Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2021 16:59 - Ех, Петре, Петре… Бивши хора и „бивши хора", или на кого повече приляга да се припомня; ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 3586 Коментари: 16 Гласове:
3

Последна промяна: 06.06.2021 19:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                              image

                                       ... ПРИКАЗКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА УИКИЦИТАТИ


Разказ за Петър – “шпионинът”, който пожела да избяга на Запад неуспешно

Някой ще си спомни ли за поне един разбит човешки живот, когато гледа истинските предатели, слуги на Съветския Съюз или на постсъветска Русия на Путин?

image

Авторът Любомир Канов

  Д-р Любомир Канов

23 годишният Петър беше стругар. Отслужил казармата в Сливен преди 3 години и станал работник в завода, като баща си. Обаче поискал да разбере какво представлява Света, замечтал да пътува, да го опознае и да бъде свободен като онези свои връстници на Запад, които могат да летят навсякъде където си поискат, да гледат филми и да слушат музика, която им харесва, да живеят и да се обличат както им харесва. Не искал да бъде доживотен стругар в мръсният цех с маслата и металните стружки по пода, с металното шкафче и снимките на Джина Лолобриджида залепена отвътре, 

поискал Свобода, а не вечен и неуспешен строеж на комунизма

иззидан върху собственият му превит гръб. Разбира се, мечтата му била наивна, но той имал право на нея. Неговата собствена Родина беше затворена с кльонове и всеки опит да я напуснеш се наричаше “измяна” и се наказваше с разстрел от граничарите някъде около “полосата”, разораната ивица земя между кльоновете и реалните гранични стълбове. А да пътуваш извън границите на България се полагаше само на онези със специални привилегии - партийната номеклатура и агентите на специалните служби плюс децата и семействата им.

 Със своят най-близък приятел решили, че най-краткият път към свободата е през Югославия, по-точно през македонската граница. Приятелят му проверил с помощта на свои роднини, че е възможно да се мине границата някъде в посока село Делчево, недалече от българското Логодаж. А оттам с автобус и влак през цяла Югославия до заветната Нова Горица, границата и Триест - Италия! Пътят на Надеждата, с която са свързани толкова много съдби на български “невъзвращенци”, на толкова успехи и провали по пътя. 

За Петър обаче това беше 

пътят на катастрофалният неуспех

 И не че го бяха заловили или разстреляли отсам кльона, което се беше случвало на всичките три граници на НРБ десетилетия наред и което е най-кратката дефиниция на неуспех, а това че двамата приятели бяха съумели успешно да преминат през шубраците, да заобиколят заставата и да попаднат оттатък, на пътя към своята мечтана свобода. Но точно там, някъде около автогарата, някой наш събрат югославски македонец забелязал, че тези двама странници не са местни хора и се обадил в полицията. Арестували ги. Три дена разпити в УДБА и последваща екстрадиция съгласно споразумението между Титовска Югославия и Тодор Живков. Твърдеше се, че размяната на хванатите в Югославия потенциални български бежанци ставало срещу един тон телешко месо, срещу всеки заловен и върнат обратно в “Родината”. На граничната застава се състоял обичайният побой, ритници и псувни от патриотично настроените граничари, преди конвойната камионетка да върне кандидатите за свободен живот извън “Лагера” обратно там, откъдето птиче не може да прехвръкне. Това място се наричаше “Развигор” №1, Следственото Управление на Държавна Сигурност в Лозенец, София. Това е моят собствен квартал, впрочем, недалече от училището в което някога съм бил ученик в прогимназията. Тя се намира в една външно безлична сграда, където аз самият бях току-що арестуван за противонародна и контрареволюционна пропаганда. Така се случи, че известно време ние двамата с Петър споделяхме една и съща следствена килия. Така аз научих историята на неговото бягство, която разказвам днес, след толкова много години, доколкото той ми я сподели по време на следствието, което при него продължи кратко, а при мен пълни два месеца. Моят следовател се казваше Коцев, а неговият е напълно възможно да се казваше Петров, макар че паметта понякога лъже. 

