Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2022 07:07 - „ Крим наш” т.е. руски или ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 4442 Коментари: 22 Гласове:
4

Последна промяна: 01.08.2022 07:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                              .....

                                                                 А, КАКВО Е ТОГАВА

                                                               «Кримска Калифорния»

                                                                         ИЛИ ПЪК,

                                                                 «Кримска Флорида».

                                                     И ЗАЩО В КРАЯ НА КРАИЩАТА 

                                       СЕ НАЛАГА КРИМ НА УКРАЙНА ДА СЕ „ПОДАРЯВА



                                                           А ЕТО И ЕДНО МНЕНИЕ;

                                                                              ***

1.През 1921 г. Ленин като председател на правителство заложил Крим в банката на Джордж Рокфелер (1839-1937 г.) в САЩ за сумата от 50 млн. долара. Ако до 1954 г. дългът с лихвите не бъдел изплатен, Крим да бъдел предаден в собственост на САЩ.

2.Рокфелеровци не вярват, че болшевиките ще изплатят дълга и започват да разпределят полуострова между 200 от най-богатите щатски семейства, предимно евреи. Вексели (=записи на заповеди) получават Франклин Делано Рузвелт - бъдещият президент и съпругата му (поотделно), Луис Маршал, Хувър, Варбург...

3. Вашингтон и Рокфелеровци са наясно с етническия произход на висшето ръководство на РКП(б)  в началните периоди на болшевишкото управление и Сталин бива подложен на системен и разнообразен вътрешен и външен натиск. И обещания.

а/ Вместо Кримска Калифорния, през 1928 г.+1934 г. в Далечния Изток възниква Еврейска автономна област на РСФСР със столица Биробиджан, с перспектива да стане република. Но Крим остава убедително предпочитан във Вашингтон...

4.На Техеранската конференция (28.11-1.12.1943 г.) Ф.Д.Рузвелт поставя ултиматум, че няма да открие втори фронт в Европа, ако Крим не бъде отстъпен на САЩ поради неизплатения дълг към банката на Рокфелер. Мощно лоби притискало за заселване на Крим с евреи от САЩ и света. Сталин промърморва за Палестина. Но опекунът Великобритания не желае да й бъде отнет богатия на петрол протекторат.

5.Следва брутален «двуцелеви ход»: само за 3 дни от 18 до 20 май 1944 г. 183 155 кримски татари (+българи, гърци, арменци) са депортирани най-злодейски в Централна Азия и на север. Минимум 1/3 от прокудените загиват по пътя.

6. На Ялтенската конференция (1945 г.) Рузвелт и Чърчил са щедри на заплахи и обещания (опрощаване на дълга от времето на Ленин, 10 милиарда долара кредит за възстановяване на СССР „срещу Крим”,  демилитаризиране на Севастопол и пр.).

7.Сталин прави всичко възможно еврейската държава да е днешен Израел, а не в Крим. Москва организира за много кратък срок преселването на 526 хиляди източно-европейски евреи - гръбнакът на бъдещ Израел и то по време на студената война. СССР първа признава Израел, а «петата колона» бива изселена от Крим зад полярния кръг.

8. През 1949 г. СССР става атомна държава. По Крим оставаха подписаните от съветското правителството записи на заповед. На 19 февруари 1954 г. - преди изтичане на крайния срок на векселите - наследникът на Сталин в КПСС и правителството, украинецът Никита Хрушчов, предава Крим на Украинската ССР. Украйна и тогава е отделен субект на международното право, самостоятелна членка на ООН. Украйна не е залагала нищо пред банката на Рокфелер. Така векселите са анулирани без компенсация и проектът „Кримска Калифорния“ окончателно се проваля.

                                                                                ***

                  По принцип историческите митове се създават за да бъде избелена „черна

         страница“ от миналото или да бъде оправдано конкретно криминално деяние.
 


Щом банката на Рокфелер действително е сключила договор/а със Совнаркома на РСФСР (руското правителство) и издаването и продажбата на акции за цялата територия на Кримския полуостров на граждани на САЩ може да бъде доказано, евентуален иск в международен, даже в щатски съд едва ли има шанс на успех. 

                                Геополитически спорове от такъв мащаб не се решават публично.

