Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2021 07:52 - Дрънка си Илън Мъск без да знае какво ли си мисли пък кап. Россиянски Ненашев ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 5274 Коментари: 24 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Илон Мъск блокира достъпа на Русия до доходоносния космос Д
   
image   Ключови думи: гагарин, илън мъск,космос, русия 11 Април 2021, Неделя, 21:40 ч.

Липсата на частни инвестиции в руските космически технологии и промяната в стратегията на САЩ поставят Москва в позиция на догонващ

„Миналото трябва да се помни. Можеш и трябва да се гордееш с него“. Това казва космонавтът Фьодор Юрчихин пред репортер миналата година. „Но не може да живеете в миналото“, добавя той.

Това трябва да се вземе предвид от руската космическа индустрия, някога лидер при полетите в околоземна орбита.

Преди 60 години Юрий Гагарин се превръща в първия човек в историята, излязъл в космоса, осигурявайки предимство на Съветския съюз в една нова надпревара срещу САЩ, пише Bloomberg. 

   

Космическата наука е поставена в центъра на фокуса на страната, а Гагарин се превръща в национален герой.

Днес повечето руснаци все още вярват, че страната им е лидер в космическите полети.

Естествено, Москва кръсти своята ваксина срещу коронавирус на първия спътник, който е изведен в околоземна орбита през 1957 г. – „Спутник“. И докато президентът Владимир Путин не е особено голям ентусиаст по отношение на космическите полети, той е наясно с военните и геополитически последици от космическата програма.

Но сега Русия не е онази сила, която някога е била в космическата надпревара. Индустрията е засегната от санкциите на Запада. Още по-лошото е, че комбинацията от тежка бюрокрация, завесата, която прикрива военните технологии и доминираната от държавата икономика не успяват да насърчат частните инвестиции в космическите технологии – стратегия, възприета успешно от САЩ.

Китай, който успява да изстреля своя първи спътник през 1970 г. се опитва да настигне руснаците и американците с дръзки планове за орбитална станция и непилотирани (за момента) мисии до Марс.

Носталгията на руснаците по миналата космическа слава е разбираема. Първите постижения, свързани с космоса, от времето на Студената война представляват големи успехи както по отношение на политиката, така и при технологиите, независимо че печалбата тук е малка, ако изобщо я има. Както подчертава Стивън Уокър, автор на „Отвъд“, разказ за първия пилотиран космически полет, събитията през 1961 г. са можели да се развият по съвсем друг начин, ако САЩ не отменят космическата мисия с Алън Шепърд заради технически проблем.

Но Русия все пак остава сред водещите космически нации. Тя е една от малкото страни, които продължават да извеждат успешно хора в космоса. През по-голямата част от последното десетилетие американските астронавти разчитат на руския кораб „Съюз“, за да достигнат до Международната космическа станция (МКС). Но това е напът да приключи, пише investor.bg.

Процесът по изграждане на ново поколение ракети-носители и космически модули в Русия се сблъсква с продължаващо години забавяне и отлагания. Налице е твърде малко творчество, в същото време - твърде много разточителни разходи и някои смущаващи технически неизправности. Мисията на „Фобос-грунт“, с която Русия иска да достигне спътника на Марс Фобос, се проваля, когато през 2011 г. сондата остава в ниска околоземна орбита, а на 15 януари 2021 г. изгаря в атмосферата над Тихия океан.

Ръководителят на руската държавна космическа агенция „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин заяви по адрес на компанията на Илон Мъск Space Exploration Technologies Corp., известна още като SpaceX, че САЩ вероятно ще се нуждаят от батут, за да отведат своите астронавти до МКС, след като Вашингтон наложи санкции на Русия.

Липсата на пари е основна част от проблема за Русия.

Федералните разходи нарастват, деноминирани в рубли, но се понижават, когато бъдат обърнати в долари. Анализаторът Павел Лузин изчислява разходите за 2020 г. за космическата програма на Русия на 2,4 млрд. долара, което е по-малко от тези за 2013 г. Основна причина е секването на покупките на ракетни двигатели RD-180 от страна на САЩ.

Критична подкрепа за разходите представляват редовните плащания от страна на Вашингтон за пътуванията със „Съюз“ до МКС, като мисията на SpaceX с двамата американски астронавти активира предупредителната червена лампа за Москва. „Батутът работи“, отговори след мисията Илон Мъск.

Стартовата площадка „Восточен“ има за цел да осигури автономията на Русия по отношение на зависимостта ѝ при полетите от Байконур, който се намира на територията на Казахстан. Експертите твърдят, че сибирският терен може да направят аварийните кацания опасни.

Класът ракети „Ангара“, които са в експлоатация от около четвърт век, са съпроводени от много големи разходи. Необходим е нов пилотски модул, ако Русия все пак иска да достигне Луната. На фона на състоянието на руската космическа индустрията идеята за изграждането на кораб за многократна употреба засега изглежда малко вероятно да се осъществи.

Москва, отказвайки да разбере значението на частния сектор, настоява за централизиран подход по отношение на космическите полети. Частните инвестиции остават блокирани заради бюрокрацията и засекретената завеса над космическата индустрия.

Тъй като бъдещето на американско-руското сътрудничество в космоса остава неясно, съществува префокусиране на Москва в посока Китай и развитие на планове за изграждане на съвместна лунна изследователска станция. Но е ясно, че в същото време Пекин гони свои собствени амбиции и стремеж към автономност.

Според журналиста Ерик Бергер талантът печели над опита в космическата надпревара, а предприемаческата култура – над наследството.

Без промяна в политическите и икономическите структури, които са установени в Русия, страната, която някога дава на света Гагарин, ще продължи да буксува.




