Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2022 10:29 - Бруталната реалност VS грухтуалната виртуалност и ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 2552 Коментари: 7 Гласове:
6

Последна промяна: 31.01.2022 11:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          ...„Всеки жив е имал име. Всеки мъртвец е станал число„/Тимъти Снайдър /

          ВИРТУАЛНАТА ГРУХТОАЛНОСТ И БЛОГОВИЯТ АКЪЛОЛИПСИС ПРАВИ ВСИЧКО

             ВЪЗМОЖНО ДА ПРЕВЪРНЕ ЖЕСТОКАТА РЕАЛНОСТ В ИМАГИНЕРНО ЛОЖЕ 

                               ЗА МИНАЛИ И СЕГАШНИ ДИКТАТОРИ И КРЪВОЛОЦИ.



                            ЧЕТА И, ЕЙ ТУЙ ВИТУАЛНО - ГРУХТУАЛНО КОМЕНТАРЧЕ;


„и за да няма спекулации,
не споменавам DW от броя му от 13.05.2015 г.
"Всеки един от онези 681 692(!!!) души,
убити от Сталин по време на Големия терор 1937-1938 г."
20 мильона трактористи изорани у Гулаг
кратункоФлак на простотията..
не че 600к е хуманизъм"

И МИ ИДВА НА УМ, ЧЕ СМЕТКАТА НА „КОБА" ДЖУГАШВИЛИ НЯКОИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ 
 
Я ВОДЯТ ОТ 1929 Г А ДРУГИ И ОТ ПО-РАНО,  И ЧАК ДО 53-та. КОГАТО СЕ ПРИТУРЯТ

   И ЦИТИРАНИТЕ БРОЙКИ В ТОЧНО ТАЗИ СТАТИЯ НА DW от 13.05.2015 г. А КЪМ ТЯХ

    СЕ ДОБАВЯТ ЖЕРТВИТЕ ОТ ГОЛОДОМОРА, НАСИЛСТВЕНАТА КОЛЕКТИВИЗАЦИЯ, 

         БЕЗИМЕННИТЕ ОТ МАСОВОТЕ ГРОБОВЕ КРАЙ ОДЕСА И ДРУГАДЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ,

               ЧЕ ЕДИН ТРАКТОР ДЕЙСТВИТЕЛНО ЩЕ Е СТРУВАЛ 20 ЧОВЕШКИ ЖИВОТА.


         ЩЕ СКОКНАТ СЕГА ЕДНИ АфТОРИТЕТИ ДА МЕ ОПРОВЕРГАВАТ АМА ЕДВА ЛИ

        САМИТЕ ТЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ОФИЦИАЛНИТЕ „ПРЕБРОИТЕЛИ„- ИСТОРИЦИ В РУСИЯ,

                      ДНЕШНА РУСИЯ СТАВАТ ВСЕ ПО - МАЛКО, ПЪРВИ ФИРА ДАДОХА

                 ПЪРВИЯТ МУЗЕЙ ЗА ГУЛАГ ПЕРМ - 36. БУКВАЛНО ОНЗИ ДЕН, 29.01.22 г.

                    КЕПЕНЦИ СПУСНА И
„Гражданска инициатива "Мемориал"


                                    image
          
                   

                      ЧЕ ТАКИВА МИ ТИ РАБОТИ, ЧЕСТИТО ВИ „НОВОТО „КОБА"
                                                                         ... 



Гласувай:
6



1. getmans1 - ХМ, ОТ НЯКОИ РУСКИ МЕДИИ И ФОТКА НЕ ...
31.01.2022 10:39
ХМ, ОТ НЯКОИ РУСКИ МЕДИИ И ФОТКА НЕ МОЖЕШ ДА СВАЛИШ ...
цитирай
2. get - До 1. getmans1 - Граматически правилно е СПУСНА ?
31.01.2022 11:08
getmans1 написа:

КЕПЕНЦИ СПУСКА И „Гражданска инициатива "Мемориал"


Върховния съд потвърди през м.декември м.г. решението на Московския градски ЗА ЗАКРИВАНЕ на "МЕМОРИАЛ", като "организация системно скриваща информация за себе си, КАТО ЧУЖДЕСТРАНЕН АГЕНТ"!

