Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2022 08:08 - Дрън-дрънканици; - „НАТО ще воюва с Русия до последният украинец“ ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 874 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                                  .....

                       Путин към Макрон в разсекретен разговор: Слушай ме внимателно!

image

Владимир Путин и Еманюел Макрон

 

Разсекретиха разговор между френския президент Еманюел Макрон и руския му колега Владимир Путин. Той се е провел дни преди старта на войната в Украйна и показва напрежението между двамата лидери, посочва изданието „Фигаро“, цитирано от БТВ. Разговорът ще бъде излъчен в документалния филм „Президент, Европа и война“, режисиран от журналиста Ги Лагаш и дава дипломатически контекст за последните шест месеца на Макрон в Елисейския дворец. Разговорът представлява ожесточена размяна на реплики между двамата
президенти. Макрон е твърд в решенията си, но Владимир Путин не се отказва и даже се изнервя, казвайки на френския прездинет „Слушай ме много внимателно“. Публикуваме пълния разговор между двамата:

Еманюел Макрон:

След последния ни разговор, напрежението продължава да расте. Знаете моето желание и решителност да продължим диалога. Искам да ми кажете вие как разчитате тази ситуация и да ми кажете директно – какви са вашите намерения. След това нека се опитаме да намерим още положителни стъпки. 

Владимир Путин:

Какво мога да ви кажа? Сами виждате какво се случва. Вие и канцлер Шолц ми казахте, че Зеленски е готов за действие. Че е подготвен да въведе Минските споразумения. Той ви лъже. Не знам дали чухте изявлението му вчера, че Украйна трябва да има достъп до ядрени оръжия. 

(дипломатически съветник Еманюел Бон: не е така, както и да е)

Също така чух как коментирате Минските споразумения на пресконференция в Киев на 8 февруари. Казвате, че те трябва да бъдат ревизирани, за да бъдат, цитирам, „приложими“.
(съветниците на Еманюел Макрон: „Не е вярно, не е казал това“, „Ще му кажа да не навлиза в по-детайлна дискусия по темата“).   

Еманюел Макрон:

Владимир, като за начало, никога не съм казвал, че Минските споразумения трябва да бъдат ревизирани. Не съм казвал това нито в Берлин, нито в Киев, нито в Париж. Казах, че трябва да бъдат приложени, да бъдат уважавани. Това е различно от казаното от вас.

Владимир Путин:

Слушай, Еманюел, не разбирам какъв ти е проблема със сепаратистите. Те поне направиха всичко необходимо, за да има конструктивен диалог с властта на Украйна.

Еманюел Макрон:

С уважение към казаното от теб, Владимир, имам няколко коментара: Първо, Минските споразумения са диалог за теб и си в правото си. В този смисъл, че очакваме базата за каквато и да е дискусия да бъде входиран текст от сепаратисти. Също така когато твоят преговарящ се опита да накара украинците да обсъждат тези текстове от сепаратистите, той не се отнася с уважение към Минските споразумения. Няма сепаратистите да правят предложения за украинските закони!

Владимир Путин:

Разбира се, имаме тотално различно схващане за ситуацията. По време на последната ни среща ти припомних, и даже ти прочетох, параграфи 9, 11 и 12 от Минските споразумения. 

Еманюел Макрон:

Имам ги пред мен! Много хубаво са написани от правителството на Украйна. Параграф 9 предлага да се водят разговори с Донецка и Луганска области, както е заложено в договора. Именно това предлагаме и ние. Не знам твоят адвокат къде е учил право. Гледам тези текстове и се опитвам да ги прилагам! И не знам кой юрист може да ти каже, че в суверенна държава, законите могат да се предлагат от сепаратистки групи, а не от демократично избраните власти.


                                                                                   ...

9. Възстановяване на контрола на държавната граница на украинското правителство в цялата зона на конфликт, който трябва да започне на първия ден след местните избори и да приключи след пълната политическа регулация (местни избори в определени части на Донецка и Луганска области въз основа на закона на Украйна и конституционната реформа) до края на 2015 г., при условие за изпълнение на точка 11 – при консултации и съгласуване с представители на отделни области на Донецка и Луганска области в рамките на Тристранната контактна група.

10. Изтегляне на всички чуждестранни въоръжени формирования, военна техника, а също и наемници от територията на Украйна под надзора на ОССЕ. Разоръжаване на всички незаконни групи.

11. Конституционна реформа в Украйна с нова конституция, която трябва да влезе в сила до края на 2015 г., чийто ключов елемент е децентрализацията (като се вземат предвид особеностите на отделни общини на Донецка и Луганска области, съгласувани с представителите на тези области), както и одобряване на постоянно законодателство относно специалния статут на определени общини от Донецка и Луганска области в съответствие с мерките, посочени в приложената бележка под линия, [note 1] до края на 2015 г.

