Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2019 09:53 - Пак ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 3557 Коментари: 35 Гласове:
7

Последна промяна: 03.12.2019 10:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                   ... ТИЯ УМОРА НЯМАТ

                 / пръДцуцуВИНА от на nvk, сподели и разпространявай /



        Русия с нова хибридка за фалшифициране на българската история –                                 представят окупацията ни като отечествена война    

image

Руският посланик Анатолий Макаров

 

Руското посолство в София обяви нова хибридна акция, целяща фалшифициране на българската история и налагане на митове, вместо утвърждаване на истината. Този път инициативата наречена „Шепа пръст” е на Руската федерация, а целта отново е представяне на съветската армия като освободителка.

На страницата на Руското посолство във Фейсбук е публикувано кратко съобщение за инициативата:

„В навечерието на 75-ата годишнина от победата в Великата Отечествена война 1941-1945 г. в Руската Федерация се реализира международна акция «Шепа пръст», посветена на увековечаване на съветски войници, загинали на територията на Русия и чужди държави.

В тази връзка на 3 декември в 11:00 ч. ще се проведе церемония по символично вземане шепа пръст близо до Паметника-костница на съветските воини в кв. «Лозенец».
Каним всички желаещи да вземат участие в церемонията и да почетат паметта на загиналите воини”.

image

Уж поводът е Великата Отечествена война, но липсва яснота - какво правят чужди съветски войни в българското Отечество, кой ги е канил или в имперските си мераци  Кремъл продължават да ни третират като Задунайска губерния, тоест част от тяхното отечество. Увековечаването и памет за загинали войници неминуемо би се приело като благородна кауза, ако не пропускаме важната подробност, че

на територията на България Червената армия е окупатор

Пред Faktor.bg изследователят Георги Боздуганов, който е и автор на книгата „България военният трофей на Сталин” коментира поредната скандална руска инициатива:

„На територията на България няма загинал нито един руски войник в сражение, или в резултат на някаква съпротива от български войници. Но пък в следствие на извършената през септември 1944 г. окупацията на страната и наложения болшевишки режим е избит целият елит на България, като костите на много от жертвите и до днес са скрити в незнайни гробове. В България има починали няколко съветски войници, но те са ранени на територията на Румъния и Сърбия и докарани у нас за лечение. Печално известен е и случаят в град Бургас, където десетки окупатори от сталиновата армия умират в резултат на препиване с метилов алкохол. С тази нова инициатива, наречена „Шепа пръст”, путинова Русия се опитва да наложи мита, че и в България армията на несъществуващия тогава СССР е дала жертви, за да могат цинично да твърдят, че са ни освободили. У нас тези паметници-могили са ритуални, а под тях няма реално кости на жертви. Такъв е и случаят и с Паметника на съветската армия”.

Категорична позиция по скандалната инициатива изрази и евродепутатът от СДС Александър Йорданов. От години той настоява Кремъл да спре с провокациите си към натовска и европейска България и официално Руската федерация, като правоприемник на СССР,

да се извини на българите за окупацията на страната през 1944 г.,

наложения терор и невинно избитите жертви.

Само преди два месеца българската общественост даде твърд отпор на провокациите на Русия да открие за 9-и септември документална изложба за навлизането в страната ни на Червената армия, която да бъде представена като освободителка. Тогава Външно министерство излезе с остра позиция, в която недвусмислено посочи историческия факт, че всъщност става дума за окупация и поробване със силата на оръжието.

В инициативата на Русия наистина става дума само за шепа родна пръст, но тя ни е скъпа и свидна, още повече когато става дума за използването й за нечисти намерения и исторически фалшификации.




Гласувай:
9



1. eva666 - аз, съм потресена..
03.12.2019 10:09

а, народа/ който/ остана жив, се е предал вече...
само погледни ,бабуля Расса, какви ги..тъпче по 20 ч..в Ефира!!
това, не е случайно, и мисля, да пиша Открито до админа...
долна, и нагла путенска пропаганда ..
цитирай
2. getmans1 - . . . Тукашните капацетитини си ги ...
03.12.2019 10:26
... Тукашните капацетитини си ги премълчават тия факти ... само срещу определени хора се възмущават .
И така погледнато ние с теб трябва да се гордейми ... хахахаха ...

eva666 написа:

а, народа/ който/ остана жив, се е предал вече...
само погледни ,бабуля Расса, какви ги..тъпче по 20 ч..в Ефира!!
това, не е случайно, и мисля, да пиша Открито до админа...
долна, и нагла путенска пропаганда ..

цитирай
3. milady - /дюнметата, не заспиват, нито за миг...
03.12.2019 10:46

аз не се боря за блогово "признание, гет../имам безсрамно Голяма популярност
нещоо, мноогоо по ГОЛЯМО, мира не ми дава..
ПАНтюркизъма и пУТинизЪма, ще ни изтрият../ ТО се вижда и с просто око..
това е непоносимо за моята Свободна душа..
цитирай
4. getmans1 - . . . Аз пък се сещам, как горди бъл...
03.12.2019 10:57
... Аз пък се сещам, как горди българЕ се дразнеха от държанието на ББ когато последненият се мъчеше да убеди Ердоган да озапти потоците мигранти, как го плюеха че урежда ЕСда плати на Турция да задържи бегълците ... според мен много добър ход ... същите тези горди българи се подмокрят от кеф гледайки друждата на Ердоган и Путин
Наистина дружбата между тия двамата е доста притеснителна за нас ... особено като в гръб са „братятата„ ни сърби.

milady написа:

аз не се боря за блогово "признание, гет../имам безсрамно Голяма популярност
нещоо, мноогоо по ГОЛЯМО, мира не ми дава..
ПАНтюркизъма и пУТинизЪма, ще ни изтрият../ ТО се вижда и с просто око..
това е непоносимо за моята Свободна душа..

