Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2020 14:50 - У-НИ-КАЛ-НА ТЪПНЯ ... от в. ДУМА и 1997 ... уникална ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 3694 Коментари: 44 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
... 20:32 - Как се чества Освобождението до 1944 г. Царят, министрите, духовенството, военните и народът заедно всяка година почитат Русия и спасителя Александър

II Автор: 1997 Категория: Политика   image
Прочетен: 20 Коментари: 0 Гласове:  0

Дума, 27 Февруари 2020  автор:Велиана Христова

В навечерието сме на Трети март, деня, в който честваме българското Освобождение от турско робство и възкръсването на България върху картата на Европа. Нали никой няма да се учуди, че грантовите ни пишман русофоби пак ще маскарят националния празник, пак ще леят вопли, че Русия не ни е освободила, а ни е поробила; че трябва да катурнем паметника на Александър II и прочие втръснали на всички и угодни другиму словоблудия. Стигнаха до абсурди - че руските воини тръгнали да освобождават Сърбия, не България; че трагичният за страната ни Берлински конгрес от 1878 г. е прекрасен, понеже намалил руското управление у нас от 2 години на 9 месеца! И дори хулят големи българи като Марин Дринов, че обслужвали Русия, където били учили. Да, да за проф. Марин Дринов иде реч - създателя на българската историография, основателя през 1869 г. на Българското книжовно дружество (БАН), вицегубернатора, по чието предложение София става столица, един от авторите на проекта за БНБ и на Търновската конституция, на проекта за държавната Народна библиотека...

На този фон предизвиква изключителен интерес една книга, събрана от известния наш учен, бивш председател на БАН, акад. Иван Юхновски - фототипно издание на публикациите в българските вестници в периода 1885-1944 г., отразяващи Празника на Освобождението. Автентични свидетелства на историята. Книгата е посветена на 150-та годишнина на БАН. Ето какво казва в предговора акад. Юхновски: "Поколението българи, преживели самото велико Освобождение и заживяли в близките след него години във вече свободна България, в която са още живи немалко български опълченци и ветерани, когато болката по жертвите, дадени за извоюваната свобода, е особено силна, имат най-голямото морално и историческо право да оценят и отсъдят какво означава Освобождението и да определят деня на неговото общонародно празнуване. Това е датата на подписването на предварителния Санстефански мирен договор. Това е датата, от която започва реално най-величествената трансформация в живота на българския народ през новата ни история - от петвековно иго към свобода и независимост. Читателите на тази книга ще могат най-нагледно да се убедят и в това, че празникът на Освобождението през този почти 70-годишен исторически период безспорно обединява българския народ и правителствата на България, дори и в повратната 1944 година". На тези, които дискредитират и изопачават историята, ученият препоръчва да прелистят тази документална книга, "за да разберат, че се борят напразно с една непоклатима, вече над 140-годишна народна и държавна традиция". 

И читателят вижда с очите си в тази изключително любопитна и полезна книга, че от 1885 г. насетне всяка година царят и царицата, с министър председателите (вкл. с "кръволока" Ал. Цанков и фашисткия слуга Богдан Филов), с министрите и генералите, с клира, кмета и гражданството почитат руските освободители, а от 1907 г. поднасят венци и коленичат пред паметника на Царя Освободител. През 1942 г.в честването участват дори германски офицери! Ето само няколко примера:

"И днес свободна България с пълно съзнание на своя дълг дава своя дар и израз на признателност, като въздига всенароден вечен спомен в един паметник за царя-освободителя".

За откриването на паметника на Царя Освободител, в. Мир", 1.09.1907 г. 

"Като утре преди тридесет и девет години се роди България. На 3 март 1878  се подписа Сан-Стефанския договор. Освободи се нашият народ, очертаха се нашите граници. За жалост тия граници подир пет месеца значително се стесниха. И по една жестока ирония... благородното дело на 3 март 1878 г. се разстрои от ония, които днес се хвалят, че се борят за малките народи, че се бият за тяхното освобождение и обединение. Англичанинът Биконсфилд и французинът Вадингтон са единствените виновници за разпокъсването в Берлинския конгрес на България, за възвръщането на големи части от нея в първото им положение."

В. "Мир, 2 март 1917 г.

"Вчера се навършиха 55 год. от освобождението на България. Поради великите пости денят се отпразнува само с шествие, начело с руските ветерани и българските опълченци. Шествието започна от Ал. Невски и завърши при паметника на Царя Освободител. Тук бе положен разкошен венец от живи цветя. По нареждане на министерството на просветата във всички гимназии в страната последният учебен час на 2 март е бил посветен на беседи за Сан-Стефанския договор и освобождението на България".

В. "Независимостта", 4 март 1933 г.  

"По случай празника на Освобождението на България вчера 3 март в цялата страна бяха отслужени благодарствени молебени. В София молебенът бе отслужен от Негово Високопреосвещенство софийския митрополит Стефан в храма- паметник "Св. Ал. Невски". Присъствуваха регентът г. проф.д-р Богдан Филов, м-р председателят г. Добри Божилов, председателя на Народното събрание г. Хр. Калфов, членовете на министерския съвет, от свитата на Негово Величество - пълномощния м-р г. д-р Ханджиев и г. Майор МалчевЕ"

В. "Дневник, 4 март 1944 г.

Накрая, нека напомним едни думи, казани на 26 август 1934 г. при откриването на паметника на Шипка: "Победоносната освободителна война, водена от руските войски, начело с незабравимия благороден рицар Цар-Освободителя, бляскаво увенча тоя поглед на българина към свобода и народно добруване. Тая война бе от страна на братския руски народ едно дело на великодушие без друг пример в историята на народите... С тия чувства на развълнувана почит, с които у всеки българин е свързана неделимо и почитта към братския руски народ и към руските герои и ветерани от Освободителната война, аз се прекланям дълбоко пред светлото дело на нашето Освобождение". 

Не се чудете кой "е рубладжията", произнесъл това. Нарича се... цар Борис ІІІ.  


    Коментари

 
 1. getmans1 - . . . Та ститна до, „В. "Днев...
21:13 ...

Та ститна до, „В. "Дневник, 4 март 1944 г.„ ... И ПИТА СЕ, защо спря ...

ЗАЩО СПРЯ, БЕ ... И кога ще стигнеш до момента, дето Ж. Желев ви НАЛОЖИЛ рожденният си ден за национален празник ... КОГА, А

цитирай

Редактирай | Изтрий  
                                                                ... 


Освобождението на България за пръв път се чества във Велико Търново на 19 февруари (3 март нов с.тил) 1879 г. Антим I, първи екзарх на Българската екзархия, тогава председател на Учредителното народно събрание, отслужва панихида в църквата „Св. Богородица" в присъствието на депутати и граждани.

През 1880 г., 2 години след Освобождението, 3 март се чества в София като Ден на възшествието на престола на тогавашния руски император Александър II. Празнува се като Ден на Освобождението на България от османско владичество от 1888 г.

Скоро след 9 септември 1944 г. е обявен за шовинистичен и повече не се отбелязва тържествено.

Отново се отбелязва (но не като официален празник) всяка година на 3 март, в чест на подписването на Санстефанския мирен договор, с решение на Политбюро на ЦК на БКП от 1978 г. по повод 100-годишнината на събитието. На този ден се вдига националното знаме и се поставят венци на паметника на Незнайния воин в София, в памет на българите, загинали в борбата за освобождението на Отечеството. Вечерта на площада пред Народното събрание, до паметника на Цар Освободител – Александър II се провежда тържествена заря-проверка. Гражданите поставят венци и цветя на паметника на загиналите за освобождението на България воини от Руската империя (включително от откъсналата се по-късно Финландия) и Княжество Румъния.

С решение на Народното събрание през 1991 г. Денят на Освобождението на България от османско владичество е обявен отново за официален празник (тоест и неработен платен ден), като става вече национален празник в Република България.

 
... 



Гласувай:
8



1. 1897 - тази е една от сектата, за която пиша ...
28.02.2020 16:08
тази е една от сектата, за която пиша в постинга си
едно от безродните и безименни путиноидчета
цитирай
2. blackpredator - ами Гетьо,
28.02.2020 16:10
според историята, нормалните българи
или празнуват, или отбелязват датата
само мамелюците на банкянския паша
пишат тъпи постинги..

абе Гетьо,
тоя цървул КосеФФ, май фанал кратуна вирус
карантина!
у изолатора в Делиормана! ;)
цитирай
3. anonimapokrifoff - най уродливата воняща твар у блого
28.02.2020 16:15
blackpredator написа:
според историята, нормалните българи
или празнуват, или отбелязват датата
само мамелюците на банкянския паша
пишат тъпи постинги..