С което бяха удовлетворени ПРЕТЕНЦИИТЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПРОКУРОРИ към "Мемориал" - като ЦИТАТи:
а) "Международный Мемориал сосредоточился на том, чтобы искажать историческую память — в первую очередь, о Великой Отечественной войне, — начинает он.". В контекста на горното обвинение ... "разобличава";
б) "члены «Мемориала» утверждают, что не любят родину, а патриотизм — это мракобесие." - прокурор Жафаров.
- След него, втория прокурор фашисто-бес, каканиже:
в) "«Мемориал» «создает лживый образ СССР как террористического государства."

И как да не кажа, че от ден на ден, Русия, все повече добива изглед на Хитлерова Германия от 30-те години на миналия век?
цитирай
3. getmans1 - ГЕТ, прав си, както граматически ...
31.01.2022 11:23
ГЕТ, прав си, както граматически така и фактологически ... а, аз много бързам, багаж товаря, и ще тръгвам на път
цитирай
4. dobrodan - Гетманс, тия без враг ще се удавят в собствената си слюнка.
31.01.2022 11:46
Установено е, че циганите често страдат от колективни психични заболявания поради замъгляване, забрава и неяснота на колективната им “Ние-идентичност”. У тях почти липсва историческа памет. Те не знаят “Кои” и “Какви” са, кои са техните предци, какви са основните им исторически събития? Нямат дълбока обща колективна памет и живеят сякаш извън историята носени и подмятани на повърхността. Нямат обща митология или национална религия. Приемат религията на по-силния. Нямат обща писменост, нито литература. Имат само общи песни, танци, музика и суеверия, любов към чергарството, огъня, коня и петела. Живеят колективно-групово, на тумби и махли. Практикуват инцест, т. е. семейството им като социална институция е закърняло на архаично и примитивно ниво дотам, че то е по-скоро групово, отколкото моногамно и лично.

:):):):):)! Каква е връзката със постинга ти, се чудиш? :):):)

Според някои цигановеди липсата и неупотребата на лични местоимения в циганския език е индекс за неразвитост на личностната себеидентичност, за разтваряне и сливане със “своите други” (нашите) в една аморфна общност. Ако е така – ромите трябва да се ползват с ограничена вменяемост или с невменяемост когато вършат престъпления, даже тежки и углавни, защото ще се окаже, че вършат правонарушения в повечето случаи групово и без умисъл, като нерядко убиват, нараняват, нанасят побой и крадат просто “хей така”, невинаги по силата на необходимост, а от чувство за прекомерна солидарност и сплотеност със “своите”. Или (може би?) към тях трябва да се възстанови примитивната “колективна наказателна отговорност” практикувана до неотдавна от комунистите когато наказваха също роднините и близките на своите “класови врагове”? Да имаш “буржоазен произход” макар да си лично достоен и невинен за тях бе равносилно на “провинение” и основание за наказания и дискриминация.

Впрочем подобни патогенни черти (прекомерна солидарност и групова сплотеност) са очевидни и в комунистическата психика. Това обаче не трябва да бъде тълкувано като израз на хуманизъм и прогрес, на нова по-висока неегоистична и неиндивидуалистична нравственост и на “класова солидарност”, а като симптом за психическа деградация и регрес към примитивна психика, съпроводена с приспиване на съвестта, отказ от личната съвест и личната отговорност и разпад на личността поради разтваряне в един “колектив”, което е проява на загубата на морал поради замяната му с примитивни нрави и редукцията на истински човешкото съзнание до ограничено “класово съзнание”. Защото развитата и цивилизована човешка психика е свързана с лична съвест, лична отговорност и личен (съзнателен) морал, а не просто с безлична традиционна нравственост и колективни нрави, които могат да бъдат и варварски.

Подобни прояви на примитивна “колективистична психика” са характерни също за арабите, живеещи на племена, за афганистанците, ескимосите, туземците, пигмеите.

Съхранявайки, държейки будна и възпроизвеждайки въпросната примитивна и патогенна психика българските (бивши) комунисти продължават да действат против националната ни идентичност и интереси. Докога?

Когато гореупоменатият психически регрес към примитивно-сплотена племенна и варварска, расова или класова психика – характерна за фанатизираните комунисти, започне да “овладява масите” с натрапчиво пропагандното “промиване на мозъци” – националната идентичност на една страна започва болестно да се разпада, защото се прекъсва връзката между минало и настояще отвеждаща към бъдещето; появяват се “бели петна” в националната памет и се отварят “фуги” и “лезии” в непрекъснатостта на съзнание и памет. Историята се пренаписва и се измислят спомени и митологии, които отговарят на халюцинациите и появата на “натрапчиви идеи” в психиатрията.

