Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2020 10:43 - Джошуа нокаутира доблестния Пулев в деветия рунд (видео + галерия)
Автор: anonymous285 Категория: Спорт   
Прочетен: 766 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 13.12.2020 11:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Джошуа нокаутира доблестния Пулев в деветия рунд (видео + галерия)

Еми шанс ....

https://www.sportal.bg/news.php?news=877441

13 декември 2020 | 01:08 
         Highlights Anthony Joshua vs. Kubrat Pulev          
Кубрат Пулев загуби втория си шанс да стане световен шампион в тежка категория, след като беше нокаутиран от Антъни Джошуа в деветия рунд на дългоочакваната им битка за три от четирите пояса.

Британецът четири пъти прати в нокдаун нашия боец и накрая реферът Дион Дуарте трябваше да се намеси, за да прекрати срещата, защото Кобрата нямаше да се откаже сам и щеше да продължи, независимо от понесените поражения. За съжаление, Джошуа наложи преимущество по време на двубоя, но и Пулев имаше своите избухвания и можеше да предложи трудна задача на съдиите (Фил Едуардс, Йордан Езикиев, Матео Контела), които отсъждаха битката.

За втори път Пулев не успява да спечели световните титли, но пък за втори път стига до битка за тях, с което се превръща абсолютно в най-великия български представител в "кралската" дивизия. Джошуа пък постигна желания успех и вече може да гледа изцяло срещу евентуален дуел с Тайсън Фюри за обединяването на всичките четири титли.

And here comes the champion!

Not long now...

— Sky Sports Boxing (@SkySportsBoxing) December 12, 2020 Все пак, независимо от изхода на този двубой, станахме свидетели на най-великия момент в историята на българския бокс. Кобрата използва оръжията си по доста добър начин и се противопостави на Джошуа по начин, който мнозина не са успявали да направят досега. Пулев остави незаличима следа в нашия спорт и е необходимо да оценим постиженията му - два мача за световната титла в тежка категория е нещо нечувано и немислимо досега за нашите стандарти. Не и за неговите, нищо че не успя да нокаутра Кличко и Джошуа, но се опита.

ПЪРВИ РУНД


Двамата се дебнеха в първата минута и не смееха да нанесат дори леви прави, като опитваха да се разучат в самото начало на битката. Джошуа нанесе два леви прави, за да тества защитата на опонента си, но иначе първият рунд протече очаквано "скучно", предоставяйки повече проучване, отколкото мощни изпълнения.

ВТОРИ РУНД

Двамата продължиха да бъдат предпазливи и да оправдават очавканията за по-спокойна подготовка за следващия екшън. Джошуа направи комбинация от крошета, но Кобрата се запази, като направи на свой ред атака, но също не намери главата на съперника. За първи път от началото на битката видяхме скъсяване на дистанцията и Джошуа прихвана Пулев в клинч, като двамата се поздравиха (неохотно) при края на рунда.

image+61


ТРЕТИ РУНД

Кубрат продължаваше да финтира и да държи под напрежение съперника си, с което затвърди очакванията да бъде съвсем различен от предишния си мач за световната титла срещу Кличко. Джошуа намери с десен прав главата на противника, но не беше тежко поадение, само че малко по-късно комбинация от крошета разклати българина. Кубрат се усмихваше след края на канонадата, но още един ъперкът го принуди да се обърне с гръб към съперника, което е сериозна индикация за опасност. Още няколко мигове по-късно дойде и втори нокдаун в актива на Джошуа, който обаче се изложи, като удари след гонга Пулев. Все пак, сирената определено помогна на Кобрата да оцелее.

image+61


ЧЕТВЪРТИ РУНД

Пулев се дърпаше прекалено назад дори от левите прави на Джошуа, а в същото време не представляваше опасност за съперника. Кобрата обаче показа кураж и скъси дистанцията, тръгвайки напред, макар и основно да нанасяше удари в тил в клинча. Джошуа изчакваше и не атакуваше, което даде шанс на Кубрат да се съвземе и да опита свои атаки, а те макар и неефективни, продължаваха битката.

