Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2022 07:07 - Кой, как чете историята ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 2185 Коментари: 20 Гласове:
5

Последна промяна: 23.02.2022 08:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                           .....
               Прочитът на Путин на историята създава предпоставки за война



                                        ДЖОН ДАНИШЕВСКИ АСОШИЕЙТЕД ПРЕС

                                    ВАРШАВА ,  22.02.2022 16:44 (БТА)   

Руският президент Владимир Путин изложи своята версия за украинската история, като по същество каза, че Украйна всъщност винаги е била част от Русия. Освен че обслужва целите му, тази версия е и фикция. Украйна има своя собствена хилядолетна история.

Съвременна Украйна е оспорвана територия с променящи се в продължение на столетия граници. Тя попада изцяло под властта на Москва чак в края на 18-и век при императрица Екатерина Велика. Дори и тогава обаче Руската империя не е успяла да я погълне нито толкова лесно, нито пък напълно. 

В хода на сегашните си усилия да върне в руска орбита Украйна, която постигна независимост и се ориентира към Запада, Путин следва път, отъпкан от много руски ръководители преди него – от Петър Велики до Йосиф Сталин.

За Запада въпросът е дали може да ограничи реваншистките амбиции на Путин посредством санкции, дипломация и военна съпротива от страна на Киев. Признаването от Путин на двата отцепили се украински региона и изпращането там на руски войски, които застрашават страната, лесно може да запали по-голяма война в цяла Украйна.   

„Смятам, че трябва да взема едно отдавна отлагано решение: незабавно да призная независимостта и суверенитета на Донецката народна република и на Луганската народна република“, заяви Путин, визирайки две проруски части от Украйна в региона Донбас, които от 2014 г. насам са въвлечени във война с правителството в Киев, отнела досега живота на 14 000 души.

Всяка съвременна държава, особено в Европа, в продължение на векове е променяла границите си и емоционалното увлечение от национализма може да доведе до искания, ултиматуми и често до войни за територии, власт и влияние. В речта си пред руската общественост снощи, на моменти мрачен, понякога дори и звучейки враждебно, Путин се отнасяше пренебрежително към Украйна и каза, че нейното създаване като суверенна държава е трагедия и е станало по случайност при управлението на комунистическите лидери през 20-и век. 

Той се държеше така сякаш Украйна никога не е съществувала преди настъпването на съветската епоха. Путин на моменти обвиняваше Ленин, понякога – Сталин, а в един момент изрази презрението си към решението на Никита Хрушчов от 1954 г. да вземе Крим от Русия и да го даде на Украйна.

Както при всeки прочит на историята и в думите на Путин имаше елементи на истина. Украинците и руснаците са свързани източнославянски народи, чиито съдби са се преплитали и разделяли в историята. Той обаче предпочете да се фокусира върху времената на най-силна руска доминация над Украйна, като почти забрави, че тя от 30 години е отделна държава, призната от международни договори, включително и от Русия. Вместо това Путин описа Украйна като корумпирана, едва кретаща марионетка на САЩ, която застрашава сигурността на Русия и която според него няма истинска причина да съществува, освен ако не е едно цяло с нея.

Украйна и Русия водят началото си Киевска Рус - търговски център, създаден от викингите по крайбрежието на река Днепър преди повече от 1000 години, когато Москва все още не е била на картата. Първоначално двата народа са били езически, но после приемат православното християнство. Киевска Рус се е разпаднала в началото на 13-и век при монголското нашествие в Европа. Великото московско княжество е престанало да бъде васална държава едва в края на 15-и век.

Вместо да се свърже с Москва, от 14-и век нататък, в продължение на векове, цялата територия на съвременна Украйна е била част от Великото литовско княжество. По-късно тя влиза в състава на обединената полско-литовска държава Жечпосполита – обширна многоезикова и мултиетническа държава, чиято територия е включвала почти всички територии на днешна Полша, Литва, Беларус и Украйна (както и части от Русия).