Да приемем, че следователят Петров разпитваше Петър. Килията ни беше дълга около 2.50 м. и широка 1.70 м. В безкрайните дни и нощи, които се сливаха, защото жълтата зла килийна крушка никога не спеше, ние извършвахме безконечните си редувания, кой да прави онази крачка и половина със завъртане на пета чрез ходене пред наровете, в опит да угаси страшната тревога пред онова, което следователите ни гласяха. Той ми разказваше как протичаха неговите разпити. Аз бях десет години по-стар от него, бях вече квалифициран психиатър, бях чел и запомнил главата за “сините кантове” у Солженицин за това, че никога нищо не трябва да признаваш пред следователя. Знаех също или поне предполагах, че килиите са подслушвани, затова бях сдържан и повечето време мълчах, но Петър споделяше с мен какво става по време на неговите разпити. Вярваше, че неговият случай на бягство през границата след побоя на границата е приключен и че скоро всичко ще завърши с минимално наказание от няколко месеца в някой лек затвор, например Кремиковци. Не след дълго, неговото следствие завърши, а аз останах още дълго да броя дните си, отбелязвайки ги с една кибритена клечка върху боята на една вградена в стената кутия в една сякаш нескончаема спирала на безнадеждността. 

В Централния Софийски Затвор политическите и осъдените на смърт бяхме настанявани в Седмо Отделение. Вдясно по коридора бяха килиите на очакващите присъдите си и килиите на смъртниците. Там, в огромните килии, лежаха само единични или най-много по двама-трима затворници. Понякога, прибягвайки с кофата с пикня сутрин до клозетите в дъното на коридора, успявах да зърна зад отворената врата на килията някой от осъдените на смърт - загубили образ купчини от човекоподобен материал, с жълти лица и с дупки вместо очи. От другата страна бяха претъпканите килии на очакващите окончателните си присъди или “етапа” за разпращане по затворите, най-вече към Старозагорския политически затвор. 

Редовно из кънтящия коридор се раздаваха ужасени писъци, псувни и тежки удари, когато надзирателите пребиваха някой клетник за някакво провинение. За да няма ярко видими синини, след побоя “къпеха” пребития надолу с главата във варела, покрит с жълтозелени и оранжеви сталагмити от уратните налепи, където изплаквахме кофите си. Особено често пребиваха едно младо момче, за което разбрах повече, когато ме преместиха от другата страна на коридора. То имаше епилепсия и по една необяснима случайност се оказа, че е син на хлебаря в селото, където години преди това бях участъков лекар и ги лекувах. Сега това момче го 

лекуваха от болестта му като го пребиваха с талпи

 Истинската причина, поради която го пребиваха ежедневно, беше, че и той като нас, не спазваше инструкциите на властта, но не по своя вина.

В килията откъм страната на смъртниците и на “враговете”, която ми се стори огромна след килията на “Развигор”, имаше нещо като нисък дъсчен нар, на който се спеше върху степани от горчивината на много мъка твърди възглавници. Цокълът на стените беше мръсно-зеленикав с издраскани рунични знаци, заклинания и автографи, останали от онези клетници преди мен. Високо някъде, над зеленикавите стени се виждаше квадратът на един отвор към софийското небе. Но за разлика от херметичната килия на ДС, този прозорец, все пак пропускащ слънчев лъч понякога, беше отворен към пространството и към небесният въздух. Отвсякъде другаде, някой комунистически офицер беше изобретил да инсталира около този прозорец с решетки още една преграда към светлината: ламаринени ръждясали капаци, за да не може, дори много висок човек, да подскочи и да види нещо повече от един малък син квадрат над безутешната сграда. Така наречените фашисти построили някога затвора, не се бяха сетили да го направят. 

Един ден в килията, където бях сам дотогава, отвориха желязната врата и стовариха на циментовия до мен, остриган, сгърчен в дочените си затворнически дрехи, един млад мъж с остригана глава, където и аз лежах върху дъските на нара. Така бяха облечен и аз. Аз бях също остриган, включително побелелите ми за два месеца слепоочия, макар че по закон, даже и тогавашният, бях все още “невинен”. Но за “народната власт” такива като мен, попаднали в ръцете им, носехме вече прозвището червей, враг и гад, дори върху папките на досиетата си, както ме наричаше следователят, или 

“продажник”, 

както научих след десетилетия, че било озаглавено досието ми. ДС много се смееше над юридическите шеги и презумпцията за невиновност, (докато не се произнесе присъдата), които ги развеселяваха в Наказателния Кодекс. Смееха се и в съда, където само те биваха допуснати на заседанията под претекста за “секретност”. Особено ги разсмиваха пледоариите, преди съдът да произнесе присъдата, която, разбира се, беше издадена предварително в пълно съгласие с инструкциите на ДС. Фарсът с одобрените в специален списък адвокати, които да могат да ни защитават в съда, впрочем хора с достатъчно солидни комунистически заслуги, за да бъдат допуснати до такива дела, беше допълнителна гавра с правосъдието.

