Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2021 07:07 - „Патилата“ на един „Дифендър“ ... от Одеса до Батуми ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1598 Коментари: 21 Гласове:
5

Последна промяна: 29.06.2021 07:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                .....
                                                                 ...

                 КАКТО ТРЪГНАЛ ТАКА И ПРИСТГНАЛ - КАТО НА ПАРАД

                                                    РУСКОТО ВИДЕО


                                              https://youtu.be/VF7jtllsP9s


https://www.theguardian.com/world/2021/jun/23/russian-ship-fired-warning-shots-at-royal-navy-destroyer-hms-defender-moscow-says

„В далечината се чуваше стрелба, но се смяташе, че е някак извън обсега. Източници от отбраната в Обединеното кралство заявиха, че руснаците са се занимавали с планирана оръжейна практика, като в района са се упражнявали и самолети.„

       / ТУК ТРЯБВАШЕ ДА ИМА КАРТА НА МАРШРУТА ОТ ГАРДИАН НО НЕ ИЗЛИЗА /


НО В СЛЕДВАЩА СТАТИЯ ИЗЛИЗА КАРТАТА ДАЖЕ ВТОРАТА Е МНОГО ПО-ПОДРОБНА

https://faktor.bg/bg/articles/fake-front-kak-britanskiyat-difendar-razbi-mitovete-za-voennomorskata-mosht-na-rusiya

          Как британският „Дифендър“ разби митовете за военноморската мощ на Русия

                 Модерният есминец зашлеви на путинските адмирали звучна плесница

image

Британският „Дифендър“

 

Зомбираните ватници са на друго мнение: че уж  наглите британци са се намъкнали в руски териториални води, но храбрите руски моряци ги принудили да обърнат курса.
С подобни сълзливи хибридни истории кремълската пропаганда е в състояние да ви напудри мозъка и да приспи трезвия ви разум, но нека първо да проследим маршрута на разрушителя ескадрен миноносец (Defender)“Защитник“ покрай бреговете на Крим.
Никъде не се вижда „обръщане на курса“ и бягство от руската брегова охрана. Напротив, курсът на „Дифендър“ е прав като опънат конец.

Кремълските пропагандни войски изстреляха тонове халосни снаряди

да обясняват, че по курса на британския кораб били „изстреляни снаряди“ и били „хвърлени бомби“.
Някакъв заместник-министър на  външните работи с фамилия Рябков директно от кабинета си заплашва британските ВМС, че „следващия път стрелбата няма да бъде по курса“, а пряко по неприятелския кораб. Ако го открият, разбира се. Технологията „Стелт“ е създадена именно затова: да прави кораба трудно откриваем на екрана на старичките руски радари. Стрелбата „по курса“, тоест, пред кораба, за да принуди командира да спре или да промени курса, е опашата лъжа, измислена да прикрие военно-техническата несъстоятелност на рашистката брегова флотилия.

Стражевите корабчета от бреговата охрана просто не са могли да настигнат Defender, за да му отправят строгото си послание. Вижте тези белоснежни герои на служба към КГБ/ФСБ и с бордови номера 362 и 364.

image

Пропагандата срамежливо крие имената на героичните корита, като посочва само серията им: „проект 22 460“. Защо ли? Ами защото корабчето с бордови номер 364 носи името «Проворный» (оправен, смел, ловък, повратлив, пробивен). Представете си ироничните заглавия от типа: «Проворный» не можа да догони британски есминец“.
Когато на екраните на Defender са се появили „стражите“ от КГБ, британският кораб е вдигнал оборотите до 29 възла и е оставил преследвачите далеч зад килватерната си струя. Максималната скорост на разрушителя е над 30 възла, но повече от 29 не са му трябвали.
На хартия руските стражевици могат да развият скорост до 28 възла, но само по надолнище и в слънчев ден. Защото при наложените от ЕС санкции срещу Путинова Русия КГБ няма как да получи резервни части и поддръжка от германската фирма-производител на дизелните двигатели MTU 16V4000M73L, с които е снабден другият брегови охранител «Аметист» (№ 362). Затова по стара традиция корабните механици ремонтират двигатели и агрегати с изолирбанд и солени моряшки псувни.

При «Проворный» положението е още по-зле, тъй като при строителството му през 2014 г. вече е било невъзможно да се купят читави двигатели и строителите са се задоволили с китайски сурогати CHD622V20 HND, които работят само докато корабът е закотвен в пристанището.
Всеизвестно е, че главното оръжие на бреговата охрана е скоростта на корабите, а не калибърът на оръдията, тъй като основният противник са контрабандисти и бракониери, които трябва да бъдат настигани, а не унищожанани.
Но надводният лайнофлот на Руската федерация е толкова изостанал, че не може да се състезава с вероятния противник дори в леката категория на бреговага охрана.
Например, американските патрулни кораби клас Cyclone („Циклон“), строени през 90-те години, могат да развиват до 35 възла. Руските морски граничари наистина са стреляли по „нарушителя“ „Дифендър“, но далеч зад изчезващия от хоризонта есминец. Както закъснял пъдар гърми с чифтето, без да вижда крадците, обрали бостана.
Същата лъжа звучи и в баснята за „бомбардировка по курса на есминеца“. Вярно е, че над „Дифендър“ са кръжили и заплашително са махали с криле съветски/руски самолети Су-24, но журналистът  Марк Никол, който е очевидец от борда на „Дифендър“, категорично твърди, че самолетите са прелитали с „чисти криле“, тоест, под крилете им не са били подкачени нито бомби, нито ракети. Снимките, публикувани в руските и в натовските издания, потвърждават думите му.

image

Какво всъщност е станало? 

