Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2021 07:07 - В РАЯ - за българите само с подпис от Путин и печат от Кремъл ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 2065 Коментари: 24 Гласове:
6

Последна промяна: 26.12.2021 08:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                              ..... НАРОЧЕНИТЕ ЗА РУСОФОБИ НЯМАТ НИКАКЪВ ШАНС

                        Руски филм заличи България от картата на славянската писменост

     Родината на славянската азбука е Македония, твърди прожектираната в Скопие лента

25 Дек. 2021 4 155   image  стопкадър  

България е заличена от картата на славянската култура и писменост в нов руски документален филм. "Една вяра, един език" е заснет със съдействието на Руското посолство в Северна Македония и преди два дни е била премиерата му в Скопие. Сценарист и режисьор е Елена Мироненко, а нейното произведение е отличено като „Най-добър телевизионен филм в регионално телевизионно студио“ на XXVI филмов и телевизионен фестивал "Радонеж" в Москва.

Във филма, който е с времетраене 1:24 ч., се твърди в прав текст, че родината на славянската азбука е Македония. Че братята Кирил и Методий нямат нищо общо с България, която дори не е представена като книжовен и православен център на Балканите през IX и X век, съобщава ploshtadslaveikov.com.
 

Посланието, изразено директно е, че славянските народи трябва да се обединят под крилото на Русия. 

 

Исторически е известно, че Македония е историко-географска област на Балканския полуостров, на площ от около 70 000 кв. км. Братята Кирил и Методий са родени в Солун през IX век, когато градът е в границите на Македония. Те създават глаголицата, а техните ученици Климент и Наум са поканени в Плиска от княз Борис I. Той подкрепя тяхната книжовна дейност и това е началото на трансформирането на глаголицата в кирилица, която се ползва за писменост от славянския свят.

Във филма "Една вяра, един език" обаче е показана карта на Югоизточна Европа от IX век, на която България дори не е отбелязана. 

Освен думите „Македония е родината на славянската азбука“, е прокарано и твърдението, че на църковнославянски език, който тръгнал от Македония, са били написани всички древни духовни текстове на Русия, Украйна, Сърбия, Черна гора, България и Македония.

Кирил и Методий са описани като обединители на славяните, чието дело било да ги приобщят в един народ. А тези славяни, които не вярват, че са част от един народ с един език, нямало да бъдат допуснати до царството небесно.

Във филма е намесен и анексираният от Украйна полуостров Крим, като се твърди, че най-важната част от пътя на Кирил и метозий бил престоят им в Херсон. „Християните-просветители стъпиха на земята на бъдеща Русия“, казва гласът зад кадър.

Според филма, руска писменост имало още преди глаголицата и в Херсон двамата братя се запознали с тази руска писменост, защото това им било нужно за създаване на новата азбука.

 Така Кирил и Методий били поставили лично основите на „Третия Рим“ – Москва.

В „Една вяра, един език“ има разказ и за Климент и Наум, които основават първия голям славянски университет в Охрид. Но не е споменат княз Борис I, нито активната му дейност в подпомагане на делото им. Казва се, че „От Охрид тръгва православната вяра, обединила славянските народи – руснаци, украинци, беларуси, българи, сърби и македонци“.

Град Плиска е споменат един-единствен път, за да се каже, че Климент и Наум „минават“ оттам. Но същевременно вървят кадри с текста на „Азбучната молитва“ на Константин Преславски, която е на старобългарски.
 

Лансира се и спорното твърдение, че покръстването и християнизацията на русите е най-важното събитие в историята на славянството. А то всъщност става 120 години след покръстването в България.

Във филма руски свещеник казва, че киевският княз Владимир отхвърлил папските посланици, които искали да проповядват католицизма - в България това било „проблем“. „Ако и днес мислехме като княз Владимир, навярно бихме избегнали много грешки“, добавя свещеникът.

"Благата вест, дошла в Русия чрез Македония, после през XIII и XIV век се връща там с руски богослужебни книги и така се затваря кръгът на защита на славянските земи, осигурена от Русия. Кирил и Методий са изградили единството ни, а сега някой е обявил война на православните славянски народи“, казва дикторът.

Има и кадри с македонски свещеник, който иска Русия да приеме всички православни църкви и така да осигури защита на целия православен свят. 

Същевременно България е спомената като съюзник на Германия в двете световни войни – „част от заговора за разделяне на славянството“.

Филмът предизвика вълна от възмущение на българи в социалните мрежи през последните два дни. Засега няма никаква реакция от официалните държавни органи.

                                             ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ НА ТОЗИ ЛИНК;

                    https://www.ploshtadslaveikov.com/balgariya-iztrita-ot-kartata-na-pismenostta/
                                                                                  ...