В източните и югоизточните региони са доминирали полският и рутенският език, който е предшественик на съвременния украински и беларуски. Населението е включвало украинци, поляци, беларуси, литовци, евреи и татари.      

Армейски бунтове на украинските казаци в средата на 17-и век срещу полската аристокрация и земевладелци са довели до съюз между казаците и Москва. Тогава Източна Украйна се е отцепила от Жечпосполита и през 1654 г. се е заклела във вярност на руския цар. Западна Украйна е останала част от полско-литовската съюзна държава в продължение на още 150 години, докато през 1795 г. Полша не е била разделена окончателно между Русия, Австрия и Прусия и е изчезнала от картата на Европа. 

Полската държава се появява отново след Първата световна война и през 1919-1922 г. води война със Съветска Русия, като си връща обратно голяма част от Украйна. Тези земи отново попадат под съветски контрол след Втората световна война, но украински партизани националисти продължават да оказват въоръжена съпротива срещу съветските сили през следващите няколко години.

„Големият глад“ (Гладоморът), който Сталин налага на Украйна в началото на 30-те години на миналия век, води до смъртта на милиони хора и е оставил у украинците трайна враждебност към съветското руско управление.

Болшевиките неслучайно признават Украйна като отделна социалистическа република след създаването на СССР.

Те разбират реалността на отделната украинска история и идентичност, които са положени някъде между Москва и Запада през по-голямата част от съществуването им. Украйна обаче никога не е имала възможност за самоуправление до разпадането на Съветския съюз през 1991 г.

Противно на твърденията на Путин, повечето украинци днес не искат да бъдат част от Русия и антируските чувства в по-голямата част от страната се засилиха след анексирането на Кримския полуостров от Русия през 2014 г. и завладяването на региона Донбас от проруски сепаратисти.

Сега, когато руски войски отново маршируват в региона Донбас в Източна Украйна, изглежда, че хилядолетната война за надмощие в региона, с използване на оръжията и дипломацията, когато е нужно, е на път да бъде възобновена.   (БТА)



                                                                            ... 



Гласувай:
5



1. getmans1 - Бисерни коментари или коментари-бисери...
23.02.2022 07:31
- „Мечтата на Запада. Да се самоизтребват славяните и православните."

- „Можеш да продължиш и с географията на Руската федерация – "Белгород", "Хабаровск", "Подмосковие" и прочия."

- „Да! Иновативно! На такива да им се присъжда посмъртно наградата "Дарвин".

- „Така, де. Само глупакът не се учи от глупостите си"


- „Немци, френци, англичани

наши са враждебници,

дружни с нашите тирани,

с нашите изедници."

- „има и един Дмитрий Донской..."

- „Най - верните съюзници на Русия
са армията и флотът и. С празником!"
цитирай
2. hristiqnskaprosveta - Сигурно, защото САЩ нямат грехове зад гърба си и като цяло са ангели... :)
23.02.2022 09:41
... от истеричната антируска пропаганда досега разбрахме следното"

- Руснаците ядът хора, малки деца и най - вече украинци. :)

- Американците са мамини душици и никак не са престъпници, дори когато избиват хора, те го правят с нежна майчина ласка. :)

- Путин всеки момент ще напада Украйна (ден 130), чакаме още няколко години, да видим дали ще нападне. :)

- България цъфти и вързва под благото на демокрацията и капитализма, хората никак не умират от бедност, болести и глад, народа ни от 9 млн. се стопи на по - малко от 5 млн. души, но по - важно е да мразим русите. :)

Очаквам пумиярите - русофоби да осрват земята с пискливите си пумиярски гласчета в жалка защита на русофобията си. ;)
цитирай
3. getmans1 - Благодарско, hristiqnskapros...
23.02.2022 09:52
Благодарско, hristiqnskaprosveta - за естественото продължение на БИСЕРНИТЕ КОМЕНТАРИ ... Честно да дагойба:)))
цитирай
4. getmans1 - Путин - бисери:
23.02.2022 09:59
- "Путин: „Корупцията, която без съмнение е проблем за всяка държава, включително и за Русия, достигна специален характер в Украйна.“

… Би Би Си: Русия е в дъното на класацията за корупция на „Транспаренси интернешънъл“. За 2021 година тя заема 136 място от 180 страни. Украйна е на 122-о."

