит постинг без в стистиката ми да се е появявал блог.бг;
Table './blog/blog_rss_log' is marked as crashed and should be repaired

А, постинга ми беше въз основа на това;

14.11 20:49 - Не обиждай крокодила

Автор: blackpredator Категория: Забавление
Прочетен: 1364 Коментари: 10 Гласове: 16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в BlogПостингът е бил сред най-популярни в Blog


Ще перифразирам една приятелка, за да характеризирамe хамсията.

Хамсийството идва някак издълбоко, от корените на човека, от рода му. То е в позата, с която носиш онова, което си. Онова, което дедите ти са били. Което е твоята същност. То е впито в съзнанието ти чрез начина, по който си учен да сядаш и ставаш. Начинът, по който си прилъган да направиш първите си стъпки. Гради се като продължение на извратения дух в дома, дето си раснал...
С две думи, с ДНК и възпитание на гнус.

Не!
Не бъркайте крокодила с дъртата хамсия.

image

8. getmans1 - Чудесно тюрлю гИвече. . . малко „...
14.11 23:35
Чудесно тюрлю гИвече ... малко „шармантен ум„ добавяш и малко ЧерноПръц, и готово ... крокодила вече е хамсийка ... забавлението може да започне, безопасно. Като бонус получаваш щастливТ Говедаров, че и на индиго
Вярно, че крокодила не става за „забавление„ но пък се пита ... що са тез злобни усилия ... издайнически са ... ХАХАХА

Впрочем дължиш Говедаров още един отговор ... кажи му, че демокрацията му изяла соцхамсийката и ще сте квит за второто плюсче дето иначе не те интерисува.
цитирай
Редактирай | Изтрий
9. blackpredator - оооо, доценте
00:17
мерси за положителната критика
друго си е интелигентната оценка
чеше..
цитирай
цитирай
36. starforlife - Радо, извини ме за флуда под този твой постинг, но нали една от идеите е да се види от колко лицемерни и лъжливи хорица зависеше някога съдбата на цяла нация
15.11.2019 15:14
Че и некадърни на всичкото отгоре.

Та, за последно по лъжите и преиначаванията на Венци... понеже като активирах постинга с кръщелното ми, та прочетох в коментар отдолу, че обещавам снимки и от венчавката в църква...
Е, направил съм още тогава снимките и съм оформил чернова... Но съм забравил или са ме натиснали задачи или пътуване и не съм го публикувал.
Та сега поправих това. Ей го на:

http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2019/11/15/edno-zabraveno-zakysnialo-obeshtanie.1682663




А иначе... По темата... Преди дни при Ю пуснах коментар, който хей сега ще пренеса за по-лесно и тук:

В 10-ти коментар ето тук http://peperutka.blog.bg/tq-i-toi/2019/11/09/fake-in-ryshy.1681699 моя милост написа:
Ю, намери и прочети "Червениата лястовица" на Джейсън Матюс.

Или може да гледаш филма - ето линк:
https://www.filmi2k.com/red-sparrow-chervenata-lyastovitsa-2018/
По действителна история е - Джейсън Матюс пише книгата след като се пенсионира от ЦРУ.

ПС: Малко е досадно докато пуснеш филма, защото 3-4 пъти ще те препраща към рекламни страници, но ги затваряш и даваш отново плей и ще тръгне.
Така е въобще на този тракер с филми - всеки филм трябва да те "прекара" през реклами няколко пъти.
цитирай
37. get - До 36. starforlife - Извини и мен, Радо-аркадаш, за флуда:)) Но ако сириозно те занимава този въпрос за "говноядите" - Първо ... ?
15.11.2019 15:46
starforlife написа:
Че и некадърни на всичкото отгоре.

...

А иначе... По темата... Преди дни при Ю пуснах коментар, който хей сега ще пренеса за по-лесно и тук:

В 10-ти коментар ето тук http://peperutka/tq-i-toi/2019/11/09/fake-in-ryshy.1681699 моя милост написа:
Ю, намери и прочети "Червениата лястовица" на Джейсън Матюс.

Или може да гледаш филма - ето линк:
https://www2k/red-sparrow-chervenata-lyastovitsa-2018/
По действителна история е - Джейсън Матюс пише книгата след като се пенсионира от ЦРУ.