Британският боен кораб е изпълнил операция за поддържане свободата на корабоплаването (Freedom of Navigation Operations). Формално „Дифендър“ навлиза в украински териториални води и преминава на 22 км от брега. С което нито на йота не нарушава Международното морско право, според което военните кораби имат право да извършват мирен преход през териториалните води на всяка държава. Така че дори Крим юридически да беше част от Руската федерация, този факт нямаше да се промени.
За да ограничат „разходките“ на кораби от НАТО около незаконно анексираните кримски брегове, в Кремъл решили да приложат „гениална“ хитрост, пред която и адмирал Нелсън би загубил дар слово. Московските морски лъвове перманентно затварят незаконно присвоените украински териториални води в максимално широк периметър уж заради военни и военноморски учения. Уж „временно“, а всъщност целогодишно. 

И щом през Босфора премине натовски боен кораб, руският черноморски флот обявява началото на несъществуващи морски и авиационни учения. Сегашното „учение“ е обявено с рекордното времетраене от 24 април до 31 октомври 2021 г., след което ще бъде измислено следващото.

Още помним наглата „операция“ за прекратяване на „нарушение на руския морски суверенитет“, чиято жертва станаха три малотонажни украински военни катера през 2018  г. Тогава руските „богатири“ нападнаха украинските моряци в неутрални води, като стреляха с оръдия, блъскаха и тараниха украинските катери, арестуваха, измъчваха и държаха затворени близо половин година украинските военни моряци.
Този път номерът не мина. Нито можаха да настигнат, нито да сплашат с предупредителни изстрели британските морски вълци. Не успяха да ги впечатлят даже с изпращането на близо 20 бойни самолета, които без въоръжение са се стрелкали в небето над „Дифендър“. 
Не са прости руските льотчици. Знаят, че основното предназначение на британския ескадрен миноносец е да осъществява въздушно прикритие на самолетоносачи и на авионосни корабни групировки. Че само с един залп от 48 ракети Defender може да прочисти небето в радиус от 80 км. А ракетите, с които е въоръжен, са PAAMS – най-съвършените засега зенитни комплекси със средна дистанция на поражение.
Путинските орлета ясно са разграничили британския разрушител от беззащитните сирийски жени и деца, върху които неведнъж изпробваха бойното си майсторство.

Равносметката не е особено оптимистична. Седем години путинският режим усилено милитаризираше Кримския полуостров, превръщайки го в 

непотопим сомолетоносач

 И изведнъж се появи някакъв „Дифендър“, който безнаказано прегази „затворената“ заграбена от Украйна акватория, провокира Москва да покаже военноморската си несъстоятелност и зашлеви на путинските адмирали звучна плесница.
«Можете да затваряте своята акватория, но не и украинска!», присмя им се командирът на „Дифендър“ капитан II ранг от Кралския флот Винсънт Оуен и даде пълен напред към Батуми. Там  бе посрещнат с хляб, сол и ароматно грузинско вино, докато Тъжния кон Лавров и невчесаната Маша Захарова още сипят истерични закани за „следващия път“.
За разлика от американците, които понякога правят „евала“ на рашките, британските морски вълци откровено ги презират.

Kungurov
„Livejournal“

                                И НАКРАЯ МАЛКО ФСБ-та









Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vencivaleri1951 - Гетьо, проспал си времето в ШЗО
29.06.2021 09:29
По дефиниция би трябвало да знаеш , че миноносците /есминец-ескадрен миненосец/
по принцип са удобна цел и не напразно до преди няколко десетилетия плуваха заедно с ремонтен кораб до себе си. За ,,езеро,, като Черно море могат от Севастопол , или Одеса да бъдат потопени във всяка една точка в морето-било английски, било руски...
Проблемът е след това какво следва
цитирай
2. getmans1 - . . . АЗ В ШЗО НЕ СЪМ БИЛ. . . НОЬКАТО ...
29.06.2021 10:08
... АЗ В ШЗО НЕ СЪМ БИЛ ... НО КАТО СПОМЕНА ЗА ПРОСПИВАНЕ ЦЕЛИЯТ БЛОГ РАЗБРА КОЙ ГО Е ПРОСПАЛ ... свързочника за радиостанциите елементарни знания няма но на морско дело се изучил а на авиацията Бог станал
...ТУК, за друго нещо става въпрос ... а прочети още един път абзаца под втората схема и осъзнай ... на твоето видео се вижда кога и къде стрелят русите а в действителност самолетите с „чисти криле„ са вдигала само шум, „гюролтия„ да става

vencivaleri1951 написа:
По дефиниция би трябвало да знаеш , че миноносците /есминец-ескадрен миненосец/
по принцип са удобна цел и не напразно до преди няколко десетилетия плуваха заедно с ремонтен кораб до себе си. За ,,езеро,, като Черно море могат от Севастопол , или Одеса да бъдат потопени във всяка една точка в морето-било английски, било руски...
Проблемът е след това какво следва