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobrodan - Лъжи, лъжи, лъжи, само лъжи и пак лъжи.
26.12.2021 11:06
Нищо друго не очаквай от Русия, само война и лъжи.
Майната му и на православието, и на католицизма, и на исляма, и на всичките им духовни гъзове.....
Голямата загадка напоследък е Русия ли ни пази от Турция, Турция ли ни пази от Русия и колко още ще продължи тоя барутен погреб да тлее....
цитирай
2. vencivaleri1951 - Честито Рождество!
26.12.2021 13:19
Не искам на тези празници да се заяждаме, а да дебатираме-кой как вижда нещата
Географски нещата са коректни, но само географски. До колкото за Славянската писменост се е споряло често, то моят отговор е бил винаги-прави сте, ние пишем на Кирилица, вие на македоница!?-и там спорът приключва. Нещата почват от Екатерина още, която първа вижда Русия , като наследница на Византия-то и за това погледът е към Константинопол, и затова толкова яростно Западът брани царския град от раснаците. Наследницата на Византия наследява и културата и, и творците и-сиреч Кирил и Методий. Тоест цар, генерален секретар, президент винаги са имали имперски амбиции, а език и писност са не по малко важни от скиптъра и печата-дори по важни. Какво мисли народът обаче- Не ние сме нарекли братушки руснаците , а те нас. И единствената причина за това обръщение е , че сме им дали Бог. Каквото и да правят, каквито и писания да пише част от академичните им среди/по голямата част е на наша страна определено/ от "братушки" и от това че в църквата им се говори на старобългарски/черковнославянски/ не могат да избягат. Не могат да избягат от това , че първият всерусийски патриарх е наше момче -Киприян-канонизиран от РПЦ.
Не могат да заобиколят Тургенев и неговите размисли за езика и писмеността.
Усещането на народа, интелектуалците-това е най близо било винаги до истината.
Говоренето и действията на титуляра винаги е било близко да интересите , които са различни в различните периоди.
Подсечките които ни направиха в последно време от Кремъл отговаря на интересите им в известна степен, но в по голяма степен са и отговор на наши поведение и действия през годините.
-Косово За мен нещата са разделени на две- Сърбите мигрираха от Косово в централната част на Сърбия по собствено желание и населението е преимуществено албанско. Не искат да живеят със съърбите в една държава , искат суверенитет и трябва според мен да го имат. Не така стоят обаче нещата с Метохия Това е свято място за сърбите-все едно Рилския манастир у нас. Метохия бе дадена на косоварите за да унижат сърбите, за да страдат. Друга причина няма Храмовете са празни-след време и няма да има служба в тях. Разграбени са, икони и друг инвентар е изнесен отдавна и продаден на колекционери
Ние обаче заставаме твърдо , че Метохия е неделима част от Косово. Говорим за Владимир който покръстваме и казваме че сме покръстили и направили писмени руснаците-Киевска Рус отначало, но заставаме твърдо зад Украйна , зад измислената и по македонски образец история. Киевска Рус е Украина, Владимир украински княз и т н Каква е разликата между македонските претенции за историчност и украинските? Никакви -и Украй на и Македония са общо взето създадени по един и същи начин и по едно и също време-съюзни републики в резултат на ПСВ, суверенни през 90те Македонците говорят на български диалект, украинците на руски
За войните пишат, защото са страдали от нас и през ПСВ и през ВСВ Тогава всъщност губим македонците
ментално и те започват да сърбеят. Днес пред тях стои в обозримо бъдеще демографски проблем-риск да станат малцинство. Спасението им е или към Сърбия , или с България Охрид , или по точно историческата част на Охрид около езерото е вече албанска в голямата си част. Изкупиха къщите Скоро могат да заговорат, че светите азбуката е тръгнала от албанска земя.
В Заключение -водещата ни роля в разпространението на Славянската писменост е исторически безспорна и за това има неоспорими доказателства. Македония е суверенна държава днес но историята ни е обща , доколкото Македония е била част от България. Има достатъчно документи за какво обединение са мечтали и гинали войводите , които днес макетата ни крадат
Проблемите между нас са обаче общо създадени. В миналото Коминтерна и войните, в днешно време неадекватна политика след 10 ноември. Първи и безусловно признахме Македония Защо безусловно
След това, защо не се присъединихме към Гърциа и не поставихме тогава и нашете условия. Писах го в блога, и не само аз Щахме да бъдем в силна позиция тогава, а дне сме в слаба-нямаме полезен ход Финансово сме зле за да се опълчим на Европа, а Европа се нуждае от Македония, защото в противен случай тя отива към Сърбия съответно Русия. Финансирането на този филм е в тази посока
цитирай
3. getmans1 - ПРЕДИ 89-та СССР БЕШЕ АНТИИМПЕР...
26.12.2021 14:10
ПРЕДИ 89-та СССР БЕШЕ АНТИИМПЕРИЛИСТ НОМЕР 1 ... В МОМЕНТА РУСИЯ Е НАЙ-АГРЕСНИВНАТА ИМПЕРИЯ ... А, ЗАЩИТНИЦИТЕ ОТ КЪМ БЪЛГАРСКА СТРАНА ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ...

Загрижени за великите имперски мераци на Екатерина, забравили за величието на основателите на собствената си държава, забравили за Златният ни век и борбите на цяла плеяда борци за българщината като Раковски, Левски и безброй други сега нагло търсят извинения за „подсечките дето ни трошат кокалчетата„ ... СРАМ
цитирай
4. blackpredator - https://www.youtube.com/watch?v=M_lX96dizZk&t=58s
26.12.2021 14:25
е, не е съвсем така
просто и в руското стадо има кратунковци..
цитирай
5. getmans1 - . . . Дааа, ПУТИН-кратунковциТЕ и ...
26.12.2021 14:41
... Дааа, ПУТИН-кратунковциТЕ и всьо самодейци от МИД ... СЕ ЕДНО НЯКОЙ ДРУГ ДАДЕ ТОН ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ... дагойба, всичко що изкенза тоя сте готови излапате ... още горещо

blackpredator написа:
е, не е съвсем така
просто и в руското стадо има кратунковци..


... НЯМАМ НИКАКВИ ОСНОВАНИЯ ДА СЪМ ПО-ТОЛЕРАНТЕН КЪМ ТАКИВА КАТО ТЕБ ...
цитирай
6. blackpredator - де да беше толкоз толерантен
26.12.2021 14:50
и към балканската история
прочети пак горе Венци за Косово и Метохия
се цървулиш, пък после се сърдиш..
цитирай
7. get - До 6. blackpredator - Интелектуалния недоимък ... Какво ме касае КОСОВО и МЕТОХИЯ ?!
26.12.2021 16:03
blackpredator написа:
и към балканската история
прочети пак горе Венци за Косово и Метохия
се цървулиш, пък после се сърдиш..


За БЪЛГАРИЯ говорим бре!!!

Какво е написал Венцито ... За Киприян Българин ли, той И митполит КИЕВСКИЙ и от там на ВСЕЯ(цяла) Рус.
Ам, не само на ВСЕЯ РУС ... а и на всея Литва-Защо, няма да коментирам да не разводнавям темата?!!

Та за него за КИПРИАНА, в житието му на Портала на Руската патриаршия до преди няколко месеца СЕ ЧЕТЕШЕ:
"святой Киприян СЕРБ ИЗ ТЫРНОВА" ... пак да ВИ ПОВТОРЯ НА ВАС РУСКО-СЪВЕТСКИТЕ ПОДЛОГИ ... В сайта на Руската православна църква до преди половин година пишеше... свети Киприян, той Патриарх Киевски и на Цяла рус, Е СЪРБИН от ТЪРНОВО!

