Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2023 01:17 - Войната, която поколенията щели да нарекат ВЕЛИКА ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1364 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 24.02.2023 07:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                  ..... "ВЕЛИКА" АМА ПО - СКОРО,

                  ВЕЛИКАТА РАШИСТКА ИДИОТЩИНА MAЙ, ЧЕ ЩЕ Е ПО - ПОДХОДЯЩО  

Иначе кремълската машина изръчква нета да търси изказвания на англоеични автори които да използва като доводи. Явно и доста средства харчи по разни бивши служители от всякакви служби и бивши военни за "авторитетни" изказвания. Руската дипломация полага неимоверни усилия да търси "приятели" за подкрепа в различните международни организации.
От друга страна пък яростно се противопоставя на решенията и отрича данни от същите тези организации. Някои от тях даже  открио ги обвинява за "вражески".

                   ЕТО НЯКОИ ТАКИВА СВЕДЕНИЯ, КОИТО И ДРУГ ПЪТ СЪМ ПОСТВАЛ

                     ВЯРНО Е, ЧЕ НЯКОИ "ПО ЗАПОВЕД НА ЩУКАТА" НЕ ГИ ПРИЕМАТ

                         НО ТОВА НИ НАЙ - МАЛКО НЕ ГИ ОТМЕНЯ КАТО ФАКТИ ОЩЕ 

                        ПОВЕЧЕ, ЧЕ С ВРЕМЕТО СЕ ДОКАЗВАТ ОТ САМИТЕ "ГЕРОИ".

                 И ЗА ТЯХ СЪМ ПИСАЛ, И ПАК ЩЕ ВИ ГИ ПРИПОМНЯ В КОМЕНТАРИТЕ

                                                  ... ВСЕ ПАК, ГОДИШНИНА Е.

От началото на конфликта през 2014 г. на място в региона в Източна Украйна се извършва мониторинг от международни организации като Службата на Върховния комисар на ООН за човешките права и независими правозащитни организации като Амнести Интернешънъл. Според докладите, които ежегодно отразяват наблюденията им, има доказателства, че в областта се нарушават човешките права и се извършват престъпления – от незаконни арести до тормоз. Мониторингът обаче доказва, че тези престъпления се извършват и от проруски, и от проукраински въоръжени групи. Няма доказателства, че престъпленията дори се приближават до такива, които биха могли да бъдат определени като геноцид по дефиницията на Конвенцията на ООН.  

По данни на Службата на Върховния комисар на ООН за човешките права и Международната кризисна група, от 2014-а насам в Източна Украйна са загинали между 13 000 и 14 000 души. Информацията, която се разпространява от Кремъл, че това е броят на цивилните жертви в Донецк и Луганск не отговаря на истината.

От началото на конфликта през 2014 година броят на цивилните жертви възлиза на 3400 души. 2084 от тях са загинали преди обявяването на примирието, подписано в Минск през февруари 2015 г. Това изчисление включва и 298-те жертви от сваления през юли 2014 г. самолет MH17 на Malaysia Airlines. От данните ясно се вижда, че в периода между 2016 г. и 2021 г. цивилните жертви в региона намаляват драстично.   image                                            Източник: Statista  КЛИК ЗА ЦЯЛОСТЕН ИЗГЕД

По данни от доклад на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за периода 2017-2020 г., броят на цивилните жертви е 946 души. Според доклада на ОССЕ, от тях 227 души са били на територията, контролирана от украинското правителство, а много повече – 657, в териториите под контрола на про-руските сепаратисти. От цивилните жертви в района, 625 са били ранени или убити от артилерийски обстрел, а 312 от мини и други експлозиви – тоест по време на активен военен конфликт. От военните жертвите за периода от 2016 г. до 2020 г са около 4100 от украинска страна и около 5650 от въоръжените проруски военни формирования.По данни на International Crisis Group в периода от началото на 2020 г. досега, цивилните жертви в Донбас са основно концентрирани в граничните между двете страни на конфликта райони, където все още понякога се водят открити престрелки. Броят на жертвите, представен от тези данни, включва и цивилните, които са загинали по време на сражения, в следствие на попадане на мини и други военни експлозиви, както и онези, които са починали от естествена смърт, чакайки по гранични пунктове за преминаване от едната към другата страна на отцепените територии.

International Crisis Group отбелязват, че процесът по изчисляването на броя жертви в Донбас е бил много сложен. Основната причина за това е, че информацията, която предоставят сепаратистките власти в Донецк и Луганск за жертвите в контролираните от тях територии е неясна и недостатъчно конкретна. Отчетен е и фактът, че по време на военен конфликт, информацията за броя на жертви много често се политизира от всяка от страните. Кой извършва престъпления в Донбас?