цитирай
3. vencivaleri1951 - С никого не съм спорел за станции-аз съм телефонист-можех да тичам, мога и днес не зле за възрастта си
29.06.2021 11:52
Имам трети клас релейчик, но го взех в поделението и не по моя инициатива. Един ротен си ме хареса за взводен , два дни четох някакви материали и ми "дадоха " изпита.
С теб съм спорил единствено, че в повечето коли имаше Драгунов, а ти казваше, че такова животно няма
В школата обаче са ни чели лекции за различните натовски въоръжения , в това число и над и под вода, както и противодействията им. Още тогава Севастопол/ а и Одеса-ние с тях бяхме вързани/ покриваше цялото море по въздух суша и под вода.
Запознавал съм се /семейно/ и с първия командир на наш есминец- адмирал Добрев
Запомнил съм защото се оплакваше на баща ми, че го побъркали след като мининосецът потънал/вече бракуван/ във Варненското езеро и трябвало да го вади, а не бил напълно разоръжен. Имам поизбледнели спомени за този разговор-бе ми направило впечатление-потънал кораб с бомби и снаряди
Ако ме питаш мен за случая с днешна дата , то липсват само Петров и Башаров.
Иначе всичко си е по английски...Медиите налице/чий го дирят на кораб с пълно въоръжение/, Байдън по всичко личи се е договорил по някои неща с Путин, а помним нагнетяването преди 4 години от английска страна след срещата на Путин с Тръмп. От адмиралтейството "загубили секретни документи , именно за варианите на есминеца за маршрута на миненосеца и разбира се храбрите англичани избират най-хард варианта за тест. Буден англичанин намерил папката със документите и разбира се я занася в Би Би Си. Ясно става, че бритите са отново господари на океани и морета, само дето се свиват като Шагренова кожа и ще продължават да се свиват и ще продължават да обвиняват Путин за това-Брекзит, сега Шотландия иска референдум...
Разбира се под подлите очи на Башаров и Петров Английските служби подчиниха БИ БИ СИ и това е ясно отдавна-от Иракската касапница, когато Главният редактор на медията заради унижението се самоуби.
Накрая ще повторя пак-еженето в териториални води и дрънкането на оръжие е много опасно. Много добре си спомняме и У2, и китайските подразделения навлезли в СССР, южнокорейския Боинг...
Ще повторя Бисмарк-руснаците бавно запрягат, но бързо пристигат. Повярвай на канцлера, на гърба си го е изпитал и той и наследниците му. И самите англичани са го изпитали именно около Крим
Защо си мислиш, че по различно ще стане? Заради Северен поток, заради нови санкции и прочие глупости. Който мисли така, не познава руснаците . Следващ подобен тест с голяма вероятност ще свърши с пробойна под ватер линията. Путин много ясно го каза -Защо да ми пука за свят без Русия. Лично на мен ми пука за деца и внуци и за това съм обезпокоен силно , дали няма да има провокация и на учението което се прави около Одеса .
цитирай
4. vmir - 3. vencivaleri1951 - аз съм телефонист-можех да тичам, мога и днес не зле за възрастта си
29.06.2021 17:19
Ох, ох, ох - един удря глава в тавана на своите възможности, друг го заболява. Навремето искаше да мерим сили на шах, но после се сети, че не си чак толкова добър шахматист. Използвам горното изявление за да отправя конструктивно предложение - да се надбягваме. Е, добре, възрастовата разлика - нека бъде така - аз правя 15 обиколки на стандартен футболен стадион, а ти - 12. С други думи - когато аз завърша 15 тата си обиколка, ти трябва да си завършил твоята 12 - та, за да спечелиш. Ако ли пък не си успял - преставаш да говориш като всезнайко и всеможко, за да дадеш шанс на блога да си отдъхне от претенциите ти. Съгласен??? Искам само да стане когато Жоро се върне в София, защото ме е страх да не ми направиш "мечка" от мъка, че не си успял да ме надбягаш.
цитирай
5. getmans1 - С никого не съм спорел за станции-аз ...
29.06.2021 17:42
vencivaleri1951 написа:
С никого не съм спорел за станции-аз съм телефонист-можех да тичам, мога и днес не зле за възрастта си]
Имам трети клас релейчик, но го взех в поделението и не по моя инициатива. Един ротен си ме хареса за взводен , два дни четох някакви материали и ми "дадоха " изпита.
С теб съм спорил единствено, че в повечето коли имаше Драгунов, а ти казваше, че такова животно няма


... ГЛЕДАМ, ЧЕ ПОМНИШ 50 МИЛ. КИТАЙЦИ В СИБИР ... СЕГА ЩЕ КАЖА;
- няма такава специалност „РЕЛЕЙЧИК„ при свръзките ... освен ако не ежедневното съкращение от РАДИОРЕЛЕЙЧИК ... а, ти вече показа, че дори не знаеш с какво се занимават тия станции
- Пушка ДРАГУНОВ ако има в имало в БНА то е било само при спец. части - че тя, е снайперска пушка ... във ВВС на въоръжение по наше време, че и по-късно е, - 7,62-мм карабина обр. 1944 г. - РУСТАМ ГО УТОЧНИ В ПРЕДИШНИЯТ НИ РАЗГОВОР
- ПУШКАТА, е лично оръжие и няма начин да стои на стайката в никаква джипка или ГАЗ-ка.
- Гледам че вчера се определи за о.з. КАПИТАН - ЗАМ. КОМ НА РОТА ... Извинявай ама няма такава запасна длъжност ...