Гласувай:
7



1. getmans1 - Тъй де, дрънка си Мъск без да се за...
12.04.2021 08:25
Тъй де, дрънка си Мъск без да се замисли, че ако др. Путин рече то кап. Ненашев като нищо ще му разбомби полигоните, ракетите, че и ТЕСЛАТА в Космоса...
цитирай
2. dobrodan - Всяка готвачка може да управлява страната, рече
12.04.2021 09:48
Негово Таварищество В. И. Ленин.
Пропусна да уточни: при цена на нефта сто долара за барел.
цитирай
3. puk - Един от основните съсипители на ...
12.04.2021 10:12
Един от основните съсипители на руската космическа индустрия в последните години е идиотът Рогозин. Явно има други качества, щом продължава да е "ръководител" след всичките му изпълнения.
цитирай
4. apostapostoloff - Майната му на Космоса!
12.04.2021 11:35
Не забравяйте, че днес е денят на рок енд рола, а това е далеч по- важно!
цитирай
5. vencivaleri1951 - Повърхното знание може да профанизира всичко и всекиго
12.04.2021 11:56
Взет цитат извън контекста често се "сервира" за деликатес на "всеядните"
И какво и защо всъщност казва Ленин пред НАРКОМа , а после и в публикации
На въпрос към Крупская /която е народен комисар по образованието/ защо и нужно ли е да се отделят толкова средства за образование , когато СССР явно изнемогва и защо например на една готвачка и е нужно пълен курс училище, че и институт дори...
Ленин защитава Надежда с този прословут и изопачен от критиците му цитат , като се внушава мегаломания и хаотичност в тезите които защитава този наистина блестящ в теорията , а някъде и в практиката мислител.
Още Хегел казва , че "не всеки ми е равен"-Натрупал съм знания, натрупал съм значи неравенство. Ленин на практика казва същото по свой си начин, но той трябва да бъде омаскарен защото е болшевик, докато на Хегел поклон, защото е западняк-едно е "свирка" съвсем друго фелацио...
Днес на никой не му прави впечатление , че добрите готвачи са минали през съответни училища, университети...че са добре запознати със структурата и функционирането на човешкия/ и не само / човешкия организъм. Че в храненето има много наука, спорове, симпозиуми...
Водещи кулинари например са доста по платени от президента на САЩ и никой от тях не изглежда така нелепо, както последните двама президенти на янките. Едва ли се биха справили по зле и като президенти в сравнение с посочените.

Иначе винаги на дати важни за руснаците, а 12 април всъщност и за човечеството
се намира някой който да страда от "метероизъм" по време на "литургията"
Илон Мъск е очевидно , че си е запазил място на велика личност на това столетие.
Той щеше да е такъв и в древен Рим, и в СССР , какъвто днес е в САЩ.
Много сложно е да се каже кое предприемачество е по резултативно в дългосрочен план. Корольов например освен учен е бил и блестящ организатор, а работи в тоталитарен режим-успехите на програмите му са безспорни. Мъск също успява не лошо. Китайците които също са лидери вече, вървят по свой си план. За сега все още руснаците возят янките, в бъдеще може да стане обратното
Въпросът е , къде сме ние? Че можем да се плезим според ветропоказателя е известно на всички, известно е и плезенето до къде ни докара. Докора ни до там, че докато хората усвояват Космос, Ледове, дълбини, ние се хвалим, че си чистим фекалиите и правим игрище за футболисти главно с афро-ДНК



dobrodan написа:
Негово Таварищество В. И. Ленин.
Пропусна да уточни: при цена на нефта сто долара за барел.

цитирай
6. vmir - Ключови уточнения:
12.04.2021 13:01
getmans1 написа:
Тъй де, дрънка си Мъск без да се замисли, че ако др. Путин рече то кап. Ненашев като нищо ще му разбомби полигоните, ракетите, че и ТЕСЛАТА в Космоса...


Е, щом бот Венцо напомня за Ленин като "наистина блестящ в теорията , а някъде и в практиката мислител" ("мислител в практиката" ми прилича на дървено желязо - бележката моя), значи, че Ленин може и наистина да е голямата работа, ама ние да не знаем, щото сме блейкали когато е трябвало да си въртиме ушите като пеленгатори...
цитирай
7. getmans1 - - Мъск се "справял не лошо&...
12.04.2021 14:28
- Мъск се "справял не лошо" ... това би требвало а звучи като голямо признание ...

- Китай и те вече "лидери"... майната му, че вчера си опушиха задника днес, калайджии...

- Корольов отличник и не спорим ....но забележете " в тоталитарен режим" и как тогава да не ясно кое предприемачесто е по- добро ... Рогозин вози янките из Космоса и играе частушки на гармонике иначе казано "шапка на тояга".

Е, как тогава и аз да не спомена Ленин, благдарение на него и Корольов днес имаме ден на космонавтиката а, я си педставте, че лидер бе Маша Кашаварката.
цитирай
8. apostapostoloff - Ленин е съгласен, че
12.04.2021 15:09
"не всеки ми е равен", но се бори за братдтво и РАВЕНСТВО. Като за целта избива милиони невинни хорица.

Не само че не може да мисли този изрод, ами е и изрод.
цитирай
9. dobrodan - Венци, колко всъщност получава като заплата президентът на USA?
12.04.2021 15:34
Бърза справка: 400 000 долара.
Можеш ли да покажеш готвач - не Гордън Рамзи, ако обичаш, защото Гордън Рамзи и другите двама не работят точно като готвачи :):):)?
Ленин натрупал знания? Минал през три университета, и колко знания ще да е натрупал, видиш ли, освен някаква приемлива правна основа? За времето си?
На останалото му казваме "намерил църква да се прекръсти" :):):).
Пък как е отмъстил за брат си.....кавказците още му свалят шапка.

