Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2020 18:47 - КАЛИНА АНДРОЛОВА VS ВЕЛИСЛАВА ДЪРЕВА - между идеалите и истината по трудния начин ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 4108 Коментари: 35 Гласове:
4

Последна промяна: 22.03.2020 20:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                         ....
                                          В лодката сме всички, глупако!

       Омерзително е да наблюдаваме Румен Радев - „безделникът от Дондуков 2“ и                                 опозицията как организират координирани атаки


    image

Калина Андролова

 

Калина Андролова, infacto.bg

Да клатиш лодката, в която се намира цялата нация, при форсмажорна ситуация и световна пандемия; да обясняваш, че има хаос, при въвеждане на безпрецедентни мерки за намаляване на епидемичния взрив; да нападаш кризисния щаб, който прави всичко по силите си, за да премине нацията възможно най-леко през епидемията; да насаждаш недоверие, недоволство и напрежение сред населението, когато хората и държавата се нуждаят от най-много дисциплина; да насъскваш лекарите, бизнеса и бедните хора срещу правителството в състояние на световна пандемия; да се противопоставяш на кризисните мерки от камбанарията само на военноуниформената си компетентност...

Това го може само политик

с много нисък дух, с много граници в хоризонта, с много малко обич към България

Вместо да организира дарения, вместо да помогне с каквото може, вместо да подскаже на властта и да съдейства за конкретен нерешен въпрос, „безделникът от Дондуков 2“ (както го наричат във Фейсбук) предпочита да налива масло в капризните колебания на електората. Ако електоратът има поне малко здрав разум, никога няма да прости подобно осветяване на политическа незадоволеност. И през труповете на родителите ни ще мине заради незначителни политически дивиденти.

Това е алчен за политическо внимание човек. Много малко, ама много малко интелигентност се изисква, за да разбереш, че в момент на задаваща се мащабна епидемия не можеш да си позволиш да дезорганизираш обществото, да го демотивираш, да даваш различни сигнали, да подриваш усилията на кризисния щаб, да вдигаш революции, защото именно така се интерпретират думите му в социалните мрежи.

Как мислите, дали в Италия коментират тези дни свободата на словото?! Дали коментират свещените права на гражданите?! Дали във Франция, Германия и Испания празнословят през телевизора за гражданските свободи след като броят на болните се вдига с хиляди на ден?! Отвън Радев може и да представлява президентството като институция, но отвътре е нещо като детска стая. Разхвърляна, объркана, фантазна. 

Този човек наистина трябва да напусне политиката

Както и друг път съм писала, Радев няма елементарен усет за същността на политиката, той не разбира тъканта на политиката, не знае от какво тя е съставена. Радев е една неописуема грешка. Неговата политическа идентичност се изчерпва единствено с плюене на ГЕРБ и когато няма такава възможност, той изпада в мъчително за него мълчание и загуба на идентичност. Бях се подготвила за дългото му мълчание, защото НИКОГА не бих предположила, че може политическата му алчност да стигне такива мащаби, щото да се бори срещу мерките на правителството.

Цялият политически рейтинг на Радев се състои от антагонизма му с Борисов. Той няма политическа физиономия, ако не обяснява на всички колко са лоши всички от ГЕРБ. Чудя се какво би говорил, ако някога направи своя партия и получи властта?! Първо, нека сформира своя политически ум, а после, да се опитва да организира политическо влияние. Защото влияние без ум е вид неконтролируемо бедствие, което ще ни се стовари на главите, и тогава Борисов ще ни изглежда като Маргарет Тачър и Дьо Гол взети заедно.

Навсякъде по света мерките са подобни, а ние имахме шанса правителството да вземе по-навреме правилните мерки. Защото има страни, в които ситуацията е изтървана. Радев ли ще отговаря „персонално“ (както жена му се изрази посред нощ във Фейсбук), когато военните започнат да извозват ковчезите от София?! Или плямпането по телевизията не се наказва?! Този човек не вижда ли, че кризисният щаб и властта правят всичко възможно, за да се поеме епидемичния взрив възможно най-леко. Или напротив, вижда, и тъкмо затова реагира с дезорганизация?!

Има време за изпълнителната власт, г-н Радев! Вие първото

пораснете, качете се на раменете на някой по-висок от вас

и се огледайте! Ще видите, че човешкият живот е по-ценен от всичко, и не може да го залагате в дребната ви политическа рулетка, като непрекъснато клатите лодката, в която пътуваме всички. България ще оцелее въпреки вашите упорити усилия за политическа конфронтация по време на криза. Малко достойнство няма да ви навреди и малко повече търпение. Защото както се изразява един британски лекар: „Въпросите, които повдигате, са нищо в сравнение със слона, който седи в средата на стаята!“ Схващате ли? Или някой трябва допълнително да ви разясни?!

