Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2020 07:07 - Истории от прехода - Филип Димитров за протестите: "Младите не само да повтарят 3-4 мантри, а да поемат отговорност ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 2311 Коментари: 31 Гласове:
8

Последна промяна: 24.09.2020 07:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                .......

Филип Димитров: Смешно е, че пресата у нас не е свободна и властта й нарежда

                    Бившият премиер видя "яростна атака с помощ отвън"
                            на тема върховенство на закона в България


                     
                        / дълго е, но се чете лесно /

                                                                    .....

"Когато тръгнахме да сменяме комунистическата система, България беше на дъното, хората бяха задръстени и в икономическо, и в социално отношение - от гледна точка на възможност за пътуване, обмен и ако щете комуникация със света. Никога икономическото положение в страната не е било толкова добро, колкото е в момента. Може би само след 1938 г. когато е имало някакъв бум, свързан с предстоящата война. Може да има много проблеми, може да има хора, които едва свързват двата края - имало ги е и тогава. Но общото ниво на българските граждани и икономика в тяхната целокупност никога не са били толкова добре, колкото са сега. Да се твърди, че последните 10 години били изгубени е не просто лъжа - то е обидно. България се развива. Сигурно би могла да се развива и по-добре".

Това заявава бившият министър-председател и първи демократичен премиер в България след падането на комунизма Филип Димитров, бивш лидер на СДС, а днес конституционен съдия. Юристът е и зам.-председател на Венецианската комисия към Съвета на Европа.

Той говори бред блога "Истории от прехода" в пространно интервю - именно за прехода три десетилетия по-късно. Реакцията му за състоянието на държавата към днешна дата дойде след въпрос, свързан с протестите от зората на прехода и свалянето на комунистическия режим. Димитров катерорично се противопостави на сравняването на обществените процеси тогава и сега. 

За върховенството на закона: И яростна кампания, не без помощ отвън. И пресата е свободна

"Въпросът има две измерения. Реалното измерение е, че в България има много какво да се желае по отношение на прилагането на най-добрите практики във върховенството на закона. По този повод има много коментари, предприемани са действия, предстоят други."започва анализа си Димитров, попитан конкретно и за последното развитие, поставянето на въпроси от евродепутати към българските власти и т.н. 

Второто измерение на въпроса бившият премиер, юрист, конституционалист, вижда така: 

Другата страна на нещата е яростната кампания, която се води отвътре, но далеч не без помощ и отвън. И която е насочена към това България да бъде представена в някаква много особена позиция по отношение на върховенството на правото. Едва ли не, че то не се прилага – нещо, което според мен по-скоро е свързано с интересите на външни сили спрямо ЕС и НАТО, отколкото с нещата в самата България.

Според Филип Димитров България, която се опитва да играе една стабилизираща роля на Балканите, е трън в очите на онези, които искат да видят Балканите разклатени. 

Не е съгласен и с тезата, че в България няма свободни медии. 

Какво по-хубаво от това да твърдиш, че в България нямало свободна преса? Всичката преса плюе правителството – от името на кого това е друг въпрос. Ние можем да говорим, че тя е подвластна на определени олигархически интереси, можем да говорим, че в определени отношения тя проявява груба пристрастност в една или друга посока. Можем да твърдим, че степента на компетентност на българските медии е по-ниска, но да се твърди, че тя не е свободна, а че изпълнителната власт може да й налага нещо – това е смешно. Въпреки това обаче тази тема непрестанно бива раздухвана, заявява Димитров.

За правоприложението, олигарсите и прокуратурата

Филип Димтров заявява още, че има критики по отношение на дейността на правоприложението, но според него твърдението, че това е свързано с някакъв контрол от страна на изпълнителната власт изглежда доста съмнително.

"Преди 10 години в един свой текст бях написал, че трябва да внимаваме да не объркаме проблемите на днешната ситуация с проблемите отпреди 1 век. Когато проблемът на зависимостта на съда от изпълнителната власт е стоял на дневен ред. Аз не съм сигурен, че изпълнителната власт в момента е способна да влияе на българския съд. За съжаление допускам ситуации, в които на някой конкретен български съдебен състав може да влияе някой друг и това е проблем, разбира се."

Попитан дали това са "олигарсите", отговорът е положителен. 

По отношение на прокуратурата и нейното място Филип Димитров казва, че където и да сложите прокуратурата, трябва да се има предвид, че тя винаги ще бъде в особено положение спрямо администрацията и няма да бъде част от нея. От друга страна съдебната власт се упражнява от съда, а прокуратурата прави неща, свързани със съдебната власт и очевидно не може да бъде равностойна. "Аз затова и толкова се дразня на хора, които четат, но не дочитат правната литература и приказват каква е половината от американската система, без да знаят каква е другата половина"добавя по темата дали държавното обвинение трябва да е част от изпълнителната власт (Тази идея се лансира и в момента от части от демократичната общност, но е стара идея от арсенала на СДС в годините назад - б.р.). 

Според Филип Димитров дали ще бъде по-дълъг или къс мандатът на главния прокурор е въпрос на суверенно решение. Подчертава, че все пак главният прокурор има някакви функции и идеята да бъдат кастрирани неговите правомощия напълно също не е добра.

"Идеята, че всяка втора седмица главният прокурор ще бъде подсъдим е малоумна и не трябва да бъде произведен законодателен акт, който да изхожда от тази презумпция. Друг въпрос е, че е редно да има начин да се търси отговорност и на главния прокурор, ако той „сгази лука“ (и в този ред на мисли има съвети от страна на Венецианската комисия)." 

Той подчертава още, че прокурорът никога няма да бъде носителят на третия клон на властта - съдебната власт, но той не може да бъде напълно откъснат от нея.

За протестите днес: протестиращите са неподготвени

Хубаво би било хората, които виждаме на протестите, вместо да повтарят 3-4 мантри да имаха някакво по-широко разбиране за нещата. Чух някакви хора да говорят (сред тях имаше и млади) „сега ние ще махнем тези и след тях ще дойдат добри и честни хора и политици“. Не знам от чужбина ли ще ги внасяме, от някаква съседна галактика ли ще дойдат? Не видях да ми ги посочват. Когато човек казва такова нещо трябва да има някого предвид, казва Филип Димитров.

По думите му идеята, че ние сега ще махнем това и другото ще падне от небето дори и за млади хора не е препоръчителна. Препоръчително обаче, според Димитров, е друго: "Тези, които искат да променят държавата и да я правят по-добра, може би трябва да хвърлят усилията си в това не само да бъдат на площада, което е лесно, а и в своята подготовка за това, което може да предложат".

Според Филип Димитров  не е вярна тезата, че в България хората, които имат какво да кажат, няма да бъдат чути. Не е вярна тезата, че хората, които имат знания и умения, няма да могат да ги приложат. В известен смисъл в България има глад за знания и умения. И не е вярно, че всеки бърза да пренебрегне читавите само и само, за да пусне калпавите – това са градски митове, вярва конституционният съдия. 