И понеже е ТИПИЧНА ЛЕНИВОСТТА за РУСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА КАТО ИНСТИТУЦИЯ ... В православния им календар ПРОДЪЛЖАВА ВСЕ ОЩЕ ДА СЕ ТИРАЖИРА(чете) тази ЛЪЖА - Ето чети на адрес:
https://azbyka .ru/days/sv-kiprian-moskovskij

Цитат:
"Святитель Киприан Московский, Киевский и всея Руси, митрополит - Житие:
По происхождению серб (или болгарин), подвизался на Афоне. В 1375 (1376) г. был поставлен в митрополиты всея Руси патриархом Константинопольским Филофеем еще при жизни св. митрополита Алексия († 1378 г.; память 12/25 февраля). Поэтому святитель Киприан управлял сначала только юго-западной частью Русской Церкви. В 1390 г. он окончательно занял Московскую кафедру." - край на цитата + Коментарни ПИТАНИЯ?

Ти българо-галфона, така ви наричам всички СЛЕПИ РУСКИ ПОДЛОГИ ... Знаеш ли ЗАЩО ДО 1390 година НЕ Е ЗАЕМАЛ МОСКОВСКИЯТ МИТРОПОЛИТСКИ ПРЕСТОЛ ?!

Ей това НАУЧИ БЪЛГАРИНО ... наместо да ме караш МЕН БЪЛГАРИНА "да опявам на чужд гроб" за Косово и Метохия !!

Хак им е на Сърбите - територията на които, РУСИЯТА УГОЛЕМЯВАШЕ ВСЕ за СМЕТКА НА НАС БЪЛГАРИТЕ !!

Та създаде от чисти българи - такива като Венцито с объркано национално съмосъзнание ... да не знае що е ... българин или сърбин ?!!




цитирай
8. blackpredator - абе УшеФ, мюлюцюонерю прост
26.12.2021 16:51
нима смяташ, че в руската Википедия, тамошният кратун ще търпи
тоя текст, ако не беше верен:
"Святитель Киприан родился около 1330 года в городе Тырново, столице Второго Болгарского царства. Предполагают его принадлежность боярскому болгарскому роду Цамблаков, однако единственное основание для такого утверждения содержится в «Слове надгробном митрополиту Киприану», написанном Григорием Цамблаком: «Брат бяше нашему отцю»[2]. Эту фразу считают достаточным основанием, чтобы считать Киприана принадлежащим этому знатному роду"

толкова ти е ПИП-ето, да ни пробутваш руск ПИК-ове..

цитирай
9. get - До 8. blackpredator - Първо! За безобразния си тон и език ... Внимавай ДАН"СЕ СРЕЩНЕМ!!
26.12.2021 17:03
blackpredator написа:
нима смяташ, че в руската Википедия, тамошният кратун ще търпи
тоя текст, ако не беше верен:
"Святитель Киприан родился около 1330 года в городе Тырново, столице Второго Болгарского царства. Предполагают его принадлежность боярскому болгарскому роду Цамблаков, однако единственное основание для такого утверждения содержится в «Слове надгробном митрополиту Киприану», написанном Григорием Цамблаком: «Брат бяше нашему отцю»[2]. Эту фразу считают достаточным основанием, чтобы считать Киприана принадлежащим этому знатному роду"

толкова ти е ПИП-ето, да ни пробутваш руск ПИК-ове..



Второ!
Ако СМЯТАШ РУСКАТА УИКИПЕДИЯ(в която могат да пишат и галфон-иссторици кат теб) за ААКА'ДЕМИЧНО ИЗДАНИЕ/източник ... Си интелектуален Эпименей :))) !! ... което се римува с пигмей ... Хахаха-ха-ха !!
цитирай
10. blackpredator - малиййй
26.12.2021 17:21
и тоя кратун с бицепси

българинът Киприян - Митрополит Киевский и всея Руси!
толкоз!

дьонметата мое да помпат фес..
цитирай
11. getmans1 - и към балканската историяпро...
26.12.2021 17:38
blackpredator написа:
и към балканската история
прочети пак горе Венци за Косово и Метохия
се цървулиш, пък после се сърдиш..


... НАМЕРИЛ СЕ КОЙ ДА МЕ СЪДИ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ ... Гледам, че ГЕТ е положил усилия да те завърне в браздата ама видно неуспешно...

ВСЯКО ЕДНО НЕГАРИВНО ОТНОШЕНИЕ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАШ, БЕЗУСЛОВНО!
цитирай
12. get - До 10. blackpredator - малиййй, ще викаш когат се срещнем било лично, било на православната нива :)))
26.12.2021 17:44
blackpredator написа:
и тоя кратун с бицепси

българинът Киприян - Митрополит Киевский и всея Руси!
толкоз!

дьонметата мое да помпат фес..


Дьонме, сте вие НЕУВАЖАЕМИЙ, не покриващ минимума ПО БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ и такава на/за МЯСТОТО И ЗНАЧЕНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ПРИ ПРИЕМАНЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО в татарския улус, какъвто се е явявала Москва по времето на свети Киприян БЪЛГАРИН !!
цитирай
13. get - До 11. getmans1 - Аратлик Радо, тоз е глупав колкото ДВЕ-ВЕНЦИТА, че и оттатък?
26.12.2021 17:55
getmans1 написа:
blackpredator написа:
и към балканската история
прочети пак горе Венци за Косово и Метохия
се цървулиш, пък после се сърдиш..


... НАМЕРИЛ СЕ КОЙ ДА МЕ СЪДИ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ ... Гледам, че ГЕТ е положил усилия да те завърне в браздата ама видно неуспешно...

ВСЯКО ЕДНО НЕГАРИВНО ОТНОШЕНИЕ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАШ, БЕЗУСЛОВНО!


И сега го чакам още ма-алко да се окичи с "палмата-на-познанието" ... Та ще го целна С ФАКТИ у ЧЕРВЕНАТА, съвето-филска и криво-руско-славна ... ЖОПА :)))

Та в заключение ще ползвам възклицанието на Йовков илюстрирайки?
Боже, боже колко ментална мъка ... и интелектуална немощ, може да роди тоз изпълнен с русофилски лъжи и българофобски страсти, свят :((( !
цитирай
14. getmans1 - ДО - 7. get - До 6. blackpredator - Интелектуалния недоимък ... Какво ме касае КОСОВО и МЕТОХИЯ ?!
26.12.2021 18:13
ГЕТ, аз си мисля, че това разминаване между сайта на МП и Википедия не е случайна макар, че последната има задължение да проверява всяка нова промяна ... Тая вече прословута руска набожност доста ми прилича на ПРЕДИШНИЯТ ИМ АНТИИМПЕРИАЛИЗЪМ ДЕТО СЕГА СИ Е НОРМАЛЕН И ИСКОНЕН ИМПЕРИАЛИЗЪМ ... шашава работа, САМО НАРОД ДЕТО Е ЛИШЕН ОТ СОБСТВЕНА МИСЪЛ МОЖЕ ДА ГО ДОПУСНЕ ТАЯ АНОМАЛИЯ....