... МОЯТ СЪВЕТ Е ДА ПОГЛЕДНЕШ ПО ДРУГ НАЧИН НА ВЧЕРАШНИЯТ ПОСТИНГ НА ДОБРОДАН ...

vencivaleri1951 написа:
В школата обаче са ни чели лекции за различните натовски въоръжения , в това число и над и под вода, както и противодействията им. Още тогава Севастопол/ а и Одеса-ние с тях бяхме вързани/ покриваше цялото море по въздух суша и под вода.
Запознавал съм се /семейно/ и с първия командир на наш есминец- адмирал Добрев
Запомнил съм защото се оплакваше на баща ми, че го побъркали след като мининосецът потънал/вече бракуван/ във Варненското езеро и трябвало да го вади, а не бил напълно разоръжен. Имам поизбледнели спомени за този разговор-бе ми направило впечатление-потънал кораб с бомби и снаряди


... БЕ ТО УВАС ДА НЕ БИЛО НЯКАКЪВ НЕЛЕГАЛЕН ЩАБ НА БНА БРЕ, ... а ти да си бил протоколчик на баща си ...
ВЕЧЕ СМЕ ТЕ ВИЖДАЛИ КАТО ЛИЧЕН АСИСТЕНТ НА МАМА И СЕКРЕТАР НА ЖЕНА СИ...

ПП
... абе няма да е лошо да го даваш по-леко с Бай ДЪН, че тя, БАЙДЪНИЦА ми се види лоша работа...
цитирай
6. vmir - Премия за бот Венцо - обещавам 500 лева на бот Венцо ако ме надбяга
29.06.2021 18:56
като му дам 3 обиколки аванс при 15/12 както горе предложих. Ако не успее, той няма да ми дава никакви пари (защото е бедна пенсионерска душичка), но в замяна ще остави блога на мира като го освободи от претенциите си на всезнайко и всеможко.
цитирай
7. getmans1 - като му дам 3 обиколки аванс при 1...
29.06.2021 19:15
анонимен написа:
като му дам 3 обиколки аванс при 15/12 както горе предложих. Ако не успее, той няма да ми дава никакви пари (защото е бедна пенсионерска душичка), но в замяна ще остави блога на мира като го освободи от претенциите си на всезнайко и всеможко.


... Той не е "бот", Бог е ... Аз в такъв случай съм ПАС и не залагам :)
цитирай
8. vmir - 7. getmans1,
29.06.2021 19:44
Аз сам си поемам финансовия ангажимент и за своя сметка го освобождавам от всякакъв финансов риск. Но ти и Жоро можете да ми помогнете с присъствие, защото ме е страх от бот Венцо, че ще ме набие. Пантича, Мимо или който друг иска ако имат желание могат също да дойдат, така ще стане още по-сигурно, че бот Венцо няма да ни набие и тримата.
цитирай
9. starforlife - ~ 4. vmir
29.06.2021 21:14
vmir написа:
...
отправя(м) конструктивно предложение - да се надбягваме.
...
Искам само да стане когато Жоро се върне в София...

Любак, здраво.
Нека припомня нещо, което е показателно за "нивото и квартала" на Лъжец и Трол 1951:
Когато беше припомненото от теб пудрене на ДъФърст1951 за надиграването ти на шах, той не пропусна да ТРОЛИ, че аз съм се бил натресъл, тоест самопоканил да присъствам на срещата.
Дотук най-обикновено тролене.
Троленето обаче прерасна и в ПЕДАЛСКО, когато му разясних, че ти си пожелал присъствието ми и ти го потвърди, но това на попречи на ПедалскиТрол (и интригант - и интригант) 1951 да продължи да троли по този въпрос.

Така, че - държа и сега да отбележа, че ти по собствена воля държиш да присъствам и казвам, че:
- В момента съм в Щатите (и тролчетата от другариета ги е много нервещо, че не могат да разберат къде точно)...
- В Амстердам се прибираме на 4-ти юли...
- В България ще сме от 7-ми до 28-ти август, като от 14-ти до 19-ти ще отскочим до Гърция , а от 19-ти до 21-ви - до Италия.
Така, че - когато кажеТЕ от 8-ми до 13-ти и от 22-ри до 27-ми август съм на разположение.
На мен в момента не ми е тръпка да участвам в надбягвания, понеже имам едни лееки проблеми... Троловете от другариата естествено ще заехиднеят, че са свързани с теглото... Което естествено изобщо не отговаря на мечтите им да е ненормално за физиката и костната ми структура... Но дори с въпросния проблем, нямам пречка да се надбягвам и по отношение на скорост, и по отношение на издръжливост с когото и да е от тях - просто ще си причиня болка.
Та, при все, че не ми е тръпка да бягам в момента - не отказвам, при все болката, която ще си причиня и от която всъщност победата ще е още по-сладка.