За лустрацията към днешна дата

По-голямата част от 44-минутния разговор е разказ са събития "преди" и "сега". Например водещият интервюто пита за лустрацията - едно от исканията, които и към днешна дата се чуват откъм протестите, които повече от 70 дни искат оставките на премиера Бойко Борисов и главня прокурор Иван Гешев. На това Димитров казва, че по принцил лустрацията е нещо, което трябва да се прави в началото. Днес пък "има много хора, които продължават да живеят с миналото и това, което не са направили на времето".

"В момента да се говори за лустрация е трудно, друг е въпросът, че това, което направи първото правителство на Бойко Борисов и външния министър Николай Младенов с изваждането на досиетата по принцип и в частност отстраняването на хора, които ачик са работили против това, което представлява нашата принадлежност днес, които са резил пред нашите съюзници, не е въпрос на време, просто трябва да бъде така и хубаво, че беше направено".

(Последният закон за отваряне на досиетата, който действа и в момента и наистина даде възможност за отваряне на досиетата, е приет от Народното събрание по времето на тройната коалиция, когато премиер беше Сергей Станишев, а ГЕРБ още нямаше. Тогава бе избран и съставът на комисията по досиетата и тя започна да работи, като председателят до момента не е сменян - бившият депутат от БСП Евтим Костадинов, не са сменяни и част от членовете. По времето на ГЕРБ след това комисията продължи работата си. По отношение на частния пример, който Филип Димитров дава, това е политиката на Николай Младенов като външен министър да бъдат отстранени дипломати с агентурно минало в ДС. Част от тези, които бяха отстранени и от МВнР обаче спечелиха дела срещу министерството. Но поне не се върнаха на дипломатически постове зад граница - б.р.)

Малко по-късно на конкретен въпрос Димитров казва, че не е той единственият, който е искал вот на доверие - това е правил и Борисов и това е легитичен инструмент, който трябва да се използва. За да се получи доверие или като инструмент за ускоряване на избори. Димитров опровергава - не за първи път, схващането, което се разпространява - че ДПС е свалило неговото правителство. Всъщност това е направил СДС, смята той. 

Дава напълно положителна оцента за 13-годишното членство на България в ЕС. 

"Тук някой иска България да настигне останалите европейски страни – вероятно ние бихме могли успешно да се опитаме и в бъдеще да видим дали можем да стигнем до едно по-добро ниво от Словакия и Румъния. Идеята, че ще надминем Германия, Франция или Холандия скоро ми се вижда малко съмнителна и това е базирано върху исторически процеси, които трябва да бъдат взимани предвид. Мисля, че всеки 15- годишен момък иска да има физика на Шварценегер, но повечето я нямат", казва още първият демократичен премиер.

За депутатите и изборите

Въпросът не е да се гледа на представителите на нацията като на врагове, изедници и мракобесни фигури, които пречат на народа да живее, казва Филип Димитров по повод част от идеите в проекта за конституция, внесен от ГЕРБ и "патриотите" (наречен от премиера Бойко Борисов "чернова" - б.р.). 

 

"Моят съвет към тези юнаци, които искаха толкова дълго това и станаха повод в този проект за нова Конституция да се постави така ребром въпросът (за намаляване на броя на народните представители - б.р.), да си помислят как да намалят унищожаващите приказки по отношение на свои представители и да ходят на избори. А не след като се проведат избори да заявяват, че те са били честни само когато на тях им отърва. Сега като има избори и избраният е някой те са ок, обаче другите избори винаги били опорочени – как става това?"


                                                                         ... 





Гласувай:
9



1. getmans1 - Добро утро, сега ще потърся и вид...
24.09.2020 07:24
Добро утро, сега ще потърся и видеото и въобще ще я потърся тая поредица да видим какво ни предлагат ...
цитирай
2. apostapostoloff - Най- важното за мен в интервюто е това, че
24.09.2020 08:46
Фил казва в прав текст: икономическото състояние на България в момента НИКОГА не е било по- добре.

Това е така, защото за 10 години Бойко УДВОИ БВП и заплатите!
цитирай
3. dobrodan - "Според Филип Димитров дали ще бъде по-дълъг или къс ......"
24.09.2020 09:23
Размерът няма значение, стига да е голям.
Човекът се интересува от наклона, а не от уклона.
Той и другарите му носят половината отговорност днес България да е кочината, която е.
А можеше и по-иначе.......
Г-не Апостолов? На мен заплатата ми я удвои работодателят ми и той не е Бойко.
Кой удвои цените на храната, водата? Пак Бойко ли?
Първо, Герб просто трябваше да крадат само три пъти по-малко и щяха да хилядолетят. Да, ама не. След като километър път струва 30 000 000 лв пари на хазната и нямам предвид недоразумението, наречено магистрала........много добре знам какво говоря.
Втора! основна грешка. Пенсиите. Жалко, тъпо и безотговорно. Пенсионните фондове отдавна са откраднати. Не ги виждам възстановени дори отчасти. За да има за пенсионираните по болест цигани...... Трето, лустрация ли? То човек няма да остане по върховете от сегашните бивши, настоящи и бъдещи управници?

ГОРЕ НАД ВЪРХОВЕТЕ В ИКОНОМИКО-ПОЛИТИЧЕСКАТА НИ ЙЕРАРХИЯ ИМА ГРУПА ХОРА, КОИТО ВСЕКИ МЕСЕЦ ИСКАТ ЕДНИ ПАРИ И НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ОТКЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ. Е, как откъде? Бойко ли да им ги дава? Ние, всички даваме. Аз, ти, той, тя, то. Ние, вие, те.
Дълга е за разправяне.
Другарката Фил нека не бъде цитирана като източник, един второкласник може да каже нещо по-съществено.
"Мисля, че всеки 15- годишен момък иска да има физика на Шварценегер, но повечето я нямат". Нека все пак да проверява - може пък някой ....:):):)? Мммм?
цитирай
4. missana - Браво на Филип Димитров, че казва цялата истина! Браво и на автора на материала!
24.09.2020 09:26
А тя е, че България напредва непоколебимо икономически. Доходите на населението се увеличиха. Българинът вече масово почива в чужбина. Друг въпрос е, че винаги може да се желае повече. Това повече може да се желае за всяка една държава.
Филип Димитров много правилно отбелязва, че медиите у нас се занимават само с едно деяние - целокупно плюене по кабинета и пълното му очерняне. Аз лично не чух нито едно позитивно мнение от тези медии. Убеден съм, че няма и да чуя. А то е защото те са напълно независими от властта и в тотална зависимост от външни фактори. 90 на сто от журналистите ни са агенти на чужди разузнавания. Останалите 10 процента са маргинали, които не играят никаква роля. Да си зададем въпроса - защо боклукът Костов сега мълчи. Той, който беше агент на Луканов, изигра най-мръсната роля при прехода. Осуети лустрацията. Затова виждаме как комунистите сега са се разбеснели. Какво да кажем и за царя - агентът на КГБ. Днес отново го активизираха. Слава богу, че Балкански поток напредва за ужас на САЩ, които също участват, заедно с Кремъл, в сценария за свалянето на премиера. И двете големи сили желаят да си сложат послушна марионетка. А няма по-послушна такава от БСП + ДПС. Затова е цялата истерия в момента. Защото двете големи сили искат да се смени караула. И Бойко се оказва новият Стамболов.
цитирай
5. elizabethborislavova - нафталин
24.09.2020 09:33
еманация на старите лица на прехода, мутрите и разграбването
цитирай
6. getmans1 - . . . elizabethborislavova - преди ...
24.09.2020 09:49
... elizabethborislavova - преди да коментираш прочети поне малко повече от заглавието ... а пък, ако проследиш и другите интервята на „ блога "Истории от прехода" заповядай тогава ... В момента си само бройка в статистиката...