Колкото до Илон Мъск....сещам се за два варианта.
Или знае, или лъже. Или знае повече от останалите за т. нар. свободна енергия, или ще покори Марс....в следващия си живот.
Изобщо не подценявам Русия като космическа и военна сила.
С малката подробност, че мечката не се храни с нож и вилица.
ЯДЕ КАКВОТО СИ ХВАНЕ. Няма да си посее, отгледа, ожъне и т.н.
Имали космически двигатели, обаче не знаят как точно ги правят - такова нещо прочетох преди време, звучи невероятно? Просто се надявам да не е вярно.
Съветските микропроцесори са най-големите в света, нали, другарю?
Да не захващам високите технологии?
Като стана дума за готвачите......не ти пожелавам да останеш на руска кухня.
Кюфтета с макарони, например. Или варени пилета, така и непораснали, щото няма кой да ги храни, или консервирана риба с карантията в морска вода в кутия от противопехотна мина.......
Пирожки с ориз, кисело зеле?
По-добре недей.
Не ти трябва такова чудо.
Мъск изгражда сателитна мрежа с невероятен преносен капацитет за данни.
Таварищ генерал Шойгу се примерва в нея.
Усещаш ли разликата?
цитирай
10. blackpredator - интересен постинг
12.04.2021 15:35
доживяхме кратункото да жали неска рашките и космическата им програма
се едно да праиш паралел с Гетювото и Ганковото кафене.
Чорбаджиите с големи пенсии у двете кафенета, се се надяват
кой на цар Освободител, кой на Мъск, последния да им напраи
СпейсЕкс Простамол

друго забавно нещо в коментарите е,
кухарките да превеждат буквално Ленина с готвачките
за нас и без семантика, кухарките със коментарите са ясни..

специално за хисарския Циолковски, па и за останалите
двигател РД-180 струва ни по-малко, ни повече 9 млн. долара
велика сума!
колкото заплатите у фабриката с разходи и осигуровки
с тях и без тях, нито забогатява рашата, ни обеднява
има дългодишен договор с Америка за 1 млрд, доставя 116
пито - платено
цитирай
11. getmans1 - ТоА пЪ, май пак го сърбят всичките ...
12.04.2021 17:07
ТоА пЪ, май пак го сърбят всичките дупки ...
Абе тараланкооулу, през малкият ми какъв ти е точно проблем с/за Мъск или Ленин.

Като не ти харесва Гетьовото кафене друм, че файрунт ... не се спомням да съм те канил, к'во се влачиш отдере ми и виеш кът разгонена котка.


blackpredator написа:
доживяхме кратункото да жали неска рашките и космическата им програма
се едно да праиш паралел с Гетювото и Ганковото кафене.
Чорбаджиите с големи пенсии у двете кафенета, се се надяват
кой на цар Освободител, кой на Мъск, последния да им напраи
СпейсЕкс Простамол

друго забавно нещо в коментарите е,
кухарките да превеждат буквално Ленина с готвачките
за нас и без семантика, кухарките със коментарите са ясни..

специално за хисарския Циолковски, па и за останалите
двигател РД-180 струва ни по-малко, ни повече 9 млн. долара
велика сума!
колкото заплатите у фабриката с разходи и осигуровки
с тях и без тях, нито забогатява рашата, ни обеднява
има дългодишен договор с Америка за 1 млрд, доставя 116
пито - платено

цитирай
12. vencivaleri1951 - Уважаеми...продължаваш да трупаш незнание
12.04.2021 18:29
Да започнем с руската кухня
Като изключим бързите вериги за хранене , ти виждал ли си някъде в Европа реклама на американски, английски ресторант ...реклама на техни ястия?
А сега помисли, дали има средно голям град без руски ресторант в Европа. Не знам от къде черпиш познанията си, но руската кухня е една от най обширните като асортимент и то е защото дан в нея са оставили десетки народи, а и векове е била ,,хамбар ,, на по Северната част на Европа.
Готвачката е метафора господине. Става въпрос за широк достъп до образование. 17та година на миналия век заварва Русия с 90% неграмотно и малограмотно население. Освен задължително средно образование, Крупская предлага посевместно да се организират работнически училища и факултети...т нар ,,рабфак,,
За това трябват колосални средства и някои от комисарите са против. Ленин застъпва тезата, че всеки има право на достъп до образование и развитие. Тоест и ,, любая кухарка,, която има данни и желание трябва да може да има и достъп до ръководството на държавата. Липсата на такова те лишава да бъдеш равен. И като пример ще посоча трима от петте бълг президенти. Те са от села...Желев и Първанов от бедни села и семейства. Равния достъп до образование им дава възможност за развитие... и двамата имат хабилитации преди да станат политици. По късно ще станат държавни глави. Днес във Веселиново на Желев и Сирищник на Първанов нямат и училища. Какво развитие имат тамошните деца? Ще се хабилитират ли. Ще преподават ли на студенти, ще пишат ли книги?
Нямам поглед за селото на Радев, но едва ли е различно.
Това защитава Ленин в НАРКОМа , а после в ЦК.
Програмата за образование на съпругата си, при това в многочасови реч и дебати. Ти от тази реч си чул само метафората...Чул и не разбрал

И към Гетьо. Може да не съм се изразил някъде ясно, но в прав текст съм написал, че Мъск е сред значимите хора на столетието. Не става ли ясно отношението ми към него. Днес чух, дано не бъркам в превода, но той се канел да продава в криптовалута . Това значи че става пионер в една хлъзгава и нерегулиран среда.
Някой би го нарекла,,, финансов хулиган,,

dobrodan написа:
Бърза справка: 400 000 долара.
Можеш ли да покажеш готвач - не Гордън Рамзи, ако обичаш, защото Гордън Рамзи и другите двама не работят точно като готвачи :):):)?
Ленин натрупал знания? Минал през три университета, и колко знания ще да е натрупал, видиш ли, освен някаква приемлива правна основа? За времето си?
На останалото му казваме "намерил църква да се прекръсти" :):):).
Пък как е отмъстил за брат си.....кавказците още му свалят шапка.

