Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2021 10:20 - За езика на жестовете и текстовете или ... как да се изложиш на плажа с „дупЕсърбел„ ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 2211 Коментари: 11 Гласове:
3

Последна промяна: 19.07.2021 11:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.....


image

... 
                                   17.07 15:44 - Юмрук против бицепс

       https://vencivaleri1951.blog.bg/politika/2021/07/17/iumruk-protiv-biceps.1769934

 За кой ли път колегата Гетманс загърбва фамилните магистратури и се вторачва 
в поздрава на президента ни-д-р, генерал Радев.

... ВЪПРОС ПЪРВИ; 
А, АВТОРА НА ТОЗИ ТЮРЛЮ-ГЮВЕЧ МОЖЕ ЛИ ДА ОБЯСНИ СМИСЛЕНО КАКВО Е ИСКАЛ ДА КАЖЕ С ТОВА, ЧЕ НАМЕСВА ЧЛЕНОВЕ НА СЕМЕЙСТВОТО МИ, КОИТО АЗ НИКОГА НЕ СЪМ ПОЛЗВАЛ КАТО ДОВОД.

Вдигнатият юмрук над главата е типичният отговор на всеки летец на аплодисментите при завършен полет. Репликата е-Полетът го извършихме заедно. Такъв е отговорът в цял свят. И той е спроведлив, защото в съвременната авиация е трудноосъществим самостоятелен полет. Кацат или не/за  съжаление/ всички заедно За жалост един въздушен витяз не се върна наскоро, нямаше юмрук над главата-"загинаха всички"
Исторически поглед относно този поздрав виждаме при триумфите на военоначалниците в Рим, след лавровия венец. Поздравът към легионите значи същото-споделен триумф.

... СТИГА ЧОВЕК ДА ПОИСКА В „НЕТА„ МОЖЕ ДОСТА ДА ПРОЧЕТЕ ЗА ЕЗКА НА СИМВОЛИТЕ ... ЗА ВДИГНАТИЯ ЮМРУК Е ДОСТА ОБЯСНЕНО НО САМО В ГЛАВАТА НА ТОЗИ АВТОР Е „ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ПОЗДРАВ НА ЛЕТЦИТЕ„... ТОВА ЧЕ ХОРАТА СЕ ПОДКРЕПЯТ С ТОЗИ ЖЕСТ Е НОРМАЛНО ЗА МНОГО КАТЕГОРИИ

ДАА, ЗА ТОЗИ АВТОР И НА ОНЗИ В САЙТА НА „ФРОГ-НЮЗ„ ОБАЧЕ Е ВАЖНО ДА ГО ПРЕДПИШАТ ЗА ЛЕТЦИ И КОСМОНАВТИ ... ПО-НАДОЛО ЯСНО СЕ ВИЖДА ВРЪЗКАТА.

 
Разбира се , поздравът с юмрук над главата има и друг прочит, който справедливо дразни 
човек , който е избрал за аватар-гетманс 1. Дали ще е от немското капитан или литовско-полското хетман, то и в двата случая аватарът е на човек обичащ войната, а поздравът  намираме и в активните пацифисти по време на Първата световна война. 

... ВЪПРОС ВТОРИ;
АВТОРЕ И РЕДОВНИ МОЙ ЧИТАТЕЛЮ, И НАЙ-ЛЮТ МОЙ КРИТИК Я, КАЖИ БРЕ БАТЕ, КОЛКО МОИ „ВОЙНСТВАЩИ ПОСТИНГИ„ СИ ПРОЧЕЛ В ТОЗИ МОЙ БЛОГ, А...


Става също интернационален поздрав/като при летците/ -захвърлят се цеви и ножове, стават на фронта побратимявания между довчера избивали се подразделения. По късно по време на Ваймарската република , същият поздрав виждаме при германските леви-Рот фронт
Противопоставянето е политическо, синдикално. Означава заедност.
Нацистите , нямат този поздрав. Това с Хитлер е или колаж/ за случая/, или някаква калпава снимка. За поздрав Рот фронт се е отивало в концлагер. По късно Хувър ще връчва "вълчи билети" на хора уличени от снимки или в доноси за този поздрав.
Нещо повече, доколкото европейските леви оставят като символ поздравът с вдигнат юмрук над главата, по време на студената война , не е било "бон тон" в Соц системата 
да се поздравява по този начин. В българските архиви можем да видим как Берлингуер вдига юмрук за поздрав, а бай Тодор го награбва за целувка. Тръгна и закачката , че шофьорът на Зила, който удари Берлингуер  и Борис велчев на път към аерогарата, бил възмутен от "заканата" на италианеца  срущу бай Тодор и го "цапардосал" с камиона...
С две думи- на еврокомунистите, социалистите всичко им беше неправилно, вкл и поздрава

