Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2022 07:07 - Чудя се ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1496 Коментари: 9 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                https://www.lentata.com/page_

Сам Бринтън: "Пускаха ми ток, за да ме излекуват от хомосексуализма"

Актуално

Много хора мислят, че терапията за смяна на ориентацията е отживелица и е една остаряла средновековна практика за тормоз. Само че тя все още е легална в 41 щата, дори и в т.нар. прогресивни Ню Йорк и Масачузетс. Град Ню Йорк забрани практиката едва преди месец. 

 image

Повече от две години лежах на едно диванче и търпях емоционално болезнени сесии с психотерапевта ми. Казаха ми, че църковната общност отхвърля сексуалността ми, че олицетворявам мерзостта, за която учехме на неделното училище, че съм единственият гей на света и че неизбежно ще се сдобия с ХИВ и СПИН.
Не се спряха само със сесиите. Терапевтът нареди да ме вържат за една маса, да пускат ток, лед и високи температури на тялото ми. Принуждаваха ме да гледам клипове как гей мъже се прегръщат, целуват и правят секс. Трябваше да асоциирам тези образи с болката, която чувствам, за да се превърна веднъж завинаги в нормално момче. В крайна сметка не проработи. Бях готов да кажа, че съм се оправил, само да спре болката.
Вече почнах да поправям щетите, които тази терапия нанесе на мен и семейството ми. Но проваленото обещание за промяна съсипа отношенията ни завинаги.

 

Много хора мислят, че терапията за смяна на ориентацията е отживелица и е една остаряла средновековна практика за тормоз. Само че тя все още е легална в 41 щата, дори и в т.нар. прогресивни Ню Йорк и Масачузетс. Град Ню Йорк забрани практиката едва преди месец.
Днес вече съм горд да бъда бисексуален и джендър флуиден и съм директор на отдела за защита и правителствени връзки на проекта Тревор, най-голямата организация на ЛГБТ обществото за превенция на самоубийствата. Постоянно се чуваме с хора, които са пострадали от терапии за обръщане и мислят за самоубийство. Затова разбираме сериозността на проблема.
Почти 700 хиляди възрастни в САЩ са били подлагани на такава терапия, включително 350 хиляди, които са я преминали като тийнейджъри. Проучване изчислява, че терапевтите назначават терапията на 20 хиляди ЛГБТ младежи преди да навършат 18. А още по-голям брой, цели 57 хиляди ще бъдат изпратени на терапията от религиозни и духовни водачи преди да стигнат зрялост.
Всяка значима професионална здравна организация , включително американската здравна асоциация, американската психологическа асоциация и американската академия по педиатрия отричат практиката като вредна и неефективна.

 Тя може да се извършва от лицензиран терапевт в офис, на лагер за поправяне, от родител, който наказва детето, че е твърде женствено или от пастор, който ще се моли да изгони „гея“ от душата. Травмата от терапията може да причини депресия, суицидни мисли, отхвърляне от семейството и още ужаси, като децата дори не научават, че терапевтът трябва да помага, а не да им вреди.

Ето защо започнахме кампания да спрем терапиите по обръщане във всеки щат. Девет щата и окръг Колумбия имат закони, които защитават децата от терапии по лекуване на хомосексуализма. Проучване на института Уилямс показва, че 6 хиляди тийнейджъри щяха да бъдат подложени на лечението преди да навършат 18, ако в щата им нямаше закон, който да ги защити.
Помня много добре как звъннах на проекта Тревор преди 10 години като млад колежанин, когато осъзнах, че травмата от терапията е разрушила способността ми да се справям с хилядите предизвикателства, които стоят пред едно ЛГБТ хлапе. Има още много истории, подобни на моята.
Трябва законово да забраним на психотерапевтите да „лекуват“ ЛГБТ децата с терапия на обръщане. Всеки трябва да знае, че не може да се промени нещо, което никога не си избирал.