elizabethborislavova написа:
еманация на старите лица на прехода, мутрите и разграбването


цитирай
7. getmans1 - . . . ДОБРОДАНе, първите ти няколко ...
24.09.2020 12:42
... ДОБРОДАНе, първите ти няколко реда ги преглътнах но това;
„Другарката Фил нека не бъде цитирана като източник," ... ми идва доста в повече за да водим въобще някаква си комуникация ...

dobrodan написа:
Размерът няма значение, стига да е голям.
Човекът се интересува от наклона, а не от уклона.
Той и другарите му носят половината отговорност днес България да е кочината, която е.
А можеше и по-иначе.......
Г-не Апостолов? На мен заплатата ми я удвои работодателят ми и той не е Бойко.
Кой удвои цените на храната, водата? Пак Бойко ли?
Първо, Герб просто трябваше да крадат само три пъти по-малко и щяха да хилядолетят. Да, ама не. След като километър път струва 30 000 000 лв пари на хазната и нямам предвид недоразумението, наречено магистрала........много добре знам какво говоря.
Втора! основна грешка. Пенсиите. Жалко, тъпо и безотговорно. Пенсионните фондове отдавна са откраднати. Не ги виждам възстановени дори отчасти. За да има за пенсионираните по болест цигани...... Трето, лустрация ли? То човек няма да остане по върховете от сегашните бивши, настоящи и бъдещи управници?

ГОРЕ НАД ВЪРХОВЕТЕ В ИКОНОМИКО-ПОЛИТИЧЕСКАТА НИ ЙЕРАРХИЯ ИМА ГРУПА ХОРА, КОИТО ВСЕКИ МЕСЕЦ ИСКАТ ЕДНИ ПАРИ И НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ОТКЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ. Е, как откъде? Бойко ли да им ги дава? Ние, всички даваме. Аз, ти, той, тя, то. Ние, вие, те.
Дълга е за разправяне.
Другарката Фил нека не бъде цитирана като източник, един второкласник може да каже нещо по-съществено.
"Мисля, че всеки 15- годишен момък иска да има физика на Шварценегер, но повечето я нямат". Нека все пак да проверява - може пък някой ....:):):)? Мммм?


цитирай
8. batogo - !!!:))) Поздравления за публикацията на това безценно интервю, Гетманс1!
24.09.2020 12:46
Виждам и не се учудвам, че на много хора не им изнасят Истините, казани от Филип Димитров, но това, че на тях не им е удобно да ги чуят, не ги прави по-малко Истини! Изобщо според мен е време глупостта да се научи да не коментира и да не оплюва неща и процеси, които нито разбира, нито някога ще може да разбере!
Чест и почитания за публикуваното интервю, приятелю!
цитирай
9. getmans1 - . . . С малки изключения съм съгласен ...
24.09.2020 12:55
... С малки изключения съм съгласен с мнението ти ... Костов мълчи но неговите хора са едни най-гръмогласните и нищо чудно да си откъснат парче от баницата ... Борисов още преди две години заяви, че се отегля от активната политика и много ме озадачават действията ЦЦ и делно от това имам чувството, че някой го държи яко за топките.

missana написа:
А тя е, че България напредва непоколебимо икономически. Доходите на населението се увеличиха. Българинът вече масово почива в чужбина. Друг въпрос е, че винаги може да се желае повече. Това повече може да се желае за всяка една държава.
Филип Димитров много правилно отбелязва, че медиите у нас се занимават само с едно деяние - целокупно плюене по кабинета и пълното му очерняне. Аз лично не чух нито едно позитивно мнение от тези медии. Убеден съм, че няма и да чуя. А то е защото те са напълно независими от властта и в тотална зависимост от външни фактори. 90 на сто от журналистите ни са агенти на чужди разузнавания. Останалите 10 процента са маргинали, които не играят никаква роля. Да си зададем въпроса - защо боклукът Костов сега мълчи. Той, който беше агент на Луканов, изигра най-мръсната роля при прехода. Осуети лустрацията. Затова виждаме как комунистите сега са се разбеснели. Какво да кажем и за царя - агентът на КГБ. Днес отново го активизираха. Слава богу, че Балкански поток напредва за ужас на САЩ, които също участват, заедно с Кремъл, в сценария за свалянето на премиера. И двете големи сили желаят да си сложат послушна марионетка. А няма по-послушна такава от БСП + ДПС. Затова е цялата истерия в момента. Защото двете големи сили искат да се смени караула. И Бойко се оказва новият Стамболов.

цитирай
10. vmir - Филип Димитров е твърде обективен,
24.09.2020 13:11
за да бъдат оценките му ценност за дълбоко опростачени хора, за които собственото мнение не е рационална отговорност, а претекст за лични привилегии или опити да се поставят над компетентни хора, защото компетентността за тях никога не е била ценност, а трупането й смятат за загуба на време и сили.

Пръцко е типичен пример за това, че колкото по-глупав е някой, толкова повече претендира да знае повече от онези, които са отделили от времето си за да му отворят очите.
цитирай
11. dobrodan - Мхм....тук явно сте се събрали разбирачи и лицензирани оценители
24.09.2020 13:52
на мисли, изказвани от някой, дето са го давали по телевизията :):):).
Гетмансе?
Това, което пиша, аз мога и да го докажа.
Виждам, че ви е страшно приятно да слушате и четете баналности от "велики!" личности. Това няма да ви постави наравно с тях противно на собствените ви очаквания.
Къса ви е паметта, господа. Аз за това вина нямам. Извинете, че развалих вечеринката :). Благодаря за търпението :).
цитирай
12. getmans1 - . . . Ами да очакваме тогава постинг с ...
24.09.2020 14:32
... Ами да очакваме тогава постинг с доказателства за "другарката Ф. Димитров"
- може и за моите моите мании за величие ... лично мен страшно ме вълнват мненията на хора които не гледат телевизия, не слушат радио или не четат неща от НЕТа.