Дойде денят на присъдите

Следователят Петров беше изобретил безпогрешната формула да погуби шлосерът Петър. След като го беше подлъгал да признае какво го е питала УДБА в малкото македонско градче, където са били хванати след бягството, той беше изпратил съвсем официално запитване до Министeрството на Отбраната. Там, разбира се, най-важните и ценни кадри бяха служители на ВКР или както се казва сега? Военно контраразузнаване? Високопатриотични хора със зелени чорапи и фуражки, които се считат за защитници на “Родината” или Путин. Вероятно някои от тях са продължили дълги години да “работят” за новите “служби” или вече са пенсионирани твърди сталинисти с бастуни, които се радват на високи пенсии и гледат подозрително света изпод рунтавите си вежди. Тези майстори на следствието и на разобличаването на “Врага”, получаващи по-високи чинове, ако с техните следователски “умения” успеят да съчинят шпионски процес или поне минимално обвинение водещо до присъда по “Глава Първа”, тоест “престъпления срещу НРБ”, получиха онова, което им беше нужно. Шлосерът Петър беше признал, че в Македония УДБА (Югославската ДС), преди да го върне обратно на братската българска ДС, го  била питала как се казва командирът на артилерийското поделение в Сливен, откъдето се беше уволнил като редник преди две години. Командирът се беше казвал майор Петров. Редникът Петров беше издал военна тайна, а по-точно името на военния лидер на Сливенската Артилерийска Бригада! Военното Министерство беше потвърдило с писмо, че името на майор Петров било държавна тайна. За издаването на такава тайна, наказанието беше от 10 до 20 години строг тъмничен затвор. Строгият, но справедлив Съд на НРБ, в Името на Народа, осъди редника и шлосер Петров на 12 години затвор за шпионаж. 

Докараха Петър в същата килия в която бяхме двамата преди присъдата, в същите дочени дрехи, в които бях облечен и аз. Той се сви върху високата 10 сантиметрова дъсчена платформа на пода, която ни служеше за легло, застлано с войнишки одеяла и възглавници пълни с дървен талаш от затворническата работилница. В следващите три дни, той лежеше в ембрионална поза върху твърдите дъски и не промълви нито дума. Отказа да яде затворническата супа плисвана върху алуминиевата крива чиния, без лъжица, от надзирателя. Трябваше да се лочи от тази чиния, макар че аз бях си изработил нещо като малка лъжичка от станиоловата обвивка на една кутия цигари “Стюардеса” и успявах да “кусам” с нея. Петър не вкуси нито хапка. На третият ден върху стъпалата му започнаха да се издуват гигантски плюски, мехури пълни с лимфна течност. Ние, лекарите я наричаме ексудат. Стъпалата на Петър започнаха да приличат на нещо като понички, пълни с ексудат. Скоро тези плюски се пробиха, започна да тече лимфа и аз реших да използвам калъфките на възглавниците, за да му сложа нещо като компресивна превръзка. Мислех така да предотвратя инфекцията, която беше неминуема в ужасната смрад на затвора и да осигуря поне минимална хигиена за раните му. Предстоеше ни транспорт до Старозагорския Политически Затвор. Той щеше да бъде 

Шпионинът, а аз Контрареволюционерът

Петър продължаваше да мълчи, защото нямаше въображението да си представи как цялата му младост щеше да премине в затвора. Дойде денят на “Етапа”. От Централния Софийски Затвор щяха да ни докарат с конвой и камионетка до Централната Гара София. Бяхме заедно двамата за етапа. Петър, разбира се, не можеше да ходи с краката си обвити в калъфки от затворнически възглавници. Камионетката спря до някакъв малко използван запуснат тунел, който излизаше директно на перона. Пътническият влак имаше специално отградено купе с двама милиционери, те ни взеха от камионетката, но видяха, че Петър не може да ходи. Тогава, по тяхно настояване, аз го нарамих и превит одве, понесох “шпионина” по този тъмен безлюден коридор към влака. Върху дървените седалки стоварих безмълвния Петър и от двете ни страни застанаха двамата милиционери, които гледаха с бездушни очи нас, двамата клетници, запътени към съдбата си. Това не беше тяхната проста и ясна съдба, до тях беше стоварен 

дефектен материал, непотребен за социализма,

 това бяха врагове на народа. Те запушиха своите цигари, влакът бавно потегли, мина покрай гарата на Подуене и ни стовари в Стара Загора. В каменното здание с желязната врата Началникът на Затвора ни прие в един кабинет. Аз изправих шпионинът Петър до стената така, че той се опря на петите си, за да не падне на пода. Аз бях отреден в Първи Отряд, той във Втори.