***
Източник: www.nytimes.com




Гласувай:
1



1. getmans1 - Сега научавам статистиката за САЩ и се питам, какво ли е положението по света ..."
19.02.2022 11:15
"От 12 хил. американци, анкетирани по телефона през 2021 г., 86,3% са заявили, че са хетеросексуални, 7,1% са се определили като ЛГБТ (лесбийка, гей, бисексуален, транссексуален), а 6,6% не са отговорили. Това проучване бе проведено за първи път през 2012 г., като делът на хората, определящи се като ЛГБТ, тогава е бил 3,5 на сто. Оттогава той е нараствал постоянно.

ЛГБТ хората са пропорционално по-многобройни сред по-младите поколения, особено в рамките на Z поколението, което включва хората, родени от 1997 г. до началото на 2010 г. Така 20,8 на сто - или един от всеки петима - от пълнолетните представители на поколението Z се определя като ЛГБТ (само родените до 2003 г. са били пълнолетни по време на проучването). Това е двойно повече спрямо 10,5% от “милениалите” (родени между 1981 и 1996 г.), определящи се като ЛГБТ. Този дял намалява на 4,2% при поколението Х (родени 1965-1980 г.), 2,6% при бейби бумърите (родени 1946-1964 г.) и 0,8% при американците, родени преди 1946 г.

От 2012 г. досега съотношението на ЛГБТ хората сред бейби бумърите или поколението Х остава сходно, само с леко нарастване при милениалите. В замяна на това, делът на пълнолетните ЛГБТ при поколението Z се е удвоил от 2017 г. (когато само родените между 1997 и 1999 г. са били в зряла възраст), което показва възходяща тенденция при това поколение. “Ако тази тенденция продължи при поколението Z, делът на пълнолетните американци, идентифициращи се като ЛГБТ, ще нарасне още повече, след като всички представители на това поколение достигнат зряла възраст”, заявяват от “Галъп”."

... Просто се чудя толкова ли са прости, че да не се поучат от ... прогресивния свят и да си решат преблема и не се излагат?!
цитирай
2. getmans1 - А, как го правят другаде ... великите?! ...
19.02.2022 11:18
"
НАЧАЛО
ЕВРОПА
Живот сред омраза и страх
От Никита Жолквер | 19.12.2015

"Корективни" изнасилвания, преследване, репресии, страх - активисти от организации в защита на хомосексуални и транссексуални разказват за положението на хората с различна сексуална ориентация в три постсъветски държави.
Германските медии писаха много по повод гласувания в Русия закон, който предвижда наказателно преследване за "пропаганда на нетрадиционите сексуални отношения сред подрастващите". Писаха и за положението на сексуалните малцинства в Русия. Напоследък обаче темата изчезна от страниците на вестниците и от телевизионните предавания. И причината за това не е във войната в Украйна или в Сирия. Дори и руските либерални медии, от които черпеха информации германските журналисти, престанаха да пишат за пробемите на руските хомосексуални и транссексуални.

КАКВО СМЯТАТЕ ВИЕ?
Натиснете тук и се присъединете към дискусията.
Ефикасен закон в Русия