Толкова от мен, защото обяд ме чака (тея тлъстини трябва да се поддържат - ха ха ха).
Докукане.


................................................................................................ StarForLife™ ·1767391~6.45-273·

ПС: За да провокирам ДъБест1951 да се навие на твоето предизвикателство, Любо, аз правя от свое име още един облог:
Когато ти завършиш 15-тата обиколка, ако Бегач1951 не се е отказал и е стигнал поне до 10-тата, от мен има не 500 лева, а 500€.
цитирай
10. vmir - Жоро, благодаря ти за съдействието.
29.06.2021 22:25
Между 10-ти и 28-ми август ще имам много гости от САЩ. Съобразено с твоя график, 8-ми или 9-ти август ми се явяват идеалните дни за мероприятието. Ако бот Венцо не може тогава, ще си зарежа за няколко часа гостите между 12-ти и 27-ми август, защото много искам да дам възможност на бот Венцо да докаже способностите си. Надявам се и бот Венцо да оцени възможността и да отговори на жеста ти към него с предложение, съответстващо на достоверността на твърденията му.

Поздрави!
цитирай
11. vmir - Няма ли и бот Венцо да се произнесе по предложението ми?
30.06.2021 07:20
Или ще продължава да се вживява в ролята на супермен, а после ще се крие като Пръцко пред Тетевен?
цитирай
12. vencivaleri1951 - Вмире, ти си параноик
30.06.2021 10:27
Мен ме бият не рядко на шах, и какво от това. Не съм ти отказал, дори аз ти предложих да играем по мрежата. Ти ми каза , че друг вместо мен можело да играе
И защо да викам друг? И какво толкова ще стане ако загубя , или загубиш? В случая с тичането. Внушението което направих бе, че за телефониста най-важното беше тичането, а аз тогава наистина тичах добре-дори се бях уредил да ритам в Сливнишки герой/на 10 км от вилата ни и на 30 от дома/ гойто бе тогава към гранични войски, но котка /семейна/ ми мина път. Тоест исках да кажа на Гетьо, че капацитет не съм по отношение на станциите и никога не съм се смятал за такъв. Сега пък да се надбягваме. Аз 12 обиколки едва ли ще мога да навъртя, а и защо да го правя? Ти и в тоалетната ли ходиш с "Гочето"? Впрочем той развали шаха , а и ти се отказа/не аз/ , като ти казах, че съм до 7мо ниво на компютъра в Уиндолс-само щял съм да ти губя времето Тоест Вмире, аз нито съм Ахил/та да надбягам костенурката:)/, нито съм умният Одисей, та да измисля гениален " ход с коня" Групата на вундеркиндите сте Вие-правите геополитика, световни софтуер и бизнес...Щастие е , че обихновените хорица дишаме редом с персоните ви

анонимен написа:
Ох, ох, ох - един удря глава в тавана на своите възможности, друг го заболява. Навремето искаше да мерим сили на шах, но после се сети, че не си чак толкова добър шахматист. Използвам горното изявление за да отправя конструктивно предложение - да се надбягваме. Е, добре, възрастовата разлика - нека бъде така - аз правя 15 обиколки на стандартен футболен стадион, а ти - 12. С други думи - когато аз завърша 15 тата си обиколка, ти трябва да си завършил твоята 12 - та, за да спечелиш. Ако ли пък не си успял - преставаш да говориш като всезнайко и всеможко, за да дадеш шанс на блога да си отдъхне от претенциите ти. Съгласен??? Искам само да стане когато Жоро се върне в София, защото ме е страх да не ми направиш "мечка" от мъка, че не си успял да ме надбягаш.

цитирай
13. vencivaleri1951 - Гетьо, правилно си се досетил-релейчик е съкратено от радиорелийна станция. И телефонисти няма -ние бяхме линейчици
30.06.2021 10:30
Есминец пък е от ескадрен миненосец . Драгунов има различни варианти вкл и ловна карабина. Баща ми имаше, даде я на съпругът на братовчедката , когато престана да ходи на лов. А в станциите поне едната бе снайпер, защото си спомням, как наказаха един от шофьорите, че зяпал по време на наряд в гаража съседните блокове през окуляра. В бойния разчет във всяко отделение имаше и стрелец. Истина е, че никога /поне при мен/ не е имало. Във взвода си съм имал две релейки и три УКВ станции. Във всяка станция си имаше щатен. Моята основна дейност бе със "слухарите" в командния пункт и по време на учения , когато излизахме с колите. "Слухарите" бяха момчета с езикови гимназии , или живяли в чужбина , които "слушах ефира" За да стана взводен бе задължително да имам клас и се явих на изпит-а иначе защото ползвах сръбски и френски на работно ниво. Впрочем на общи учения съм виждал и други екипаж-също бяха с карабини. То е и логично.
Колкото до китайците. Е няма как да не се запомни такава бомбастика. Но Бок/Г/очовеците го можете- половин милиард км магистрала...
И сега нещо , което малко хора отчитат. Етническият проблем в САЩ, стремеж към независимост, или широка автономност в Китай са много по остри от тези в Русия например. Наред с Хонконг и Тайван, много сериозен е конфликтът именно в в районите в близост до границата с Русия. В 60те , когато руснаците направо стопиха навлезли подразделение в Съветска територия, не загиналите военни бяха голямия проблем за Китай, а възтаналите малцинства там, които помислиха, че ще стане война, която искаха да използват като "освободителна" От този момент Китай няма проблем с границите си с Русия, респективно преди СССР
На нас станциите ни бяха в по голямата си част стационарни-в Лаута до стадиона на Локото и се даваше нон стоп дежурства. Служил съм в 10ти САК в щаба му.
За помощник ротен си прав. Нещо съм се объркал-ама то колко години минаха.
Секретар на жена си? Тя ми е била секретар, когато я съкратиха в СУ.
И какво чудно има да си кап от запаса-всички фазани се уволняваха като мл лейтинант-лейтинант, капитан...