                                              / Мнение на д-р Огнян Гърков - бивш дипломат /

                                        А, МОЕТО МНЕНИЕ Е ПРОСТО, ПО ДЕЛИОРМАНСКИ;
                       
                                         КОЛКО ОЩЕ МИЛИОНА ХОРА ЩЕ СТРАДАТ ЗАРАДИ 

                                             ФАЛШИВОТО ВЕЛИЧИЕ НА ЕДНА ИМПЕРИЯ?


                                                                И-и, забравете въпроса,

                                                          „А, в САЩ защо бият негрите?

                                                                                   ... 



Гласувай:
4



1. getmans1 - Това последното да забравите въ...
01.08.2022 07:35
Това последното да забравите въпроса, „А, в САЩ защо бият негрите?“ е, че ми писва подмяната на темата.
Писва ми и да предъвкваме това което сме учили от учебниците а за това което са ни манипулирали или продължават да ни манипулират.

От друга страна въпросът не е, и на „живот и смърт“ нито на „метър кожа и литър кръв“ че да опростачваме всичко което не ни харесва в чуждите занимания.

цитирай
2. vencivaleri1951 - А чие е това мнение, което е по валидно от фактологията?
01.08.2022 08:21
Аз смятам, че е невъзможно през 1921 година Ленин да е взел заем , от когото и да е, защото младата съветска държава е в дефлот именно поради отказа на НАРКОМа во главе с Улянов да признаят всякакви финансови договори на Руската империя. Отказ, който впрочем облагодетелства България-това решение на практика опрощава дългът ни към Русия във връзка със задълженията ни за Независимостта-плащат ги руснаците.
Тези , които по това време сериозно " бият много негрите"/братовчедите им пък показно разстрелват индийците,завързвайки ги за цевите на оръдия/ наистина предявяват претенции към този указ на народните комисали и решават да защитят
финансовите си интереси. Правят го това по Байдъновски, но вместо украинци наемат
чехи да воюват. Чешкият военен корпус е неутрализилран, но това не е новост за западен контингет на територията на Русия. Новото е , че чехите по указание на работодателите си правят първия концентрационен лагер в Съветите-около Екатеринобург. Тоест по подобие на лагерите които прави "Северът" по време на Гражданската война /войната се води основно заради това да не се бият негрите, или поне по малко да се бият/ така и в Съветска Русия се прави лагер в който се концентрират/от там концетрационни/ лица от мъжки пол от 17 до 50 години и целта е да не се влеят в редиците на Червената армия. По късно Съветите ще "харесат"подобен тип учреждения за "концентриране " на хора без съд и присъда , но това е друг разговор.
За Крим, като бъдеща държава на Евреи се говори между "тримата големи", но Сталин вижда нещата съвсем различно от Чърчил и Рузвелт. Иска парите на евреите, но разглежда Полуострова, а и допълнителна суша към него/Херсон например където , всеки момент ще почне решаващата офанзива на ВСУ/, но само като съюзна република-което другите двама не се съгласяват. Колкото до опразването на Крим от
татари, българи, германци ...причината е съвсем друга и банална. Голяма част от населението приветства и служи на германците през ВСВ. Изселванията не са само там, а и на Кавказ, Западна Украйна...
цитирай
3. getmans1 - ВЪПРОСЪТ ТИ Е МНОГО ПОКАЗАТЕЛЕН ...
01.08.2022 08:56
vencivaleri1951 написа:
- А чие е това мнение, което е по валидно от фактологията?


... Че и пишеш постинг "И лошо време настана, всеки пише, никой не чете" - Ега си и майтапа
цитирай
4. notfun - Венцо, бреех и си готов, за СПОР )) не мога ,си отворя Очите, от вас, пъргавелкочци.
01.08.2022 09:24
КОЯ е тази ''твоя'' ''фактология''..чия,по точно.?

vencivaleri1951 написа:
- А чие е това мнение, което е по валидно от фактологията?
............

... Че и пишеш постинг "И лошо време настана, всеки пише, никой не чете" - Ега си и майтапа
цитирай
5. notfun - аха, да да, а сега кажи, Защо, Сталин, умря ..като Собака/ таман, хубав пример, даде, бате ))
01.08.2022 09:28


За Крим, като бъдеща държава на Евреи се говори между "тримата големи", но Сталин вижда нещата съвсем различно от Чърчил и Рузвелт. Иска парите на евреите, но разглежда Полуострова, а и допълнителна суша към него/Херсон например където , всеки момент ще почне решаващата офанзива на ВСУ/, но само като съюзна република-което другите двама не се съгласяват.
цитирай
6. getmans1 - КОЯ е тази ''твоя'' ''фактологи...
01.08.2022 09:43
notfun написа:
КОЯ е тази ''твоя'' ''фактология''..чия,по точно.?

vencivaleri1951 написа:
- А чие е това мнение, което е по валидно от фактологията?
............