Оценката на Международния наказателен съд (МНС) за случващото се в Източна Украйна от февруари 2014 г. насам всъщност е, че съществува военен конфликт – едновременно граждански и международен. През 2016 г. интензитетът на военни действия в региона вече поставя сблъсъците под юрисдикцията на закона за въоръжените конфликти. Според МНС въоръжените сепаратисти са достатъчно организирана група и използват тежко военно въоръжение, за да бъдат класифицирани като страни в гражданска война. Паралелно с това, на територията на Донбас действат и въоръжените сили на Украйна, както и тези на Русия, което превръща конфликта и в международен. 

Според същия доклад наличната информация за събитията в Източна Украйна показва, че членовете на въоръжените антиправителствени групи са извършили повече и по-сериозни престъпления от украинската армия на територията. 

В доклада на Амнести Интернешънъл от 2020 г. за ситуацията в Източна Украйна се отбелязва, че достъпът на правозащитните организации до териториите, контролирани от проруските сепаратисти е изключително ограничен. Оскъдната информация, която достига до наблюдателите доказва, че преминаването на границата между контролирания от сепаратистите район и териториите във властта на украинското правителство е било почти невъзможно. Ограничения са били налагани на пенсионери, които е трябвало да получат пенсията си от украинските власти, както и на хора, които се нуждаят от лекарства, които държавата им осигурява, заради забрана да преминават на украинска територия. 

Руският посланик в САЩ Анатоли Антонов подкрепя твърдението на Кремъл за извършен геноцид в Донбас с доказателства за “масов гроб, в който са погребани почти 300 души в Луганск, убити само защото руският е майчиният им език”. Това твърдение на Антонов е подвеждащо. Луганск е един от градовете, който е център на военните действия през 2014 г., първата година на войната – преди уговарянето на примирие с Минското споразумение. Тогава загиват и рускоговорящи, и украиноговорящи цивилни. По това време жертвите са толкова много, че ковчезите им се поставят в масов гроб. Тези убийства са извършени по време на открития военен конфликт в Донбас, когато няма никакви доказателства коя от двете страни е извършила престъплението. 

                            Вярно ли е, че никой не обръща внимание на Донбас?

Не. Службата на върховния комисар по правата на човека към ООН има мисия в Източна Украйна и публикува доклади за ситуацията в Донбас всяка година. Отправени са обвинения в престъпления, извършени срещу цивилното население и срещу Украйна, и срещу Русия.

В докладa, който прави оценка на периода от 2014 до 2021 г. е отбелязано, че от украинска страна е проявено желание за преследване на извършителите на престъпления в района на Донбас. Според Върховния комисариат украинската прокуратура е разследвала десетки случаи на убийства, мъчения и други посегателства върху цивилното население в сепаратистките райони. Поради затруднения достъп до тези територии обаче тези разследвания рядко са водили до съдебни дела. От друга страна, “съдебните институции”, установени в самопровъзгласилите се автономни републики на Донецк и Луганск са разследвали някои престъпления, но по информация на представителите на ООН на място, тези разследвания са били избирателни и са липсвали каквито и да било резултати от тях.

Обвиненията на Кремъл, че украинските власти извършват геноцид в Донбас можеха да бъдат направени от самата руска страна много отдавна и по дипломатическата процедура. Русия можеше да предаде на ООН доказателствата, с които разполага и да поиска да бъде започнато разследване. Москва не предприема никакви подобни стъпки за осемте години, в които твърди, че престъпленията на украинците в Донбас се неглижират от международната общност. 

Обвиненията на Москва в “геноцид” не са нещо ново

Путин е правил подобно обвинение в геноцид и преди – през 2008 г., преди да започне войната в Грузия. Тогава твърденията, които в момента са отправени към украинските власти – за умишлено изтребление на руското население в Донбас, са насочени към грузинските власти за живеещите на територията на Южна Осетия етнически руснаци. 

Престъпления, които да отговарят на дефиницията на геноцид в Южна Осетия, не са установени. 

На територията на Източна Украйна, се извършват престъпления и от руските сили, и от украинските. Твърдението, че властите в Киев извършват геноцид срещу руското малцинство обаче е подвеждащо и неподкрепено от доказателствата, които предоставят международните правозащитни организации, които работят на територията на Донбас.

Източници

  Всички материали от Factcheck.bg могат да бъдат препубликувани свободно. Задължително е посочването на източника и името на автора, както и поставяне на линк към публикацията.

https://factcheck.bg/ukrainskite-vlasti-ne-sa-izvarshvali-genocid-v-donbas/

image

                                                                                   ... 