Колкото до Илон Мъск....сещам се за два варианта.
Или знае, или лъже. Или знае повече от останалите за т. нар. свободна енергия, или ще покори Марс....в следващия си живот.
Изобщо не подценявам Русия като космическа и военна сила.
С малката подробност, че мечката не се храни с нож и вилица.
ЯДЕ КАКВОТО СИ ХВАНЕ. Няма да си посее, отгледа, ожъне и т.н.
Имали космически двигатели, обаче не знаят как точно ги правят - такова нещо прочетох преди време, звучи невероятно? Просто се надявам да не е вярно.
Съветските микропроцесори са най-големите в света, нали, другарю?
Да не захващам високите технологии?
Като стана дума за готвачите......не ти пожелавам да останеш на руска кухня.
Кюфтета с макарони, например. Или варени пилета, така и непораснали, щото няма кой да ги храни, или консервирана риба с карантията в морска вода в кутия от противопехотна мина.......
Пирожки с ориз, кисело зеле?
По-добре недей.
Не ти трябва такова чудо.
Мъск изгражда сателитна мрежа с невероятен преносен капацитет за данни.
Таварищ генерал Шойгу се примерва в нея.
Усещаш ли разликата?
цитирай
13. starforlife - Ах как ми се ще да имах време.
12.04.2021 18:36
Да имах време, за да развенчая два напъна:
- Напън първи: Че видите ли руската кухня...
Руската кухня е БОКЛУК и няма нищо общо с руските ресторанти.
- Напън втори: Че видите ли руските ракетни двигатели...
По този въпрос вече съм разяснявал не с празни приказки като на някои, а с документални факти (Нали някои не сте забравили, че предходният ми амерковски работодател е в тесни взаимоотношения с такива като "Боинг" и "НАСА"?), че те (РД) реално НЕ са руски, а американски и американците когато решат могат да се откажат от тях, докато руснаците не могат да им ги откажат.
И като казах, че съм разяснявал въпроса не с празни приказки, исках да кажа, че съм го правил с дати на договори, имена на проекти и техни цели, имена на учени, конструктори и прочее и така до момента в който американците построяват включително и заводите в СССР за производство на РД и фактологията защо рашите КОНТРАКТНО СА ЗАДЪЛЖЕНИ да ги произвеждат за амерковците и как, ако на амерковците им "скимне" - РД няма как да съществуват.

Явно ще правя постинг за това, за да може друг път просто да давам линк.

................................................................................................ StarForLife™ ·1757113~4.32-134·
цитирай
14. getmans1 - Абе Другар19инещоси, СТИГА вече с ...
12.04.2021 19:15
Абе Другар19инещоси, СТИГА вече с този твой Ленин, някой го бил иронизирал както го правели противниците Му... голям праз, че Ленин да не би да не е иронизирал противниците си ... Болшевики и комунисти сте пример за унижаване на противници и инакомислещи ... А, щях да пропусна, унищожаването, физическото унищожение...
цитирай
15. vencivaleri1951 - Жорко, да не си се натровил от еленското
12.04.2021 19:18
та си намразил руската кухня. И какво се прави в ресторантите бе Жорко, та да са различни от кухнята -топлиия и студения ,,бюфет,,
Спомени 5руски ястия, които си опитал в някой р ресторант в България, Холандия, Щатите. Е картофки и цаца няма как да ти сервират...или ,,Кола,, от ,, пластмаса,,
Тъпанари изостанали...Като бабите и дедите си са...сребро, кристал, порцелан...
Жорко, а питал ли си бившия работодател, защо Боинг още нямат двигател с тягата и скоростта на ТУ 160 т нар ,,Белия лебед,,. И знаеш ли от коя година е платформа и двигател?


starforlife написа:
Да имах време, за да развенчая два напъна:
- Напън първи: Че видите ли руската кухня...
Руската кухня е БОКЛУК и няма нищо общо с руските ресторанти.
- Напън втори: Че видите ли руските ракетни двигатели...
По този въпрос вече съм разяснявал не с празни приказки като на някои, а с документални факти (Нали някои не сте забравили, че предходният ми амерковски работодател е в тесни взаимоотношения с такива като "Боинг" и "НАСА"?), че те (РД) реално НЕ са руски, а американски и американците когато решат могат да се откажат от тях, докато руснаците не могат да им ги откажат.
И като казах, че съм разяснявал въпроса не с празни приказки, исках да кажа, че съм го правил с дати на договори, имена на проекти и техни цели, имена на учени, конструктори и прочее и така до момента в който американците построяват включително и заводите в СССР за производство на РД и фактологията защо рашите КОНТРАКТНО СА ЗАДЪЛЖЕНИ да ги произвеждат за амерковците и как, ако на амерковците им "скимне" - РД няма как да съществуват.

Явно ще правя постинг за това, за да може друг път просто да давам линк.

