Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2022 07:07 - Ето я главната военна тайна на Русия. Но не я разказвайте на ЦРУ
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 2963 Коментари: 33 Гласове:
7

Последна промяна: 27.02.2022 09:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                        .....

                                      И НА ЧЕКИСТА / блогов / НЕ КАЗВАЙТЕ ...

Русия е военно-селска, а не търговско-посредническа и градска цивилизация

Автор: Дмитрий Олшанский, zavtra.ru

Политиката на съвременния Запад спрямо Русия и още повече същата тази политика на почти всички постсъветски страни се отличава с някакво фантастично невежество и неразбиране на това какво представляват Русия и руският народ. Как всичко работи тук и какво трябва да се направи, за да се спечелят или най-малкото да се убедят руснаците да направят всичко, което няма да е за тяхното добро, а за доброто на някой друг.

Работата е това, че Русия е военно-селска, а не търговско-посредническа и градска цивилизация.
Руският войник, както и казакът, чиновникът, селянинът, изпратен като новобранец, както и селянин преселенец ще измине разстоянието от Париж на запад до Калифорния, отново на запад, но в обратната посока. И почти цялото това разстояние ще го измине по същество пеша, а не като голяма морска сила, като британците или испанците.

Руснаците, като малко хора, са много добри във войната и в преодоляването на екстремните обстоятелства, в условията на мобилизация и на оцеляване. Но в същото време руската култура е почти фатално слаба в организацията на мирния живот, на всякакъв вид комфорт и на всекидневно благополучие и на това, което касае самоуправлението, пазара като начин на живот, меката конкуренция, публичната реторика и политическата дискусия. Или с една дума, ако тази борба не е на бойното поле или на полето на земеделеца, а зад гишето, на изборите или някъде на улицата, заобиколен от непознатите, но свои по манталитет хора .

Русия е страната на лошото време, на вечното недофинансиране на всичко, освен на чиновниците и военните, има трудности при намирането на общ език между хората и големия копнеж по хубавия, красив, някак си истинския живот, който постоянно се свързва в съзнанието с близките и далеч зад чужбина.

Или с други думи, безполезно е да ни притискате, но е много лесно да ни подкупите. Лесно е да спечелите срещу нас, ако си направите труда да ни ласкаете, да ни се усмихвате, да проявите щедрост, да започнете да ни примамвате, а не да ни заплашвате. Руснаците са необичани хора с явен дефицит на внимание и на доброто отношение към себе си, включително, което е много важно - от страна на самите себе си.

Последният път, когато западният свят си помисли да използва този конкретен метод за правенето на бизнес с Русия доведе до това, че самият председател на КГБ на СССР донесе схемата за неговото подслушване в американското посолство и след това захвърли удостоверението си на председател на КГБ в кошчето.

В руската култура има много силно скрита надежда някой ден да захвърли от себе си бремето, наложено на човека от живота тук, и особено от местната държава, и „да заживее като човек“. Щастието на Русия обаче се проявява в това, че огромното мнозинство от нашите опоненти не могат да оценят тази перспектива. Те са очаровани от самия мащаб на страната (и от заплахата) и от нейната бедност и тежката мудност (слабост) и затова предпочитат да изхождат от директната идея за враждебност и конфронтация, в рамките на които нашето оцеляване вече е подставено въпрос от "изтичането" на плановете и изкушенията на някои други хора, и то отново се превръща в необходимата цел.

Врагът избира не да примами руснаците на своя страна, а да ги подчини със сила и това го лишава от пет минути до победата. Руснакът е привидно страшен и негодуващ гигант, дълбоко неуверен и мечтаещ за любов и комплименти, но не ги получава и е принуден да размахва своите юмруци, което наистина не иска, но това го прави най-добре.

Така че издадох нашата главна военна тайна. Но не я разказвайте на ЦРУ.

(Превод за "Труд" - Павел Павлов)

                                                                                 ... 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - Даа, и на Чекиста не казвайте, че ...
27.02.2022 07:55
Даа, и на Чекиста не казвайте, че току виж пак ме подпукал с лошави въпроси:
- Гетьо, ти живял ли си в Русия? А, във Воркута ходил ли си? Тръпка с Руска балерина имал ли си и т.н. и т.н. прочие и прочие...