Причината за това е, че всяка гледна точка, отличаваща се от предвидената в закона, може да бъде изтълкувана като пропаганда. И да повлече след себе си глоби за милиони рубли - сума, която много руски издания не могат да си позволят. Така обрисува ситуацията кореспондентката на вестник "Новая газета" Елена Костюченко, която е и активистка на движението на хомосексуалните и транссексуалните в Русия. Много журналисти също са застрашени от наказателно преследване, ако рискуват да пишат по темата. Костюченко посочва и конкретни примери. През 2014 г. репортер на издание в Хабаровск бил осъден за публикация на инервю с местен учител, в което той заявява, че е хомосексуален и това е нещо напълно нормално. "Когато гей заявява, че е нормален и това се публикува във вестник, налице е факт на официално забранена пропаганда. Законът против пропаганда на хомосексуалността е много ефикасен. Журналистите се страхуват да пишат за хомосексуални. Изданията се страхуват да публикуват подобни материали и си налагат автоцензура", посочва Костюченко."
цитирай
3. getmans1 - ШАРЕН СВЯТ ЗНАЧИ, ОБИКНОВЕНИ &q...
19.02.2022 11:23
ШАРЕН СВЯТ ЗНАЧИ, ОБИКНОВЕНИ "ПЕДИЛЕТКИ" ИЛИ ХИПЕРПЕДАЛИ ВСЕ ТАЯ ... Пази Боже, да не ти е в къщата!
цитирай
4. vmir - Аз пък не се чудя.
19.02.2022 13:50
Защото знам, че в една огромна страна бялото задължително се нарича черно и обратното. Знам още, че немалко хора се заявяват ЛГБТ като реакция срещу лицемерието. И още, че в страна, в която бялото е черно, най-отявлените педерасти са най-гласовити и непримирими противници на ЛГБТ. Лицемерите винаги залагат на това, че като приписват на други собствените си особености, ще се харесат на по-влиятелни лицемери и мошеници.
цитирай
5. getmans1 - ВМИРе, след 13:40 - blackpredator, ...
19.02.2022 16:05
ВМИРе, след 13:40 - blackpredator, аз продължавам да се ЧУДЯ ... КОЙ, по суперзвуков ...

vmir написа:
Защото знам, че в една огромна страна бялото задължително се нарича черно и обратното. Знам още, че немалко хора се заявяват ЛГБТ като реакция срещу лицемерието. И още, че в страна, в която бялото е черно, най-отявлените педерасти са най-гласовити и непримирими противници на ЛГБТ. Лицемерите винаги залагат на това, че като приписват на други собствените си особености, ще се харесат на по-влиятелни лицемери и мошеници.

цитирай
6. vencivaleri1951 - Гетьо, не е проблемът в различната сексуална ориентация,
19.02.2022 20:44
а в това , че темата се профанизира. Общо взето нещата наподобяват на ситуацията с АБПФК. Гонени, преследвани , а и убивани, днес хората със заявена различна сексуална ориентация искат и получават преференции за това че са различни. Преференции се дават и за цвят на кожата, предишен занижен социален статус. Този господин е висш държавен чиновник само защото е представител и активист на дадена организационна структура ат ЛГБТ. Тоест имаме квоти за жени, ЛГБТ, чернокожи и тн в административния и законодателен апарат. Четох статия на канадски професор, който с горчива ирония развива темата , че все по трудно ще става за бял и хетеросексуален човек да прави наука в Канада. За хем бял, хем хетересексуален кандидат новете места в катедрите са под25% Пише , че заради преференцията някои хора спекулират -обявяват се за бисексуални например.
А утре квоти, ако обяват за лекари, пилоти...!?
С декрети тези неща не стават и в Русия, го знаят много добре, защото през 20те години на миналия век именно те започват експеримент в образованието -разкрепостено сексуално обучение на децата още в нач класове Само за миг си представи как в този час те учат как да онанираш , или че не е срамно и лошо нещо да се гушкаш с Вмир например, а в предишния сте разсъждавали върху писмото на Татяна до Онегин, или сте разглеждали Ромео и Жулиета-съответно днес първОТО е неменструиращ човек, а второто менструиращ. Татяна и Онегин също са "ТО" Този експеримент завършва катастрофално-с много ментални отклонения, самоубийства и т н
Американски офицер с най-високия чин/забравих му името/ облече дамска униформа, макар , че биологично е с пенис. Преди това обаче се е доказал като висш военен в различни академии, горещи точки, учения и публицистика. Никакво значение , няма с кого си ляга , след като си върши работата. Този от снимката обаче е друга бира. Единствената му работа е била, като активист в структурите на ЛГБТ. Той обаче ще ръководи дейностите по отработеното ядрено гориво и утилизацията на бойни ядрени глави.
Това му се паднало от различните квоти-за департамент в случая
И какво правим с религията например. Ще редактираме Коран, Библия?
Знаем за радикализма на Запад към различните в миналото независимо дали е заради етнос, сексуална различност, -репресии вкл стерилизация и убийство
Православието например никога не е преследвало различния етнос, а сексуално азличните е укорявало, но не и злодеянията вършени от католици и протестанти. Сега последните ще ни учат на толерантност-Хайде де
цитирай
7. getmans1 - ДО - КОМ.6 ... ДА, ЛЪЖАТА И ПРЕЗРЕНИЕТО В ТВОЯ ПОСТИНГ Е ПРОБЛЕМА И...
20.02.2022 08:58
... А. В МОМЕТА Е ПРОБЛЕМ И СУПЕР НАГЛОСТА ТИ ДА МЕ ПОУЧАВАШ