Дефицит на консумативи, маски, гелове, легла, апарати за обдишване има по целия свят, включително в Америка. Няма здравна система по света, която може да се справи с подобен взрив, ако той бъде оставен да се разгърне без ограничения. Това показват всички симулационни модели. Колкото повече ограничения, толкова по-нисък и плавен пик, толкова повече спасени човешки животи. На фона на това, че електоратът на БСП ще бъде най-засегнат от епидемията, учудвам се на желанието на Радев и на тази партия за конфронтация. Президентството, откакто Радев е президент, се е превърнало в смехотворна институция, с безсмислени стратегически съвети, групи и консултанти. И точно този безхаберен ум да претендира, че може правилно да организира държавата в криза, е, меко казано, популистка клоунада. Големият страх на политическите мишоци е, че нови фигури като ген. Мутафчийски приковаха вниманието на гражданите. Този страх може да доведе до опасни последици. Защото нелепото винаги се привества по-добре от умното и адекватното. Не е нужно Гюстав Льобон да ни разяснява психологията на тълпата. Има елементарни истини. И това, което опозицията и Радев правят, да клатят кабинета, е обикновено предателство към България, в момент на нужда и криза. Благодарим ви, че се виждате с просто око. За разлика от вируса. Господ е много находчив, поддържа баланса във Вселената. Даже се питам: а не ви ли е страх от политическите ви сметки, не трябва ли да почакате малко, да разберете какво ще се случи? Пък тогава да смятате...

Всички сме наясно с дефицитите на здравната ни система. В Ломбардия са най-модерните италиански болници, е и? Това спаси ли хората? Наясно сме, че ще има мерки и за бизнеса. Но нито едно българско правителство не може да си позволи да обяви като германското, че отпуска неограничени средства в подкрепа на бизнеса.

Дори да е оглавено от Румен Радев или Корнелия Нинова

Едно е да подпомагаш ориентацията на правителството по време на криза, друго е да риташ краката на стола. Омерзително е да наблюдаваме Радев и опозицията как организират координирани атаки срещу правителството в момент на особени затруднения. Ниско, твърде ниско!

Да оставим политическия разговор за след епидемията. Има време за всичко. „Време да раздираш, и време да съшиваш; време да мълчиш и време да говориш“. Но именно сега е моментът, който осветява височината на един политик, способността му да е загрижен за нацията, да преглътне политическата си алчност, да обединява и защитава, да действа съзидателно и с обич. Не да руши и да рита с копита.

Почакайте малко, господин Радев! Има време за ниски скокове. За съжаление има нещо политически малко във вас. За мен сте господин, защото президент със сигурност не сте. Президентът е нещо политически голямо, на което вие явно не сте способен.

                                                                               ....

                      И ОЩЕ НЕЩО, ОТВРАТИТЕЛНО ... от една отвратителна особа,
                                          отровена от идеалите си, доказано;


„От изказването на Бойко Бoрисов разбрахме следното:
1. Държавата няма пари.

2. Държавата няма резерв

3. Държавата фалира без приходи дори 1 месец, ако изпълни плащанията си към пенсионери, държавни служители, доктори и полиция

4. ЕС е тъпа идея
5. 10-те назначени милирдера трябва да си продадат колите, за да спасят държавата.
6. Няма значение внасяните с години осигуровки. Фондовете са изядени.

7. Държавата очаква с радост част от нас да се споминем, за да облекчим здравната система.
8. Само в подобна истинска криза, можем да разберем за дъното в което се намираме.

Извод: Господ да ни е на помощ и може само да се молим на никой от нас и нашите близки да не се налага да се намира на мястото на снимката!

Велислава Дърева




Гласувай:
5



1. getmans1 - Според Ал. Симов, по-добре е да има ...
22.03.2020 18:52
Според Ал. Симов, по-добре е да има фейк новини отколкото фашистко законодателство.

цитирай
2. eva666 - няма нужда от повече..БЕЗделник и БЕЗродник!
22.03.2020 18:58
Румен Радев, фейк/ тагове
цитирай
3. getmans1 - Ще пробваме каквото чуем, все нещо ...
22.03.2020 19:20
Ще пробваме каквото чуем, все нещо ще хване дикиш - ето и ЧЕЛНИЯ РУСКИ ОПИТ;

„Руското издание „Правда“ даде нов принос в борбата с опасния китайски вирус, обяснявайки, че мастурбацията помага за подобряване на имунната система, тъй като отделя хормоните на радостта. Постигането на оргазъм чрез мастурбация може да бъде допълнителна превантивна мярка срещу коронавирус, пише руската „Правда“, позовавайки се на информация в Health magazine.„
цитирай
4. starforlife - Пълен идиот, Радо!
22.03.2020 19:22
За "президента" с малко "п", но ако нататък го продължа в настоящия си стил с "утка", може и главно да му сложа.
В такива моменти се изпитва кой има топки и кой просто се шляе по коридорите на властта.
Да отмени мерките (доколкото разбрах, че е станало) е меко казано престъпление.
Да не говорим, че принципно противоречи и на Конституцията, при все, че някои точно мерките обявяваха за такива, явно изобщо не само не можейки да я тълкуват (Конституцията), а и да я четат.