цитирай
16. dobrodan - Венци, руски ресторанти има не защото храната им е изумителна,
12.04.2021 19:23
а за да се събират и да пеят и плачат колко зле се чувстват в чужбина.
Обаче ядат американска пица, пият американска кока-кола и лющят шотландско уиски като невидели.
Да не мислиш, че в ресторантите им се поднася руска кухня :)?
Все пак сме излизали до чужбина :), макар и за малко. Тоя народ прави всичко на щи и борщ. Поискай си пържола (стейк) примерно в Машквата или в Питера и гледай какво ще ти донесат...
Не всеки от тях яде в ресторанти, нали така?
Това е друга тема.
Питаш откъде знам ли? Живях там някое време. Иначе нямаше да пиша.
Влез в една Берьозка и разгледай например асортимента.
Това е една от малкото страни на света, където при всичкото изобилие, което биха могли да имат, се чудят какъв буламач да забъркат по-напред.....
Култовото им ядене - елдена каша. Купуваш грухано жито, смесваш го с ръж, поливаш го с месен бульон, добавяш хапка-две месце, лъжица сметана (задължително трябва сметана, иначе не знам кой ще го яде това), малко сол и с голямата ложка!
Салатка от кисели ябълки, кренвиршите се варят с найлона (задължително), бъркани яйца = так нельзя, Бьоф Строганов - това са кюфтета от говеждо, печени, със соса се поливат макароните и се добавя малко сметана.... Не знам сега как са, ама това беше суперлукс и бая скъпичко....
Колкото до Маркса и Ленина дали ги чета - имай милост :).
Наръчници по психиатрия са това, не научни трудове.
Пък вий си мислете колко са гениални двамата педали.
Религията е опиум за масите. Комунизмът е религия. Следователно, комунизмът е опиум за масите. Тримата брадати попа го доказват.
"ВЯРВАМ В ЕДИННИЙ И СВЕТЪЛ КОМУНИЗЪМ, изправител на недъзите на обществото"........ Човекът вярва, щото не знае с какви кратуни ще се прави тоя комунизъм. Нито яде ли се, пие ли се, с какво се прокарва през гърлото....
На мястото на всеки изправен недъг изникваха по няколко нови.
цитирай
17. vencivaleri1951 - Аз не харесвам елдата и това е мой минус
12.04.2021 19:32
Първо, не е това което пишеш. Второ Кашата бива различна...И със сметана, и с гъби, и дивеч, и с риба, и с хайвер....коя или кои не харесваш?
Рибата им не струвала!?
Добре...есетровите им са десетина... есетра, моруна, чига, кета... Не подхождат на вкуса ти? Смешен си!


dobrodan написа:
а за да се събират и да пеят и плачат колко зле се чувстват в чужбина.
Обаче ядат американска пица, пият американска кока-кола и лющят шотландско уиски като невидели.
Да не мислиш, че в ресторантите им се поднася руска кухня :)?
Все пак сме излизали до чужбина :), макар и за малко. Тоя народ прави всичко на щи и борщ. Поискай си пържола (стейк) примерно в Машквата или в Питера и гледай какво ще ти донесат...
Не всеки от тях яде в ресторанти, нали така?
Това е друга тема.
Питаш откъде знам ли? Живях там някое време. Иначе нямаше да пиша.
Влез в една Берьозка и разгледай например асортимента.
Това е една от малкото страни на света, където при всичкото изобилие, което биха могли да имат, се чудят какъв буламач да забъркат по-напред.....
Култовото им ядене - елдена каша. Купуваш грухано жито, смесваш го с ръж, поливаш го с месен бульон, добавяш хапка-две месце, лъжица сметана (задължително трябва сметана, иначе не знам кой ще го яде това), малко сол и с голямата ложка!
Салатка от кисели ябълки, кренвиршите се варят с найлона (задължително), бъркани яйца = так нельзя, Бьоф Строганов - това са кюфтета от говеждо, печени, със соса се поливат макароните и се добавя малко сметана.... Не знам сега как са, ама това беше суперлукс и бая скъпичко....
Колкото до Маркса и Ленина дали ги чета - имай милост :).
Наръчници по психиатрия са това, не научни трудове.
Пък вий си мислете колко са гениални двамата педали.
Религията е опиум за масите. Комунизмът е религия. Следователно, комунизмът е опиум за масите. Тримата брадати попа го доказват.
"ВЯРВАМ В ЕДИННИЙ И СВЕТЪЛ КОМУНИЗЪМ, изправител на недъзите на обществото"........ Човекът вярва, щото не знае с какви кратуни ще се прави тоя комунизъм. Нито яде ли се, пие ли се, с какво се прокарва през гърлото....
На мястото на всеки изправен недъг изникваха по няколко нови.
цитирай
18. vencivaleri1951 - Не си прав Гетьо.
12.04.2021 21:01






Не







Не си прав Гетьо! Не става въпрос за ирония, а за профаниране , на една наистина широкообхватна програма за образование . Ползват се най добрите примери, а и се надгражда . Аз съм учил с колеги рабфаковци. На по 30,40години. Защо да не получат своя шанс? Стават инженери, юристи, аспиранти...идваха от мини, заводи, стр обекти, колхози... Беше им трудно, едни се отказваха, други ни догонваха...
Ленин има за какво да бъде клет и риган... Стига му Украйна Да хвърляш камък , като минеш. Или предателството му срещу Роза Люксембург, която на практика му спасява ,,задника,,. За образованието обаче поклони заслужава. От най ,,тъмната ,, европейска страна я направи една от най четящите .
Абе Другар19инещоси, СТИГА вече с този твой Ленин, някой го бил иронизирал както го правели противниците Му... голям праз, че Ленин да не би да не е иронизирал противниците си ... Болшевики и комунисти сте пример за унижаване на противници и инакомислещи ... А, щях да пропусна, унищожаването, физическото унищожение...[/quote]
цитирай
19. getmans1 - То ясно, аз не съм прав. . . а ти про...
12.04.2021 21:21
То ясно, аз не съм прав ... а ти продължаваш СЪВСЕМ ПРАВИЛНО В ПОСОКА ОТ КОЯТО НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРИСУВА...

И МНОГО СИ ПРАВ, всеки има право на шанс ДА СТАНАТ ИНЖИНЕРИ, ЮРИСТИ, АСПИРАНТИ ... стига да не се казват ЦЕЦКА ЦАЧЕВА, или ГЕШЕВ ...
цитирай
20. dobrodan - Венци, колкото моруна съм изял, ти толкова в магазина не си виждал :):):). Не в Русия :).
12.04.2021 21:21
Не говоря за бъркочите в елдената каша. Освен дето е твърда елдата, ами и горчи.
Дори римляните са намерили начин да направят от пшеницата си нещо годно за ядене :). Относно хайвера :) да ти споделя, че обикновено черният е от петрол и водорасли, имат патент за него.
Червеният става за ядене и го ядат сутрин, обед и вечер, всички руснаци до един:).
А карасик в томатном соусе ял ли си? Или сельодка натуральная? С оня кирпич, дето го имат за хляб...
Магазините им по едно време (московските) пращяха от зеленчукови консерви, унгарски. Готов постен гювеч, отваряш и ядеш. Никой не ги купуваше, ама никой.
Риба имали :). Като я имат, къде я бяха скрили:):):)?
Или студена супа с квас, а?
Единствено сладоледът им ставаше, там забележки нямах.
Хе...какви работи помня :). А какви неща мога още да ти разкажа.....няма да повярваш.
цитирай
21. starforlife - ДъртПедал1951, толкова си смешен... Ама толкова си смешен и ограничен ментално, че те няма в кърпа вързан.
12.04.2021 22:51
А комплексите ти така пъпкуват... Ама така пъпкуват... Че са повече дори от педерастията ти.
Засега толкова, лайнар с лайнарите.