- ЗАЩОТО ПРОДЪЛЖАВАШ С ЛЪЖАТА, НАГЛОСТ И НЕКОРЕКТНИТЕ ВНУШЕНИЯ
/ леко ще прескоча нелепия пример който даваш / ... ГЛЕДАЙ И ЧЕТИ:

Бринтън, който има магистърска степен от Масачузетския технологичен институт, пише в биографията си в LinkedIn, че работят за „Решаване на световните предизвикателства с #NuclearWaste и защита на ЛГБТК младежите от #ConversionTherapy.

"В момента "те" работят като директор на глобалната политическа стратегия в Deep Isolation, компания за събиране и рециклиране на ядрени отпадъци."

... ТВОЯ СИ РАБОТА Е, КАКВО МИСЛИШ ПО ВЪПРОСА И КАКВИ ПОСТИНГИ СИ ПИШЕШ НОО, НО Е КРАЙНО НЕПРИЕМЛИВО ДА МЕ ПОУЧАВАШ И ТО ... С ЛЪЖИ И ВНУШЕНИЯ ... НА МОЯ ТЕРИТОРИЯ.

... В последно време съм доста зает и тази НОВИНА я научих от теб макар, че самата дума НОВИНА в твоят пост бе закрита обилно затрупана с ... ЛАЙНА.
Ето и сега в коментара си продължаваш в същият дух