... Че и пишеш постинг "И лошо време настана, всеки пише, никой не чете" - Ега си и майтапа


... „Фактология" - когато касае СССР и Руссия е тежката дума е на ... Хм, разбира сее, не ставай смешна... Кво разбират другите като нас и авторите които четем... каквито и титли да притежават. Просто не са от неговият сой и .... закваска.
цитирай
7. blackpredator - Крим наш
01.08.2022 09:56
и Одеса скоро..
цитирай
8. vencivaleri1951 - Гетьо, не се заяждай
01.08.2022 11:00
Аз наистина питам /защото не знам, откъде е тази версия
За отказа на Ленин от договорите и дефлота се знае, има архиви, има история.
Приказки , че Троцки, Ленин и т н внесли в Русия американски, германски пари , да разбунят Русия и тя да се разтури много, но никакви факти, а и далеко от действителността. Керенски, не Ленин прави революцията/буржоазната/, монархът при Керенски абдикира и Керенски наистина води Русия към военна , а от там и териториална катастрофа. Щатите наистина имат инвестиции, а и са дали кредити на Русия, но на империята. Може и ипотека да е имало, макар , че ипотекиран Крим ми се струва невъзможно-там винаги е бил руският Черноморски флот. За това и питам.
За първи път чувам за ипотека на Крим Толкова ли е трудно да назовеш източника?
цитирай
9. vencivaleri1951 - И тази "дъвка" се говори много
01.08.2022 11:22
Защо умрял Сталин? Ами защо преди него умря Рузвелт? Защо във върха на славата си загуби изборите и никога повече не се "вдигна" Чърчил? В теориите на конспирациите
товае развито в множество най-различни варианти, без най-естествените
Рузвелт е тежко болен години наред, левичарството/лейбъристите/ е на мода след войната, а Сталин над 70 годишен получава банален инсулт , който най-вече е виновник за смърта му. Казвам най-вече, защото има фактология , която говори , че на Сталин не му е оказана своевременна медицинска помощ. Доколко е вярно и доколко тази версия служи като оправдание за ликвидирането на Лаврентий Берия , едва ли ще научим. Ако попитаме обаче,който и да е лекар , коя е най-вероятната причина да си отиде възрастен мъж, който не изпуска лулата си от уста и е бил цял живот под много голям натиск и стрес, най-вероятно отговорът ще бъде -съдов инцидент!

notfun написа:


За Крим, като бъдеща държава на Евреи се говори между "тримата големи", но Сталин вижда нещата съвсем различно от Чърчил и Рузвелт. Иска парите на евреите, но разглежда Полуострова, а и допълнителна суша към него/Херсон например където , всеки момент ще почне решаващата офанзива на ВСУ/, но само като съюзна република-което другите двама не се съгласяват.

цитирай
10. getmans1 - Всичка което те интересува го има в постинга -
01.08.2022 11:32
vencivaleri1951 написа:
Аз наистина питам /защото не знам, откъде е тази версия
За отказа на Ленин от договорите и дефлота се знае, има архиви, има история.
Приказки , че Троцки, Ленин и т н внесли в Русия американски, германски пари , да разбунят Русия и тя да се разтури много, но никакви факти, а и далеко от действителността. Керенски, не Ленин прави революцията/буржоазната/, монархът при Керенски абдикира и Керенски наистина води Русия към военна , а от там и териториална катастрофа. Щатите наистина имат инвестиции, а и са дали кредити на Русия, но на империята. Може и ипотека да е имало, макар , че ипотекиран Крим ми се струва невъзможно-там винаги е бил руският Черноморски флот. За това и питам.
За първи път чувам за ипотека на Крим Толкова ли е трудно да назовеш източника?


... Аз нямам думи да ти квалифицирам коментарите, освен вече баналното „тюрлю гювеч„ от митове, легенди, малко начални учебници и откровени пропагандни фантасмагории ... това е твоето „ фактологично заяждане„ а откровеното е в седми коментар.