цитирай
5. cortana - Гети, привети! :)
03.12.2019 12:17
Наминавам аз този път да демонстрирам присъствие! :) И как иначе, след като 'съм' клонинг на знаеш КОГО, а той в момента сладко спи, магарето му с магаретата!! :):):)))
Първо в рамките на шегата разбира се да ти се накарам, че вчера не ми оказа подкрепа при какината кофичка и ме остави като една същинска Саша Матросова сама да се гавря с ТЯХ с 'голи гърди'. :):):) :):):)))
А сега по темата, неизчерпателно, но относително сериозно:
България е избрала път. Пътят да върви с и към Европа. Правилен или не дотам (естествено, че е правилен), този път е национална рамка и всеки в границите на държавата ни трябва да го отстоява и да не му пречи по какъвто и да е начин. Това при русофилството не е така и те с чиста съвест могат да се разглеждат като национални предатели в светлината на чисто моралните норми на поведение. Нещо повече: когато действията прекрачват тези нормални норми, бих казала, че вече отиват в ресор, който е предмет на наказателното право, най-малкото, защото се явява вид подривна дейност спрямо държвата, а това вече е наказуемо.
В тази светлина на мисли, на територията на страната ни няма място за каквито и да е подобни изяви, чиято прикрита, но основна цел е подривна дейност. Прикрита зад някакъв вид уж почит към загинали и то за свободата ни чужди ОКУПАЦИОННИ елементи. Каква свобода? Кои освободители и от какво освободили ни? За сметка на последвало какво? Ок, приемаме, че са ни освободили и дори с голяма доза търпимост не го оспорваме в основи. Но не е ли освободител този, който помага и след това се оттегля, оставяйки освободения да се развива както намери за добре? Внасянето на ЧУЖД ред и порядки в продължение на десетилетия след така нареченото 'освобождение' вече не е ли нещо съвсем различно от една 'братска', както се опитват да я изкарват, обич?
Аз не се чувствам сестра на когото и да е другиго, освен на родните си двама братя и не ми харесва някой насила да ме принуждава да го правя, да се чувствам такава и то на един цял народ.
Съществената дума тук е 'насила'!
(Която в случая е една дума, икономчо!:):))
цитирай
6. cortana - ПП:
03.12.2019 12:19
И Гети..... Много поздрави от прекланящото се магаре на Фриско!! :):):)))
На Вас също, миси Юлия! :):):) :):):)))
цитирай
7. vencivaleri1951 - Хайде малко признателност и придържане към фактологията
03.12.2019 14:14
Ще се опитам да направя коментар главно с въпроси
- Отрека ли е някога Русия , че на 5 септември е обявила Война на България с последваща я окупация. Няма ли и официален салют по този случай в Москва.
- Не извършва ли България в съвсем кратко време преди да влезе Трети Украински
Фронт в нас логистична подкрепа в полза на Вермахта, пропускайки с оръжието си дори, германски подразделения, които панически отстъпват от Източния фронт. ?
България е могла без много усилия да обезоръжи тези подразделения- имала е и количествено и морално превъзходство пред отстъпващи те германски части.
-Изпълнили ли сме по това време поетото в Цариград обещание на Багрянов да излезем от пакта и обявим война на Райха и съюзниците му? Арестували ли сме и подготвили ли сме за трибунал виновниците за вкарването на страната в пакта- също обещано пред съюзниците в Цариград.
-по време на обявяванената ни война България не държи ли първи и втори окупационен корпус съответно в Югославия и Гърция и администрирали определени територии не се ли явява с действията си и фактически участник във военни действия срещу Съюзниците, а и в Холокоста. Не беше ли заради тези ни действия разрушена столицата.? Да припомним заради участието ни на страната в пакта руснаците минаха през нас, а съюзниците им разрушиха София избивайки близо 4000 мирни души, и инвалидизират над 10 000. Не е коректно като морал да правя следващата съпоставка, но документално По време на бомбардировките загиват повече хора , отколкото по време на репресиите след 9ти септември. По време на бомбардировките са инвалидизирани повече хора отколкото са били след репресиите политическите затворници. Справка в Народното събрание-поименно обезщетенията за кръвнина и за лагери и затвори. Има известен цинизъм е това сравнение, но документално нещата стоят така.
- не загиват ли от 30 до 50% хоспитализираните сред раняване? Тези хора не са ли жертва на войната? Могила не заслужават ли? Къде е проблемът за шепата пръст. Да не забравяме че сме окупирани не само от СССР, а и от съюзниците им. Последните също имат своите могили и имат според мен правото на памет и шепа пръст. Костницата в Лозенец е на триста метра от тази на англоезичните летци. Не мисля че костите на едните и другите воюват по между си. Във война се опитват да ги вкарат капацитети от рода на Боздуганов- личният масажист на ,,Втори адвокатски колектив,,
Очаквам да се включи и експертът Харизанов, чиято главна експертиза се свързва с издавянето на хората от село Бисер. Техните могили са неговата компетентност!
цитирай
8. vencivaleri1951 - И защо признателност
03.12.2019 14:43
България е единствена страна в пакта, която не само, че не загуби територия, а и остана Южна Добруджа, анексирана главно с протекцията на Хитлер. Когато на мирната Конференция в Париж гърците подкрепени от французи и англичани поискаха Родопите 10000км2, кой ни Подкрепи? И основният аргумент на тази състояла се подкрепа не бяха ли солдатите в центъра на Европа. Силата им бе основната причина фашистка и антисимитска Европа да си седне гузно на задните части и да не устрои втори Ньой на българите. И народът български знаеше тогава на кого да вярва и на кого да се уповава. ,,Архивите с посрещането на окупаторите са живи,,
цитирай
9. vmir - Венци, не ти ли се струва,
03.12.2019 16:11
че когато те пребие някой, защото си му се ерчил (без значение основателно или не), не говори добре за нивото на достойнството и морала ти, ако след това се жалваш.
Войната е легитимация на убийствата от страна на участниците в нея (все едно кой каква позиция или основания има). Не мислиш ли, че е прекалено перфидно да сравняваш жертвите от войната с жертвите в мирно време?
цитирай
10. cortana - Не само това, Вмир. :)
03.12.2019 17:08
Другарят Венци се опитва да сложи под един общ знаменател отнемане живота на чужди и отнемане живота на свои. В смисъл, че по време на война принципно представители на един народ или коалиция отнема живота на друг народ или коалиция, докато по времето на въпросното 'освобождение' за което се иска признателност, българи отнемат живота на българи. Каква перфидност виждаш тук? Това си е чиста проба братеубийство, но изповядващите този режим имат сега наглостта да искат братска любов спрямо наложилите същото това братеубийство и принципно са готови да го върнат дори с цената на същото.
цитирай
11. cortana - Освен това, другарю Венци, срам за белите Ви коси.
03.12.2019 17:10
Срам, защото Вие имате изключително изкривени представи за житейските ценности.
Това естествено е лично мое мнение, но представете си то се гради на релевантни (и ноторни, и ноторни:) обосновки. Да пояснявам ли защо и какво имам предвид?
Кой вариант искате: краткият или дългият, с препоръките от една жена наполовина на годините Ви, но явно с много по-правилни разбирания за живота и неговите принципи и ценности?
цитирай
12. vencivaleri1951 - Определено съм съгласен с теб
03.12.2019 20:08
Ценностната ми система е доста по ,,встрани,, от ребрата с бира, Таралясникът който карам, майце- ругателския изказ, неблагодарност към народите проливали кръвта си и за нас. Отворил съм много по малко от 9000 книги, но за сметка на това нужните.
quote=cortana]Срам, защото Вие имате изключително изкривени представи за житейските ценности.
Това естествено е лично мое мнение, но представете си то се гради на релевантни (и ноторни, и ноторни:) обосновки. Да пояснявам ли защо и какво имам предвид?
Кой вариант искате: краткият или дългият, с препоръките от една жена наполовина на годините Ви, но явно с много по-правилни разбирания за живота и неговите принципи и ценности?[/quote]
цитирай
13. vencivaleri1951 - Вмире, написах за некоректността на сравнението
03.12.2019 20:40
Иначе по темата, не виждам никаква необходимост от истерия за това, че Русия е решила да отбележи по свой си начин 75 годишнината от войната. Какъв е проблемът с шепите пръст от братските могили?
Проблемът е друг и не е въпросът в честването. Фашистка и антисимитска Европа, която и до днес е такава не може още да прости , че Съветите и ,, редактираха ,,сценария. Погледнете в центъра на Европа /прага/ се води дебат дали да се издигне паметник на осъдения в Нюрнберг престъпник- генерал Власов. Фактично армията му бягайки от руснаците минава през германците в Прага да се предаде на янките. Това достатъчно ли е за монумент, като се има предвид резнята която е съпътствала
винаги движението на армията му. Може ли и ние да вдигнем монумент на фюрера за Добруджа. Виждаме как дефилират със свастики подразделения в Украйна и Прибалтика с лозунги- жиди на ножи. Европа уж се покланя пред жертвите на Холокоста, но се прави, че не вижда какво се случва. Нито една страна не върна на евреите заграбеното съгласно антсимитското законодателство. Нито една, а се случи в цяла Европа. Близките до Властта ограбиха бизнес, капитал, драгценности, жилища на евреите и никъде не върнаха нищо.