- "Путин: „Вече имаше изявления, че Украйна сама ще си създаде ядрено оръжие. Украйна притежава ядрени технологии от СССР и може да го направи“.

Би Би Си: На конференцията по сигурността миналат аседмица украинският президент Зеленски зояви, че Украйна не притежава ядрено оръжие.

По време на Студената война Украйна имаше третият по големина в света ядрен арсенал. Страната предаде ядреното си оръжие през 1990 година като в замяна получи гаранции за сигурността си от САЩ, Великобритания и Русия... (ХО-ХО-ХООО - "и Русия, значи)

И към момента няма никакви доказателства да разполага с ядрено оръжие.

МААЕ също заяви, че няма признаци Украйна да се опитва да се сдобие с ядрен материал за оръжие."

- "Путин заяви: „Така нареченият цивилизован свят предпочита да игнорира това, че там се случват ужаси, геноцид, че почти 4 милиона души са подложени на него.“

... Би Би Си: „Президентът Путин говори за региона Донбас в Източна Украйна и твърди, че рускоговорещите граждани там са обект на „геноцид“. Термин, който се използва масово от руските телевизии в момента. Конвенцията срещу геноцида на ООН е подписана от 152 държави, включително и Русия и описва геноцида като „акт, целящ да унщожи отчасти или изцяло национална, етническа, расова или религиозна група. Примери за геноцид имаме в Руанда и Сребреница. Но няма никакви доказателства за геноцид в Украйна. Твърденията на Путин бяха определени като „смешни“ от канцлера Шолц."

... "Според ООН между 14 200 и 14 400 души са били убити в Източна Украйна от 14 април 2014 година до 21 февруари 2022 година. Жертвите включват 3 407 цивилни, 4 400 украински военни, 6500 членове на въоръжени групи.

Над 39 000 души са ранени, между 7 и 9 хиляди от тях са цивилни. През 2018 година бе установено, че 600 000 души и от двете страни на границата живеят в несигурни условия, като са изложени ежедневно на обстрел. "
цитирай
5. dobrodan - Няколко коментара от друг сайт.
23.02.2022 10:10
цоко, чоко и боко
22.02.2022 в 17:46
Питам се, какво ще стане, ако всички големи започнат да вадят стари карти отпреди 500 години? Или светът се върне в 1300-та година след Христа?

За съжаление този е стопроцентово прав:
Пенчо Доктора от Черни Осъм
22.02.2022 в 13:34
От 32 години България е колония.
Кои са основните признаци, при чието наличие някоя държава се определя като колония:
1. Външната политика напълно се контролира от чужда държава? Да.
2. Политическа несамостоятелност на колонията? Да.
3. Ключовите длъжности се утвърждават само с разрешение на метрополията? Да.
4. Географска обособеност на колонията и нейна отдалеченост от метрополията? Да.
5. Налагане на колонията на заробващи икономически договори от страна на метрополията? Да.
6. Финансова зависимост на колонията от метрополията? МВФ и Световната банка.
7. Статутът на българските аборигени е винаги по-нисък от статута на пратениците на метрополията? Да.
8. Насаждане сред аборигените на чужда култура, религия и език? Да.
9. Включване на колонията във военни съюзи на метрополията и участие във военни конфликти на страната на метрополията? Да.
10. Дали сме колония или не? Да, в 100 процента.
Това променя изцяло фундаменталната постановка на въпроса „какво да се прави“ и означава само едно нещо – ако не искаме да изчезнем, трябва да отсечем клона, на който ни бесят.

(...) Фантасмагория или не, но се говори че:

Русия поглъща Европа.
САЩ поглъща Британската империя.
Китай поглъща още части от Азия.

