Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2020 11:05 - Тъжна работа, дами и господа ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 4306 Коментари: 38 Гласове:
7

Последна промяна: 30.12.2020 12:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                   ......
Дааа, по скоро Светата Дева - Божията майка пак ще ни роди Божият Син

нежели, нЕкой си да  си поеме „вината„ дори ... със мезета наречени чест и достойнство...

Тази сутрин пиейки си кафето прочетох този коментар под мой постинг;

https://getmans1.blog.bg/politika/2020/12/28/koleda-e-radost-za-vsichki-ot-syrce.1741750


 - „Гетьо, ти не внимаваш
02:07

Той ме попита за светията, ва малко познатия св Николай.Дали съм го чул в коледна песен. Можех да отворя Гугъл и да напиша много за него. Казах си честно кога за първи път съм го чул и по какъв повод. Мислех, че ще е интересно , защото той на истина е интересен и не е библейска фигура , а реален човек. Мислех , че е интересно да се знае как и защо се е преместил ритуалът от 6 декември на Коледа и Нова година. Мислех , че е интересно да се знае кой е прототипът на дядовците...

Иначе, разбрах какво ни каза. Постави под съмнение /или се възмути/ от данните на някакво изследване, че видите ли ние сме в десятката от страните , които чувстваме руснаците близки. Аз мисля, че изследването не е пълно. Кубинците например чувстват Русия много близка...виетнамците също. Украйна има високо одобрение , но то е заради милионите руснаци живеещи там. Парадоксално , но и ако се изследват страните които не харесват Русия, Украйна отново ще е в десетката. В Молдова ще се получи същото, както и в Армения може би...Така , че изследването е непрофесионално, не казва нищо. Колкото до България. Русия наистина има много приятели тук-руска диаспора, хара учили и работили в Русия, поколенчески симпатизиращи на Русия заради Освобождението. Това са десетки и стотици хиляди хора. Живял съм и в Русия и във Франция. Ако трябва да избирам къде да живея, ще бъде Франция-по подредена и уютна, но Русь ми е близка„

... Този коментар е отговор на ето тези мои думи към към ДРУГАРЪ19инещоси;

getmans1 написа: НЕДРАГИ, ти пръв започна с родословието на ДЯДО КОЛЕДА И ДЕД МОРОЗ... И вместо да пишеш предълги обяснения кое и от кога, да беше се вслушал в моите забележки, че не това е смисъла на тези мои постинги. Няма да си губя времето да броя колко пъти те предупредих. САМ СИ ДРОБИШ ПОПАРАТА И САМ СИ Я СЪРБАЙ. Но най-накрая трябва да разбереш, че твоите случки не струват пукната пара пред реалните факти... Някаква си балерина, пък била тя и герой на социалистическият труд е спомен, който може при подходящ случай да те стопли, но като довод тук не върши никаква работа... цитирай
.

Всичко това се явява малък фрагмент от грандиозен спор започнал тук;

https://getmans1.blog.bg/politika/2020/12/26/chestito-rojdestvo-hristovo-chestita-koleda-diado-koleda-i-d.1741519

Където още от първият коментар ДРУГАРА изкриви темата и „заблъска външният жегъл„ както обичам да му казвам в стремежа си да го върна „на земята„ т.е. да го върна в темата, което говори красноречиво за моята добронамереност.
Добронамереност, която се вижда, че е наказана с упрека в заглавието на коментара .
... То, „делиорманският гетьо„ е свикнал да приема грехове, вина и упреци всякакви ...


                                                                        ...

Не упрека е причина за този постинг а ВЕЛИКАТА ГЛУПОСТ ИЗКАЗАНА В ТОЗИ КОМЕНТАР ЗА Св. Никола, че КАТО не бил „библейска фигура„... и при положение, ЧЕ СЕ ПРИЕМА ЗА ПОКРОВИТЕЛ НА РУСИЯ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗА ПЪРВООБРАЗ ИЛИ РОДОНАЧАЛНИК НА ДЕД МОРОЗ, ДЯДО МРАЗ ИЛИ ДЯДО КОЛЕДА а, че всичките светии са а и реални личности е безспорно...

Забележка; С ТАЗИ ПОПРАВКА, КОЯТО СЕ ДЪЛЖИ НА ЦИТИРАНИЯТ ДРУГАР19ИНЕЩОСИ И НАПРАВЕНА ОКОЛО 1З.00ч. ВРЪЩАМ СПОРА ТОЧНО В СЪЩИНАТА МУ - ТАКА Е ЧЕСТНО...

Не знам, смешно ли, грешно ли е да прочетеш това от човек който твърди, че носил кръст от както се помни до като другите, разбирайте, делиорманският гетьо и компания„ биле ОФ-ейци.


