Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2021 18:15 - Верно бре, че ФАКТОР си лае но истинските цървули зяпат мухите дето Радев им ръси от самальота ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 947 Коментари: 8 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Шефа на „Автовмагистрали“ прибира над 10 бона заплата на месец – това не е ли Деса дето се обясняваше в любов на Доган?

 

  image

Десислава Христова и Доган

30SEP2021  

Отново жега около Десислава Христова, известна средите на ДПС като Деса, която се обясняваше преди години на Сокола в любов. Днес тя се оказа в центъра на нов скандал, който се разгаря   в държавното предприятие „Автомагистрали“ ЕАД. Оказва се, че заплатата на шефката на борда на директорите  Десислава Христова е скочила почти тройно на 10 август т.г.

Горещата новина стана публична, след като„24 часа“ поиска по Закона за достъп до обществена информация  предприятието и Министерството на регионалното развитие и благоустройството да кажат, дали е вярно увеличението на заплатите и на какво основание е направено.
Заради горещия въпрос тази сутрин предишната информация за възнагражденията на борда със старите заплати, която бе публична в сайта, изчезна, а по обед се появи новата.
Според нея Десислава Христова вече има

11 700 лв. брутно месечно възнаграждение, или 10 157 лв. нетно

Предишното й беше 3660 лв. Тя е председател на Съвета на директорите на дружеството и го представлява съвместно с изпълнителния директор Иван Станчев. 
Станчев е със същото брутно месечно възнаграждение, но при него то не се различава много от предишното, което също беше над 10 хиляди лв.
Осъвременена е и информацията за заплатата на третия член на борда – Валентин Вълков. От същата дата – 10 август, тя е вече 3900 лв. бруто и 3137 лв. нето. При Вълков обаче промяната е съвсем минимална, тъй като предишната му заплата беше 3660 лв. Интересно е, че скоковете във възнаграждението стават точно когато строителни фирми  от бранша протестират за неплатени пари, а проектите са блокирани.

Самата Деса Христова е доста чувствителна по темата за възнаграждението й. В началото на септември пред  „24 часа“ тя е реагирала, че въпросът за заплатата й е обиден, а и информацията я има на сайта. Възхваляващата Доган Христова дори смятала, че за работата, която върши, заплата й е дори ниска.
Връзката на Десислава Христова с „Автомагистрали“ е доста динамична и скандална през годините.

През 2017 г. е кандидат-депутат от ДПС, а преди това влезе в борда на „Автомагистрали“ ЕАД, назначена от  първото служебно правителство на Румен Радев.
Но по-късно Христова беше

уволнена от дружеството на 1 февруари 2017 г. заради скандал, осветен от разследващия сайт „Бивол“(записа чуйте ТУК)

Тя подаде молба за напускане, а регионалният министър Петя Аврамова като принципал на държавното дружество, я освободи. Дни преди това „Биволъ“ пусна запис на разговор между директор в АПИ и неназована дама от „Автомагистрали“ ЕАД, в който тя обяснява как по непрозрачен начин ще се превъзложи пътен обект на мъж на име Иван.
Рекламира го, че „Иван има интерес да се доказва и ще даде всичко от себе си“.
Публикации в медиите идентифицираха дамата от АПИгейт като Десислава Христова, което индиректно бе потвърдено със светкавичното й уволнение. По-късно от АПИ беше освободен и директорът, с когото тя разговаря – Михаил Рашков, тогава шеф на пътната поддръжка.
Но второто служебното правителство на Румен Радев, ръководено от премиера Стефан Янев реабилитира героите от АПИгейт. От юни тази година те отново са в държавната администрация като 

лица на промяната

 Новото ръководство на държавното строително дружество е назначило на работа и Михаил Рашков, с когото в ало-скандала Христова „уреждат“ един Иван. 
През лятото бордът на „Автомагистрали“ участваше редовно в заседанията на комисията по ревизията на предишното управление в парламента, вадейки информация за платените авансово пари за магистрала „Хемус“.  По същото време в пътния сектор вече бе почнало недоволството от пълното спиране на работата по поддръжката на пътищата, което продължава и до днес и се изразява в протестни блокади на пътищата. Междувременно строителите на „Хемус“ също протестираха заради спирането на плащанията за дейността им.