От онзи далечен ден никога не съм го виждал повече от 40 години.
Съвсем случайно разбрах преди няколко дни, че човек с името Петър Петров бил задържан.

‘’Заместник-началникът на бюджетната дирекция в Министерството на отбраната (МО) полк. Петър Петров остава в ареста за постоянно. Това реши военния съд, след заседание, продължило няколко часа. Полковник Петров е един от задържаните пет настоящи и бивши военни от групата, обвинена в шпионаж. Исканията за задържането на петимата бяха внесени сутринта около 6.30 в съда, а първото решение бе взето около 17.30.
Защитата на Петров - адв. Петър Петков - обясни, че задържането му било незаконосъобразно и необосновано. Причината - прокуратурата не посочила кои са сведенията, които групата събирала, за да предаде на Русия. Едва след като станело ясно какви са документите, тогава можело да се прави извод дали те са класифицирана информация.
Според адвоката полковник Петров има безупречна служба в МО. Преди година полк. Петър Петров бил награден от министър Красимир Каракачанов с орден "За военна доблест" 3-а степен на церемония във Военния клуб, според “24 часа”.
Според мен този полковник Петър Петров ще бъде оправдан. Вместо да излежи онези 12 години присъдени на онзи Петър. 

А онзи Петър? Каква е съдбата му?
Някогашният шлосер? 

“Шпионинът”, който пожела да избяга на Запад неуспешно? 

Онзи Петър? 
Дали някой ще си спомни за поне един разбит човешки живот, когато гледа тези истински предатели, които бяха заробили България и които и тогава, и сега служеха на Съветския Съюз или на постсъветска Русия на Путин? 
Ех, Петре, Петре…

     

... 



Гласувай:
4



1. morskipesni - Ти какво друго искаш да му се случи, след ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?
06.06.2021 17:08
да го черпят с кафе, уиски и Марлборо? Това е законът- твърда ръка и НПК!
По същото това време моят баща ЧЕСТНО спечели конкурс за специализация във ФРГ (не бе партиец) -работи и се учи от немците- върна се в Родината да ви създава акумулаторни производства ("демократите" ги засра'а, на човека му изтекоха очите от мъка). А тоя льольо- ще бяга по тъчлинията!
цитирай
2. vencivaleri1951 - Канов е един от малкото списватели във Фактор,
06.06.2021 17:28
който има право да се нарече десидент, борец и т н
Подобно на Илия Минев и на него му затвориха всякакъв път към организирана политическа дейност. Прокрустовото ложе е късо за снагата му, но не краката , а главата му отрязаха. Лично аз съм горд със съгимназиста си/той е доста по голям от мен/, но аз го помня и от училище-беше си признат лидер. Познаваме се и днес и без
всякакво предубеждение обменяме по някой лаф при случайна среща в квартала , или в града.
До колкото знам, той сподели, че ще прави партия...Не знам до къде е стигнал, но ако я е направил ти за него , или за Баце ще си пак
Лично аз , вероятно за БСП няма да гласувам

ПП Кушетката на психотерапевта, психоаналитика, често я сравняват с Прокрустовото ложе, защото тя никога не е "тамън" за пациента. Това съм имал предвид след няколкодневния психотерапевтичен сеанс при гуруто ти
цитирай
3. blackpredator - туй кой бе Гетьо?
06.06.2021 17:32
същият д-р Любомир Канов, дето каза за гетюфците пред DW: "На това, че броят на "лузърите" в едно нормално общество, което не е било генетично и демографски увредено от комунизма, никога не би могъл да бъде толкова голям, колкото е сега у нас. Те са толкова много, че са представени внушително като електорална сила. Нашият народ може да се сърди само на себе си за това, че избира за свои лидери "лузъри от Банкя".

цитирай
4. vencivaleri1951 - Канов си има тази сачма за комунизма в главата и тя е изстрадана
06.06.2021 17:45
Той се върна със сериозни амбиции , да се развие като общественик , да развие и винарски бизнес-реституира не малко земя. Взеха му въздуха и в двете направления.
Как виждаш Баце, караянчева, цачева ..да го допуснат или той да прави бизнес с "Пилето"? И той като пациентите си, прави " пренос" , като мантрата му е "комунистите " виновни. Бягане от отговорност


blackpredator написа:
същият д-р Любомир Канов, дето каза за гетюфците пред DW: "На това, че броят на "лузърите" в едно нормално общество, което не е било генетично и демографски увредено от комунизма, никога не би могъл да бъде толкова голям, колкото е сега у нас. Те са толкова много, че са представени внушително като електорална сила. Нашият народ може да се сърди само на себе си за това, че избира за свои лидери "лузъри от Банкя".


