Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2022 13:29 - Това е новина, а не е фейк от „оня ден”... „Ситуацията край Павловка е ....
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 2913 Коментари: 14 Гласове:
5

Последна промяна: 08.11.2022 19:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                                  ..... 

                                                           В КРАТКОСТ, КАТАСТРОФА

                                                     / И ТАЗИ КОНСТАТАЦИЯ НЕ Е МОЯ /

                           ВСЪЩНОСТ НЯКОИ СИ ЗНАЕМ КЪДЕ СЕ РАЖДАТ ФЕЙКНОВИНИТЕ

                               А „ЛЪСКАВИЯТ МУНДИР САМО ВИ ГИ СВЕЖДА ЗА СВЕДЕНИЕ

                                        ПО КАНАЛ 1 И СЛЕДВАЩИТЕ ОТ ПОТОЧНАТА ЛИНИЯ.


                       Настъплението на руската армия край Павловка завърши с разгром


                                    Морски пехотинци пишат писмо с отчаян зов за помощ,
                                     след като са загубили 300 души и половината техника

07 Ноем. 2022  Обновена       image

Руските морски пехотинци, които участват в настъплението към селцето Павловка в Донецка област, изпратиха отчаяно писмо с призив за помощ до губернатора на Приморския край Олег Кожемяко, където е дислоцирана бригадата им. В него се казва, че през последните четири дни на офанзивата 300 души са убити, ранени или изчезнали. Унищожена е и половината бойна техника. Пехотинците се оплакват от "невъзможност да доведат до знанието на висшето ръководство информацията за огромните безмислени загуби в хора и техника" и молят губернатора за съдействие.

За писмото съобщиха всички руски военни кореспонденти, които също признаха тежката ситуация района и остро разкритикуваха командването на руските войски. Някои от тях спестиха имената на руските висши командири, които са предприели самоубийствената офанзива, но други ги назоваха директно.

Военният кореспондент на Всеруската държавна телевизионна и радиокомпания Александър Сладков пръв съобщи за отчаяното обръщение на  морските пехотинци от 155-а отделна бригада от Владивосток до губернатора на Приморие Олег Кожемяко. "В писмото [на морските пехотинци] има три гръмки имена, знам, но не цитирам. Въпреки това публикувам поста, защото от няколко дни горе си приказват за ситуацията в Павловка, а кръвта лее и лее”, съобщава Сладков.

 

Няколко минути по-късно се включи и прокремълската блогърка Анастасия Кашеварова, която написа, че военните се оплакват от огромни загуби поради лошо обмислена офанзива. Морските пехотинци твърдят, че командването „скрива официалните данни за загубите, страхувайки се от отговорност“. Кашеварова също е спестила колко големи са загубите и имената на командирите.

Писмото обаче бе дословно публикувано от популярния военен Телеграм канал GreyZone, който е свързан с частната военна компания "Вагнер".

"Генерал Мурадов и неговият помощник Ахмедов отново ни хвърлиха в непонятно настъпление, за да могат да заработят бонуси пред Герасимов /шефа на руския генерален щаб Валери Герасимов/, а Ахмедов да стане герой на Русия. Затова ние и морската пехотна на Камчатка настъпваме към Павловка. В резултат на "внимателно" планираното настъпление от "великите пълководци" за 4 дни загубихме около 300 души убити, ранени или изчезнали, 50% от техниката. И това е само нашата бригада", пише в писмото. Те отбелязват, че Павловка се намира по-ниско от Угледар и украинците безпроблемно унищожават всеки опит за придвижване напред, за евакуация или снабдяване с боеприпаси. "Докога такива бездария като Мурадов и Ахмедов ще планират бойни действия заради своите доклади и получаването на награди с цената на толкова човешки животи. На тях не им пука от нищо, само и само да покажат себе си. Те наричат хората "месо", се казва още в обръщението.

