Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08 17:31 - Биляна Амбарева -Не Русия, а ние сме си се опазили като народ! ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1693 Коментари: 16 Гласове:
6

Последна промяна: 15.08 18:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                                 .....

                                         Не Русия, а ние сме си се опазили като народ!*

image 
Биляна Амбарева

 Към всички автори на коментари, в които се апелира да се засрамя, щото ако не била Русия съм щяла да говоря турски, да нося фередже, да се казвам Айше, да бъда нечия трета жена и най-вече на тези, които твърдят, че България нямало да я има и цитирам - "Ами да го беше написала на турски, защото до днес щеше да говориш турски, ако не беше тази война" - имам няколко въпроса:

 Кои са тези митични българи, които цели 500 години не проговориха турски, които си запазиха езика, обичаите, културата, религията, народната музика, шевиците и всичко българско, но ако не била Русия неминуемо са щели да проговорят турски?

 Вие, като празнувате Денят на будителите, знаете ли що е то ВЪЗРАЖДАНЕ? И, че българското се ВЪЗРАЖДА с все по-голяма сила през 19-ти век, вместо постепенно да изчезва? Кои щяха да проговорят турски?

 1.) Тези ли, които имаха 1500 училища и три гимназии за които плащаха от джоба си, те ли щяха да говорят на турски?

 2.) Тези ли, които списваха 107 български вестника и няколко периодични списания?

 3.) Тези ли, които през 19-ти век вдигат 43 въстания?

 4.) Тези ли, които 500 години не само си запазиха религията, но и националната идентичност и 35 години не се задовилиха с това да са православни, ами се бориха почти 40 години за своя БЪЛГАРСКА екзархия напук на Гърция?

 5.) Тези ли, които при проведения плебисцит за създаването на Екзархията се САМООПРЕДЕЛЯТ като българи?

 Да се подценяват предците ни, които 500 години са се запазили като нация и народ, с тая мантра "ако не бяха руснаците да ни освободят" е най-долната спекулация и неуважение с цел да се изтъкне приноса на Русия!

 Половин хилядолетие - цели 500 години - сме си останали БЪЛГАРИ! И, ако не беше дошла Русия, щяхме да си останем пак българи, които неминуемо щяха да извоюват правото си на независима държава. Парадоксът е, че докато хора като вас рецитират "Балканджи Йово" - в желанието си да докажат "робството" - не се прекланят пред желязната му воля, ами изпадат в овча благодарност към Русия, щото на нея дължим запазването всичко българско!

 И какво излиза сега?

 На роба Балканджи Йово му отрязаха и двете ръце, отсякоха му и двете нозе, избодоха му и двете очи, но той не даде Яна на турска вяра! А след 140 години, "гордите" му наследници благодарят на Русия, щото ако не била тя, щели сме да ходим с фесове и фереджета!

 Не, не Русия ни е запазила като народ, а ние самите сме се запазили! Балканджи Йово ви е запазил, а не "Дядо Иван"!!! И се научете ДА СЕ ГОРДЕЕТЕ С ТОЗИ ФАКТ, вместо да благодарите на Русия!

 И да ви напомня, че при създаването на Българската Екзархия се извършва плебисцит в Македония, под контрола на турските власти и Вселенската гръцка патриаршия. Голяма част от Македония попада в границите на Българската екзархия, защото населението там се САМООПРЕДЕЛЯ като българско! Създадени са три епархии - Скопска, Охридска и Битолска. Сега българите там се определят като македонци - заради политиката на "освободителката", на която 140 години ѝ правите метани!
__________

 * Текстът е публикуван във Фейсбук профила на автора. Заглавието е на редакцията.


                                                                                  ... Гласувай:
61. getmans1 - В този постинг няма дори запетайка ...
15.08 17:38
В този постинг няма дори запетайка моя, но безусловно подържам написаното ... Най-малкото, че многократно съм получавал същите упреци ... И то, не бяха фесове, чалми, шалвари и фереджета да ме даряват и пак отделно с какви епитети и имена ме кръщаваха.