Между другото тук му е мястото да ти кажа, че интервюто не е от "телевизора" хептен пък от радиото ... И то това го пише но забравих, че има хора дето нито слушат, ни гледат но пък коментират, аФторитетно ...
Остани си и ти със здраве...


dobrodan написа:
на мисли, изказвани от някой, дето са го давали по телевизията :):):).
Гетмансе?
Това, което пиша, аз мога и да го докажа.
Виждам, че ви е страшно приятно да слушате и четете баналности от "велики!" личности. Това няма да ви постави наравно с тях противно на собствените ви очаквания.
Къса ви е паметта, господа. Аз за това вина нямам. Извинете, че развалих вечеринката :). Благодаря за търпението :).

цитирай
13. getmans1 - . . . Здравей БатОГО, поне за теб и ...
24.09.2020 14:52
... Здравей БатОГО, поне за теб и МИСАНА съм сигурен, че коментарите ви са въз основа на прочетеното или изгледаното
Ф. Димитров управлява малко но пък КОЛКО МНОГО МУ ПРИПИСАХА, А ... усетил се какво става и поиска ВОТ НА ДОВЕРИЕ ... НЕГО ПИШЕ ТУК, НО ВЪВ ВИДЕОТО ДИРЕКТНО ГО КАЗВА ДИРЕКТНО, ЧЕ Е СВАЛЕН ОТ зависими хора в СДС ... с кого свързани е повече от ясно ... ДПС по скоро са играли ролята на ЗАСЛОН ... защото и те продукт на ДС и също зависими ...

batogo написа:
Виждам и не се учудвам, че на много хора не им изнасят Истините, казани от Филип Димитров, но това, че на тях не им е удобно да ги чуят, не ги прави по-малко Истини! Изобщо според мен е време глупостта да се научи да не коментира и да не оплюва неща и процеси, които нито разбира, нито някога ще може да разбере!
Чест и почитания за публикуваното интервю, приятелю!

цитирай
14. vencivaleri1951 - "Ибо/живяха/ Господи прости, не ведают що творят"
24.09.2020 14:59
Филип Димитров е типичен пример на човек боравещ с няколко хиляди думи в ежедневието си и от които с труд можеш да извадиш смислено изречение


-България днес била най-добре икономически поставена , заедно с периода 38ма-39та година !?

Една от любимите "мантри"/на младият Филип Димитров/ като премиер беше:"на който не му Харесва в България, да върви в Сибир, Куба..."
За Сибир ще замълча от неудобство , но бих предложил на "гугъл експертите" да погледнат в основното си "четмо "и да видят къде е Куба спрямо България и като демография, и като брутен продукт/ и като номинал и превъртян презППС/, и като качество на живот, и като инвестиции, и като дългова задлъжнялост. Куба е доказана марка в медицината, производството на захар и захарни изделия, тютюн и конячни продукти, култура, спорт...Ние къде сме в тази класация?

За 38-39 та година-Промишленият остойностен обем на ЗММ е съизмерим с цялата промишлена и занаятчийска продукция на въпросните години, а само помощното /лично/ селско стопанство през 70те е съизмеримо със продукцията от 30те.
В интерес на истината , трябва да кажем, че България е с не лошо селско стопанство през посочения период, но да се правят сравнения с мелиоративна България, със селектираните сортове и животински видове е просто несериозно. Разбира се , дан има и химията...
България толкова зле стояла при соца, че днес 30 години след "чутовните" ни успехи
90% от сградния ни фонд е от онова икономическо пропадане.
За успехите специално на Филип Димитров като премиер ще дам следния пример
В Русия и до днес чушките , като артикул имат наименованието "Болгарский перец"
И " Болгарский перец" присъства на пазара, но под произход четем, Македония,Сърбия, Унгария, Чехия... И понеже собственикът на този блог обича "играта на думи" ще се опитам и аз да "поиграя"- На руският пазар български перец-ХЕРЕЦ

За Филип Димитров като за познат...
Сигурно е , че съм единственият коментатор в този блог, който е общувал с интервюираният, има заповед за преназначение/ от държавен експерт на главен държавен инспектор/и заповед за уволнение.
Бях уволнен за екипна и политическа непригодност!?
Изведнъж реши / или му подсказаха/ че държавните експерти/ са със статут на членове на политическия им/неговия и на министъра на икономиката/кабинет и по списък ги уволни. Това за "свободата" Две години по късно този негов подпис струваше много пари на държавата-милиони. Почти за нова кола получих обезщетение, а уволнените бяха 26 Това за юридическите и финансовите му познания
Толкова жалък обаче, колкото с това интервю не го познавах.
Идва въртележката в КС и по силата на жребия е много вероятн да се раздели със съда. Тук е мястото и да припомним че той е съдия-тълкуващ и защитаващ Конституцията, а в "революционното си битие" протестиращ и гладуващ против нея!?

И понеже жребият е скоро, то длъжност си трЕбе и ако е нужно към Бойко със Свети Бойко ще се обърне
Пиша го , защото ще припомня още една негова мантра
" Не съм женен за политиката, ще покажем пътя и ще си отида при книгите" цитирам по смисъл
Времето го изхвърли от политиката, но остана вързан за държавната ясля до днес. Иска "въжето" и утре.

"Ибо живя Господи"...добре живя раб Филип Господи

цитирай
15. apostapostoloff - Венци, ти одъртя и съвсем оглупя бе, братан!
24.09.2020 15:45
В Куба хората гладуват, а той твърди, че те били по- добре от нас. Ами върви в Куба тогава бе, комуне! И защо нито едно комунистче досега не е емигрирало в Куба?!

Ще ти кажа защо. В Куба метачите получават месечни заплати от 20 долара, а хирурзите- от 22 долара. Братство и равенство по комунистически!
цитирай
16. vmir - 15. apostapostoloff - Венци, ти одъртя и съвсем оглупя бе, братан!
24.09.2020 16:34
apostapostoloff написа:
В Куба хората гладуват, а той твърди, че те били по- добре от нас. Ами върви в Куба тогава бе, комуне! И защо нито едно комунистче досега не е емигрирало в Куба?!

Ще ти кажа защо. В Куба метачите получават месечни заплати от 20 долара, а хирурзите- от 22 долара. Братство и равенство по комунистически!


Нищо друго не може да се очаква от ВВ1951. Той и за Северна Корея твърди, че имат "приличен стандарт" и не му пука с цената на какво оскотяване от животински страх на хората се поддържа режима и жалкия за огромна част от хората стандарт на живот там. Затова и словоблудства за Куба и уж не вижда, че кубинското земеделие се върна на животинска тяга и се прави на луд за пенсия, че уж света копнеел за кубинско здравеопазване, защото видял в едно филмче, че няколко американски аутсайдери без здравни застраховки ходели там да се лекуват.