абе Гетьо,
тоя цървул КосеФФ, май фанал кратуна вирус
карантина!
у изолатора в Делиормана! ;)


вземи та иди най после при гетю, при пулюгор или при гочо, да те опънат яко, та да спреш да кесиш все в блога, да се самопомпиш, да помпиш другия путински идиот и да се подмокряш от кеф
цитирай
4. blackpredator - оооо, Полигоре
28.02.2020 16:36
я напиши у Гугъл Полигор и виш ко излиза
на първо (!) място ти!
хисарския миризливец, освинващ нета
Пульо, земи се окъпи бе, кир
пък тогаз коментирай
цитирай
5. mislitelqt - хайде, иди до хисаря да те опъне пулюгор, щото ми е жал за теб
28.02.2020 16:49
blackpredator написа:
я напиши у Гугъл Полигор и виш ко излиза
на първо (!) място ти!
хисарския миризливец, освинващ нета
Пульо, земи се окъпи бе, кир
пък тогаз коментирай



денонощно смърди тук, помпи се сам, та да стигне до оргазъм, после помпи уондър, аре, днес още не си я издул
и от космоса се вижда, че жадуваш пулюгор да те чука до припадък
затова го дириш из гугъл
затова и в блога го откриваш наавсякъде, та и в нимфодора

ти си путински педал
по жалък и от хлебарка
цитирай
6. fun1001 - долна жалка..путКинкска амеба,а защо си скри..фейк профилите??
28.02.2020 17:02
3. blackpredator - ами Гетьо,
абе Гетьо,
тоя цървул КосеФФ, май фанал кратуна вирус/


щото, те Е2ават, вече и децата.мноо хубо те нареди Г Кристофф, нощес..
майно с очи. ей,тва си ти, бляко...ниско платена сволочь..
и се вижда от 3 000 км..
цитирай
7. blackpredator - айдеее и баба Клизма
28.02.2020 17:09
Гетьо, не се пъни, не мое стигна Пулюгор у миризмата
той с нея е финалист у блоговото
риълити "Стафидата на баба" ;)
цитирай
8. getmans1 - според историята, нормалните б...
28.02.2020 17:37
blackpredator написа:
според историята, нормалните българи
или празнуват, или отбелязват датата
само мамелюците на банкянския паша
пишат тъпи постинги..


... ТО КАТО ГЛЕДАМ, НОРМАЛНИТЕ СВЪРШИЛИ НЕЙДЕ 1944 Г. ... А ПОСЛЕ СЛЕДВАТ ВАШИТЕ ... НА ПРАВЕШКИЯТ ВИ ТАТО


blackpredator написа:
абе Гетьо,
тоя цървул КосеФФ, май фанал кратуна вирус
карантина!
у изолатора в Делиормана! ;)


... ТОЯ и другите, се твои „пиленца„ ... за всички вас е моят поЗДРАВ;

https://www.youtube.com/watch?v=8rRd48LtSK4
цитирай
9. getmans1 - Гетьо, не се пъни, не мое стигна П...
28.02.2020 17:52
blackИРИГАТОР написа:
Гетьо, не се пъни, не мое стигна Пулюгор у миризмата
той с нея е финалист у блоговото
риълити "Стафидата на баба" ;)


... ХА-ХА-ХА ... ЕЙ, не мой така , баш иригатор да дращи ...
цитирай
10. getmans1 - 3. blackpredator - ами Гетьо, абе ...
28.02.2020 17:57
fun1001 написа:
3. blackpredator - ами Гетьо,
абе Гетьо,
тоя цървул КосеФФ, май фанал кратуна вирус/


щото, те Е2ават, вече и децата.мноо хубо те нареди Г Кристофф, нощес..
майно с очи. ей,тва си ти, бляко...ниско платена сволочь..
и се вижда от 3 000 км..


... МАНИ ГО ТОА ДЖУЛКА, ... не съм толкова навътре в блоговите интриги ама той си е чист иригатор, да чисти ...
цитирай
11. cortana - Гети, привети! :)
28.02.2020 19:46
Ще коментирам постинга така: Защо не се замислят тези, които харесват и славят Русия и бившия социалистически строй, че при положение толкова много неща да са били пропагандно изкривени чак до реципрочност, то няма нищо учудващо историята ни, а от там и честванията ни също да са пропагандно изкривени така, както отговаря на интересите на тези, които са лъгали за толкова много неща.
Искам да кажа, че един човек/партия/строй, ако лъже за едно, то е много вероятно да лъже и за сто и едно. Просто лъжецът си е лъжец. Това е диагноза. Комунист също е диагноза! :):):) Няма чест и достойнство, има само личностни/партийни/идеологически интереси и похватите за постигането им са не просто неприемливи, а престъпни и комунизмът беше официално признат и обявен за престъпен режим. За съжаление не беше направено нещо много важно, лустрация. И затова комунистите продължават да вирят глава, при все, че всичките им изяви са жалки и не печелят последователи, а постепенно се топят със собственото си отмиране (да не казвам грозното 'измиране':):))).
Как ще се празнува даден ден е виждане на настоящето, а не на миналото. А на когото не му харесва нещо в родината ни; не му харесват настоящите празници; пътят, по който вървим; настоящите ни партньори в лицето на Европа, НАТО и САЩ; икономическите и политически условия в страната ни, а се кланя на чуждата и в настоящето неприятелска държава в лицето на Русия, границите са отворени и може да емигрира в последната.
Но не го правят, толкова са убедени, че е хубаво там! :):):)
Една огромна разлика от времето, по което тъгуват глупаците-комунисти: Някога недоволните не само не са можели да напускат България, не само не са имали право на протести, не само не са можели да изказват открито мнението си и да критикуват, а са били репресирани до нивото на насилствено отнемане на всичко току що изброено. И това според някои е свобода??!!
Тоест, от какво ни е освободила въпросната Русия, когато е заменила едно робство с друго?? Турско/немско/еврогейско с руско. Дали има разлика?? Робство, по-робство, най-робство, има ли такива категории и въз основа на какво може да се степенува??
Има глупаци, по-големи глупаци, комунисти! :):):)))
цитирай
12. cortana - А опитващия да се прави на мъж какин кофичко ще репликирам така:
28.02.2020 19:48
Чернопръцпръцпръц, не ти отива. 'Пръц' си остава 'пръц', не може да стане мъж колкото и да се опитва да се прави на нахакан. Най-много от 'пръц' да стигне до..... изпускане и кафявичко! :):):)))
цитирай
13. 1997 - !
28.02.2020 20:10
Който цитира мъдрите слова
ще поумнее сaм. Прави така.
цитирай
14. blackpredator - Гочеее,
28.02.2020 20:14
освен, че си Тъпо, си и тъпо Клише
тъпа Тъпота
цитирай
15. getmans1 - ДО - 12. cortana - Гети, привети! :) 19:46
28.02.2020 21:13
Здравей КОРТНИ, това тяхното е НЕОБЯСНИМО МАЛОУМИЕ ... да ми обясняват как се е празнувал едно толкова важно събитие от иначе ФАШИСТКАТА ДЪРЖАВА вместо да обяснят с думи прости защо 33 години не го празнуваха ПОДОБАВАЩО.

Само да припомня, че ДРУГАРИТЕ и Ив. Вазов спират да се изучава в училище ... пък и не само той, Талев и други.
цитирай
16. getmans1 - Който цитира мъдрите слова ще ...
28.02.2020 21:17
1997 написа:
Който цитира мъдрите слова
ще поумнее сaм. Прави така.


... Твоето малоумие направо го прескачам ... че обидно е за всеки българин.
цитирай
17. getmans1 - . . . Едно време по панаирите имаше ...
28.02.2020 21:24
... Едно време по панаирите имаше едни особени палатки с разни особени екземпляри ...

blackpredator написа:
освен, че си Тъпо, си и тъпо Клише
тъпа Тъпота

цитирай
18. cortana - :):):)))
28.02.2020 21:48
blackpredator написа:
Гочеее, освен, че си Тъпо, си и тъпо Клише
тъпа Тъпота
Мога да коментирам по два начина:
1ви: Аз клише, а ти женчо в карирано минижуп-плисе!! :):):)
2ри: Виж на 'Гочеее' имаше шанса да му кажеш каквото пожелаеш пред 'Тетевен', но се оказа, че под карираното ти плисе трепери не мъжки ч.ен, а женствено..... :):):)))
цитирай
19. anngry - :D:D
29.02.2020 09:36
cortana написа:
Има глупаци, по-големи глупаци, комунисти! :):):)))

Кратко и ясно! :D
цитирай
20. getmans1 - . . . И, ТОЧНО. . . Има глупаци, по-...
29.02.2020 09:42
... И, ТОЧНО ...

anngry написа:
cortana написа:
Има глупаци, по-големи глупаци, комунисти! :):):)))