Все многоблагодарни българи, които за ден по заповед на Козломодрдий Москалски Цар заобичаха Турция и „мило„ заобслужваха коравият ЕРДО... /това е то обобщеният образ на българина-русороб /

И да се знае, ОТ на нашенските русороби са балони пълни с Флатулен газ ...
цитирай
2. valdor1366 - Чудесен текст на истинска бълга...
15.08 17:38
Чудесен текст на истинска българка, която не иска да се кланя на някакви диви "братушки" и "Дядо Иван" подобно на безродните русороби, които искат да са само роби на Русия.
цитирай
3. getmans1 - Народа го е казал „ То бива, бива но от бивол курбан не бива„ ...
15.08 17:54
valdor1366 написа:
Чудесен текст на истинска българка, която не иска да се кланя на някакви диви "братушки" и "Дядо Иван" подобно на безродните русороби, които искат да са само роби на Русия.

цитирай
4. starforlife - Ами, Радо, по постинга освен да повторя първия си коментар от тук: https://getmans1.blog.bg/politika/2022/08/11/data-sramna-data.1830471
15.08 18:43
Русия ни била освободила от турско робство!
Е да, ама и след 3-ти март 1878-ма пак сме носили фес до 22-ри септември 1908-ма!
Независимостта на България е провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908-ма година в Търново. С този акт българската държава отхвърля политическата и финансовата си зависимост от Османската империя, наложена й от големите европейски държави с Берлинския договор, а българският княз приема титлата "цар". България става единствената съвременна балканска държава, създадена преди 1991-ва, станала независима по мирен път.

Та Русия НЕ НИ Е ОСВОБОЖДАВАЛА,
защото Руската империя воюва с Османската многократно за територия и при поредната 13-та война двете империи си поделят България!
Окупационният дълг на България към Русия е задължението ни да компенсираме руската хазна за издръжката на окупационните войски и администрацията от периода на Временното руско управление. Този дълг е регламентиран от Берлинския договор (член 22-ри) и фиксиран с финансова конвенция от юни 1883-та година на 10 618 250 рубли (около 28 000 000 златни лева).
След Съединението от 1885-та Княжество България поема и задълженията на Източна Румелия към Русия, с което окупационният дълг набъбва двойно.


StarForLife™ ·idc=5535039~idp=1830940~150822~064-064·
цитирай
5. dobrodan - Трябва повече хора да четат такива есета.
15.08 18:49
Полезно е за психичното им здраве.
Благодаря, Гетманс!
цитирай
6. getmans1 - Русия ни била освободила от турско ...
15.08 19:18
starforlife написа:
Русия ни била освободила от турско робство![quote]
....
Та Русия НЕ НИ Е ОСВОБОЖДАВАЛА,.....


StarForLife™ ·idc=5535039~idp=1830940~150822~064-064

... То, аз в друго виждам акцента, не в Освобождението... Благодарността сме си я изразили даже повече от красноречиво ...

цитирай
7. getmans1 - Полезно е за психичното им здраве. ...
15.08 19:20
dobrodan написа:
Полезно е за психичното им здраве.
Благодаря, Гетманс!


... Според мен за здравето на българщината
цитирай
8. starforlife - ~
15.08 19:33
getmans1 написа:
... То, аз в друго виждам акцента, не в Освобождението... Благодарността сме си я изразили даже повече от красноречиво ...

В това спор няма, но аз все пак пренесох коментара си, защото е истинен!

Иначе за благодарността сме/съм си изказвал мнението и то в общи линии е следното:
~ На руския НАРОД, на руските ВОИНИ, отдали живота си за свободата ни, аз и вярвам целият български народ СМЕ БЛАГОДАРНИ!
~ На Русия като държава и политика - СМЕ СИ ПЛАТИЛИ И НАДПЛАТИЛИ, та никаква благодарност не дължим!
Платили конкретно, надплатили по онези думи, че "тоз, който ни освободи, той и ще ни пороби"!

ПС: Радо, дано не прозвучи пудриерски, но ето ти пресен пример от днес.
Ти ме помоли за определен вид помощ, аз откликнах и свършихме работата.
- Това означава ли, че трябва постоянно да ти го натяквам не с години, а с десетилетия?
- Това означава ли, че трябва да ти държа сметка и да ти диктувам какво да е мисленето ти, поведението ти; кои да са приятелите ти, с кого да градиш бъдещето си; кога да плачеш и кога да се смееш?
(И чия газ да използваш? - Ха ха ха ха)

StarForLife™ ·idc=5535056~idp=1830940~150822~067-067·
цитирай
9. blackpredator - цъ-цъ
15.08 22:43
ако капитан Райчо беше ползвал местните кратуни,
нямаше да преплува Дунава..
цитирай
10. starforlife - ~ 9. blackpredator
15.08 22:59
blackpredator написа:
ако капитан Райчо беше ползвал местните кратуни,
нямаше да преплува Дунава..