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - Героят ПРИГОЖИН:
24.02.2023 01:19
Евгений Пригожин признал, что в 2014 году создал группу, которая впоследствии стала называться ЧВК «Вагнер». Его слова приводит пресс-служба ГК «Конкорд». Запрос Пригожину отправило издание «Блокнот». Журналисты спросили, почему Пригожин «перестал отрицать свою причастность» к ЧВК «Вагнер».
«1 мая 2014 г. и родилась группа патриотов, которая впоследствии приобрела название БТГ (батальонная тактическая группа. — прим. ред.) «Вагнер»», — рассказал Пригожин и добавил, что «исключительно благодаря их отваге и мужеству» был взят под контроль луганский аэропорт и многие другие территории, а также «коренным образом изменилась судьба» сепаратистских территорий «ЛНР» и «ДНР».
цитирай
2. getmans1 - Видеото;
24.02.2023 08:08
... В краткото видео, Освободителят МОТОРОЛА събужда "освободените" ...
цитирай
3. getmans1 - В ООН-то;
24.02.2023 08:26
141 - Световни "фашаги и нацики"

7 - "Здрави" сили водени от Россия

32 - Въздържали се ... Бас ловя, че Россия ще си ги припознае,а някойстарателен счетоводител вече пресметнал колко земляни живеят в тях.
цитирай
4. getmans1 - ГИРКИН пред "Комсомолскся правда" ;
24.02.2023 09:31
"Спусковой крючок войны все-таки нажал я. Если бы наш отряд не перешел границу, в результате все бы кончилось как в Харькове, как в Одессе. Было бы несколько десятков убитых, обожженных, арестованных. И на этом бы закончилось", — заявил Стрелков, отмечая, что воевать местные на Донбассе не хотели. Ему пришлось искать тех, кто бы согласился стать "ополченцем".

Также уже в 2021 году он признал, что он вместе с россиянами-боевиками готовил вторжение на украинский Донбасс еще до объявления АТО, что российские власти в этом помогали и координировали. А еще Стрелков признался в военных преступлениях, в том, что расстреливал украинцев в городе без суда и следствия.

За семь лет этот российский диверсант наговорил уже на несколько пожизненных сроков, полностью раскрыл роль России в событиях 2014 года. Тем не менее, он остался жив, живет в Москве, значит, он еще для чего-то нужен Кремлю.
цитирай
5. vencivaleri1951 - Правилният прочит според мен е
24.02.2023 11:22
Правителствата на еди колко си страни подкрепят дадена резолюция, еди колко си се въздържат, еди колко си са против . Щото в Китай има провинции в които болшинството
от населението са против, други които са за . В България например населението е разделено- ти имаш своето отношение, аз моето. Дори в най-яростните "душмани " на Русия , прибалтийските страни , голяма част от населението подкрепя Русия и при разрастването на конфликта много е възможно тамошната руска диаспора да се радикализира. Така че докато едни броят страните, други ще броят населението
Да припомня ли , че при ВСВ повечето страни подкрепяха режима на Хитлер/в България единодушно станахме негови съюзници , ако обосновката е гласуването в Народното събрание/ След ВСВ всички тези подкрепящи Хитлер страни , се обърнаха/пак в парламентите на 180/не на 360:)градуса и не по Целзий/ и парламените им станаха антифашистки.
Да припомня ли , че съпротивителните движения , които с оръжие се противопоставиха на профашистките парламенти бяха обявени за престъпници-избивани, семействата им интернирани, домовете им палени... Да припомня ли , че след това парламентите обявиха оцелелите антифашисти за герои и ако във България им даваха 20 лв върху заплатат, карта за пътуване и безплатна баня, то френската и италианската добавка бе съизмерима със средната работна заплата и привилегии като безплатен дом, санаториуми и т н. Профашистка Франция дори се намърда сред Великите сили и победители, въпреки че преследваше жестоко Съпротивата, депортираше "със страст" евреите в лагерите на смъртта, ограбвяйки ги преди това.
Днес наистина сме в предверието на голяма война, която ще промени света кардинално според изхода и. Пуснат ли я в хола/войната/ ние с теб, няма да видим завършека и със сигурност-без значение , кой победител, кой победен Нас с теб кучета ни яли, но ...не ми се иска да продължа изречението
цитирай
6. getmans1 - ДО - Ком.5 ... То няма начин ти, да не знаеш настройките на всеки един китаец ...
24.02.2023 11:56
ИНАЧЕ, НАЙ-ПРАВИЛНО Е ДА СЕ КОМЕНТИРА ПЪРВО ОСНОВНАТА ТЕМА ... туй с ООН-то е просто, аксесоар-закачка с нЕкои .
цитирай
7. luky - !
24.02.2023 11:58
Дядо ти Венци е одъртял, но не е помъдрял, но нека си харчи пенцийката тук, а не в мада раша. Ние няма да го вкараме в Белене със сигурност. ;)
цитирай
8. obses - 7. luky
24.02.2023 12:40
luky написа:
Дядо ти Венци е одъртял, но не е помъдрял, но нека си харчи пенцийката тук, а не в мада раша. Ние няма да го вкараме в Белене със сигурност. ;)

