Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10 00:10 - След "вдигнатият юмрук" ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 246 Коментари: 11 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                         * * * * * 
                              ПРОТЕСТИТЕ НИ СТАВАТ ОТ "МРЪСНИ" ПО - МРЪСНИ

                                На път сме да засерем и това си гражданско право.

                                                            /
клик върху снимката /
image

                                                          ... ЗАЩО СА "МРЪСНИ" ?

Тук, на село дето живея от трите ми страни, арендатори обработващи по няколко хиляди декара - все както се казва зърнари. Дори единият върти и селска земеделска кооперация.
Буквално сме съседи, през парцел ни са къщите и дворовете и естествено е да имам някакъв поглед върху нещата. Рентите които ще изплащат са по-високи от миналогодишните.

Земите на съпругата ми е в селската кооперация и след двегодишен застой на рентата и тази година ще вземе повече.

Моите земи вдън земи делиормански ги отдавам под наем и ми се предплаща. Вчера, в неделя преди обяд ми се обажда моят арендатор да му потвърдя сметката и днес парите са в нея - 20 лв на декар повече от миналата година.

Как стават тия неща ако положението е наистина толкова зле, а?

Пет примера ви давам, от три населени места и две области - периметър от минимум 100 км. разстояние и ви уверявам, че нито един от посочените не е бил с машините си в София да протестира.

                                                ИЗВОДИТЕ СИ НАПРАВЕТЕ САМИ.

                                                                            * * *  Гласувай:
11. vencivaleri1951 - Гетьо, рентата е най малкият разход на арендаторите
03.10 01:21
Много по голям са механизацията,горивата и заплатите И разликата между двата протеста е огромен
Ако в единият говорим за по малка печалба заради внос на зърно и семки под борсовите цени, то тук говорим за закриване на производства, за ликвидиране на работни места. До колкото си спомням твоят труд е категоризиран, на енергетиците и миньорите е първа категория Ще ти посоча един малък щрих Със загуба на работното място те губят и пълната си застраховка здраве, а повечето са с професионални болежки Не знам защо , но на миньорите например наред с белодробните и ставните заболявания те губят и рано зъбите си. Като миньор има застраховка и за дантист и зъботехник Като уволнен отива на общо основание където свестна коронка гони 1000лв и кусур. Преглед при хабилитирано лице е от 120 нагоре Динаги съм убеждавал клиентите, че ако не пълна застраховка здраве, поне разширена да правят-парите ще им се върнат в пъти-първо с текучеството няма да имат проблеми, а това е бич за работодателите, второ доказано е че при достъпна доболнична помощ на високо ниво , загубата на човекодни поради болест намалява между 30-50%
Различни протести са и ако при зарнарите имаше елемент на изнудване, то сегашните протести са нормални и заслужават подкрепа. Постави се на тяхно място да кажем 7-8 години преди да се пенсионираш Уволняват те, работа със същата заплата трудно намираш, заради загуба на категоризация ти се объркват всички планове -къщата на село, градината и т н
Разбираш ли аз имам интерес да има подобни социални катаклизми Ще има много материал за трудови и арбитражни дела Те по правило са безплатни за клиента и пак по правило най-често се печелят от наемника Тоест хонорар за вещото лице или водещият делото, а Сармат се занимава именно с арбитраж и трудови дела Аз съм бил трудовак в министерството, а и повечето съдии занимаващи се с трудови дела и арбитраж ме познават като съвестен работник, който не заблуждава нито клиент нито съдебен състав И въпреки интереса ми, аз казвам че става нещо ужасно в момента-хиляди хора си отиват като ненужни и не само енергетици и миньори-отива си и персонала доставящ, прооизвеждащ кооперирани доставки и услуги-съпътстващото производство и услуги Абе ти си производственик бил, ИТР персонал, а не чиновник с ръкавели Това са твои колеги близо до това което си работил Как така политиканстването стъпка солидарността ти към тези отрудени хора Никога вяма да разбера защо си се гочевизирал и вимизирал-та ти нямаш нищо общо с тези търтеи
цитирай
2. getmans1 - "Умнико" ...
03.10 09:44
... РЕНТАТА МОЖЕ ДА Е НАЙ-МАЛКИЯТ ПРОБЛЕМ НА АРЕНДАТОРИТЕ НО Е ПЪРВОТО НЕЩО НА КОЕТО СЕ ПОСЯГА.

