Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2021 12:48 - Едно голямо ЧЕСТИТО!!! - Днес Народната Атестатиционна Комисия връчва голямата награда за „Будител на годината„ на ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1724 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 07.06.2021 12:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                               .....
                                                                                ...     

      Днес връчват наградата "народен будител" на историка и родолюбец Янко Гочев

 

 
image

Янко Гочев

  На 07 юни 2021 година, в София, ще се състои награждаване на историка и родолюбеца Янко Гочев като народен будител. Идеята популярният историк и адвокат хрумва спонтанно на неговия колега адв. Станислав Станев. Инициативата тръгва от социалната мрежа покрай Деня на народния будител и традицията все казионни фигури да се представят като будители, а истинските родолюбци да остават в сянка. Идеята набира сила и привлича много желаещи да се включат както от България, така и от чужбина.

Първата част на израза на уважение беше връчен на адв. Гочев в края на 2020 година, но предвид ограниченията с коронавируса, това стана в тесен кръг и беше публикувано във Фейсбук.
След отпадането на ограниченията, официалното награждаване ще се състои днес, понеделник, от 18:00 часа, в зала 1 на Централен военен клуб - София. На събитието адв. Гочев ще получи плакет и ще бъде представена преиздадената книга на Ганчо Ценов „Русия и завоевателните стремежи на сърбите“ с предисловие от Янко Гочев. Това съобщи за Faktor.bg инициаторът адв. Станислав Станев.

Адв. Янко Гочев е изключително задълбочен и начетен човек, който от много години изнася достоверни и проверени факти от историята на България, към които официалната историография е свенлива. Неможейки да оборят това, което казва, Янко Гочев много от официалните историци днес го „заклеймяват без аргументи, но с агресивни лозунги. В известен смисъл може да се каже, че е налице своеобразно повторение на историята с проф. Ганчо Ценов от първата половина на ХХ век, когато повечето историци, загубили битката на аргументите, са го заливали с обиди, но тайно са крадяли от неговите открития.

Това е и една от причините много десетилетия наред историята в български учебниците да звучи така, все едно са я писали враговете на България.

Признанието, което получава Янко Гочев е признак, че битката за истината не е загубена, казва адв. Станев.


Faktor.bg припомня, че Янко Георгиев Гочев е автор на уникалното изследване „Руската империя срещу България“, от 3 части. След "Косовската операция през 1915 г." този труд е първият строго научен опит за изясняване на отношенията между Руската империя и българския народ в периода 1455-1918 г. Използвани са автентични български документи, много шокиращи руски (Архив на външната политика на Руската империя, Държавния архив на Руската федерация и други), както и сборници с документи за международните отношения и за политиката на Русия, ("Окупационния фонд за създаване на Руско-Дунавска област", "Авантюрите на руския царизъм в България" и др.). Безспорен е неговият принос за разкриване на руската политика и връзката и с обесването на Васил Левски, както и за реабилитиране името на ген. Иван Колев кето героя на Добруджа, спасил земите ни от руски апетите и разбил войската им.

Янко Гочев е роден в гр. Първомай. През 1996 г. завършва специалността "История и география" в Историческия факултет на ВТУ "Св. Кирил и Методий". През 2005 г. завършва специалността "Право" на Правно-историческия факултет на ЮЗУ "Н. Рилски". Историята остава голямата му любов, интересите му са насочени към българската военна история и дипломация и международните отношения.



Гласувай:
4



1. getmans1 - И голямо БЛАГОДАРЯ на Янко Гочев. . .
07.06.2021 12:50
И голямо БЛАГОДАРЯ на Янко Гочев за неговият труд размътил застоялото историческо блато в чието заблуди сме затънали...
цитирай
2. morskipesni - Демек, по установения колониален тертип:
07.06.2021 13:06
Мам'рикан-грантовка.. въобще няма значение какво-що е писано-брисано, важното е да е ПОРЪЧКОВО-ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКО-ПОЛИТКОРЕКТНО.. .хъ-кхъ.. срещу Русия, де! Истинските интелектуалци БИХА СЕ СРАМУВАЛИ от колоналния фетиш- както на времето на "Димитровска награда" се радваха само мекеретета.. що му трябжаше на ГЕРБеролакейчето ТОЧНО СЕГА- когато България ОТНОВО СЕ РЕФОРМИРА и ПРЕОРИЕНТИРА? Голяма издънка!
цитирай
3. vmir - Ох, гледам втория коментар - и тук въшката се е изтипосала на челото на Демокрацията.
07.06.2021 16:30
Да й беше поне благодарила за милостивостта и толерантността.
цитирай
4. getmans1 - . . . Аз пък се кефя на един друг, наш ...
07.06.2021 18:57
... Аз пък се кефя на един друг, наш земляк дето търчи отдире ми, гълта прах и пика газ дорде се измори ... или пък му стане топло в гащите - от зор...

анонимен написа:
Ох, гледам втория коментар - и тук въшката се е изтипосала на челото на Демокрацията.
Да й беше поне благодарила за милостивостта и толерантността.


... Иначе си прав тоя, няма никакво възпитание ... хахахаха
цитирай
5. batogo - !!!:))) Чест и почитания за публикацията, Гетманс!
08.06.2021 08:12
Янко Гочев напълно заслужава почитта на истинските българи като търсач на историческата и житейската Истина и основен изобличител на продажните казионни историци - кремълски слуги - които опорочиха историческата наука с долнопробни лъжи и жалки, угодни за кремъл полуистини.
С дълбокото си, родолюбиво изследване на българската история Янко Гочев, според мен, има най-значимият принос за събуждането и осъзнаването на младите поколения българи, които искат да познаят истинската си история и значимостта на бългърския дух в оформянето и развитието ни като нация, както и да разпознават основните вредители на националния ни суверенитет – Империята на Злото, алчната за присвояване на чуждото и за световно господство Русия и нейния верен сателит и българомразец – Сърбия!
Чест и почитания и за будителя-истинолюбец Янко Гочев и за огромния му труд за изчистването на лицето на Отечеството ни в исторически план!
цитирай
6. getmans1 - . . . Чест и почитания и за будител...
08.06.2021 08:51
batogo написа:
...
Чест и почитания и за будителя-истинолюбец Янко Гочев и за огромния му труд за изчистването на лицето на Отечеството ни в исторически план!


... Промяната БатОго, ще стане там, при „синодалните старци„ ... и досега сигурно ще ше да има видими резултати ако Борисов не беше проявил мекушавост когато се роди този термин - синодални старци.
Засичал съм, акд. Г. Марков как коментира едно събиетие от ТБЦ ... Трето българско царство... по телевизията в компания на други свои колеги и как го прави при П. Волгин.
Същото е и с друга особа И. Радева значи те си знаят, че не са прави но не позволяват и да се правят промени .... ми да се оттеглят и да дадат възможност на други да го направят.

То е ясно, че не Я. Гочев ще пише учебници, той си свърши работата, размъти жабуняка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6126474
Постинги: 2772
Коментари: 26663
Гласове: 9687
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930