Кратко и ясно! :D

цитирай
21. cortana - Гети, нови привети! :):):)
29.02.2020 12:18
Вчера в 12ти коментар моята умна главица :):):) написа:
Защо не се замислят тези, които харесват и славят Русия и бившия социалистически строй, че при положение толкова много неща да са били пропагандно изкривени чак до реципрочност, то няма нищо учудващо историята ни, а от там и честванията ни също да са пропагандно изкривени така, както отговаря на интересите на тези, които са лъгали за толкова много неща.
И ето ви днес потвърждение на тези мои думи в лицето на постинг на неутрален, културен и толерантен блогер, който в ето този свой постинг http://laval.blog.bg/history/2020/02/29/vladislav.1698533 написа:
От 1888 получава името Владислав в чест на полско – унгарския Крал Владислав ІІІ Ягело, загинал край Варна в битката през 1444. Булевардът е дълъг 4.7 km. През годините бил прекръстван няколко пъти. През 1944 му дават името Александър Стамболийски, но още в 1945 то е сменено с Йосиф Сталин. От 1956 е Карл Маркс и аз го помня така от детските години. При демокрацията си връща старото име Владислав Варненчик.
Да тълкувам ли за тези, които са с голямите претенции или и сами могат да си направят извод за какво говоря?
цитирай
22. get - До 22. cortana + getmans1 : За ? "тези, които харесват и славят Русия и бившия социалистически строй" - Припомням ?!
29.02.2020 13:21
cortana написа:
Вчера в 12ти коментар моята умна главица :):):) написа:
Защо не се замислят тези, които харесват и славят Русия и бившия социалистически строй, че при положение толкова много неща да са били пропагандно изкривени чак до реципрочност, то няма нищо учудващо историята ни, а от там и честванията ни също да са пропагандно изкривени така, както отговаря на интересите на тези, които са лъгали за толкова много неща.
И ето ви днес потвърждение на тези мои думи в лицето на постинг на неутрален, културен и толерантен блогер, който в ето този свой постинг http://laval/history/2020/02/29/vladislav.1698533 написа:
От 1888 получава името Владислав в чест на полско – унгарския Крал Владислав ІІІ Ягело, загинал край Варна в битката през 1444. Булевардът е дълъг 4.7 km. През годините бил прекръстван няколко пъти. През 1944 му дават името Александър Стамболийски, но още в 1945 то е сменено с Йосиф Сталин. От 1956 е Карл Маркс и аз го помня така от детските години. При демокрацията си връща старото име Владислав Варненчик.
Да тълкувам ли за тези, които са с голямите претенции или и сами могат да си направят извод за какво говоря?


Моят град ВАРНА - е наречен В ЧЕСТ НА СЕДЕМДЕСЕТ-ГОДИШНИНАТА НА КРЕМЪЛСКИЯТ САТРАП - на неговото име "СТАЛИН" в 1949 г.?
След като КРЕМЪЛСКИЯ-САТРАП ПАДА ОТ ВЛАСТ - през 1956 г. ОТНОВО е възстановено името ВАРНА - с което градът ми е известен още от късна античност?

Често в разговори с НОВИ ВАРНЕНЦИ - руснаци, бежанци ОТ ПУТИНОВИЯ РЕЖИМ - когато им спомена този факт - СЪЩИТЕ БЕЗ ВИНА-ВИНОВНИ, започват да ми се извиняват от свое име ЗА БЕЗОБРАЗИЯТА СТОРЕНИ ОТ РУСИЯ НА БЪЛГАРИЯ ... след поредното "ни освобождение" през 1944-та година!

Та аратлик-Радо, в заключение?
РУСНАКА (гдето само ние ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ го имаме за човек с нормално светоусещане) СЕ ИЗЧЕРВЯВА ОТ НЕУДОБСТВО И ИЗВИНЯВА - пред ФАКТИТЕ!!!?
- Ама туй, КОМУНИСТА и "русофил" ДА СЕ ЗАСРАМИ, ИЗЧЕРВИ и поиска ПРОШКА - Никога-НикоГда :((( ! ... Що тъй бе джанъм?
цитирай
23. vencivaleri1951 - Все пак , хайде да припомним още нещо
29.02.2020 14:31
Предложението за преименуването на Варна идва от варненските машиностроителни. Профсъюзът им организира и общоградски митинг и над 45000 души се
произнасят с аплодисменти за това преименуване. Колко души е Варна тогава? След това избрана на митинга делегация пътува за София за среща с ръководството на Президиума на НС. След срещата Президиумът издава съответния указ. Прави се и паметник, който е финансиран с дарения.
След това следва ново преименуване. То е след решение на пленум на ЦК, където се решава още да бъде съборен и паметникът на Сталин. Решенията са приети нееднозначно. Послушно в градския и окръжен комитет , и доста противоречиви в градската партийна организация. Инициаторите за преименуването през 49та направо пишат протестна нота. Военните също противоречиво приемат преименуването. Работници дежурят пред паметника. Последният е премахнат посреднощ след 60 година и събарянето е съпроводено с отцепване на района от милиция. Абе благодарение на НМ Варна е ,,освободена ,, от сатрапа Сталин. ,, Не напразно руснаците днес се извиняват пред най- видния представител на българското милиционерство-още и десидентдтво.




quote=get]
cortana написа:
Вчера в 12ти коментар моята умна главица :):):) написа:
Защо не се замислят тези, които харесват и славят Русия и бившия социалистически строй, че при положение толкова много неща да са били пропагандно изкривени чак до реципрочност, то няма нищо учудващо историята ни, а от там и честванията ни също да са пропагандно изкривени така, както отговаря на интересите на тези, които са лъгали за толкова много неща.
И ето ви днес потвърждение на тези мои думи в лицето на постинг на неутрален, културен и толерантен блогер, който в ето този свой постинг http://laval/history/2020/02/29/vladislav.1698533 написа:
От 1888 получава името Владислав в чест на полско – унгарския Крал Владислав ІІІ Ягело, загинал край Варна в битката през 1444. Булевардът е дълъг 4.7 km. През годините бил прекръстван няколко пъти. През 1944 му дават името Александър Стамболийски, но още в 1945 то е сменено с Йосиф Сталин. От 1956 е Карл Маркс и аз го помня така от детските години. При демокрацията си връща старото име Владислав Варненчик.
Да тълкувам ли за тези, които са с голямите претенции или и сами могат да си направят извод за какво говоря?


Моят град ВАРНА - е наречен В ЧЕСТ НА СЕДЕМДЕСЕТ-ГОДИШНИНАТА НА КРЕМЪЛСКИЯТ САТРАП - на неговото име "СТАЛИН" в 1949 г.?
След като КРЕМЪЛСКИЯ-САТРАП ПАДА ОТ ВЛАСТ - през 1956 г. ОТНОВО е възстановено името ВАРНА - с което градът ми е известен още от късна античност?

Често в разговори с НОВИ ВАРНЕНЦИ - руснаци, бежанци ОТ ПУТИНОВИЯ РЕЖИМ - когато им спомена този факт - СЪЩИТЕ БЕЗ ВИНА-ВИНОВНИ, започват да ми се извиняват от свое име ЗА БЕЗОБРАЗИЯТА СТОРЕНИ ОТ РУСИЯ НА БЪЛГАРИЯ ... след поредното "ни освобождение" през 1944-та година!

Та аратлик-Радо, в заключение?
РУСНАКА (гдето само ние ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ го имаме за човек с нормално светоусещане) СЕ ИЗЧЕРВЯВА ОТ НЕУДОБСТВО И ИЗВИНЯВА - пред ФАКТИТЕ!!!?
- Ама туй, КОМУНИСТА и "русофил" ДА СЕ ЗАСРАМИ, ИЗЧЕРВИ и поиска ПРОШКА - Никога-НикоГда :((( ! ... Що тъй бе джанъм?[/quote]
цитирай
24. vmir - За историята, че много пъти се поставя този въпрос в последно време,
29.02.2020 15:06
Глупостинка имаше и постинг наскоро - верно ли била манипулирана, но не съм го чел, та да кажа и аз. Преди десетина и кусур години в блога се подвизаваше много ерудирана личност и мой приятел под потребител catana. Той беше публикувал закон от 1951 или 1952 година с правила за писане на история. Едното от нещата, които си спомням беше, че в иституциите, където се пишат историческите съчинения, има съветски служител, без одобрението на който не може да се публикува нищо. Въпреки този контрольор обаче, текстовете, (може би не всички, но поне учебници и книги), за да минат през издателство, трябваше да бъдат разрешени за печат от съвеЦки орган...
Подробностите за писане в "светлината на марксизма-ленинизма" или "пролетарския интернационализъм", преодоляването на "великобългарския щовинизъм" и т.н., не помня добре, за да ги цитирам, но мисля, че дори споменатия двоен съветски контрол е достатъчен, за да стане ясно колко вярна история ни е представяна.
цитирай
25. cortana - До НЕГРАМОТНИЯ другар от 24ти коментар, който ако не е, ще си останем непросветени за историческите 'истини':
29.02.2020 15:25
Другарю Венци, за съгласието на трезвомислещите (предайте и на кореша Ви, че това е една дума:):):) по отношение на коментара Ви е достатъчно това, че в израза 'историческите истини', думата 'истини' е в кавички.
Така, че да преминем към урока за днес: Другарю НЕГРАМОТЕН комунист, за днес е достатъчно да научите, че правилното е 'дИсидент', а не 'дЕсидент'!! :):):)
Ако бяхте написал 'деседент', да се опита да Ви защити с мисъл за духовитост и оригиналност какиният, че идва от ДеСе (Държавна Сигурност), но в случая просто демонстрирате неграмотността, за която говорим и още веднъж показвате защо държавата ни е на този хал: Защото неграмотни празнодумковци като Вас са били по всички нива на ключовите позиции, дължейки го не на образование, интелект, компетенции, а на партийна принадлежност и партийна семка!
цитирай
26. vencivaleri1951 - ,,Парижки,, ,расти, програмирай, санирай и ограмотявай кметове на мегаполиси ...
29.02.2020 16:49
, а не си губи времето да ми бъдеш коректор на ангария.
Гледам, че Вмир е споменал мой опонент, но смея да кажа и добър познат ,,Катана,,
Впрочем той ме ,,домъкна,, в блог бг. С идването си написах и се извиних за бъдещите си правописни гафове. Тогава въпросният ,,Катана,, ми изпрати редактор да инсталирам на компа си. Обясних, че на служебния си имам подобна програма, но тук присъствието ми би се обезсмислило ако инсталирам ,редактор,, След като намери постинга ми до него с ужасно циничната за твоите уши дума,,фелацио,, , то вероятно можеш да откриеш и този ми коментар - отказ до ,,Катана,,