Банален си станал с това смочувствие на разбирач който може за "вся и всьо" да поучаваш хората А ВСЪЩНОСТ НИТО КАПАЦИТЕТА НИТО ОПИТА ИМАШ ЗА ТОВА ... освен фалшивото смочувствие "Аз съм учил с хора които са станали "големи".

Съжалявам, че се налага да ти го кажа така директно но це налага.

АЗ ВЕЧЕ СЪМ ПРЕЖИВЯВАЛ СПИРАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВО / и то печелившо, мнооого печелившо / ... а НА ВЛАСТ ТОГАВА БЕШЕ ... ТИ И ТВОЯТА ПАРТИЯ, ПО ТВОЕТО ВРЕМЕ.

Тогава окончателно разбрах и осъзнах какви глупаци и некадърни идиоти ни управляват.
цитирай
3. belkana - Според мен зърнарите тъй наречени ))) очакваха по-голяма далавера
03.10 10:15
Но иначе снимката е красноречива...
цитирай
4. krumbelosvet - За чудене е. Такава МАСОВА ТЪПОТА у психодесните.
03.10 10:43
Ми то виж им вожда, пръдльото.
Когото Господ реши да накаже, взема му ума.
Само планинарят не се излага толкова. Просто вмъква едно изречение АНТИ-Радев в дългите си природни описания.
цитирай
5. getmans1 - Целта беше друга,
03.10 10:58
... а, далаверата е бонус.
При енергитиците бонус за бачкатора даже не е предвиден.

belkana написа:
Според мен зърнарите тъй наречени ))) очакваха по-голяма далавера
Но иначе снимката е красноречива...

цитирай
6. getmans1 - SIKTIR BURADAN !
03.10 11:01
morskipesni написа:
Не съм канил зелка-та в къщи,
който желае да си я засее
в градината и да я полива.
Няма нужда да плащам на човека
с баретата- той говори и заради мен.

цитирай
7. getmans1 - .I. ...
03.10 11:02
krumbelosvet написа:
Ми то виж им вожда, пръдльото.
Когото Господ реши да накаже, взема му ума.
Само планинарят не се излага толкова. Просто вмъква едно изречение АНТИ-Радев в дългите си природни описания.