                                                                         .
                                    /
този път по изключение кабърче няма да има / 



Гласувай:
7



1. getmans1 - Гледам, че и СТАР е пуснал подобен ...
30.12.2020 11:27
Гледам, че и СТАР е пуснал подобен постинг ... гледам и, че кометарите под този ми постинг от 28.12. продължават двуполюсно ... нищо ново под слънцето, „перфекционистите и борците против „кратунковщината„ не забелязват как сами се превръщат в носители точно на ... кратунковщината.

ТУК е момента да постна и какво точно предизвика този коментар на ДРУГАРА19инещоси - ето тои мой коментар;

„getmans1 написа:
НЕДРАГИ, ти пръв започна с родословието на ДЯДО КОЛЕДА И ДЕД МОРОЗ... И вместо да пишеш предълги обяснения кое и от кога, да беше се вслушал в моите забележки, че не това е смисъла на тези мои постинги. Няма да си губя времето да броя колко пъти те предупредих. САМ СИ ДРОБИШ ПОПАРАТА И САМ СИ Я СЪРБАЙ. Но най-накрая трябва да разбереш, че твоите случки не струват пукната пара пред реалните факти... Някаква си балерина, пък била тя и герой на социалистическият труд е спомен, който може при подходящ случай да те стопли, но като довод тук не върши никаква работа...

цитирай„

ЩЕ ГО ПОСТАВЯ И ГОРЕ В ПОСТИНГА нещо, което първо бях решил да не задълбавам но нЕкои коментари сега вече ме предизвикват...
цитирай
2. vmir - Безкрайно тъжно е да гледаш екземпляри с претенции да поучават другите не просто невежи,
30.12.2020 11:52
но и примитивни в разбиранията си за реалността. Бот Венцо няма шанс да научи някога, че мнението на артист за героя му е чисто субективна интерпретация, ексцентрична поради необходимостта да се експонира някаква сензационност, рядко съвпадаща с реалността. Това е типична особеност на левите опортюнисти - да приемат за светата истина дочутото, за да опровергават с него написаното. И даже не могат да се начудят защо такива "истини от последна инстанция" не предизвикват възторга на околните. По същата логика възлюбват най-вече маймуни с гранати и нерядко в тези маймуни виждат олицетворение на човешкия гений.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Гетьо,светците са хиляди
30.12.2020 12:21
Библейски са споменатите в Библията. Майка Тереза е призната за светица, нашето момче Киприян също...Мартин Лутер за когото дълго говорихме също...Те не са Библейски персонаж , защото Светско писание е преди тях. За въпросният Се Николай не съм сигурен наистина. Може да е ,наличен,, Не съм чел дословно , още по малко задълбочено Евангелието и може да греша. Ти вероятно си по усърден и ще ми посочиш къде е споменат светеца. Предварително приемам забележката ти, но не и внушението.
цитирай
4. getmans1 - Библейски са споменатите в Библ...
30.12.2020 12:43
vencivaleri1951 написа:
Библейски са споменатите в Библията. Майка Тереза е призната за светица, нашето момче Киприян също...Мартин Лутер за когото дълго говорихме също...Те не са Библейски персонаж , защото Светско писание е преди тях. За въпросният Се Николай не съм сигурен наистина. Може да е ,наличен,, Не съм чел дословно , още по малко задълбочено Евангелието и може да греша. Ти вероятно си по усърден и ще ми посочиш къде е споменат светеца. Предварително приемам забележката ти, но не и внушението.


... ДА, погледнато точно като библейски пресонаж да, няма го в Новият завет ... но Житието му е едно от значимите за християнството... ЩЕ ПОПРАВЯ ТОЗИ МОЙ ПРОПУСК... И ЩЕ ФОРМУЛИРАМ ПО-ДОБРЕ ТЕЗАТА СИ ПРОТИВ ТВОЕТО ВИЖДАНЕ... кото пак казвам, че не е по съществото на постингите ми .
цитирай
5. get - До 3. vencivaleri1951 - И тук ПРЕДОВЕРЯВАЙКИ СЕ НА РУСНАЦИТЕ - ЛЪЖЕШ! Защото ?!
30.12.2020 13:51
vencivaleri1951 написа:
Библейски са споменатите в Библията. ... нашето момче Киприян също...Мартин Лутер за когото дълго говорихме също...Те не са Библейски персонаж , защото Светско писание е преди тях.
...

- ПРОЧЕТИ КАКВО ПИШЕ В ОФИЦИАЛНИЯТ САЙТ на СХИЗМАТИЧНАТА КРИВОСЛАВНА руска църква?
1-ВО
"Святитель Киприан, митрополит Киевский и всея Руси, ПО ПРОИСХОЖДЕНИЮ СЕРБ!"

- Венци ТИ ИЛИ РУСКИТЕ ПАПИЩАШКИ ПОПОВЕ - ЛЪЖАТ за етносния произход на Киприан ? И да продължа с ЛЪЖИТЕ ОТ ПАТРИАРШЕСКИЯ МОСКОВСКИ САЙТ - за Киприан?