Довчерашните БЕЗБОЖНИЦИ, днешни православни защитници ... ЕГА СИ ДАГОЕБА
цитирай
15. get - До 14. getmans1 - Знаеш ли КОГА ЗА ПРЪВ ПЪТ - МОСКОВЦИТЕ, започват да ЕКСПЛОАТИРАТ "СЛАВЯНСТВОТО" ?
26.12.2021 18:42
getmans1 написа:
ГЕТ, аз си мисля, че това разминаване между сайта на МП и Википедия не е случайна макар, че последната има задължение да проверява всяка нова промяна ... Тая вече прословута руска набожност доста ми прилича на ПРЕДИШНИЯТ ИМ АНТИИМПЕРИАЛИЗЪМ ДЕТО СЕГА СИ Е НОРМАЛЕН И ИСКОНЕН ИМПЕРИАЛИЗЪМ ... шашава работа, САМО НАРОД ДЕТО Е ЛИШЕН ОТ СОБСТВЕНА МИСЪЛ МОЖЕ ДА ГО ДОПУСНЕ ТАЯ АНОМАЛИЯ....

Довчерашните БЕЗБОЖНИЦИ, днешни православни защитници ... ЕГА СИ ДАГОЕБА


Това става след първия през 1848 г. в Австро-унгария, Всеславянски конгрес.
Русия гонейки имперските си интереси - съответно НА ЮГ ... и да НЕ-изостане от съперничката си Австрийска империя - през 1867 г. в Москва свиква ВТОРИЯ всеславянски конгрес.
С идеята НЕ ПОД АВСТРИЙСКИЯ, а под скиптъра на Руският император да протича процеса по единение на "славянските" народи.
- Именно на този втория, московски, е прочетено стихотворението - което диктора чете в прикрепеното от теб пропагандно-македоно-руско филмче.
- Автор е историка М. Погодин един от бащите-основатели на рассийското славяно-любие и звучащо:

"На землях славян заря горит,
Се жених грядет во полунощи.
"Едем, братья, на Святую Русь,
Повидаем богатырь-братьев
..."
Поздно вечером не спит Москва,
Братья кровные беседуют
...
Тысячу лет мы не видались." ... ет цетера.

След болшевишката революция ПАН-СЛАВИЗМА, като царски и буржуазен става тема табу. Всички катедри по славянска-филология и византивистика са разгонени а голяма част от научният кадър е изпратен в концлагери или убит.
Така е до 1938 год.(когато) когато Сталин отново възкресява "славистиката" като наука.
И вече идва най-интересното, взема на/за идеологическото си въоръжение, възкресяването на СЛАВЯНСКАТА ИДЕЯ - в навечерието и началото на "Оточествената" война. Когато под неговата егида се създава "славянско(то) движение".
Началото на което се бележи с радио-обръщение(митинг) ... а познай КОГА ?!
Вследствие на което се сформира пак по Сталинова поръка Вслеславянски комитет в който влизат изтъкнати дейци предимно от литературния фронт, като ЦИТИРАМ: Алексей Толстой, Александр Корнейчук, Янка Купала, Ванда Василевская. От Польши – генерал Янушайтис, артистка Ганка Ордонувна. От Чехословакии – Гелиодор Пика, Зденек Неедлы, Марек Чулен И Т.Н.

Пиша ти настоящото така пространно,
тъй като имаш здраво и коректно отношение по въпроса ... за разлика от Черно-пръдлето, който действително се осра с тоталното си непознаване на темата по която спори?

п.п.
А по отношение АНТИИМПЕРИАЛИЗМА до 1989 год. бъркаш!
И ще се убедиш, че е така ако прочетеш редакционната статия на Китайския партиен орган Женмин жибао ... писана от Мао.
В която той ДИРЕКТНО ОБВИНЯВА СССР в социал-ИМПЕРИАЛИЗЪМ !!! Защо и дали е прав ? Това вече е друга тема ... излизаща извън ареала на разглеждания в момента въпрос ДОКОЛКО Е ЧИСТОСЪРДЕЧЕН руския ПАН-СЛАВИЗЪМ ... и дали Съветска Русия - не е бащата-съзател на уродчето, @баващо мамата на Майка си България ... с име МАКЕДОНИЗЪМ ?!
цитирай
16. vencivaleri1951 - Българите за това се топим, защото се тОпиме
26.12.2021 19:10
Защо спокойно да не можем един път да говорим по каквато и да е тема без да опитаме да се скандализираме?
Впрочем какво знаем достоверно за Киприян? Че е служил в Атон, Търново и след това постепенно става патриарх на цяла Русия. Канонизиран. Допуска се че е рода на Григорий Цамблак, но само се допуска. Вероятно е служил и в сръбско, защото е медиатор и основн мотор за изглаждане противоречията между српската и нашата църква.Сърбите го почитат .

