Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2023 08:52 - ФОРТУНА отмъсти на Байдън за наглостта му да се разхожда под носа на Путлера ... без позволение
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 2537 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 23.02.2023 08:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                               .....

                            ТО, НАЛИ МЕРАКЪТ НА МОСКВА Е ДА БЪДЕ ТРЕТИЯТ РИМ

                                    И НЯМА КАК ПОЛК. ГУНДЯЕВ ДА НЕ СИ Е БЛИЗЪК 

                  СЪС СТАРИТЕ БОГОВЕ И БОГИНИ ... ПРИЕМСТВЕНОСТ, ЗНАЧИНКАТА 


                             Байден споткнулся и упал на трапе самолета в Польше

image      22 февраля 2023, 20:32
Текст: Кристина Цыцура

Президент США Джо Байден споткнулся и упал, поднимаясь по трапу самолета при отлете из Варшавы, сообщил пул Белого дома.

В пояснении инцидента говорится, что на полпути вверх глава США споткнулся и упал вперед, но смог быстро подняться и продолжить движение вверх, передает РИА «Новости» со ссылкой на сообщение.

Отмечается, что прежде чем заходить в самолет, Байден обернулся и помахал провожающим, никаких заявлений он не делал.

 
                                                                               ... 

                           ВИДЕОТО Е ТУК ;  
https://twitter.com/i/status/1628464776136339456

                                                                               ...








Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - Руската дезинформация премина към отхвърляне на отговорността
23.02.2023 09:35
Почти година след като Русия започна пълномащабната си атака срещу Украйна, подкрепяните от Кремъл разкази стратегически са се насочили към отричане на отговорността за войната и прикриване на военните провали, заяви водещ експерт по дезинформация, предаде EURACTIV.

Докато войната се проточва по-дълго от очакваното, Москва коригира целите си в областта на дезинформацията, казва Греъм Бруки, който понастоящем ръководи Digital Forensic Research Lab (DFRLab) - програмата за дезинформация на американския мозъчен тръст "Атлантически съвет".

В резултат на това руската пропагандна машина все повече се насочва към прикриване на военната цена на войната и избягване на бъдеща отговорност, каза Бруки. Той преди това е работил в Белия дом и в Съвета за национална сигурност на САЩ.

"Това не означава, че те губят информационната сфера на войната", добави той, "но голяма част от стратегическия императив за информационните им операции в този момент, като паралел на военната им стратегия, е да прикрият колко много не печелят".

Тази промяна идва заедно с по-широка тактика за подкопаване на информационните усилия и военните сили на Украйна, както и на нейните съюзници и партньори. Това е преобладаващата насока на наративите на Кремъл от началото на войната. Това е еволюция от предишния дългосрочен подход за изграждане на оправдания, като същевременно се отрича подготовката за инвазия.

DFRLab, която следи пропагандата на Кремъл от анексирането на Крим през 2014 г. насам, публикува два доклада, в които е очертано развитието на стратегията на Кремъл в областта на информацията.

Първият доклад, разделен на два раздела, разглеждащи междувоенния период от 2014 г. до 2021 г. и 70-те дни, разделя подхода на Кремъл на три отделни направления: оправдаване, маскиране и отричане.

Чрез сложна инструментализация на съобщенията правителството и подкрепяните от държавата медии "използват фалшиви и подвеждащи разкази, за да оправдаят военните действия срещу Украйна, да маскират оперативното планиране на Кремъл и да отрекат всякаква отговорност за предстоящата война".

"Тези лъжи, измами и преувеличения не бяха в подкрепа на casus belli на Кремъл", заключава DFRLab. "Те бяха casus belli на Кремъл."

Във втория доклад изследователите разглеждат формата на руските информационни операции от началото на пълномащабната инвазия. Те установяват, че отслабването на Украйна с надеждата да бъде принудена да се предаде или да преговаря по условията на Русия се превръща в основна цел.

Тази тактика, според DFRLab, е била насочена към повлияване на морала на украинските сили и граждани, подкрепата на съюзниците и партньорите на страната и общественото мнение в глобалния Юг. Пропагандата на Русия беше особено ефективна в Африка и Латинска Америка поради липсата на ангажираност от страна на Запада.

В същото време

машината за дезинформация на Кремъл

се обърна към вътрешността на страната и се превърна в движеща сила за затягане на авторитарния контрол и потискане на независимите медии в Русия.