И какво общо има в случая моя правопис със съдържанието на коментара ми. Много пъти съм искал да те попитам ,,Парижки,, Защо с различен аршин мериш? На ,,Гетьо,, правописът му не е по цвете за мирисане от моя, а с този на ,,Ико,, въобще не може да става сравнение. Като ще си коректор, то не го прави избирателно.
Иначе Париж влиза в теб и ти в него. ,, Реципрочни,, сте:))))
П.П често обвиняваш ,,Ико,, в измислени битие и трудова биография. Чета, че Вмир пише за ,,Катана,, като за приятел. Тоест може лесно да се потвърди или отрече твърдението ти. Катана е бивш колега на ,,Ико,,
от ,,Метслхим,,- на различни позиции разбира се. Катана е бил и в настоящата му канцелария ...


cortana написа:
Другарю Венци, за съгласието на трезвомислещите (предайте и на кореша Ви, че това е една дума:):):) по отношение на коментара Ви е достатъчно това, че в израза 'историческите истини', думата 'истини' е в кавички.
Така, че да преминем към урока за днес: Другарю НЕГРАМОТЕН комунист, за днес е достатъчно да научите, че правилното е 'дИсидент', а не 'дЕсидент'!! :):):)
Ако бяхте написал 'деседент', да се опита да Ви защити с мисъл за духовитост и оригиналност какиният, че идва от ДеСе (Държавна Сигурност), но в случая просто демонстрирате неграмотността, за която говорим и още веднъж показвате защо държавата ни е на този хал: Защото неграмотни празнодумковци като Вас са били по всички нива на ключовите позиции, дължейки го не на образование, интелект, компетенции, а на партийна принадлежност и партийна семка!

цитирай
27. cortana - Така, така! Чакайте да Ви репликирам още веднъж! :):):)
29.02.2020 17:26
vencivaleri1951 написа:
,,Парижки,, ,расти, програмирай, санирай и ограмотявай кметове на мегаполиси, а не си губи времето да ми бъдеш коректор на ангария.
Като оставим настрана (да не забравите да предадете на кореша Ви, че е една дума:):):) това, че посещение на Франция не е задължително да включва Париж, стигаме до това, че Жоро одеве се върна, набързо беше прочел глупостите Ви под този постинг и предходния ми коментар се базира на негово бързо умозаключение, споделено в наш разговор.
Нали знаете, че Жоро е ГЕНИЙ :):):) и мисли със скоростта на светлината??! :):):) Тоест, Вие още не сте дописали лъжата си и той вече я е прозрял! :):):))) Но както сам ми каза: 'Сега имам да върша някои неща, но надвечер ще се включа и ще се посмеем с Венценцето и пропагандната му измишльотина/лъжа за Варна и 45-те хиляди варненци. Ха ха ха'

vencivaleri1951 написа:
Гледам, че Вмир е споменал мой опонент, но смея да кажа и добър познат ,,Катана,,
Впрочем той ме ,,домъкна,, в блог бг. С идването си написах и се извиних за бъдещите си правописни гафове. Тогава въпросният ,,Катана,, ми изпрати редактор да инсталирам на компа си. Обясних, че на служебния си имам подобна програма, но тук присъствието ми би се обезсмислило ако инсталирам ,редактор,, След като намери постинга ми до него с ужасно циничната за твоите уши дума,,фелацио,, , то вероятно можеш да откриеш и този ми коментар - отказ до ,,Катана,,
Другарю Венци, има неща при правописа, които са непростими да не се знаят и никакъв редактор не може да Ви служи като извинение. Да не говорим, че наскоро и то не за първи път, Вие се напъвахте да ни говорите на френски, което е крайно смешно при положение, че български не знаете на прилично ниво.
Правописът Ви е под всякаква критика, както и този на кореша Ви, и това само потвърждава думите, които написах в предходния си коментар за това (тук са две думи:):):), че затова (а тук вече е една дума и отново предайте и на кореша Ви:):):) сме на това дередже, защото неграмотници като вас, поради партийната си семка, са били разни ръководители къде ли не, наместо кадърни и образовани люде.

vencivaleri1951 написа:
И какво общо има в случая моя правопис със съдържанието на коментара ми. Много пъти съм искал да те попитам ,,Парижки,, Защо с различен аршин мериш? На ,,Гетьо,, правописът му не е по цвете за мирисане от моя, а с този на ,,Ико,, въобще не може да става сравнение. Като ще си коректор, то не го прави избирателно.
Вече го казах за трети път: Има общо с това, че сте необразовани и неграмотни, а сте управлявали много по-образовани от вас. А иначе за двойния аршин, не е точно така, защото Гети няма вашите претенции. Вие сте тези, които се правите на учени и велики, а в действителност дори езикова култура на нужното ниво нямате. Така, че не ми говорете за двоен аршин, защото аз мога РЕЦИПРОЧНО :):):) да Ви го върна с това например: Значи, ако Катана потвърди социалния статус на кореша Ви, който всъщност никой не е оспорвал, а Жоро само е казвал, че лъже не по-малко от Вас и е казвал за какво КОНКРЕТНО, всичко е точно. Тоест, трябва да се приеме, че щом Катана казва, значи е така. Но когато някои хора тук казват, че ме познават и знаят, че не съм Жоро, тогава не е така, не за друго, а защото НА ВАС не ви изнася. Ама тук няма двоен аршин, как ще има!

vencivaleri1951 написа:
Иначе Париж влиза в теб и ти в него. ,, Реципрочни,, сте:))))
Нещо подобно на Питер, Ленинград и прочие. Реципрочна реципрочност. Само където местата, където отсяда Жоро по време на командировките си се подлагат на какви ли не опити за оспорване от вас, а Вашите квартири и домове, които са все съседни на личности, които в момента, за дадения спор, Ви изнася да са били такива, е напълно нормално.

vencivaleri1951 написа:
П.П често обвиняваш ,,Ико,, в измислени битие и трудова биография. Чета, че Вмир пише за ,,Катана,, като за приятел. Тоест може лесно да се потвърди или отрече твърдението ти. Катана е бивш колега на ,,Ико,, от ,,Метслхим,,- на различни позиции разбира се. Катана е бил и в настоящата му канцелария ...
Това вече го засегнах и казах, че на нас ни е все тая какво е битието на въпросния и никой не е говорил за него. Вие сте тези, които смятате за нормално, че щом въпросният НЕГРАМОТНИК като Вас е постнал снимка с кон например и вече никой няма право да го прави, че дори чак се опитвал да копира битието на въпросния.
Жоро е говорел за конкретни ЛЪЖИ на кореша Ви, а не за битието му като цяло. Например снимката на двете бутилки 'Белуга', която е направена в магазин, на рафта, на който са изложени, а корешът Ви ги представя като снимани вкъщи.
Да не говорим, че на въпросната снимка на 'И-и-и-ко-ко' се вижда един мъж с физика далеч от тази на Жоро и никак не мъжествена, но Жоро е възпълен СПОРЕД ВАС, а кирешът Ви елегант. Е да де, но Жоро не се срамува от снимките си и всяка една от тях не му е проблем да показва и дискутира, а корешът Ви не би активирал въпросния постинг пък така да сравняваме двама мъже от техни снимки, поствани тук.
Ето такива са проблемите, другарю Венци, и примери доста.
Да се спра на друг, хай така, реципрочен на ДРУГИ Ваши ехидни твърдения: Когато Жоро покаже наред с ДЕСЕТКИ снимки на забележителности, сгради, паркове и така нататък и ЕДНА, ДВЕ снимки на софра, хей така, за е.авка, вой до небето. Но когато във Венеция, ако не се лъжа корешът Ви покаже общо ТРИ, ЧЕТИРИ снимки, от които ЕДНА Е НА МОТОР, ако не ме лъже паметта, и ЕДНА Е НА СЪЩОТО ТАКОВА ХАПВАНЕ, тогава е яко. 50% софри е ОК, но 5% е простащина. Не за друго, а защото 50те% са на 'И-и-и-ко-ко', а 5те% са на 'Гоче'.