Колкото до намека на варненския Гетьо- Слушай бакшиш " арийски"-ще ти кажа , че само майката е сигурна. Когато е било нужно мъжката челяд във фамилията е зваела и е защитавала категорично българщината-показах тук отличия от няколко войни вкл и Сръбскобългарската. По млад от теб съм станал офицер, при това не милиционер а строеви .Както преписваш усърдно, ти най-вероятно имаш значка отличник по бойната и политическата подготовка и за прослужено време-търкал си гащи в районното до пенсия
Какво те интересува Метохия!? Теб нищо. С въртеливата си нагласа и на минаре ще се провикнеш Какво толкова, че сърбите приемат нашето Освобождение като втора српско турска война и че над 80000 дна войска взима участие в боевете и няколко хиляди ще оставят кости след Плевен Колко са българите в НАШАТА война
И още пресни ще са гробовете на руси и сърби и ние с турците ще тръгнем срещу тях.
Щото все сме най-умните, най -знаещите и най Юначните
За подсечките
Путин не каза нищо което да не е фактично. Азбуката идва от македонските земи-кое като фактология не е истина. А го каза защото го издънихме, вкарахме го с милиони загуби/още има тръби във Варненско/ и сложихме пръти в амбициозни и договорени проекти. Днес щяхме да имаме съизмерим дебит на тръбите с тези в Северените потоци 1 и 2 и цено около 300 долара за 1000м3 . Белене щеше да дава електричество на цена 6, 7 евроцента за киловат , при сегашните 15 и повече
Колкото до Безбожниците...Гетьо аз ще се опитам да постна снимка как децата кадят къщата и как обясняват на внуците защо и от къде идва този ритуал. Ти ще можеш ли да покажеш същото. Нали не смяташ че чонек който получи коледен бонус измерим с двегодишните ти пенсии/ако са максимални/ ще вземе да лицемери Лично аз гледам на тези ритуали като фолклор защото първо имам своите съмнения и второ смятам, че не най дълите молитви и свещи са гаранция за силна вяра. Не смятам също, че на човек , колкото по дълга му е псувнята е толкова по убедителен
цитирай
17. get - До 16. vencivaleri1951 - Най-напред, ако искаш Мяра-според-Мяра и Вяра-за-вяра, както го е казал Яворов ??
26.12.2021 19:35
Сам си отговори - какво принуждава ... Левски или примерно Раковски да пишат едни такива неща за "брачата-сърби"?

"Сърбите, ако да се сближават доста тясно по езику си с българите и ако да живеят в непосредствено съседство с тях, обаче всякоги са били смъртни неприятели български и никоги не са престанали да им противодействуват, когато им се е появявало и най-малкое счастливо и благоприятно обстоятелство.

Такива жалостни примери вижда человек твърде много и всичката съхранена история по появлението им на Балканский полуостров до падението им под турская власт. Омразата е била тук вкоренена в тях, щото в устата им народното име българин се изкривило на..."

- Знаеш, ли можеш ли запълни ...-чието в края на словата на Раковски.

Да си ходил на Кале-мегдан ... и да си дал труда да прочетеш нещо за Българската легия - без която сърбите-юнаци едва ли щяха да постигнат нещо?

Пак там на "мегдана" да си прочел - Какво пишат "брачата" за ТЯХНАТА от 1885 год. подла война, срещу току-що освободила се България.

И да дойдем СЕГА, на сегашния момент ... Кога България и ние българите ЩЕ СИ ВЪРНЕМ ТРИТЕ МИЛИАРДА - похарчени от Бойко, в угода на руските геополитически интереси, за продължаването на "турския", наричан още и "сръбски поток"?

Само питам - без обиди и квалификации ... спрямо теб "българския" офицер - слугуващ кат едно друго "военно-недоразумение" Р. Димитриев на руските имперски апетити - тук на балканите. И по причина на който НЕ ВЛЯЗОХМЕ В ЦАРИГРАДА през Първата Балканска война?!

Въпроси ... въпроси ... въпроси-и-и !!! ... чакам мнения ?
цитирай
18. getmans1 - "СЪРБИ КРАЙ ПЛЕВЕН" - Ега си лъжата и измислиците и тук "най-дългата псувня" е най-невинния грях ЧЕТИ БРЕ, КАТЕДРАЛО ...
26.12.2021 20:00
... И не се излагай, ЧЕ С ТИЯ ЗНАНИЯ САМО КОРЕШИТЕ ЩЕ фПиЧАТЛИШ...

"От тези документи се вижда как Русия се разпорежда през 1877 и 1878 г. с вековни български земи и нарасналия сръбски апетит по време на преговорите в Одрин и Сан Стефано. От тях също се вижда как съюзниците на Русия Румъния и Сърбия ще получат значителни български територии за участието си в Руско-турската война. Румъния ще получи Северна Добруджа, а Сърбия Западнобългарските територии, включващи Моравско с Нишко, Пиротско и Вранско. Т.нар. освободители се оказаха обикновени плячкаджии и грабители и дори на загиналите румънци във войната и до днес има музей в Гривица – благодарност за заграбената Добруджа. Любопитното е, че как на никой български сърбоманин до днес не му е хрумнало да открие такъв музей на „сръбските братя-освободители“!? А може би причината се крие в това, че всичките „освободени“ от сърбите български територии станаха плячка на Сърбия. И защо на слепците - Кобурга и правителството на Ив. Ев. Гешов и д-р Ст. Данев през 1912 г. когато сключваха Балканския съюз нямаше кой да подскаже, че там където е стъпил сръбски крак, става за винаги сръбско, както се случи и с Македония през Балканските войни. Питам се докога ще стърчат паметниците на „братята-освободители“ из цяла днешна България, свидетелство за българския позор и за напомняне на сегашните и на бъдещите българи за това как нашия „двоен освободител“ раздаде на румънци, сърби, гърци и турци хилядолетни български земи, а населението в тях бе подложено на жестока денационализация и изтребление!?"

И ПО ТОЯ СЛУЧАЙ ЕДИН НЕИЗВЕСТЕН ДНЕС ДОПИСНИК НА ВЕСТНИК ПИШЕ ... И КЛАХА НАРОДА НИ КАКТО И ТУРЧИН НЕ ГО Е КЛАЛ ...

... ЧЕ ИМАШ ИНАГЛОСТА ДА ... ПОУЧАВАШ - "vencivaleri1951 - Българите за това се топим, защото се тОпиме
19:10
Защо спокойно да не можем един път да говорим по каквато и да е тема без да опитаме да се скандализираме?" - ДАГОЕБА И ФАЛШИМЕНТОТО!!!
цитирай
19. vencivaleri1951 - Гетьо,
26.12.2021 21:08