С 2 думи: Предател спрямо Народа си.
Станаха 4 думи, но на кого му пука.
Моля се само да не пожъне психологическото бреме от вината, че заради него е затрил животи, БЪЛГАРСКИ.
Моля се не за него, за евентуалните животи.
Защото една реална национална епидемия ще покаже колко сме зле като Нация, не като икономика и прочие.
цитирай
5. starforlife - ПС:
22.03.2020 19:24
И да попитам по коментара, който си писал паралелно докато аз съм писал своя по-горе: Мастурбация ли трябва да е задължително или може и най-обикновен секс да е?
Ха ха ха
(При все, че никак не е смешно.)
цитирай
6. germantiger - радев картофа
22.03.2020 19:35
ФЪРЧИЛОТО или по известен като САМОЛЬОТЧИКА

бугарския президент си има свой президент - другаря капутин
цитирай
7. getmans1 - И да попитам по коментара, който си ...
22.03.2020 19:39
starforlife написа:
И да попитам по коментара, който си писал паралелно докато аз съм писал своя по-горе: Мастурбация ли трябва да е задължително или може и най-обикновен секс да е?
Ха ха ха
(При все, че никак не е смешно.)


...Не знам, СТАР, така си го копнах от ДЕДО КОЛЕВ - сигурно кой както се уреди и за всеки случай КОМБИНИРАНО ... хахахахаха ... щом мож едно комбинарано поне ЗНАЧИ СИ ЗАСЛУЖАВА ДА ЖИВЕЙШ
цитирай
8. getmans1 - . . . ТОЗ КАПУТ С. . . РУСКА ФУЛКАНИ...
22.03.2020 19:43
... ТОЗ КАПУТ С ... РУСКА ФУЛКАНИЗАЦИЯ

germantiger написа:
ФЪРЧИЛОТО или по известен като САМОЛЬОТЧИКА

бугарския президент си има свой президент - другаря капутин

цитирай
9. getmans1 - eva666 - няма нужда от повече. . Б...
22.03.2020 19:47
eva666 написа:
eva666 - няма нужда от повече..БЕЗделник и БЕЗродник!

Румен Радев, фейк/ тагове


... МЕНТЕ
цитирай
10. getmans1 - И ОЩЕ НЕЩО, ОТВРАТИТЕЛНО. . . от една ...
22.03.2020 20:05
И ОЩЕ НЕЩО, ОТВРАТИТЕЛНО ... от една отвратителна особа, отровена от идеалите си, доказано;

„От изказването на Бойко Бoрисов разбрахме следното:
1. Държавата няма пари.

2. Държавата няма резерв

3. Държавата фалира без приходи дори 1 месец, ако изпълни плащанията си към пенсионери, държавни служители, доктори и полиция

4. ЕС е тъпа идея
5. 10-те назначени милирдера трябва да си продадат колите, за да спасят държавата.
6. Няма значение внасяните с години осигуровки. Фондовете са изядени.

7. Държавата очаква с радост част от нас да се споминем, за да облекчим здравната система.
8. Само в подобна истинска криза, можем да разберем за дъното в което се намираме.

Извод: Господ да ни е на помощ и може само да се молим на никой от нас и нашите близки да не се налага да се намира на мястото на снимката!

Велислава Дърева
цитирай
11. getmans1 - „Фондация "Америка за Бъл...
22.03.2020 20:16
„Фондация "Америка за България" дари 300 000 лева за подпомагане усилията срещу коронавируса.
Фондация е дарила средствата на УМБАЛСМ "Н. Й. Пирогов" и "Александровска" болница в подкрепа на тяхната работа за противодействие на коронавируса COVID-19 на национално ниво.„
цитирай
12. 1997 - Калина Андролова стъпи накриво
22.03.2020 22:01
ясно е открай време, журналистиката служи на интереси.
цитирай
13. krumbelosvet - Ех,
23.03.2020 02:52
Друго си беше Плевнелиев.
За тия гласували за ЦЦ, Радев и златно яйце да снесе, си е гад. Щото ако беше ЦЦ или Плевнелиев, ехехехееее!
цитирай
14. get - До 10. getmans1 - Аратлик, що ли се хабиш ДА ОБЯСНЯВАШ: БОКЛУКА В КАКВАТО И ОПАКОВКА - ВСЕ Е БОКЛУК ?
23.03.2020 13:30
getmans1 написа:
И ОЩЕ НЕЩО, ОТВРАТИТЕЛНО ... от една отвратителна особа, отровена от идеалите си, доказано;

„От изказването на Бойко Бoрисов разбрахме следното:
1. Държавата няма пари.

2. Държавата няма резерв

3. Държавата фалира без приходи дори 1 месец, ако изпълни плащанията си към пенсионери, държавни служители, доктори и полиция

4. ЕС е тъпа идея
5. 10-те назначени милирдера трябва да си продадат колите, за да спасят държавата.
6. Няма значение внасяните с години осигуровки. Фондовете са изядени.

7. Държавата очаква с радост част от нас да се споминем, за да облекчим здравната система.
8. Само в подобна истинска криза, можем да разберем за дъното в което се намираме.

Извод: Господ да ни е на помощ и може само да се молим на никой от нас и нашите близки да не се налага да се намира на мястото на снимката!