Всъщност, защо толкова - ще си изгубя 5-10 мин. време да ти го поначукам, защото те сърби явно дъртият гъС и търсиш някой да те оправи.

Продължаваш смехотворно и жалко да опитваш да маскираш комплексите си с преиначени и преекспонирани цаци, картофки, кола от пластмаса и прочее. Знай обаче, че никой не ти се хваща на пръдливите лъжи и преиначаване и само още повече (не че има накъде) падаш в очите на хората - особено тези, които ме познават и знаят какви заведения предпочитам и типично посещавам, с какво се храня, какво пия, как се обличам, как изглеждам и прочее.
Ако отидем в най-близкия руски КЛУБ (не просто ресторант) до поделението на ДАНС на "Черковна"... Дето вие, русофилистиците бас ловя, че не сте дори чували, а е най-вървежният в София... Със снимки от който, без да се усещате, съм ви се ПОДИГРАВАЛ, русофилски леваци с леваците... Там не само ме познават повече от отлично, а звезди ми свалят. Но НИКОГА, ама НИКОГА не биха ме попитали какво РУСКО ще хапна, защото знаят, че РУСКАТА им кухня се харесва ЕДИНСТВЕНО на раши. Дори русофилистици като теб не я ядат.
В този клуб съм провеждал свои срещи минимум 200 пъти.
Не, не е грешка - не 20, а 200 пъти. Двеста! А ти в руски ресторант не си стъпвал от години, убеден съм.
...
По света има много руски ресторанти, да, но НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ ГИ ПОСЕЩАВА и си ги посещават ЕДИНСТВЕНО руснаците. А ги има, просто защото БЯГАЙКИ от "хубавото", руската диаспора се е пръснала по куп ПРЕКРАСНИ държави и е нормално да си отваря ресторанти, кафенета, клубове.
КАТО СИ ТАКА ОТРАКАН НА ТЕМА АМСТЕРДАМ - Я КАЖИ ИМА ЛИ РУСКИ РЕСТОРАНТ/И, КЪДЕ СЕ НАМИРА/Т И КОЛКО ПЪТИ СИ ГО/ГИ ПОСЕЩЯВАЛ, М?
...
По света, ЛЬОЛЬО... Сериозните хора (клиенти)... Към които представи си се числя, защото от 2008-ма година минимум в 80% от случаите се храня навън или чрез доставка, ама не на баба ти хуркина от порцелановата столова...
И извън България съм стъпвал в ресторанти, в които се записваш с месеци напред, за да се вредиш... Толкова пъти, колкото ти в "Берьозка" не си стъпвал.
...
Дееба тия твои комплекси дееба - захапеш (ми КУРА) нещо, което е напълно нормално (да изпиеш по бира С ЦАЦА ИЛИ ПЪРЖЕНИ КАРТОФКИ с Приятели) и дъфчеш с МИНЕТЧИЙСКАТА си уста... Дъфчеш с МИНЕТЧИЙСКАТА си уста... Защото си просто ДЪРТ ПЕДАЛ.

И да, Педеруго1951, има огромна разлика м/у свирка и фелацио.
Свирка (ми) правят КУРВИ КАТО ТЕБ...
А фелациото си е нещо не само нормално, а и желано и "рутинно" при двойките по цял свят.

Простак ли съм, м?
Защото, КУРВО1951, ако бях, то отдавна да включвам често-често в постингите си ебавки с вас, видео, на което ВИСШ РУСКИ ВОЕНЕН, С ВИСОК ЧИН И В УНИФОРМА, ПРАВИ СВИРКА НА ДРУГ РУСКИ ВИСШ ВОЕНЕН!
ГЛЕДАЛ ЛИ СИ ТОЗИ АВТЕНТИЧЕН КЛИП, РУСКАКУРМО1951? М?
Е, ще го гледаш вече често-често.
Ще опитам да намеря тези дни време да направя МИНИМАЛИСТИЧЕН "посланически" постинг, за да видиш как се ебавах с напъните ти, с които (като за почти всичко) ставаше от смешен по-смешен и освен празнодумието ти и незнанието ти по "дипломатическите въпроси", ще покажа и руски "войни" що за чисти педали са.
Висши руски "войни".
Дето НА ДУМИ били гледали на кораби на НАТО като на тренировъчни цели и щели при конфликт бля-бля...
Дето какво ли не...
Абеее, льольовциии, нали ги видяхме в случая с кривината на земята бе.
Нали ги видяхме как сами си свалят самолетите бе.
Нали ги видяхме как их там нет ама понеже их там ест, та за минути (грях ми на душата) огромна купчина човешка кайма.
А педалчето ви Путьо не върна каймата поне на ГОРКИТЕ майки.
Великият Путьо.
И великата ви Русия.
Дето бля-бля къде си била поила конете.
И дето бля-бля къде била марширувала.
А ВОЙНИЧЕТАТА СИ НА КАЙМА ЗАЩО В РУСКИТЕ РЕСТОРАНТИ С БУЛГУР И ЦВЕКЛО НЕ ГИ СГОТВИХА И ТАКА С МАРШ НА КЛЕТИТЕ ИМ МАЙКИ ДА ГИ БЯХА СЕРВИРАЛИ?!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
МАРШИРУВАТЕ В ПСИХИАТРИЯТА, В КОЯТО СТЕ ОГРАНИЧИЛИ СЪЗНАНИЕТО СИ - ЕТО ТАМ МАРШИРУВАТЕ!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

НИЕ летящи коли направиХМЕ и за звездолети мечтаем - той, ПСИХОТО, коне пои, в цървули марширува, за "ЗАЗ"ки по-скъпи от "Мерцедес" бръщолеви и цялата тая лоясала пача в бабиния порцелан държи да ни го изсере, ПСИХАРЪТ МУ С ПСИХАРИТЕ.