чети бе академико След Плевен , а не край Плевен

Сърбите се вслючват с три или 4 корпуса след падането на Плевен Потърси и ще намериш
Сърбия след Независимостта ни е далеч по малка като територия от България , и това прочети
Какво искаш от руснаците бе Гетьо? Дали на Сърбия изконни наши земи-кои бе Гетьо? Още повече в оптимистичния проект от Сан Стефано, който включва
териториялно почти цялата Екзархия и който не е имало начин да се случи, но е бил силна изходна позиция. Бедни сме щото сме алчни, алчни сме щото сме бедни. Нас ни няма, на картата сме турска провинция. Така е и целият Балкански полуостров и чааст от Кавказ За по малко от век руснаците изтлъскват Турците почти изцяло от Балканите и от Северен Кавказ и Крим. От 22 % Турска територия на Балканите им остават 3 , които също нямаше да ги има , ако не се беше намесил Западът в полза на турците.
След обявяване на Независимостта България има по голяма територия и от Сърбия и от Гърция. Независимостта ни е платена пак от руснаците и не сме платили нито копейка по този кредит-опрощават ни го България се сдобива с територия два пъти по голяма от Холандия, по голяма от Швеция/без крайния Север/, Унгария, Португалия, Чехия...
Тоест България се появява на картата от нищото след 5 века заличаване и е с размерите на средно голяма европейска страна с излаз на две морета, изградена ни е администрация, обучена и създадена ни е армия, създадена ни е банка, платени са основателните претенции на Османската империя да признае независимостта ни-да няма претенции към суверенитета ни, каквито права и дава берлинския договор. И всичко това го прави Русия. Гетяо обаче е недоволен-малко му дали, макар, че е нямал нищо.
И защо не попита Гетьо, като са ни дали "малко" защо 20% от това "малко" го проиграхме заради амбициите на един мегаломан през ПСВ и дебългализирахме Македония през ВСВ на ментално ниво

getmans1 написа:
... И не се излагай, ЧЕ С ТИЯ ЗНАНИЯ САМО КОРЕШИТЕ ЩЕ фПиЧАТЛИШ...

"От тези документи се вижда как Русия се разпорежда през 1877 и 1878 г. с вековни български земи и нарасналия сръбски апетит по време на преговорите в Одрин и Сан Стефано. От тях също се вижда как съюзниците на Русия Румъния и Сърбия ще получат значителни български територии за участието си в Руско-турската война. Румъния ще получи Северна Добруджа, а Сърбия Западнобългарските територии, включващи Моравско с Нишко, Пиротско и Вранско. Т.нар. освободители се оказаха обикновени плячкаджии и грабители и дори на загиналите румънци във войната и до днес има музей в Гривица – благодарност за заграбената Добруджа. Любопитното е, че как на никой български сърбоманин до днес не му е хрумнало да открие такъв музей на „сръбските братя-освободители“!? А може би причината се крие в това, че всичките „освободени“ от сърбите български територии станаха плячка на Сърбия. И защо на слепците - Кобурга и правителството на Ив. Ев. Гешов и д-р Ст. Данев през 1912 г. когато сключваха Балканския съюз нямаше кой да подскаже, че там където е стъпил сръбски крак, става за винаги сръбско, както се случи и с Македония през Балканските войни. Питам се докога ще стърчат паметниците на „братята-освободители“ из цяла днешна България, свидетелство за българския позор и за напомняне на сегашните и на бъдещите българи за това как нашия „двоен освободител“ раздаде на румънци, сърби, гърци и турци хилядолетни български земи, а населението в тях бе подложено на жестока денационализация и изтребление!?"

И ПО ТОЯ СЛУЧАЙ ЕДИН НЕИЗВЕСТЕН ДНЕС ДОПИСНИК НА ВЕСТНИК ПИШЕ ... И КЛАХА НАРОДА НИ КАКТО И ТУРЧИН НЕ ГО Е КЛАЛ ...

... ЧЕ ИМАШ ИНАГЛОСТА ДА ... ПОУЧАВАШ - "vencivaleri1951 - Българите за това се топим, защото се тОпиме
19:10
Защо спокойно да не можем един път да говорим по каквато и да е тема без да опитаме да се скандализираме?" - ДАГОЕБА И ФАЛШИМЕНТОТО!!!
цитирай
20. getmans1 - ДО - 19. vencivaleri1951 - Гетьо, 21:08
26.12.2021 23:05
Питаш кои земи са взели сърбите - тези за които Лорд Солзбъри казва;
„Всики получи това което поиска а, там ваши хора нямаше„ ... Това съм го писал поне десет пъти ... НО И ТОВА Е МАЛКОТО ДЯВОЛЧЕ В ТОЗИ РАЗГОВОР.

ГОЛЕМИЯТ Е, че ти позволих да си разиграваш кончето и за пореден път да одрискаш постинга ми ... Аз нямам нужда от такава комуникация, нито от такъв дебат в който да се чуди човек „ЗА КАКВО АДЖЕБА СТАВАШЕ ВЪПРОС„ - Вчерашното положение е за предпочитане ... Правете си „контра постинги„ и там си драскайте глупостите ...

А този текст;
„Тоест България се появява на картата от нищото след 5 века заличаване и е с размерите на средно голяма европейска страна с излаз на две морета, изградена ни е администрация, обучена и създадена ни е армия, създадена ни е банка, платени са основателните претенции на Османската империя да признае независимостта ни-да няма претенции към суверенитета ни, каквито права и дава берлинския договор. И всичко това го прави Русия. Гетяо обаче е недоволен-малко му дали, макар, че е нямал нищо.
И защо не попита Гетьо, като са ни дали "малко" защо 20% от това "малко" го проиграхме заради амбициите на един мегаломан през ПСВ и дебългализирахме Македония през ВСВ на ментално ниво...„

... СИ ГО ЗАВРИ ТАМ КЪДЕТО НЕ ТЕ ОГРЯВА СЛЪНЦЕТО ... Менторският ти тон може и да впечатлява някои но не и мен - ТВОЯТА РУСИЯ И СССР ОГРАБИ ТОЛКОВА КОЛКОТО НИКОЙ НЕ НИ Е ОГРАБВАЛ ... След „турско„ България се възстано ви по-бързо отколкото след БНР

А, забравих нещо, поинтерисувай се защо земята бългърска по време на онова робство се наричала БУЛГАРИСТАН за разлика от съседите и въобще сред всичките и 54 владения - колко от тях са били ...СТАН.
цитирай
21. get - Аратлик, в КОМЕНТАРИТЕ на Лъже-Венци1951 СЕ СЪДЪРЖАТ СЛЕДНИТЕ ЛЪЖИ ?
27.12.2021 10:45
Лъжа ПЪРВА!
vencivaleri1951 написа:

Нещата почват от Екатерина още, която първа вижда Русия , като наследница на Византия-то и за това погледът е към Константинопол, и затова толкова яростно Западът брани царския град от раснаците. Наследницата на Византия наследява и културата и, и творците и-сиреч Кирил и Методий.