И всичките му брадати лъжи са неизбежни, защото целия му начин на живот е основан на изменничество, което трябва да замазва. Когато в началото на 1990 г БКП се беше очовечила от историческия си провал и се обсъждаха варианти за извинението й пред българския народ, бат Венцо беше хероят, който наби канчетата на "пораженците", че няма от какво да се срамуват, а точно обратно - трябва да се гордеят, гордеят и пак гордеят с делата си.

И ги ИЗМАМИ.

Защото тогава бат Венцо се представи като редови партиен член, който никога не се е интересувал от политика и власт, но сега сърце му юнашко не трае да гледа от какви грандиозни успехи се отказват съпартийците му, от които той хич, ама хич не е имал лична изгода (изгодата е била само и единствено за народа) и в момента той е мотивиран ЕДИНСТВЕНО от най-чист идеализъм, заради който според него са жертвали живота си най-светлите и почтени умове на България, които съпартийците му се канят да зачеркнат. И нито дума за това как рода му от поколения воюва срещу България с ясната сметка, че от разгрома й ще се облажат най-много онези, които първи са й забили нож в гърба.

Бат Венцо не може да не мами, защото начина му на живот е руска отплата за антибългарското битие на поколения от рода му. Затова са и нелепите му патетизми, уж били "икономически" съображения. Ако бат Венцо разбираше поне малко от икономика, нямаше да възхвалява Лушашенка, че нарамил автомата да стреля лично. Нито щеше да възхвалява бременни жени на барикадите.

Бат Венцо е един застарял патологичен измамник.
цитирай
17. blackpredator - гнусен еничърлък
24.09.2020 16:47
да славославяш малоумния касапин,
изклал дословно племенното милионно българско поголовие до НУЛА,
засрал буквално милиони декари технически култури

кратункото ще прочете хвалебствия за къшея на Боко, подхвърлен
на дръгливия по дифолт конституционен пес

кратункото няма да прочете статистиката
как преди девети и след него, по времето на комунизЪма,
малформациите са изключение, по-скоро рожби на инцест
как, благодарение на тоя малоумен пръч и политиката му,
българинът яде лайна и ражда лайна
под формата на аутисти, даунчета, каунчета..

да ви се случат внучета, нещастници..
цитирай
18. vencivaleri1951 - Ти пък се подмладяваш и все по умен ставаш БРАТАН
24.09.2020 16:57
Иначе е лесно. В Гугъл можеш спокойно да разгледаш икономическата рамка на Куба.
Мисля, че основни положения в нея и в Уйкипедия ще откриеш. Четеш и плачеш...
В Куба съм бил два пъти и бих ходил всяка година, но получих страх от летене. До три, четири часа се оправям с хапче или алкохол, но за съжаление помисля ли за полет над Океана, диафрагмата става на топка. За мен Куба и Грузия са най-красивите дестинации от страните в които съм бил-а те не са малко.
Не знам откъде имаш сведения за заплатите на лекарите, но Куба от доста време е предпочитана медицинска дестинация и с много добри успехи в здравеопазването.
Горните слоеве на средната класа в Латинска Америка се лекуват в Куба, американци с непълен пакет/ например зъболечение, козметични интервенции/ осигуровки са чести клиенти в "изостанала " Куба.
Ето сега погледнах в Уйкто , Брутният продукт превъртян през паритета на покупателната способност е 254 млрд долара , а ние имаме някъде към 170млрд.
При това в брутния продукт влизат заемите които вземаме през отчетния период, траншовете от ЕС- благинки които кубинците нямат по понятни причини-имбаргото.
Ти имаш ли представа какво се случва в България без кредити и еврофондове
Ни полиция, ни жандармерия ще спре хората-ти ще си в първите редици...
Куба произвежда, ние обслужваме...
цитирай
19. vencivaleri1951 - Вмире, ти си просто и лъжливо същество
24.09.2020 17:01
Посочи ми един ред , дума , буква, припинателен знак, в който аз да съм похвалил режимите на Лукашенко, още повече на династията в Севена Корея
Нещо повче, тук обвиних Лукашенко, че управлява държавата като колхоз, унищожи парламентаризма и ликвидира на практика партиите. Започна да седи на няколко стола, наричайки това многовекторна политика. Да ти припомня ли, че купи американски петрол, когато в Щатите купуват и руски. Да ти припомня ли, че влезе в играта с руските граждани подлъгани от украинските служби , че са одобрени за охранители във Венецуела и че ще летят през Минск/Русия заради кови бе закрила линиите/ После подлъгаха Лукашенко , че същите готвят размирици и за малко да успеят да развалят непоправимо отношенията между руси и белоруси. За късмет прибалтика избърза и Лукашенко се освести от къде му идват проблемите.
Това което съм казал е , че Белорусия стои най-добре като жизнен стандарт от постсъветското пространаство вкл и Русия. Че тези които ги учат на ум , демокрация и икономика са страни които пълнат Европа с гактарбайтери , вкл и в Белорусия. Лукашенко затвори границите и хиляди прибалтийциь, а и поляци останаха без препитание. Това съм казал, а за Лукашенко че трябва да си ходи
след като довършат реформите за съюзната държава
Кое не е вярно. И за какво да ти се извинявам
Че съм бачкал като во да има от преразпределението и за плужеци като теб.
Да, няма да се извинявам-аз съм бил в производството, ти на ВИМЕТО.




анонимен написа:
apostapostoloff написа:
В Куба хората гладуват, а той твърди, че те били по- добре от нас. Ами върви в Куба тогава бе, комуне! И защо нито едно комунистче досега не е емигрирало в Куба?!

Ще ти кажа защо. В Куба метачите получават месечни заплати от 20 долара, а хирурзите- от 22 долара. Братство и равенство по комунистически!


Нищо друго не може да се очаква от ВВ1951. Той и за Северна Корея твърди, че имат "приличен стандарт" и не му пука с цената на какво оскотяване от животински страх на хората се поддържа режима и жалкия за огромна част от хората стандарт на живот там. Затова и словоблудства за Куба и уж не вижда, че кубинското земеделие се върна на животинска тяга и се прави на луд за пенсия, че уж света копнеел за кубинско здравеопазване, защото видял в едно филмче, че няколко американски аутсайдери без здравни застраховки ходели там да се лекуват.

И всичките му брадати лъжи са неизбежни, защото целия му начин на живот е основан на изменничество, което трябва да замазва. Когато в началото на 1990 г БКП се беше очовечила от историческия си провал и се обсъждаха варианти за извинението й пред българския народ, бат Венцо беше хероят, който наби канчетата на "пораженците", че няма от какво да се срамуват, а точно обратно - трябва да се гордеят, гордеят и пак гордеят с делата си.

И ги ИЗМАМИ.