Трите големи поделят Африка и Южна Америка и всичко е на 6 шест … 😉

Исая Манголд
22.02.2022 в 12:14
Да се молим Богу горещо и от сърце да не стане истинска война, че тогава не питат „Кой Кум, Кой Сват и Кой на булката Брат?“, а се мре поголовно…


Това за Русия... Бях писал, че може да се случи, оказва се, че и други мислят така.
Нямаме печеливш ход. Тоест имаме, но колко ще е печеливш един Ердоган знае :( .

Ако искаш, добави този коментар към бисерните.
цитирай
6. hristiqnskaprosveta - Вашите бисери са доста по - разпространени из нета от нашите. :)
23.02.2022 10:13
... А пък Запада, кога ще погълне Русия? Точно на куково лято. :)

ДНР и ЛНР са вече факт напук на насраните русофобчета и укрите умират от жална мъка, че слушайки Кравария, си изгубиха териториите, ако продължават да лижатзадниците на САЩ/Запада, съвсем скоро ще изгубят и останалата си част от смешкарската си държава. :)
цитирай
7. getmans1 - ДО - 5. dobrodan - Няколко коментара от друг сайт.
23.02.2022 10:35
... ми ДОБРОДАНе, то днес се очертава всичките ми коментари да са ... от бисери, които чувам, гледам и чета
цитирай
8. vmir - Джуджето така и не разбра,
23.02.2022 10:43
че презрението върви само пред безпомощни верноподаници, на които плащаш. Отвъд тази граница, презрението осигурява единствено изолация и санкции. Дори тъпотията да шантажираш защото не те уважават не носи друго освен психопатската утеха, че ще ти позволят да изглеждаш равен на другите. Джуджето е грешка на природата, но явно Русия е любимото място на подобни грешки.
цитирай
9. getmans1 - ОЩЕ БИСЕРИ от ТВ-то. . . Ганковото ...
23.02.2022 10:58
ОЩЕ БИСЕРИ от ТВ-то ... Ганковото кафене ряпа да яде

- Вчера се изкефих докато слушах и гледах с каква сладка нега Славчо Велков - Разузнавача разказваше какво би станало "ако Путин въведял някакви санкции" и колко лошо щяло да стане за света, ЕС и БеГето

... Много се надявам казаното от Медведев още повече да е подсладило доволството му.

- Днес пък гледах и слушах "големият СПЕЦ" проф. Б. Чуков как по НОВА ТВ цитира дословно БОЖИНКАТА, че и последният американски СПЕЦНАЗОВЕЦ се изтеглил от Украйна.

... Явно от едни същи КЛИПОВЕ ЗА ПИЯНИ ТРОЛОВЕ се информират и двамцата

цитирай
10. vencivaleri1951 - Два пъти прочетох статията на историка Джон, и не разбрах две неща
23.02.2022 11:01
-Кога Украйна е имала държавност до 1921 г
-Разбрах, че Москва съвсем от скоро е на картата, но не разбрах кога Вашингтон се е появил
Днес е 23ти февруари и винаги съм чувствал близък този празник. Когато празнувах този празник под униформа , имахме 4 авиополка, въздушен корпус и стегната и боеспособна армия.
Днес небето ни го пазят други срещу заплащане, а скъпо и прескъпо платените от нас самолети, на които текат лихвите по кредита са все още на чертеж/ако и там ги има/ , но ни дума, ни вопъл , ни стон за очевадното иголямо просрочие. Ах , как в Делиормана плюеха против шведските машини, че били поръчани едва ли не от Путин, щото се уплашил от Ф-ките на янките -на платформа от 80те Къде ги тези Ф-ки
да литнем сега срещу Донбас? Поне джавалинка, да ни бяха дали , та да пуцаме...