цитирай
5. getmans1 - Хахаха, . . . . Единият, както винаги ...
06.06.2021 18:15
Хахаха,....
Единият, както винаги меша циитат и негова иСмиЗлица ...

Другият, и той както винаги лъже та се къса - в училище заедно с Канов одили да "апят пубиси" .... Хахаха, бъдещият доктор даже бил лидера е, разбира се с ... нужното позволение

Абе, туй туканка да не вий пейката пред кооперацията бре???
цитирай
6. vencivaleri1951 - Канов завършва бившата 2ра гимназия в Лозенец/на Кръста/
06.06.2021 21:30

и още по бившия щаб на германците в България. Аз също съм завършил образованието си там. Има доста разлика в годините и аз бях в малките класове ,
когато той беше гимназист. Тоест по" пубиси" заедно не сме ходили.
Старият Лозенец, не беше голям квартал преди да дойде прованса и да го "лустроса"
и развие до Драгалевци. Общо взето всички се познаваха, а нашата къща и тази на Канов ги делят няколко преки-6 ако съм точен Аз живеех около резиденцията, той близо до 4то районно. Виж го на Гугъл разстоянието. Тоест , не само кварталът е общ, а и махалата. Винаги е бил лидер- има такива хора , които и сами да са в стаята респектират, както и такива , които все търсят под кого да се заврът.
Въпросът ми беше:-След като го копираш от време на време, след като е видно че подкрепяш вижданията му ще го подкрепиш ли ако се балотира със своя , или в листата на друга партия или ще подкрепиш пак бившия комунист, от комунистическа фамилия Бойко Методиев Борисов?

getmans1 написа:
Хахаха,....
Единият, както винаги меша циитат и негова иСмиЗлица ...

Другият, и той както винаги лъже та се къса - в училище заедно с Канов одили да "апят пубиси" .... Хахаха, бъдещият доктор даже бил лидера е, разбира се с ... нужното позволение

Абе, туй туканка да не вий пейката пред кооперацията бре???

цитирай
7. petgrig - да го черпят с кафе, уиски и Марлб...
06.06.2021 21:52
morskipesni написа:
да го черпят с кафе, уиски и Марлборо? Това е законът- твърда ръка и НПК!
По същото това време моят баща ЧЕСТНО спечели конкурс за специализация във ФРГ (не бе партиец) -работи и се учи от немците- върна се в Родината да ви създава акумулаторни производства ("демократите" ги засра'а, на човека му изтекоха очите от мъка). А тоя льольо- ще бяга по тъчлинията!

Кое бе, нещастнико, в случая е престъплението? И кой е престъпникът - този, който си търси нормален живот или онзи, който го арестува за това? То, тогава бяха арестувани всички българи с изключение на малкото с привилегии, на които всичко беше позволено. Ама народа го държаха затворен зад телени мрежи, сакън да не види как е оттатък, в гнилия капитализъм.
И ще ти кажа, Икумунисте, че каквито и никове да си слагаш, вониш отвсякъде. Нищо, че си мислиш, че си се скрил.
цитирай
8. getmans1 - Канов завършва бившата 2ра гимн...
06.06.2021 22:41
vencivaleri1951 написа:
Канов завършва бившата 2ра гимназия в Лозенец/на Кръста/
и още по бившия щаб на германците в България. Аз също съм завършил образованието си там. Има доста разлика в годините и аз бях в малките класове ,
когато той беше гимназист. Тоест по" пубиси" заедно не сме ходили. Старият Лозенец, не беше голям квартал преди да дойде прованса и да го "лустроса"
и развие до Драгалевци. Общо взето всички се познаваха, а нашата къща и тази на Канов ги делят няколко преки-6 ако съм точен Аз живеех около резиденцията, той близо до 4то районно. Виж го на Гугъл разстоянието. Тоест , не само кварталът е общ, а и махалата. Винаги е бил лидер- има такива хора , които и сами да са в стаята респектират, както и такива , които все търсят под кого да се заврът.