... А, АЗ ПОСТЪПИХ СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО - показах, че е излишно да се лекуват и превъзпитават такива хора, че е излишно да се крият статистиките за тях както го прави лбимият ти самъй демократичний диктатор, то на неговата територия така криха и болните от СПИН и накрая разбраха, че трудно се крие милион и дкато го правиш заприличваш на ... Африката.
цитирай
8. vencivaleri1951 - Какво значи магистър?
20.02.2022 12:25
Аз имам магистърска степен от университет , който е преди САЩ, специализация в Сорбоната, дисертация в "Карл Маркс", дъщеря ти има две магистратури...
Е , можем ли да ръководим департамент , занимаващ се с отработено ядрено гориво и утилизиране на ядрено оръжие?
Какво е работил е въпросът ?
Английският външен министър е от университетско семейство, тя самата е със солидна диплома, но прави ли я това успешен външен министър, като няма елементарни познания по география за страната на която гостува.
А за "лайната" помисли кой ги прави . Ти злорадстваше върху фейк , че видите ли руски генерал е бисексуален, а сега заставаш зад една абсолютно -порочна политика, която непоправимо разяжда западните страни. Не този обременен/може би от превъзпитание/ човек е виновен , а дизайнерите на това безумие. Ти можеш ли да разбереш що за човек е "те", какво иска да каже...
Когато баща ми бе начело на ГКП , то преминаваше на преглед няколко пъти годишно.
Винаги и психически. И какво можеше да направи ? Да нареди да бъде свален самолет, да удари с ракета Турци или Гърци. Психясъл генерал, изпаднал в патология и до там...ще се извиним, ще платим компенсации ...Тук явно имаме човек, при когото не само имаме хормонален дисбаланс, а и тежка менталност. Имал подходящо образование и това не е добре. Той ще отговаря за съхранение и унищожение на остарели , или такива по договори. Мило и драго дават различни структури да се сдобият с "рецептата" за създаване на подобно оръжие-например мръсните бомби от използван уран. Психично лабилен човек при никакви обстоятелства не трябва да заема такава позиция. Лично аз, получавах довереност, почти година и тръгнах да напускам/довереност се получаваше преди за месец-два/, защото мислех , че ме мотаят заради и сръбския ми паспорт. Георги Атанасов ме спря и каза , че ще провери. После ми обясни , когато излезна довереността ми. Наблюдавали са ме заради някогашната ми дислексия, която е съвсем невинна в сравнение с патологията на "ТЕ"
Мисля, че в постинга си дадох пример с Калигула. Ще обясня
Калигула е с висок интелект и бърз ум. В началото е успешен император, но идва момент на многополярно разстройство-той е и "тя", и "те " и Юпитер и Венера...
Ако беше писал мерена реч, разсъждавалвърху света
вероятно щяхме да го изучаваме , а знаем за него това което знаем.
Извън темата:
Ти си самоотвержен защитник на крайно непознат за теб свят-тъй наречения Запад. Имаше време, когато аз също се отнасях с прекомерни симпатии към този свят-учил съм там, специализирал, ходил в командировки, екскурзии. Този познат ми някога свят, днес го няма. Няма французи, германци, италианци...Всички днес са на едно лице, при това на силен мюсюлмански фон. От 5 години не съм ходил на Запад, но след тази ЛГБТ истерия не ми и трябва
Вземи един път черпи от извора
Преведи си някое от изказванията на Макрон във Франция-няма да намериш нито една дума за мъж, жена, момиче, момче...Прави кампания човекът и да не загуби избиратели. Дамите , които са негови основни конкуренти пък обратно...И не защото са толкова против новата мода, а защото да привлекат и те гласове. За това наричам това истерия. В САЩ да не говорим-там нещата взимат опасни състояния.
Аз много харесвам Васко Найденов, Куркински-на втория съм помагал един път/по молба на моя служителка/ и никога не съм смятал, че имат проблем.
Евгени Минчев обаче не мога да търпя и съм си тръгвал от ЦДНА, защото беше водещ на някакво парти там. Той също е интелигентен и с бърз ум , но на мен ми е отвратителен
цитирай
9. getmans1 - ДО - ком 8 ... ЗА ГОЛЯМА МОЕ СЪЖАЛЕНИЕ, ПРОДЪЛЖАВАШ ДА „ЗАТРУПВАШ С ЛАЙНА„ ЧЕ И ЧАК ПРЕКАЛЯВАШ
20.02.2022 14:01
vencivaleri1951 написа:
Аз имам магистърска степен от университет , който е преди САЩ, специализация в Сорбоната, дисертация в "Карл Маркс",


... АЗ СЪВСЕМ ДОБРОНАМЕРЕНО СЪМ ТИ ПОСТНАЛ ВИЗИТКАТА НА ТАЗИ ОСОБА И АКО ТИ ТАМ НЕ ОТКРИВАШ КАКВО Е РАБОТЕЛ „ТЕ„ ЖАЛКО ЗА УНИВЕРСИТЕТА-ДЪРТ, ЧЕ И ЗА СОРБОНАТА ПЪК ЗА „ДИСЕРТАЦИЯТА СЪВСЕМ ДА НЕ ГОВОРИМ

vencivaleri1951 написа:
дъщеря ти има две магистратури...


... ОСТАВИ НА МИРА ДЪЩЕРЯМИ, отделно информациятата ти вече ... дърта.

vencivaleri1951 написа:
Е , можем ли да ръководим департамент , занимаващ се с отработено ядрено гориво и утилизиране на ядрено оръжие?
Какво е работил е въпросът ?


