Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2021 07:07 - Господи, каква героика, каква епика ... или, или ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 840 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 17.12.2021 14:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                           .....

                                             ИЛИ, КАК ДА СИ ИЗДИГНЕМ ПАМЕТНИК НЕРУКУТВОРНЪЙ

                                                         И ПАДОКСАЛНО НО, С РУКИ СВОИ, И ... НЕМИТИ

 

20:18 - Имаш ли кауза и характер да я защитиш, ще се получи

Автор:
 vencivaleri1951 Категория: Политика   image

Прочетен:
 49 Коментари: 6 Гласове:  3
 
Трябва да вярваме на децата си, колкото и до ги мислим незрели, че имат още "жълто около устата"
Преди година и половина млади хора  се изправиха срещу мафията да защитят плажа си/Велека/  Мафията имаше багери, фадроми, "горили", съветници,  депутати и на върха "примат"  , който си беше въобразил, че  има пожизненото право да "покрива" стадото си, когато и както си поиска. Но не би, тези млади хора му показаха "кукиш" Нямаха чекмеджетата му, прокурорите, джандарите, горилите ...Излязоха му насреща съмо със сърфовете  , аквалангите  и най вече  с интелект и характер. Бяха заплашвани, бяха уведомявани работодателите за "хулиганските" им постъпки  и за съжаление някои работодатели поддадоха. За още по голямо съжаление, предадоха хората си български работодатели и нито един чужд-европейски, американски, руски работодатели застанаха зад хората си . Дела, заплахи отново....и накрая младите хора запазиха" Велека " от мафията. Административният съд окончателно осъди в тяхна полза. Горд съм с дъщеря си и ме е срам от мене си донякъде. Казвал съм и , че е безполезно, да си гледа професията-плажове колкото щеш , и при комшиите и по далеч. Не, хванаха се в битка и я спечелиха-първо го изритаха от Дондуков 1, вчера и от "Велека" Сега както гледам масово се отказват от депутатски места. Тези които ще останете и тези които ще ги заместите , не ги предавайте. Щото ще хванат пак "дъските" "под мишка" и на " Царя"


Parvoleta Todorova Плаж Велека / Veleka Beach image се чувства благодарен/благодарна. Вчера в 19:22 ч.  ·  ИЗВИНЕТЕ, ЧЕ НЕ ГО ДАВАМЕ ЛЕСНО image Скъпи приятели, благодарение на Вашата безусловна и искрена подкрепа, незаконното Решение, взето в 12 без 5, поема своя път в канала на историята. imageВърховният административен съд спря окончателно незаконната процедура за концесия на плаж Велека, докато не бъде спазен Закона image Успяхме заедно да направим още една стъпка напред към спирането на беззаконието и презастрояването. Бъдете здрави, щастливи, усмихнати и съпричастни и през Новата 2022 година! Весела Коледа! Семейство плаж

image   Нагоре

                                     ... ЛЕГЕНДАТА НАДА ДА СЕ ПОДЪРЖА ВИНАГИ ЖИВА,

4. vencivaleri1951 - От Балчик на север и от Мичурин на юг е най красиво Черноморието
21:37

......... Лично мен ме беше много страх за тях, когато се "сбориха" с Мутрата и хората му-абе крушката не пада по далеко от дървото-не мен имам предвид-дядо, прадядо...

  цитирай


                                         ... И, ВРЕМЕ Е ЛЕГЕНДАТА ДА СЕ ЗАТВЪРДИ КАТО МИТ,

                                                               ЧЕ ТО В МИТОВЕТЕ, МУ Е ЦАКАТА.

5. vencivaleri1951 - Виж Гет

22:07
...........