... ЯВНО НЕ СИ СХВАНАЛ ИРОНИЯТА С ПУБИСА и се прехвърли на другата си мантра - „кварталът ми не е като селото ти„ ... дагойба ти нормален ли си ..
ОЩЕ ОТ ПРЕДНИЯТ ТИ КОМЕНТАР СИ ЛИЧИ ДО КЪДЕ Е УИКИПЕДИЯТА ТИ и откъде започват лъжите ти ... никой не оспорва, че е завършил в Лозенец гимназия - СМЕШНОТО Е ЧЕ КОГАТО БАТКО ТИ Л. КАНОВ Е БИЛ В 9-ти КЛАС А ТИ В 1-ви ВЕЧЕ СИ ГО ПРИЕМАЛ ЗА „ЛИДЕР„

... Чел си за Канов но НЕ И ДОСТАТЪЧНО - ако кажа КРАЙНО НЕДОСТАТЪЧНО, ще е меко казано...

... А, алюзията която правиш с винарстването на Конов и обществените му амбиции от една страна и ББ и ком. от друга е крайно некоректна, да не казвам лъжлива.

... Тук му е мястото да ти напомня ТВОЕТО мнение за него - „нищо особено пък и труден е за четене„ ... цитирам по памет ... Иначе за лидерските му качества, това го пише в почти всички справки за него - тях явно си ги чел.


vencivaleri1951 написа:
Въпросът ми беше:-След като го копираш от време на време, след като е видно че подкрепяш вижданията му ще го подкрепиш ли ако се балотира със своя , или в листата на друга партия или ще подкрепиш пак бившия комунист, от комунистическа фамилия Бойко Методиев Борисов?


... АЗ НЕ СИ СПОМНЯМ НЯКОГА ДА СЪМ КАЗВАЛ, ЧЕ СЪМ, ИЛИ, ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ ... И в случая пак ти си смешният в нистовите си опити да ме пришиваш към този и онзи ... А, ИСТИНАТА Е МНОГО ПРОСТА ... вшнаги ще гласувам против партията на безмозъчните плазмодии - крепостници.

ЗА ДА СИ АКТУАЛЕН И ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАШ, ще ти подам една „сламка„;

https://bnr.bg/horizont/post/101194826/lubomir-kanov-partia-kod

Сигурен съ, че линка ще ти се отвори ... чети и не задавай глупави въпроси ... а, най-добре ще да не пишеш глупости.

цитирай
9. starforlife - ~
06.06.2021 22:52
vencivaleri1951 написа:
...
Виж го на Гугъл разстоянието.
Я като си рекъл (За днес, Неграмотнико, научи, че се пише "заврАт", а не "заврЪт".) "Гугъл", та да те попитам ти знаеш ли коя година автомобилите им обикаляха из България и заснемаха за "Гугъл Стрийт"?
А можеш ли да се светнеш защо те питам?
Допитай се до някой от аверите си, ако щеш.
Не за друго бре, а нали вие сте уж умни, а аз Гочо Тъпото.
Та да ти покажа как сме позиционирани в координатната система.

getmans1 написа:
...
ЯВНО НЕ СИ СХВАНАЛ ИРОНИЯТА С ПУБИСА и се прехвърли на другата си мантра - „кварталът ми не е като селото ти„ ... дагойба ти нормален ли си ..
...
А, алюзията която правиш с винарстването на Конов и обществените му амбиции от една страна и ББ и ком. от друга е крайно некоректна, да не казвам лъжлива.
...
Тук му е мястото да ти напомня ТВОЕТО мнение за него - „нищо особено пък и труден е за четене„ ... цитирам по памет ... Иначе за лидерските му качества, това го пише в почти всички справки за него - тях явно си ги чел.
- Въпросният не схваща дори когато е схванал все пак. Достатъчно е така да му изнася на лицемера му с лицемерите.
...
- Ти пък, Радо - няма друг тук, който да е най-вещ И във винарството. Забрави ли как от ЦЕНИТЕЛ на хубавото вино, пиещ го заради...
Всъщност, хайде да му дам локумче да ми го предъвква, докато И да това го поограмотя:
Дневно "пия" по 80 (осемдесет) бутилки вино.
Червено, защото само то е полезно.
Та, от ЦЕНИТЕЛ на хубавото вино - въпросният ПРЕИНАЧВАТОР го изопачи на КОЛЕКЦИОНЕР - нещо, което никога не съм казвал.
...
- Ха ха ха ха. Наскоро... Вече не си спомням за какво, защото не обременявам мислите си с идиотите... Същият се пудреше за нещо при мен, точно копирайки (без поне да вложи усилие да го помени, та да мине за негови мисли) от Интернет - не беше Укито май, но беше абсолютно копиране.
А, сетих се!
Беше когато се пудреше за ресторант "Крим" по повод думите ми за руския клуб, където аз визирах "Арбат", който беше на няма и 100 метра от поделението на ДАНС на "Черковна", докато "Крим" на около километър.
Ама какво пудрене за "Крим" само беше.
И когато после последва ебаващата ми серията постинги със снимки на същия - така и не го позна.
(Както и един съвеЦки паметник в София, а за малко да не познае и Военна академия, снимани от сина ми и показвани от мен, понеже и за нея (Военна академия) се пудри ли пудри.)
Ама иначе той... нали - аФторитет - а останалите сме провинциалисти.
СмЕх!