Защото тогава бат Венцо се представи като редови партиен член, който никога не се е интересувал от политика и власт, но сега сърце му юнашко не трае да гледа от какви грандиозни успехи се отказват съпартийците му, от които той хич, ама хич не е имал лична изгода (изгодата е била само и единствено за народа) и в момента той е мотивиран ЕДИНСТВЕНО от най-чист идеализъм, заради който според него са жертвали живота си най-светлите и почтени умове на България, които съпартийците му се канят да зачеркнат. И нито дума за това как рода му от поколения воюва срещу България с ясната сметка, че от разгрома й ще се облажат най-много онези, които първи са й забили нож в гърба.

Бат Венцо не може да не мами, защото начина му на живот е руска отплата за антибългарското битие на поколения от рода му. Затова са и нелепите му патетизми, уж били "икономически" съображения. Ако бат Венцо разбираше поне малко от икономика, нямаше да възхвалява Лушашенка, че нарамил автомата да стреля лично. Нито щеше да възхвалява бременни жени на барикадите.

Бат Венцо е един застарял патологичен измамник.

цитирай
20. getmans1 - гнусен еничърлък. . . да славосл...
24.09.2020 17:34
blackpredator написа:
гнусен еничърлък... да славославяш малоумния касапин,
изклал дословно племенното милионно българско поголовие до НУЛА,
засрал буквално милиони декари технически култури

кратункото ще прочете хвалебствия за къшея на Боко, подхвърлен
на дръгливия по дифолт конституционен пес

кратункото няма да прочете статистиката
как преди девети и след него, по времето на комунизЪма,
малформациите са изключение, по-скоро рожби на инцест
как, благодарение на тоя малоумен пръч и политиката му,
българинът яде лайна и ражда лайна
под формата на аутисти, даунчета, каунчета..

да ви се случат внучета, нещастници..


... АБЕ, ДРЪТ ПЕДАЛ, ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ ...
цитирай
21. starforlife - Радо, здраво.
24.09.2020 17:40
Ще подкарам коментара си "на разбъркано", като ще го завърша "с намигване" утре, в постинг, защото в момента съм в офиса ни (за първи път от назначаването ми - ха ха ха), а оттук отиваме на светско събитие (кокейл у кметицата - ново ха ха ха) и като се прибера не ще ми е до блога.

Първо да "застрелям" Другарят Лъжиери1951 и така да кажа нещо по темата и на постинга:
В 14-ти коментар Лъжиери1951 написа:
...
Сигурно е , че съм единственият коментатор в този блог, който е общувал с интервюираният, има заповед за преназначение/ от държавен експерт на главен държавен инспектор/и заповед за уволнение.
Бях уволнен за екипна и политическа непригодност!?
Изведнъж реши / или му подсказаха/ че държавните експерти/ са със статут на членове на политическия им/неговия и на министъра на икономиката/кабинет и по списък ги уволни. Това за "свободата" Две години по късно този негов подпис струваше много пари на държавата-милиони. Почти за нова кола получих обезщетение, а уволнените бяха 26 Това за юридическите и финансовите му познания
Толкова жалък обаче, колкото с това интервю не го познавах.
Коментатор от коментиралите досега под постинга на Радо или въобще? Защото в смешните си императивни напъни да се пудриш си "световно" известен.
Не знам колко ти познаваш въпросния (при все, че сам рамкираш непознаването му), но знай, че с него през последните 12 години моята скромна персона общува в десетки пъти повече, отколкото със собствения ми баща. Така, че - хайде по-полека с празнодумното пудрене поне поне този път.
А доколко е меродавен опитът ти да се изпудриш над Димитров, понеже няма да намериш общ език с Клер Малаури и Реджина Кинер, освен да похортуваш с Хабриева. Защото и трите (и не само, а още поне 10 юристи от световен калибър) питаят доста респектирано уважение към същия, а само вие - комунистическите мекерета - понеже не е от вашата (идиотска) черга, скимтите като недобити песове ("недобити песове" с една дума - помияри).

В същия този 14-ти коментар, същия Лъжиери1951 написа:
Идва въртележката в КС и по силата на жребия е много вероятн да се раздели със съда. Тук е мястото и да припомним че той е съдия-тълкуващ и защитаващ Конституцията, а в "революционното си битие" протестиращ и гладуващ против нея!?
Ти за бай Филип грижи не бери. Той така си е оплел кошницата, че през к~ра, че и оттатък му е за каквито и да е въртележки. Казах, че го познавам на базата на много, ама много тесни взаимоотношения, нали така?

Наскоро, БайБалалай1951, се опита да защитаваш юристка, нивото на която е в пъти по-ниско от това на Филип Димитров. Тоест, дори от позицията на юрист и последващите от това обстоятелства, говореното от същия е не само правдиво и достоверно, а и есенцирано на интелектуално ниво, на което може би само другият български юридически авторитет от по-новата ни история - Никола Филчев (който впрочем е в единомислие с Филип Димитров) - може би може да се мери.
Ама на такива като на вас с ПръцПръц им дай да акомолират - хааааааа ха ха ха - жлъч по повод, че както вече казах: хора на възраст и с обществено и професионално положение, не споделят ни най-малко комуняшката ви идиотия, напротив.

(следва продължение)
цитирай
22. vencivaleri1951 - Ти не присъстваше сред коментаторите до момента в постинга,
24.09.2020 17:46
а априори е известно че ти контактуваш с "каймака" на света-президенти, монарси , нобелисти...
Не знаех , че си "уважил" и Филип Димитров, при това десетина пъти.
Все пак би ли ми подсказал нещо повече, за юридическата практика на Филип Димитров, освен тази която знаем-стаж адвокат от Втора адвокатска колегия и сега като Конституционен съдия. Какви самостоятелни дела е имал и кои спечелил. В кой международен съд или правни факултет или институт е оставил дори минимална следа, чи да си посипя главата с пепел , че съм осъдил този Катон /стари/ български.
Само моля те , не ми казвай, че е член на Венецианската "седянка"-тя е отворена като числен състав , а присъствите му е назначение...



starforlife написа:
Ще подкарам коментара си "на разбъркано", като ще го завърша "с намигване" утре, в постинг, защото в момента съм в офиса ни (за първи път от назначаването ми - ха ха ха), а оттук отиваме на светско събитие (кокейл у кметицата - ново ха ха ха) и като се прибера не ще ми е до блога.