Моите „заядливи„ и майтапчийски постинги си личат ... а под постинг като днешния нямам намерение да водя паразитни диалози ... КАТО ПРОЧЕТЕШ ПОСТИНГА ЩЕ РАЗБЕРЕШ ... фактите на автора и неговото заключение ЯРКО се отличават моето скромно мнение придружено от предупреждение против паразитното празнословие.
цитирай
11. dobrodan - И поради что
01.08.2022 13:04
кримското население е преминавало безусловно на страната на германците?
От любов към Ленин? Към Сталин? Или към болшевиките?
Така ли е, Венци?
цитирай
12. vencivaleri1951 - Оооо...Не разбрах, че постингът е академичен-тоест за Вашата кохорта
01.08.2022 13:39
getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:
Аз наистина питам /защото не знам, откъде е тази версия
За отказа на Ленин от договорите и дефлота се знае, има архиви, има история.
Приказки , че Троцки, Ленин и т н внесли в Русия американски, германски пари , да разбунят Русия и тя да се разтури много, но никакви факти, а и далеко от действителността. Керенски, не Ленин прави революцията/буржоазната/, монархът при Керенски абдикира и Керенски наистина води Русия към военна , а от там и териториална катастрофа. Щатите наистина имат инвестиции, а и са дали кредити на Русия, но на империята. Може и ипотека да е имало, макар , че ипотекиран Крим ми се струва невъзможно-там винаги е бил руският Черноморски флот. За това и питам.
За първи път чувам за ипотека на Крим Толкова ли е трудно да назовеш източника?


... Аз нямам думи да ти квалифицирам коментарите, освен вече баналното „тюрлю гювеч„ от митове, легенди, малко начални учебници и откровени пропагандни фантасмагории ... това е твоето „ фактологично заяждане„ а откровеното е в седми коментар.

Моите „заядливи„ и майтапчийски постинги си личат ... а под постинг като днешния нямам намерение да водя паразитни диалози ... КАТО ПРОЧЕТЕШ ПОСТИНГА ЩЕ РАЗБЕРЕШ ... фактите на автора и неговото заключение ЯРКО се отличават моето скромно мнение придружено от предупреждение против паразитното празнословие.

цитирай
13. vencivaleri1951 - Татарите са коренно население
01.08.2022 14:00
и е ясно защо са против руснаците. Руснаците са им плащали данъци, но след това са ги завладяли. За част от българите нещата също са ясни Генетично е заложено да посрещаме с китки поредния брат Ти си типичен пример за това. Моят генотип ме кара да съчувствам на по слабия или поне да не се бутам при "модерния"
Германците е ясно защо голяма част от тях са с Райха
В случая говоря за изселванията от Крим. Иначе Крим дълго и героически се сражава
с немците. Впрочем отбраната му се ръководи от Брежнев. Помоли гочето да ти даде "Малката земя"-мемоари на Брежнев. Севастопол е обявен за град герой. И въобще Крим винаги се е сражавал храбро за матушка Руссь. Впрочем край Севастопол е потопен и влезлия в акваторията горд британски флот. Все пак формално последната Кримска война е загубена и при примирието англичаните настояват руснаците да потопят собствения си флот-руснаците го правят. Англичаните най-баче намразват руснаците за Севастопол, а нас за Дойран На руснаците им дреме за англетата-те днес държат под контрол територия в Украйна , горе долу толкова е останало Британската империя. Ние обаче сме безпаметни-не помним Ньой, не помним, кой ни срина столицата

dobrodan написа:
кримското население е преминавало безусловно на страната на германците?
От любов към Ленин? Към Сталин? Или към болшевиките?
Така ли е, Венци?

цитирай
14. getmans1 - КАТО ГЛЕДАМ КАК СИ СЕ ЗАСИЛИЛ С КВАЛИФИКАЦИИТЕ не си струва труда човек да пише каквото и да е ...
01.08.2022 15:04
... ВСЕ ПАК, макар, че не ти се разбира кого точно имаш ПРЕДВИД като ги лепиш тия квалификации ДА ТИ ПРИПОМНЯ, ЧЕ ДЕПОРТАЦИЯТА Е САМО ЩРИХ ОТ мнението както на О. ГЪРКОВ а също така и от моето разбиране за смисълът на написаното.

... Отделно от това точно ти да приписваш китко-преклонение някому си е направо наглост, че 32 години вече гледаме метаморфозите през които преминавате цялата ви ... хахаха ... КОХОРТА.