Велислава Дърева


- Това се отнася КАКТО И ЗА ПСЕВДО-ПРОЛЕТАРСКИЯ Дърев - с произход от тежко обременения по произход ЧЕРВЕНО-НОМЕНКЛАТУРЕН БОКЛУК.
- Така и до пригласящите и ОТНОВО ЧЕРВЕНО ОБАГРЕНИ ... блогови БОКЛУЦИ подписващи се 1997 и krumbelosvet !

Които АКО СИ БЯХА ДАЛИ ТРУД - САМИ ДА ПРОВЕРЯТ, КОЙ РАЗНАСЯ ПОЛИТИЗИРАНИ-ЛЪЖИ ИЗ НЕТА ?
Сами щяха да установят, че това е НЕОСВОБОДЕНАТА СИ ОТ СЪВЕТСКА ОБРЕМЕНЕНОСТ, Русия с нейните проксита в България ... Които наместо ДА ГОВОРЯТ ИСТИНАТА - затрудняват живота, без това и затруднен от епидемиологичната ситуация в България?

Какво имам в предвид? - това са цикъла статии излезли в руските-проксита на български език носещи названия "pogled", "dariknews" ?
- В потвърждение пропагандно-дезинформационната а с това ЛЪЖЛИВА ВОЙНА, КОЯТО ВОДЯТ С/У НАРОДА НИ - част от ПОКАЗАТЕЛНИ ЗАГЛАВИЯ:
1. Коронавирусът от Ухан и тайната на Форт Детрик
2. Коронавирусът - ново оръжие?
3. Коронавирусът победи НАТО! Германия се оттегля от военните учения Defender Europe 20
4. "Откъде идва коронавирусът" или защо САЩ хвърлят вината за COVID-19 на Китай.
5. Коронавирусът е роден не в Китай, а в съзнанието на лудите господари на парите.
6. Коронавирусът убива не само европейците, но и европейската солидарност.
ВТОРИ ДЕЗИНФОРМАЦИОНЕН ИЗТОЧНИК - СОБСТВЕНОСТ НА ЕДИН ОТ КОМУНИСТИТЕ-ЧЕЛНИЦИ В КАПИТАЛИСТИЧЕСКОТО СТРОИТЕЛСТВО, В БЪЛГАРИЯ - с име dariknews?
ОТНОВО СТАТИИ С ХАРАКТЕРНИ ЗАГЛАВИЯ:
1. Вирусолог: Не си мислете, че пандемията ще приключи скоро.
2. Проф. Еделев: Британски вирусолози твърдят, че COVID-19 е изкуствено създаден
3. Китай: Коронавирусът в Ухан е разпространен от военни на САЩ.
... И ОТДЕЛНО - погледнете ИМЕНАТА НА АВТОРИТЕ, СТОЯЩИ под статиите?

- Да продължим РАЗГЛЕЖДАНЕТО НА ПРОБЛЕМА с разпространението на "новини" - а инак казано ДОЛНИ, ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ и СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ - ПРО-РУСКО ОРИЕНТИРАНИ и ДОЛНИ-лъжи?

Лъжеца САМ ДЕЗАВУИРА ... ЧРЕЗ РЕАКЦИЯТА НА ГОВОРИТЕЛЯ от Външно министерство на Русия - боклука МАРИЯ ЗАХАРОВА?

След направената КОРЕКТНА БЕЛЕЖКА от страна на АФП в лицето на представителя й Филип Рикер - Мария Захарова ИЗРИГНА В ЛЪЖА?
Заявявайки:
"Преднамерена ПУБЛИЧНА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ" - но визирайки не себе си и страната, която представлява ... а заявявайки, че ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ТЕНДЕЦИОЗНО ... от САЩ и ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИТЕ му партньори?!

Страното в тези тези и контратези "за вината" Е ЧЕ СЕ ПРОПУСКА ФАКТОЛОГИЯТА?
А тя е, че "фондът с неустановена националност" ... но инак базиран и захранван от Руската федерация - с претенциозно име "Фонд за стратегическа культура" ОЩЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО, тоест от първите дни на м.януари 2020 г. ЗАПОЧНА С ТИРАЖИРАНЕТО НА ФЕЙК-НОВИНИТЕ ... показващ ОБОСНОВКА В ЛОГИКАТА НА ФАКТИТЕ - нещо подобно на българския идиом/смисъл "Кой ми сра в гащите"?

- Така че АРАТЛИК ... завършвам с това което започнах.
Защо се хабиш НА ЧЕРВЕНИЯ ПРОСЪВЕТСКИ БОКЛУК - да му обясняваш КАКЪВ БОКЛУК Е? ... и в математиката и в живота НЯМАМЕ ТАКОВА ЧУДО ОТ ВИДА: Боклук (+/х)Боклук = КАЧЕСТВО ... боклука повдигнат и на куб или квадрат - КАЧЕСТВЕНО СИ ОСТАВА - ВСЕ СЪЩИЯТ БОКЛУК, тровещ съзнанието и живота на околните ПРИНУДЕНИ ОТ ОБСТОЯТЕЛСТВАТА ДА ЖИВЕЯТ НАЕДНО С НЕГО ?!
цитирай
15. 1997 - Пренебрежимо малкият get
23.03.2020 14:08
"ЧЕРВЕНО ОБАГРЕНИ ... блогови БОКЛУЦИ подписващи се 1997 и krumbelosvet !"
Трябва ми микроскоп за да го видя.
цитирай
16. getmans1 - И ОЩЕ НЕЩО, ОТВРАТИТЕЛНО. . . от една ...
23.03.2020 14:12
get написа:
getmans1 написа:
И ОЩЕ НЕЩО, ОТВРАТИТЕЛНО ... от една отвратителна особа, отровена от идеалите си, доказано;
Велислава Дърева