quote=анонимен]че когато те пребие някой, защото си му се ерчил (без значение основателно или не), не говори добре за нивото на достойнството и морала ти, ако след това се жалваш.
Войната е легитимация на убийствата от страна на участниците в нея (все едно кой каква позиция или основания има). Не мислиш ли, че е прекалено перфидно да сравняваш жертвите от войната с жертвите в мирно време? [/quote]
цитирай
14. getmans1 - . . . „Прекаленият светец и Богу не е ...
03.12.2019 21:09
... „Прекаленият светец и Богу не е угоден„ ... vencivaleri1951 - престани да се правиш на БЛОГОВАТА СЪВЕСТ или не го прави в моят блог, ... тук в блога имаш достатъчно приятели които спешно се нуждаят от твоята помощ ... а има и още други неща които ти пречат да се изяваш като съдник.

Когато vencivaleri1951, говориш за брой „репресии„ след 09.09.44 НАЙ-НАГЛО ЛЪЖЕШ ... сам ти си казвал, че още първите месеци който е трябвало си го е получил, без съд и присъда ... тук нищо не казвам за Белене и лагерите, и свинете, най-верните ви помощници.
Тук не казвам за оградената държава и застреляните КОНТРАБАНДИСТИ ... нито пък за НАСИЛСТВЕНАТА колективизация ... не става дума и за ЕЛИТА, който си изградихте.
Не става въпрос и за това, че тогавашна Русия отказа 16 репубика, сигурно от световна срама.
Не става дума и за танкове които бяхте готови да изкарате срещу народа си ... нито за нескопосаният ви преход към пазарна икономика когато ограбихте тотално държавата.

ТУК СТАВА ВЪПРОС, ЧЕ СТЕ ГОТОВИ ЩЕПА ПО ШЕПА ДА ПРЕДАДЕТЕ БЪЛГАРИЯ ...


vencivaleri1951 написа:
Ценностната ми система е доста по ,,встрани,, от ребрата с бира, Таралясникът който карам, майце- ругателския изказ, неблагодарност към народите проливали кръвта си и за нас. Отворил съм много по малко от 9000 книги, но за сметка на това нужните.
cortana написа:
Срам, защото Вие имате изключително изкривени представи за житейските ценности.
Това естествено е лично мое мнение, но представете си то се гради на релевантни (и ноторни, и ноторни:) обосновки. Да пояснявам ли защо и какво имам предвид?
Кой вариант искате: краткият или дългият, с препоръките от една жена наполовина на годините Ви, но явно с много по-правилни разбирания за живота и неговите принципи и ценности?


цитирай
15. getmans1 - . . . майце- ругателския изказ, н...
03.12.2019 21:23
vencivaleri1951 написа:
... майце- ругателския изказ, неблагодарност към народите проливали кръвта си и за нас.


... И по тая тема ти видяхме ценностната ти система...
цитирай
16. cortana - :) :) :)
03.12.2019 21:30
vencivaleri1951 написа:
Ценностната ми система е доста по ,,встрани,, от ребрата с бира, Таралясникът който карам, майце- ругателския изказ, неблагодарност към народите проливали кръвта си и за нас. Отворил съм много по малко от 9000 книги, но за сметка на това нужните.
От правилните книги, другарю Венци, човек се научава какво е това чест и достойнство. Научава се, че подлостта и лъжата са непристойни. Научава се, че отстояването на истината е нещо, което трябва да стои в началото от редичката му качества. Научава се, че уважението не е мръсна дума.
Да изброявам ли още десетки неща, които при Вас не само липсват, а напротив, обругани са?

Ще Ви припомня само едни мои думи от под по-предходния постинг на Гети, спямо които Вие проявявате поведение на оглушки и по този начин с конкретен пример показвате, че изброените качества Ви липсват. Самоцитирам се:

Спомняте ли си какъв театър разиграхте спрямо това?
Първо щеше да е само да се върнете от морето.
После беше, че Жоро нямал фейсбук и скайп.
След това аха, аха, чакахме жена Ви да се прибере, че снимката била на нейния гсм.
След това стана, че не можете да качвате снимки тук. От незнание. При все, че се вижда колко е истина.
След това стана, че било нечетливо кръщелното.
Накрая обещахте да го изпратите в Амстердам. Вие обещахте! Сам! Никой не Ви е притискал за това.
Сега пък скъпо щяло да Ви бъде. На Вас??! Който вземате 'значително над 4 хил.', цитирам Ви, от наем само на къщата Ви??! Отделно ни се нахвалихте в колко дружества сте в борда, или си измислям?
Вие лъжете както дишате, другарю!
И точно за това Ви говори не само Гети!