... НЕ ЗНАМ ЗА ДОБРОДАН, но поне за мене си ще кажа, мога приема упреците ти само с огромен присмех ... такъв КАКЪВТО СЕ ПОЛАГА НА ФЕНОВЕТЕ НА ... М. Михайлоффффф


vencivaleri1951 написа:
и е ясно защо са против руснаците. Руснаците са им плащали данъци, но след това са ги завладяли. За част от българите нещата също са ясни Генетично е заложено да посрещаме с китки поредния брат Ти си типичен пример за това. Моят генотип ме кара да съчувствам на по слабия или поне да не се бутам при "модерния"
Германците е ясно защо голяма част от тях са с Райха
В случая говоря за изселванията от Крим. Иначе Крим дълго и героически се сражава
с немците. Впрочем отбраната му се ръководи от Брежнев. Помоли гочето да ти даде "Малката земя"-мемоари на Брежнев. ....


dobrodan написа:
кримското население е преминавало безусловно на страната на германците?
От любов към Ленин? Към Сталин? Или към болшевиките?
Така ли е, Венци?


цитирай
15. morskipesni - Крим и останалото
01.08.2022 15:49
са на този, който има здрав разум, здрава ръка, здрави гащи.Сещате се за Кого иде реч.
цитирай
16. dobrodan - Венци, тия татари дефакто са създали любимата ти Московия :):):).
01.08.2022 16:08
Отклоняваш се от въпроса.
За да ти се избистри картинката съвсем :), ето:


Избери си карта :):):). Например тази:

https://e-history.kz/ru/history-of-kazakhstan/show/9161/
По същество. До дни ще научиш какво са правели любимите ти болшевики с тези, които де факто им подариха империята на Чингизхан, най-голямото държавно образувание на планетата за всички времена...
Как да не минат към германците?
До дни ще пусна поредната книга. Има много, много недотам приятни за теб и комрадите факти.
На мен ситуацията ми прилича на гавра. За теб не знам. Или... знам.
цитирай
17. vencivaleri1951 - Първо дължа извинение защото наистина си посочил автора на тази версия/както сам той я нарича/
01.08.2022 16:19
Няма да коментирам автора, макар , че мога. Достатъчно е да се прочетат неговите статии и интервюта,за да се види колко си противоречат. От преводач да посланик и с огорчение , че не е станал моряк.
Пак повтарям. През 21ва година Ленин , по никой начин не е могъл да вземе заем от която и да е банка защото СССР е във фактически и технически Дефлот-тоест нито една банка не може да отпусне кредит на която и да е банка в СССР. И при дефлот се отпускат кредити/Аржентина/, но на доверие и не могат да бъдат изисквани по какъвто и да е установен ред. Тоест първо се обезщетяват редовните кредитори, които са потърпевши от дефлота, а за заеми в разрез с правилата никой съд или медиатор няма да се хване , защото е загуба на време.
50 млн са сериозна сума през 20 те,но и Ермитажа, и Трятаковската галерия, петродворец-всеки музей от изброените струва далеч повече. русия продава храна , дървесина, метали , злато за милиарди през тридесетте ,че 50 млн не биха били проблем. След това ,няма как Чърчил и Рузвелт да извиват ръце на Сталин за дълг към частен бизнисмен и банкер , нарушил правилата. Това е нон-сенс. И откъде на къде , дори и кредититът да е нормален/а той не е , ако въобще го има/ ще извиват ръце , 10 години преди падежа му. Дефлотът освобождава нас от кредита, освобождава формално и САЩ, да върнат Аляска -тя не е продадена , а слещу заплащане е предадена на концесия. След това според правилиника на ОН и ООН няма как да се продаде територия с хората и , активите и. САЩ нападна вербално и с международни инициативи СССР именно за полуострова, че насилствено се украинизира руското население , което се смята с татарите за коренно.
Когато Прибалтика поиска независимост, защо Русия опонира с всичко друго, но не че част от Прибалтика е резултат на репарация, другата част на покупкопродажба -продава я шведска кралица, не помня сега името и , но може да се намери в Гугъл.
Има наистина догор за покупкопродажба, но това и със задна дата е неправомерно.
Русия представи други документи, като молби за доброволно влизане в СССР, участието на прибалтийци във всички форми на управление на СССР, ноне и финансовите договори-те са неправомерни. Продажбата на хора или земята на която им е поминъка, не понадлежи на международна сделка Тоест няма как предмет на сделка да е автономна република, която конституционно е могла винаги да излезе от държавата в която е в съюз-първо СССР, след това Украйна Е Крим го направи. Не знам какво пише Гърков, но лично съм го чувал да казва, че Крим е напуснал Украйна напълно законно Проблем е било /и според мен също/ едновременното излизане от Украйна и влизане в състава на Русия. Впрочем Крим може да напусне винаги русия
цитирай
18. starforlife - Венци, заповядай:
01.08.2022 16:40
https://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2022/08/01/pojelahte-da-vidite.1829049
цитирай
19. starforlife - ~ 17. vencivaleri1951
01.08.2022 16:41
vencivaleri1951 написа:
Няма да коментирам автора, макар , че мога.
...
Не знам какво пише Гърков, но лично съм го чувал да казва, че Крим е напуснал Украйна напълно законно Проблем е било /и според мен също/ едновременното излизане от Украйна и влизане в състава на Русия. Впрочем Крим може да напусне винаги русия