- Това се отнася КАКТО И ЗА ПСЕВДО-ПРОЛЕТАРСКИЯ Дърев - с произход от тежко обременения по произход ЧЕРВЕНО-НОМЕНКЛАТУРЕН БОКЛУК.
- Така и до пригласящите и ОТНОВО ЧЕРВЕНО ОБАГРЕНИ ... блогови БОКЛУЦИ подписващи се 1997 и krumbelosvet !

Които АКО СИ БЯХА ДАЛИ ТРУД - САМИ ДА ПРОВЕРЯТ, КОЙ РАЗНАСЯ ПОЛИТИЗИРАНИ-ЛЪЖИ ИЗ НЕТА ?
Сами щяха да установят, че това е НЕОСВОБОДЕНАТА СИ ОТ СЪВЕТСКА ОБРЕМЕНЕНОСТ, Русия с нейните проксита в България ... Които наместо ДА ГОВОРЯТ ИСТИНАТА - затрудняват живота, без това и затруднен от епидемиологичната ситуация в България?

Какво имам в предвид? - това са цикъла статии излезли в руското-прокси на български език носещо название "pogled" ?
- В потвърждение пропагандно-дезинформационната а с това ЛЪЖЛИВА ВОЙНА, КОЯТО ВОДЯТ С/У НАРОДА НИ - част от ПОКАЗАТЕЛНИ ЗАГЛАВИЯ:
1. Коронавирусът от Ухан и тайната на Форт Детрик
2. Николай Стариков: Коронавирусът - ново оръжие?
3. Коронавирусът победи НАТО! Германия се оттегля от военните учения Defender Europe 20
4. "Откъде идва коронавирусът" или защо САЩ хвърлят вината за COVID-19 на Китай
... И ОТДЕЛНО - погледнете ИМЕНАТА НА АВТОРИТЕ на статиите


... Тия изобщо не ги броя защото дето вика един наш „общ приятел„ че „сме си намерили и 5-та колона„ ... ДА, тия от 5-тата колона дето са с ушанки от преснодрани кожи ... те и майките си ще убият зарад ГОСУДАРЯ за една паничка запарена зоб.

К. Андролова разби на пух и прах „духът„ на президентското изказване и сигурно това и се отдава на факта, че доскоро самата тя им подготвяше тълкуванията ... без нея моят любимец П. Волгин олекна като коркова тапа

Тук не случайно я сравнявам с ДЪРЕВИЦА ... може да я обвиняват в кариеризъм но явно жената не и се става АНДРОЛИЦА, 1997-ЦА, и т.н.
цитирай
17. getmans1 - . . . Бог да ти е на помощ, че едва ли ...
23.03.2020 14:15
... Бог да ти е на помощ, че едва ли съзнаваш детинщината си.

1997 написа:
"ЧЕРВЕНО ОБАГРЕНИ ... блогови БОКЛУЦИ подписващи се 1997 и krumbelosvet !"
Трябва ми микроскоп за да го видя.

цитирай
18. get - До 17. getmans1 - :))) На това ЧЕРВЕНО-ЕДНОКЛЕТЪЧНО не му иде на ум, че ... ?
23.03.2020 14:47
getmans1 написа:
... Бог да ти е на помощ, че едва ли съзнаваш детинщината си.

1997 написа:
"ЧЕРВЕНО ОБАГРЕНИ ... блогови БОКЛУЦИ подписващи се 1997 и krumbelosvet !"
Трябва ми микроскоп за да го видя.



... за да наблюдава ГЛОБАЛНИ, тоест МАКРО ПО СВОЯ ХАРАКТЕР ПРОЦЕСИ - ОБЕКТИ ... трябва да смени апаратурата ... и замени типично за "микро"-менталността на КОМУНУИД, с "макро-СКОП" подобаващо за ЧОВЕК С НОРМАЛНА ВЪЗПРИЯТИЙНА-менталност :))) ?

Бе аратлик - полезността на "5-та колона" е досущ - като с "полезността" от ПЕТОТО КОЛЕЛО при колата? - Никаква!

От там идва и думата ни НИКАКВЕЦ: Определание за човек безполезен, както за себе си, така и за обществото = кумониз :)))
цитирай
19. missana - Едно е ясно.
23.03.2020 14:57
На свободата на словото не бива да се посяга. Най-малкото, защото както е казано и в библията: "В началото беше словото..."
цитирай
20. get - @ 19. missana - Едно е ясно. Това НИ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО - Но ... с уговорката?
23.03.2020 15:13
missana написа:
На свободата на словото не бива да се посяга. Най-малкото, защото както е казано и в библията: "В началото беше словото..."


