Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2021 09:22 - Тюрлю-гИвеча на Румен Радев май, че байгъняся на всички ... освен на „ВСЕЯДНИТЕ“ от БСП ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 788 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 05.08.2021 09:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
.....

НО, ВЧЕРА БСП РЕЧЕ;

„БСП, вчера заплашиха с рекет, че ТЕ ще изберат служебното правителство на Радев за редовно, ако им се връчи третият мандат. 
Интересно ми е кой ще им се хване на въдицата?“


...

ПРЕДИ 3-4 ДНИ СТ. ЯНЕВ РЕЧЕ;

"Нека да не се занимаваме със спрягане", отклони Стефан Янев всички въпроси за евентуални имена на министри. "Това е работа на партиите, не искам да спекулирам и не мога да коментирам кой какво ще прави."  

... А, ВЧЕРА;


Стефан Янев призова партиите да информират гражданите как се избират министри и кабинет
image

Източник: БГНЕС

 FACEBOOK  TWITTER  LinkedIn  9 9

Осезаемо е усещането, че вече политическите процеси не протичат в обичайната си демократична логика относно общия политически проект и последната му финална права по сформиране на бъдещ работен кабинет. Това заяви преди заседанието на правителството служебният премиер Стефан Янев.

Той е категоричен, че гражданите имат право да знаят отговорите на няколко важни въпроси - кой определя постовете в новия кабинет, приоритетите, както и че гражданите трябва да разбират логиката за провеждане на политическите консултации и как те ще доведат до работещо парламентарно мнозинство.

Думите му са относно консултациите, които вървят в парламента с първата политическа сила "Има такъв народ", в чийто ръце в момента е мандатът за съставяне на правителство, и представените вчера от тях имена на министри.

"Това е важно в два аспекта - проблем за който неколкократно споменавам - връзката между политическите партии и гражданите, техните избиратели трябва да е ясна, ефективна и да съществува, от друга страна - последователността в политическото говорене е онзи необходим елемент между граждани, избиратели и партии и ако не е устойчива, партиите се наказват от избирателите", анализира Янев
................

Петър Волгин за овациите към служебното правителство на Радев: Само сутиени не са почнали да хвърлят към министрите image

От фейсбук профила на журналистът Петър Волгин

Силно съм озадачен от аплодисментите, преминаващи в нестихващи овации, както се казваше при соца, с които се съпровождат действията на служебното правителство. Имам чувството, че някои коментатор/к/и се отнасят към служебния кабинет, както навремето феновете са се отнасяли към "Бийтълс". Само сутиени не са почнали да хвърлят към министрите.

 Аууу, колко прекрасно работят - пищят анализатор/к/ите - ама защо не продължат още някой и друг месец, ама не може ли още половин година, ама защо са ни избори, вижте тези колко са готини и ангелоподобни, я да продължат да си управляват до края на света....

Подобно отношение показва дълбоко неразбиране на демократичния процес. Едно е да управляваш, когато си отговорен само пред себе си, а съвсем друго, когато си длъжен да се съобразяваш с кого ли не - с партията, която те е направила министър, с коалицията, от която си министър, с парламента, който е гласувал да бъдеш министър.

Така че всички тези ангелоподобни персонажи, които предизвикват такава възхита, съвсем няма да изглеждат така, ако трябва да се съобразяват с изброените по-горе фактори. Струва ми се, че е добре да попрестанем малко с фенското отношение. Вярно е, че политика предизвиква силни емоции, но все пак разумът в този случай е за предпочитане.  





 
Тома Биков: Въпросът е, кога Радев ще започне да атакува и себе си? image Снимка: БГНЕС

От Фейскуб профила на депутатът Тома Биков

Разбрахме, че Радев мрази ГЕРБ. В последните дни стана ясно, че е против Има такъв народ, БСП и ДПС. Ако ИБНИ и Демократична България подкрепят правителството на ИТН, вероятно ще намрази и тях. Въпросът е, кога Радев ще започне да атакува и себе си? И ако някой бърка това въртоглаво поведение с честност и почтеност, ще му кажа, че се лъже - това е глупост и дребнавост.




Гласувай:
2



1. getmans1 - Днес ще ли да го питат дали е истина, ...
05.08.2021 09:25
Днес ще ли да го питат дали е истина, че преди 4 год. е уредил децата си на работа ... без конкурс ... „ин хаус„ демек.
цитирай
2. dobrodan - Цитирам Дъглас Адамс, вечна му памет.....
05.08.2021 12:43
"Например, имало едно време една безумно агресивна раса от същества, наричани Силастичните Оръжидемони от Стритеракс. Всъщност това било името на племето им. Името на войската им било много ужасно.
Най-добрият начин да си навлечеш боя с някой Силастичен Оръжидемон бил просто да се родиш. Те мразели това и побеснявали. А когато някой Силастичен Оръжидемон побеснявал, обикновено някой си пател. Човек би помислил това за изтощителен начин на живот, но те изглежда имали ужасно много енергия.

Най-добрият начин да се справиш с някой Силастичен Оръжидемон, бил да го оставиш сам в някоя стая, защото така, рано или късно, той започвал да се бие сам със себе си.
Силастичните Оръжидемони не се съгласили и разпрашили компютъра.

По-късно те си помислили по-хубаво и унищожили и развалената бомба.

После, след като се поспрели за малко, само за да размажат Енергичните Гарфайтери от Стъг и Удушващите Силетани от Джаджазикстак, те продължили да търсят изцяло нов начин за самовзривяване, което било голямо облекчение за всички останали в Галактиката, особено за Гарфайтерите, и Силетаните, и картофите."

ВСЯКА ПРИЛИКА С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ЛИЦА И СЪБИТИЯ СЪВСЕМ НЕ Е СЛУЧАЙНА.
цитирай
3. getmans1 - . . . . . ВСЯКА ПРИЛИКА С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ...
05.08.2021 14:12
dobrodan написа:
.....
ВСЯКА ПРИЛИКА С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ЛИЦА И СЪБИТИЯ СЪВСЕМ НЕ Е СЛУЧАЙНА.


... И аз забелязах ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6075959
Постинги: 2742
Коментари: 26501
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031