ЛОШАФ ТОЗ НАШ "ЧЕКИСТ" ЗНАЧИИИ, ПИТА ЛОШУ И ... ОТГОВОРИ НЕ СЛУША!
цитирай
2. vmir - Току - що гледах обяснение
27.02.2022 09:07
на възхитително красивата и успешна за бот Венцо рускиня Мария Захарова. Доскоро надменната и саркастична примабалерина на "световната" политика сега не погледна нито един път към камерата и наподобява онещастена от лош петел кокошчица. Все пак, женицата не беше забравила възлюбления си петух и прилежно отговаряше на западната преса дали Вовата се е оказал "fill tonto" (кръгъл глупак). Което ми напомня за бот Венцо, от когото тези дни научих колко умен бил Вовата.
Молодец бот Венцо!!!
цитирай
3. vmir - Опаааа,
27.02.2022 09:25
[quotе=vencivaleri1951] -
В днешния сблъсък Украйна не е толкова важна за Русия. Руснаците тестват НАТО за безпомощност и тестът е положителен :) [/quote]

Или кръгъл глупак, или мерзавец по природа може да трепе братски народ, за да тества враговете си... Мерзавец може да приеме това за удачно.
Молодец, бот Венцо!
цитирай
4. getmans1 - „ Опаааа, Я ... ТИ, ПРОЧЕТИ ПОСЛЕДНИЯТ МУ ПОСТИНГ
27.02.2022 09:43
vmir написа:
[quotе=vencivaleri1951] -
В днешния сблъсък Украйна не е толкова важна за Русия. Руснаците тестват НАТО за безпомощност и тестът е положителен :)


Или кръгъл глупак, или мерзавец по природа може да трепе братски народ, за да тества враговете си... Мерзавец може да приеме това за удачно.
Молодец, бот Венцо!
[/quote]

... Ами то и точно за това пуснах точно тази статия ... в която автора добе е ги е описал какви и що за хора си ... Последният абзац е направо трепач.
цитирай
5. notfun - типична Секта, това са гОрките мужики, крестьани деревьяни...затова, постнах за Психопата, Диктатор..
27.02.2022 10:50

/Или с една дума, ако тази борба не е на бойното поле или на полето на земеделеца, а зад гишето, на изборите или някъде на улицата, заобиколен от непознатите, но свои по манталитет хора .
цитирай
6. dobrodan - Една добра новина, още не е потвърдена официално, обаче :)?
27.02.2022 11:07
"Херсонщина "жжот". В селе Любимовка цыгане украли танк. Еще раз. Цигане. Танк. Украли. У русских", - пишут местные жители.
цитирай
7. shtaparov - Обикновените руснаци по дефиниция ...
27.02.2022 12:09
Обикновените руснаци по дефиниция са добри хора- Русия обаче е лоша и за тях,и за нас.
цитирай
8. vencivaleri1951 - Ако се доверим на кмета на Киев Кличко/много харесван от мен боксьор някога/
27.02.2022 12:12
То сред мирните жители на Киевимаме 135 души с различни по сложност наранявания
и ако се доверим на администрацията на ДНР имаме убити 10 човека, в т ч 2 учителки/трета тежко ранена се бори за живота си/ след обстрел на училище.
Тоест , ако разсъждаваме върху тези две информации в огромния Киев няма засега жертви, а в малките селища в Донецка област 10 . Въпросът е , кой убива гражданите на украйна
Виждаме от видеобмена ракетни залпове и др тежка артилерия в градските части на украински подразделения-тоест тактика на обградена чужда армия в превзет от нея град. В превод държи града в заложник. От краткия офицерски курс в Плевен помня, че това било и терористична тактика.


vmir написа:
[quotе=vencivaleri1951] -
В днешния сблъсък Украйна не е толкова важна за Русия. Руснаците тестват НАТО за безпомощност и тестът е положителен :)