Тоест ще трбява да препечат ТОВА ВЕЧЕ СЪМ КОМЕНТИРАЛ - по пдобна тема, отново в този блог?
- Четете:

Отговорът ПРЯКО зависи от това ДОКОЛКО СЕ СПАЗВАТ НАШИТЕ о-с-н-о-в-н-и ЧОВЕШКИ ПРАВА ?! ... прогласени в чл.19 от "Всеобща декларация за правата на човека"?

Член 19
"Всеки човек има право на свобода на убеждение и на изразяването му; тази свобода включва правото безпрепятствено ... да търси, да получава и да разпространява информация и идеи чрез всички средства и без оглед на държавните граници."

- А сега в момента ПОРАДИ ИНФОРМАЦИОННО ЗАТЪМНЕНИЕ И ДЕЗИНФОРМАЦИЯ в СВЕТОВЕН МАЩАБ - ние с вас образно казано, ХВЪРЛЯМЕ БОБ или ГЛЕДАМЕ НА КАФЕ с надежда да?
- ПЪРВО СИ ОТГОВОРИМ - за характера на ПРИЧИНИТЕЛЯ и ФАКТОРИТЕ ДОВЕЛИ ДО ПОЯВАТА НА "Coronavir-19" ?!
- Явяващ СЕ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ ... НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЕНЕТИЧНО БЛИЗКИТЕ МУ с това и ПОДОБНИ ВИРУСИ:
а) SARS-CoV - от 2002 г.;
б) MERS-CoV - 2015 г.;
и ...
г) настоящият им генетичен БЛИЗНАК - SARS-CoV-2, НЕ ЗНАМ ПО КАКВИ ПРИЧИНИ ... вероятно ЗА ДА НЕ ЗВУЧИ ЗА НАС ПОДОЗРИТЕЛНО ПОЗНАТО И СМУЩАВАЩО ... ПОЛУЧИ "гражданско име" - КО-ВИД-19.

- Няма ЛИ ОТДЕЛНИЯТ ЧОВЕК А И ОБЩЕСТВОТО КАТО ЦЯЛО - АДЕКВАТНА ИНФОРМАЦИЯ ... ТОЙ/ТО СТАВА ЗАВИСИМ(о) ОТ ВЪНШНИ СИЛИ И ПРИЩЯВКИ - поради което ЛЕСНО МАНИПУЛИРУЕМ(о).

На такъв човек ПОД ПРЕДЛОГ ЛИЧНА БЕЗОПАСНОСТ - МОЖЕШ МУ ПРЕДЛАГА всякакви ограничаващи правата му мерки ЗА "НЕГОВА ЗАЩИТА" ?! ... и съответно СЕ ЗАПОЧВА С КОНСПИРАТИВНО-БОЛНИТЕ "ТЕОРИИ" ... или ВТОРОТО: Със съзнателно-тенденциозно РАЗПРОСТРАНЯВАНЕ НА СЛУХОВЕ ОТ леви или десни политически РАДИКАЛИ - целящи ПОДРИВАНЕ ДОВЕРИЕТО на гражданина В ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ?!

- Накратко това - със ДОПЪЛНЕНИЕТО!?

Във военно време преди битка ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ РАЗСТРЕЛВАТ ПАНИКЬОРИТЕ И РАЗПРОСТРАНИТЕЛИТЕ НА ВРЕДНА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ - в ПОДЕЛЕНИЯТА НАХОДЯЩИ СЕ НА ФРОНТОВАТА ЛИНИЯ ! ... заявявам настоящото в качеството ми на: по образование "командир на батальон" и полицейски ръководител работил в ситуации, за които е прието да се наричат "екстремални".

П.П.
Странното в ЦЯЛАТА СИТУАЦИЯ - с докаана ЛИПСА НА АДЕКВАТНА ИНФОРМАЦИЯ Е СЛЕДНОТО?
- Първата поява на МИКРООРГАНИЗЪМ ПОДОБЕН НА ТОЗИ, КОЙТО НИ МЪЧИ В МОМЕНТЕ е от вида: SARS-CoV с поява В южната китайска (съседна на Хонконг ?) провинция Guangdong ... а какво ставаше през 2002 г. Хонконг? ... но айде и аз правейки се на "конспиролог" да не задълбавам "наливайки вода в мелницата" - ЗАЩОТО ДРУГО Е ПО-ИНТЕРЕСНО?
- Въпреки, че този брат-близнак на съвременния "коронавирус" е известен още от 2002 г.?
На страницата на Световната здравна организация четем ЗА МЕРКИТЕ взети от същата ?
Цитат:
"Prophylaxis
None. Experimental vaccines are under development." ?!



Постинг: ... АНКЕТА ...
Автор на постинга: getmans1
цитирай
21. getmans1 - . . . МИСАНА, за всеки нормално въ...
23.03.2020 18:06
... МИСАНА, за всеки нормално възприемащ околния свят е ясно, че никой не посяга на „свободата на словото„ най-малкото е, че става въпрос за временни мерки и законодателство ... от нощес в блога има два постинга за това, че има спряно от БНТ интервю с проф. ОЛЕГ ХИНКОВ пусната от Гр. Здравков и блога им „антимафия„.
От друга страна АЛ. СИМОВ, човек депутат който знае, че това са мерки временни казва, че билло фашистко законодателство„ ... ти виждаш ли такова, а ... и как тогава да изискваме адекватна подкрепа от държавата при тотално рушене на мерките за гражданска дисциплина ...



missana написа:
На свободата на словото не бива да се посяга. Най-малкото, защото както е казано и в библията: "В началото беше словото..."