Но, ок, на лични ми напишете телефона си. Ще Ви се обадя ЛИЧНО и ЛИЧНО АЗ ще мина когато и на двамата ни е удобно, където и на двамата ни е удобно, да взема ксерокопието на кръщелното. Тъкмо ще видите Жоро в женски облик :):):), не че ще спрете с глупостта да ме изкарвате негов клонинг. :)
Да Ви видя сега какво ще измислите, другарю Венци. :)

ПП: Дори не е нужно да копирате кръщелното си, на никого не му е притрябвало, въпросът тук е принципен. Просто го носете на срещата да го видя с очите си. Без дори да го докосна. :)
цитирай
17. getmans1 - . . . Здравей КОРТНИ, . . . Адски съм ...
03.12.2019 21:37
... Здравей КОРТНИ, ... Адски съм зает, днес даже носът не можах да си покажа на вън и единственото успокоение е, ... че се очертава и още ПО ... ХАХАХАХА ... видиш ли как се успокоявам ... ХУБАВОТО на село ми излиза скъпо през зимата ама повечето си е повече ...
Иначе пък блога ми е като крайпътех хан ... ТАМ ДЕТО МЕ КАНИШ ... МНОГО ПОСТНО ... И МИ ВТРЪСНАЛО


cortana написа:
...
Първо в рамките на шегата разбира се да ти се накарам, че вчера не ми оказа подкрепа при какината кофичка и ме остави като една същинска Саша Матросова сама да се гавря с ТЯХ с 'голи гърди'. :):):) :):):)))
цитирай
18. cortana - :)
03.12.2019 22:47
getmans1 написа:
... ТАМ ДЕТО МЕ КАНИШ ... МНОГО ПОСТНО ... И МИ ВТРЪСНАЛО
О, аз не те каня, Гети. :) Шегувах се! :):)
Иначе, ми постно е, да. То при преживящите комунистическа слама дори и лай.ата им постни. :) :) :)))
:) :) :)
цитирай
19. cortana - Щях да забравя, Гети. :)
03.12.2019 22:55
Щях да забравя да поднеса извиненията си за 'спама'. :)
Надявам се да разбираш, че макар и 'спам', целта ми е да покажа отделните дръвници (негативи) в гората (идейната несъстоятелност) при компанийката на блоговите лилипути. :)
Защото нямат капчица чест и достойнство, но са с огромните претенции. И защото точно тези им негативи, притежавани от тях като бивши разни ръководни (партийно спуснати) кадри (парашутисти) по хоризонтал и вертикал, ни докараха до това състояние.
И имат наглостта да претендират отново да го правят.
цитирай
20. get - Венци, ТОЧКА ПО ТОЧКА - мога до оборя ВСЯКА ЕДНА ОТ ВИСОКОПАРНИТЕ ТИ ШИТНИ ... с които ?
03.12.2019 23:15
vencivaleri1951 написа:
Иначе по темата, не виждам никаква необходимост от истерия за това, че Русия е решила да отбележи по свой си начин 75 годишнината от войната. Какъв е проблемът с шепите пръст от братските могили?
Проблемът е друг и не е въпросът в честването. Фашистка и антисимитска Европа, която и до днес е такава не може още да прости , че Съветите и ,, редактираха ,,сценария.
...


... се явяваш разпален ЗАЩИТНИК, НА ЕДНА ОТ СТРАНИТЕ-агресорки И С ТОВА ВИНОВНИЧКА ЗА ЗАПОЧВАНЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!!
С трагичен резултат за вкараната против волята й в нея, България!

- Срама НЯМАШ !! ... с плонжовете си В ЗАЩИТА ЧЕСТТА(ако такава изобщо има ) РУСИЯТА!?
- И по този начин ХРАЧЕЩ И ОПЛЮВАЩ СТРАНАТА В КОЯТО СИ РОДЕН - но на която отдавна си престанал да бъдеш неин ДОСТОЕН гражданин!!

Абе вие с Рустам заслужавате - палмата за най-голям дебил на блог бг. - Бре!

А че сте ДЕБИЛИ ГОВОРИ ТОВА, ЧЕ ЧЕСТВАТЕ в угода на ОКУПАНТА НА БЪЛГАРИЯ ... 75 СЕДЕМДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ ОТ КРАЯ НА ОТЕЧЕСТВЕНАТА ВОЙНА ?
Сякаш за болшевишка Русия войната започва ЕДВА в 1941-ва а не както Е ИСТИНАТА в 1939 година?! ... и то с участие на същата ВЪВ ДВЕ ВОЙНИ!!

Като и в двете - РУСИЯ Е АГРЕСОРА !!!
цитирай
21. getmans1 - . . . Моля, моля, . . . нали рекох, тук ...
03.12.2019 23:22
... Моля, моля, ... нали рекох, тук при мен е ... ДЕЛИОРМАНСКИ ХАН, вход свободен ... и демократичен. Тривагонното кофи хептен ми обърка представата за СПАМ ... та как да ходя там ... ПЪК И НЕГО клично здрави здрава модераторка го варди ... без хрема ... УЖАСт.



cortana написа:
Щях да забравя да поднеса извиненията си за 'спама'. :)
Надявам се да разбираш, че макар и 'спам', целта ми е да покажа отделните дръвници (негативи) в гората (идейната несъстоятелност) при компанийката на блоговите лилипути. :)
Защото нямат капчица чест и достойнство, но са согромните претенции. И защото точно тези им негативи, притежавани от тях като бивши разни ръководни (партийно спуснати) кадри (парашутисти) по хоризонтал и вертикал, ни докараха до това състояние.
И имат наглостта да претендират отново да го правят.

цитирай
22. starforlife - Радо, здраво.
04.12.2019 04:16
Наминавам много набързо преди да отида на вечеря, колкото да демонстрирам ненапускане.
цитирай
23. starforlife - Венци, много е забавно да се обръщаш към Корти като към мен, но...
04.12.2019 04:18
Но както точно ти го е казала тя: Една бърза среща с нея за историческото ти кръщелно от твоя страна ще остане с оглушки, защото как после вече тя ще съм аз?

Все пак не забравяй, че аз продължавам да го чакам на адреса си в Амстердам. Обещал си. Не, че Думата ти е Мъжка и значи нещо де.
А иначе и това ти е казано точно: За кръщелното ти ни е през... нали. Въпросът е принципен и най-вече касае наглостта ти.
цитирай
24. getmans1 - Наминавам много набързо преди да ...
04.12.2019 05:57
starforlife написа:
Наминавам много набързо преди да отида на вечеря, колкото да демонстрирам ненапускане.