Или кръгъл глупак, или мерзавец по природа може да трепе братски народ, за да тества враговете си... Мерзавец може да приеме това за удачно.
Молодец, бот Венцо!
[/quote]
цитирай
9. vmir - 8. vencivaleri1951,
27.02.2022 12:47
Няма начин да приема за вярно твое твърдение, след като очевидно за теб истински "умен" e само онзи, който умее безсрамно да мами не само противниците си, но и своите.
цитирай
10. vencivaleri1951 - Все пак ми" каза" Гетьо , за което благодаря!
27.02.2022 12:52
Благодарско от селянчето софийско , на делиорманеца от крайбрежието. Нямаше как да
разбера иначе за тази цивилизационна "свада" между Океана и Материка. Нямаше как да разбера за цивилизационното превъзходство на пирата над "сухоземните " труженици-селянин, занаятчия, журналист в случая. Лично аз не съм съгласен с това разделение днес, както не бях съгласен отново със същия автор, когато каза, че речта на путин от 21 ви февруари е най-силната реч от 1945 година, най малкото защото всякакви речи от това време са чули и прадядото, дядото и бащата на Ольшанский. Пък и руският военен флот днес е мисля втори по сила според експертите.
Сега за "теста" Русия бе тествана първа-и в Грузия, и в Украйна през 14та , съвсем наскоро в Казахстан, отново в Украйна.
В Грузия горе долу тестът бе 50/50-отделиха се абхазци и осетинци, но и солдатите не останаха в Тбилиси.
14 та година в Украйна, за мен Русия издържа теста на не повече от 20% и сега "страда". Казахстанския тест го издържа на 100%
Сегашния тест пак го почнаха от Запад. Струпа се толкова излишно /за Украйна/ оръжие на границата с Донбас, че човек не чел Маркс за мястото на оръжейния комплекс в цивилизацията на" пиратския свят", би нарекъл безумие подобно безсмислено превъоръжаване, което щеше да доведе нещата , до там където ги доведе. Вкратце оръжейният комплекс ще сиполучи парите-било от украинския, било от западния данъкоплатец, а това , че сегашният шеф на Пентагона е бил преди това в борда на директорите на концерна произвеждащ прословутите и абсолятно ненужни на Украйна джавалини ,е чиста случайност!? Подобно движение и в много по голям обем бе извършено и в Авганистан. През май се доставят оръжейни доставки за много милиарди, през август оръжието и съюзниците се изоставят в ръцете на ислямистите. Стана това което стана и което видяхме по видеобмена
Балерината Гетьо има своето запазено място в мен , като и Питер, Москва, Киев, а и Воркута.
Това , което ще те попитам е имаш ли снаха и внучета с украинска кръв? Ти се ровиш в сайтовете да намериш информация с която да "блеснеш" като "медия", а в нас се сърфира да се чуят близки и роднини как са. Ти затова си сякаш превъзбуден от ставащото , а аз разтревожен. Разстревожен съм дори и за "здравето" на семейството , в което има различен прочит на ставащото . Просто като карма е това у нас-Баща и майка се събират от два различни свята, после аз и близкият ми човек...сега същото
Ше завърша, че в една война, както и в един развод невинни няма. Причастни са и основните играчи, и роднините и близките, и околните...За мен по силният, умният и т н , трябва да поеме и отговорността, конфликтът да се реши по възможно най-безболезнен начин. Тоест не бива да става по "пиратския " начин , за който знаем или сме видяли- София, Дрезден, Хирошима, Дамаск, Триполи, Виетнам, Кабул...
цитирай
11. getmans1 - В ДОНЕЦК ПИЛОТ-НАЦИ БОМБИЛ УСМИХВАЙКИ СЕ, НАЛИ ... ДАГОЙБА, да ти имам съпричастноста
27.02.2022 13:22
vencivaleri1951 написа:
То сред мирните жители на Киевимаме 135 души с различни по сложност наранявания
и ако се доверим на администрацията на ДНР имаме убити 10 човека, в т ч 2 учителки/трета тежко ранена се бори за живота си/ след обстрел на училище.
Тоест , ако разсъждаваме върху тези две информации в огромния Киев няма засега жертви, а в малките селища в Донецка област 10 . Въпросът е , кой убива гражданите на украйна
Виждаме от видеобмена ракетни залпове и др тежка артилерия в градските части на украински подразделения-тоест тактика на обградена чужда армия в превзет от нея град. В превод държи града в заложник. От краткия офицерски курс в Долна Митрополия помня, че това било и терористична тактика.


vmir написа:
[quotе=vencivaleri1951] -
В днешния сблъсък Украйна не е толкова важна за Русия. Руснаците тестват НАТО за безпомощност и тестът е положителен :)


Или кръгъл глупак, или мерзавец по природа може да трепе братски народ, за да тества враговете си... Мерзавец може да приеме това за удачно.
Молодец, бот Венцо!

[/quote]
цитирай
12. vencivaleri1951 - Аз не твърдя нещо
27.02.2022 13:25
Аз повтарям само това , което съм чул и видял. Ако някой лъже, то в случая са, кметът Кличко и администрацията на ДНР, както и медиите-в т ч Западните-от тях видеобменът е най-"богат" Ето преди малко погледнах клип на БиБиСи, как украински
военни са заели позици в Киев-полегнали на асфалта -при това на някаква централна улица, без да каквото и да е прикритие или укритие. Това е абсурд-те са идеална цел и от въздух и от земя. Ясно е , че са ги наредили за снимка , предназначена за лапнишарани. Въпросът е , какви са наистина укритията на тези войници. Позволи ми да не се съглася, че става въпрос за защитници, когато мирното население става жив щит, защото укритието е домът му

vmir написа:
Няма начин да приема за вярно твое твърдение, след като очевидно за теб истински "умен" e само онзи, който умее безсрамно да мами не само противниците си, но и своите.

цитирай
13. vencivaleri1951 - " На лов и война се лъже най много"
27.02.2022 13:41
Зеленски награди посмъртно за героизма им 100ина украински граничари, които както видяхме са живи, здрави, нахранени и скоро ще бъдат при семействата си в Одеса.
Сега разбирам от теб, че "обективът" на Зеленски е хванал усмивката на руски пилот-не споря. То" обективът му" бе хванал и падащият около Киев руски СУ 27,но после се разбра че е свален от приятелски огън самолет на украинските ВВС
Ще повторя-аз коментирах изявление на кмета Кличко. Не изках да го казвам, гадно е, но видяхме по видеобмена как бе разстреляна зелена джипка в Киев -родители с детето им, взети за "руски диверсанти". И това ще се случва за съжаление, при безразборното раздаване на автоматични цеви
20 000 цеви според Гражданска отбрана са раздадени на всеки желаещ. Взел и 80 годишен старец, което бе" гордост" за ГО. Какво ще реши този безумен акт според мен в днешно време.

getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:
То сред мирните жители на Киевимаме 135 души с различни по сложност наранявания
и ако се доверим на администрацията на ДНР имаме убити 10 човека, в т ч 2 учителки/трета тежко ранена се бори за живота си/ след обстрел на училище.
Тоест , ако разсъждаваме върху тези две информации в огромния Киев няма засега жертви, а в малките селища в Донецка област 10 . Въпросът е , кой убива гражданите на украйна
Виждаме от видеобмена ракетни залпове и др тежка артилерия в градските части на украински подразделения-тоест тактика на обградена чужда армия в превзет от нея град. В превод държи града в заложник. От краткия офицерски курс в Долна Митрополия помня, че това било и терористична тактика.


vmir написа:
[quotе=vencivaleri1951] -
В днешния сблъсък Украйна не е толкова важна за Русия. Руснаците тестват НАТО за безпомощност и тестът е положителен :)


Или кръгъл глупак, или мерзавец по природа може да трепе братски народ, за да тества враговете си... Мерзавец може да приеме това за удачно.
Молодец, бот Венцо!


[/quote]
цитирай
14. getmans1 - . . . ДОБЪР НО БЕЗГЛАСЕН. . . ФЕОДА...
27.02.2022 13:52
... ДОБЪР НО БЕЗГЛАСЕН ... ФЕОДАЛИЗЪМ НЕ МОЖЕ ДА ПОСТРОИ СОЦИАЛИЗЪМ, НИТО БАЗА НИТО СЪЗНАНИЕ

shtaparov написа:
Обикновените руснаци по дефиниция са добри хора- Русия обаче е лоша и за тях,и за нас.

цитирай
15. getmans1 - Зеленски награди посмъртно за г...
27.02.2022 14:16
vencivaleri1951 написа:
Зеленски награди посмъртно за героизма им 100ина украински граничари, които както видяхме са живи, здрави, нахранени и скоро ще бъдат при семействата си в Одеса.


... АЗ, цитирах това което съм прочел за детския лагер ... прочетох и то, не една статия ... ИЗГЛЕДАХ и всичките видеа И специално написаната песен изслушах...
... ТИ МОЖЕШ ДА ЧУВАШ И АСИМИЛИРАШ САМО ПУТЛЕРОВАТА ПРОПАГАНДА ... сега те съветвам да последваш линковете
... ПОСЛЕ ЩЕ ТЕ ПОМОЛЯ ДА МЕ ПОСЪВЕТВЕШ КЪДЕ В ГУГЛЕТО ДА НАМЕРЯ НЕЩО ЗА АМЕРИКАНСКАТА БАЗА КРАЙ ОДЕСА - МОЖЕ И САМО РУСКО ДА Е ... нали се сещаш за коя база става въпрос ... ЧЕ ИНАЧЕ СМЕШНО СТАВА , путлеристите „сбили„ секретна база и СЕКРЕТНО си мълчат но нахранили 100 и кусур украинци и благородно ги отпратили домой ако и че преди това били пратени „на хуй„ ... ЕБАТИ БЛАГОРОДНИТЕ РУСКИ ДУШИ - НА УКРАИНСКИ НАЦИТА ПРОСТИЛИ И СЕКРЕТНА БАЗА ЗАСЕКРЕТИЛИ...

https://www.google.com/search?q=%D0%97%D0%9C%D0%98%D0%99%D0%A1%D0%9A%D0%98+%D0%9E%D0%A1%D0%A2%D0%A0%D0%9E%D0%92+%D0%A3%D0%91%D0%98%D0%A2%D0%98&sxsrf=APq-WBtilQ4D1Rg752UnQk7rgubh-Q6ROA:1645962908955&ei=nGYbYuzWOeGJxc8PuaGvEA&start=10&sa=N&ved=2ahUKEwjslIHU6Z_2AhXhRPEDHbnQCwIQ8tMDegQIARA8&biw=911&bih=417&dpr=1.5