Аз за Велека, нямам заслуга. Нещо повече, бях загрижен и разубеждавах дъщеря ми -страх ме беше , особено след като видях вашего брата какво правеха зад колоните със студента и девойчето

  цитирай  

                               ... И КАКТО СИ МУ Е РЕДЪТ, ВРЕМЕ Е И ЗА ДЕЖУРНОТО „ФЕРЕДЖЕ„

7. blackpredator - Венци,

22:57


никъф морал у вашето семейство
да се опъвате на Буцито и Ко... цитирай  

                             ... И ПОВЯРВАЙТЕ МИ НЕ ИМАЛО НИТО ГОРИЛИ С БАГЕРИ И ФАДРОМИ,
             НИТО  ДЖАНДАРИ И С ПАЛКИ И ДРУГИ ПОДОБНИ СТРАХОТИИ НИЩО ПОДОБНО НЕ Е                    .        ИМАЛО, ПРОСТО ТОВА КОЕТО ВСИЧКИ ДО СЕГА СА ПРАВИЛИ, РАЗДАВАЛИ СА.

                         ПО СЪЩИЯТ НАЧИН КАКТО 2009 ГОД. СТАНИШЕВ ЗАМЕНИ РАЗНИ ПУСТИНЯЦИ 
                            С ТЕРЕНИ ОКОЛО МОРЕТО КАТО ЗЕМЕДЕЛСКИ ЗЕМИ ... ПРОСТО ДАЛАВЕРИ.

                                      А, В СЛУЧАЯ СТАВА ВЪПРОС ЗА ЕДНА ПЕТИЦИЯ ОТ ТАЗИ ГОДИНА 
                                                               ЗА КОЯТО И АЗ ГИ ПОЗДРАВЯВАМ, ЕТО Я;

Екипът на плаж "Велека" и природозащитници организираха петиция за спиране на незаконната процедура за концесия на ивицата, която попада в три защитени територии, предаде кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

image  

В последния работен ден преди да подаде оставка, правителството прекрати договора на досегашния наемател и отдаде плажа на концесия за 15 години. Процедурата засега е спряна след наложения мораториум върху концесии и сделки до избора на нов кабинет или служебно правителство.

Природозащитници казват, че правителството буквално в „12 без 5” решава да прекрати договора на досегашния наемател и да даде плаж „Велека” на концесия за 15 години.

„Концесията всъщност означава още един Слънчев бряг, още едни преместваеми заведения, които няма да бъдат преместени, не искаме това! Концесиите, както виждаме до сега, са за много години и после не се контролират, а довеждат до едно унищожаване на дюните, както стана с плаж „Смокиня””, каза за БГНЕС Вера Стаевска от „Зелени закони“.

image  

„Две години преди да изтече срокът на договора за наем решават да тръгнат с тази процедура. В крайна сметка тук е защитена местност и всеки, който дойде, трябва да се съобразява с това. Честно, не вярвам тук да се изградят големи нощни заведения, както е на другите плажове, но трябва човек, който е тук, трябва много внимателно да се грижи за мястото”, сподели от своя страна Филип Баров, наемател на плаж „Велека“.

image  

В петицията наемателите на плажа казват още: „Морски плаж „Устие на река Велека“ попада в територията на Природен парк Странджа, в границите на Натура 2000, и също така е част от едноименната защитена местност. Към настоящия момент се стопанисва под наем и е примерът за това, че в днешна България е възможно да има плаж, който е управляван по съхраняващ и щадящ природата ни начин, със съзнанието, че гостите тук сме ние. Инвестирахме в поставянето на специални пътеки, които по естествен начин да отклоняват посетителите встрани от дюните. Поставихме информационни табели относно важността за опазването им. Ограничихме моторните превозни средства на плажа. Финансирахме уютни и добре поддържани санитарни възли, за които се грижим ежедневно да бъдат почиствани и източвани. Работим по програми, целящи повишаване на информираността на посетителите на плажа относно личната отговорност на всеки един от нас към опазване на околната среда. Домакини сме на доброволци от чужбина, които участват основно в акции за почистване на региона. Екипът ни, съвместно с доброволците, многократно организира и участва в почиствания на труднодостъпни места от пластмасови и други отпадъци”.

image  

Наемателят на плаж „Велека” обжалва процедурата за отдаване на концесия и настоява тя да бъде спряна. /БГНЕС