Е да, ама Вие не знаете как китайците масово купуват руски сладолед и се снимат с него!
цитирай
9. vencivaleri1951 - не Гетьо,
24.02.2023 14:16
просто разсъждавам. В Китай има много по многобройни етноси от руските , които искат независимост -Тибет напримерЗа китайските тунгуси, не знам-те са малко повече отколкото в Русия. Има и райони които искат по голяма политическа самостоятелност и децентрализация/като Донбас и Одеска област /-Хон Конг например Не малка част от китайците /вкл ръководители/искат силово решение за Тайван... Точно за това казвам, че правителството на китай се е въздържало, а не Китай. Както и правителството на България е за, а не Венци :)


getmans1 написа:
ИНАЧЕ, НАЙ-ПРАВИЛНО Е ДА СЕ КОМЕНТИРА ПЪРВО ОСНОВНАТА ТЕМА ... туй с ООН-то е просто, аксесоар-закачка с нЕкои .

цитирай
10. vencivaleri1951 - И това е факт... И тениски с щампа на СССР и Путин
24.02.2023 14:25
Впрочем и Мики Рур също-и той одъртял и не си харчи пенцийката в Русия
И дЕдо ви Венци , цял живот е градил и за вас и за себе си. Вие три градежа съсипахте от обекти в които сянката съм си вграждал и аз. Малките реактори на Козлодуй, Овцекомплекс в Дръмша/най голям на Балканите/, сградата на ИПК Родина
Вие една улица не можахте да асфалтирате като хората, една обществена тоалетна не построихте без да откраднете в пъти от реалната и стойност. Последното го пиша, защото тук клозетната тема е престижна и злободневна

obses написа:
luky написа:
Дядо ти Венци е одъртял, но не е помъдрял, но нека си харчи пенцийката тук, а не в мада раша. Ние няма да го вкараме в Белене със сигурност. ;)

Е да, ама Вие не знаете как китайците масово купуват руски сладолед и се снимат с него!

цитирай
11. getmans1 - MA,TO, ПОСТИНГА МАЙ НЕ БЕШЕ ЗА КИТАЙСКИТЕ НАРОДИ ... не понятно ми що пак се набутваш в кюшето на темата!?
24.02.2023 14:38
... СЕГА ДА НЕ ЗАПОЧНЕШ ДА МИ РАЗКАЗВАШ за студент на "мама" или курсант на "тати", че хептен ще "байганясъм" ... ПЪК ЗА СЪСТУДЕНТКА ХЕПТЕН НЕ ОТБАРЯЙ ДУМА ...


vencivaleri1951 написа:
просто разсъждавам. В Китай има много по многобройни етноси от руските , които искат независимост -Тибет напримерЗа китайските тунгуси, не знам-те са малко повече отколкото в Русия. Има и райони които искат по голяма политическа самостоятелност и децентрализация/като Донбас и Одеска област /-Хон Конг например Не малка част от китайците /вкл ръководители/искат силово решение за Тайван... Точно за това казвам, че правителството на китай се е въздържало, а не Китай. Както и правителството на България е за, а не Венци :)


getmans1 написа:
ИНАЧЕ, НАЙ-ПРАВИЛНО Е ДА СЕ КОМЕНТИРА ПЪРВО ОСНОВНАТА ТЕМА ... туй с ООН-то е просто, аксесоар-закачка с нЕкои .