... Здравей СТАР, аз вече съм на ДОБРО УТРО, че днес пък ще прескоча до сърцето на ... Делиормана
цитирай
25. vmir - Добро утро на пребиваващите в България и лека нощ на Жоро в Клифорния.
04.12.2019 08:47
Комунизмът е най-евтиния начин да се оправдава експлоатацията на наивните и домогване до плодовете на чуждия труд. Превръщането му в приоритет обезсмисля честта и достойнството като ги заменя с наглост, простащина или лицемерие, измама и клеветничество. Организацията при комунизма е групиране и единодействие между простаци и лицемери. Това се вижда ясно в блога - ВВ1951 например е специализиран в лицемерието и се подвизава с претенция за морален критик, дори изтънчен естет и народен човек, но по отношение на отявлената простащина, примитивно завистничество и срамотна повратливост на кореша си Икомунист0 e напълно толерантен и дори съпричастен. А това, че Икомунист0 повратливо го играе и "пръв капиталист" е направо балсам за моралната му хигиена. Защото комунизма е обединение на всякакви типове, готови на всичко, за да обсебват чуждите усилия.

Успешен ден на хората, неподатливи на примитивните комунистически изкушения.
цитирай
26. vencivaleri1951 - Гет, престани с тази претоплена манджа,
04.12.2019 09:25
Много преди пакта Рибентроп Молотов имаме Мюнхенското споразумение. От 34та година е договора на Полша с Германия за приятелство. Същите тези поляци ще се възползват от слабата позиция на чехите след Мюнхен и заедно с германците ще отхапят територия. Няма да закъснеят и маджарите. И хайде да си припомним какво прави Армия Крайова в Белорусия и Украйна- същото което правят бандеровци с
поляците в Галиция. И кой администрира еврейското гето във Варшава и другите градове? Кой ги организираше към газовите камери? Не бяха ли същите свободолюбиви поляци? Не ограбиха ли те техните си евреи. Ние не нравехме ли същото? Създадохме си съответния закон, сложихме им звездите и ги ограбихме.след 10 ноември направихме реституция и дадохме отново заграбените имоти на наследниците
на грабителите. Когато твоят съгражданин Ешкенази повдигна остро въпроса за този повторен грабеж никой не чу думите му. После той се удави със скутер!?
Франция не прави нищо по различно. Пуска свободно немците, на практика правителството във Вили е сателитно на германците. С пълна пара граби и депортира евреите. И така е в цяла Европа. С малки изключения Старата госпожа е прегърнала нацизма и
затрива ,,не арийците,, Тоест просветена и хуманна Европа унищожава цели етноси и никой не може да ме убеди че го е правила под натиск. Достатъчно е да погледнем архивите за погромите и ще видим, че е правено страстно и убедено. И после СССР разпалил войната. Да, правили са И ТЕ договор за приятелство и търговия, но кой няма такъв договор? Сталин е изпитвал страх от германците и той е бил съвсем основателен след почти фиаското във войната с фините. Разбира, че нищо добро не ги чака след като малка Финландия им причини такива загуби. Започва да търси мир и на моменти дори е в унизителната позиция на ,,мюнхенци,, -само и само да печели време.
Война в онзи момент е гибелна и пактът се сключва, но в него няма и дума за расизъм. Не се променя законодателство на тази основа. Така ли е в Европа обаче??? Да СССР си връща загубеното от Бресткия мир, но това донякъде е исторически справедливо
според Съветите- тези територии още от Петър и Екатерина са в състава на империята. Не това обаче
пали войната. За мен ВСВ започва през лятото на 41ва, защото Европа вече се е предала , или по точно отдала на германците и е застанала рамо до рамо с тях срещу Съветите. Криви излизат сметките и червено знаме имаме над Райхстага. Десетилетия Европа срамежливо мълчеше и се представяше за жертва. Днес , когато поколенията свидетели на войната си отидоха или си отиват, взе да пише ,, личен дневник,, Дневник на почтена дама, която услужливо е забравила курварлъка си. А той е съществувал винаги и съществува. Европа и с Карл, и с Наполеон, и с Хитлер , все е била зад и с тях против Русия. Днес отново !


quote=get]
vencivaleri1951 написа:
Иначе по темата, не виждам никаква необходимост от истерия за това, че Русия е решила да отбележи по свой си начин 75 годишнината от войната. Какъв е проблемът с шепите пръст от братските могили?
Проблемът е друг и не е въпросът в честването. Фашистка и антисимитска Европа, която и до днес е такава не може още да прости , че Съветите и ,, редактираха ,,сценария.
...


... се явяваш разпален ЗАЩИТНИК, НА ЕДНА ОТ СТРАНИТЕ-агресорки И С ТОВА ВИНОВНИЧКА ЗА ЗАПОЧВАНЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!!
С трагичен резултат за вкараната против волята й в нея, България!

- Срама НЯМАШ !! ... с плонжовете си В ЗАЩИТА ЧЕСТТА(ако такава изобщо има ) РУСИЯТА!?
- И по този начин ХРАЧЕЩ И ОПЛЮВАЩ СТРАНАТА В КОЯТО СИ РОДЕН - но на която отдавна си престанал да бъдеш неин ДОСТОЕН гражданин!!

Абе вие с Рустам заслужавате - палмата за най-голям дебил на блог бг. - Бре!

А че сте ДЕБИЛИ ГОВОРИ ТОВА, ЧЕ ЧЕСТВАТЕ в угода на ОКУПАНТА НА БЪЛГАРИЯ ... 75 СЕДЕМДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ ОТ КРАЯ НА ОТЕЧЕСТВЕНАТА ВОЙНА ?
Сякаш за болшевишка Русия войната започва ЕДВА в 1941-ва а не както Е ИСТИНАТА в 1939 година?! ... и то с участие на същата ВЪВ ДВЕ ВОЙНИ!!

Като и в двете - РУСИЯ Е АГРЕСОРА !!![/quote]
цитирай
27. get - До 26. vencivaleri1951 - Венци, престани с този изтъркан приьом: "А вие защо биете негрите си ?"
04.12.2019 10:37
get написа:
vencivaleri1951 написа:
- Гет, престани с тази претоплена манджа,


... се явяваш разпален ЗАЩИТНИК, НА ЕДНА ОТ СТРАНИТЕ-агресорки И С ТОВА ВИНОВНИЧКА ЗА ЗАПОЧВАНЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!!
С трагичен резултат за вкараната против волята й в нея, България!

- Срама НЯМАШ !! ... с плонжовете си В ЗАЩИТА ЧЕСТТА(ако такава изобщо има ) РУСИЯТА!?
- И по този начин ХРАЧЕЩ И ОПЛЮВАЩ СТРАНАТА В КОЯТО СИ РОДЕН - но на която отдавна си престанал да бъдеш неин ДОСТОЕН гражданин!!

Абе вие с Рустам заслужавате - палмата за най-голям дебил на блог бг. - Бре!