ПП Не разбрах и друго-историка Джон , дали съзнателно ни внушава двусмислия, или толкова си знае.
Украинците наистина се противопоставят и вдигат въстание начело с Богдан Хмелницки по следните причини.
-искат да ги покръстят в католическа вяра
-отказват да освободят от крепостничество , дори елита им-атаманът им също е бил крепостен-днес водач на казачеството, утре продаден за портиер в някоя кръчма/има такъв случай/
Двусмислието-Източна Украйна след неуспешното въстание иска помощ и се предлага под руската корона , а западна остава под короната на мултинационалното кралство с трудното за мен име
Къде е двусмислието. Украйна първо няма-има малоруси. Малорусите от Запорожието са приети в Руската империя, а това са 4, 5 области. Написаното от Джон е двусмислено , защото подминава думата "малоруси" и това не е случайно. Прикрива, че става въпрос за един народ тогава/не днес/ -малоруси, великоруси, белоруси.... И когато споменава Източна Украйна , а не Източната част на Малорусия това е или незнание от сорта на незнанието на английския външен министър, или откровено подвеждане.
Източна и Югоизточна Украйна е бившата Нова Русия
и там малоруси на практика тогава не е имало, а и днес са пренебрежително малцинство вече украинците.
цитирай
11. getmans1 - ДО - 8. vmir - Джуджето така и не разбра, 10:43
23.02.2022 11:16
... Като го гледам този психопат се сещам за един филм на Ч. Чаплин, което пък от друга страна хич не ми е смешно и се надявам този път историята наистина да се повтори като ... ФАРС.
цитирай
12. getmans1 - . . . Хоп-паа, още един бисер. . . -...
23.02.2022 11:24
... Хоп-паа, още един бисер ...

vencivaleri1951 написа:
-Кога Украйна е имала държавност до 1921 г
-Разбрах, че Москва съвсем от скоро е на картата, но не разбрах кога Вашингтон се е появил
Днес е 23ти февруари и винаги съм чувствал близък този празник. Когато празнувах този празник под униформа , имахме 4 авиополка, въздушен корпус и стегната и боеспособна армия.
Днес небето ни го пазят други срещу заплащане, а скъпо и прескъпо платените от нас самолети, на които текат лихвите по кредита са все още на чертеж/ако и там ги има/ , но ни дума, ни вопъл , ни стон за очевадното иголямо просрочие. Ах , как в Делиормана плюеха против шведските машини, че били поръчани едва ли не от Путин, щото се уплашил от Ф-ките на янките -на платформа от 80те Къде ги тези Ф-ки
да литнем сега срещу Донбас? Поне джавалинка, да ни бяха дали , та да пуцаме...


... АЗ ОЩЕ ОТ 14-та ЧАКАМ ОТ ТЕБ И Ики Малус ДА РАЗКАЖИТЕ ЗА ОНАЗИ ЧАСТ ОТ РУСИЯ КОЯТО ВСЪЩНОСТ НЕ БИЛО УКРАЙНА А ... Окраина...
цитирай
13. germantiger - естествено руснаците и русия ...
23.02.2022 12:04
естествено

руснаците и русия никога не са превземали и заграбвали нищо

от приблатика до далечния изток винаги са освобождавали

РУСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА ИМПЕРИЯ е най-освобождаващата империя във Вселената
цитирай
14. vencivaleri1951 - Какво да ти разкажем Гетьо
23.02.2022 12:11
Писмото на Богдан Хмелницки до император Петър 2ри е налично Указът на императорът е наличен. Там ясно са описани и активити с които влизат малорусите и задълженията , които поемат

Налични са и протоколите от заседанията на Нарадния комисариат от дебатите за бъдещата УССР. Наличен е и указът на Ленин за създаването на Украинската държава, в който поименно са описани и териториите които и се придават , както и причините за това-да се пролетаризира и да излезе от дребнобуржоазното си битие.

