Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2021 00:06 - Прогноза за редовния сезон на НФЛ за 2021 г.
Автор: valentint Категория: Спорт   
Прочетен: 578 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.09.2021 00:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Част втора National Football Conference N.F.C North
:
image

Packers с големи мъки може да издрапа до 10 победи. Дали ще стигнат за победа в дивизията е въпрос. Тази година Северната дивизия изглежда рядко равностойна и непредсказуема. Това, че Aaron Rodgers, Davante Adams и Aaron Jones ще играят още един сезон вдъхва надежди, че нападението отново ще отбелязва. Дори и с отслабена офанзивна линия. Стига рънинг играта да тръгне. Но защитата… Пак ще се разчита секъндърито да компенсира слабата дефанзивна линия и почти пълната липса на рушене на пасинг играта на съперниците.
Vikings трудно ще стигнат 8-9 победи. Дефанзивните проблеми вместо да се решават се задълбочават. Залагане само на офанзивната игра, дори когато Kirk Cousins разполага с Dalvin Cook, Justin Jefferson and Adam Thielen няма да ги отведе далече. Е, дори да не стигнат плейофите Kirk Cousins пак може да получи поредно $200MM увеличение.
Bears ще завършат с 6-8 победи. Те няма да стигнат за плейофи. Раздялата с Мич, точно когато с обновената ОЛ и потеглилия рън най-после започнаха да носят точки май беше грешка. Която се задълбочава от регреса на защитата. Големите очаквания към Justin Fields са предопределени да се сгромолясат.
Lions също могат да стигнат до 6-8 победи. Те са лимитирани откъм добри изпълнители и от двете страни на топката. Новия треньор Dan Campbell и новия GM Brad Holmes ги чака много работа въпреки добрия драфт. От замяната на Stafford с Jared Goff определено печелившите ще са Рамс.
N.F.C South:
Buccaneers без проблем ще си спечелят дивизията с 12 до 14 победи. Талантливите оръжия с които разполага Брейди в атака се очаква да играят още по-уверено и сигурно. Дефенза е сред най-талантливите и мощните в лигата. Бъкс отново могат да са фактор през януари.
Saints ще са втори и ще отидат на плейофи с 9 до 11 победи. Защитата е добра. Не толкова, че да извади отбора, ако нещата в офанзивната част тръгнат на зле, но достатъчно да дава своето. Ще е интересно да видим в действие видим „черните могат та хвърлят” и „белите също могат да тичат” в изпълнение на Jameis Winston и Taysom Hill. Sean Payton е всичко друго, но не конвенционален треньор.
Panthers са по-добри отколкото ги мислят, но това ще стигне за 7- 8 победи. Те са сравнително добра смес от вече опитни офанзивни играчи и изгряващи дефанзивни таланти, но играта на куотърбека и фронтовите линии в двете фази ще искат много работа от Matt Rhule.
Falcons ще изненадват всички с всяка победа която вземат. Аз им давам 3. В този отбор има липса както на талант, така и на характер. Дори офанзивно мислещия треньор Arthur Smith да успее да скърпи някаква рънинг игра в помощ на останалия без ресийвъри Matt Ryan, дефенза постоянно и сигурно ще ги тегли надолу.
N.F.C. East:
Cowboys тази година ще си спечелят дивизията с 9-10 победи. В Далас всичко е нападението. Имат едва ли не най-силния ресийнърски корпус в лигата и ако Dak Prescott е здрав и подава смислени топки точки ще има. Особено ако и ръна започне да дава според потенциала си. Защитата е стряскащо лоша и Dan Quinn има още много работа, преди дефенза да спре да проваля тима.
Washington ще е втори с 8-9 победи. Те, подобно на Далас, ще се осланят на нападението където Ryan Fitzpatrick просто трябва да стига до Antonio Gibson, Terry McLaurin и Logan Thomas. Лично аз очаквам повече от защитата им, където учудващо Ron Rivera не може да извлече максимума от потенциала на Chase Young и компания.
Giants не могат да стигнат повече от 6-7 победи. А и те са им много след тоталната липса на пасинг игра. Защитата не може да побеждава, когато нападението просто не отбелязва.
Eagles ще се борят за третото място в дивизията с 6-7 победи. Те залагат прекалено на Jalen Hurts и това прави нападението им предсказуемо и лесно за оборване. От някога силната им защита не е останало нищо и Nick Sirianni ще трябва да гради нова.
NFC West
Rams ще спечелят тази много силна дивизия с 12-13 победи. Според мен Рамс имат втората най-талантлива защита в лигата след Билс. Нападението им, водено от Matthew Stafford ще бъде не толкова по-силно, колкото далеч по-сигурно и уверено играещо от миналогодишното им. Рамс имат потенциал да стигнат далече през януари.
49ers ще оспорват първото място с вероятни 11-12 победи. Очаквам от тях да се върнат към формата и играта от 2019 след връщането в строя след контузии на ключови играчи. Липсата на можеш да подава стабилно и точно куотърбек отново ще ни кара да повдигаме вежди, но Kyle Shanahan постоянно ни доказва, че това е неговия стил.
Seahawks ще стигнат плейофите с 9-10 победи. Просто на плещите на Russell Wilson и Pete Carroll. Без тях на везните таланта на нападението и стабилността на дефенза едва стигат на тима да е близо до чертата . 500 и без тях би останал под нея.
Cardinals е вероятно най-непредсказуемия тим в лигата. Те могат да завършат с 6, или с 11 победи. Аз им давам 9-10. Няма да се учудя, ако тази дивизия прати 4 отбора в януарските мачове.

Прогноза за финал в Конференцията: Rams - Buccaneers

Валентин Тодоров
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1502377
Постинги: 273
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031