"Константинопольской Патриархе Филофей в 1375 году посвятил Киприана в митрополита Киева и Литвы."
Първоначално ТОЙ СЕ ТИТУЛУВА ... четете ВНИМАТЕЛНО - за вас го повтарям?!!

"... митрополит на Киев и Литва" ... Венци, МНОГОЛЪЖЕЩ "Знайко" - Знаеш ли КОГА Е ПРИЗНАТ от МОСКОВСКИТЕ СХИЗМАТИЦИ ЗА ТЕХЕН ... МИТРОПОЛИТ ?!
И защо ТОЛКОВА ДЪЛГО ТЕЗИ СХИЗМАТИЦИ - ОТКАЗВАТ ДА ГО ПРИПОЗНАЯТ ?!

Изрично ПОДЧЕРТАВАМ - това ГО ПРОУЧВАМ ОТ ГОДИНИ ... а не като вас ... в МОМЕНТА ОТ ГУГЪЛА ?!

п.п.
За тизе които НЕ ВЯРВАТ - ето им линк към Сайта на РУСКАТА ПАТРИАРШИЯ - от където цитирам за Киприан БЪЛГАРИН (който бил СЕРБ според МОСКОВЦИТЕ - ИЗКАРВАЩИ се "сливяни":))) :

http://www.patriarchia/db/text/913735.html

ВТОРО - Продължавам да ТВЪРДЯ?!
А// Свети Николай от Мира празнуван на 6-и декември ... няма нищо общо с ПО-СТАРИЯ И ОТ ПРЕДХРИСТЯНСКО ВРЕМЕ - обред на НОВОТО(младо)СЛЪНЦЕ ... така известната ни КОЛЕДА?!!
Която КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ с ЕДИКТ от ЧЕТВЪРТИ век ... ПОСТАНОВЯВА "Рождество христово" да се празнува на 25 декември - дата на която ДОТОГАВА СЕ Е ПРАЗНУВАЛо МЛАДОТО или още наричано ВЕЧНО(безсмъртно) СЛЪНЦЕ!!

ВПРОЧЕМ?
Това празнуване на НОВОТО//МЛАДО СЛЪНЦЕ ... отговаря на подобното ПАК ПРАЗНУВАНЕ ОТ МЕСТНОТО БАЛКАНСКО НАСЕЛЕНИЕ - известно под име ЗИМНИ ДИОНИСИИ ... като първите описания на неговото празнуване ОТ "ТРАКИТЕ" та дори и АТИНЯНИТЕ - датира СПОРЕД ПИСМЕННИ СВЕДЕНИЯ поне от ШЕСТИ ВЕК преди Христа !!!

с ДОПЪЛНЕНИЕТО ... Трябва да сте с извратено мислене - ако сложите знак на равенство и намерите НЯКАКВА ОБЩНОСТ В СЪДЪРЖАНИЕ И ВЪНШНА ОБРАЗНОСТ ... между ЧЕСТВАНИЯ БОГ ДИОНИС ... ВЕЧНО СЛЪНЦЕ=КОЛЕДА ... РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО//МЛАДА БОГА ... със мордовско-самоедския ДЕД МОРОЗ ... чието и на Снежанка -честване започва и се налага (дори при нас СЛЕД "ДЕВЕТИ" ?) ... в съветска Русия от година 1937 -ма ?!!
цитирай
6. starforlife - ~
30.12.2020 15:24
get написа:
ВТОРО - Продължавам да ТВЪРДЯ?!
А// Свети Николай от Мира празнуван на 6-и декември ... няма нищо общо с ПО-СТАРИЯ И ОТ ПРЕДХРИСТЯНСКО ВРЕМЕ - обред на НОВОТО(младо)СЛЪНЦЕ ... така известната ни КОЛЕДА?!!
Която КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ с ЕДИКТ от ЧЕТВЪРТИ век ... ПОСТАНОВЯВА "Рождество христово" да се празнува на 25 декември - дата на която ДОТОГАВА СЕ Е ПРАЗНУВАЛо МЛАДОТО или още наричано ВЕЧНО(безсмъртно) СЛЪНЦЕ!!

