Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2023 12:58 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1202 Аферим, машала!
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 2668 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 04.02.2023 17:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1202
Аферим, машала!


Интересно е състоянието на българския народ!
От няколко века насам, ако бъда искрен.
Но, още по-интересно е състоянието на част от обществото, политически ангажирало се с управлението му!
Преди трийсетина години То създаде поредната си измислена, но необходима за съществуването му промяна … в политическия и икономически статут на структурите на предишната държава, запази модела и контрола на нейното управление, създаде множество малки, невидими почти, партии-мутанти - все деца, на уж умните от специалните служби и на единствената партия, които всячески се опитваха да продължат да управляват … по-зряло и по-умно, но, все не успяваха и когато държавата напълно изпадна в абсолютна несъстоятелност, решиха да я трансформират като излъжат, за пореден и не за последен път обществото, че са велики и че ще се преобразят, за да продължат да го управляват още, но и по-добре!
Да - по-добре, защото това може да се отчете, когато си в състояние на тотална немощ!
И днес, все още, държат властта над обезверения народ чрез морален и физически терор - от близо осемдесет години, сякаш властта си ги е харесала , а и защото си е тяхна - заради това и не я пускат. Държат да управляват, въпреки, че доказаха, че не могат!
Но, може ли, възможно ли е да управляваш близо столетие – все некадърно, с малко ум и разум, крадейки от богатствата на народа, за да си по-добре от него, от съседа и приятеля!
Очевидно е, че нещо не им достига.
Може би - необходимият интелектуален капацитет!
И въпреки, че всички - и управляващи, и управлявани виждат това, продължават да упорстват, да си затварят очите за истината и да ги отварят, само когато се лъжат едни други! Но такъв момент, в който да звучи истината и цялата истина, до ден днешен, така и не успя да се роди, а в живота на българите бяха насадени и продължиха да растат - само лъжата и измамата, които напук на всички и днес съществуват!
Но, заради какво е този властови цирк?
Защо са толкова жизнени лъжата, измамата и кражбата?
Заради облагите ли, заради лесната кражба или заради евентуалната възможност да станат по-умни и по-красиви?
Не знам.
По-лошото и нечистоплътно бе, че се превърнаха в най-обикновени предатели! Продадоха идеологията си като най-лесното нещо за продажба и предателство на света, без да помислят за предците си, които я защитаваха с цената на живота си! Станаха по-богати, крадейки от роднини и съотечественици, незнайно защо, въпреки, че имаха всичко – власт и пари, лакеи и прислуга, а и знаем, че никой ... не носи богатствата си на оня свят като на това отгоре си останаха, все така тъпи, ограничени и мързеливи, каквито бяха.
И аз като вас се питам.
До кога ще продължава тази плитка политическа, нечовешка измама!?
Дали, да не би да си мислят, че народът е тъп като тях и че не разбира шмекериите им? Не знам, но това ги принизява, не само във вашите и моите очи - те накараха и света да ни се присмива, и съжалява. И ония другите, подобните им лъжци, също не ни съжаляват, иначе, нямаше и те да ни грабят, и скубят перата ни като на кокошки, превръщайки ни в подчинена колониална държава без име и каквото си помислите свое производство!
*
Предишната власт, обсебила живота на народа, подкрепена от подчинените й специални служби, измисли и създаде новата държава-мутант като я снабди с „кадри“, все свои хора, които също не ставаха за нищо. Като казвам създаде, може и да не съм прав, защото новото беше по-зле и от старото, тъй като не роди нищо ново, а запази почти всичко старо.
Е, имаше и нещо ново, но то беше част от измамната им игра – до край да лъже народа! С него и днес продължава да се мъчи да лъже, все така безуспешно, вярвайки си, че той е тъп, а тя е умна и красива, почти безсмъртна - нищо, че виждаше немощта и оцапаните си гащи.
Реално погледнато, поредният опит беше неуспешен, но го направи от сърце, без да се срамува, защото, иначе, изчезваше от историята и отиваше на бунището й!
*
Иска ми се да мога да оприлича управлението на държавата с обучението в училище и с естественото за природата на човека „състезание“, където умните се изявяват, а слабите повтарят годината и изостават - не в живота, защото той ги научава и на лакейство, и на кражба, и на какво ли още не ...
Мога, разбира се, но е необходимо това да го направи всеки!
За да бъде успешно управлявано, Обществото е длъжно да избира в това управление, само хора със знания и опит, с интелект и морал, с възможности за развитие и откровена отговорност към него, а не да ги търси сред безпомощните и полуграмотните от редиците си, измислени партийни членове, до един - задължително сътрудници на специалните служби!
Очевидно пътят е погрешен и е редно, най-сетне да се разбере, за да просъществуваме като народ, защото те са само 4-5% от него! Иначе, след някое и друго десетилетие, измамниците няма да имат, кого да мамят!
От години се питам, защо не вземат пример от проспериращите държави, които канят светът да им прати своите бедни, за да им дадат работа и хляб, изоставяйки и бедността, и липсата на хляб. Те, дори, сами мигрират - с цената на живота си, а останалите бедни, стават още по-бедни! И изостават, подобно на слабите и мързеливите от училище.
*
Тези стари и нови разсъждения ме подтикнаха да ви попитам -
Чухте ли изказването на временния председател на ДПС в сградата на Събранието на Партиите и техните представители, сутринта на 28.01.2022!!
Учудваща наглост!
Удивително политическо и човешко безсрамие, което може да предизвика, единствено – смях сред обществото на мислещите!
Аферим, машала!
Цял свят знае – кои са и чия е семката, от която са се родили! Целият народ знае за измисленото им политическо противоконституционно съществуване, но председателят г-н Кара-някой си, не пропусна момента, отново да потвърди това. Назидателно, неграмотно, с мощен глас, почти викайки … и с патос в него!
Аферим, ще извикам и аз!
Машала, джанъм!
Смях и нищо друго, освен смях, много и невъздържан смях.
Дори, с обиден присмех към един самодоволен, видимо умствено ограничен човек, който изразява чуждите мисли с артистичен апломб и то - пред народа, който го храни и отглежда!
Сърдечно му благодаря, че се изказа така емоционално, че назидателно викаше, вместо културно и спокойно да говори, нищо, че нищо от думите му не бе близо до истината!
Аферим, чоджум!
Дано сте чули и видели това изказване пред зависимия състав на сбора от политически подчинени и зависими партийки, обидно съществуващи на гърба на сломения български народ!
*
Мисля, че неминуемо ще се потърси и ще се появи момента на промяната, която ще изхвърли всички партийно-икономически мафиотски структури от управлението на държавата, ще отстрани фалшивите законови и граждански отношения, крадливото управление на населените места и умишленото ни разделение като народ, защото заразата на подчинението и преклонение пред чуждите, пречи на съществуването ни, продължавайки, уж забравеното робско съществуване!
Защото ограничава потенциала на народа!
Защото обижда и бъдещето на децата му като устойчиво ни превръща в държава, достойна за присмех!
*
Как не могат да го разберат - не мога да разбера!
Не се ли срамуват, също не знам!
Знам само, че толкова могат, че са дребна, миниатюрна част от народа, но и в това вече се съмнявам, след като воюват столетие срещу живота и ценностите му!
Знам, а и поетът Робърт Бърнс знае, че…
„ и най-добре скроените мечти на мишките, и хората - често остават неосъществими.“

мп


Тагове:   тъжно и смешно,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381168
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031