Съвсем други бяха настроенията в началото на миналата седмица. Същите кореспонденти триумфално съобщиха за настъплението на руските войски и за превземането на Павловка. Само няколко дни по-късно обаче стана ясно, че ситуацията рязко се е променила. "Нашите войски окупираха половината Павловка, но се натъкнаха на яростна отбрана от Въоръжените сили на Украйна и попаднаха в огнева блокада", написа руският сайт "Военное обозрение".

„В Павловка всичко е обективно лошо“, обобщи популярният руски военен комисар Семьон Пегов в своя Telegram канал WarGonzo.

Александър Ходаковски, командир на батальон „Восток“ на т. нар. „Народна милиция“ на самопровъзгласилата се ДНР, потвърждава, че руските войски са попаднали в огнен капан, понесли са огромни загуби, а настъплението е било преждевременно.

Украинските военни кореспонденти публикуват видео, на което се виждат множество трупове, за което се твърди, че е от Павловка.

Губернаторът на Приморския край обяви писмото на морските пехотинци за провокация на украинските спецслужби. "Ние изпратихме обръщението на компетентните органи и военната прокуратура за изясняване на ситуацията. Не е изключено това да е провокация от страна на противника - украинските спецслужби," заяви Олег Кожемяко.
По-късно той смекчи тона и заяви, че се е свързал с командирите на жалващите се морски пехотинци. "Да, има загуби, тежки боеве, но те съвсем не са такива, за каквито се твърди в това обръщение", каза той и обеща помощ.

 

В неделя руското министерство на отбраната само бегло спомена селото: „Руските артилерийски огневи и щурмови групи разгромиха части на бойци в районите на Павловка, Новомихайловка, Времовка в ДНР“.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна на своя брифинг в неделя съобщи, че в Павловка руската армия е стреляла с минохвъргачки, оръдия и реактивна артилерия.

Рустам Мурадов е вторият руски висш командир, който е подложен на публична критика по време на войната в Украйна. По-рано президентът на Чечня Рамзан Кадиров и собственикът на "Вагнер" Евгени Пригожин подложиха на убийствена критика командващия централната групировка на руските войски Александър Лапин, който бе отзован от фронта в Москва. Според едни публикации Лапин е уволнен, според други - е в триседмичен отпуск.

В дискусията накрая се включи и друг влиятелен руски военен Телеграм канал - Rybar, който изрази недоволство по принцип от порядките в руската армия.

"Фамилиите на провалили се генерали се споменават регулярно. Някои ги уволняват, други ги задържат за разпит в присъствието на Федералната служба за сигурност. С това всичко приключва... Но в Русия няма наказателна отговорност за висшите командири за техните необмислени решения, довели до гибел на личен състав в резултат на оперативно-тактически грешки /няма да говорим за стратегическо ниво/. Досега няма нито едно наказателно дело срещу уволнени или отстранени командири, чиито действия са довели до десетки убити и загуба на десетки единици военна техника. По наши данни отстранените командири на части и съединения не са привлечени даже към административна отговорност. Причината според нас е достатъчно прозаична. Даже няма да се спираме на шуробаджанащината, която не е толкова важна в текущите условия. Лицата, вземащи решения, се водят от желанието "да не размахваме мръсното бельо" и "да не даваме на врага излишна информация за пропаганда". Всички наказателни дела ще ги мислим след края на спецоперацията - на трезва глава ще анализираме. В текущите условия това не просто не работи - такъв подход откровено вреди. Ние настояваме за търсене на отговорност от висшите офицери - за провалени атаки, за крах в отбраната, за загуба на личен състав и техника, за лоша организация. Без това е невъзможно преформатиране на мозъците на ръководния състав", написаха авторите на канала.



                                                                                  ...