https://www.youtube.com/watch?v=fM51n-pPuWI

... ЧЕКИСТЕ, ТЪПО Е, да ме убеждаваш, че точно сега на украинците им е до произвежда не на фалшиви новини ... дагойба, АБЕ на „зеленски камерата„ ... и простите „нацита„ дето вместо да спират танкове убиват учителки...
цитирай
16. vencivaleri1951 - Гетьо, ще започна с това, че пропагандата/хибридната война / преди и по време на война
27.02.2022 15:16
е много важна-поне така са ни учили в ШЗО. За това ти цитирах и общия ни" познат "Бисмарк , за лова и войната. Бях видял предложения от теб клип преди това и не се усъмних в това. Украинците са" вояки" и подобно послание е съвсем достоверно. То ако не е , няма смисъл от него.
Само , че ден , два след това от информационния /пропагандния/ център на министерството на отбраната показаха клип със задържани близо стотина граничари, всеки получаваше паьока си . Казаха си и приказката. Някои говореха по телефон и успокояваха близките си. Топлото отношение вероятно е било режисирано, точно пред камера ли трябваше да се обаждат на близките си, но момчетата бяха фактични, с имената си , с лицето си Иначе и украинци и руснаци правят фейкови клипове.
Ти казваш бомбардират!? Защо да го правят? Стратегията им е съвсем друга.
Стремят се , колкото могат войските им да са по на Запад, обсаждат, но основно заобикалят големите градове и ги откъсват от командване , ресурс и т н. Предпочитат да преговарят със заети по на Запад позиции, ако се стигне до преговори през първата фаза на войната. Втората фаза вече ще бъде завземане от спецназ градовете
, ако не се договорят през първата. Това е моето скромно мнение и разсъждение , от беглите познания , които имам . Още повече това вече са го играли през ВСВ. Дори и при Наполеон. Френски войски има още в руски селища , а Кутузов наближава Франция Френската войска е откъсната от генералитета си, от продоволствията си и т н...Знаем го, филми сме гледали, Война и мир сме чели...
Лошото за руснаците е, че сега имат срещу себе си друг руски народ, а не французи.
цитирай
17. germantiger - от венци Кутузов наближава ...
27.02.2022 15:58
от венци

Кутузов наближава Франция Френската войска е откъсната от генералитета си, от продоволствията си и т н...Знаем го, филми сме гледали, Война и мир сме чели...
Лошото за руснаците е, че сега имат срещу себе си друг руски народ, а не французи.

......

от мен

винаги съм се впечатлявал и гневялна невежеството

кутузов не приближава франция и умира на тогавашна германска територия през 1813 г., освен това войската далеч не е само френска, а всякаква "васална" и доброволно предаваща се на руската армия, често водена от германци впрочем, но това детайл

и така кутузов не приближава франция, умира, а присъствието на чеченци срещу братския украински народ насочени там от руснаците изисква специално обяснение и тълкувание дори

проатичко казано русия насочава едни рязани колячи/всъщност често клоуни, русията ги насочава срещу братския славянски украински народ да го... интересно да
цитирай
18. blackpredator - туй вестниците лъжат като Венци
27.02.2022 16:22
"Унищожена е военно-морската база на САЩ в Очаков"
цитирай
19. vencivaleri1951 - И ти винаги си ме впечатявал
27.02.2022 17:14
Знам къде умира пълководецът. Дори с една мила панна съм бил на мястото, както и на други бивши "немски "територии
Впрочем Наполеон е разбит малко след това , доколкото помня около Лайпциг-все още немска територия, но под окупация и населваща се с мюсулмани
Лично аз в случая изказах свое мнение според беглите си познания от ШЗО и книгите и филмите. Това го написах. Просто предвижването днес на войските на рашките ми напомня това от ВСВ и авантюрата на Бонапарте. Ако си припомним за дядо ти например- Ленинград е все още под обсада, а "мачът" на практика е свършил-доиграва се.
И пак ще напиша-беше само мнение, на човек , който сам говори за себе си като за лаик.
Е щом се намесва специалистът, с кръвожадния си дядо, то аз лаикът млъквам

ПП Да ти изредя ли колко пълководци умират , или загиват по време на военен поход-вкл и Българскси.
В случая, планът на щаба на Кутузов е разработил тактика и стратегия, които Кгузов е заповядал и след направата одобрил. Александър може да присъства като главнодействащо лице в Париж през 1814та година , но никога не е си е позволил да си припише заслугите на Кутузов за свои, въпреки че са били в обтегнати оношения. В руската история, походът срещу Наполеон от горящата Москва до Париж е известен като покодът на Кутузов
И ако си забелязъл се отнасям с уважение към украинските войни, казвайки за тях , че са "вояки" и , че на руснаците ще им бъде трудно. Добавям вного трудно, ако позволят да се развие партизанска война.
За мен остава надеждата в Гомел да се договорят


germantiger написа:
от венци

Кутузов наближава Франция Френската войска е откъсната от генералитета си, от продоволствията си и т н...Знаем го, филми сме гледали, Война и мир сме чели...
Лошото за руснаците е, че сега имат срещу себе си друг руски народ, а не французи.

......

от мен

винаги съм се впечатлявал и гневялна невежеството

кутузов не приближава франция и умира на тогавашна германска територия през 1813 г., освен това войската далеч не е само френска, а всякаква "васална" и доброволно предаваща се на руската армия, често водена от германци впрочем, но това детайл

и така кутузов не приближава франция, умира, а присъствието на чеченци срещу братския украински народ насочени там от руснаците изисква специално обяснение и тълкувание дори

проатичко казано русия насочава едни рязани колячи/всъщност често клоуни, русията ги насочава срещу братския славянски украински народ да го... интересно да

цитирай
20. vencivaleri1951 - То какво да спориш
27.02.2022 17:32
Сега гледах клип, как са затрили десетки машини със спецназовци и как руснаците се предават само като видят украински военен

blackpredator написа:
"Унищожена е военно-морската база на САЩ в Очаков"