12
. Въз основа на Закона на Украйна „За временния ред на местното самоуправление в определени общини на Донецка и Луганска области“ въпроси, свързани с местните избори, ще бъдат обсъждани и съгласувани с представители на отделни общини на Донецка и Луганска области в рамките на тристранната контактна група. Изборите ще се проведат в съответствие със съответните стандарти на ОССЕ и ще бъдат наблюдавани от ОССЕ/СДИПЧ.

                                                                                  ... 

ЗНАМ, ЧЕ ТОВА „Слушай ме внимателно!“ ЩЕ ВИ ДОНЕСЕ „ТОПЛА РАДОСТ НА ЕДНОТО МЯСТО„ НО ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА ЕДНО ДРУГО МЯСТО - ПО НА ВИСОКО.
                                                                                  ...
 



Гласувай:
3



1. getmans1 - Окончателното торпилиране на Минските споразумения парадокса Русия денацифицира - Луганск съди на смърт ... Русия в бяло - Елементарно Уотсън
28.06.2022 08:23
Държавната дума - долната камара на руския парламент, гласува на 15 февруари резолюция, с която поиска от президента Владимир Путин да признае независимостта двете самопровъзгласили се “народни републики” в Източна Украйна.

Това искане „показва грубо пренебрегване на ангажиментите на Русия по споразуменията от Минск“, заяви британската външна министърка Лиз Тръс в четвъртък вечерта, след като се срещна с украинския си колега Дмитро Кулеба в Киев.

По думите и, ако то бъде прието, това ще означава край на процеса от Минск и ще „демонстрира решението на Русия да избере пътя на конфронтацията пред този на диалога”.

Говорителят на Държавната дума Вячеслав Володин заяви на 15 февруари, че е подписал резолюцията и я е изпратил на Путин за разглеждане. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред репортери в Москва на следващия ден, че Путин е потвърдил, че е получил предложението, заявявайки, че подобен ход няма да е в съответствие със споразуменията от Минск.
цитирай
2. librarian - „Слушай ме внимателно!“
28.06.2022 10:49
Все едно един неНаполЬончик тукашен, който знае повече за живота на когото и да е дори от самия него и винаги е готов да нравоучителства, използвайки лъжи, случки за всеки случай и какво ли не други подобни без капчица срам и неудобство.

Та нищо ново под слънцето: манталитетът им е такъв на такива!
цитирай
3. vmir - 2. librarian - „Слушай ме внимателно!“
28.06.2022 11:56
librarian написа:
Все едно един неНаполЬончик тукашен, който знае повече за живота на когото и да е дори от самия него и винаги е готов да нравоучителства, използвайки лъжи, случки за всеки случай и какво ли не други подобни без капчица срам и неудобство.

Та нищо ново под слънцето: манталитетът им е такъв на такива!


Чудя се дали вирусът на путлеризма поразява главния мозък като подменя реалността с химери, или путлеризмът е атрактивен за екземпляри, които никога не са познавали реалността.

Не мисля, че необходим много интелект за да се съгласиш, че "насила хубост не става". Баща ми пък казваше: "Насила можеш само да вземеш, но не и да дадеш". Що за "умник" трябва да си, за да искаш свят, в който да вършиш безнаказано престъпления, защото клеветниците, мародерите и садистите не могат или не искат да проумеят, че няма как да не греши който претендира, че мисли вместо всички?

Путин е типичен социопат и глупашките му лъжи са прозрачни дори за уличните котки и кучета.
цитирай
4. getmans1 - Прословутият ДЕСЕН СЕКТОР е раз...
28.06.2022 13:18
Прословутият ДЕСЕН СЕКТОР е разбричкан още в края на 15-та год. И НЕ Е НИКАКЪВ ФАКТОР ... НО ЗА ОПРАВДАНИЯ ЯВНО СТОВА

Батальоните АЗОВ и АЙДАР са подчинени на армията и урегулирани ... НО ЗА ПиаР АКЦИИТЕ на Кремъл, СТАВАТ.

Остава да се изясни какво Русия направи за възстановяване контрола на украинската граница от страна на Киев и изпълнението на;

Т. 10 „Изтегляне на всички чуждестранни въоръжени формирования, военна техника, а също и наемници от територията на Украйна под надзора на ОССЕ. Разоръжаване на всички незаконни групи.„

За провеждането на избори по Т-4 „На първия ден след изтеглянето трябва да започне диалог относно начините за провеждане на местни избори в съответствие с украинското законодателство и Закона на Украйна „За временния ред на местното самоуправление в определени области на Донецка и Луганска области“, а също така за бъдещето на тези области въз основа на гореспоменатия закон.„

Аз и затова казвам, само от Путин зависише тази война да не се случи...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6136499
Постинги: 2776
Коментари: 26676
Гласове: 9695
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930