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blackpredator - суупер Гетьо!
07.11.2022 14:20
туй значи, че според цитираното неска от БНТ, БТВ и НОВА,
три мильона киевляни нема да праят "Поход на кирта"
за да е пълна новината, требе да постнеш мнението,
на главен редактор СуровАкин..
цитирай
2. getmans1 - ЕГА СИ и наглостта, фейк-разносвач да ме поучава и наклон да ми дава ...
07.11.2022 14:32
blackpredator написа:
туй значи, че според цитираното неска от БНТ, БТВ и НОВА,
три мильона киевляни нема да праят "Поход на кирта"
за да е пълна новината, требе да постнеш мнението,
на главен редактор СуровАкин..


... За киевската кир не мисли, ... за Суровакината и подобни, ти препоръчвам да си помислиш
цитирай
3. marana69 - https://youtu.be/5nao3M-ulGU
07.11.2022 14:50


Генерал-армагандон. Суровикин – самый тупой и кровожадный пес Путина


за дядя Черното ( гладно ) Влечуго..@

цитирай
4. blackpredator - върколак
07.11.2022 15:13
marana69 написа:

самый тупой и кровожадный пес Путина

къф бау-бау праи на Зеленска..
цитирай
5. getmans1 - Генерал-армагандон. Суро...
07.11.2022 15:35
marana69 написа:


Генерал-армагандон. Суровикин – самый тупой и кровожадный пес Путина


за дядя Черното ( гладно ) Влечуго..@



... Ха-ха-хаааа, .... Касапин, мяснику важает ... ду и ху правеше
цитирай
6. getmans1 - Със спама и интрижката ... до тук ... Не заради мен и Джулка, за ония 300
07.11.2022 15:39
blackpredator написа:
marana69 написа:

самый тупой и кровожадный пес Путина

къф бау-бау праи на Зеленска..

цитирай
7. morskipesni - Междувременно по широкия настъпателен фронт
07.11.2022 17:18
стават съвсем други работи- Русия трайно напредва, ВСУ е режим "дистрой" гинат с хиляди националисти, превръща се в скрап "модерна западна техника", но за това пропагандата нехае.
цитирай
8. vencivaleri1951 - Оказа се фейк" Гетьо"-блогъри от името на 155та бригада
07.11.2022 19:08
Загубите с летален изход на мор пехотата са под 1%, а не знам дали си наясно , но при учения/августовските/ когато сме служили ние бяха 0 3-05/в зависимост от рода войска
И това бяха прогнозируеми нещастни случаи. При това настъплението към Угледар се развива доста успешно според командването и загубите са високи но за украинските подразделения и наемниците.
В интерес на истината и аз се вързах-убедително беше направено. Само не разбирам на какво се радваш Загиват и от двете страни млади хора-като децата ни, внуците ни.
И ти ако си мислиш че за нашите няма риск, си в голяма заблуда.
Един процент военни загуби също е трагедия, защото за харата на които им се случва, на близките им , процентите са 100.
Не разбирам тази некрофилия, на няколко човека в блога Четат, броят загиналите и като че ли получават удоволствие от това. Да, има хора , които го "вдигат" при вида и съобщение за смърт, но това е клиника и не мисля, че трябва да има стремеж към подобно страдание . Бъди здрав и ЖИВ!
цитирай
9. blog13 - Бъди здрав и ЖИВ! Що, да не е о...
07.11.2022 19:39
vencivaleri1951 написа:
Бъди здрав и ЖИВ!


Що, да не е отишъл на фронта? И сега да участва в сафарито по изтреблението на руския спецназ?
цитирай
10. getmans1 - . . . Само не разбирам на какво се р...
07.11.2022 20:06
vencivaleri1951 написа:
...
Само не разбирам на какво се радваш Загиват и от двете страни млади хора-като децата ни, внуците ни.
И ти ако си мислиш че за нашите няма риск, си в голяма заблуда.
Един процент военни загуби също е трагедия, защото за харата на които им се случва, на близките им , процентите са 100.
Не разбирам тази некрофилия, на няколко човека в блога Четат, броят загиналите и като че ли получават удоволствие от това. Да, има хора , които го "вдигат" при вида и съобщение за смърт, но това е клиника и не мисля, че трябва да има стремеж към подобно страдание . Бъди здрав и ЖИВ!