В средите на ДПС Деса Христова е известна с лиричните си откровения към почетния председател на партията Ахмед Доган публикувани дори официално и на сайта на движението.
„Душата и сърцето на колективното тяло ДПС са силни, здрави и ухаят на свежест, на пролет, на безкрайност. За мен това е най-важното! Аз съм в хармония с душата, черпя енергия от нея, което ми дава сили да отдавам същността си за доброто на цялото“, пише на 3 март 2017 година до Сокола днешната шефка на борда на директорите на „Автомагистрали“.

Без отговор и до днес остава въпросът, как скандални фигури близки до ДПС и задкулисието се оказаха част от управленския екип на „почтените“, които трябва да изчистят "батака", останал от управлението на ГЕРБ и Борисов. 



Гласувай:
2



1. getmans1 - - Новият шеф на Морска администр...
30.09.2021 18:22
- Новият шеф на Морска администрация - човека разпилял служба и продал спасителният кораб ПЕРУН
- МА, МО и ГП ... ТРИ МОДЕРНИ СИСТЕМИ ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА МОРСКИЯТ ТРАФИК СПАЛИ ЗАЕДНО С РУЛЕВИЯ НА ТУРСКИЯТ КОРАБ ...

„БОЖЕ НАТО-вският НИ ГЕНЕРАЛ ПАЗИ„
цитирай
2. dobrodan - Добри пари в добри ръце :):):).
30.09.2021 18:53
И, очевидно, други неща в много добре оценени места.
" да отдавам същността си за доброто на цялото"......ДПС ли.....не е ясно......както и коя част от същността си....не е ясно.
Търсенето винаги определя предлагането.
Да се пукат душманите :):):)!
цитирай
3. starforlife - Браво, Радо, "Умното"Пръц си го получи спрямо "фината му ирония".
30.09.2021 19:10
Наистина перфектно му го отпраска с този постинг, който няма да коментирам... Те думите са и излишни - какво има да словоблудстваме?
Но ще репликирам Краси и задочно тук идиотията на Пръц.

dobrodan написа:
...
Търсенето винаги определя предлагането.
Ааа, "не е" така, Краси.
Та нима 45 години в България и не само не се доказаха други икономически отношение?
Е... Доведоха до фалити на всички, абсолютно всички държави в бившия социалистически блок, но това са маловажни подробности.

И по нишката на тази ми шеговита (ли?) реплика към Краси, задочният ми и напълно сериозен коментар към идиотията на Пръц тук
https://blackpredator.blog.bg/zabavlenie/2021/09/30/faktor-si-lae-a-cyrvulite-podlaivat.1781867