цитирай
12. getmans1 - ВЕРНО БРЕ, ТИ ДОКАТО СИ ВГРАЖДАЛ "СЕНКИ" - ДРУГИТЕ, ЧЕКИИ ЛЮЩЕЛИ ... дагоеба!!!
24.02.2023 14:43
vencivaleri1951 написа:
Впрочем и Мики Рур също-и той одъртял и не си харчи пенцийката в Русия
И дЕдо ви Венци , цял живот е градил и за вас и за себе си. Вие три градежа съсипахте от обекти в които сянката съм си вграждал и аз. Малките реактори на Козлодуй, Овцекомплекс в Дръмша/най голям на Балканите/, сградата на ИПК Родина
Вие една улица не можахте да асфалтирате като хората, една обществена тоалетна не построихте без да откраднете в пъти от реалната и стойност. Последното го пиша, защото тук клозетната тема е престижна и злободневна

obses написа:
luky написа:
Дядо ти Венци е одъртял, но не е помъдрял, но нека си харчи пенцийката тук, а не в мада раша. Ние няма да го вкараме в Белене със сигурност. ;)

Е да, ама Вие не знаете как китайците масово купуват руски сладолед и се снимат с него!


цитирай
13. vencivaleri1951 - Не съм казал такова нещо
24.02.2023 19:24
Казах че съм вграждал "И" мойта сянка. Сигурен съм, че и ти си правил същото. Не знам какво си правил, но ако си участвал в градежа на промишлени, селскостопанскии обекти-какво е останало, какво работи. За теб ми е ясно , че си градил, категоризиран си, тоест зор си видял. Никога няма да те разбера Страната ни е осеяна със "скелети" на заводи, цехове, селскостопански обекти . На практика не произвеждаме почти нищо в завършен цикъл. Обезпечаваме 25-30 % от храната , която консумираме, живеем бедно и ако ти си подал малко глава над водата/както и аз/ то около нас се "давят" в мизерия. Ако не скачаше с бутонките напред , щеше да разбереш какво искам да ти кажа в примера с аржентинеца. Като цяло Латинска Америка не толкова си е пада по СССР като практика-имат повечето страни приемливи отношения с СССР , респ Русия защото ненавиждат САЩ.
В Африка същото. Макрон се оплака, че Русия била много агресивна в Африка, а истината е , в Африка не могат да забравят още колонистите французи
Азия...Защо смяташ , че Индия е забравила какво правеха англичаниет в нея, или Ирак и Либия ще забравят кой им срина държавите
Да Русия води война в момента-аз имам своите виждания, ти твоите
За целта, тя направи частична мобилизация от 300000
души при мобилизационен оптимув над 20 млн Сметни процента. Сащ за този период правят 7 мобилизации, воюват в 4 континента , мобилизират милиони американци.
Русия дрънкала оръжие Може да дрънка, но никога не е използвала оръжие за масово поразяване извън границите си/казвам извън защото болшевиките използват хим оръжие в Съветска Русия Няма оръжие за масово поразяване , което янките да не са използвали. Няма да посочиш съветска , или руска бомбардировка без цел и без да отчитат евентуални човешки жертви сред мирното население тоест стремят се да ги минимизират-дори и сега
Първото нещо което прави англосаксът е да опъне килим от бомбардировачи връз основните градове на дадена държава и да ги срине-справка и София
Хайде лейтинанте, една военна задача която да е решена с разрушаването на София?
А това, че имам доста спомени е истина. И те са защото съм роден и израснал в столицата-много хора. Учил съм в два мегаполиса. Мама е имала хиляди студенти , и десетки аспиранти, баща ми стотици офицери и хиляди войници И от дами имам спомени-просто им се харесвах, късмет

getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:
Впрочем и Мики Рур също-и той одъртял и не си харчи пенцийката в Русия
И дЕдо ви Венци , цял живот е градил и за вас и за себе си. Вие три градежа съсипахте от обекти в които сянката съм си вграждал и аз. Малките реактори на Козлодуй, Овцекомплекс в Дръмша/най голям на Балканите/, сградата на ИПК Родина
Вие една улица не можахте да асфалтирате като хората, една обществена тоалетна не построихте без да откраднете в пъти от реалната и стойност. Последното го пиша, защото тук клозетната тема е престижна и злободневна

obses написа:
luky написа:
Дядо ти Венци е одъртял, но не е помъдрял, но нека си харчи пенцийката тук, а не в мада раша. Ние няма да го вкараме в Белене със сигурност. ;)

Е да, ама Вие не знаете как китайците масово купуват руски сладолед и се снимат с него!



цитирай
14. getmans1 - Не ме кани на празни приказки ---
24.02.2023 19:51
НАПРАВИЛ СЪМ ПОСТИНГ ПО ДОСТА ДИКУТИРАНА ОТ НАС САМИТЕ ТЕМА ... До тук съм от говорил на коментарите ти...
цитирай
15. krumbelosvet - Г-н 1951
01.03.2023 10:53
Измори неуморните. Евала.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6145646
Постинги: 2778
Коментари: 26684
Гласове: 9698
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930