... А БРЕ, ЧОВЕКО / това обръщение е, ... от немай-къде и дано ме разбереш / ТИ, ЩЕ ИМАШ ЛИ ПОНЕ МАЛКО ДОСТОЙНСТВО И ДА ПРОЯВИШ ЧЕСТ ДА МИ ОТГОВОРИШ НА ЕДИН ПРОСТИЧЪК ВЪПРОС ;

- КЪДЕ ВИДЯ РАДОСТ И НЕКРОФИЛИЯ ОТ МОЯ СТРАНА ???

ПП

И да те подпомогна малко,
- в заглавието има бъзик с твой блогов приятел
- в краткият ми анонс силната, тъй да се каже дума „катастрофа„ съм я обяснил
- останалото е ирония и сарказъм точно към истинските НЕКРОФИЛИ В БЛОГА които катадневно ни оповестяват едностранните сводки на МИНОБОРОНА и които постоянно проявяват ... радостта си.

НЯМА ДА ТЕ ПИТАМ, ТИ КАКВО РАЗБРА ПОД „ 1% „ И КАКВА ИНФОРМАЦИЯ ТИ НОСИ ТОВА ?
Сам си направи извода ако можеш, ... че след като нарече „блогъри " „Военният кореспондент на Всеруската държавна телевизионна и радиокомпания Александър Сладков " и „прокремълската блогърка Анастасия Кашаварова " че идругите цитарани между които и канала на ВЧК „ВАГНЕР" ... много се съмнявам, че можеш.
цитирай
11. vencivaleri1951 - Гетьо, под 1% се е разбирало винаги процент от личния състав за даден период
08.11.2022 09:09
или конкретно в дадено сражение. Когато е в период се включван в състава и попълнения, а в сражение се прави моментна снимка. Така са ни учили в Плевен.
Командващият 155 бригада дори уточнява за съотношение на 1 към 9 на жертвите от битката за Угледар,където Павловка е етап в полза/ако може да се говори за полза при смърти/ за руснаците и съюзниците им. Когато говоря за некрофилия не съм имал предвид теб, а казах "има няколко блогъра", които редовно съобщават тържествено и с апломб за дадени такива-не споря, че са и от двете страни. Разглежда се войната не като бедствие, в случая световно бедствие, а като състезание-А на нашите, У на вашите. Ти се изкушаваш и пускаш "бъзици" и те са с цел да осмеят, унижат едната страна. Ти четеш руски сайтове, аз също. Там има изказвания на потребители, подобни "радости", но никога не съм си позволявал да ги цитирам, защото няма никакъв позитив, а има ескалация в съзнанието на големи части от населенията и на двете страни. Одеса ми е любим град, това е забележителен град със забележителни хора, които няма да срещнеш никъде. Там съм имал радост и удолетворение и няма как да приветствам , че този град се руши, че тези хора дават свидни жертви.
Поискаха от Киев да махнат паметника на Екатерина, местните депутати не се съгласиха-мнозинството не се съгласи. Гледам сега са го опаковали, да не се вижда .
Демократично приеха решението на мест парламент, но формално паметника го няма.
Къде е вината на Екатерина-дя дори не е рускиня-германска принцеса е.
Украинците са много топли хора, приятно е да си в компанията им, но това докато не им влезе поредния бъг в мозъка. Националистически бъг. И това е било нееднократно. С поляци и литовци, с руснаци...Хмелницки, Мазепа шухшевич, Петлюра, Бандера, правят изведнаж ходове, от които страдат в края на краищата най-вече украинците. В тези бунтове има винаги много жестокост -не знам как се получава в тези иначе добри хора
Пример: Руско-турските войни Империите воюват век , докато Османската империя не е истласкана от Балканите и Северен Кавказ и Закавказието. Аскерите и солдатите се бият, взимат пленници, разменят ги. Победеният командващ предава сабята си, победителят я връка великодушно и т н
При сблъсак с украински подразделения не се взимат пленници, а ако се вземат , то горко им Турците ги набиват на кол, украинците ги дерат живи Необяснимо е Волинското клане, Необясними са репресиите срещу евреите, не обясними са изорените хора в Хатин, както и преди няколко години пожарът в Одеса. В края на краищата винаги са страдали Те са селски народ, а се знае , че селските бунтове са винаги много жестоки и безсмислени Никога е са подтискани В Империята са охранявали Москва, по време на СССР управляваха държавата и доколкото тези три десетилетия бяха привилигировани в много отношения, те се помислиха за специални-не познаваха дифицита, преразпределяше се винаги в тяхна полза Получиха куп териториални подаръци
Когато се отделиха от СССР и бяха основни участници в развала му се случиха неща които не им харесаха. Ресурсите които получаваха от Русия поскъпнаха, храната която продаваха поевтиня и почна недоволство, и се намери враг Почнаха да търсят СССР в лицето на ЕС, но там са свикнали да вземат, а не да дават И започна това, което имаме днес Оставиха се Сащ да води прокси война чрез тях. Преди това бе опитано с Беларус, но Лукаженко реагира светкавично , заложиха на Украйна и за сега се получава поне в едно направление-Бият се здраво два народа с един корен и се изтощават взаимно
Ако Русия загуби, ще се разпадне. Ако Украйна загуби
САЩ определено се прощава с хегемонията си Това е страшното, нито едната страна не може да си позволи загуба Аз така виждам нещата и не само аз
цитирай
12. planinitenabulgaria - Поздравления и за снимката на главнокомандващия, генерал Суроваткин
08.11.2022 10:39
с Путин.
цитирай
13. getmans1 - . . . Пак ме давиш в твоята многосл...
08.11.2022 10:45
... Пак ме давиш в твоята многословно бля-бля нищо ново неказващо
- нееднократно си ме обвинявал в некрофилия - не искам да губя ценно време да ти търся цитат но винаги си избягвал коректно да я посочиш колкото и пъти да съм искал ... във всеки случай много пъти в повече отколкото аз съм те пращал при разни „птички„