... СЕГА ПАК ПРОЧЕТИ КАКВО СЪМ ТИ ПОДАЛ В КОМ 7
„Бринтън, който има магистърска степен от Масачузетския технологичен институт, пише в биографията си в LinkedIn, че работят за „Решаване на световните предизвикателства с #NuclearWaste и защита на ЛГБТК младежите от #ConversionTherapy.
/ ЗА LinkedIn ЧЕТИ ТУК;
https://blog/comedit?id=5490714 /
... #NuclearWaste - / НЯМА ДА ТЕ БАВЯ / - #Ядрени отпадъци

"В момента "те" работят като директор на глобалната политическа стратегия в Deep Isolation, компания за събиране и рециклиране на ядрени отпадъци."
/ Е, ТОВА НЯМА ДА ТИ ГО ПРЕВЕЖДАМ / НО ЩЕ ТИ ГО РАЗТЪЛКУВАМ ... И В СЛУЖЕБНИТЕ МУ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КАТО ДИРЕКТОР И В ОБЩЕСТВЕНАТА СИ ДЕЙНОСТ СЕ ЗАНИМАВА ПРОФЕСИОНАЛНО С ТОВА, С КОЕТО ЩЕ СЕ ЗАНИМАВА В ПРАВИТЕЛСТВОТО...

vencivaleri1951 написа:
А за "лайната" помисли кой ги прави . Ти злорадстваше върху фейк , че видите ли руски генерал е бисексуален, а сега заставаш зад една абсолютно -порочна политика, която непоправимо разяжда западните страни. Не този обременен/може би от превъзпитание/ човек е виновен , а дизайнерите на това безумие.


... ОБРЕМЕНЕН И ЗАВИСИМ Е ТОЗИ КОЙТО СЕ КРИЕ ЗАРАДИ НЕЩО СИ

vencivaleri1951 написа:
Тук явно имаме човек, при когото не само имаме хормонален дисбаланс, а и тежка менталност. Имал подходящо образование и това не е добре. Той ще отговаря за съхранение и унищожение на остарели , или такива по договори. Мило и драго дават различни структури да се сдобият с "рецептата" за създаване на подобно оръжие-например мръсните бомби от използван уран. Психично лабилен човек при никакви обстоятелства не трябва да заема такава позиция. Лично аз, получавах довереност, почти година и тръгнах да напускам/довереност се получаваше преди за месец-два/, защото мислех , че ме мотаят заради и сръбския ми паспорт. Георги Атанасов ме спря и каза , че ще провери. После ми обясни , когато излезна довереността ми. Наблюдавали са ме заради някогашната ми дислексия, която е съвсем невинна в сравнение с патологията на


... ЯВНО Е ИМАЛО ЗАЩО А ДИСЛЕКСИЯТА СИ Е ТВОЕ ДЕЖУРНО ОПРАВДАНИЕ.

... И С КАКВО ТОЧНО Е „ЗАВИСИМ„ И „ОБРЕМЕНЕН„ - ЩЕ ГО ИЗНУДВАТ, ЧЕ ПЕДЕРАС ЛИ, ИЛИ ЧЕ СЕ ОБЛИЧА КАТО ЖЕНА ... ХАХАХА

... КОЛКОТО ДО „ЛАЙНАТА„ ХИЧ НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ ИЗВИНЯВАМ И ДА ... УПОТРЕБИХ ТАЗИ ДУМА ЗАЩОТО Е ТОЧНА, ЩОМ ИЗДРИСКВАШ ЕДНИ ДУМИ ЗА НЕЩО КОЕТО НЕ СИ РАЗБРАЛ В ЕДИН АБЗАЦ ОТ 5-6 РЕДА ИНФОРМАЦИЯ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6143787
Постинги: 2778
Коментари: 26684
Гласове: 9698
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930