Гет, с това за Константин Велики съм съгласен и точно затова в коментара си там аз казах, че в земите на днешен Рим започват да празнуват Коледа почти 4 века преди въобще да се появи Русия като държава.
С това, че няма нищо общо със Свети Никола/й обаче НЕ СЪМ съгласен, защото споменатата от мен екскурзоводка при въпросното първо мое екскурзионно пътуване до Рим, разказва, че този акт на Константин Велики е бил в чест (образно казвам "в чест") на въпросния светец.
Или по-скоро на това да прояви съгласие (отново ми убягват точните думи, но това не е от значение В СЛУЧАЯ - вербалната точност) с нагласите в народните маси.
И аз съм склонен да вярвам на екскурзоводката, защото при следваща екскурзия по "прашните пътища" на Италия, попаднахме отново на нея и така реално се стигна до... да го нарека относително приятелство, защото не е била никога част от Купона около мен, най-малкото по простата причина, че заради работата си повечето време е извън България.
Но сме имали достатъчно приятелски срещи/събирания, за да науча, че първото и ви'шо е... нека го формулирам "История на античния свят", а второто й - езиково (владее 3 западни езика), та се доверявам на информираността й и знанията й, особено за античния свят.
цитирай
7. blackpredator - УшеФ,
30.12.2020 15:53
ти тъп ли си или Да ?
и кого можеш да фпечатлиш с елементарна /ланс/линк логорея?
Гочо Тъпото /просС линкбрадър/, дъртата добричка циклостилкощрамба
или Гетю и Ко ???!
Гетю, дето се присламчва като Чудомироф опълченец,
към сяка малоумна софра, дето мое да си напраи "интелектуално" селфи
мое и да няма мръфка на софрата /южуали.../

абе цървули,
ти Ушеф, панагюрския чесън и делиорманската нетбетонобъркачка,
нямате, ама нямате нищо общо с утилитаризъма на Венци
Нищооо!
и с Моя..

фместо прозорец ф нета, първо си потърсете огледало..
цитирай
8. starforlife - ~
30.12.2020 16:10
blackpredator написа:
...
фместо прозорец ф нета, първо си потърсете огледало..

А ти тичай в галюна да прочетеш на лявата му стена някоя "мъдрост" и да я пренесеш тук, че да ти се възхищават тралалайки като... Плондер (примерно).

И запомни, че лява му стена (на галюна - твоето работно място на кораба на Интелекта) е тази, която ти е отляво, ама когато си обърнат с лице към носа на пробитото ти корито, което е длъжно да даде път на ... самолетоносача ми - ха ха ха - когато пеленгът, обусловен от моя ляв и твоя десен борд предопределя, че ще имаме пресечна точка при курса си.
цитирай
9. blackpredator - тая Плондер, тъпчо
30.12.2020 16:39
е собственик на мейби, най-значителната фирма за скъпи,
повтарям скъпи недвижими имоти в БГ и пенинсюла
остави, че мое да те купи и продаде барабар с дискетите и четината
кажи мерси, че за разлика от мен е ангелска душица
аз ако бях на нейно място, щеше да забравиш и охранителната
фирма и нидерландското ти Елдорадо
моли се да не се бъгне, щото тия в плейлистата й не са кратунковци
това сериозно ти го казвам

и тъпчо,
по онова време, на манифестации съм носил
черна фуражка с дъбови листа
и съм командвал флот с над 200 съда
ама тогава, кратунковци-калинки,
гледахте галюна и камбуза, като мираж на хоризонта..
цитирай
10. starforlife - ~ 9. blackpredator
30.12.2020 17:13
Виж сега, ЕБЛЬО...
Първо: Дори и това за Плондер да е истина, а то НЕ Е - ми е през кура, че и оттатък и на мен не ми е проблем да направим едно "Тетевен" с... как го каза?... "тия в плейлистата й" които "не са кратунковци"!
ТОЕСТ, АЗ - ГЕОРГИ СТОИМЕНОВ - НАПЪЛНО СЕРИОЗНО ЗАЯВАВАМ, ЧЕ ЛИЦЕТО, КОЕТО НАРИЧАМ "ПЛОНДЕР", ЗА МЕН Е ЕДНА ПРОТИВНА АМЕБА, КОЯТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ИДЕАЛА ЗА ПОЕТИЧНА ДУША, А Е ПРОСТО ЗЛОБНА И ИЗКУФАЛЯ ДЪРТОЛЕСА И ДУМИТЕ ТИ НЕ САМО НЕ МЕ ВПЕЧАТЛИХА, ЧЕ И УПЛАШИХА КАКТО СИ МИСЛИШ, КУКУРИГО, А КОГАТО ВЪПРОСНАТА КАЖЕ - СЪМ ГОТОВ ДА Й КАЖА СЪЩИТЕ ИЗРЕЧЕНИЯ И В ОЧИТЕ РЕАЛНО.
Тоест, тралалайкай си, но пак ти казвам, че и истина да са думите ти - проблем аз нямам, защото не съм страхливец като вас от изкецаната ви агитка и ме разсмиваш, а не впечатляваш.
Плондер е и ЛЪЖКИНЯ при това - спомни си балалайкането й за нотариуса.

По-горе поетична душа ли казах? - Че то, за да си поетеса - трябва да имаш дарба, а на въпросната "Озон" ми предлагат стихосбирките по 5 лева парчето и пак не съм си купил и една.

ИЛИ ОБОБЩЕНО: ПЛОНДЕР, БЪГНИ СЕ БЕ, ДА ТЕ Е~ А У ГЪ~А, ЧЕ ДА ТЕ ВИДИМ КОЛКО СИ ВЕЛИКА.
(Казах ли "да те е~а"?)