КОЕ ТОЧНО ОТ НАПИСАНОТО ОТ МЕН ЩЕ ОСПОРИТЕ, ДРУГАРЮ ВЕНЦИ??!!!!
ЗАЩОТО ХОРАТА ТУК ГИ ЗНАЯТ ТЕЗИ НЕЩА И МИСЛЯ, ЧЕ ВСЕКИ ЩЕ СЕ СЪГЛАСИ С МЕН, А НЕ С ВАС!!
НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ И МАНИПУЛАТОР!
цитирай
28. get - @ 24. vencivaleri1951: Все пак , хайде да припомним ... Get: ПРИМЕРНО за "Янчова поляна", варненската "Скравена" ?
29.02.2020 17:42
Get написа:
...
vencivaleri1951 написа:
Предложението за преименуването на Варна идва от варненските машиностроителни. Профсъюзът им организира и общоградски митинг и над 45000 души се
произнасят с аплодисменти за това преименуване. Колко души е Варна тогава? След това избрана на митинга делегация пътува за София за среща с ръководството на Президиума на НС. След срещата Президиумът издава съответния указ. Прави се и паметник, който е финансиран с дарения.
След това следва ново преименуване. То е след решение на пленум на ЦК, където се решава още да бъде съборен и паметникът на Сталин. Решенията са приети нееднозначно. Послушно в градския и окръжен комитет , и доста противоречиви в градската партийна организация. Инициаторите за преименуването през 49та направо пишат протестна нота. Военните също противоречиво приемат преименуването. Работници дежурят пред паметника. Последният е премахнат посреднощ след 60 година и събарянето е съпроводено с отцепване на района от милиция. Абе благодарение на НМ Варна е ,,освободена ,, от сатрапа Сталин. ,, Не напразно руснаците днес се извиняват пред най- видния представител на българското милиционерство-още и десидентдтво.



Венци - добивам чувството ЧЕ си РАЗВИЛ ОБСЕСИВНА-ФИКСАЦИЯ - към моята персона с "ПОСТЕН-еНТиЛЕКТ НА МИЛЮЦИЮНЕР" :)) ?

Венци, ДА ТЕ питам? Знаеш ли що е това СЕМ и КАК СЕ КАЗВА НЕГОВИЯТ ПРЕДШЕСТВЕНИК - а за "Ефект на Зейгарник"- да си чувал? ... за второто можеш да питаш съпруга си - нали същата освен, че ти е жена била и психолог ? :)))


Значи НАСЕЛЕНИЕТО НА ВАРНА - което тогава е БИЛО около СЕДЕМДЕСЕТ ХИЛЯДИ ... В по-голямата МУ част, ЧЕТИРИДЕСЕТ И ПЕТ ХИЛЯДИ ... са ГЛАСУВАЛИ, КАТО "МАШИНОСТРОИТЕЛИ" - "ЗА", "СТАЛИН" - Ъм? :))) !


цитирай
29. getmans1 - И аз, МНОГО ПЪТИ ЗАДАВАХ въпроса за ...
29.02.2020 18:24
И аз, МНОГО ПЪТИ ЗАДАВАХ въпроса за ДВОЙНИЯТ АРШИН НА ТРИВАГОННИЦИТЕ и то не само за правописа но и за отношението към професиите които упражняваме ... ГЛАС МИ В ПУСТИНЯ, отговори - от умрял писмо...

П.П. ... бреееей, тия машиностроители ... бреееей туй народовластие ... тъй значи, така напопили ПАРТИЯТА - КЪРМИЛНИЦА, че чак ми стана жал за ЦК и ПОЛИТБЮРО ...тц, тц, тц,
цитирай
30. vencivaleri1951 - Жорко, гений си, но не съвсем...
29.02.2020 18:33
Реципрочно е чуждица от френски и помислих че Франция ти е повлияла .
За домовете Жорко....Когато се представяш за солиден домовладелец и заможност , никак не върви да ни постнеш кич- бял диван а, ла Виденов , върху ламинат и заемащ площта на почти цялата стая. Глупаво е за гений....
А ако беше изпечен лъжец като мен щеше да обвързваш нещата. Ето аз като казвам, че фамилния ни имот е до тези на Крапчеви и Йоцови, преди това съм проверил, че две преки под тях е имота на мистер Сенко, че на 50 има метра е резиденцията, на горната улица са китайското и индийското посолство, къщата на Пламен Йорданов - продуцентът за който спорихме с варненския Гетьо. Също така съвсем на близо , на ,,Персенк,, е блока на Стояна и Калоянчев, както и кооперациите на Маричков и Валди Тотев. Тоест проверил съм всичко и чак след това те будалкам. Будалкам те, защото си Прованс драги, защото за всеки софиянец извън ,,спалните,, общо взето съм посочил точен адрес.
Разликата между снимките с коне е тази, че ,,Ико,, се е снимал на ездитен кон, а ти си снимал работни планински коне. Последните са много добри животинчета, но се ползват и за горски дейности, и за случайни пишман туристи, и главно за средства от еврофондове- застрашена порода. Колкото до ,,Белугата,, не ви знам спора, но аз като счетоводител не бих дал толкова пари за водка, която не мога да различа например от ,,Московска,,

П.П За Варна: погледнах и в Гугъл. Там съвременник пише, че три машиностроителни завода излизат с инициативата. Пише, че е имало митинг от 40 хиляди души. Ама какво на Гугъл да вярва човек, като половината Гугъл е на руснак. Лъжат гадовете комунисти и това е.


quote=cortana]
vencivaleri1951 написа:
,,Парижки,, ,расти, програмирай, санирай и ограмотявай кметове на мегаполиси, а не си губи времето да ми бъдеш коректор на ангария.
Като оставим настрана (да не забравите да предадете на кореша Ви, че е една дума:):):) това, че посещение на Франция не е задължително да включва Париж, стигаме до това, че Жоро одеве се върна, набързо беше прочел глупостите Ви под този постинг и предходния ми коментар се базира на негово бързо умозаключение, споделено в наш разговор.
Нали знаете, че Жоро е ГЕНИЙ :):):) и мисли със скоростта на светлината??! :):):) Тоест, Вие още не сте дописали лъжата си и той вече я е прозрял! :):):))) Но както сам ми каза: 'Сега имам да върша някои неща, но надвечер ще се включа и ще се посмеем с Венценцето и пропагандната му измишльотина/лъжа за Варна и 45-те хиляди варненци. Ха ха ха'

vencivaleri1951 написа:
Гледам, че Вмир е споменал мой опонент, но смея да кажа и добър познат ,,Катана,,
Впрочем той ме ,,домъкна,, в блог бг. С идването си написах и се извиних за бъдещите си правописни гафове. Тогава въпросният ,,Катана,, ми изпрати редактор да инсталирам на компа си. Обясних, че на служебния си имам подобна програма, но тук присъствието ми би се обезсмислило ако инсталирам ,редактор,, След като намери постинга ми до него с ужасно циничната за твоите уши дума,,фелацио,, , то вероятно можеш да откриеш и този ми коментар - отказ до ,,Катана,,
Другарю Венци, има неща при правописа, които са непростими да не се знаят и никакъв редактор не може да Ви служи като извинение. Да не говорим, че наскоро и то не за първи път, Вие се напъвахте да ни говорите на френски, което е крайно смешно при положение, че български не знаете на прилично ниво.
Правописът Ви е под всякаква критика, както и този на кореша Ви, и това само потвърждава думите, които написах в предходния си коментар за това (тук са две думи:):):), че затова (а тук вече е една дума и отново предайте и на кореша Ви:):):) сме на това дередже, защ
цитирай
31. get - До 30. getmans1 - Аркадаш ОТГОВОР ЕДВА ЛИ - НО ПОРЕДНАТА ПОРЦИЯ като тази от ЮХНОВСКИ ... ?
29.02.2020 18:57
getmans1 написа:
И аз, МНОГО ПЪТИ ЗАДАВАХ въпроса за ДВОЙНИЯТ АРШИН НА ТРИВАГОННИЦИТЕ и то не само за правописа но и за отношението към професиите които упражняваме ... ГЛАС МИ В ПУСТИНЯ, отговори - от умрял писмо...

П.П. ... бреееей, тия машиностроители ... бреееей туй народовластие ... тъй значи, така напопили ПАРТИЯТА - КЪРМИЛНИЦА, че чак ми стана жал за ЦК и ПОЛИТБЮРО ...тц, тц, тц,


... ДЕЗИНФОРМАЦИЯ ЩЕ ПОЛУЧИШ!!?

Та седнал ДРУГАРЯТ АКАДЕМИК ... та изчел годишните течения на вестниците ЗАБЕЛЕЖИ?!! - издавани от ПРЕДИ "САКРАЛНАТА ДАТА -9-ТИ"?
И-и-и ЕВРИКА! - Откри "топлата вода" ?
- А тя била?
Дори и през монархо-фашизма БЪЛГАРИТЕ ОТДАВАЛИ ЗАСЛУЖЕНА ПОЧИТ НА ЗАГИНАЛИТЕ РУСКИ ИМПЕРСКИ ВОЙНИЧЕТА и ДРУГИ ЧИНОВЕ?

И ние ВИДИТЕ ЛИ ... сегашните "неблагодарници", ЗАЩОТО НЕ НИ ХАРЕСВА ПУТИНОВА РУСИЯ - следва да си ПОСИПЕМ ГЛАВИТЕ С ПЕПЕЛ?!