                                   ... ВСЯКО МЕНТЕ, МЕНТЕТО СИ ЗАСЛУЖАВА ... поЗДРАФ






Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Някои хора живеят толкова героично,
17.12.2021 11:08
че дори когато изпускат въздух през аналния си отвор го имат за титанична борба, заслужаваща епохално признание.
цитирай
2. getmans1 - . . . То бива ЛЪЖА ама чак пък „НА ПР...
17.12.2021 13:57
... То бива ЛЪЖА ама чак пък „НА ПРОЩАВАНЕ„ ... До тази пролет и лято няма такъв казус като ПЛАЖ ВЕЛЕКА...


vmir написа:
че дори когато изпускат въздух през аналния си отвор го имат за титанична борба, заслужаваща епохално признание.

цитирай
3. vencivaleri1951 - Както винаги отново ме разкри
17.12.2021 23:44
Все пак да отбележа с твое позволение, че "Велека" е епизод и това много добре е подчертано от дъщеря ми в цитата от фейса. Тези млади хора бяха и в Несебър, и в Росенец и в Рила и по "царя" Доколкото виждам във фейса пак са в Несебър били наскоро, защото нещата не са довършени Влезни в профила И и ще видиш, че посред зима е била там. А Велека си е "тяхният" плаж. Собственикът е съдружник в сериозна адвокатска кантора заедно с родителите си. Плажът бе взет , не да спечели, а да си запазят това кътче и мисля, че е единственият софиянец с концесия на морето.
На практика плажът се поддържа от група приятели и както казах не печалбата е водеща, а и не знам доколко я има. До колкото знам , групата е и додавала за наема
А в Рила и Несебър имаше и багери и сблъсък. В Росенец, малко холивуд, но и също напрежение. И наистина съм се притеснявал винаги за нея. От малка е любител на силните усещания Плува с часове в морето, катери и сама без подсигуровка, кара ски и сноуборд предимно извън пистите. Не знам доколко гражданската и позиция е осъзната, или вдига просто кръвно и пулс-последните са и като на снайперист
цитирай
4. getmans1 - . . . НЕ Е НИКАКЪВ ЕПИЗОД. . . И ТОВА НЕ Е ...
18.12.2021 13:48
... НЕ Е НИКАКЪВ ЕПИЗОД ... И ТОВА НЕ Е ЦИТАТ ОТ ДЪЩЕРЯ ТИ ... ТЯ, ПРОСТО Е СПОДЕЛИЛА НАПИСАНОТО ОТ АДМИНИСТРАТОРА НА ФБ-групата

„Господи, каква героика, каква епика ... „ - А, ПАМЕТНИК НА НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ, КОГА...


vencivaleri1951 написа:
Все пак да отбележа с твое позволение, че "Велека" е епизод и това много добре е подчертано от дъщеря ми в цитата от фейса. Тези млади хора бяха и в Несебър, и в Росенец и в Рила и по "царя" Доколкото виждам във фейса пак са в Несебър били наскоро, защото нещата не са довършени Влезни в профила И и ще видиш, че посред зима е била там. А Велека си е "тяхният" плаж. Собственикът е съдружник в сериозна адвокатска кантора заедно с родителите си. Плажът бе взет , не да спечели, а да си запазят това кътче и мисля, че е единственият софиянец с концесия на морето.
На практика плажът се поддържа от група приятели и както казах не печалбата е водеща, а и не знам доколко я има. До колкото знам , групата е и додавала за наема
А в Рила и Несебър имаше и багери и сблъсък. В Росенец, малко холивуд, но и също напрежение. И наистина съм се притеснявал винаги за нея. От малка е любител на силните усещания Плува с часове в морето, катери и сама без подсигуровка, кара ски и сноуборд предимно извън пистите. Не знам доколко гражданската и позиция е осъзната, или вдига просто кръвно и пулс-последните са и като на снайперист

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6138733
Постинги: 2776
Коментари: 26678
Гласове: 9695
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930