petgrig написа:
Кое бе, нещастнико, в случая е престъплението? И кой е престъпникът - този, който си търси нормален живот или онзи, който го арестува за това? То, тогава бяха арестувани всички българи с изключение на малкото с привилегии, на които всичко беше позволено. Ама народа го държаха затворен зад телени мрежи, сакън да не види как е оттатък, в гнилия капитализъм.
И ще ти кажа, Икумунисте, че каквито и никове да си слагаш, вониш отвсякъде. Нищо, че си мислиш, че си се скрил.
Гледам, приел си мнението на Любака, че морскипръдни е икокото, но да ти кажа, че грешите.
Юлка също греши, че е пък Валерката Станков.
Не се изказвайте така (препоръка, не нещо друго) неподготвени, защото така само давате енергия на идиотите да се кефят, че ви въвличат в мрежите си на какви ли не девиантности.


................................................................................................ StarForLife™ ·1764245~6.13-244·
цитирай
10. getmans1 - . . . Откровено казано, губиш си в...
06.06.2021 22:54
... Откровено казано, губиш си времето с този - в него само чеп можеш да набиеш...

petgrig написа:
morskipesni написа:
да го черпят с кафе, уиски и Марлборо? Това е законът- твърда ръка и НПК!
По същото това време моят баща ЧЕСТНО спечели конкурс за специализация във ФРГ (не бе партиец) -работи и се учи от немците- върна се в Родината да ви създава акумулаторни производства ("демократите" ги засра'а, на човека му изтекоха очите от мъка). А тоя льольо- ще бяга по тъчлинията!

Кое бе, нещастнико, в случая е престъплението? И кой е престъпникът - този, който си търси нормален живот или онзи, който го арестува за това? То, тогава бяха арестувани всички българи с изключение на малкото с привилегии, на които всичко беше позволено. Ама народа го държаха затворен зад телени мрежи, сакън да не види как е оттатък, в гнилия капитализъм.
И ще ти кажа, Икумунисте, че каквито и никове да си слагаш, вониш отвсякъде. Нищо, че си мислиш, че си се скрил.

цитирай
11. getmans1 - ДО - 9. starforlife - ~ 06.06 22:52
07.06.2021 00:31
ха-хааа, СТАР видиш ли кво значи да си начетен два камиона ил три вагона, а....

Понеже в УИКИ-то пише за Канов буквално, „ ... занимавал се е и с винопроизводство... „ и НАШИОТ ЧОВЕКОТ веднага заключи „Как виждаш Баце, караянчева, цачева ..да го допуснат или той да прави бизнес с "Пилето"?„ ... а пък следващато изречение направо ме прати „в тъч от дузпата„
С вино производство Канов започва да се занимава от 2002 г. когато е бил на 57 г. сега вече с това се занимават други хора ... та човека след 2-3 г. става на 80 ...

Лоша Уикипедия значи, писала в минало време ... и хоп НАШИОТ веднага си го обяснил защо. А, че човека се е оттеглил, че му идва на нагорно 4-5-6 пъти да бие път САЩ-БГ И ОБРАТНО и, че друг върти бизнеса ... хич не го бърка, важното е да си каже лъжата, да натрие носа на делиорманския ...

Така и няма да им уврат капуцините, че щом нещо съм го написал значи съм се подготвил ... и това не го правя заради тях а зада не подвеждам съмишлениците си или приятелите с които евентуално бих осъждал статията.

Така мисля, че е правилно ... дали ти, батОГО, ВМИР или който и да е друг прочете нещо от мен да знае, че не партенка.
цитирай
12. starforlife - ~ 11. getmans
07.06.2021 05:08
getmans1 написа:
ха-хааа, СТАР видиш ли кво значи да си начетен два камиона ил три вагона, а....