А че сте ДЕБИЛИ ГОВОРИ ТОВА, ЧЕ ЧЕСТВАТЕ в угода на ОКУПАНТА НА БЪЛГАРИЯ ... 75 СЕДЕМДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ ОТ КРАЯ НА ОТЕЧЕСТВЕНАТА ВОЙНА ?
Сякаш за болшевишка Русия войната започва ЕДВА в 1941-ва а не както Е ИСТИНАТА в 1939 година?! ... и то с участие на същата ВЪВ ДВЕ ВОЙНИ!!

Като и в двете - РУСИЯ Е АГРЕСОРА !!!


Говорим ЗА БЪЛГАРИЯ - в КОНТЕКСТА: Каква е РУСИЯ спрямо нас?!!!

ВЕНЦИ КАЗВА: Освободителка!
АЗ: Окупаторка на България.
ВЕНЦИ ТВЪРДИ: Русия винаги е била НАПАДАНА ОТ ЕВРОПА?
АЗ ПИТАМ: В контекста "Европа" - КЪДЕ ВИЖДАШ БЪЛГАРИЯ да е извършвала АГРЕСИВНИ ДЕЙСТВИЯ СПРЯМО РУСИЯ?
ВЕНЦИ БЪРКАЙКИ ГЛУПАВО - ТВЪРДИ:
"Сталин е изпитвал страх от германците и той е бил съвсем основателен след почти фиаското във войната с фините."
А АЗ СЛЕДВА ДА МУ ПРИПОМНЯ:
Сталин ВЪОБЩЕ НЕ ГО Е БИЛО СТРАХ ОТ ХИТЛЕР - ТЪЙ КАТО?
Предварителните ПАЗАРЛЪЦИ(ако искаш наречи ги ПРЕГОВОРИ ?) между СТАЛИН - ХИТЛЕР начеват, още от НАЧАЛОТО на 1935 г. чрез ИЗПРАТЕНИЯ В БЕРЛИН ЗА ЦЕЛТА - ЛИЧЕН И СПЕЦИАЛЕН пратеник КАНДЕЛАКИ(Давид Владимирович) на ПЪРВИЯ/СТАЛИН с ВТОРИЯ/ХИТЛЕР!
И от това ПЪРВО:
А// Се подписва Пакта известен, като Молотов-Рибентроп от 23 август 1939 г. ! Запомни ДАТАТА?
Б// Към същия (договора !) има ТАЙНО СПОРАЗУМЕНИЕ с договорености: РАЗДЕЛЯНЕ "СФЕРИ НА ВЛИЯНИЕ" МЕЖДУ СССР и РАЙХА! ... по силата на което е ЗАВЛАДЯНА ПОЛША! - а ФИНЛАНДИЯ Е В СФЕРАТА НА РУСИЯ!
В// ВСЛЕДСТВИЕ НА ТЕЗИ ДОГОВОРЕНИ "СФЕРИ НА ИНТЕРЕСИ" - Съветска Русия започва АГРЕСИВНАТА СИ ВОЙНА СРЕЩУ ФИНЛАНДИЯ ... Забележи кога?
- На 30 ноември 1939 год.!

С допълнението ВЪВ ФИНЛАНДИЯ - ЕВРЕИ НЯМА! ... та да ги спасява СССР от Холокоста, организиран им от Европа?
- Тогава ... за какво воюва СССР? ... за какво ОКУПИРА И БЕСАРАБИЯ през юни 1940 год.

П.П.
Виж какво обяснява, тази етническа бъргарка за?
"О репрессиях руских в 1940-м и 1946 годах в Бессарабии"?

Адрес:
https://www.youtube.com/watch?v=r3p6IRMvZ94

Е-ех, отново! - Крым наш! - но в по-старо издание от 1940 и 1946 години?
цитирай
28. vencivaleri1951 - Гет,
04.12.2019 12:54
Първо, във Финландия има евреи....руски евреи, но евреи. Наследници са на руски военни, които след службата си остават там. Други евреи са без достъп във Финландия. Не знам дали знаеш, но равни права евреите там получават едва след октомври 1917 година. Антисемитизмът им остава от шведите. Аз и за това наричам Европа антисимитска. Тя е вървяла колективно и след Карл Наполеон, и след Хитлер.
Войната с Финландия е главно заради Финския залив. Несправедлива е, СССР е агресор и получава сериозен урок по мъжество и патриотизъм. Впрочем Западна Европа лъже, че ще помогне и с материална част, и с личен състав, но ги оставя сами.

За България. Откровено казано не знам защо СССР официално обявява война на страната ни чак на 5 септември. Едното тълкувание е, че не е искал да наруши договаря между съюзниците , където е записано, че те нямат право да сключват примирие сепаративно и че автоматично всяка от подписалите е във война със страни воюващи с някой от съюзниците. Нещо като чл 5 в договора в НАТО. То поради този договор, поне формално е отказан мир на Багрянов.
Лично аз си мисля, че е въпрос на суета и пропаганда. Салют в Москва и още една страна от съюзниците на Хитлер е капитулирала. С обявена война, или без нея всичко е решено в Ялта вече. Иначе ти като военен би трябвало да си наясно, че поводи за война много. Администрираме с окупационни корпуси територии в Гърция и Югославия, освобождавайки с това числен състав на германците за Източния фронт. Нас англоезичните ни бомбардират именно заради това ни действие, а не заради изцепката да им обявим война.
След това България извършва редица логистични движения в помощ на Вермахта срещу Русия. Транспорт на материална част, личен състав, доставка на хранителни, кожени и текстилни продукти. Извършва се всеобхватна и радикална пропаганда в ущърб на Русия по време на войната.
Защо почитам 9ти май. Просто и разбираемо е. Баща ми участва в тази война и като част от съпротивителното движение в Югославия, и като офицер по късно в двете фази на войната. Оцелял е, победил е и съм се родил аз. Родиха се след мен деца, внуци...Ти може би имаш своите интереси в полза на Райха и ако също простичко обясниш ще ги разбера. Едва ли ще се съглася, но ще ги разбера.



quote=get]
get написа:
[quote=vencivaleri1951] - Гет, престани с тази претоплена манджа,


... се явяваш разпален ЗАЩИТНИК, НА ЕДНА ОТ СТРАНИТЕ-агресорки И С ТОВА ВИНОВНИЧКА ЗА ЗАПОЧВАНЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!!
С трагичен резултат за вкараната против волята й в нея, България!

- Срама НЯМАШ !! ... с плонжовете си В ЗАЩИТА ЧЕСТТА(ако такава изобщо има ) РУСИЯТА!?
- И по този начин ХРАЧЕЩ И ОПЛЮВАЩ СТРАНАТА В КОЯТО СИ РОДЕН - но на която отдавна си престанал да бъдеш неин ДОСТОЕН гражданин!!

Абе вие с Рустам заслужавате - палмата за най-голям дебил на блог бг. - Бре!