Комент-ПОЯСНЕНИЕ МОЕ:
Москва СЕ САМООБЯВЯВА за наследница на Византия ОЩЕ от 1510 год. а НЕ КАКТО ТИ ТВЪРДИШ ВЕНЦИ, от време на Екатерина II, ЦАРУВАЛА през 18-ти век.

ВТОРА - лъжа(или незнание?)
vencivaleri1951 написа:

Не ние сме нарекли братушки руснаците , а те нас. И единствената причина за това обръщение е , че сме им дали Бог.

ОТГОВОР:
И до момента Рускапа пр.ц-ва и История ТВЪРДЯТ! Русия е ПРИЕЛА ХРИСТИЯНСТВОТО от ВИЗАНТИЯ!

Трето твърдение на Лъжлив-Венци?
vencivaleri1951 написа:

първият всерусийски патриарх е наше момче -Киприян-канонизиран от РПЦ.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ?!!
Все още В ЧЕТИРИ ОФИЦИАЛНИ медийно-исторически ОРГАНА на Руската КРИВОСЛАВНА църква се ТВЪРДИ!
Свети Киприян Е СЪРБИН ... или може би (ама надали) - българин.
П.П.
Венци искаш ли цитати от/по Становището на Руската кривославна църква по въпроса ?

- Четвърта неистина ?
vencivaleri1951 написа:

Не могат да заобиколят Тургенев и неговите размисли за езика и писмеността.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ!
- Не Тургенев а Пушкин е този КОЙТО ПРЪВ ОТБЕЛЯЗВА, ЗА БЕДНОСТТА И БЕЗОБРАЗНОСТТА НА РУСКИЯ(говорим) ЕЗИК ... и се ЗАКЪЛЕВА, ЧЕ ЩЕ УЧИ ДЕЦАТА(си) НА "ЦЕРКОВНО-СЛАВЯНСКИЙ", с други думи на СТАРО-БЪЛГАРСКИ!
5-та
vencivaleri1951 написа:

Путин не каза нищо което да не е фактично. Азбуката идва от македонските земи-кое като фактология не е истина.


А ей на ТОВА ПУТИНСКО ТВЪРДЕНИЕ... Как ще отговори, сърбаша-еничерин Венци-Валери1951 ... ум не ми дава да коментирам?
Тъй като ... ЗА КИРИЛ и МЕТОДИЙ вдигат три хипотези I-ва СЪЗДАТЕЛИ на:
А// Глаголицата
Б// Кирилицата
В// Превели на ЦЪРКОВНО-СЛАВЯНСКИ тогавашната написана все още на гръцки език християнско-служебна/литургична литература .... Та така - и до момента СЪВЕТСКО-РУСКАТА ИСТОРИЧЕСКА НеУКА И ФИЛОЛОГИЯ НЕ СА НАЯСНО - Що са създале на МАКЕДОНСКИ ЕЗИК брачата :))) !

П.П.
За лъжите в последващите СЪРБАШКО-РУСНАШКИ коментари - просто нито имам нерви нито време ДА ГИ ОПРОВЕРГАВАМ ?

Венци, Венци-и - ОПРОВЕРГА МЕ, че изкарах Черньо-Пръдлето, два пъти по-тъп от теб :))) ?!!

цитирай
22. vencivaleri1951 - Сърбин от Търново!?
27.12.2021 11:41
Дали съм тъп , или не , не зависи от мен , а от дядо Боже, мама, тате...
Как ще си развиеш живота , заниси вече главно от теб. Да ми "придиря" доброволен "почти еничар" за
изборите и наследствеността ми е смешно, а и за съжаление. Ти не разбираш / или разбираш и си злобар за това/ ли че доброволно си се "скопил" и пожизнено сам си си сложил букаи , а смисълът на животеца ти е бил, да пречиш на другите да живеят.
Цял живот с протегната ръка-за държавна плата ...и когато може за бакшиш. Аз съм хранил децата си от градеж, ти и от счупени човешки съдби.
Няма да забравя в Агрострой едно влахче, което беше завършило счетоводство в Свищов, а въртеше "геврека" в Агрострой. Беше комсомолски секретар на "механизацията" и делегат на годишната конференция в "Земеделието" Седяхме един до друг и се заговорихме. Питам го защо не е избрал по лесен път за жителство-например Комсомол/щатен/, МВР?
А той-аз може да съм влах, но съм честен човек "шефе"

За Екатерина
В твоя университет, ти си учил КПСС, в моят се учеше и История на Русия респ СССР
Лично аз не съм чел /не казвам , че няма/ текст, в който руски държавник да предавява открито претенции за наследството на Византия рледи Екатерина. Тя го прави в кореспонденцията си с Волтер . Чел съм доста и за Петър първи, но при него няма и намек за подобно твърдение Ще бъда благодарен да ми посочиш текст за твърденията си
Откровено казано, не съм чел и руснаците в прав текст да говорят , че са покръстени от Византия, което косвено е вярно. " Кръстникът на кръстника, също е кръстник"
Не един преди Тургенев е разсъждавал на тема посменост, религия, но само Тургенев е изградил завладяващ образ/на Инсаров/чрез който да изрази
отношението си към страданията на българите , както и причастността им към развитието на Русия. Впрочем това комай е единствения велик автор за когото откъсването ни от Османската империя става кауза .
Тургенев е с голям принос в подгряване на общественото мнение, което всъщност налага на императора и двора му да започнат Освободителната за нас война , в момент в който Русия не е в кондиция и ближе рани от Кримската война.
Друг голям автор/може би най-голямия"-Достоевски/ е имал по точна дефиниция за нас , или за част от нас-ГетЮфците

get написа:
Лъжа ПЪРВА!
vencivaleri1951 написа:

Нещата почват от Екатерина още, която първа вижда Русия , като наследница на Византия-то и за това погледът е към Константинопол, и затова толкова яростно Западът брани царския град от раснаците. Наследницата на Византия наследява и културата и, и творците и-сиреч Кирил и Методий.

Комент-ПОЯСНЕНИЕ МОЕ:
Москва СЕ САМООБЯВЯВА за наследница на Византия ОЩЕ от 1510 год. а НЕ КАКТО ТИ ТВЪРДИШ ВЕНЦИ, от време на Екатерина II, ЦАРУВАЛА през 18-ти век.