цитирай
22. fun1001 - не си прав,дядо ММ.Първом Е Мисълта,и здравото Съзнание, а то липсва)
23.03.2020 18:31
моя забележка..в поне 85% от народеца..

missana написа:
На свободата на словото не бива да се посяга.
Най-малкото, защото както е казано и в библията:
"В началото беше словото..."
цитирай
23. getmans1 - . . . ДЖУЛ, преди минути жена ми каза, ...
23.03.2020 20:19
... ДЖУЛ, преди минути жена ми каза, че вече и звъняли приятелки с „новината„ че „ щели да спират пенсиите„ ... питам се сега кой радетел на „слободията„ на словото ще тръгне да го оборва ...


fun1001 написа:
моя забележка..в поне 85% от народеца..

missana написа:
На свободата на словото не бива да се посяга.
Най-малкото, защото както е казано и в библията:
"В началото беше словото..."

цитирай
24. get - До 21. getmans1 - Изгледайте това УЧЕБНО видео от Ю туб ? В което се демонстира ТАКТИКА НА ... ?
23.03.2020 20:22
getmans1 написа:
... МИСАНА, за всеки нормално възприемащ околния свят е ясно, че никой не посяга на „свободата на словото„ най-малкото е, че става въпрос за временни мерки и законодателство ... от нощес в блога има два постинга за това, че има спряно от БНТ интервю с проф. ОЛЕГ ХИНКОВ пусната от Гр. Здравков и блога им „антимафия„.
От друга страна АЛ. СИМОВ, човек депутат който знае, че това са мерки временни казва, че билло фашистко законодателство„ ... ти виждаш ли такова, а ... и как тогава да изискваме адекватна подкрепа от държавата при тотално рушене на мерките за гражданска дисциплина ...



missana написа:
На свободата на словото не бива да се посяга. Най-малкото, защото както е казано и в библията: "В началото беше словото..."



... НА ПОЛИЦИЯТА - която те следват по време епидемията от Коронавирус?

Адрес:
https://www.youtube.com/watch?v=F83iuaZ3Rxg

И след това КОМЕНТИРАЙТЕ ... простотиите тиражирани от Радев и компания - по въпроса?!

Нали за радево-ниновата агитка КИТАЙ Е - СТРАНА-ПРИМЕР за просперирал социализъм ... д~ба и неграмотните червено-руски простаци - да ... !
цитирай
25. planinitenabulgaria - Да се включа с коментар и аз!
23.03.2020 21:22
http://planinitenabulgaria.blog/politika/2020/03/23/da-podkrepim-prezidentskoto-veto.1701947
Сезирам Ви върху пътя Москва-София- Брюксел и обратно.
Сега сме блокирани по домовете ни, но имаме радост, която ни топли - до 2036 г. държавмникът, заподмятващ най-могъщите ракети в света остава президент. Докара страната си до състояние не само мигранти, но и вируси да нещат да навллезнат в нея. Предпочитат Европа, дето нашият Радев като чуе за нея, гачи ли чадър в гъзъз му разтваряш..
цитирай
26. krumbelosvet - Много ме е срам
23.03.2020 21:23
Срам ме е, че с моето микро-виждане НЕ ДОРАСНАХ до класата на Плевнелиев и ЦЦ.
Аз съм "комуноид", колкото Плевню и ЦЦ са интелектуалци. А да мразиш бясно, не се иска нито акъл, нито "макро -виждане". А враговете на Радев само това правят. И забравят КОГО смени Радев и срещу КОЯ спечели.
Драги опоненти с макро-мироглед, да кажете нещо за ВАШИЯ правосъден министър? Туй ви е капацитета.
цитирай
27. анонимен - не е по темата
23.03.2020 21:56
getmans1,ЧеП е най-краткото е съдържателно обръщение,на което съм бил свитетел в блога.Поздрави за находчивостта!
Моля,не го приемай като спам.Бъди здрав!
цитирай
28. fun1001 - дядоо крумее, хОди, се обяснявай с коссефф,
23.03.2020 22:04
стигаа дрънка едни и същи тъпоидални -изми..
или,се ориентирай в Темата..
нали, чу и гет :

Нали за радево-ниновата агитка КИТАЙ Е - СТРАНА-ПРИМЕР за просперирал социализъм ... д~ба и неграмотните червено-руски простаци - да ... !
цитирай
29. get - До 26. krumbelosvet - Балгоро-фобе, обяснявам ти го простичко КАТО ЗА човек КОМУНУИДНО МИСЛЕНЕ?
23.03.2020 23:03
krumbelosvet написа:
Срам ме е, че с моето микро-виждане НЕ ДОРАСНАХ до класата на Плевнелиев и ЦЦ.
Аз съм "комуноид", колкото Плевню и ЦЦ са интелектуалци. А да мразиш бясно, не се иска нито акъл, нито "макро -виждане". А враговете на Радев само това правят. И забравят КОГО смени Радев и срещу КОЯ спечели.
Драги опоненти с макро-мироглед, да кажете нещо за ВАШИЯ правосъден министър? Туй ви е капацитета.