- 1-во: Цената на газа ни най-малко не се определя от Русия, за да си мисли някой тъпак, че опитите му за изтролване с някакво вменяване минават.
- 2-ро: Така поднесени думите на де Гол нямат абсолютно никаква тежест... Не, че те биха имали такава дори и да са казани абсолютно сигурно в светлината, в която се опитват да ги експлоатират нЕкои, но да се върна на началната си мисъл...
Та, така поднесени думите на де Гол нямат абсолютно никаква тежест, защото може да са изнесени извън контекста, в който са казани.
Имам предвид, че от самото изречение не може да се съди какво има предвид де Гол.
От което идваме на
- 3-то: Стандартно... Без разбира се да претендирам за императив, но определено руския го знам повече от всеки русофилистик тук...
(Мау, ти не се усмихвай, защото ти не си русофилистик и не влизаш в сметките ми - естествено ти го знаеш тук най-добре!)
И на базата на тези ми познания по руски, мога да кажа, че "растворился" определено се използва предимно в смисъл на "изгубил се", А НЕ "претворил се", както примерно го тълкува и се опитва да го вмени в случая Пръц.
Тоест, мисълта на де Гол може да е била, не казвам, че е... Но и да е - вече казах, че това не я превръща в нещо меродавно.
Та, може да е била, че Сталин просто няма никакво значение за Бъдещето.
И ТОВА Е ФАКТ!
Темпорално вече е доказано.
цитирай
4. starforlife - Още нещо за кажа задочно по идиотията, поредната, на Пръц тук: https://blackpredator.blog.bg/zabavlenie/2021/09/30/faktor-si-lae-a-cyrvulite-podlaivat.1781867
30.09.2021 19:27
Западът налага санкции на Русия когато за каквото прецени, че е заслужено.
Прави го безапелационно и праволинейно.
В смисъл: санкциите си следват естествения път на провокациите от страна на Русия и потърпевшата е същата тази Русия, а не Запада.
Тя страда и то сериозно - цели отрасли, основно технологичните, изпитват огромни не дори затруднения, а невъзможност да работят без технологиите и компонентите на Запада, където евентуално са ограничени от въпросните санкции.
Това русофилистиците няма как да го видят, особено из зад мътилката на рашката прапаганда и скриване на такива неща, за да не става за смях тази огромна и така богата откъм Божи дарове земя/страна, не държава.

Какво нелогично или слабохарактерно... Каква зависимост... Вижда тъпият "интелект" на трола Пръц в това която и да е държава от Запада... Включително и САЩ дори, ако реши... Да търгува с Русия и да купува от нея не само газ, а каквото и да е?
ВЪПРОСЪТ Е, ЧЕ АКО ОПИТИТЕ ЗА ТРОЛЕНЕ НА ТАКИВА ИДИОТИ БЯХА ВЕРНИ И ВИДИТЕ ЛИ РУСИЯ Е ГОЛеМАТА РАБОТА, ЩО ТЯ ТАКА КАТО СЕ ПЕРЧИ ЛИ ПЕРЧИ, НЕ ТРОПНЕ С КРАК И НЕ КАЖЕ: "Ебете си майката, няма да ви продаваме газ!"
М?
Така, както когато Западът реши, тропва с крак и им спира достъпа да каквото реши идващо от него.
Отговорът всички го знаем:
Защото както Апостолов обича да казва, цитирам го по памет: "Русия е една бензиноколонка, която нищо не произвежда (това е почти буквално така) и единствено разчита на природните си ресурси."
Тоест, БЕЗ ИЗНОС НА ПРИРОДНИ РЕСУРСИ, РУСИЯ ПРОСТО БИ ФАЛИРАЛА!

А и още нещо задочно да кажа на Пръц тук...
По "фината" му според него "ирония" за евентуалната нужда от свещи в Нидерландия и вносът на мас от... къде там беше.
Ти, идиотино, дори и не можеш да си представиш колко % от енергопотреблението на Нидерландия се обезпечава от ВЕИ.
При нас примерно, само за нашия квартал, по отношение на електричеството примерно, 15 са компаниите, които го доставят (затова е и супер евтино) и всичките доставят единствено електричество, получено от ВЕИ.
Единствено и изцяло.
А потреблението е огромно.
Та ти, идиотино, (задочно още на Пръцко говоря) жалей за сънародниците си, че 3 ЕРП-та доставят електроенергията на цяла една България... И не мисли Нидерландия, където ти дадох пример, че само за квартала ни са 15.
Това жалей, а не се опитвай да величаеш Русия.
Русия залязва, проумей.
Ако не смени курса на външната си политика и не се ориентира да се съобразява с ценностите на Света и Правилата в него.
Естествените правила, не тези на САЩ, примерно.
цитирай
5. getmans1 - СТАР, “Сталин не отиде в миналото - ...
30.09.2021 20:37
СТАР, “Сталин не отиде в миналото - той се разтвори в бъдещето” се приписва на Де Гол ... те, болшевиците ако имаха текста поне в цял абзац щяха да я цитират, направо в учебник щяха да я вкарат.

