Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2022 10:32 - Украйна налага забрани за руски книги и музика - I-ва част
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 947 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 24.06.2022 11:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                                  .....

                                                 
ПЪРВО ДА СЕ РАЗБЕРЕМ ЗА НЕЩО,

                               НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ТЕМАТА, СТРЕЛКАТА „НА ЛЯВО„

                                                        И ДРУМ, ПО ЖИВО И ЗДРАВО.

                               РАЗНИТЕ БЛОГОВИ А
ФТОРИТЕТИ ОТ МЪЖКИ, ЖЕНСКИ 

                                     ИЛИ СРЕДЕН РОД ХИЧ ДА НЕ СИ ПРАВЯТ ТРУДА

                                  ДА „ИЗЦВЪКВАТ„ РАЗНИ КОМЕНТАРИ СЪС СЪВЕТИ

                             С КОИТО ДА ОПРЕДЕЛЯТ ДНЕВНИЯТ РЕД НА ТЕМИТЕ МИ.





                                           Украйна налага забрани за руски книги и музика

АНТОАНЕТА МАРКОВА
20.06.2022 11:26  (БТА) ЕТИКЕТИ
  • #Украйна

Украинският парламент гласува в неделя два закона, които налагат тежки ограничения на руските книги и музика като част от идеята Киев да прекъсне голяма част от останалите културни връзки между двете страни след руското нашествие, съобщиха Ройтерс и ДПА.

Единият от законите ще забрани издаването на книги от руски граждани, освен ако не се откажат от руските си паспорти и не приемат украинско гражданство. Забраната ще се отнася единствено до хората, които са получили руско гражданство след разпада на Съветския съюз.
Законът забранява и търговския внос на книги, издадени в Русия, Беларус и окупирани украински територии и налага издаването на специални разрешителни за внос на книги на руски език от която и да е друга държава.

Другият закон забранява излъчването на музика на руски граждани, получили гражданство след 1991 г., в медиите и в обществения транспорт, увеличават се квотите за съдържание с украински текст и музика в програмите на радиото и телевизията.
За да влязат в сила, законите трябва да бъдат подписани от президента Володимир Зеленски и засега няма индикации, че той им се противопоставя. И двата законопроекта получиха широка подкрепа в парламента, включително и сред депутати, които традиционно са възприемани в медиите и от гражданското общество като прокремълски настроени.

Украинският министър на културата Олександър Ткаченко каза, че приема със задоволство новите ограничения.
Новите правила са част от дългия път на Украйна да загърби наследството на стотици години управление от Москва. Украйна казва, че този процес, наричан преди "декомунизация", но все по-често определян като "дерусификация", е нужен, за да поправи стореното от вековната политика за прекършване на украинската идентичност.

Москва изразява несъгласие и казва, че политиката на Киев да наложи украинския език във всекидневния живот потиска големия брой рускоговорящи украинци, за чиито права претендира, че защитава в определяната от нея като "специална военна операция".
Стотици обекти в украинската столица Киев вече са одобрени за смяна на имената заради асоциирането им с Русия. Монумент от съветско време, посветен на приятелството на украинския и руския народ, бе съборен през април под овациите на събралото се множество.

/ГЧ/


...
ТЪРСЕЙКИ ПРОСЛОВУТИЯ „ЗАБРАНИТЕЛЕН„ СПИСЪК ОТ 2016 - 18 Г. КОЙТО ОПРЕДЕЛЯ КОИ  РУСКИ АВТОРИ И ПРОИЗВЕДЕНИЯ ОТПАДАТ ОТ УЧЕБНАТА ПРОГРАМА  В УКРАИНСКИТЕ УЧИЛИЩА ПОПАДНАХ НА ИНТЕРЕСЕН МАТЕРИАЛ КОЙТО МИ СЕ ИСКА ДА СПОДЕЛЯ ТУК, И ЩЕ ГО НАПРАВЯ НА ЧАСТИ, ЧЕ ДОСТА Е ГОЛЯМ КАТО ОБЕМ.

                   ТОВА ЩЕ СТАНЕ КОГАТО ИМАМ ВРЕМЕ И НАСТРОЕНИЕ ЗА ТОВА А,

                         „ЗАБРАНИТЕЛНИЯТ, СПИСЪК ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ГО ТЪРСЯ.

  



ПРЕДВАРИТЕЛНО ИСКАМ ДА КАЖА, ЧЕ Т.Н. ЕЗИКОВА РЕФОРМА В УКРАЙНА СЪВСЕМ НЕ ТОВА КОЕТО НИ СЕ ПРЕСТАВЯ КАТО ИНФОРМАЦИЯ КАКТО ОТ НАШИТЕ МЕДИИ, ЧЕ НЕДОСТАТЪЧНА А ТАКА СЪЩО И ОТ НАТРАПВАНАТА НИ ОТ НЯКОИ ВЕРСИЯ ОТ СИЛНО ПРЕУВЕЛИЧЕНАТА РУСКА ПРОПАГАНДА.

                    

...
ИНАЧЕ, ТОЗИ „ЗАБРАНИТЕЛЕН„ СПИСЪК НАИСТИНА СЪЩЕСТВУВА И Е ОТВОРЕН, КОЕТО Е НОРМАЛНО ПРИ ПРЕХОДА ОТ ДЕКОМУНИЗАЦИЯ А И ДЕРУСИФИКАЦИЯ. ТЕЗИ ТЕРМИНИ СА СИ СЪВСЕМ НОРМАЛНИ И МАКАР, ЧЕ ДОСТА ПРИТЕСНЯВАТ НЯКОИ НАШЕНЦИ  ИСКАМ ДА ИМ ПРИПОМНЯ, ЧЕ ИСТОРИЧЕСКИ И НИЕ СМЕ МИНАЛИ ПО ТОЗИ ПЪТ, ПРИ ТОВА НЕ ЕДНОКРАТНО. 

                          
 ... И НАКРАЯ ПАК ИСКАМ ДА НАПОМНЯ КАЗАНОТО В НАЧАЛОТО,

                           КОЙТО НЯМА КАКВО ДА КАЖЕ ПРОСТО ДА НЕ СИ ПРАВИ ТРУДА. 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Ама фашисти с фашистите!
24.06.2022 12:20
Как смеят да забраняват либерал-демократът Жириновски - върховният изразител на руската масова култура и миролюбието на бездънната руска душа, стожер на либерализма, демокрацията и хуманизма по света!!!

Който не ми вярва, да пита бот Венцо и Радостинка да му обяснят колко добър човек е Жириновски.
цитирай
2. getmans1 - . . . Украинският народ не по-малко ...
24.06.2022 12:54
... Украинският народ не по-малко от нас са се напатили от разни покровители през годините назад в историятя ... И сега в 21 век ако позволят до бъдат претопени ще е голям срам-

vmir написа:
Как смеят да забраняват либерал-демократът Жириновски - върховният изразител на руската масова култура и миролюбието на бездънната руска душа, стожер на либерализма, демокрацията и хуманизма по света!!!

Който не ми вярва, да пита бот Венцо и Радостинка да му обяснят колко добър човек е Жириновски.


... А, тия просто не ми ги споменавай едното не го чета а от другото нищо ново.
цитирай
3. krumbelosvet - Забрана му е майката
27.06.2022 18:00
Това Чехов, Толстой, Достоевски, Лебедово Езеро на Чайковски, не може да крадат от аудиторията на Зеленски и Байдън. Последният излъчва и миризми!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6139337
Постинги: 2776
Коментари: 26678
Гласове: 9695
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930