Българите ОЩЕ ОТ ВРЕМЕ НА КРАЯ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА - СМЕ ИЗПРАВЕНИ ПРЕД БЕЗ-АЛТЕРНАТИВНИЯ "ИЗБОР"?

Ще го формулирам така?
Да избираме измежду:
А/ "диктатурата" на западната банка или ...
Б/ "демокрацията", която ни носи руският Ванка, яхнал танка?

Трети вариант НЕ НИ Е ОТРЕДЕН?
От двата варианта - следва да избереш единият?!
цитирай
30. missana - Тези слухове за пенсиите ги пускат комунистите.
23.03.2020 23:10
На тях винаги им се лови риба в мътна вода. Комунистите надминаха и Гьобелс в областта на пропагандата. Техните фабрики за слухове сеят смут и страх в обществото. Целта им е една - с всички средства да смъкнат законно избраното правителство на РБ. Но дори и да успеят да го смъкнат ще управляват не лично, а чрез марионетни правителства. Единствено на това са способни те.

...И отговарям - за фашизъм у нас и дума не може да става понастоящем. Повечето от взетите мерки досега са адекватни, по скромното ми мнение. Естествено оптимизация е възможна. И то немалка при това.
цитирай
31. krumbelosvet - Мисанчо
24.03.2020 05:28
Ма покажи го тоя комунист, дато ги пуска слуховете.
На Слави идиотите ги пускат слуховете, и футболните хулигани беснеят срещу полицията и армията.
И аз смятам за излишно ветото на Радев. Не е време за борба между властите.
цитирай
32. krumbelosvet - Гетчо,
24.03.2020 05:34
Ти мислиш, че не мога да псувам ли?
Мога, но имам други АРГУМЕНТИ. Не като тъпите ти менти.
Не само трети вариант няма на 9-ти. Втори вариант няма. Варианти имаше преди ПЪРВАТА СВЕТОВНА. Но тогава ТВОИТЕ ХОРА избраха катастрофата.
цитирай
33. fun1001 - / прУфесоре, думата комунизъм,
24.03.2020 09:48
отдавна ,започна, да звучи като.."лека нощ,деца"/от едно време...
зЕми,обърни плочата..или,смени " синята фльонга"..
сред Публиката,има и много..с твоето..ай кю )))
......
цитирай
34. get - До 32. krumbelosvet - Ваше Червено-Мракобесие ... НЕ ОПРОВЕРГАВАМ СПОСОБНОСТТА ТИ ДА ПСУВАШ ... ?
24.03.2020 10:26
krumbelosvet написа:
Ти мислиш, че не мога да псувам ли?
Мога, но имам други АРГУМЕНТИ. Не като тъпите ти менти.
Не само трети вариант няма на 9-ти. Втори вариант няма. Варианти имаше преди ПЪРВАТА СВЕТОВНА. Но тогава ТВОИТЕ ХОРА избраха катастрофата.


... Родина, страна и Народ Български КОЕТО И ВЪРШИШ В ИНТЕРЕС НА ЧУЖДА НАМ БЪЛГАРИТЕ, ДЪРЖАВА - а Друго?

Да мислиш КАТО ВСЕКИ ДОСТОЕН БЪЛГАРИН - за просперитета на БЪЛГАРИЯ и НАРОДА Й?! Защото?
ФАКТ ВТОРИ?
За тази СВОЕОБРАЗНА "двуполюсна" ГЕОПОЛИТИЧЕСКА-СИМБИОЗА - Говори поведената МЕЖДУ ГЛАВИТЕ на ДЪРЖАВИТЕ НЕОИМПЕРИАЛИСТИ - СССР и САЩ през 1989 г. СРЕЩА на остров Малта !

За нея НЕЩО ДА КАЖЕШ - исторически а-литерате и БЪЛГАРОФОБЕ?!

Червен-обскуранте* наместо ДА ПЛАЧЕШ ЗА РУСИЯ - плачи за България и Народът й, КОИТО СА ТЕ РОДИЛИ И НАПРАВИЛИ ТОВА КОЕТО СИ ?! ... А НЕ ЗА МОСКВА и РУСИЯ - КОИТО СА ТИ НИКАКВИ!

Пояснение - обскурант*, още и обскурантизъм?
синонимни български: Мракобес - мракобесие!
цитирай
35. krumbelosvet - Бе гетчо, ти пиян ли пишеш?
24.03.2020 20:57
Кога съм плакал за Москва?
Напротив.
Моя ОСНОВНА ТЕМА в блог.бг е ЗАЩИТАТА НА БЪЛГАРСКОТО ИМЕ от МОДНОТО днес българохулене. Виж ПЪРВИЯ ми пост "Нещастието на българите и партийният бяс".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6069738
Постинги: 2741
Коментари: 26484
Гласове: 9632
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031