ВТОРА - лъжа(или незнание?)
vencivaleri1951 написа:

Не ние сме нарекли братушки руснаците , а те нас. И единствената причина за това обръщение е , че сме им дали Бог.

ОТГОВОР:
И до момента Рускапа пр.ц-ва и История ТВЪРДЯТ! Русия е ПРИЕЛА ХРИСТИЯНСТВОТО от ВИЗАНТИЯ!

Трето твърдение на Лъжлив-Венци?
vencivaleri1951 написа:

първият всерусийски патриарх е наше момче -Киприян-канонизиран от РПЦ.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ?!!
Все още В ЧЕТИРИ ОФИЦИАЛНИ медийно-исторически ОРГАНА на Руската КРИВОСЛАВНА църква се ТВЪРДИ!
Свети Киприян Е СЪРБИН ... или може би (ама надали) - българин.
П.П.
Венци искаш ли цитати от/по Становището на Руската кривославна църква по въпроса ?

- Четвърта неистина ?
vencivaleri1951 написа:

Не могат да заобиколят Тургенев и неговите размисли за езика и писмеността.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ!
- Не Тургенев а Пушкин е този КОЙТО ПРЪВ ОТБЕЛЯЗВА, ЗА БЕДНОСТТА И БЕЗОБРАЗНОСТТА НА РУСКИЯ(говорим) ЕЗИК ... и се ЗАКЪЛЕВА, ЧЕ ЩЕ УЧИ ДЕЦАТА(си) НА "ЦЕРКОВНО-СЛАВЯНСКИЙ", с други думи на СТАРО-БЪЛГАРСКИ!
5-та
vencivaleri1951 написа:

Путин не каза нищо което да не е фактично. Азбуката идва от македонските земи-кое като фактология не е истина.


А ей на ТОВА ПУТИНСКО ТВЪРДЕНИЕ... Как ще отговори, сърбаша-еничерин Венци-Валери1951 ... ум не ми дава да коментирам?
Тъй като ... ЗА КИРИЛ и МЕТОДИЙ вдигат три хипотези I-ва СЪЗДАТЕЛИ на:
А// Глаголицата
Б// Кирилицата
В// Превели на ЦЪРКОВНО-СЛАВЯНСКИ тогавашната написана все още на гръцки език християнско-служебна/литургична литература .... Та така - и до момента СЪВЕТСКО-РУСКАТА ИСТОРИЧЕСКА НеУКА И ФИЛОЛОГИЯ НЕ СА НАЯСНО - Що са създале на МАКЕДОНСКИ ЕЗИК брачата :))) !

П.П.
За лъжите в последващите СЪРБАШКО-РУСНАШКИ коментари - просто нито имам нерви нито време ДА ГИ ОПРОВЕРГАВАМ ?

Венци, Венци-и - ОПРОВЕРГА МЕ, че изкарах Черньо-Пръдлето, два пъти по-тъп от теб :))) ?!!


цитирай
23. get - До 22. vencivaleri1951 - Е то и аз се чудех ... даже и писмо им написах на руските-патриаршисти ...?
27.12.2021 12:21
vencivaleri1951 написа:

Сърбин от Търново!?


Ама отговора им бе, че в четеи-минеите писани от руската църква във възхвала (и има защо да го хвалят - к.м.) духовния подвиг на БЪЛГАРИНА-ХРИСТИЯНИН КИПРИЯН ... се пеело, един път че е сърбин ... а втори, че е българин.

На аргументацията ми стъпвща върху/на база словото на Гр. Цамблак в памет на чичо му Киприан - отговора бе мълчание тежко и безпросветно !!

А защо руските църковници са си самоналожили - едни такива полу-лъжи полу-истини, по отношение на свети Киприан-Българин ... темата е много нелицеприятна и не в полза на Московската патриаршия!

И тъй като не си авторитарно-назидател от там арогантен, днес ... Само ще допълня?
Ако не бе свети Киприан МИТРОПОЛИТ КИЕВСКИ а от там и на ВСЕЯ РУС ... Руснаците щяха да се освободят от "тюрко-татарско иго" ... вероятно много по-късно!
цитирай
24. get - До 22. vencivaleri1951 - До теб сърбина от Поморавието ... син на също такъв "титовски партизанин" !?
27.12.2021 12:50
vencivaleri1951 написа:

Дали съм тъп , или не , не зависи от мен , а от дядо Боже, мама, тате...
Как ще си развиеш живота , заниси вече главно от теб. Да ми "придиря" доброволен "почти еничар" за
изборите и наследствеността ми е смешно, а и за съжаление. Ти не разбираш / или разбираш и си злобар за това/ ли че доброволно си се "скопил" и пожизнено сам си си сложил букаи , а смисълът на животеца ти е бил, да пречиш на другите да живеят.
Цял живот с протегната ръка-за държавна плата ...и когато може за бакшиш. Аз съм хранил децата си от градеж, ти и от счупени човешки съдби.
Няма да забравя в Агрострой едно влахче, което беше завършило счетоводство в Свищов, а въртеше "геврека" в Агрострой. Беше комсомолски секретар на "механизацията" и делегат на годишната конференция в "Земеделието" Седяхме един до друг и се заговорихме. Питам го защо не е избрал по лесен път за жителство-например Комсомол/щатен/, МВР?
А той-аз може да съм влах, но съм честен човек "шефе"


Какво искаш да дискутирам с теб ?

След като на всеки един, оборващ твоите фрапантни исторически грешки, мой аргумент подкрепен с факти - ти отговаряш с нападки от вида "ад хоминем"?

Началото на РЕЛИГИОЗНО-ПОЛИТИЧЕСКАТА ДОКТРИНА ... Известна в научната литература под "Москва Третий Рим" начева ...?

Давам ти текст-жокер по отношение на ВЪПРОСА ПО КОЙТО СПОРИШ - БЕЗ ДА ГО ПОЗНАВАШ?

"Рим пал за грехи от варваров, второй Рим – Константинополь пал из-за ересей от турок-османов, третий Рим – Москва будет стоять вечно. Четвертому Риму не бывать!"

Знаеш ли в кое лето господне и кой русский иерисимонах е написал настоящото? С което се поставя началото на религизно-политическата философска концепция ... известна като "Москва е третият Рим" ?

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6135122
Постинги: 2775
Коментари: 26673
Гласове: 9693
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930