Кой обаче да каже на мисирки и тулупи всичко това. Как ще поведе Радев протести срещу човека , бащински позволил им да му опипат бицепса, а на по настоятелните и по -надолу. Те горките  още не могат да повярват, че "Суперменът" от мокрите им сънища е "финито"
Пренастройването е трудно, а и процесът неясен. Процес който ще бъде съпътстван от грешки на растежа, но необратим за Борисов и компания.
Да, Радев бе солидарен с лозунга мутри -вън!  Забравя се обаче друго-много преди да знаем Радев , знаехме , кой е " Мутрата" Знаехме, кой е във фирмено съдружие с половината от лидерите на СИК. Знаем от кого наследи "Ипон". Знаем кой превзема бизнеси на абордаж, знаем кой 

нарича народа си матрЯл, журналистите мисирки и тулупи, спикера на НС ПКП, чухме как трябва да бъде "изгорен" евродепутат. Чухме и какво трябва да се "набива" на президента...Е , случи се обратното-"наби му го президента" и да ме прощавате за израза колеги, но "набиването ще продължи"

И пак към поздрава- Интересно ми е към "диктаторите" трябва ли да причислим Гагарин, Нил Амстронг-виждали сме ги с този поздрав. А Кенеди?
С вдигнат юмрук над глава произнася култовата фраза-"Аз съм Берлин" И това не е случайно-социалистите са водещата политическа сила тогава в Германия. Вили Бранд/ и той сред гадовете с юмрук/ е Силният човек в Германия , а и в Зап Европа.
  Нагоре

... ОСТАНАЛИЯТ ТЮРЛЮ-ГИВЕЧ ПРОСТО НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ДА КОМЕНТИРАМ ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА, ЧЕ НИКОГА НЕ СЪМ ДЕКЛАРИРАЛ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ПРИСТРАСТИЯ, ЧЕ ДА МЕ ЗАСЯГАТ.
 ВИНАГИ ЩЕ СЪМ ПРОТИВ ЛЪЖИТЕ НА ЯВНИ И СКРИТИ НОСТАЛГИЦИ И БИВШИ ЛАКМАЗАНИ КУРДИСАЛИ СЕ ДЕМОКРАТИ.

... ЗА ФИНАЛ ИСКАМ ДА ПОТИТАМ ТОЗИ АВТОР КАТО ИСКАЛ ДА НАПРАВИ ПОСТИНГ НА ТЕМА „ЮМРУК - БИЦЕПС„ ЗА ЧИЙ 
@УР МЕ Е ЗАМЕСИЛ И МЕН ... АЗ СИ ИМАМ ОБЯСНЕНИЕТО АМА ВСЕ ПАК СИ Е ДРУГО ДА ПОПИТАМ ... АКО Е, ЗА ДА СИ ПРЕДИЗВИКВИКВА „ДУПЕСЪРБЕЛИ„ ... ЩЕ МУ ПРОСТЯ, МАЙТАПА ЩЕ СИ Е ЗА НЕГОВА СМЕТКА.



Гласувай:
3



1. getmans1 - То е вярно, че „дума, дума отваря„ и ...
19.07.2021 11:20
То е вярно, че „дума, дума отваря„ и няма нищо лошо нечий постинг да де подсети и ти напишеш нещо по въпроса но тоз ДРУГАР просто прекалява ... Целта му е повече от явна, да ме обиди и унижи ... правил го е много пъти ... може да се види в блога му от около нова година направи си беше „озверял„ ..

Майната му, че се занимава с ГЕТМАС1 но какво току намесва семейството ми ... АЗ НИКОГА НЕ СЪМ ПОЛЗВАЛ ЧЛЕН ОТ СЕМЕЙСТВОТО СИ КАТО ДОВОД И Е ДОСТА НЕКОРЕКТНО ДА СЕ ПРАВЯТ НЯКАКВИ ПОДОБНИ НАМЕЦИ И ВНУШЕНИЯ ... за разлика от него... ВСИЧКО ТОЛКОВА ПРОСТО
цитирай
2. vmir - Ама бот Венцо бил политически неутрален, пък ний да не знаемЕ!
19.07.2021 11:57
"НИКОГА НЕ СЪМ ДЕКЛАРИРАЛ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ПРИСТРАСТИЯ" - евала, бот Венцо! Да не би да си от партията на Шахо циганина дето трепел лагерниците единствено и само по съвест?
цитирай
3. getmans1 - "НИКОГА НЕ СЪМ ДЕКЛАРИРАЛ ...
19.07.2021 12:29
анонимен написа:
"НИКОГА НЕ СЪМ ДЕКЛАРИРАЛ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ПРИСТРАСТИЯ" - евала, бот Венцо! Да не би да си от партията на Шахо циганина дето трепел лагерниците единствено и само по съвест?