getmans1 написа:
[quote=vencivaleri1951]С никого не съм спорел за станции-аз съм телефонист-можех да тичам, мога и днес не зле за възрастта си]
Имам трети клас релейчик, но го взех в поделението и не по моя инициатива. Един ротен си ме хареса за взводен , два дни четох някакви материали и ми "дадоха " изпита.
С теб съм спорил единствено, че в повечето коли имаше Драгунов, а ти казваше, че такова животно няма


... ГЛЕДАМ, ЧЕ ПОМНИШ 50 МИЛ. КИТАЙЦИ В СИБИР ... СЕГА ЩЕ КАЖА;
- няма такава специалност „РЕЛЕЙЧИК„ при свръзките ... освен ако не ежедневното съкращение от РАДИОРЕЛЕЙЧИК ... а, ти вече показа, че дори не знаеш с какво се занимават тия станции
- Пушка ДРАГУНОВ ако има в имало в БНА то е било само при спец. части - че тя, е снайперска пушка ... във ВВС на въоръжение по наше време, че и по-късно е, - 7,62-мм карабина обр. 1944 г. - РУСТАМ ГО УТОЧНИ В ПРЕДИШНИЯТ НИ РАЗГОВОР
- ПУШКАТА, е лично оръжие и няма начин да стои на стайката в никаква джипка или ГАЗ-ка.
- Гледам че вчера се определи за о.з. КАПИТАН - ЗАМ. КОМ НА РОТА ... Извинявай ама няма такава запасна длъжност ...

... МОЯТ СЪВЕТ Е ДА ПОГЛЕДНЕШ ПО ДРУГ НАЧИН НА ВЧЕРАШНИЯТ ПОСТИНГ НА ДОБРОДАН ...

vencivaleri1951 написа:
В школата обаче са ни чели лекции за различните натовски въоръжения , в това число и над и под вода, както и противодействията им. Още тогава Севастопол/ а и Одеса-ние с тях бяхме вързани/ покриваше цялото море по въздух суша и под вода.
Запознавал съм се /семейно/ и с първия командир на наш есминец- адмирал Добрев
Запомнил съм защото се оплакваше на баща ми, че го побъркали след като мининосецът потънал/вече бракуван/ във Варненското езеро и трябвало да го вади, а не бил напълно разоръжен. Имам поизбледнели спомени за този разговор-бе ми направило впечатление-потънал кораб с бомби и снаряди


... БЕ ТО УВАС ДА НЕ БИЛО НЯКАКЪВ НЕЛЕГАЛЕН ЩАБ НА БНА БРЕ, ... а ти да си бил протоколчик на баща си ...
ВЕЧЕ СМЕ ТЕ ВИЖДАЛИ КАТО ЛИЧЕН АСИСТЕНТ НА МАМА И СЕКРЕТАР НА ЖЕНА СИ...
цитирай
14. vmir - 12. vencivaleri1951 - Вмире, ти си параноик
30.06.2021 10:43
vencivaleri1951 написа:
Групата на вундеркиндите сте Вие-правите геополитика, световни софтуер и бизнес...Щастие е , че обихновените хорица дишаме редом с персоните ви



А, така значи - ти си заемал длъжност, в която тичането било най-важно, бил си толкова добър в тичането, че си играл в "Сливнишки герой", ти казваш, че и днес тичаш "не зле за възрастта си"... И като ти предложа да тичаме, ти ме "разобличаваш", че аз правя геополитика... Наистина ли вярваш, че когато трябва да се потвърдят думите с дела, това е геополитика? Затова ли в такива случаи ти и Пръцко се криете като шумкари в очакване на Червената армия? Според мен, много по-достойно е сам да докажеш претенциите си, вместо да чакаш да те произведе в супермен някой, на когото си се поставил в услуга.
цитирай
15. vencivaleri1951 - Жоро , защо ме дърпаш за езика
30.06.2021 11:15
След изповедта ти не те закачам и не само защото триеш .

Като си в САЩ, как така замина бе Жорко, като си с туристическа виза/ сам го написа/ От холандия няма как да си при янките с туристическа виза. Поне в средата на май не можеше.


starforlife написа:
[quote=vmir]...
отправя(м) конструктивно предложение - да се надбягваме.
...
Искам само да стане когато Жоро се върне в София...