Понеже в УИКИ-то пише за Канов буквално, „ ... занимавал се е и с винопроизводство... „ и НАШИОТ ЧОВЕКОТ веднага заключи „Как виждаш Баце, караянчева, цачева ..да го допуснат или той да прави бизнес с "Пилето"?„ ... а пък следващато изречение направо ме прати „в тъч от дузпата„
С вино производство Канов започва да се занимава от 2002 г. когато е бил на 57 г. сега вече с това се занимават други хора ... та човека след 2-3 г. става на 80 ...

Ти, Радо, не разбираш...
Тук най-важното е, че "Баце" е с главна буква, а "караянчева, цачева" - с малка.
Дееба тези психични отклонения, та чак идиотия, дееба.

Хайде ние отиваме на вечеря, а ти, пилигрим най-първи мой - поддържай огъня под гърнета им кухи и пълни с бръмбари.


................................................................................................ StarForLife™ ·1764245~6.14-245·
цитирай
13. batogo - !!!:))) Подписвам се под всяка дума на д-р Канов, защото е казал Истината, Гетманс!
07.06.2021 07:07
А, както всеки осъзнат и разумен човек знае, Истината е най- доброто лекарство срещу червената кремълска чума и левичарската комунистическа пандемия, заразяваща периодично бездуховните и опростачените по цял свят!
цитирай
14. getmans1 - Ти, Радо, не разбираш. . . Тук н...
07.06.2021 08:26
starforlife написа:

Ти, Радо, не разбираш...
Тук най-важното е, че "Баце" е с главна буква, а "караянчева, цачева" - с малка.
Дееба тези психични отклонения, та чак идиотия, дееба.

Хайде ние отиваме на вечеря, а ти, пилигрим най-първи мой - поддържай огъня под гърнета им кухи и пълни с бръмбари.


................................................................................................ StarForLife™ ·1764245~6.14-245·


... Явно, човека си има някаква специална градация в обичайните обръщения. Според мен явно това е, някаква разновидност на пренебрижителните "квартали, махали и площади" нещо, което е непонятно за нас.... само за просветени е тази тактика.
цитирай
15. getmans1 - !!!:))) Подписвам се под всяка дума ...
07.06.2021 08:40
batogo написа:
!!!:))) Подписвам се под всяка дума на д-р Канов, защото е казал Истината, Гетманс!
А, както всеки осъзнат и разумен човек знае, Истината е най- доброто лекарство срещу червената кремълска чума и левичарската комунистическа пандемия, заразяваща периодично бездуховните и опростачените по цял свят!


... Този разказказ показва до какво води недовършената работа тогава когато му е времето ... кара ни да се замислим великодушен или наивен е бил народа в началото на промените, че да повярва на другарите да го водят и в новште условия ...
цитирай
16. vmir - 9. starforlife, Жоро, ако девиациите им не бяха толкова целенасочени, с мед да ги нахраниш
07.06.2021 16:23
Виж го само - изпълзял като срамна въшка на челото на Демокрацията (нали е толерантна и милостива) и оттам крещи, че баща му по комунистическо ЧЕСТНО бил спечелил конкурс за работа отвъд желязната завеса... Въшката гарантира... Няма да питам къде са се обявявали подобни конкурси и какво значеше "конкурс за работа" по онова време... Нито ще питам защо постъпването и за чистач беше съпътствано от въпросващите формуляри - партийна принадлежност, същото и за родители и семейство, роднини засегнати от мероприятията на "народната" власт и прочие любознателности, които (според въшката) явно не са съществували.
Баща му бил безпартиен, видите ли, колко демократични и петимни били за таланти комунистите, направо да забраним изборите, многопартийността, свободата на словото и печата и да си върнем онези "професионалисти". Ама били измрели - няма проблем, нали има кой да помни великите им дела - въшките ще ни водят към тях...

Ще напомня само едно от най-печално известните понятия в обръщение от онова време - "безпартиен комунист". Синоним на толкова нечистоплътно слагачество, че дори комунистите отбягваха да приемат в партията си такива, за да не се петнят около такива напористи и нечистоплътни навлеци - идеални обаче за всякакви мръсотии, клепарства, интриги и маши на лично разположение на силните на деня. От които си изпащаха такива като Петър шлосера от постинга горе, неподозиращи, че безпартийността в комбинация с провокираното откровение са обичайния модус вивенди на подлеците, които не подбираха средства да се издокарат като "безпартийни комунисти" заради служби, облаги и привилегии за категорията "мой човек".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6071737
Постинги: 2741
Коментари: 26492
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031