Макар че Русия не е "загубила" в областта на информационната война, Бруки от DFRLab заяви, че е имало известна корекция на стратегията.

"Там, където те срещат големи пречки за постигане на целите си, е бойното поле", каза той. "Част от стратегията им в информационната област е да направят непостигането на военните си цели по-приемливо. Скептичен съм да твърдя, че те губят, но става въпрос за прикриване на това колко много не печелят на бойното поле."

Успоредно с това в рамките на настоящата информационна стратегия на Кремъл, казва той, се наблюдава стремеж към избягване на отговорността в дългосрочен план чрез делегитимиране или ограничаване на възможностите на съществуващите механизми за отговорност.

За да се противодейства на тези информационни операции, Бруки подчерта предимството на контрастратегията на Запада, основана на открит подход: широкото и координирано разсекретяване на възможно най-много разузнавателни данни за руските дейности в периода на подготовка и след инвазията.

Според него разкриването на това поведение и тактики на бойното поле "е било по-ефективно за създаване на напрежение в действията на руската военна машина и машина за влияние, отколкото забраната на RT и Sputnik".

Що се отнася до забраната на Брюксел за тези подкрепяни от Кремъл медии, въведена за първи път през март миналата година, Бруки я определи като полезна краткосрочна мярка в условията на криза. Тя трябва да бъде допълнена с дългосрочна стратегия за повишаване на устойчивостта на обществото срещу дезинформацията.

По-рано този месец външнополитическият орган на ЕС обяви създаването на нов център за обмен на информация и координиране на реакциите срещу чуждестранна информационна манипулация и дезинформация. Тя пое ангажимент да подобри дипломатическото обучение за справяне с тези проблеми.

Бруки приветства инициативата, но подчерта, че е важно работата на равнище ЕС и на национално равнище да се свърже с дейностите на онлайн платформите и да се предотвратят стъпки за отслабване на прозрачността, като например ограничаване на достъпа на изследователите.

Формулирането на тази връзка "е изключително важно" и "нещо, което рядко чуваме от висшите политици", допълни той. /БГНЕС
цитирай
2. notfun - ...Важно, е Главата, да му е ..наред )
23.02.2023 09:58
пак ,ли паднал , Дедо...

сега, ще чакаме Врътка, дядя Трампо, чака, на Изхода...
д опраЙ Великата Америка...
цитирай
3. dobrodan - Накрая ще заявят, че Украйна ги е нападнала, след
23.02.2023 10:06
като незаконно е държала под контрол изконно руските земи :):):).
Боолен здрав носи е много любопитен начин за измъкване от отговорност, насрани, но засмяни, държавна политика, все някой друг е виновен :):):).
Аз не беши, брат му беши :):):). Ни ти да си жив, ни аз да съм умрял :):):).
Точно като циганина, дето не давал дъщеря си за жена на богаташкия син. Не, не и не, казвал. Пратили му няколко момчета, бой до припадък... Сега даваш ли я? Давам бе, бате, как да не давам? Досега не щеше, сега как тъй реши? Ми дойдохте вие, обяснихте ми хубаво и сега я давам, бате, веднага я давам!
цитирай
4. getmans1 - сега, ще чакаме Врътка, дядя Т...
23.02.2023 10:25
notfun написа:

сега, ще чакаме Врътка, дядя Трампо, чака, на Изхода...
д опраЙ Великата Америка...


... Тръмп, та Тръмп ... само дето заравят факта за чий праз точно „техният Дончо„ така упорито натискаше европейските държави да увеличат военните си бюджети двойно ...
цитирай
5. getmans1 - като незаконно е държала под кон...
23.02.2023 10:37
dobrodan написа:
като незаконно е държала под контрол изконно руските земи :):):).
Боолен здрав носи е много любопитен начин за измъкване от отговорност, насрани, но засмяни, държавна политика, все някой друг е виновен :):):).
Аз не беши, брат му беши :):):). Ни ти да си жив, ни аз да съм умрял :):):).
Точно като циганина, дето не давал дъщеря си за жена на богаташкия син. Не, не и не, казвал. Пратили му няколко момчета, бой до припадък... Сега даваш ли я? Давам бе, бате, как да не давам? Досега не щеше, сега как тъй реши? Ми дойдохте вие, обяснихте ми хубаво и сега я давам, бате, веднага я давам!


... Че те и сега точно това правят по един или друг начин ... заедно със всички „цигански морафети„ които така старателно си изредил

Аз следя руски медии активно от година и много се учудвам какви претенции може има човек след като така лековерно позволява ... да го работят.