Наличен е и окончателния мирен договор след ВСВ Там са описани подробно териториите , които получава УССР-без Калининиград , Молдова и Украйна взимат всички присъдени територии

Наличен е и указът на Хрушчов за Крим
Ние днес се дърляме за Гоце и взаимно се обвиняваме за глупости с македонците,
а в Украйна днес се извършва исторически, културен и физически геноцид над руското и рускоговорящото/българи, унгарци например/население.
Руснаците са ти виновни-изгонили ти беят. Помисли за българите там, поне за тях се застъпи, както чехи, гърци, унгарци...Защото след законовата промена за езика , българите на държавна и общинска служба , магистрати, адвокати , на практика са аут от позициите си-не знаят на работно ниво украински.
Наш депутат нациките го обляха със зелена боя , пребиха и хвърлиха в кофа за боклук. В нас се обучават много българи от Украйна. Да си прочел ред от тях в медиите. Никой от тях не иска да се връща-изключение вече правят тези от Крим Защо?
И смяташ ли че Орбан е толкова глупав политик, та да си образува безсмислено нерви по украинския въпрос. Земан също. Просто това са хора , които защитават интересите на хората си.
На Донбас убиха нациките двама гърка. Стана скандал, мироопазнащите чиновници се разтърчаха, бе изплатено обезщетение на семействата и т н.
Теб интересуват ли те българите загинали там?
Теб интересува ли те мнението на българите в Крим и останалите територии.
Или майната им ...важното е Русия да я няма



getmans1 написа:
... Хоп-паа, още един бисер ...

vencivaleri1951 написа:
-Кога Украйна е имала държавност до 1921 г
-Разбрах, че Москва съвсем от скоро е на картата, но не разбрах кога Вашингтон се е появил
Днес е 23ти февруари и винаги съм чувствал близък този празник. Когато празнувах този празник под униформа , имахме 4 авиополка, въздушен корпус и стегната и боеспособна армия.
Днес небето ни го пазят други срещу заплащане, а скъпо и прескъпо платените от нас самолети, на които текат лихвите по кредита са все още на чертеж/ако и там ги има/ , но ни дума, ни вопъл , ни стон за очевадното иголямо просрочие. Ах , как в Делиормана плюеха против шведските машини, че били поръчани едва ли не от Путин, щото се уплашил от Ф-ките на янките -на платформа от 80те Къде ги тези Ф-ки
да литнем сега срещу Донбас? Поне джавалинка, да ни бяха дали , та да пуцаме...


... АЗ ОЩЕ ОТ 14-та ЧАК ОТ ТЕБ И Ики Малус ДА РАЗКАЖИТЕ ЗА ОНАЗИ ЧАСТ ОТ РУСИЯ КОЯТО ВСЪЩНОСТ НЕ БИЛО УКРАЙНА А ... Окраина...

цитирай
15. getmans1 - ДО - 14. vencivaleri1951 - Какво да ти разкажем Гетьо 12:11
23.02.2022 12:51
… ОКРАИНА и защо било ОКРАИНА
- Точно така ме ПОУЧАВАШЕ преди 8 години ... Макар, че аз никога не съм искал ПОУЧЕНИЯ

... И ако ти нямаш памет за лъжите си, си е само твой проблем също като ето това:

"-Кога Украйна е имала държавност до 1921 г
-Разбрах, че Москва съвсем от скоро е на картата, но не разбрах кога Вашингтон се е появил" ... Където за пореден път доказваш, ЧЕ ИМАШ ОПРЕДЕЛЕН ПРОБЛЕМ.

Тук ни занимаваш с подробности което е далеч от темата ... ОПС, ИЗВИНЯВАМ СЕ, НЕ Е ДАЛЕЧ ОТ ТЕМАТА НО ... "ИСТОРИКА "ДЖОН" - съвсем коректно е отразил и този период А, АЗ СЕ ПОДВЕДОХ ОТ ТВОЯ "ПРОБЛЕМ"