image+61


ПЕТИ РУНД

Кобрата имаше хубави попадения с ляв прав, но към края Джошуа тръгна отново в атака, само че в клинча си намери майстора. Българинът изглеждаше възстановен от нокдауна и нанесе комбинация лев-десен прав, като се амбицира да тръгне напред и би трябвало да спечели рунда.

image+61


ШЕСТИ РУНД

Все по-добре започваше да скъсява дистанцията българинът, а и финтовете му работеха все по-успешно. Джошуа изглеждаше пасивен и се стремеш да избягва десните прави на Кобрата, като влизаше в клинч при всяка възможност. Шампионът избягваше с ескиважи десните прави на опонента си, но гледаше само да влиза в клинч и да не опонира по никакъв друг начин. Съдиите би следвало да оценят активността на Пулев в този рунд.

image+61


СЕДМИ РУНД

Джошуа се посъбуди и започна да нанася леви прави в тялото, след което намери противника и с ляв ъперкът в клинча. Британецът се активизира и опитваше да доминира в близка дистанция, въпреки че по-добрата идея за него бе да държи битката отдалеч. Кобрата също се пробваше с левите си прави, но винаги когато "влизаше" напред, се стигаше до клинч. Естествено, самият българин се показа като майстор в клинча и не позволяваше да бъдат наклонени везните по този начин.

image+61


ОСМИ РУНД

Реферът се скара на двамата за непозволени удари в клинч, след което Пулев вкара комбинация ляв-десен прав, но и "изяде" едно ляво кроше. Българинът изтласкваше към въжетата противника си с опитите за леви прави, а Джошуа заби дясно кроше, за да опита да опонира. Антъни вкара още два леви прави в тялото на съперника, но рундът беше с по-скоро поделено надмощие на ринга.

image+61


ДЕВЕТИ РУНД

Джошуа вкара два леви прави и Пулев се видя принуден да влезе в нов клинч. Последваха удари в тялото в актива на британеца, който продължи да разчита на тях, но без да посмее да поеме инициативата. За съжаление, ляв ъперкът от Джошуа прати отново в нокдаун нашия боец, който секунди по-късно беше спрян с последвало дясно кроше. Така Джошуа си заслужи отново поясите и нокаутира доблестния Кубрат.

image+61


Това е най-големият сблъсък в историята на българския бокс и за втори път в кариерата си Кобрата има възможността да се изправи срещу актуалния носител на шампионските пояси, за да пробва да ги заслужи. През 2014-а Кобрата не успя срещу Владимир Кличко, но оттогава израсна и отново стигна до правото да предизвика шампиона, като сега това ще се случи пред 1000 зрители в зала "Уембли" в Лондон.

image+61


Вижте по-долу превюто на Sportal.bg за битката между Пулев и Джошуа.


imageКубрат Пулев е предизвикателство, каквото Джошуа не е срещал   Снимки: ©Getty Images         image Кубрат Пулев






Гласувай:
1



1. karamelita - Кубрат Пулев бил изкарал ковид с...
13.12.2020 10:52
Кубрат Пулев бил изкарал ковид скоро преди срещата.След ковид има най малко две седмици изтощение на организма и то голямо.Той не е бил във форма.
цитирай
2. anonymous285 - Това не го знаех ...
13.12.2020 11:18
но можеше и по-добре да се представи.Мисля че Кубрат направи слеб мач срещу Джошуа.Нашия трябваше да търси повече удъри към Джошуа а и няма ше добра защита срещу Джошуа просто трябваше повече да търси пролуки в защитатата на Джошуа чрез удари както Джошуа търсеше.Е то от страни винаги е по-лестно да се изказва мнение.Е аз ония ден гледах Роки 2 най-нереалистично нашия го спукаха от бои и накрая той победи което не ме изкефи не е достоверно достоверно ..... .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anonymous285
Категория: Новини
Прочетен: 2479857
Постинги: 8264
Коментари: 277
Гласове: 1011
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031