................................................................................................ StarForLife™ ·1757113~4.33-135·
цитирай
22. petgrig - Не, Стар, не си простак.
12.04.2021 23:33
Просто слагаш простака на място - с неговите камъни по неговата глава. Евала за което.
Пуснал съм пост с блогърите, които ми липсват и голяма част от които бяха прогонени от групичката около въпросния. Все хора, от които имаше какво да се научи.
Сега освен теб, колко останаха и дори да са останали, колко често пишат?
цитирай
23. vencivaleri1951 - Престани да говориш глупости бе човек
13.04.2021 23:35

Не искам да си отварям "фронт" и с теб. Направих ти намек, че не е тоова което пишеш

Елдата например, макар, че я наричат " черната пшеница" някъде, няма нищо общо с житните растения. Това което ти взимаш за гречка/елда/ е грухано жито. Няма, авя няма нищо общо. Елдата , колкото и чудно да ти е лападова култура. Аз не я харесвам, но тя е бомба с витамини, за разлика от житните култури бедна на въглехидрати и богата на много минерали. Присъства задължително в менюто на спортистите.
Моруната която си изял не била руска-и от къде идва да хвърли хайвера си в Дунав...
Тече от Запад на Изток , но Моруната идва от Азовско през Черно море у нас. Чига също влиза...Абе какво ти говоря-питай домакина на блога за есетри...
dobrodan написа:
Не говоря за бъркочите в елдената каша. Освен дето е твърда елдата, ами и горчи.
Дори римляните са намерили начин да направят от пшеницата си нещо годно за ядене :). Относно хайвера :) да ти споделя, че обикновено черният е от петрол и водорасли, имат патент за него.
Червеният става за ядене и го ядат сутрин, обед и вечер, всички руснаци до един:).
А карасик в томатном соусе ял ли си? Или сельодка натуральная? С оня кирпич, дето го имат за хляб...
Магазините им по едно време (московските) пращяха от зеленчукови консерви, унгарски. Готов постен гювеч, отваряш и ядеш. Никой не ги купуваше, ама никой.
Риба имали :). Като я имат, къде я бяха скрили:):):)?
Или студена супа с квас, а?
Единствено сладоледът им ставаше, там забележки нямах.
Хе...какви работи помня :). А какви неща мога още да ти разкажа.....няма да повярваш.

цитирай
24. vencivaleri1951 - Жорко , престани да копаеш дъното
13.04.2021 23:38
Крим отдавна не е ресторант, още повече пък "близък" " Да вземем най близкия например Крим, който е клуб , а не ресторант"

Благодаря че дойде да ме осведомиш от Панагюрище, къде е "Крим" А защо се нарича Руския клуб бе Жорко, като си бе ресторант от всякъде. Да, руски ресторант, с руска кухня/БОКЛУК/!?
Не се мори да търсиш в Гугъл. Ще ти кажа. След смъртта на собственика на къщата адвокат Тодоров/бил е и министър и премиер също/ негови приятели организират Ротари клуб и къщата става клуб на ротарианците/неправилния ми дядо също е бил ротарианец. Той е вероятно поколение на твоя прадядо. Последният в кой клуб е членувал, а дядо ти...?/ После идват Хитлер на власт, България е в ареала му и Борис макар и често да е идвал в Ротари клуба/там са се е правило не едно правителство/ се съобразява със силния човек в Европа и масонски ложи, ротариански клубове полека , лека изчезват В началото на 40те чак мисля, че се появява Крим, като ресторант. Белогвардеец е управителят му и лека полека с препратка към предишното му предназначение прибавят и клуб-руски клуб, понеже и създателите ва Ротари клуба са предимно били руски възпитаници, както и далият сградата адв Тодоров.
Иначе клуб никога не е бил в качеството си на ресторант. Според категоризацията беше мисля ресторант екстра , или първа категория.
Не знам кога си водил тези стотици срещи-вероятно с контрагентите си от Боинг и НАСА, но къщата отдавна я реституираха, после от наследниците мина в през още ръце, докато се оказа в ръцете на една дама/забравих името и/, която ти или някой от колегите ти в американските служби е издирва за машинации с криптовалута.
В интерес на истината за ресторантите си прав. Извън почивките рядко ходя да отпускам в ресторант. Писнали са ми Жорко. Особено в тази пандемия-слугувам в тях -и на жена , и на зет и внук
Но понеже се заяждаш, то лятото се направих на просто Гоче и постнах тук в блога хотела в който бяхме одседнали. Ама не като теб снимка на сграда, кола, маси със столове, тротинетка, а снимки от апартамента , стаите вътре, холът , картините, барът, внуците деца , съпругата и моя милост... Впрочем и кучетата също. Показвал съм и пицарията на зетя по време на семейно събиране, и хотелчето на шурето и жена ми.
Но вие от службите не се показвате...колите, балкончетата, ястията ...всичко това е на показ, но вие никога не сте в кадър-разбираемо е...

И виж Жорко...Имаше време, когато се стъписвах от изказа ти. После разбрах, че са различни клубовете на дядовците ни, колежите на бабите ни, а от там и речитативът ни. Вече не се стъписвам, бих се изненадал дори , ако изневериш на "квартала " си




starforlife написа:
А комплексите ти така пъпкуват... Ама така пъпкуват... Че са повече дори от педерастията ти.
Засега толкова, лайнар с лайнарите.