... И знаеш ли, смешно е, след толкова години след ВСВ И СЪВМЕСТЕН СЪВЕТСКИ "ВЪЗХОД" да възраждате някакъв си ФАШИЗЪМ... А още по-смешното от това е, човек с твоите претенции да повтаря ВОЖДА ... все едно Путин ще даде ново определение за ГЕНОЦИД.
цитирай
16. blackpredator - малиййй, Венци
23.02.2022 13:13
ти искаш да вкараш кратуна у гутатор
Успех! ;)
цитирай
17. getmans1 - Облиза лъжливото Дъ и вече може да си спокоен
23.02.2022 14:03
blackpredator написа:
ти искаш да вкараш кратуна у гутатор
Успех! ;)

цитирай
18. blackpredator - лъжливо "сондьорско" Дъ си ти
23.02.2022 17:20
че знаеш функцията на оня разтвор..
сичката ти работа менте
цитирай
19. getmans1 - че знаеш функцията на оня разтвор. . ...
23.02.2022 18:10
blackpredator написа:
че знаеш функцията на оня разтвор..
сичката ти работа менте


... То разговор за то разтвор не е завършен ... Нека още малко ти окъсеят... ногите, че пълен да е цирка и излагацията ти...
цитирай
20. get - До 14. vencivaleri1951 - Какво да ти разкажем ВенцЬО ? Ами да ти кажем ... ПЪРВО: Московията кога я е ИМАЛО РУСИЯТА ... ?
24.02.2022 11:34
vencivaleri1951 написа:
-Кога Украйна е имала държавност до 1921 г
...
...
Днес небето ни го пазят други срещу заплащане, а скъпо и прескъпо платените от нас самолети, на които текат лихвите по кредита са все още на чертеж/ако и там ги има/ , но ни дума, ни вопъл , ни стон за очевадното иголямо просрочие. Ах , как в Делиормана плюеха против шведските машини, че били поръчани едва ли не от Путин, щото се уплашил от Ф-ките на янките -на платформа от 80те Къде ги тези Ф-ки
да литнем сега срещу Донбас? Поне джавалинка, да ни бяха дали , та да пуцаме...

ПП Не разбрах и друго-историка Джон , дали съзнателно ни внушава двусмислия, или толкова си знае.
Украинците наистина се противопоставят и вдигат въстание начело с Богдан Хмелницки по следните причини.
...
-отказват да освободят от крепостничество , ...
Двусмислието-Източна Украйна след неуспешното въстание иска помощ и се предлага под руската корона , а западна остава под короната на мултинационалното кралство с трудното за мен име
Къде е двусмислието. Украйна първо няма-има малоруси. Малорусите от Запорожието са приети в Руската империя, а това са 4, 5 области. Написаното от Джон е двусмислено , защото подминава думата "малоруси" и това не е случайно. а Русия

... НЕЯ никакво я е нямало?
Просто РУСНАЦИТЕ от Киев, ВЗЕЛИ, ТА СГЛУПИЛИ! Като тръгнали да цивилизоват ТОВА КОЕТО СЕГА СЕ самонарича "РОССИЯ".
А още по-интересно става от факта, ЧЕ НОМИНАЛНО РУСИЯТА СЪС СТОЛИЦА КИЕВ - е била ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ!
Та именно поради това същото, Михайловски пише СЛЕДНОТО в стихотворението си ????!

"Напред! Народността не пада

там, дето знаньето живей!

Безвестен беше ти, безславен!...

О, влез в Историята веч,

духовно покори страните,

които завладя със меч!..." - КОЕТО ВИЕ РУСОФИЛИСТИЦИТЕ ИЗОПАЧАВАЙКИ ЦЕНЗУРИРАХТЕ В:
"В едно с другите слявани кръстосва дух с огнен меч"?

Педерасти МОРАЛНИ СТЕ БИЛИ И СТЕ - ВИЕ подкрепящите ПОРЕДНАТА АГРЕСИВНА ВОЙНА НА МОСКВА, тази срещу КИЕВ, тоест срещу ИСТИНСКАТА РУСИЯ!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6148529
Постинги: 2779
Коментари: 26684
Гласове: 9698
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930