ИНАЧЕ, ДВА ДНИ В КОМЕНТАРИ ВКАРВАМ ЕДНИ НОВИНИ, да си прочел коментар по тях а са много показателни за „кадърното„ и прехвалено правителство изработено от Радев.

... ТО КОМЕНТАР ПО ТЯХ ДА МИ КОНТРИРА ЧеПърдалото - отделно това не са от ОМРАЗНИЯТ Фактор ... ТО В МОМЕНТА ПОЧТИ ВСИЧКИ МЕДИИ СА „ПОД КОНТРОЛ„

... ЕДВА ДНЕС, БНР СИ ПОЗВОЛИ ДА ЗАДАДЕ ВЪПРОСИ НА ХОРА КОИТО РАЗБИРАТ ОТ МОРСКИ ДЕЙНОСТИ - ЦЯЛА СЕДМИЦА ПРАВИТЕЛСТВОТО МЪЛЧИ И МЕДИИТЕ МЪЛЧАТ и повтарят по 20 пъти нещо нищо незначещо ... министъра уволни един и се разприказва - и даде тон ... иначе си пасуват

АЗ не един път съм казвал, че не съм ГЕРБЕР, но винаги на тия ще им противопоставям ББ - АКО ТОВА БЕШЕ ПО НЕГОВО ВРЕМЕ „ЖИПКАТА„ ОЩЕ НА ДРУГИЯТ ДЕН ЩЕШЕ ДА Е НА КЪМЪНИТЕ, ЩЯХА ДА МУ ЗАДАВАТ ВСЯКАКВИ ВЪПРОСИ И СИГУРНО ДО СЕГА ВЪПРОСА ЩЕШЕ ДА Е РЕШЕН ... А И НЕКОЛЦИНА УВОЛНЕНИ, ЧЕ ПИСАЛ СЪМ ГО В КОМ.1.

Тия дето ме критикуват са обикновено „близачи„ а аз просто съм принципен.

цитирай
6. starforlife - ~
30.09.2021 21:24
getmans1 написа:
...
Тия дето ме критикуват са обикновено „близачи„ а аз просто съм принципен.

Това им го казах при трола.
За Пръцко говоря.
Как го бях дефинирал аз?...
Русогъзоблизачество
цитирай
7. blackpredator - за кораба и Буци в случая си прав Гетьо
30.09.2021 23:18
още преди "сто" години, "Агрострой" разтоварваше шаланите на "Върбан войвода" къде си иска
аз самият съм виждал подобни разтоварвания от почти толкова големи съдове
даже един път пуснаха вътре бобкат да улеснява работата
новото яхтено пристанище под "Рига", как смяташ го напълниха с баластра?
ако е с кран - две ламарини заварени на грайфера и няма да тече

ама така е, като ни управлява льотчик
като изберем капитан Герджиков, ставаме като Холандия
цитирай
8. getmans1 - . . . примерите са много, не е само с ...
01.10.2021 08:28
... примерите са много, не е само с кораба ... ще имаш много скоро възможност пак да ме „контрираш„ ... ама поне го с аргументи, че иначе се вижда къде са кратунковците

blackpredator написа:
за кораба и Буци в случая си прав Гетьо ... още преди "сто" години, "Агрострой" разтоварваше шаланите на "Върбан войвода" къде си иска
аз самият съм виждал подобни разтоварвания от почти толкова големи съдове
даже един път пуснаха вътре бобкат да улеснява работата
новото яхтено пристанище под "Рига", как смяташ го напълниха с баластра?
ако е с кран - две ламарини заварени на грайфера и няма да тече

ама така е, като ни управлява льотчик
като изберем капитан Герджиков, ставаме като Холандия


... за насипните сега винаги влиза бобкат и двама бачкатори ... след 10-15 минути екипажа или мие с маркуча прахоляка, или закапачва.

... Лютчика сега два месеца КОПИРА ББ, ... смешна работа, се едно ЧеПърд прави контра на Гетю
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6130540
Постинги: 2772
Коментари: 26663
Гласове: 9687
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930