... В грешка си ВМИРе - ТОВА СА МОИ ДУМИ ...
цитирай
4. vmir - Извинявай, Гети,
19.07.2021 15:18
грешката е моя.
цитирай
5. krumbelosvet - Г-н дуПесърбел - гетманс
19.07.2021 15:49
И неговия грещен чесач вмир.
Вие сте светлото дуПебъдеще на Родината.
С езика дуПечешещ.
цитирай
6. vencivaleri1951 - Гетьо,
20.07.2021 01:19
какво семейство намесвам бе човек. Поздравът, както гербът, девизът... са били винаги
приоритет на хералдиката и са изследвани от историци и културолози. Тоест бе покана , преди да пишеш абсолютни тъпотии сравнявайки Радев с Хитлер да кажем, да попиташ-имаш кого. Каква намеса в случая има. По надолу се опитах да изложа в кратко описание как този поздрав се ползва един път съсловно, втори път от движение на пацифисти, трети път като поздрав на германските леви по време на Ваймарската република. Разказах според мен куриозна случка между Живков и Берлингуер и закачката за вдигнатия юмрук на италианеца и последващата катастрофа. С кое те обидих-обърнах се с колега Е иронизирах аватара ти, но не съм автор на тази ирония. Всеки психолог ще ти обясни защо , когато имаш голям избор, ти се явяваш " униформен"
цитирай
7. getmans1 - какво семейство намесвам бе човек. ...
20.07.2021 10:08
vencivaleri1951 написа:
какво семейство намесвам бе човек. Поздравът, както гербът, девизът... са били винаги
приоритет на хералдиката и са изследвани от историци и културолози. Тоест бе покана , преди да пишеш абсолютни тъпотии сравнявайки Радев с Хитлер да кажем, да попиташ-имаш кого. Каква намеса в случая има.


... В ТОЗИ БЛОГ ПИША АЗ, Гетманс1 и факта, че в семейството ми има челенове с повече магистратури, специализации и реализации от мен не значи нищо защото никога не съм се осланял на техните знания, разбирания или опит, декларирал съм го многократно.
ИНАЧЕ и сега съм убеден, че ти или не си запознат с значението на символа „вдигнат юмрук„ или пък ако го знаеш, значи премълчаваш нещо. ... МОЖЕ И ДА СЪМ ПРОПУСНАЛ НЕЩО НО НИКАДЕ НЕ СЪМ ЧЕЛ ЧЕ ТОВА Е „ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ПОЗДРАВ НА ЛЕТЦИ, ПИЛОТИ И АСТРОНАВТИ„ И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ТВОЕТО ЕЛЕМЕНТАРНО ОБЯСНЕНИЕ ... И ТОВА НА „ФРОГ-НЮЗ„. Факта, че правя паралел между твоето обяснение и това на ФРОГ би требвало да ти подскаже, че достатъчно съм се подготвил по темата.
ТО и ТАЙГЪРА направи забележка и даже ме разколеба но и явно ме разбра, колажа е такъв какъвто е, и това не променя ни най-малко нещата... напротив, опасноста от диктатура у нас рязко се покачва, направо в геометрична прогресия.

vencivaleri1951 написа:
По надолу се опитах да изложа в кратко описание как този поздрав се ползва един път съсловно, втори път от движение на пацифисти, трети път като поздрав на германските леви по време на Ваймарската република. Разказах според мен куриозна случка между Живков и Берлингуер и закачката за вдигнатия юмрук на италианеца и последващата катастрофа. С кое те обидих-обърнах се с колега Е иронизирах аватара ти, но не съм автор на тази ирония. Всеки психолог ще ти обясни защо , когато имаш голям избор, ти се явяваш " униформен"


... КОЛКОТО до НИК-ът ми ... детинско е да търсиш смисъл в него или пък да го тълкуваш по разбиранията си, че и твоя НИК може да се тълкува или види в нелицеприятна за теб светлина.
... Отделен е въпросът колко смисъл си виждал в НИКОВЕТЕ и АВАТАРИТЕ в блога... дори и сред приятелите ти...