~ ~ ~

Второ: С това за 200-те съда и бля-бля дъбовите листа - нали се сещаш, че впечатляваш точно толкова, колкото с ПЛОНбля-бля ДЕРбля-бля или биячите на икокото изкецан?
Тоест, точно николко.
Да ти е~а и листата, ако наистина си ги имал, ако не си никакъв мъж, а Тетевенски ПУТЬО, който с листа покри това, че се насра!

'Айде ебете се и двамата в гъза и не мислете, че сте нещо повече от блогови проститутки.
цитирай
11. blackpredator - въшльооооо
30.12.2020 17:20
въшльо..
цитирай
12. starforlife - "Въшльо", ама С КУР и ТОПКИ, а не Тетевенска ПУТКА като теб!
30.12.2020 17:25
Факт!

ПС:
blackpredator написа:
кажи мерси, че за разлика от мен е ангелска душица
аз ако бях на нейно място, щеше да забравиш и охранителната
фирма и нидерландското ти Елдорадо

Хаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа ха ха ха

blackpredator написа:
за разлика от мен

Знаят бе, знаят, всички знаят колко си страховит.
Та нали всички помнят "Тетевен" и "мъжкарството" ти.
цитирай
13. getmans1 - . . . Гетю, дето се присламчва като ...
30.12.2020 18:49
blackpredator написа:
...
Гетю, дето се присламчва като Чудомироф опълченец,
към сяка малоумна софра, дето мое да си напраи "интелектуално" селфи
мое и да няма мръфка на софрата /южуали.../
...


... Та казваш значи, че съм се бил „присламчвал„ ... А, пример можеш ли да дадеш, а ... Моите постнинги на 99 процента налични и мнението ми може да се проследи от средата на 13-тагодина ... ТВОИТЕ КЪДЕ СА, заметени под черджето ... Аз ли си крия „срамотиите„ от хорските очи или ти. За мръснишките ти номера пък хич да не приказваме.
цитирай
14. vmir - 200 съда и "дъбови листа"? Пръцко съвсем изтрещя.
30.12.2020 19:27
Значи, време ми е да си призная, че съм адютанта на принцеса Лея и тя любезно ми е поверила командването на цялата бунтовническа галактическа изтребителна флотилия, а брат й Люк Скайокър за малко ми беше баджанак, но Пръцко няма как да схване какво следва от това.
цитирай
15. get - До 9. blackpredator - До пост-социалистическия УТИЛИЗАЦИОНЕН продукт?!
30.12.2020 19:29
blackpredator написа:
ти тъп ли си или Да ?
и кого можеш да фпечатлиш с елементарна /ланс/линк логорея?
Гочо Тъпото /просС линкбрадър/, дъртата добричка циклостилкощрамба
или Гетю и Ко ???
...


Ти да не си рода, с мордвата Патриарх на Москва - та толкова те боли, че вместо слИвянин се себевъзприемам КАТО СТАР ПОСЕЛЕНЕЦ ОТ ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА, и по силата на това - БЪЛГАРИН :))))?!
цитирай
16. starforlife - ~ 14. vmir
30.12.2020 19:56
Потвърждавам - Любо имаше страхотна (сексуална - сексуална) връзка със сестра ми Лея.
И тя му беше поверила въпросната флотилия, защото казваше, че мъжага, на който... х...лъц - буя му бил колкото на Чубака лапата до лакътя, ставал за адмирал на флотилията.

Но защо за малко бре, Любак? Ние сме си баджанаци за постоянно, недей да скромничиш като... ВенКА1951.

А иначе... Относително се съгласих с НЕЩАСТНИКА Пръцко, че може да си е спретнал униформа (нищо, че я краднал от мажоретка) с онея дъбови листа, с които пишман-шумкарите са си бърсали гъзовете преди 9-ти.
цитирай
17. rustam - 1313 постинга
30.12.2020 20:17
и все едно и също: Русия, путни, комунистите.
Оставям настрана полуграмотното ти писане, на мен ми е ясно, че за теб това въобще не е важно нещо, но пак се сипят глупости и лъжи- св. николай бил покровител на Русия. Покровител на Русия е св.Андрей. А и що се отнася до хора, всички библейски персонажи по принцип са реални личности. Включително и Исус.
цитирай
18. blackpredator - Вмире, малоумнико,
30.12.2020 20:46
до новата революция само в Русе се добиваха
5 млн. тона инертни материали годишно от Дунава
ами във Видин, Лом, Козлодуй, Сомовит, Свищов,
Тутракан, Силистра, ти как мислиш?
Люк Скайуокър ли ги возеше?
деба дебилите ви деба, построеното от комунистите,
аслъ не мое да го боядисате..
цитирай
19. get - До 14. vmir - Айде бой по табани -...? Що и да, НЕ Е "командвал" ...?
30.12.2020 20:57
vmir написа:

... "двеста съда" ...