цитирай
8. vencivaleri1951 - Гетьо колко декара си дал под аренда
03.10 11:07
Колко одита си направил на земеделска кооперация Аз просто градирах разходите за един арендатор Това , че рентата често не е справедлива и се посяга първо на нея е резултат на това, че собствениците не са сдружени и липсва солидарност-основна язва у българина, всеки да се спаси поединично Абсолютно не ми пука кой е на власт когато става въпрос за солидарност-аз моят протест си го направих навремето /с водата на село/ когато кмет беше Бесепар Никога не съм бил наместник при БСП кмет-имам два мандата при ГЕРБаджия. Когато възникна въпросът с водата на селото например/взимаха ни я за КППто и заведения и магазини/ първата работа ми бе да си бия сонда и да се вържа. Направиха го още няколко "виладжии", но местните нямаха средства в болшинството Тогава почнах моя "воден поход" и сондажите вече не са нужни, а селото продава излишната вода долу. На тези избори ще избираме и кмет за първи път през демокрацията-имало е кмет за последно през 68ма година А това са приходи за селото и известни привилегии. То стана възможно след убеждението за адресна регистрация на много Софиянци на село. Кандидатите за кметове на Драгоман започнаха да ухажват селото още от момента в който избирателите почнаха да се увеличават Аз например там от три мандата не поддържам БСП Първо местните избори са различни , второ аз два пъти не гласувам за БСП
В София например съм гласувал за Софиянски и то в период в който бях активист на БСП Познавах кандидатът на БСП добре , а бегло познавах и Софиянски от работата му в неговото министерство.
Усмихнат, позитивен, възпитан, а срещу него БСП представи човек с проблем с алкохола и човек, каквото е хванал все е разтурил вкл и ПЧБ в която беше "бушон" Казвам ти това за "моите"
Аз бих поспорил "твои" или "мои" са Дайнов, Терзиев, Христов, Кръстев, Илиян Василев...да не изреждам
В случая със стачките аз казвам единствено, че трябва да се уважава борбата на хората за хляб, независимо дали е на власт човек за който съм гласувал или не
И този спор го нямам само в блог бг , а и в семейството си. До сканадал стигнахме с дъщеря ми, когато тя с по възпитани думи каза това което и "Батман" Не иска да вниква във въпроса В ДСБ си има приятели, съседи Има добра работа, ходи си по два три пъти в Чужбина -абсолютно по Смирненски в приказка за стълбата Били неуки, били груби , пречели на хората и подобни простотии А че тези хора са учели майка И, баща И отчасти и нея самата, приятелите и от ДСБ и т н??? И къде щеше да е тя ако родителите и бяха някои от тези миньори излезли на протест А нейните приятели/а и самат тя от време на време/ не пречеха ли когато бяха "арестували " София
Прадядо и е бил осъден, домът му наполовина конфискуван, изселен заради стачка -Тя против стачка
Хората защитават хляба си както разбират, тя какво се оказа , че защитава в София преди 2 години Не х, че аз не се отнасях със симпатия към това което ставаше, но имам коректността да кажа , че съм се излъгал Радев също си хапе юмрука , който вдигна тогава подкрепяйки гиgetmans1 написа:
... РЕНТАТА МОЖЕ ДА Е НАЙ-МАЛКИЯТ ПРОБЛЕМ НА АРЕНДАТОРИТЕ НО Е ПЪРВОТО НЕЩО НА КОЕТО СЕ ПОСЯГА.

Банален си станал с това смочувствие на разбирач който може за "вся и всьо" да поучаваш хората А ВСЪЩНОСТ НИТО КАПАЦИТЕТА НИТО ОПИТА ИМАШ ЗА ТОВА ... освен фалшивото смочувствие "Аз съм учил с хора които са станали "големи".

Съжалявам, че се налага да ти го кажа така директно но це налага.

АЗ ВЕЧЕ СЪМ ПРЕЖИВЯВАЛ СПИРАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВО / и то печелившо, мнооого печелившо / ... а НА ВЛАСТ ТОГАВА БЕШЕ ... ТИ И ТВОЯТА ПАРТИЯ, ПО ТВОЕТО ВРЕМЕ.

Тогава окончателно разбрах и осъзнах какви глупаци и некадърни идиоти ни управляват.