А ч
цитирай
29. get - До 28. vencivaleri1951 - Бе Венци, баща ми като е ремсист от преди сталинградската битка - Дай сега и аз да си ... ?
04.12.2019 13:47
...дай и аз сега кат, теб да си кривя душата ИЗКАРВАЙКИ ОТ ОКУПАТОРКА - ОСВОБОДИТЕЛКА РУСИЯТА ?
vencivaleri1951 написа:


Първо, във Финландия има евреи....руски евреи, но евреи. Наследници са на руски военни, които след службата си остават там. Други евреи са без достъп във Финландия. Не знам дали знаеш, но равни права евреите там получават едва след октомври 1917 година. Антисемитизмът им остава от шведите. Аз и за това наричам Европа антисимитска.

За руските военни-кантонисти останали в Финландия след револЮцията? - Те са 1 500 броя. По време на войната НЕ Е ИМАЛО НИКАКВИ ПРЕСЛЕДВАНИЯ НА СЪЩИТЕ!
А по-скоро финските евреи, се прпоявяват като патриоти БИЕЙКИ СЕ СРЕЩУ АРМИЯТА НА ЧЕРВЕНИЯ МОРДОР!

Не знаеш ли ЗАЩО СССР НЕ НИ Е ОБЯВИЛ ВОЙНА ... ама наистина?!
vencivaleri1951 написа:

За България. Откровено казано не знам защо СССР официално обявява война на страната ни чак на 5 септември. Едното тълкувание е, че не е искал да наруши договаря между съюзниците , където е записано, че те нямат право да сключват примирие сепаративно и че автоматично всяка от подписалите е във война със страни воюващи с някой от съюзниците. Нещо като чл 5 в договора в НАТО. То поради този договор, поне формално е отказан мир на Багрянов.
Лично аз си мисля, че е въпрос на суета и пропаганда.


- Ами защото САМИТЕ РУСНАЦИ СА НИ КАРАЛИ ДА СЕ ВКЛЮЧИМ ПРЕЗ 1940 год. на СТРАНАТА НА ГЕРМАНИЯ ... и то ПАК ПОВТАРЯМ?!!
Още през м.ноември 1940 год. е това!!!
- За това пише в дневника си Георги Димитров!
- За това пише Върбан Ангелов, виден комунист към това време и събития.
- За това пише и Н. Вапцаров.
- За това пише и принцеса Евдокия.
- За това пише и в протоколите и дипломатическите документи на Царство България от края на 1940 год. КОИТО ДОКУМЕНТИ, СЪОТВЕТНО ПРЕЗ 1945 г. СССР ни ги отмъкна ПОД ПРЕДЛОГ, ЧЕ СА ВОЕННА ПЛЯЧКА! И същите стоят БЕЗ осигуряване на ДОСТЪП В ДЪРЖАВНИЯ АРХИв на Руската федерация И ДО НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ!

Дебили сте двамата с Рустам!! Оплювайки България и Нас!

П.П.
И понеже постоянно ми навираш в лицето АНТИСЕМИТИЗМА НА ЕВРОПА в частност Карл и шведската държава - само упоменавам?
С ПЪЛНИ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА в Швеция ЕВРЕИТЕ СЕ СДОБИВАТ през 1870 год.!!
- А в Русия ЗНАЕШ ЛИ КОГА Е СТАНАЛО ТОВА - Ъм?!
цитирай
30. vencivaleri1951 - Разговорът се превръща в паразитно надговаряне
04.12.2019 15:20
Русия е наистина наша освободителка, а минаваме под влиянието на СССР по договореност в Ялта. Минаваме в тази света анблок и за разлика от някои други държави голяма част от населението ни , както виждаме от архивите приема преориентацията с добри чувства. Ако говорим личното ми убеждение статута на наблюдател на Югославия повече ми допадаше. И това се дължеше главно, че аз симпатизирах на самостоятелността на Тито. Те се развиваха по правилно и днес щяха да са много напреднала страна ако не бяха се самоскопили. Виж Сърбия е в паника от газовата война между Русия и Украйна. Те имат необходимост от 11млрд кубика газ, а ние потребяваме малко над 3 или 4. Предимно за отопление. Те в болшинството за производство и оранжерии. А те минават през тежки войни. Чувствително са по добре от нас , а и имат перспектива. Като ходя на гости срещам млади майки често, с хлапе във всяка ръка и трето в корема. Всичко това е от инерцията на Торовото време.

Руските евреи може сега да са 1500, но преди преселението към Израел не са никак малка диаспора. Финландия след войната, през 50 те, 60те, а и 70 те не е днешната страна. Безработица, посъвместен алкохолизъм и прочие. Работеха и в СССР - в горското, по корабите, строежите...дори в българската концесия в Коми ми казваха задочниците че има фини.
Впрочем една финландинка/ така ги наричат руските евреи/ бе причината да открия насадения антисимитизъм и у мен. Срещахме се известно време и определено имах тръпка. Тя учеше Медицина , а баща и работеше в Ташкент като зъбен техник. После разбрах, че е гастарбайтер и че тя е еврейка. Е...тръпката почна бързо да изчезва. Връзката ни стана мъка и се разделихме. До този момент дори не ги различавах, не съм се замислял кой от къде е. Имах хладно отношение към циганите, но то бе за друго. А в случая красива, интелигентна и много обърната към мен госпожица ми стана постепенно чужда, разбирайки , че е еврейка.
Хайде обясни защо? Никога не съм и мислил, че мога да попадна в такава ситуация, но на практика и ,,заших звездата,,!?

get написа:
...дай и аз сега кат, теб да си кривя душата ИЗКАРВАЙКИ ОТ ОКУПАТОРКА - ОСВОБОДИТЕЛКА РУСИЯТА ?[quote=vencivaleri1951]

Първо, във Финландия има евреи....руски евреи, но евреи. Наследници са на руски военни, които след службата си остават там. Други евреи са без достъп във Финландия. Не знам дали знаеш, но равни права евреите там получават едва след октомври 1917 година. Антисемитизмът им остава от шведите. Аз и за това наричам Европа антисимитска.

За руските военни-кантонисти останали в Финландия след револЮцията? - Те са 1 500 броя. По време на войната НЕ Е ИМАЛО НИКАКВИ ПРЕСЛЕДВАНИЯ НА СЪЩИТЕ!
А по-скоро финските евреи, се прпоявяват като патриоти БИЕЙКИ СЕ СРЕЩУ АРМИЯТА НА ЧЕРВЕНИЯ МОРДОР!

