Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2022 07:07 - АНАЛОГИИ ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 826 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
.....


История скреп
13 мин  ·   



Деды разбомбили. 9 марта и в ночь на 10 марта 1944 года около 280 посланных Москвой военных самолетов двумя волнами — с 19.15 до 1 часа ночи и с 3 до 6 часов утра без всякой необходимости сбросила на Таллинн порядка 1725 фугасных и 1300 зажигательных бомб. Бомбы поражали в основном гражданские здания. Сильно пострадал центр города. Основной удар авиации Кремля приняла на себя застройка вне средневековой городской стены: здесь, согласно пояснению к проекту уже послевоенного...

Вижте повече
Баба и дядо имат бомба.


На 9 март и през нощта на 10 март 1944 г. около 280 московски военни самолета са изпратени от две вълни – от 19.15 до 1 часа сутринта и от 3 до 6 часа сутринта без нужда са пуснати заповед 1725 часа и 1300 запалени бомби върху Талин.

Бомби удариха предимно цивилни сгради.
Центърът на града беше тежко ударен. Основният удар на кремълската авиация пое развитието извън средновековната градска стена: тук, според обяснението на проекта на вече следвоенния генерален план на Талин, до 30% от застройката е унищожена. „6162 жилищни жилища са унищожени или силно увредени, това е 47% от всички жилищни домове“, уточнява документ, съставен през 1950 г. - Съборени са 979 000 квадратни метра жилищна площ или 52% от цялата жилищна площ. 

Преди това, през всичките години на войната, Талин е почти унищожен. В резултат на съветските въздушни удари загиват над 500 цивилни, 650 са ранени, почти 20 хиляди са останали без кръв. Имената на загиналите са завинаги увековечени на паметника, поставен на гробището в Цизелин.

Маршовата бомбардировка на Нарва и Талина стана отмъщение за съпротивата на естонците срещу настъпването на червените "освободители". "Почти 50 години съветските власти отричат участието си в бомбардировките над Талин. "И така на естонски, руски и английски език стои информацията за престъплението на съветските окупатори на улица Харуе - района на стария град, най-засегнатият от бомбардировките ""освободителите"".

Преди началото на двете хиляди естонци с пазели руините от къщи. Сега тук е пейзажен квадрат, можете да го видите на снимката. И тогава "дядовците" "освободиха" Естония от вече сформираното законно правителство на Ото Тиф и отново за много години лишени от независимост.

Погледнете тези изображения. Напомня ли ви нещо от днешните събития? Кремъл никога не променя методите си...

    ·  Скриване на оригинала   ·  Оценете този превод


image     image     image     image     image   +7    
... 



Гласувай:
5



1. vmir - Нямам ни най-малко съмнение, че снимките в постинга са тържество за душите на бот Венцо и компания.
24.03.2022 10:52
"Так держать" - си повтарят те докато уж реват за мирните жертви в Луганск и Донецк, за да оправдаят унищожаването на Украйна. Справка - славословията бот Венцови за Лукашенка размахващ АК-47 към недоволните белоруси.

Бай дъ уей, щеше ли да има мирни жертви в Луганск и Донецк без вмешателството на руските им "освободители". Питам и отговор не чакам, защото всеки питинидиот задължително ще "забрави", че гореспоменатите области са част от Украйна, а не от Русия. Няма да напомням на путинидиотите, че всяка държавна конституция дефинира териториалната си цялост и неделимост, а сепаратизма навсякъде е инкриминиран. Прочее, което сега става в Украйна е логично разширение на путлеристките авантюри в Луганск и Донецк.

Парадоксално трябва да благодарим на путинидиотите, че толкова години размахваха ракети и славословеха путлер като властелин на света, за да си повярва психопатът и да се издъни в безграничната си тъпота.

Дерзай, бот Венцо, пабеда будет за нами!!!

Мисля, че бот Венцо и компания заслужават тиквени медали за заслуги към Украйна, че с лъжите си сериозно допринесоха за развенчаване на фашизма в Русия.

А Путин скоро ще стане Раз_путин.
цитирай
2. get - До getmans1 - АНАЛОГИИ ... Аратлик, то само да искаш аналогии ... между червения-съветски и сегашния путински МОРДОР да правиш?
24.03.2022 12:32
getmans1 написа:

Преди това, през всичките години на войната, Талин е почти унищожен.
...
"Почти 50 години съветските власти отричат участието си в бомбардировките над Талин. "И така на естонски, руски и английски език стои информацията за престъплението на съветските окупатори на улица Харуе - района на стария град, най-засегнатият от бомбардировките ""освободителите"".


Още на Нюрнбергския процес ... заврелите главите си (да не пояснявам къде ?) демократични съюзници на ИМПЕРСКИЯ СССР - приеха за вярно, скрупольозното изброяване за материалните и човешки загуби на БОЛШЕВИШКИЯ МОРДОР - Но?
- На практика КАКВА Е ИСТИНАТА?
- Можем разбра, от издаваните още от първите дни на войната административни военни разпореждания?

Ето едно озаглавено: ПОСТАНОВЛЕНИЕ ВОЕННОГО СОВЕТА ЗАПАДНОГО ФРОНТА:
Об организации уборки И ЛИКВИДАЦИИ УРОЖАЯ сельскохозяйственных культур в смоленской области” с дата 5 августа 1941 г.
- В същото четем?
"Организовать на территории указанной в п. 1 немедленное скашивание созревших и несозревших зерновых культур и выкопку картофеля, свеклы и других культур по колхозам, совхозам и другим государственным организациям и передачу скошенного и обмолоченного зерна и собранного картофеля государственным организациям по уполномочию Смоленского Областного Совета Депутатов Трудящихся, а также воинским частям Красной Армии" - а по отношение на неозрелите все още храни поясняват: "Посевы всех остальных несозревших культур уничтожить путем скашивания, скармливания, вытоптывания скотом и другими способами до 15.8.41 г."
- С всеки изминат ден МЕРКИТЕ СТАВАТ ВСЕ ПО и ПО ... докато се стига до една специфика при водене на ТОТАЛНА ВОЙНА ... така нареченото "изгорена земя".
- Именно поради оследното, в Ленинград - и особенно останалите в германски тил, умираха от гладна смърт съветски граждани!?
За които Жуков, предавайки разговор със Сталин - пише: "Сталин каза: Щом са на германска - не са съветски граждани!"

- От което сещаш ли се каква е съдбата им?

В тази връзка честваното през 2021 г. "освобождение на Киев - 1943г.", украинския президент Зеленски не се стърпя - и донякъде каза част от истината ?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6167139
Постинги: 2785
Коментари: 26721
Гласове: 9710
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930