Първо:
Разбира се, че можеш! То едва ли има нещо, което от първо лице за не можеш!
Ама други казваш за Наполеончиците, м?!

Второ:
Естествено, че си чувал с ОЧИТЕ си - то ти винаги си чувал или виждал. Ама това не е диагноза, м?

Трето:
Дори на базата на документите от постинга ми, линк към който дадох по-горе, още през 1954 година Украйна, в едно изрично с Крим, е призната ОТ ЦЯЛ СВЯТ за независима и самостоятелна държава!
Та какво казваш правят в момента орките на Путин в такава?!

Четвърто:
На думите ти, които цитирах аз наистина не знам да се смея ли, да те ожалвам ли?!
Толкова тролски характер, лицемерие и лъжовен манталитет наистина не съм виждал на едно място, в една личност, събран!
цитирай
20. getmans1 - ДО - ком.17. vencivaleri1951 - РАЗГЕЛЕ, ПРОЧЕЛ СИ НЕЩИЧКО ...
01.08.2022 17:41
... Колкото да поклюкариш автора.
Макар, че колко да е укорително това, че е започнал кариерата си от най-ниското стъпало - все пак не е имал точка Же зад гърба си.
Няма нищо укорително в мечтата му стане моряк ... по него време шлепаджиите „хора„станаха.

От мен не се иска да повярваш в писаното от Гърков, че да те увещавам ... от теб не се иска да вярваш както не се изисква да скачаш на амбразурата което правиш.

На мен са ми интересни тези осем точки и особено пета и осма ... А ти ме занимаваш с нещо което не е тема - Ермитажа и Третяковската галерия И В ПЛЮС създаденият мит ОТ ДОГОВОРЕНОСТИТЕ ОТ ХЕЛЗИНКИ.

До 54-та Крим СЕ ВОДИ КССР а след това вече към Украйна е със статут на АВТОНОМНА, което коренно променя нещата като например ПЪТ КЪМ САМООПРЕДЕЛЕНЕ ...

Аз съвсем умишлено не поместих цялата статия и както очаквах ти се развихри да разтягаш локуми и да нещеш да вникнеш в детайлите а ми повтаряш разни митове за вътрешна употреба...

Ето тия статията;

https://www.expert-bdd.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2176:2019-06-26-23-10-17&catid=18:--&Itemid=37

цитирай
21. starforlife - ~ 20. getmans1
01.08.2022 20:22
getmans1 написа:
...
На мен са ми интересни тези осем точки и особено пета и осма ... А ти ме занимаваш с нещо което не е тема - Ермитажа и Третяковската галерия И В ПЛЮС създаденият мит ОТ ДОГОВОРЕНОСТИТЕ ОТ ХЕЛЗИНКИ.

Ха ха ха ха
Хей сега ще постоотговоря и на това, изпуснато от мен.
цитирай
22. starforlife - А сега да засека отново нашия локумджия:
01.08.2022 20:41
Венци, знаеш ли, че в момента входната такса на Ермитажа при все и да е на цената на един качествен западен шампоан, е 1200 рубли, което е непосилно поне за 60-70% от руснаците?
Особено, ако трябва да дойдат от по-отдалечена точка на Русия, за да го разгледат и не само разходите им за път стават още в пъти повече, а когато 80-90% от вътрешните полети не се изпълняват, пътуването би им коствало дни!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6174415
Постинги: 2785
Коментари: 26722
Гласове: 9712
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930