Всъщност, защо толкова - ще си изгубя 5-10 мин. време да ти го поначукам, защото те сърби явно дъртият гъС и търсиш някой да те оправи.

Продължаваш смехотворно и жалко да опитваш да маскираш комплексите си с преиначени и преекспонирани цаци, картофки, кола от пластмаса и прочее. Знай обаче, че никой не ти се хваща на пръдливите лъжи и преиначаване и само още повече (не че има накъде) падаш в очите на хората - особено тези, които ме познават и знаят какви заведения предпочитам и типично посещавам, с какво се храня, какво пия, как се обличам, как изглеждам и прочее.
Ако отидем в най-близкия руски КЛУБ (не просто ресторант) до поделението на ДАНС на "Черковна"... Дето вие, русофилистиците бас ловя, че не сте дори чували, а е най-вървежният в София... Със снимки от който, без да се усещате, съм ви се ПОДИГРАВАЛ, русофилски леваци с леваците... Там не само ме познават повече от отлично, а звезди ми свалят. Но НИКОГА, ама НИКОГА не биха ме попитали какво РУСКО ще хапна, защото знаят, че РУСКАТА им кухня се харесва ЕДИНСТВЕНО на раши. Дори русофилистици като теб не я ядат.
В този клуб съм провеждал свои срещи минимум 200 пъти.
Не, не е грешка - не 20, а 200 пъти. Двеста! А ти в руски ресторант не си стъпвал от години, убеден съм.
...
По света има много руски ресторанти, да, но НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ ГИ ПОСЕЩАВА и си ги посещават ЕДИНСТВЕНО руснаците. А ги има, просто защото БЯГАЙКИ от "хубавото", руската диаспора се е пръснала по куп ПРЕКРАСНИ държави и е нормално да си отваря ресторанти, кафенета, клубове.
КАТО СИ ТАКА ОТРАКАН НА ТЕМА АМСТЕРДАМ - Я КАЖИ ИМА ЛИ РУСКИ РЕСТОРАНТ/И, КЪДЕ СЕ НАМИРА/Т И КОЛКО ПЪТИ СИ ГО/ГИ ПОСЕЩЯВАЛ, М?
...
По света, ЛЬОЛЬО... Сериозните хора (клиенти)... Към които представи си се числя, защото от 2008-ма година минимум в 80% от случаите се храня навън или чрез доставка, ама не на баба ти хуркина от порцелановата столова...
И извън България съм стъпвал в ресторанти, в които се записваш с месеци напред, за да се вредиш... Толкова пъти, колкото ти в "Берьозка" не си стъпвал.
...
Дееба тия твои комплекси дееба - захапеш (ми КУРА) нещо, което е напълно нормално (да изпиеш по бира С ЦАЦА ИЛИ ПЪРЖЕНИ КАРТОФКИ с Приятели) и дъфчеш с МИНЕТЧИЙСКАТА си уста... Дъфчеш с МИНЕТЧИЙСКАТА си уста... Защото си просто ДЪРТ ПЕДАЛ.

И да, Педеруго1951, има огромна разлика м/у свирка и фелацио.
Свирка (ми) правят КУРВИ КАТО ТЕБ...
А фелациото си е нещо не само нормално, а и желано и "рутинно" при двойките по цял свят.

Простак ли съм, м?
Защото, КУРВО1951, ако бях, то отдавна да включвам често-често в постингите си ебавки с вас, видео, на което ВИСШ РУСКИ ВОЕНЕН, С ВИСОК ЧИН И В УНИФОРМА, ПРАВИ СВИРКА НА ДРУГ РУСКИ ВИСШ ВОЕНЕН!
ГЛЕДАЛ ЛИ СИ ТОЗИ АВТЕНТИЧЕН КЛИП, РУСКАКУРМО1951? М?
Е, ще го гледаш вече често-често.
Ще опитам да намеря тези дни време да направя МИНИМАЛИСТИЧЕН "посланически" постинг, за да видиш как се ебавах с напъните ти, с които (като за почти всичко) ставаше от смешен по-смешен и освен празнодумието ти и незнанието ти по "дипломатическите въпроси", ще покажа и руски "войни" що за чисти педали са.
Висши руски "войни".
Дето НА ДУМИ били гледали на кораби на НАТО като на тренировъчни цели и щели при конфликт бля-бля...
Дето какво ли не...
Абеее, льольовциии, нали ги видяхме в случая с кривината на земята бе.
Нали ги видяхме как сами си свалят самолетите бе.
Нали ги видяхме как их там нет ама понеже их там ест, та за минути (грях ми на душата) огромна купчина човешка кайма.
А педалчето ви Путьо не върна каймата поне на ГОРКИТЕ майки.
Великият Путьо.
И великата ви Русия.
Дето бля-бля къде си била поила конете.
И дето бля-бля къде била марширувала.
А ВОЙНИЧЕТАТА СИ НА КАЙМА ЗАЩО В РУСКИТЕ РЕСТОРАНТИ С БУЛГУР И ЦВЕКЛО НЕ ГИ СГОТВИХА И ТАКА С МАРШ НА КЛЕТИТЕ ИМ МАЙКИ ДА ГИ БЯХА СЕРВИРАЛИ?!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
МАРШИРУВАТЕ В ПСИХИАТРИЯТА, В КОЯТО СТЕ ОГРАНИЧИЛИ СЪЗНАНИЕТО СИ - ЕТО ТАМ МАРШИРУВАТЕ!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

НИЕ летящи коли направиХМЕ и за звездолети мечтаем - той, ПСИХОТО, коне пои, в цървули марширува, за "ЗАЗ"ки по-скъпи от "Мерцедес" бръщолеви и цялата тая лоясала пача в бабиния порцелан държи да ни го изсере, ПСИХАРЪТ МУ С ПСИХАРИТЕ.

................................................................................................ StarForLife™ ·1757113~4.33-135·

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6073241
Постинги: 2742
Коментари: 26495
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031