цитирай
21. germantiger - би трябвеало да знаеш, че тогава ...
27.02.2022 17:35
би трябвеало да знаеш, че тогава БУНЦЛАУ Е ГЕРМАНСКИ, днес послки

с усмивка заложих именно това към коментара ми към теб, защото предположих че по руско-славяснки ще го пишеш послки какъвто е днес ;)

финно обърнал ли си внимание на детайла в моя коментар - ТОГАВАШНАТА германска територия,ааа виждаш ли как внимателно трябва да се чете когато човек като теб не знае

по пвоод на ршаките от всв и ленинград - типично за руснак като теб - отново непълно знание сомаловажаване и незнание за това на запад, А ИМЕННО:

явно не ти е известно, че на 8-9 май в ла манша има острови все още ГЕРМАНСКИ, вероятно не знаеш,че маса острови в егейско и средиземно море също все още тогава с германски гарнизони, в северните апенини е същото

хубаво е да знаеш какво са те учли рашките, но както често се случва с тях - те често са недоучили и ти това впрочем го знаеш за недоучеността им нали

а дали се отнасяш с уважение или не към украинците, честно казано в нашия разговор това няма място и лично мен не ме вълнува, но го приветствам
цитирай
22. germantiger - венциславе, като си споменал за ...
27.02.2022 17:40
венциславе, като си споменал за лайпциг населващ се с мюсюлмани

- би трябвало като руснак да знаеш какво представлява москва днес и колко кавказци си разиграват коня там

- би трябвало да си забелязъл в нета колко много са плъзнали брадатите в матушката

- НЕ МИ ОТГТОВОРИ ЗА КАДИРОВЦИТЕ КОИТО КАТО ПО-МЪЖЕ ОТ РУСНАИЦТЕ ЯВНО ЩЕ ИМ ВЪРШАТ РАБОТАТА В УКРАЙНА

- КАК ТИ СЕ СТРУВА ЧЕЧЕНЦИ ДА СЕ БИЯТ СРЕЩУ УКРАИНЦИ, яйде срещу грузински христиени го видяхме

?!
цитирай
23. getmans1 - Аууу! ... Иии, FMCS - ракетите унищожени
27.02.2022 19:39
blackpredator написа:
"Унищожена е военно-морската база на САЩ в Очаков"


... През юли 2017 г. правителството на САЩ започна изграждането на военноморска база в Очаково като част от отбранителната програма FMCS [16] .

През декември 2021 г. командващият ВМС на Украйна обяви, че близо до Очаков, където са отпуснати около 27 хектара за изграждането на главната военноморска база, ще бъдат разположени основните ударни сили на ВМС на Украйна [17] .

... Това АКЪЛОЛИПСИЕТО, голяма работа ша знайш...
цитирай
24. getmans1 - АЗ ПЪК ТОКУ ЩО НАПИСАХ КОМЕНТАР 22
27.02.2022 19:45
vencivaleri1951 написа:
Сега гледах клип, как са затрили десетки машини със спецназовци и как руснаците се предават само като видят украински военен

blackpredator написа:
"Унищожена е военно-морската база на САЩ в Очаков"



... КОЛКО СЕКРЕТНА БАЗА УНИЩОЖИЛ ТАВАРЩЧ ПУТИН, Секретен обект дето иначе от Русия с бинокълн се "вижда"
цитирай
25. germantiger - венциславе що мълчиш да не п...
27.02.2022 19:55
венциславе що мълчиш

да не посрещаш зетя от холандия

я ми кажи - боли ли те, че нямаш за зет някой мужик, вместо холандски джендър
цитирай
26. getmans1 - ТИГРЕ, гледам, че ученика на вел...
27.02.2022 20:20
ТИГРЕ, гледам, че ученика на великите руски пълководци успешно те ползва за "жив щит"...

От онзи ден се прави на улав по едн мой коментар ... не те упреквам, само ми прави впечатление как заедно с "пани" те ползва за шубрак:)))
цитирай
27. vencivaleri1951 - Ама цял живот отговарям
27.02.2022 22:17

Мама университетска даскалица, жена ми също, а и още по лошо в училище, та за ученик ме взима често, сега и ти

За Кадиров и "Азов" Тук руснаците не са го викали. С азовци той си има стари сметки, когато във втората чеченска война "нациките" се бият срещу баща му и него и са в помощ на противниковия клан. Личното ми мнение -от тях никаква файда няма да има- според мен те са по скоро джандари вече и са нещо като НСО на Кадиров. Не могат обаче да му откажат да покаже егото си. Според мен руснаците ще трябва да ги пазят, защото азовци воюват от 14 та година , а и знаят че са смъртници. Ще гледат да завлекат със себе си много душИ на оня свят-без значение християнски , или мюсюлмански.
С кавказците беше това за което говориш по време на соца, а и през 90 те , когато вилнееха престъпните банди. През соца, защото имаха правилегии като малцинства
и специално отношение на органите на реда към тях. Министър на вътрешните работи и чл на Политбюро бе Гайдар Алиев/ баща на сегашния президент на Азарбейджан/ и кавказците и тези от закавказието бяха леко покровителствани от него. Сега има няколко националистически хормирования, които не дават мира на кавказци и азиатци. Едното -рокерите от "Нощните вълци" са под силното финансово и функционално покровителство на самия президент.
Уличната престъпност е сведена до минимум/пречи на едрата/, а вече престъпността не работи толкова с горили, а с юристи, Ай ти специалисти, финансисти, филолози...
За мръсната работа си е наела бивши силоваци от войската и службите. Разбира се сред тях има и кавказци, но това не са онези с камите и брадите,
а военно грамотни хора , минали през горещи точки и служби за сигурност.
Много филми гледаш