Първо да "застрелям" Другарят Лъжиери1951 и така да кажа нещо по темата и на постинга:
vencivaleri1951 написа:
...
Сигурно е , че съм единственият коментатор в този блог, който е общувал с интервюираният, има заповед за преназначение/ от държавен експерт на главен държавен инспектор/и заповед за уволнение.
Бях уволнен за екипна и политическа непригодност!?
Изведнъж реши / или му подсказаха/ че държавните експерти/ са със статут на членове на политическия им/неговия и на министъра на икономиката/кабинет и по списък ги уволни. Това за "свободата" Две години по късно този негов подпис струваше много пари на държавата-милиони. Почти за нова кола получих обезщетение, а уволнените бяха 26 Това за юридическите и финансовите му познания
Толкова жалък обаче, колкото с това интервю не го познавах.
Коментатор от коментиралите досега под постинга на Радо или въобще? Защото в смешните си императивни напъни да се пудриш си "световно" известен.
Не знам колко ти познаваш въпросния (при все, че сам рамкираш непознаването му), но знай, че с него през последните 12 години моята скромна персона общува в десетки пъти повече, отколкото със собствения ми баща. Така, че - хайде по-полека с празнодумното пудрене поне поне този път.
А доколко е меродавен опитът ти да се изпудриш над Димитров, понеже няма да намериш общ език с Клер Малаури и Реджина Кинер, освен да похортуваш с Хабриева. Защото и трите (и не само, а още поне 10 юристи от световен калибър) питаят доста респектирано уважение към същия, а само вие - комунистическите мекерета - понеже не е от вашата (идиотска) черга, скимтите като недобити песове (с една дума - помияри).

(следва продължение)

цитирай
23. starforlife - ~
24.09.2020 17:53
vencivaleri1951 написа:
Ти не присъстваше сред коментаторите до момента в постинга,
а априори е известно

Понеже отдавна е ясно, че коментар, който се пише за 3-4 минути на теб ти отнема 20-25... Но това не ти пречи да балалайкаш, че не точно ти, а други тук живеели... Та дотук да ти кажа три неща:

- Първо: Толкова си ограничен, че мога на 90% да предвидя какво ще набалалайкаш за поне 20 минути за априорито на известното за моята скромна персона. Което естествено буди само смях у познаващите вече клишетата ти Читатели.

- Второ: Човек, чиито ментални синапси са в синхрон не само с характера му, а особено и с възрастта му, а не са с обостреност на тема "комунягите са на бунището на Историята и никога няма да се върнат на (политическия) "Олимп", когато срещне фразата "следва продължение" е нормално да прояви улегналост и изчака въпросното продължение (в което ще засегна и други твои идиотии само от коментарите ти дотук) преди да забалалайка. Ама какво ли да очакваме от "мъжага", който хапе измелите с него тепиха самбистки по пубиса?! Хааааааа ха ха ха

- Трето: Е те това ще го оставя засега. Защото блогът не ми е татамито за разлика от на теб, Пудриери1951.
А ти ходи да шибнеш една водка в повече и не забравяй да сипеш една и в дамаджаната.
(Справка: 14-ти мой коментар под предходния постинг на Радо - домакина.)
цитирай
24. vencivaleri1951 - Ти не беше ли тръгнал за светско събитие?
24.09.2020 18:05
или ще го пропуснеш за да докажеш разликата между патрициите/ти/ и париите/аз/?

starforlife написа:
vencivaleri1951 написа:
Ти не присъстваше сред коментаторите до момента в постинга,
а априори е известно

Дотук да ти кажа три неща:
- Първо: Толкова си ограничен, че мога на 90% да предвидя какво ще набалалайкаш за поне 20 минути за априорито на известното за моята скромна персона. Което естествено буди само смях у познаващите вече клишетата ти Читатели.
- Второ: Човек, чиито ментални синапси са в синхрон не само с характера му, а особено и с възрастта му, а не са с обостреност на тема "комунягите са на бунището на Историята и никога няма да се върнат на (политическия) "Олимп", когато срещне фразата "следва продължение" е нормално да прояви улегналост и изчака въпросното продължение (в което ще засегна и други твои идиотии само от коментарите ти дотук) преди да забалалайка.

цитирай
25. getmans1 - ДО - 19. vencivaleri1951 - Вмире, ти си просто и лъжливо същество 17:01
24.09.2020 18:07
... Брей много се изсили бе, ... ще ме караш ли да ровя из блога си и да ти извадя кирливи ризи, а ... и то точно за „династията от Северна Корея„ ... БВП, стандарт и др.

... За Русия вярваш само на ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ и громиш опозицията и Украйна ... сега за изгонените дипломати и България ще заплюеш а тук вярваш на опозицията.

ХА И НЕЩО ЗА КУБА ...И тя милата ти диктатура и кубински разкош;
„ Разбира се, заплатата на един лекар на мисия е по-висока от приблизително 50-те евро, които получава на острова, където кубинците отделят по 14 евро месечно за сметки, 84 евро за интернет, 170 евро наем за гарсониера в центъра на града. Но населението “се бори”, без транспорт, лекарства или храна. Санкциите не обясняват всичко: след реформата от 2000 г. Куба внася селскостопански и медицински продукти от САЩ. Търгува с Китай, Испания, Русия… “Съгласни сме да заминем на мисия, за да подобрим семейните финанси, но когато се върнем на острова, виждаме, че положението се влошило. Чудех се: “Какво прави правителството с парите от мисиите?”. Виждаме снимки на деца на лидерите, които живеят като милионери…”, ядосва се Яренис. „

... НЕЩО ПОЗНАТО ДА ТИ СЕ ПРИВИЖДА ТУК, А ... мила родна картинка която бяхме забравили

И цитата не е ФАКТОР от ГЛАСОВЕ ... Добър материал за постинг да го подебатираме
цитирай
26. starforlife - ~
24.09.2020 18:15
... Брей много се изсили бе, ... ще ме караш ли да ровя из блога си и да ти извадя кирливи ризи, а ... и то точно за „династията от Северна Корея„ ... БВП, стандарт и др.
С ей това Радо контрира Лъжеца, а моя милост, репликирайки го написа:
Радо, не си прави труда. Това ще го има в "следва продължение"то ми.
От него ще се види не само кой говори за "чипс и кола", а и какъв си е открай време Лъжиери1951, за РАЗЛИКА от моята скромна (патриции - ха ха ха) персона.


... За Русия вярваш само на ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ и громиш опозицията и Украйна ... сега за изгонените дипломати и България ще заплюеш а тук вярваш на опозицията.
С ей това Радо контрира Лъжеца, а моя милост, репликирайки го написа:
Не си прав. Балалай1951 обикновено не е читател. Той е писател!
Тоест: ИЗМИСЛЯ, УКРАСЯВА и пише, Пише, ПИШЕ.
Ру-си-я! Ру-си-я! Ру-си-я!
(Да знаЙш само какви кожи и фланци - товааа - ланци, имат руснячките у Сибир. А ромът им е онли кубински. В едно с пурите.)