Та да питам този АЛАНКООЛУ ... с малко име АКАДЕМИК?
- Ами, КОЙ ЗАКРИ ВЕСТНИЦИТЕ ОТ КОИТО ЧЕРПИШ ИНФОРМАЦИЯ ЗА "ЧЕСТВАНЕТО" - Бре идиот с идиотите!?
- Ами ЧИЯ БЕ ТАЯ АРМИЯ - Която дойде и ЗАКРИ ДЪРЖАВАТА на БЪЛГАРИТЕ ... която не е само на цар Борис ... а И ТАЗИ на Раковски, Ботев, Хитов, Караджата, Левски ... та стигнем до Кр. Пастухов и С. Янев - Бре?

Не бе ли тази "кръвнишко-червена" армия ... същата КОЯТО СЕ ПОДЧИНЯВАШЕ на КЪРВАВИЯ-САТРАП, СТАЛИН - и цялата му престъпна камарила?
КОЯТО малко или много, НИ НАТИКА КАТО СЪЮЗНИК НА ХИТЛЕР ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ... и СЛЕД ТОВА ДОЙДЕ - ТА НИ ОКУПИРА - защото видите ли "ДОБРОВОЛНО СМЕ" СЕ ВКЛЮЧИЛИ НА - "СТРАНАТА НА ФАШИСТИТЕ"?

- Ей за затова ДВУЛИЧИЕ, ПРИ ТОЗИ АКАДЕМИЧЕН ДЕМБЕЛ - за Юхновски - ИДВА РЕЧ?!
- А не за Това: Защо АЗ БЪЛГАРСКИЯ ОФИЦЕР НА "ТРЕТИ МАРТ" ОТИВАМ И >>>ОТДАВАМ ПОЧЕСТ НА ЗАГИНАЛИТЕ ПРЕЗ ВОЙНАТА 1877/78 г. РЕДОВИ, младши и старши ЧИНОВЕ ОТ РУСКАТА ИМПЕРСКА АРМИЯ<<!>> ОТДАЛИ БЕЗКОРИСТНО ЖИВОТА СИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ !!

Докога ТАКИВА МОРАЛНИ ФАРИСЕИ С НАУЧНИ ТИТЛИ - ще си измислят НОВИНИ - За да могат, после ДА НИ НАБЕЖДАВАТ """КАКВИ НЕБЛАГОДАРНИЦИ""" СМЕ ?!!

- Тоз ЗА МЕН - ВЕЧЕ не е достоен да носи ЗВАНИЕ: "АКАДЕМИК" на БЪЛГАРИЯ! ... Юдата българска!!!
цитирай
32. cortana - Изчаках търпеливо! :):):)
29.02.2020 19:08
Мноооого търпеливо! :):):)))
Изчаках много търпеливо да видая какво ще напише другаря Венци от 18:33 ч., когато беше съумял да напише заглавието на коментара си под номер 31, та чак до сега, 19:05 ч., когато се оказа, че е написал следното:
vencivaleri1951 написа:
Реципрочно е чуждица от френски и помислих че Франция ти е повлияла .
За домовете Жорко....Когато се представяш за солиден домовладелец и заможност , никак не върви да ни постнеш кич- бял диван а, ла Виденов , върху ламинат и заемащ площта на почти цялата стая. Глупаво е за гений....
А ако беше изпечен лъжец като мен щеше да обвързваш нещата. Ето аз като казвам, че фамилния ни имот е до тези на Крапчеви и Йоцови, преди това съм проверил, че две преки под тях е имота на мистер Сенко, че на 50 има метра е резиденцията, на горната улица са китайското и индийското посолство, къщата на Пламен Йорданов - продуцентът за който спорихме с варненския Гетьо. Също така съвсем на близо , на ,,Персенк,, е блока на Стояна и Калоянчев, както и кооперациите на Маричков и Валди Тотев. Тоест проверил съм всичко и чак след това те будалкам. Будалкам те, защото си Прованс драги, защото за всеки софиянец извън ,,спалните,, общо взето съм посочил точен адрес.
Разликата между снимките с коне е тази, че ,,Ико,, се е снимал на ездитен кон, а ти си снимал работни планински коне. Последните са много добри животинчета, но се ползват и за горски дейности, и за случайни пишман туристи, и главно за средства от еврофондове- застрашена порода. Колкото до ,,Белугата,, не ви знам спора, но аз като счетоводител не бих дал толкова пари за водка, която не мога да различа например от ,,Московска,,

П.П За Варна: погледнах и в Гугъл. Там съвременник пише, че три машиностроителни завода излизат с инициативата. Пише, че е имало митинг от 40 хиляди души. Ама какво на Гугъл да вярва човек, като половината Гугъл е на руснак. Лъжат гадовете комунисти и това е.

И сега да му направя психологически :):):) разбор! :)
Оставяме настрана (една дума, другарю Венци, и предайте и на кореша Ви:):):) некадърното цитиране, спрямо което не веднъж и два пъти му се каза да не го прави, защото създава пълни каши.
Оставяме настрана, че НАД ПОЛОВИН ЧАС ЗА НАПИСВАНЕТО НА НЯМА И 300 ДУМИ Е БЕЗУМНА ЗАГУБА НА ВРЕМЕ, подобен коментар се пише за не повече от 10 минути, останалото е просто живот в блога!!!!!!!
Оставяме настрана и пълната глупост, че половината от Гугъл била на руснак.
Оставяме настрана и оглушката спрямо 'релевантната (и ноторна, и ноторна)' забележка, че трябва да валидираме социален статус на 'И-и-и-ко-ко' въз основа на това, че друг съблогер можел да го потвърди, а аз продължавам да бъда припознавана като 'Гоче', при все, че доста съблогери могат да валидират пък моето разграничаване от..... патрона :):):) ни. Но иначе за двойни аршини лицемерничат някои.
Оставяме настрана и пълните глупости за някакъв бял диван, който не съществува или по-скоро ОСТАВЯМЕ НАСТРАНА ПОРЕДНАТА ОГЛУШКА НА ДРУГАРЯ ВЕНЦИ ЗА НЕЩО, КОЕТО МУ Е НЕ САМО РАЗЯСНЕНО ВЕДНЪЖ, А ПОВТОРЕНО ПОНЕ ОЩЕ ДВА ПЪТИ, НО ТОВА НЕ ПРЕЧИ ТОЙ ДА ЛЪЖЕ КАКТО МУ ИЗНАСЯ.
Стигаме до това, ПСИХОЛОГИЧЕСКОТО, че:
В коментар, изключвам послеписа, който беше дописан в последствие, съдържащ 240 думи, 50 са за 'Гоче' И ЦЕЛИ 190 СА ЗА САМИЯ КОМЕНТИРАЩ!!

АМА НЯКОИ ГОВОРЯТ, ЧЕ ДРУГИ СА САМОХМАЛКОВЦИТЕ И ПОСТОЯННО ЗА СЕБЕ СИ ГОВОРЯТ!

Тоест, другарю Венци, от 240 думи 190 да касаят поредното Ваше празноперчене пред нас и то с неща, които са толкова глупави, че се чудя как Ви идва на ум да ги пишете, предполагат заглавието на коментара да не е: 'Хей сега ще ви покажа защо 'Гоче' не е гений', на което Вие отделяте 50 думи и то толкова глупави по отношение на това, което предразполагате, че ще говорите, а заглавието трябва да е: 'Чакайте сега отново да ви говоря за себе си и моето житие и битие, съседите на съседите от съседните улици на съседния квартал'.
Ама иначе не се опитвам да изкарам, че моето обкръжение е от височайши персони, а вие сте сополиви циганчета и не трябва да оспорвате нито една моя дума, та била тя и най-голямата глупост или лъжа на света.
цитирай
33. vencivaleri1951 - Гет, колко решения на пленум на ЦК не се изпълняват в срок
29.02.2020 19:22
Аз имам снимка с нашите пред паметника. Около 4, 5 годишен съм, а решението е от 54та. Отричаш ли, че е съборен след 60та и посред нощ след отцепване от милицията. И ако е така, защо забавят събарянето и защо посред нощ с милиция.


quote=get]
Get написа:
...
vencivaleri1951 написа:
Предложението за преименуването на Варна идва от варненските машиностроителни. Профсъюзът им организира и общоградски митинг и над 45000 души се
произнасят с аплодисменти за това преименуване. Колко души е Варна тогава? След това избрана на митинга делегация пътува за София за среща с ръководството на Президиума на НС. След срещата Президиумът издава съответния указ. Прави се и паметник, който е финансиран с дарения.
След това следва ново преименуване. То е след решение на пленум на ЦК, където се решава още да бъде съборен и паметникът на Сталин. Решенията са приети нееднозначно. Послушно в градския и окръжен комитет , и доста противоречиви в градската партийна организация. Инициаторите за преименуването през 49та направо пишат протестна нота. Военните също противоречиво приемат преименуването. Работници дежурят пред паметника. Последният е премахнат посреднощ след 60 година и събарянето е съпроводено с отцепване на района от милиция. Абе благодарение на НМ Варна е ,,освободена ,, от сатрапа Сталин. ,, Не напразно руснаците днес се извиняват пред най- видния представител на българското милиционерство-още и десидентдтво.