germantiger написа:
венциславе, като си споменал за лайпциг населващ се с мюсюлмани

- би трябвало като руснак да знаеш какво представлява москва днес и колко кавказци си разиграват коня там

- би трябвало да си забелязъл в нета колко много са плъзнали брадатите в матушката

- НЕ МИ ОТГТОВОРИ ЗА КАДИРОВЦИТЕ КОИТО КАТО ПО-МЪЖЕ ОТ РУСНАИЦТЕ ЯВНО ЩЕ ИМ ВЪРШАТ РАБОТАТА В УКРАЙНА

- КАК ТИ СЕ СТРУВА ЧЕЧЕНЦИ ДА СЕ БИЯТ СРЕЩУ УКРАИНЦИ, яйде срещу грузински христиени го видяхме

?!

цитирай
28. vencivaleri1951 - Ами имам си и други занимания освен блог бг
27.02.2022 22:37
Ами зетят е по скоро мужик-техните са се занимавали с отглеждането на цветя и зеленчуци. Може всякакъв да е, но ми е "подарил" чудесни внуци и с дъщеря ми са ги приобщили към спорта. Самите те си падат по екстремните преживявания-катерене, ски-зимни и водни...Гледат до припадък онези тъпи предавания Сървайвър и подобните, към които и ти имаш слабост. За теб ясно-дядо ти страшен войн, а те-на единият бащата цветар и зарзаватчия, на другият счетоводител и малко търговец!?


germantiger написа:
венциславе що мълчиш

да не посрещаш зетя от холандия

я ми кажи - боли ли те, че нямаш за зет някой мужик, вместо холандски джендър

цитирай
29. vencivaleri1951 - "Панна " гетьо...пани е госпожа, а аз говоря за госпожица
27.02.2022 22:59
Омъжена жена, която съзнателно съм допускал и допускам до себе си е съпругата ми.
Въпрос на хигиена-морална преди всичко. Не правя това, което не искам на мен да правят
А за коментара ти съжалявам. Пропуснал съм неволно-никъде не коментирам , колкото при теб. Просто си ми слабост-хваля се с връзки в делиорманския елит

Днес впрочем по "Время" гледах материал за клиповете за които говорехме.
Представителят на РФ в ООН отговори подробно на британския и американския си колеги , точно за фейковите клипове-единият бе от Сирия, друг от филм/усмихващия се бомбардиращ/, трети от компютърна игра-свален самолет СУ 35 над Киев. Подробно беше показан клип за граничарите от острова-82ма в т ч и "убитите "13
Показаха ги, говориха и т н. Потърси Время в интернет и ако искаш гледай. Сам ще можеш да си направиш необходимите изводи



getmans1 написа:
ТИГРЕ, гледам, че ученика на великите руски пълководци успешно те ползва за "жив щит"...

От онзи ден се прави на улав по едн мой коментар ... не те упреквам, само ми прави впечатление как заедно с "пани" те ползва за шубрак:)))

цитирай
30. getmans1 - Омъжена жена, която съзнателно съм ...
28.02.2022 00:25
vencivaleri1951 написа:
Омъжена жена, която съзнателно съм допускал и допускам до себе си е съпругата ми.
Въпрос на хигиена-морална преди всичко. Не правя това, което не искам на мен да правят
А за коментара ти съжалявам. Пропуснал съм неволно-никъде не коментирам , колкото при теб. Просто си ми слабост-хваля се с връзки в делиорманския елит

Днес впрочем по "Время" гледах материал за клиповете за които говорехме.
Представителят на РФ в ООН отговори подробно на британския и американския си колеги , точно за фейковите клипове-единият бе от Сирия, друг от филм/усмихващия се бомбардиращ/, трети от компютърна игра-свален самолет СУ 35 над Киев. Подробно беше показан клип за граничарите от острова-82ма в т ч и "убитите "13
Показаха ги, говориха и т н. Потърси Время в интернет и ако искаш гледай. Сам ще можеш да си направиш необходимите изводи


... ТОЧНО, ТАКА ... НО;
- „УСМИХНАТИЯТ ПИЛОТ„ е от материала който ти ми препоръча за детския лагер
- Първата информация за граничарите беше за 8 човека ... на обяд станаха 13.