Е нищо де!
Ти нали щеше да му дадеш греблото на "Ямахата"!


Абре, Пръцко... Питам се така, защо точно "Ямаха", а не някоя руска моторна лодка?

StarForLife™ ·idc=5535094~idp=1830940~150822~074-074·
цитирай
11. vmir - Всички гореизброени русоблюдски мантри са нартапвани на всеки нормален българин без изключение.
15.08 23:01
Което свидетелства, че русоблюдите са уникално тъпи същества и "обичат" руssия заради мракобесническата й практика да натрапва за управници на народите най-тъпите им и продажни дегенерати, които нямат нито знанията, нито културата, нито поне нормално чавешко отношение към сънародниците си.

Да припомня само, че 25 години след падането на комунизма, всеки нормален българин ежедневно биваше набеждаван за фашист точно както украинците днес. Но "На бодлива крава Бог рога не дава" - ако дори малка част от претенциите на путлеристите за непобедимост бяха основателни, България щеше да е обект на "денацификация", а бот Венцо щеше да призовава катадневно: "Вова, убий фашиста!!!" Слава Богу, че сме в НАТО не защото руssия e особено силна във военно отношение, а защото е най-силния източник на корупция, деградация, разложение и безсмислена смърт.
цитирай
12. getmans1 - И, КОЕ ОТ НАПИСАНОТО НЕ Е ВЯРНО ...
15.08 23:20
blackpredator написа:
ако капитан Райчо беше ползвал местните кратуни,
нямаше да преплува Дунава..


... Ба си и тъпнята, поне сто пъти си я писал ... и все не на място, което си е простащина. За теб става въпрос, не за капитан Р. НИКОЛОВ.
цитирай
13. getmans1 - Явно ВЕТЕРОК-а не не подхожда на ШАПКАТА МУ С ДЪБОВИ ШУМКИ ... друго си е ЯМАХА
15.08 23:28
starforlife написа:
blackpredator написа:
ако капитан Райчо беше ползвал местните кратуни,
нямаше да преплува Дунава..

Е нищо де!
Ти нали щеше да му дадеш греблото на "Ямахата"!


Абре, Пръцко... Питам се така, защо точно "Ямаха", а не някоя руска моторна лодка?

StarForLife™ ·idc=5535094~idp=1830940~150822~074-074·

цитирай
14. getmans1 - Коментира като, не разбрал текста ... язък за фукнятя, трите вагона книги прочетени па и пренесени да са пак язък
15.08 23:32
vmir написа:
Което свидетелства, че русоблюдите са уникално тъпи същества и "обичат" руssия заради мракобесническата й практика да натрапва за управници на народите най-тъпите им и продажни дегенерати, които нямат нито знанията, нито културата, нито поне нормално чавешко отношение към сънародниците си.

Да припомня само, че 25 години след падането на комунизма, всеки нормален българин ежедневно биваше набеждаван за фашист точно както украинците днес. Но "На бодлива крава Бог рога не дава" - ако дори малка част от претенциите на путлеристите за непобедимост бяха основателни, България щеше да е обект на "денацификация", а бот Венцо щеше да призовава катадневно: "Вова, убий фашиста!!!" Слава Богу, че сме в НАТО не защото руssия e особено силна във военно отношение, а защото е най-силния източник на корупция, деградация, разложение и безсмислена смърт.

цитирай
15. vmir - 14. getmans1 - Коментира като, не разбрал текста ... язък за фукнятя, трите вагона
16.08 07:32
Тия типове са дотолкова неадекватни, че не умеят даже да се изфукат. Просто следват кремълските маниери да си претендират за чужди навици и да набеждават другите за собствените си простотии, без особено добре да разбират какво правят. Неизбежния печален резултат от служене на мракобесници.
цитирай
16. vladtepes - За Русия
16.08 17:30
Русия е попречила на българите да се освободят сами пълноценно и качествено поне на нивото на малкото арменско освобождение 1894-1896г. с освободени над 200 000 арменци, ако не на голямото 1915-1923г. с освободени над 1 500 000.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 4061658
Постинги: 2043
Коментари: 21596
Гласове: 8014
Архив
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031