Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02 00:06 - Изконна Русия ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1532 Коментари: 8 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                       .....

                                                    625 : 1Гласувай:
31. getmans1 - . . . Бясната рашисткая стерва, не ...
08.02 00:47
... Бясната рашисткая стерва, не чете, не гледа, но ЛАЕ и коментира ... на ЛС

А, захочут они
и как ещё (всё) захочут! Гниды провокатские!
Изпратено: 00:09 От: morskipesni

Изтрий | Отговор
...
Култ към идиота и предателя
В превъзходна степен на падението: тук, сега, в България!
Изпратено: 07.02 11:14 От: morskipesni

Изтрий | Отговор
...
Как ще вопиете, мизерници
как ще се гърчите като глисти -отново никои, сами-употребени, наникъде и заникъде, докато Народът си облича новите дрехи и награбва купища цветя да срещне братушките. Не се бойте, половината от гнусарите-предатели ще осъдим и законно ще ликвидираме, другата половина - чемодан, САЩ.
Изпратено: 06.02 11:41 От: morskipesni

Изтрий | Отговор
...
Нали измират "ваксинираните",
настъпва всеобщо облекчение: по-малко социални разходи, по-малко пенсии, повече труд и растеж на доходите. Дори в Немско няма вече медицина, генетично отровените си умират у дома спокойно и без рев- знаят че е от "много ум". Така е и при амуджите делиормански. Глобализация.
Изпратено: 04.02 19:16 От: morskipesni

Изтрий | Отговор
цитирай
2. vencivaleri1951 - население на р Бурятия-около милисн
08.02 06:46
състав:

руснаци – 64,9%;
буряти – 29,5%;
украинци – 0,7%;
татари – 0,7%;
евенки – 0,3%.

И може би основната грешка на руснаците е, че при усвоявания на територии не избива по голяма част от местните, а останалата не натъпква в резервати с нула % сборове от алкохол, тютюн и без практическа рестрикция на опойващи вещество-последните влизали в културата на обитателите-спомняме си "лулата на мира"!? А сега да си представим , че с магическа пръчка преместим руснаците от републиката , последната ще функционира ли.
Ще работят ли мините, преработващите производства, болници, енергетика???
цитирай
3. getmans1 - . . . Не ГУГЪЛ, а в клипа е акцента. . . ...
08.02 07:42
... Не ГУГЪЛ, а в клипа е акцента ... един от тях 625 : 1, а и още други

vencivaleri1951 написа:
състав:

руснаци – 64,9%;
буряти – 29,5%;
украинци – 0,7%;
татари – 0,7%;
евенки – 0,3%.

И може би основната грешка на руснаците е, че при усвоявания на територии не избива по голяма част от местните, а останалата не натъпква в резервати с нула % сборове от алкохол, тютюн и без практическа рестрикция на опойващи вещество-последните влизали в културата на обитателите-спомняме си "лулата на мира"!? А сега да си представим , че с магическа пръчка преместим руснаците от републиката , последната ще функционира ли.
Ще работят ли мините, преработващите производства, болници, енергетика???


... И НЕ „усвояване на територии„ е точният израз ... и „освобождение„ също не е
цитирай
4. getmans1 - Та като стана въпрос за ГУГЪЛ о става ясно, че за там трябва сиво вещество с много и дълбоки гънки ...
08.02 08:43
„Всички сме буряти на Путин“

Защо умират толкова буряти е въпрос, който в републиката се обсъжда във всяка кухня. Понякога недоволството избива публично.

В края на март ръководителят на републиката Алексей Циденов събрал културни дейци в Бурятския оперен и балетен театър, за да им изнесе лекция за „специалната операция“. След лекцията прессекретарят на Бурятския драматичен театър Батодайли Багдаев задал на лидера въпрос: „На Червения площад има почетен караул номер 1. Вие някога там „теснооки“ виждали ли сте? Има ясна селекция - синеоки, високи, славянски изглеждащи момчета. И на нашите земляци с криви крака, дребни, с високи скули - пътят към почетния караул е затворен. А пък като е за умиране, да мрат.“

От залата се развикали: "Негодник!" Циденов помолил Багдаев да изключи микрофона, а художественият ръководител на Бурятския оперен и балетен театър Владимир Рилов взел думата. „Искам да отговоря на този негодник, който унижава бурятите в мое присъствие в моя театър. Всички сме Путинови буряти! Няма да позволим държавата да се разпадне. Ако сега упрекнем ръководството на страната за това, че, да, има загинали, има ранени, има жертви, ние ще предадем тези мъртви и ранени. Значи – напразно са умрели. Само победа!"

През април Съветският площад в Улан-Уде беше украсен с транспарант с надпис „Бурятия Zа праVду“. Жълти букви на син фон, Z с цветовете на Георгиевската лента, V - в цветовете на руския трикольор. По цялата фасада на сградата на Гражданското отделение се простираха букви. Отсреща пък се намира най-голямата в света скулптура на главата на Ленин, нейната височина е 7,7 метра.

Пиедесталът на главата също беше украсен с транспарант в цветовете на руския трикольор с буквата Z. Седмица по-късно някой отрязал с нож долната част на банера. Това е станало през нощта, а на сутринта властите незабавно замениха банера с нов, но с буквата V. Уж съпругите на бурятските военни помолили Циденов да окачи буквата V, защото тя е изписана на военна техника, където воюват съпрузите им.

От 102 загинали 55 са етнически руснаци. Според телеграм канала „Демографията спадна“, само потвърдените смъртни случаи на войници от Бурятия в Украйна са увеличили смъртността на бурятските мъже на възраст 18–45 години със 70 на сто, а смъртността на младите мъже под 30 години с 270 процента (2,7 пъти). А в същото време бурятите представляват едва една трета от населението на републиката.