цитирай
9. blackpredator - а стига лъга бе
03.10 16:43
цялото землище на селото ти, барабар
с кокошарника и трансформатора е под 9200 дка
кви зърнари, къф дигнат юмрук
обущарюююю...
цитирай
10. getmans1 - Айдааа, отиде коня в ряката ...
03.10 16:51
vencivaleri1951 написа:
Колко одита си направил на земеделска кооперация Аз просто градирах разходите за един арендатор Това , че рентата често не е справедлива и се посяга първо на нея е резултат на това, че собствениците не са сдружени и липсва солидарност-основна язва у българина, всеки да се спаси поединично Абсолютно не ми пука кой е на власт когато става въпрос за солидарност-аз моят протест си го направих навремето /с водата на село/ когато кмет беше Бесепар Никога не съм бил наместник при БСП кмет-имам два мандата при ГЕРБаджия. Когато възникна въпросът с водата на селото например/взимаха ни я за КППто и заведения и магазини/ първата работа ми бе да си бия сонда и да се вържа. Направиха го още няколко "виладжии", но местните нямаха средства в болшинството Тогава почнах моя "воден поход" и сондажите вече не са нужни, а селото продава излишната вода долу. На тези избори ще избираме и кмет за първи път през демокрацията-имало е кмет за последно през 68ма година А това са приходи за селото и известни привилегии. То стана възможно след убеждението за адресна регистрация на много Софиянци на село. Кандидатите за кметове на Драгоман започнаха да ухажват селото още от момента в който избирателите почнаха да се увеличават Аз например там от три мандата не поддържам БСП Първо местните избори са различни , второ аз два пъти не гласувам за БСП
В София например съм гласувал за Софиянски и то в период в който бях активист на БСП Познавах кандидатът на БСП добре , а бегло познавах и Софиянски от работата му в неговото министерство.
Усмихнат, позитивен, възпитан, а срещу него БСП представи човек с проблем с алкохола и човек, каквото е хванал все е разтурил вкл и ПЧБ в която беше "бушон" Казвам ти това за "моите"
Аз бих поспорил "твои" или "мои" са Дайнов, Терзиев, Христов, Кръстев, Илиян Василев...да не изреждам
В случая със стачките аз казвам единствено, че трябва да се уважава борбата на хората за хляб, независимо дали е на власт човек за който съм гласувал или не
И този спор го нямам само в блог бг , а и в семейството си. До сканадал стигнахме с дъщеря ми, когато тя с по възпитани думи каза това което и "Батман" Не иска да вниква във въпроса В ДСБ си има приятели, съседи Има добра работа, ходи си по два три пъти в Чужбина -абсолютно по Смирненски в приказка за стълбата Били неуки, били груби , пречели на хората и подобни простотии А че тези хора са учели майка И, баща И отчасти и нея самата, приятелите и от ДСБ и т н??? И къде щеше да е тя ако родителите и бяха някои от тези миньори излезли на протест А нейните приятели/а и самат тя от време на време/ не пречеха ли когато бяха "арестували " София
Прадядо и е бил осъден, домът му наполовина конфискуван, изселен заради стачка -Тя против стачка
Хората защитават хляба си както разбират, тя какво се оказа , че защитава в София преди 2 години Не х, че аз не се отнасях със симпатия към това което ставаше, но имам коректността да кажа , че съм се излъгал Радев също си хапе юмрука , който вдигна тогава подкрепяйки гиgetmans1 написа:
... РЕНТАТА МОЖЕ ДА Е НАЙ-МАЛКИЯТ ПРОБЛЕМ НА АРЕНДАТОРИТЕ НО Е ПЪРВОТО НЕЩО НА КОЕТО СЕ ПОСЯГА.

Банален си станал с това смочувствие на разбирач който може за "вся и всьо" да поучаваш хората А ВСЪЩНОСТ НИТО КАПАЦИТЕТА НИТО ОПИТА ИМАШ ЗА ТОВА ... освен фалшивото смочувствие "Аз съм учил с хора които са станали "големи".

Съжалявам, че се налага да ти го кажа така директно но це налага.

АЗ ВЕЧЕ СЪМ ПРЕЖИВЯВАЛ СПИРАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВО / и то печелившо, мнооого печелившо / ... а НА ВЛАСТ ТОГАВА БЕШЕ ... ТИ И ТВОЯТА ПАРТИЯ, ПО ТВОЕТО ВРЕМЕ.

Тогава окончателно разбрах и осъзнах какви глупаци и некадърни идиоти ни управляват.


цитирай
11. getmans1 - Кое село бе амсалак? ...
03.10 16:52
blackpredator написа:
цялото землище на селото ти, барабар
с кокошарника и трансформатора е под 9200 дка
кви зърнари, къф дигнат юмрук
обущарюююю...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 5681923
Постинги: 2576
Коментари: 25103
Гласове: 9181
Архив
Календар
«  Декември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031