Но? - в КАМБУЗА си, на "главен" ГОТВАЧ "ДАЛЕЧНО ПЛАВАНЕ" в русенското БРП ????

цитирай
20. get - До 8. blackpredator - Ами така кажи бе "МОРЯКО" от РЕЧНИЯ ни флот ....?
30.12.2020 21:17
blackpredator написа:
до новата революция само в Русе се добиваха
5 млн. тона инертни материали годишно от Дунава
ами във Видин, Лом, Козлодуй, Сомовит, Свищов,
Тутракан, Силистра, ти как мислиш?
Люк Скайуокър ли ги возеше?
деба дебилите ви деба, построеното от комунистите,
аслъ не мое да го боядисате..


Адмирал на флота от ШЛЕПОВЕ и ДРАГИ ... Които КОПАЕХА ДЪНОТО - А Не както некоректно твърдиш САГРА(ж)ДАха ФАМИЛИЯТА (?) на СВЕТЛОТО НИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКО БЪДЕЩЕ ... Да та таковам у ШАЛАНДЖИЙСКИЯ "АДМИРАЛ" :))))!!!!
цитирай
21. get - До 17. RustEm-Бургъзлъ ? Не мога ДА ОСТАВЯ НАСТРАНА - НЕГРАМОТНОТО (ти) МУЛТИПЛИЦИРАНЕ на ...?
30.12.2020 21:47
rustam написа:
и все едно и също: Русия, путни, комунистите.
Оставям настрана полуграмотното ти писане, на мен ми е ясно, че за теб това въобще не е важно нещо, но пак се сипят глупости и лъжи- св. николай бил покровител на Русия. Покровител на Русия е св.Андрей. А и що се отнася до хора, всички библейски персонажи по принцип са реални личности. Включително и Исус.


Мордово-московската и ОТКРОВЕНО-КРИВОСЛАВНА ЛЪЖА за Свети Андрей, КАТО ОСНОВАТЕЛ и от това светец-патрон на Московската СХИЗМАТИЧНА ЦЪРКВА - САМОЗВАНКА!!?

Подобна По ДВУЛИЧИЕТО СИ и на така горещо акламираният от вас българоомразниците-русороби ... "велик руски патриот" подполковника от КГБ ПИТКИН !!?
цитирай
22. getmans1 - 1313 постинга. . . . и все едно и също: ...
30.12.2020 22:41
rustam написа:
1313 постинга .... и все едно и също: Русия, путни, комунистите.
Оставям настрана полуграмотното ти писане, на мен ми е ясно, че за теб това въобще не е важно нещо, но пак се сипят глупости и лъжи- св. николай бил покровител на Русия. Покровител на Русия е св.Андрей. А и що се отнася до хора, всички библейски персонажи по принцип са реални личности. Включително и Исус.


... Че къде да се меря с РУСЛЯМ ага ... десетките му профили и особено аФторитетните му високохудожествени и ценни от естетическа гледна точка дежурни теми като битието на Ванката Симеонов, Цефулес или Юлка когато не му играе по свирката ...
Какво тогава те учудва, че Русия е моя любима тема ... след св. Андрей като основател на РПЦ и Византиона, св Никола също неин небесен покровител, мръсника РУСЛЯМИЧ неин застъпник пред българския народ, мерака и да е Новата Византия и Третият Рим ... що те учудва бре, така благодатна тема макар и не толкова значима като твоите занимания.
цитирай
23. blackpredator - https://utroruse.com/article/755288/
30.12.2020 23:21
тъпоУшеф, тук пише 120 бе галфон
когато почнах бяха къдя двеста
как станаха 120 ?
Партията бе, тая същата, дето построила верф у Варна
там построила три тласкача с агрегати Зулцер и секции,
дето сяка замества осем шалана и четири шлепа от серията 7000
после обновила БРП с тласкачи от серията Найден Киров,
а по-малките отишли в ДДФ
сега Партия няма, ама няма и верфове у Варна
като компенсация, тъпите цървули имат нет и знаят за свети Андрей
тия същите цървули, светили маслото на хубавата ни държава..
цитирай
24. getmans1 - . . . Е, НАЛИ СЕ РАЗБРАХМЕ, ДЕЛИОР...
31.12.2020 09:23
... Е, НАЛИ СЕ РАЗБРАХМЕ,ДЕЛИОРМАНСКИЯТ ГЕТЬО„ ТАКИВА ГИ НАТВОРИ

blackpredator написа:
тъпоУшеф, тук пише 120 бе галфон
когато почнах бяха къдя двеста
как станаха 120 ?
Партията бе, тая същата, дето построила верф у Варна
там построила три тласкача с агрегати Зулцер и секции,
дето сяка замества осем шалана и четири шлепа от серията 7000
после обновила БРП с тласкачи от серията Найден Киров,
а по-малките отишли в ДДФ
сега Партия няма, ама няма и верфове у Варна
като компенсация, тъпите цървули имат нет и знаят за свети Андрей
тия същите цървули, светили маслото на хубавата ни държава..