... Дагойба човек, поголовното опростяване на нещата убива неусетно ...
цитирай
8. vencivaleri1951 - Гетьо психолозите наричат това верната грешка
20.07.2021 10:23
Това , че не използваш знанията на хора надраснали нашите познания е голяма грешка. В края на краищата и ти имаш дейно участие в това надрастване. Сигурен съм, че помагаш и сега. Помагам и аз. Вече не с пари, но ето с трите малки внука съм на море-големите и те са на море, но се мяркат от кумова срама за ден -два. Помагам защото българските ай ти специалисти за разлика от холандско-американските си скъсват дупето от работа-седмица не могат да излязат отпуска, покрай тези електронни сергии-нито майката, нито бащата. Гетьо, на три летища съм израснал-Сарафово, Графа и ходех чесдто до Доброславци Така , че знам. Радев има проблем именно с екипноста си и това му е навик от летенето. Не се разделя с явно дърпащи го надолу хора. Придобито е професионално , а и суеверие. Не е редно за политик да държиш здравния министър, или онзи съветник, който постоянно му създава проблеми.
Като цяло обаче е добър , честен и смел мъж. Това е моето мнение
цитирай
9. getmans1 - Това, че не използваш знанията на ...
20.07.2021 14:40
vencivaleri1951 написа:
Това , че не използваш знанията на хора надраснали нашите познания е голяма грешка. В края на краищата и ти имаш дейно участие в това надрастване. Сигурен съм, че помагаш и сега.


... ПРИ МЕН НЯМА ГРЕШКА ... за разлика от при теб и ако си направиш правилния разбор на заглавието на коментара си и първото изречени ще ме разбереш ... Техните, на децата ми интересите, разбиранията и обазованието са толкова различни от темите на „Ганковото ми кафене„ че едва ли ще ни разберат камо ли пък да ги заинтригуват ... ПЪК И В НАШЕТО СЕМЕЙСТВО Е ТАКА, ВСЕКИ ОТ ЕДИН МОМЕНТ НА СЕТНЕ ВЪРВИ ПО ИЗБРАНИЯТ СИ ПЪТ ... ОТ САМИЯТ НЕГО СИ ИЗБРАН ... ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ПРИ НАС Е ОТ ПАМТИВЕКА И ХИЧ НЕ НИ ПРЕЧИ ДА СМЕ СПЛОТЕНИ И ЗАДРУЖНИ ... ОБЩУВАМЕ СИ ПО ВСЯКАКВИ ВЪПРОСИ И ТЕМИ ПОЧТИ ЕЖЕДНЕВНО.

vencivaleri1951 написа:
Помагам и аз. Вече не с пари, но ето с трите малки внука съм на море-големите и те са на море, но се мяркат от кумова срама за ден -два. Помагам защото българските ай ти специалисти за разлика от холандско-американските си скъсват дупето от работа-седмица не могат да излязат отпуска, покрай тези електронни сергии-нито майката, нито бащата. Гетьо, на три летища съм израснал-Сарафово, Графа и ходех чесдто до Доброславци Така , че знам. Радев има проблем именно с екипноста си и това му е навик от летенето. Не се разделя с явно дърпащи го надолу хора. Придобито е професионално , а и суеверие. Не е редно за политик да държиш здравния министър, или онзи съветник, който постоянно му създава проблеми.
Като цяло обаче е добър , честен и смел мъж. Това е моето мнение


... ТОВА, ЧЕ СИ СПАЛ В КУРНИКА НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ СИ ЧУЛ ПЕТЕЛА ... БИЛ СИ ПО ЛЕТИЩА - ГОЛЯМ ПРАЗ, че ти човеко си позволи да кажеш, че съратника на Г. Димитров е гостувал в дома ви ... сигурен съм, че не лъжеш ... но да твърдиш, че по приказките които си чул си го класифицирал като ТРОЦКИСТ ... ХАЙДЕ, МОЛЯ ТИ СЕ ... Същото и с РАДЕВ, за мен си е „мюре„ за теб ВИЗИОНЕР ... щото вашите така го представят, щото Тома Томов го казал ... при вас проблема е че вярвате на „големите„ си усти ... АЗ продължавам да вярвам на дядо си „На малко прасе и нов управник не се радвай, че не се знае каква свиня ще излезе„ ... Тепърва ще гледаме какво ще излезе от пушилката дето вдигна с неговият кабинет ... нещо подобно гледахме вече в 13-та година..

... Надявам се, че си разбрал, „НАХЛУВАНЕ„ в президентството нямало ... лично секретаря „АЛО, МИТКО„ въвел прокурорите където трябва.
цитирай
10. blackpredator - хех,
20.07.2021 21:22
твърде голяма е фунията ти Венци, за съда..
цитирай
11. starforlife - ~
21.07.2021 12:02
blackpredator написа:
хех,
твърде голяма е фунията ти Венци, за съда..

Хаааааааааа ха ха ха ха
Някой пак е писал коментари пред огледалото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6076750
Постинги: 2742
Коментари: 26501
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031