Не знаеш ли ЗАЩО СССР НЕ НИ Е ОБЯВИЛ ВОЙНА ... ама наистина?!
vencivaleri1951 написа:

За България. Откровено казано не знам защо СССР официално обявява война на страната ни чак на 5 септември. Едното тълкувание е, че не е искал да наруши договаря между съюзниците , където е записано, че те нямат право да сключват примирие сепаративно и че автоматично всяка от подписалите е във война със страни воюващи с някой от съюзниците. Нещо като чл 5 в договора в НАТО. То поради този договор, поне формално е отказан мир на Багрянов.
Лично аз си мисля, че е въпрос на суета и пропаганда.


- Ами защото САМИТЕ РУСНАЦИ СА НИ КАРАЛИ ДА СЕ ВКЛЮЧИМ ПРЕЗ 1940 год. на СТРАНАТА НА ГЕРМАНИЯ ... и то ПАК ПОВТАРЯМ?!!
Още през м.ноември 1940 год. е това!!!
- За това пише в дневника си Георги Димитров!
- За това пише Върбан Ангелов, виден комунист към това време и събития.
- За това пише и Н. Вапцаров.
- За това пише и принцеса Евдокия.
- За това пише и в протоколите и дипломатическите документи на Царство България от края на 1940 год. КОИТО ДОКУМЕНТИ, СЪОТВЕТНО ПРЕЗ 1945 г. СССР ни ги отмъкна ПОД ПРЕДЛОГ, ЧЕ СА ВОЕННА ПЛЯЧКА! И същите стоят БЕЗ осигуряване на ДОСТЪП В ДЪРЖАВНИЯ АРХИв на Руската федерация И ДО НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ!

Дебили сте двамата с Рустам!! Оплювайки Бълг
цитирай
31. blackpredator - Гете,
04.12.2019 15:39
объл си като свински мехур
рашките, или Георги Димитров ли сключиха спогодбата Клодиус-Попов и спогодбата Нойбахер?

чети Венци, кратуно проста:
"България извършва редица логистични движения в помощ на Вермахта срещу Русия"
чети, не му търси кръщелното..
цитирай
32. cortana - :):):)))
04.12.2019 20:01
blackpredator написа:
Гете, объл си като свински мехур
А ти си изпята песен! :):):)
Не си като тези на Шарл Азнавур! :):):)))

blackpredator написа:
чети Венци, кратуно проста:
"България извършва редица логистични движения в помощ на Вермахта срещу Русия"
чети, не му търси кръщелното..
Той, ако чете другаря Венци и най-вече да приема плоските му доводи и имагинерни съждения, трябва да се гръмне. :):):)
Но слава богу Гети,
не е отпадъкът от изгорели русенски пелети.
А венцевото кръщелно,
се поизгуби при тоз боклук сортиран тъй разделно! :):):)))
цитирай
33. get - До 31. blackpredator - червен-ФАШИСТКИ-паразите, изразяващ мнението на селско-социалистическата ни ПСЕВДО-ИНТЕЛЕГЕНЦИЯ ?!!
04.12.2019 21:50
blackpredator написа:
объл си като свински мехур
рашките, или Георги Димитров ли сключиха спогодбата Клодиус-Попов и спогодбата Нойбахер?

чети Венци, кратуно проста:
"България извършва редица логистични движения в помощ на Вермахта срещу Русия"
чети, не му търси кръщелното..


Толкова си ТЪП - ТА НАПРАВО СИ ВДЛЪБНАТ?!

Значи ОТЦЕ-ОПЛЮВАТЕЛЮ - СПОРЕД ТВОЯТА ЛОГИКА на завършен идиот! Сме виновни "логистично" подпомагайки ВОЙНАТА на Третия райх на Хитлер СРЕЩУ ЕВРОПА?
Подписвайки на 1-ви февруари 1941 г. КЛИРИНГОВАТА СПОГОДБА "Нойбахер"?

На теб Red-fascist-е, ТЪЙ КАТО СИ ЗАВЪРШЕН ИДИОТ НЕ ОБЯСНЯВАМ!!
А обяснявам на възпитаният ти брат по интелект и русофилство ВЕНЦИ - Показващ ТОТАЛНО ОБЪРКВАНЕ а от там и ПРЕВРАТНИ и исторически НЕИСТИНСКИ интепретации ?

- Канделаки, е назначен още от начало на 1935 г. в качеството му ТОРГПРЕД на СССР в Берлин! И като такъв ВОДИ ПРЕДВАРИТЕЛНИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ПРЕГОВОРИ с министър Ялмар Шахт, представителя на Райха за сключване на ДВУСТРАННО СПОРАЗУМЕНИЕ!
- А именно Шахт е човека - който СЪЗДАВА от национал-социалистическа Германия на Хитлер ... БЪДЕЩИЯТ ТРЕТИ РАЙХ, ТОЙ И ПОДПАЛВАЧ НА ВОЙНИ!!?
Та именно при предварителните разговори Кандилаки-Шахт СЕ НАБЕЛЯЗВАТ БЪДЕЩИТЕ ПАРАМЕТРИ - на вече по-късно подписания Договор за ИКОНОМИЧЕСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО м/у ДВЕТЕ СТРАНИ.
- Като окончателен вид ДОГОВОРА Е ОФОРМЕН ПРИ ПРЕГОВОРИТЕ МЕЖДУ представителЯ за СССР Астахов, а от страна на НАЦИСТКИЯ РАЙХ Карл Шнуре !
Това СЪГЛАШЕНИЕ ИКОНОМИЧЕСКО, се предхожда с гласувания от Германия ЗАЕМ ЗА СССР в размер на 200 млн. марки, през Февруари 1938г..
А самото споразумение//ДОГОВОР е подписан и по-късно ратифициран на 19-ти август 1939 г. от Москва и Берлин.

Е хайде СМЯТАЙТЕ СИ САМИ - вие българо-оплювателите и банални руски ПОДЛОГИ!
България, или Русия бе СТРАНАТА КОЯТО ПОДПОМАГА НЕ САМО ВОЕННО а и ИКОНОМИЧЕСКИ "ЛОГИСТИЧНО" - Германия на Хитлер ДА ВОДИ ВОЙНАТА МУ В ЕВРОПА?!

Прав е Д. Донев - че ИДИОТИТЕ задължително СА по ТРИМА!?

цитирай
34. getmans1 - НЕКОИ ИСКАТ ДА МЕ УБИЯТ. . . СЪС СМЕХ.
04.12.2019 23:07
НЕКОИ ИСКАТ ДА МЕ УБИЯТ ... СЪС СМЕХ.
МяРСИ ... както се казва „благодаря„ на ... Делиормански
цитирай
35. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
06.12.2019 13:03
По всичко личи, че никой не може да оспори патента по посредствена многословност и бездуховна наглост на червените паразити, възпитавани в болшевишките школи :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6072604
Постинги: 2742
Коментари: 26493
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031