Днес в друга статия пак припомнят за падането, ей така ни в клин ни в ръкав ... гаче човек на 80 г. е голям грях ако падне ... А БРЕ, ПАДАНЕ Е ТОВА, НЕ Е ... ПАДЕНИЕ.
цитирай
6. vencivaleri1951 - Аз не мога да преценя доколко руската пропаганда е агресивна,
23.02.2023 11:07
но факт е, че преди да блокорат руските информационни канали доста по рядко ги гледах. Не гледах често и Соловьов и 60 минут. Доколкото съм земен и всички закони важат и за мен то:-На всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие.
Сега си спомням за един аспирант на мама от Аржентина. Забравил съм името му, но не е Че Гевара:) Произхождаше от заможно семейство, класовите противоречия ги зубрел и преписвл, но не ги чувствал. Мама му предложила да сменят темата, да се пренасочат към критика на боржуазните теории, което и направили. С времето , когато паднала официалността в отношенията им, той споделил , че практиката на социализма е недоработена според него, но е левичар заради Щатите-СССР е враг на САЩ и аз съм аспирант в АОНСУ....
Преди 90те заглушаваха западните информационни канали и ние се мъчехме да ги търсим по скалата и ги слушахме с много влошено качество. Говореха откровенни лъжи по някои теми, но понеже бяха забранени, интересът към тях беше голям-дори ДС правеше подборки за спец бюлетина на ЦК
Сега по същия начин се действа против руската информационна политика и резултатът няма как да е различен Аз както казах преди рядко гледах луските канали/ по принцип в нас ТВ работи главно заради спортните и детските канали .
Собственикът на този блог мрази "от сърце" Русийката и "джуджето" , но само за тях пише и на руски сайтове гостува
Не е сам в тази си дейност. Братът на снаха ми се шегува с нея. -Ти какво се информираш от "нашите"/той се чувства руснак/, гледай си там УНИАН и сънувай сладки сънища.
А за Байдън-не е смешно, че се подхлъзва-окомера при една възраст почва да лъже.
Президентът иска да показва кондиция и да го виждаме колко бодър е по трапа нагоре.
Съпругата ми е със една счупена и една силно изкълчена ръка и нямаше как да не се случи. На 69 години , на изкуствен сняг, на писта със сериозен наклон!?
Не ще с децата и старците...
Суетата е причина Путин да носи обувки с по висок ток, а Байдън да пада по траповете, от колело и т н
цитирай
7. notfun - страх.умен коментар! сега, ще го пусна на баба ТрАмповица 46 )
23.02.2023 11:47
getmans1 написа:
notfun написа:

сега, ще чакаме Врътка, дядя Трампо, чака, на Изхода...
д опраЙ Великата Америка...


... Тръмп, та Тръмп ... само дето заравят факта за чий праз точно „техният Дончо„ така упорито натискаше европейските държави да увеличат военните си бюджети двойно ...

цитирай
8. getmans1 - ---Собственикът на този блог ...
23.02.2023 14:47
vencivaleri1951 написа:
---
Собственикът на този блог мрази "от сърце" Русийката и "джуджето" , но само за тях пише и на руски сайтове гостува


... В СЪЩНОСТ СОБСТВЕНИКЪТ НА ТОЗИ БЛОГ ОТ ГОДИНИ Е ДЕКЛАРИРАЛ, че не е НИКАКЪВ „ФОБ„ а като един съвестен човек е предимно ФИЛски настроен към човеците по света

... ПО ТАЗИ ПРИЧИНА разни менте руско-патриотарски интелигенти му режат пишката, фес му слагат, черен го боядисват или бурка му курдисват на главата ...

... ХАЙДЕ, ХОЛАН НЕ ГО ПРАВЕТЕ ЗОРЛЕМ ОРНИТОЛОГ, ТА, ДА СЕ ЗАНИМАВА С ПТИЧКИТЕ В РОДАТА ВИ ... тургайкия туканка като доводи ... ТУК СЕГА СЕ ГОВОРИ ЗА ... ТУК И СЕГА.

... Путин не ляв и определено е ИМПЕРИАЛИСТ и за мен е непонятна тая любов към него от бивши ... АНТИМПЕРИАЛИСТИ, да не говорим за антифашисти, че там нещата стават още по-нелицеприятни...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6126240
Постинги: 2772
Коментари: 26663
Гласове: 9687
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930