ПС: Малко е досадно докато пуснеш филма, защото 3-4 пъти ще те препраща към рекламни страници, но ги затваряш и даваш отново плей и ще тръгне.
Така е въобще на този тракер с филми - всеки филм трябва да те "прекара" през реклами няколко пъти.


... преди да изгледаш "Червената лястовица"?
Ще препоръчам да изгледаш другия филм със сюжет пак на тази основа - казва се "Полковник Редл", в главната мъжка роля Клаус Мария Брандауер?

Вследствие хомо-секс шпионажа, използван още времена на Царското военно разузнаване - имаме така известния Брусиловски пробив? От времена на Първа световна война в периода от 22 май 1916 до 1 ноември 1916 г.?
Осъществил се благодарение хомосексуалната връзка на началник-щаба на Австро-унгарската армия с руския военен разузнувач.
Това се чете и дава, като пример във всички Учебници(специализирани) в раздела касаещ ОСНОВИ НА ВЕРБОВКАТА!
- Това ти казвам аз - ако можеш да приемеш, професионалното мнение на оперативния по криминална, и като такъв и вербовчик?

Същото се използва и досега ... като според ВКУСА НА-обекта на оперативен интерес - разработващия агент, бива от мъжки или женски пол.
цитирай
38. get - До getmans1 - Извини ме Радо-аркадаш, за флуда:)) след който настъпи една такава ... :))
15.11.2019 21:47
... драматична пауза - поради крайната ми откровенност - Но?

Да поставя още една ПИТАНКА - към заядливият ми и всичкознаещ опонент ВВ 1951?

Другарю, Венци - обвинил ме вече в това, че ...
vencivaleri1951 написа:

Злобата ти е ,,съсловна,,-на нереализираните се гащници в униформа.

Защо видите ли - страдал съм от ЗЛОБА ПОРАДИ комплекси за малоценност пред КАТЕДРАЛАТА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДУХОВНА ИЗВИСЕНОСТ - на Владимир Заимов :))

Та след като е ТАКЪВ СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО - да ГО питам?
Смята ли и мойта дребна-злобна особа, в битността си на криминален-разузнавач е ползвала СЕКС-ШПИОНИ в работата си по противодействието срещу - и разкриване на криминалните престъпления?

- След което, отново очаквам да настъпи - драматична ... тишинаа-а ... :)) !
цитирай
39. getmans1 - 38. get - До getmans1 - Извини ме Радо-аркадаш, за флуда:)) след който настъпи една такава ... :)) 21:47
15.11.2019 22:27
get написа:
... драматична пауза - поради крайната ми откровенност - Но?

Да поставя още една ПИТАНКА - към заядливият ми и всичкознаещ опонент ВВ 1951?

Другарю, Венци - обвинил ме вече в това, че ...
vencivaleri1951 написа:

Злобата ти е ,,съсловна,,-на нереализираните се гащници в униформа.

Защо видите ли - страдал съм от ЗЛОБА ПОРАДИ комплекси за малоценност пред КАТЕДРАЛАТА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДУХОВНА ИЗВИСЕНОСТ - на Владимир Заимов :))

Та след като е ТАКЪВ СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО - да ГО питам?
Смята ли и мойта дребна-злобна особа, в битността си на криминален-разузнавач е ползвала СЕКС-ШПИОНИ в работата си по противодействието срещу - и разкриване на криминалните престъпления?

- След което, отново очаквам да настъпи - драматична ... тишинаа-а ... :)) !


... НАЛИ СИ ЗАБЕЛЯЗАЛ, ЧЕ ТОЗИ ПОХВАТ СЕ ПОЛЗВА ОТ НЯКОЛКО ЧОВЕКА, ОСОБЕНО ИНТЕЛЕГЕНТНИ И ВСЕ НАШИ ОПОНЕНТИ, ДО ТАМ ИМ СА ДОВОДИТЕ.... въпрос на ценностна система.
ПАРАДОКСА Е, ЧЕ ЗСЕ ОЩЕ СЕ СМЯТАТ ЗА ЕЛИТ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6052771
Постинги: 2727
Коментари: 26374
Гласове: 9600
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031