цитирай
25. vmir - 16. starforlife - ~ 14. vmir
31.12.2020 13:49
Жоро, не трябваше да ни издаваш. Сега глупакът Пръцко ще почне да си въобразява, че принцеса Лея трябва да му копае инертни материали в Тутракан за да си отмъсти за Рейгън дето бутна комунизЪма. Знаеш, че не обичам нечистоплътни типове да се докосват дори мислено до любимите ми хора, а тоя капут ще я разположи в полюциите си.
цитирай
26. get - Красно-жопий 23. blackpredator - От мен тъпия - защото ЗА НЕСЪГЛАСЯВАЩИТЕ СЕ С ВАС - сме такива "ченге"та :))) ?
31.12.2020 15:13
blackpredator написа:
тъпоУшеф, тук пише 120 бе галфон
когато почнах бяха къдя двеста
как станаха 120 ?
Партията бе, тая същата, дето построила верф у Варна
там построила три тласкача с агрегати Зулцер и секции,
дето сяка замества осем шалана и четири шлепа от серията 7000
после обновила БРП с тласкачи от серията Найден Киров,
а по-малките отишли в ДДФ
...


Многоумна ДУНАВСКА - ШАМАНДУРО - В ИНТЕЛЕКТА?

Нещо да ти говорят едно такива нещица, като "КораЛоВаг" и инженер Богдан Морфов ?!
А покрай последният - да ти говорят още ИМЕНАТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНЖЕНЕРИ ... швейцареца Лоренц Мьорн и чехът директор на Заводите Татра - д-р Фридрих Пеприна?!
А случайно да ти е известно на теб МОРЯКА от БеРеПе - кога слиза от ВАРНЕНСКИ стапел ПЪРВИЯТ ШАЛАН - българска направа - Ъм?

Не Партията ... а майстори, корпусници, шлосери и инженер-механници - още от ...(?)... ГОДИНА? Започнаха не само да ремонтират а и проектират и строят БЪЛГАРСКИ КОРАБИ ... време КОГАТО ПАРТИЯТА бе още (в) ПРОЕКТ?
Така че, НЯМА КАК Партията (ви) ДА Е СЪЗДАВАЛА БЪЛГАРСКО КОРАБОСТРОЕНЕ и КОРАБОПЛАВАНЕ - Защото същите датират ОЩЕ ОТ ДВАДЕСЕТТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯТ ВЕК ?!

И наместо ДА БРОИШ, КАТО СКРУДЖ МАК~ДАК ... откраднатото от НАРОДА НИ ... вземи използвай времето си ЗА ПОПЪЛВАНЕ НА ОБЩАТА КУЛТУРА - каквото при вас КАПИТАЛИСТИТЕ-КОМУНИСТИ силно липсва !!
- Предвид това ... ?
blackpredator написа:

...
сега Партия няма, ама няма и верфове у Варна
като компенсация, тъпите цървули имат нет и знаят за свети Андрей
тия същите цървули, светили маслото на хубавата ни държава..


- Което за сега НЯМА - НЕ ЗАЩОТО, НЕ МОГА - ДА КОМЕНТИРАМ :))) ?!
цитирай
27. blackpredator - УУУшеФ, дениз заптие
31.12.2020 15:56
за първият шалан питай Гочо тънавигатора
мое да ти кажа за последния
угаснал при Лех от Банки
за разлика от Варна, у Гданск след Лех Валенса
още чупят шампанско у корпуси
нещо, дет съм виждал на живо, ама при каманягите..
цитирай
28. rustam - Празни дрънканици от страна на домакина
31.12.2020 17:05
Аз за 12 години в тази платформа, с Ванката, с Цефуля и прочие сколасах 630 постинга, а ти с Русия, Путин и Венци само за 7 ги докара до 1313. Много профили не са при мен, а коментират сами себе си в профила на панагюрския цървул собствените му "откровения".

Да не забравя:аАга ще викаш на бащата на оная дебелана жена ти, калъф!
цитирай
29. vmir - Весела Нова 2021 година, приятели!
01.01.2021 05:24
С пожелания за много здраве, късмет и успехи!

Специално на Пръцко пожелавам най накрая да проумее, че ако някой е успял да прочете дори половин куфар книги, едва ли след това ще бъде способен да сътвори девиза: "Рейгън - враг номер 1 на Тутраканската селищна система!" Камо ли, ако е прочел три вагона книги (какъвто за него явно е всеки "некратунковец").
цитирай
30. vmir - Пръцко накрая измисли как да спаси Тутракан от Рейгън -
01.01.2021 18:31
обяви го за Йерусалим и сега се кани да става хаджия. Забравил обаче къде си е оставил десния цървул и сега търси помощ за намирането му.
цитирай
31. blackpredator - споко вмире
01.01.2021 21:12
десния ми цървул е до твоите
в ППО на БКП у Красно село
цитирай
32. getmans1 - обяви го за Йерусалим и сега се кани ...
01.01.2021 22:28
анонимен написа:
обяви го за Йерусалим и сега се кани да става хаджия. Забравил обаче къде си е оставил десния цървул и сега търси помощ за намирането му.