... СЕГА ОТНОВО ПРОЧЕТИ ТВОЯ КОМЕНТАР ... И АКО ЗА СЕБЕ СИ ОПРАВДАВАШ ЧЕ ВЯРВАШ НА ТОВА КОЕТО СИ ВИДЯЛ ... ТО, СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА МЕН

- ОТДЕЛНО ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ НА АБЗАЦА ЗА „КАМЕРАТА НА ЗЕЛЕНСКИ„ - къде ми я навираш тая камерап точно в думите за ДЕТСКИЯ ЛАГЕР И УСМИХНАТИЯ ПИЛОТ...

vencivaleri1951 написа:
13. vencivaleri1951 - " На лов и война се лъже най много"
27.02 13:41
Зеленски награди посмъртно за героизма им 100ина украински граничари, които както видяхме са живи, здрави, нахранени и скоро ще бъдат при семействата си в Одеса.
Сега разбирам от теб, че "обективът" на Зеленски е хванал усмивката на руски пилот-не споря. То" обективът му" бе хванал и падащият около Киев руски СУ 27,но после се разбра че е свален от приятелски огън самолет на украинските ВВС
Ще повторя-аз коментирах изявление на кмета Кличко. Не изках да го казвам, гадно е, но видяхме по видеобмена как бе разстреляна зелена джипка в Киев -родители с детето им, взети за "руски диверсанти". И това ще се случва за съжаление, при безразборното раздаване на автоматични цеви
20 000 цеви според Гражданска отбрана са раздадени на всеки желаещ. Взел и 80 годишен старец, което бе" гордост" за ГО. Какво ще реши този безумен акт според мен в днешно време.

цитирай
31. germantiger - венци грешиш за кавказците ...
28.02.2022 01:07
венци грешиш за кавказците

пиша ти го сериозно и без да се заигравам с теб

при тебима два варианта - или не знаше закавказците или ти се иска да е както го представяш - навлизането на кавкаците е масово в москва в какви ли не сфери - предизвикването на руснаците е също нон-стоп и набитра сили, какво имам предвид - предполагам не си зпаознат с бойните спортове да ги наречем - руския подиум е половината или дори повече от половината вече зает от кавказци, всички те започват със салам братя или салам алейкум опочти всяко видео

проникването на кавкаците, вземането на руски жени от тях е също един набиращ сили процес, присъствието им във всякакви масови драки, участието им на пътя, дори неангажирано и не с някаква цел,а буквалното им навлизане като диаспора в москва е впечатляващо масово - лично на мен това не ми харесва и съм изумен колко масово е - това не е все още амстердам,но едно две нива под него, никога не съм очаквал от руснаците да стигнат товаположение и това само ще набира сили

оставям настрана факта че огфтромна част от промоутърския бизнес се е обърнал на кавказки в бойните споротве и то с босс номер 1 за цякла русия камил гаджиев, показното пребиване на няколко руснаци от мага магомед исмаилов - александър емелианенко преби и руския хълк/не помня името преди да бъде бит от минеев за което се радвах - радвах се на минеев че смля мага итн итн итн

повтарям - не тъи говоря само за представителен спорт, а буквално за демографското присъствие в москва на кавказци по различни поводи на маса видеа засягащи ралзични теми - ей така на улицата,участие, преминаване, разминаване, реч итн ПРОЦЕСА Е ПОТРЕСАВАЩ И ИЗНЕНАДВАЩ ЗА МЕН, повтарям И З Н Е Н А Д А Н СЪМ
цитирай
32. germantiger - ти сам го каза, че холандците са з...
28.02.2022 01:13
ти сам го каза, че холандците са зарзаватчии, и за жалост са такива в две световни войни, а преди векове са били бопйци срещу испанци и французи, холандеца и въобще фризиеца и фламандеца има ресусрс в себе си за война, но днес вече не, какво и цивилизования човек го няма вече

така-че цветарите са наистина цветари - ти го казваш, а пък ако дядо ми бог да го прости/в който бог не вярваше, та дядо ми е от поколението на чичо ти и баща ти или малко по-голям от тях, дядо ми беше 1918 набор, баба ми 1924
цитирай
33. germantiger - все пак венцисл;аве се надявам и ...
28.02.2022 01:16
все пак венцисл;аве се надявам и чакам деня, нощта, момента когато все пак ще стигнеш и ще си кажеш истината или част отъ нея

защото ти знаеш много, наясно си, умен си, естествено знаеш истината че русия има своите вини, грешки и мерзости - вчерашни и днешни, ти знаеш руският лъжи, пропаганда и лъжа днес, както знаеш америкаснките, германските или други

но руските ти никога не казваш и признавша конкретно

аз обаче имам надежда че един ден ще бъдеш честен докрай и ще се случи това - да признаеш чистосърдечно по човешки че има руски изроди, както всякакви други

тази честност в сравнение с мен не ти достига
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6140169
Постинги: 2777
Коментари: 26679
Гласове: 9696
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930