Любак, здраво.
Нека припомня нещо, което е показателно за "нивото и квартала" на Лъжец и Трол 1951:
Когато беше припомненото от теб пудрене на ДъФърст1951 за надиграването ти на шах, той не пропусна да ТРОЛИ, че аз съм се бил натресъл, тоест самопоканил да присъствам на срещата.
Дотук най-обикновено тролене.
Троленето обаче прерасна и в ПЕДАЛСКО, когато му разясних, че ти си пожелал присъствието ми и ти го потвърди, но това на попречи на ПедалскиТрол (и интригант - и интригант) 1951 да продължи да троли по този въпрос.

Така, че - държа и сега да отбележа, че ти по собствена воля държиш да присъствам и казвам, че:
- В момента съм в Щатите (и тролчетата от другариета ги е много нервещо, че не могат да разберат къде точно)...
- В Амстердам се прибираме на 4-ти юли...
- В България ще сме от 7-ми до 28-ти август, като от 14-ти до 19-ти ще отскочим до Гърция , а от 19-ти до 21-ви - до Италия.
Така, че - когато кажеТЕ от 8-ми до 13-ти и от 22-ри до 27-ми август съм на разположение.
На мен в момента не ми е тръпка да участвам в надбягвания, понеже имам едни лееки проблеми... Троловете от другариата естествено ще заехиднеят, че са свързани с теглото... Което естествено изобщо не отговаря на мечтите им да е ненормално за физиката и костната ми структура... Но дори с въпросния проблем, нямам пречка да се надбягвам и по отношение на скорост, и по отношение на издръжливост с когото и да е от тях - просто ще си причиня болка.
Та, при все, че не ми е тръпка да бягам в момента - не отказвам, при все болката, която ще си причиня и от която всъщност победата ще е още по-сладка.

Толкова от мен, защото обяд ме чака (тея тлъстини трябва да се поддържат - ха ха ха).
Докукане.


................................................................................................ StarForLife™ ·1767391~6.45-273·

ПС: За да провокирам ДъБест
цитирай
16. vmir - 15. vencivaleri1951 - Жоро , защо ме дърпаш за езика
30.06.2021 13:40
Никой не ти дърпа езика, бе човеко! Ти сам си го дърпаш. Защото живееш в измислен свят, без който не можеш. Затова си съчиняваш. Колко пъти да повтарям, че аз замолих Жоро да присъства на шахматното предизвикателство и той няма нищо общо с отмяната му. Просто седмото ти ниво на уиндоуса е по-ниско от най-високото му десето. А то (както и по-ниските му нива) е необяснимо слабо - допуска безумно тъпи грешки, за комбинации и тактики или стратегии в този шах не може да става и дума. Все едно да играеш с маймуна - пълна скука и загуба на време. Не шах, а рулетка без замисъл и идея, само случайни ходове без логика. Какво общо може да има Жоро с това недоразумение, странно защо наречено "шах". А ти си губиш времето и мислиш, че играеш шах, защото Бил Гейтс е сложил някаква смешна имитация за хора, които си нямат представа от истински шах. И за да оправдаеш фантазиите си, ти се привижда, че ходя с Жоро и до тоалетната!?

За тичането пък се чудиш защо да се мъчиш с 12 обиколки... Ами защото преди това си заявил нещо в тази връзка. Толкова ли е чудно, че когато човек заявява нещо, повечето хора очакват то да е истина и не им е приятно да ги бомбардират с твърдения, които за автора им не се нуждаят от доказателства. Аз като ти казвам 15 обиколки, това за мен значи, че мога поне двойно повече не защото така си мисля или защото ми се иска, а защото не съм си спестил усилията да знам какво говоря. Колкото и странно да ти звучи, светът не се крепи на лъжата, а на истината. Лъжата служи за лично облагодетелстване, но трайните постижения са творения на истината. Путин ви лъже, че светът на лъжата е равностойна алтернатива, но е достатъчно да разгледаш рускоезичния нет да видиш в какъв ад от взаимни надлъгвания и измами живеят руснаците. Ти самия си олицетворение на този начин на живот с единствената истинска утеха да излъжеш колко много знаеш и можеш.
цитирай
17. starforlife - ~ 15. vencivaleri1951
30.06.2021 16:14
vencivaleri1951 написа:
Жоро , защо ме дърпаш за езика
Чакай малко бе.
Аз да те дърпам за езика? - Нещо си се объркал.
Езикът ти е все на кура ми и като той нещо се разклати на теб явно ти се струва като дърпане.
Защо си заслужваш тази ми простащина ли?
Ами ето ти пример по настоящите ти думи защо:
vencivaleri1951 написа:
Като си в САЩ, как така замина бе Жорко, като си с туристическа виза/ сам го написа/
Хайде сега ми покажи кога и къде съм го написал.
Не за друго, а понеже като твърдиш нещо, то трябва да можеш да го докажеш, мизернико.

vencivaleri1951 написа:
От холандия няма как да си при янките с туристическа виза.
Хайде сега и това ми покажи откъде накъде имаш правото да го твърдиш.
По същата причина, която ти посочих току що по-горе ми покажи.
Тоест, покажи ми откъде накъде ти ще вменяваш на Читателите, че аз съм заминал за САЩ от Нидерландия?

След това ми кажи кой е регистрационният номер на автомобила от тази снимка:
https://starforlife.blog.bg/photos/154138/original/2017-16_400%20New.jpg
(Пък, ако се питаш защо те питам за въпросния номер, то е време да осъзнаеш, че си тъп като на слона гъзЪ.)