Венци - добивам чувството ЧЕ си РАЗВИЛ ОБСЕСИВНА-ФИКСАЦИЯ - към моята персона с "ПОСТЕН-еНТиЛЕКТ НА МИЛЮЦИЮНЕР" :)) ?

Венци, ДА ТЕ питам? Знаеш ли що е това СЕМ и КАК СЕ КАЗВА НЕГОВИЯТ ПРЕДШЕСТВЕНИК - а за "Ефект на Зейгарник"- да си чувал? ... за второто можеш да питаш съпруга си - нали същата освен, че ти е жена била и психолог ? :)))


Значи НАСЕЛЕНИЕТО НА ВАРНА - което тогава е БИЛО около СЕДЕМДЕСЕТ ХИЛЯДИ ... В по-голямата МУ част, ЧЕТИРИДЕСЕТ И ПЕТ ХИЛЯДИ ... са ГЛАСУВАЛИ, КАТО "МАШИНОСТРОИТЕЛИ" - "ЗА", "СТАЛИН" - Ъм? :))) !


[/quote]
цитирай
34. 1997 - За сведение на блогърите, освободени от Англия, Австроунгария, Германия и Франция...а, и САЩ
29.02.2020 19:33
"Победоносната освободителна война, водена от руските войски, начело с незабравимия благороден рицар Цар-Освободителя, бляскаво увенча тоя поглед на българина към свобода и народно добруване. Тая война бе от страна на братския руски народ едно дело на великодушие без друг пример в историята на народите... С тия чувства на развълнувана почит, с които у всеки българин е свързана неделимо и почитта към братския руски народ и към руските герои и ветерани от Освободителната война, аз се прекланям дълбоко пред светлото дело на нашето Освобождение".
Четете Дума, бе момчета! :)
цитирай
35. cortana - Другарю Венци, за глупавите Ви гугълвания по повод на преименуването на Варна ще се посмеем когато Смарти се включи и покаже как го правят ГЕНИЙТЕ! :):):)
29.02.2020 19:35
Сега по-скоро искам да кажа, че след като за 300 думи Ви отнема 30 минути време за коментар, а този Ваш 31ви е относително кратък, то при 5,6 коментара дневно, Вие прекарвате само за писане на коментари по 3,4 часа тук!
Отделно четенето. Отделно ровенето в Гугъл, че да се представите като начетен.
Другарю Венци, не е моя работа да Ви държа сметка и не го правя, но ТУК ВИЕ ПРЕКАРВАТЕ ЯВНО ПОНЕ 1/4 ОТ ДЕНОНОЩИЕТО, а това вече е кофти.
И още по-кофти става, когато си позволявате да държите сметка на такива, които пишат поне 10 пъти по-бързо от Вас. За работа с Гугъл да не говорим.
Тоест, да имате наглостта да говорите за такива хора, че отдавали значение на блога и кога..... програмирали (хайде към патрона ни да го насоча :):):), е меко казано абсолютна наглост!
Ама иначе за аршини не Ви е срам да говорите.....
цитирай
36. get - дО 35. 1997 - Защо ГОВОРЕЙКИ МИ за ОСВОБОЖДЕНИЕТО- то от 1878 година - ЗАБРАВЯШ ЗА ... ?
29.02.2020 19:50
1997 написа:
"Победоносната освободителна война, водена от руските войски, начело с незабравимия благороден рицар Цар-Освободителя, бляскаво увенча тоя поглед на българина към свобода и народно добруване. Тая война бе от страна на братския руски народ едно дело на великодушие без друг пример в историята на народите... С тия чувства на развълнувана почит, с които у всеки българин е свързана неделимо и почитта към братския руски народ и към руските герои и ветерани от Освободителната война, аз се прекланям дълбоко пред светлото дело на нашето Освобождение".
Четете Дума, бе момчета! :)


... забравяш, ОКУПАЦИЯТА ОТ 1944 година - ОТ КОЯТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СМЕ СЕ ОСВОБОДИЛИ ?!!
цитирай
37. get - До 34. vencivaleri1951 - Гет, колко решения на пленум на ЦК не се изпълняват в срок ОТГОВОР: - Много !!!
29.02.2020 20:05
vencivaleri1951 написа:
Аз имам снимка с нашите пред паметника. Около 4, 5 годишен съм, а решението е от 54та. Отричаш ли, че е съборен след 60та и посред нощ след отцепване от милицията. И ако е така, защо забавят събарянето и защо посред нощ с милиция.




Венци, НЕ МОГА ДА ЗНАМ - ПРЕД КОЙ ? ... ОТ ПАМЕТНИЦИТЕ НА "СТАЛИН" в МОРСКАТА ГРАДИНА - ВАРНА? - си сниман ти с РОДИТЕЛИ?

Паметниците на СТАЛИН СА ДВА!
- Първият ще го нарека "бутафорен" - защото е в изпълнение ОТ ГИПС! Така че, след ТРИ ГОДИНИ - правят ЕДИН в ТРИ ПЪТИ ПО-МАЛЪК мащаб от РУСЕНСКИ КАМЪК!?

А по отношение "СПОНТАННИЯ МИТИНГ" НА КОЙТО С-П-О-Н-Т-А-Н-Н-О се е взело РЕШЕНИЕ ... от "ЧЕТИРИДЕСЕТ И ПЕТТЕ ХИЛЯДИ МАШИНОСТРОИТЕЛИ" ... :))) ?

Подобен на този от ВАРНА процес ... по същото време върви и в БУРГАС? - При което БУРГАСКИТЕ "МАЩИНОСТРОИТЕЛИ" взели и Те - "СПОНТАННОТО РЕШЕНИЕ" - да преименуват града СИ на името, на - ЛЕНИН :))) ?

Така че, ако нещата бяха останали в НЕПРОМЕНЕНЕИЯ ИМ СПОНТАНЕН И "ОТ НИКОГО НЕ НАПРАВЛЯВАН ВИД" ... сега щяхме да имаме ПО ДВА СТАЛИН-ГРАДА и ЛЕНИН-ГРАДА :))) ?

Едните във СЪВЕТСКА РУСИЯ ... а вторите два, В ПО-МАЛКИЯ "СЪВЕТСКИ СЪЮЗ" с по-старо и забравено име БЪЛГАРИЯ !

Това НА ТЕБ - "Голям-Малък брат" или Съветски съюз - нищо не събужда, НИ В ГЛАВАТА НИ В ДУШАТА - ЗАЩОТО НЯМАШ СЕТИВА ЗА ТОВА - "българино-О-О"! ... и я вземи си свали руско-сръбската ШАЙКАЧА дето мяза на кравешка в...ва от главата ?!!
цитирай
38. 1997 - Свободата е вътрешно чувство
29.02.2020 20:27
get написа:

Четете Дума, бе момчета! :)


... забравяш, ОКУПАЦИЯТА ОТ 1944 година - ОТ КОЯТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СМЕ СЕ ОСВОБОДИЛИ ?!![/quote]
а роденото да пълзи не може да лети.
Някои некадърници остават роби във всяко общество. Сами да са, господар си търсят.
цитирай
39. get - 39. 1997 - Свободата е вътрешно ...
29.02.2020 20:51
1997 написа:

- Свободата е вътрешно чувство Някои некадърници остават роби във всяко общество. Сами да са, господар си търсят.
а роденото да пълзи не може да лети.

get написа:


... забравяш, ОКУПАЦИЯТА ОТ 1944 година - ОТ КОЯТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СМЕ СЕ ОСВОБОДИЛИ ?!!





Започвайки от основния текст и продължавайки през коментарните бележки на Ваше ентЕлегентско словоблудие?
Идват ми на ум размислите на Ил. Бешков - ярък и доказал се при това, за разлика от вас соц-ентелегентите, Интелектуал?