ХА И НЕЩО ЗА КУБА ...И тя милата ти диктатура и кубински разкош;
„ Разбира се, заплатата на един лекар на мисия е по-висока от приблизително 50-те евро, които получава на острова, където кубинците отделят по 14 евро месечно за сметки, 84 евро за интернет, 170 евро наем за гарсониера в центъра на града. Но населението “се бори”, без транспорт, лекарства или храна. Санкциите не обясняват всичко: след реформата от 2000 г. Куба внася селскостопански и медицински продукти от САЩ. Търгува с Китай, Испания, Русия… “Съгласни сме да заминем на мисия, за да подобрим семейните финанси, но когато се върнем на острова, виждаме, че положението се влошило. Чудех се: “Какво прави правителството с парите от мисиите?”. Виждаме снимки на деца на лидерите, които живеят като милионери…”, ядосва се Яренис. „
С ей това Радо контрира Лъжеца, а моя милост, репликирайки го написа:
Както вече казах: Лъжиери1951 не читател. Той писател.
И много обича да прекарва БВП през ППС.
(За "тъпите" блогъри да поясня, че ППС е "пътно превозно средство", да не се объркат с "паритет на покупателната способност" дето Фантазиери1951 'секи ден у Куба пазарува - у моя - ха ха ха "Кауфланд" та ги знае от първа ръка тези неща.)
цитирай
27. blackpredator - за сведение на енциклопедичните мноо тъпи цървули
24.09.2020 20:55
в списъка на Световната банка, на страните по БВП
(по паритета на покупателната способност) на глава от населението
Куба е на 59 място, пет места преди България
цитирай
28. getmans1 - за сведение на енциклопедичните ...
24.09.2020 21:03
blackpredator написа:
за сведение на енциклопедичните мноо тъпи цървули... в списъка на Световната банка, на страните по БВП
(по паритета на покупателната способност) на глава от населението
Куба е на 59 място, пет места преди България


... ХА-ХА-ХА, току що ми даде чудесна идея за заглавие на следващият ми постинг ...
цитирай
29. vencivaleri1951 - Добре си спомням какво написах
24.09.2020 22:30
Режим е едно, държава като възможности и перспектива съвсем друго

Реакцията ми тогава бе продиктувана, че някой подценяваше силно севернокорейците, чу бил глад, мор и т н.
Малко познание е необходимо да знаем, че заради релефа си СК подсигурява около 30% от прехраната си. Природният катаклизъм лиши и тези 30%, изключително слаба реколта имаше и в Китай и източната част на Русия, региони ,които са основни доставчици на храни за СК, а и време за реакция и смяна на доставчиците просто нямаше. Западът реагира с усилване на санкциите, включвайки и храните и СК преживя ужасна година-голодомор.
Това което написах бе в смисъл, че като икономика, като демография, като природен ресурс, като наука , перспектива срещу нас да ходят не можем да ги стигнем и за това не е нужно, а и жалко да се подиграваме за бедата на този народ, който и след сто години ще го има/вероятно обединен/ , а ние сме под въпрос.

Руските дипломати-щом са ги хванали експулсиране ,
това си е практика световна.
За Куба си много далеч от истината
В 90та бяхме горе долу с еднакъв брой население-днес те са 11 млн/3,2 раждяемост, ние под 7-с 1,6 раждаемост. Куба има една от най-ниските детски смъртности и средна продължителност на живота близка до "белите страни"-6,7 години живеят по дълго от нас.
И погледни Уйкипедията-284 млрд към170млрд долара брутен продукт. И ще кажа и тук. Според индекса на щастие Куба е в първата десетка.
Този индекс се прави от СЗО и МОТ и включва : продължителност на живота, качество на образованието, достъп до медицинска помощ, ниво на престъпност, суициден риск, заетост, жилищна обезпеченост, усещане за щастие ...Куба е в десетката , ние сме в третия свят

getmans1 написа:
... Брей много се изсили бе, ... ще ме караш ли да ровя из блога си и да ти извадя кирливи ризи, а ... и то точно за „династията от Северна Корея„ ... БВП, стандарт и др.

... За Русия вярваш само на ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ и громиш опозицията и Украйна ... сега за изгонените дипломати и България ще заплюеш а тук вярваш на опозицията.

ХА И НЕЩО ЗА КУБА ...И тя милата ти диктатура и кубински разкош;
„ Разбира се, заплатата на един лекар на мисия е по-висока от приблизително 50-те евро, които получава на острова, където кубинците отделят по 14 евро месечно за сметки, 84 евро за интернет, 170 евро наем за гарсониера в центъра на града. Но населението “се бори”, без транспорт, лекарства или храна. Санкциите не обясняват всичко: след реформата от 2000 г. Куба внася селскостопански и медицински продукти от САЩ. Търгува с Китай, Испания, Русия… “Съгласни сме да заминем на мисия, за да подобрим семейните финанси, но когато се върнем на острова, виждаме, че положението се влошило. Чудех се: “Какво прави правителството с парите от мисиите?”. Виждаме снимки на деца на лидерите, които живеят като милионери…”, ядосва се Яренис. „

... НЕЩО ПОЗНАТО ДА ТИ СЕ ПРИВИЖДА ТУК, А ... мила родна картинка която бяхме забравили

И цитата не е ФАКТОР от ГЛАСОВЕ ... Добър материал за постинг да го подебатираме
цитирай
30. vencivaleri1951 - Не , че не си прав
25.09.2020 00:29

но брутния продукт на глава от население не е коректен показател

Подценяват се младите народи...Брутният продукт е като цяло сборът между заплатите, другите доходи и съвкупната печалба
Децата , както знаем заплати, пенсии не получават, кредити не им дават
Брутният продукт на глава от населението показва някаква задоволеност, но чистата продукция/новосъздадената стойност/ фактически е отношението между заплатите и печалбата /като числител/ и списъчния състав на "изработилите" този продукт. Така погледнато, куба ще ни дръпне с още места

blackpredator написа:
в списъка на Световната банка, на страните по БВП
(по паритета на покупателната способност) на глава от населението
Куба е на 59 място, пет места преди България

цитирай
31. prehoda1 - Истории от прехода
27.09.2020 12:18
Здравейте, поласкан съм от интереса към моя проект.
Случайно открих този блог и се регистрирах в него. Може да следите епизодите ми и тук и да дискутирате с мен идеи за гости, предложение за въпроси - предстои да ми гостува Александър Томов и евентуално, ако не се отметне Румен Гечев. Приемам всякакви предложения за въпроси - Томов ще гостува утре, така че няма много време
Междувременно това е сайтът на проекта - www.transitionstories
Youtube канала:
https://www/channel/UCFhyLfRRJ_Na4aiVSJp9yhw?view_as=subscriber
Facebook група :
https://www/groups/2599626420294454
Може да се запишете за получаване на информация по имейл за нови епизоди
https://transitionstories.us2-manage/subscribe?u=42053e3b238bc0efcd9e2f714&id=7f9a5bada0&fbclid=IwAR0WChHQa5D-gdp9-VsCVIFjjoMhvDdYCMtQjUqpdYRFS8NFRgMkA1PotYo
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6070460
Постинги: 2741
Коментари: 26487
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031