Оттук следва родството между: цигански клан, мафия и комунистическа партия. Еволюирането на примитивната комунистическа психика води до засилване на личния интерес и съзнание, съпроводено с появата на корист и корупция, което рефлектира в разпад на солидарността с “масите”. Ражда се червената “мафиотска клановост”.

Вършенето на безкористни злини за богословите е израз на “обсебеност” и сатанизъм. Комунистическата пропаганда сатанизира значителна част от населението в страните където победи. На мястото на Сатаната застава комунистическата върхушка. С тази разлика, че комунистическите вождове и кръстници не са сатани, е нещо по-лошо и от Дявола. Защото той знае, че Бог съществува и се бои от Него, докато те са атеисти и не се страхуват от нищо. Не ги е еня и за собствената им душа. Не е сигурно имат ли такава. Следователно, болестното деградиране на комунистическата психика е по-лошо и от сатанизъм. То води до бездушие, безсъвестност и безотговорност.

Маркс е твърдял, че “пролетариите нямат отечество”. Те не са нация, а измислена от него “класа” лишена от “класово съзнание”, нуждаеща се да го получи “отвън”, т. е. удобен исторически материал за революционни манипулации. Тяхната солидарност била само класова и интер-национална. С което се дава ход за създаването на де-национализиращи партии, рушащи националния суверенитет чрез запалването на класова омраза и граждански войни.

Екскомунистите продължават да предизвикват с помощта на медиите, образованието, възпитанието и чалга-обезличителната масова култура болестно раздвоение в националната идентичност, поддържайки не само “втора икономика” – сенчесто-мафиотската, но и “второ съзнание” и паралелна “втора памет” за основните национални исторически събития, злоупотребявайки с властта си на червени олигарси и медийни магнати.

“Психичната зараза” от комунистическата психика е налице и в липсата на чувство за национална, държавна и градска собственост, в прояви на безсъвестност и безотговорност, в извращаване представите за дълг и героизъм. Дотам, че убиването на невинни граждани продължава да бъде представяно в учебници, книги и филми като проява на “класова съзнателност” и “народен героизъм”. Индекс за примитивна психичност, съпроводена със солидарност в мерзостта и престъплението. Масовите кражби продължават да се депенализират и наричат ефемистично “присвояване на имущество”. Видни и дребни партийни другари заграбваха жилищата и имуществото на заможните прослойки без капка угризение на съвестта под предлог че бива “конфискувано в полза на народа”.

Двоякостта в морала също е симптом за раздвоение на идентичността. Когато нормални, възпитани и образовани хора се вкарват в концлагери или изселват, а имуществото им се отнема, а необразовани и налудни примитивни се изкачват по етажите на властта – може ли да е психично здрава подобна нация, след като това не е изключение, а става правило?

Ако гореописаните тенденции от болестно естество се запазят, в България от един момент ще останат само: цигани, бивши мафиоти и/или екскомунисти с техните деца, внуци, правнуци и роднини, плюс обслужващата ги “клиентела”. Така ще се мине от “планово” към “кланово стопанство”.

С известни съкращения препечатвам статията на Красимир Делчев и професор по философия в Софийския Университет "Климент Охридски".

Автор е на многобройни научни и популярни книги и статии.
цитирай
5. germantiger - ИНТЕРЕСЕН ДЕТАЙЛ ТРАКТОРИТЕ ...
31.01.2022 11:47
ИНТЕРЕСЕН ДЕТАЙЛ

ТРАКТОРИТЕ СА АМЕРИКАНСКИ

в тях няма почти нищо руско или червено

двигатели, лицензи, закупуване - а ме ри кан ски
цитирай
6. getmans1 - ДОБРОДАН Е, наистина интересна ...
31.01.2022 17:31
ДОБРОДАН Е, наистина интересна статия ще допрочета довечера, че сега разтоварвам...а после и товаря ... Абе, живота е битовизми а не блогуване за дрън-дрън.
цитирай
7. getmans1 - ИНТЕРЕСЕН ДЕТАЙЛ ТРАКТОРИТЕ ...
31.01.2022 17:41
germantiger написа:
ИНТЕРЕСЕН ДЕТАЙЛ

ТРАКТОРИТЕ СА АМЕРИКАНСКИ

в тях няма почти нищо руско или червено

двигатели, лицензи, закупуване - а ме ри кан ски



... Че да си чувал някога Русия/СССР да каже на някоя страна СПАСИБО...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6168260
Постинги: 2785
Коментари: 26721
Гласове: 9710
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930