- колкото до бъзикът ми - уточнил съм го ясно ... ПАК ми приписваш невнятните си възприятия.

В същност в ком 10 съм ти обяснил всичко за постинга и „прегрешенията„ ми


vencivaleri1951 написа:
Гетьо, под 1% се е разбирало винаги процент от личния състав за даден период


... Аз МНОГО добре знам какво значи 1%, че влизало в задълженията ми, но така както ти го казваш в ком. 8 ВЕЧЕ СИЛНО СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ ТИ ЗНАЕШ ... Пример;

Излиза „лъскавият мундир„ по Канал и казва, днес унищожихме;
- 20 танка
- десет Хаймарса, 2 вертолета и т.н.
- днес унищожихме 500 противника и т.н.

ДА, това е информация но когато той казва;

- край Павловка нашите загуби са 1% убити и 7% възниква въпросЪТ, ТИ И ПУБЛИКАТА КАКВО РАЗБРАХТЕ?
цитирай
14. notfun - бай Венцоо,и що са тези чаршафи, сега..
08.11.2022 12:29
ти, опитваш, чрез количество, да си 'измиеш'' 'лицето'', на
на стар хибриден Троловъд..който,
с едната ръка. краде, а, с другата, замазва...
а, през това Време, лъже, като срПско..ссигане, на Паркинга..
тукъ има, тъкЪ,нема...)

стига с теззи заучени партийни клишета, прокси война, и сВО..
който, и да загуби.БАНКЕРИте, печелят...
научи, две изречения, от мен,
аз съм практик,€кономист, а не..Русскоя балалайка..@
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6145711
Постинги: 2778
Коментари: 26684
Гласове: 9698
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930