"НЕ Е НЕОБХОДИМО СРАВНЕНИЕТО МЕЖДУ БЪЛГАРИНА-родолюбец И СОЦИНТЕЛИГЕНТА, АКО НЕ БЕШЕ създадена историческата, НЕОБХОДИМОСТ за, „ЖИТЬ ВМЕСТЕ“.
СОЦИНТЕЛИГЕНТА НЯМА ГЛАВА И ВИНАГИ НАМИРА ТАКАВА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЧУЖДА, НА КОЯТО ТОЙ Е ПОДЧИНЕН и покорен, а не свободен, разумен и целесъобразен с нея.
И естествено, най-много се хвали с нея, не познава и не признава друга, боготвори я и задължава всички хора към това.
СОЦИНТЕЛИГЕНТА Е дълбоко и АБСОЛЮТНО НЕВЯРВАЩ – в нищо невярващ, ЗАЩОТО Е дълбоко ОПОРОЧЕН. Неосъзнал и НЕПОЗНАЛ СЕБЕ СИ, ТОЙ НЕПРЕКЪСНАТО ЛЪЖЕ, ЛЪЖЕ БЕЗ МЯРКА И БЕЗ ПОЛЗА, защото НЕ ЗНАЕ какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите.
Той убива, плаче, моли се и краде едновременно само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и не вярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство.
СОЦИНТЕЛИГЕНТА ИМА единствената ПОТРЕБНОСТ – ДА СЕ ПОХВАЛИ с нещо – каквото и да е.
– ЦАРИЗЪМ, БОЛШЕВИЗЪМ, ДЕИЗЪМ, АТЕИЗЪМ, АНАРХИЗЪМ ИЛИ НИХИЛИЗЪМ, СТИГА ТЕ ДА СА „НАЙ-“ и да заплашват света, което отговаря тъкмо на страха му от Живота.
- Бои ли се социнтелигента от света?
Не, но той съзнава, че е ненавистен, непоносим или В НАЙ-ДОБРИЯ СЛУЧАЙ СЪЖАЛЯВАН В ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ, В КОЙТО СВЯТ ТОЙ НЯМА ДЯЛ И НИКАКВО УЧАСТИЕ В ИЗГРАЖДАНЕТО МУ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ.
Непоносимо СТРАДАНИЕ ЗА СОЦИНТЕЛИГЕНТА Е ТОВА СЪЗНАНИЕ – ДА СИ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ ЕДНА РЪМЖАЩА посредственост - ИЗВЪН ОГРАДАТА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА.
СОЦИНТЕЛИГЕНТА „забравя че” - „Православна“ Русия ВОДИ ЕДИНАДЕСЕТ „ОСВОБОДИТЕЛНИ“ ВОЙНИ, ЗА ДА ЗАВОЮВА Полша, България и Турция, и КАТО НЕ УСПЯ – ТОВА правоверно ПРАВОСЛАВИЕ БЕ ЗАМЕНЕНО за 24 часа С БОЛШЕВИЗЪМ, с атеистично ПРАВОСЛАВИЕ, КОЕТО ЗАПОЧНА НОВИ „ОСВОБОДИТЕЛНИ“ ВОЙНИ срещу България, Полша, Турция… и целия свят.
Христос бе заменен със Сталин (досега успешно!).
Иконката под ризата на мужика-ЕнтелЕгент е заменена със Сталин, БЕЗ ДА СЕ Е ИЗВЪРШИЛА НЯКАКВА ПРОМЯНА В МОЗЪКА МУ.
Църквите на "комунизма" са пълни с „богомолци“ и всички те любят всеотдайно своя вожд и баща на човечеството, който е първият, откритият и най-ожесточеният хулител на Бога и Христа.
Бихме могли да предположим, че това се дължи на едно разюздано свободомислие, АКО СОЦИНТЕЛИГЕНТА МОЖЕШЕ ДА МИСЛИ, НО ТОЙ Е НЕГОДЕН ЗА МИСЛЕНЕ – ТОЗИ ПРОЦЕС ЗА НЕГО Е СПРЯЛ - ПРЕДИ ДА Е ЗАПОЧВАЛ.”

- край на цитата (ми по Бешков)!

цитирай
40. vencivaleri1951 - Не мога да кажа в момента пред кой.
29.02.2020 20:54
Дори разбрах преди малко, че два пъти е правен. Какво значение има това. Фактът ,че е строен пред всички, без охрана и с дарения, а премахнат по късно доби с милиция казва много. Гет, Сталин е спорна личност и преминава през Осана и Разпни го. Самият аз преминах от етап на пълно отрицание до различен поглед към делата на този човек.
Достатъчно е да погледнем статистиката в годините на управлението му, ако щеш прираста на населението в тези години и по години ,за да разберем колко лъжи са се произнесли по негов адрес.
А

quote=get]
vencivaleri1951 написа:
Аз имам снимка с нашите пред паметника. Около 4, 5 годишен съм, а решението е от 54та. Отричаш ли, че е съборен след 60та и посред нощ след отцепване от милицията. И ако е така, защо забавят събарянето и защо посред нощ с милиция.




Венци, НЕ МОГА ДА ЗНАМ - ПРЕД КОЙ ? ... ОТ ПАМЕТНИЦИТЕ НА "СТАЛИН" в МОРСКАТА ГРАДИНА - ВАРНА? - си сниман ти с РОДИТЕЛИ?

Паметниците на СТАЛИН СА ДВА!
- Първият ще го нарека "бутафорен" - защото е в изпълнение ОТ ГИПС! Така че, след ТРИ ГОДИНИ - правят ЕДИН в ТРИ ПЪТИ ПО-МАЛЪК мащаб от РУСЕНСКИ КАМЪК!?

А по отношение "СПОНТАННИЯ МИТИНГ" НА КОЙТО С-П-О-Н-Т-А-Н-Н-О се е взело РЕШЕНИЕ ... от "ЧЕТИРИДЕСЕТ И ПЕТТЕ ХИЛЯДИ МАШИНОСТРОИТЕЛИ" ... :))) ?

Подобен на този от ВАРНА процес ... по същото време върви и в БУРГАС? - При което БУРГАСКИТЕ "МАЩИНОСТРОИТЕЛИ" взели и Те - "СПОНТАННОТО РЕШЕНИЕ" - да преименуват града СИ на името, на - ЛЕНИН :))) ?

Така че, ако нещата бяха останали в НЕПРОМЕНЕНЕИЯ ИМ СПОНТАНЕН И "ОТ НИКОГО НЕ НАПРАВЛЯВАН ВИД" ... сега щяхме да имаме ПО ДВА СТАЛИН-ГРАДА и ЛЕНИН-ГРАДА :))) ?

Едните във СЪВЕТСКА РУСИЯ ... а вторите два, В ПО-МАЛКИЯ "СЪВЕТСКИ СЪЮЗ" с по-старо и забравено име БЪЛГАРИЯ !

Това НА ТЕБ - "Голям-Малък брат" или Съветски съюз - нищо не събужда, НИ В ГЛАВАТА НИ В ДУШАТА - ЗАЩОТО НЯМАШ СЕТИВА ЗА ТОВА - "българино-О-О"! ... и я вземи си свали руско-сръбската ШАЙКАЧА дето мяза на кравешка в...ва от главата ?!![/quote]
цитирай
41. 1997 - Сигурно има връзка с благодарността към Братята Освободители от времето преди Девети, но ми убягва
29.02.2020 21:16
get написа:


... забравяш, ОКУПАЦИЯТА ОТ 1944 година - ОТ КОЯТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СМЕ СЕ ОСВОБОДИЛИ ?!!

Започвайки от основния текст и продължавайки през коментарните бележки на Ваше ентЕлегентско словоблудие?
[/quote]
най- вероятно е от серията: "Няма значение за какво става дума, Долу Путин!!!!"
цитирай
42. get - До 42. 1997 - Колко пъти СЛЕДВА ДА ПОВТАРЯМ - ЗА ДА ОСМИСЛИТЕ ?
29.02.2020 21:28
1997 написа:
Сигурно има връзка с благодарността към Братята Освободители от времето преди Девети, но ми убягва
get написа:


... забравяш, ОКУПАЦИЯТА ОТ 1944 година - ОТ КОЯТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СМЕ СЕ ОСВОБОДИЛИ ?!!

най- вероятно е от серията: "Няма значение за какво става дума, Долу Путин!!!!"



Църквите на "комунизма" са пълни с „богомолци“ и всички те любят всеотдайно "своя вожд" и "баща на човечеството", който е първият, откритият и най-ожесточеният хулител на Бога и Христа.
Бихме могли да предположим, че това се дължи на едно разюздано свободомислие, АКО СОЦИНТЕЛИГЕНТА МОЖЕШЕ ДА МИСЛИ, НО ТОЙ Е НЕГОДЕН ЗА МИСЛЕНЕ – ТОЗИ ПРОЦЕС ЗА НЕГО Е СПРЯЛ - ПРЕДИ ДА Е ЗАПОЧВАЛ.”

Или както предрича Де Гол при смъртта на ТИРАНА:
"Сталин не умря - той се разтвори в бъдещето!" - което "бъдеще се явява и ... ?
Съвременната и бледа еманация на Сталин - Путин!


Такъв СЕ ЯВЯВА СТАЛИН=ПУТИН!
И това е така, не само ЗА МЕН ЕВРОПЕЕЦА И БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР - но и за ЦИВИЛИЗАВАНАТА И не-ЕВРАЗИЙСКО ЧУВСТВАЩА, ЧАСТ - ОТ ИНТЕЛИГЕНТНОТО - ПОРАДИ способността си ДА МИСЛИ РУСКО ОБЩЕСТВО ... каквито имам, немалко лични познати и приятели !
цитирай
43. getmans1 - 42. 1997 - Сигурно има връзка с благодарността към Братята Освободители от времето преди Девети, но ми убягва 21:16
29.02.2020 22:33
... А, кога смятате да ни уведомите, как след 09.44-та се е празнувал този празник ... много прост въпрос
цитирай
44. 1997 - Няма дискусионен характер
02.03.2020 00:08
getmans1 написа:
... А, кога смятате да ни уведомите, как след 09.44-та се е празнувал този празник ... много прост въпрос


След 09.09. 44 празнуването на Освобождението на България се е провеждало с необходимото уважение и почит към загиналите и страната Освободителка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6069780
Постинги: 2741
Коментари: 26484
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031