... Споко ВМИРЕ, тоз е решил да остане за вековете ... комунистически фосил
цитирай
33. vmir - 32. getmans1,
02.01.2021 08:04
getmans1 написа:


... Споко ВМИРЕ, тоз е решил да остане за вековете ... комунистически фосил


Този не е просто комунистически фосил, но и мръсник по душа. Стотици пъти ме свързва с Красно село, а сега го е свързал и с членство в БКП. Стотици пъти съм му отговарял, че нямам нищо, АБСОЛЮТНО НИЩО общо нито с едното, нито с другото. Но мръсника не се задоволява с тиражиране на измислени биографии и клевети, за да имитира смисъл на мръсотиите, които са негова неизменна природа и дори средство за препитание. Мога да си представя на колко семейства е подпалил чергите с клеветническите си доноси, когато тези мръсотии са били неприкосновени заслуги и са били възнаграждавани с облаги за партийна бдителност и отличия за идеологическа лоялност или партизанска активност. Но дори тези щедро опростени им от демокрацията мръсотии не са най-гадното. Още по-гнусно според мен е това, че тези кремълски подлоги не се спират пред никакви гадости, за да създават недоверие или интриги и да ги превръщат в алтернатива на демократичния правов ред, за да разстройват демократичното развитие и да рушат устоите на държавата. Да натрапват правен нихилизъм и подигравка с морала, поддържайки, че е позорно да си членувал в БКП, ако не си бил непримирим към опонентите доносник или съдник или мръсник по душа като тях самите. Тази правоверна подлост е не само техен модус вивенди, но тяхната лична гордост, осмисляща някогашното им препитание и настоящо битие. Съмнява ли се някой, че личното им отношение не е основа на тяхната норма за социално поведение и отношение към закон, общество и държава? Аз - не.
цитирай
34. blackpredator - https://lado.blog.bg/politika/2013/04/25/renegatyt-fmir-ili-kak-gerb- fermentira.1104241
02.01.2021 11:15
я, я пак
двамата ккамунистически реликти, Вмир и Гетю,
Ладо за камунист ли го броите?
знаем Ладо, знаем и Вмир
та кой е каманяга, хахаха..
цитирай
35. getmans1 - я, я пакдвамата ккамунистически ...
02.01.2021 11:45
blackpredator написа:
я, я пак
двамата ккамунистически реликти, Вмир и Гетю,
Ладо за камунист ли го броите?
знаем Ладо, знаем и Вмир
та кой е каманяга, хахаха..


... И къв аФторитет трябва да ми е някой .... АЗ ,дали не мога да дам линк за теб, СТОЕНЧО ОТ ДВЕ МОГИЛИ ... примерно

И съвсем друго е да напиша за ТЕТЕВЕН и реактивното ти геройство ... май вече не се усещаш коги се опущаш...
цитирай
36. vmir - Е, те затова толкова го любят този комунизъм -
02.01.2021 15:45
защото отърва ли им, "ама той е антикомунист, не може да лъже, нито да греши" или "ама той е антикомунист, няма как да знае или да не греши", в краен случай "една жена така каза" (нищо, че е изтървана от лудницата или си представя Бойко и Костов като верни съратници)... или, когато им отърва, ще сочат някого назидателно, че бил комунист, а в следващия момент ще се тупат в гърдите, че те са комунистите. И колко още подобни глупашки ситуации с неизбежните претенции за истиннност от последна инстанция - нали Партията беше винаги права, пък наглеците и безскрупулните доносници бяха най-правоверните, бдителни и безгрешни стражи на партията и социализЪма...
цитирай
37. librarian - Както го е казал getmans1 още в заглавието на поста: "Тъжна работа, дами и господа"!
02.01.2021 20:37
Тъжна работа някои да си мислят, че думите на някаква блогова персона, която не може да се докаже поне като реална личност, а камо ли да докаже познаването на някого, могат да влияят на мнението на разумните хора.
Тоест, vmir, да не Ви пука какво се опитва да натроли по Ваш адрес блогова персона, която както е казал приятелят ни Стар, дори не е удостоверила реалността си като личност.
цитирай
38. vmir - 37. librarian - Както го е казал getmans1 още в заглавието на поста: "Тъжна работа, дами и господа"!
03.01.2021 14:24
Е, нека да се види какви социопати жалеят по комунизма. И колко неизкореним е навика им да съчиняват биографии по политическа целесъобразност цели 30 години след като това е било рентабилен занаят.

Честита Нова Година!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6073917
Постинги: 2742
Коментари: 26497
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031