................................................................................................ StarForLife™ ·1767391~6.48-276·


ПС:
И, мизернико, преди да ми се плюнчиш с невярното и в двете направления спрямо това:
vencivaleri1951 написа:
След изповедта ти не те закачам и не само защото триеш .
То чети внимателно и не само каквото ти изнася.
Защото под въпросния постинг
https://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2021/06/04/za-myrtvite-ili-hubavo-ili-istinata-vtoro-publikuvane-sled-p.1763975
аз ПРИПОМНИХ, че първото му публикуване беше преди 6 години - по време, по което не се занимавах с вас (идиотите и комплексарите на блог.бг,) и по което време езикът ми най-малко не беше такъв, какъвто държа за пореден път да подчертая, че е нарочен и такъв само спрямо вас - идиотите.
Ето го постинга от тогава
https://bryunetsnakovalnia10.blog.bg/technology/2015/05/10/za-myrtvite-ili-hubavo-ili-rijrkdjd.1360500
Така, че нито "изповедта" ми е изповед, нито ти можеш да я използваш като клинчер някакъв за каквото и да е в болното ти... упс, в ДОЛНОТО ТИ въображение.
И прочети поне два пъти и то много внимателно думите на Любо от втория пасаж на последния му към момента коментар.
Тоест, това, че когато човек говори нещо, то трябва да отговаря на истината, а не да е както е обикновено при теб 90 на 100 лъжа и измислица.
цитирай
18. getmans1 - Като си в САЩ, как така замина бе ...
30.06.2021 17:43
vencivaleri1951 написа:

Като си в САЩ, как така замина бе Жорко, като си с туристическа виза/ сам го написа/ От холандия няма как да си при янките с туристическа виза. Поне в средата на май не можеше.


... СЕГА ЩЕ РИСКУВАМ РЕПУТАЦИЯТА СИ, „МЪЖКАТА„ В ТВОИТЕ ОЧИ ... Ти миналата година спомняш ли си колко пъти написа, че си ходил в Сърбия - да си купуваш мръвки за гоститите на село.
цитирай
19. getmans1 - Гетьо, правилно си се досетил-р...
30.06.2021 18:09
vencivaleri1951 написа:
Гетьо, правилно си се досетил-релейчик е съкратено от радиорелийна станция. И телефонисти няма -ние бяхме линейчици


... ПИШЕШ НЕЩА КОИТО АЗ СЕ СРАМУВАМ ДОРИ КОГАТО ТЕ ЧЕТА ... служили сме почти по едно също време - ти си се уволнил аз съм те сменил. ПОМНИШ 50 мил. КОЕТО ОТ НЯКЪДЕ СЪМ ПРОЧЕЛ И СЪМ ЦИТИРАЛ НО ТИ ВАДИШ ОТ КОНТЕКСТ ... НО НЕ ПОМНИШ, ЧЕ СЪМ БИЛ „РАДИОРЕЛЕЙЧИК„
... НЕ ПОМНИШ, ЧЕ ТИ ОБЯСНИХ КАКВО Е „РЕЛЕЙКА„
... не помниш какаво ти обясни Рустам за пушките ... той също с ШЗО - свързочник

ОТ ТЕБ САМО ЕДНИ ХВАЛБИ И ФУКНИ ... ИНАЧЕ ТИ ХАРЕСВА ДА СЕ ПРАСКАШ ЗА ЧОВЕК ОТ СОЙ И ВОЕННО ПОТЕКЛО - АМА ЧЕСТ, ЙОК.
цитирай
20. vmir - 17. starforlife - ~ 15. vencivaleri1951
30.06.2021 22:20
starforlife написа:
И прочети поне два пъти и то много внимателно думите на Любо от втория пасаж на последния му към момента коментар.


Няма да прочете по много ясна причина. Щом дори се чуди защо да си прави усилие (да спечели няколко месечна средна пенсия без никакъв финансов риск за него) значи лъже съзнателно. (Службата трябва да се оправдава, иначе кой ти дава - Р. Ралин) За този човек честта е в лъготенето - лъжеш, че си сродна душа на Ботев, Вапцаров, Смирненски и хич не ти пука, че тези хора не са рискували за да си пести някой усилията, като ги ползва за параван на лицемерието си. Непоколебимо уверен, че балъците трябва да се лъжат, защото лъжата пести усилия и е по-доходоносна от истината. Защо да се поти при толкова много овце, обожаващи вълците в овчи кожи???

Ще си оттегля думите назад ако бот Венцо се навие да тичаме, ама като знам какъв е лъжец и колко мрази доказателствата - надали.
цитирай
21. vmir - Бот Венцо ме "разобличи" като параноик и се скри като шумкар в очакване на Червената армия.
01.07.2021 20:40
Със същата традиционна тактика навремето болшевиците набедиха богатите за да им гепят собствеността и да не работят, а Червената армия да ги постави да раздават оценки на другите.

Доколкото разпознавам способностите на хората по писането им, според мен Коста (планините на България) ще постави на бягане бот Венцо в малкото си джобче. Въпреки, че за разлика от бот Венцо не е споменавал нищо за бягане, и е с цяло десетилетие по-възрастен от него.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6080027
Постинги: 2743
Коментари: 26510
Гласове: 9637
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031