„Замисляте ли се защо загинаха толкова много войници от Бурятия? - казва сестрата на починалия Михаил Гармаев, Екатерина. „Тук няма никаква работа и момчетата записват на договорна служба.“ Същото повтарят и близките на загиналите. Михаил Гармаев като младеж се увличал от театъра, рисувал. След казармата заедно с брат си постъпил на работа във фирма, която монтира аларми. Получава 15-20 хиляди рубли (400-530 лева, б. р.). Работил около две години и се хванал на договорна служба.

Амгалан Тудупов завършил спортния факултет на Бурятския държавен университет. Получавал работа като учител по физическо възпитание в училище. „Водеше децата навсякъде, понякога на ски, понякога на баскетбол. Харесваше му”, разказва майка му Цирема Тудупова. Но заплатата в училище била седем хиляди рубли (188 лева). По това време се родило първото дете на Амгалан, имали нужда от пари. „Издържа една година и се хвана на работа в армията“. Там веднага започна да взима 40-50 хиляди (1000-1340 лева) „Дойде - толкова щастлив, толкова радостен.“ - спомня си Цирема. „Мамо, взеха ме!“ Не всички вземаха по-рано, сега ги вземат.“

Амгалан харесвал службата, макар да казвал, че „работата е тежка“. „Връщаше се късно у дома. Сутрин ставаше в 3-4 часа и заминаваше обратно. „Виках му: да вземеш да се махнеш? казва Сирема. - Но той отговаряше: а децата с какво да ги нахраня?“

Военнослужещите, които са се оказали в Украйна, анонимно споделят, че заплатата им е 250 000 рубли месечно (6700 лева).

... ОТ ВСИЧКО ТОВА СТАВА ЯСНО, ЧЕ В БУРЯТИЯ ИМА НЕЩО МНОГО ГНИЛО ... НЕ ГНИЯТ САМО „ТЕСНООКИ„ А И ЕТНИЧЕСКИ РУСНАЦИ

... Гният и разни други други митове
цитирай
5. vencivaleri1951 - Че калмики, чеченци , буряти са мили винаги непропорционално на броя на населението
08.02 09:57
ангажирани във Руските, съветските и пак руските въоръженни сили не е новина. Умеят да воюват, униформата е гордост за тях и отиването във войската на наборник , или наемник е празненство за семейството-впрочем и в нас беше така, макар, че бе по скоро традиция, отколкото желание за част от новобранците. Да не забравяме, че военният министър на Русия е представител на подобна малцинствена група. А Гугъл наистина трябва да се чете мислейки.
Русия при 150млн население има оптимален мобилизационен ресурс около 20 млн Мъжете са да допснем на половината в мласа възраст -75 млн, тоест всеки четвърти приблизително Бурятите би трябвало при това съотношение да са към 35000- около 150000 са приблизително мъжете. Това е при оптимален вариант при застрашена Русия В момента има на фронта около 400 000 числен състав от руската армия, към 50 000 от донбаските републики, Ахмат около 12000 бойци и Вагнер с неизвестен брой-да ги сложим 10000 Още няколко хиляди са различните доброволчески структури-казаци, ветерани, спортисти , преминали на страната на Русия пленници и т н Грубо казано около половин милион армия. Мъж в мобилизационна възраст да не остане в Бурятия-всички тези 35000 мъже годни да са с оръжие да са мобилизирани, пак са около 5% След това бурятите нямат собствена военна структура като посочените по горе. Тоест те са разпределени сред руската войска Или искаш да кажеш, че бурятите и другите малцинствени групи ги ползват като щит? Това е абсурд, след малцинствените групи има герои на русия, висши командири вкл и военния министър, а последният е доказал че е мъж със самочувствие и характер.
И виж, аз още не съм видял/може и да има/ унизително преследване от коменданти и полиция но руски граждани понадлежащи на мобилизация, но украински клипове в Украйна съм виждал. Русия не е затваряла границите си за никого и много от тези които се страхуваха от мобилизация напуснаха страната , без никакви последствия за тях. В Украйна напускаш, ако платиш. Достотъчно е да прочетеш рестриктивните промени в закона за военната служба, за да разбереш къде назряват войнишки бунтове-В руската или украинскита армия
И дай да се Разберем-Русия, както и България не са социалистически страни с наборни армии където и синът на обущаря и на генералния секретар служат на общо основание. Вече парАта е над всичко, армията наемна и в нея служат обикновено представители на социално-ниската прослойка. Сега като правя счетоводствата в София средната нетна заплата на охранителите е към 1000лв Нетно един редник в нашата армия взима около 800лв
цитирай
6. dobrodan - Поздрави на бурятските славяни от украинските славяни :):):)!
08.02 10:30
Защо точно руснаките не щат на войну? И карат бурятите да воюват, Бурятия не граничи с Украйна или нещо обърках географията?
цитирай
7. getmans1 - ДО - КОМ. 5
08.02 10:58
Коментираш без да гледаш и дори без да четеш ... Тези хора воюват от ЗОР, поне повечето от тях

Преди да изляза пуснах ново видео но явно не е излязло ... Знам, че при теб това е без значение... Ти всичко си знаеш и за мизерията руска ще измислиш оправдание, ... Една лъжа в повече не е грях.
цитирай
8. blackpredator - аааа, Гетьо,
08.02 14:55
625:1
6250:10
62500:100
625000:1000
сичкото унитаз изкърти!
мноо въстаник, мноо нещо...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 4566293
Постинги: 2202
Коментари: 22704
Гласове: 8407
Архив
Календар
«  Март, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031