Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2020 09:35 - Бутилка шампанско
Автор: linaviraassaamy Категория: Тя и той   
Прочетен: 367 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.12.2020 13:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
-Tи ще го видиш-ми каза едно младо момиче което гледаше в чашата ми от изпито кафе за гледане- но той ще бъде с маска!
Не можах да разбера в какъв смисъл ще бъде с маска този който щях да видя, но не я прекъснах ,а я оставиха да ми говори. Всичко това се случваше в една къща на една моя приятелка, която ме беше поканила на гости в една южна нам съседна прекрасна държава, която виждах за първи път в живота си.

***
-Скъпи, точно сега вдишваме един и същи въздух-каза една жена на средна възраст на любимият си по телефона, когато тя се намираше в един хотел в една столица , на една държава, която беше много любима и скъпа на сърцето ѝ. А той да ли я разбра напълно не се знаеше.  

***  

Беше месец август, един наистина топъл и приятен месец очакван от повечето хора , за да излязат в отпуска и да отпочинат от целегодишният си труд. Навън беше топло и приятно само за плаж, а по обяд ставаше горещо и човек придобиваше желание да се гмурне в свежите води на океана, за да разхлади тялото си от жегата. Майката и дъщерята бяха пропътували хиляди километри, за да дойдат точно тук на брега на този океан в този туристически град, за да прекарат една приятна няколко дневна ваканция. Още щом стъпиха на перона на железопътната гара и влязоха в близкото кафене, за да похапнат нещо малко майката с пълни гърди вдиша въздуха на този град и се усмихна щастливо.
- Най-сетне.-каза тя- най-накрая пристигнахме на това изключително място- и усмивката ѝ още по-силно засияваше.-Той е роден тук!
Чак сега дъщерята разбра защо майка ѝ толкова много държеше да дойдат именно в този град , именно в тази държава.
-Така ли?-попита дъщерята-Той от тука ли е?
-Да!-отвърна майката.
-Разбирам!-каза дъщерята и сега разбра напълно щастливите пламъчета в очите на майка си. ,,Тя го обича-помисли си дъщерята-толкова много го обича , че би направила всичко само и само да е близо до него,,
Бяха измина само три дни от ваканцията им, а те вече опознаваха както града с неговите забележителности, така и плажовете, които той имаше. Двете бяха застанали на спирката на автобуса, за да отидат на един по-отдалечен плаж. Слънцето печеше все така силно и ярко и жегата се усещаше още по-силно. Най-накрая след няколко минутно чакане автобуса пристигна.В тази държава пътниците се качваха само от първата врата откъм шофьора, за да си закупят билети и после се придвижваха навътре, за да седнат на свободните места, а пътниците, които слизаха използваха само последната врата на автобуса. Майката и дъщерята се качиха в автобуса, изчакаха предните пътници да си закупят билети и когато дойде техният ред те си взаха два билета и се запридвижваха назад към свободните седалки, за да седнат. Изведнъж както отиваха двете назад погледа на майката се спря на един пътник, който видимо беше моного притеснен и неспокоен и не можеше да си намери място от вълнение. Тогава погледите им се срещнаха и тя всичко разбра. Това беше мъжът, който беше роден в този град и когото тя обичаше повече от десет години, но знаеше за него само от интернет. Снимките които беше гледала в мрежата изникнаха в съзнанието ѝ и тя го позна веднага.
,,Боже мой, та това е той.,,помисли си жената и когато двете се придвижиха навътре в автобуса седнаха зад мъжа през една седалка и тогава майката се хвана за лицето, като скри устата си, сякаш , за да не издаде никакъв звук. Тогава тя ,каза на дъщеря си много тихо, че това е любимият ѝ. Тя разбра, че той беше ги видял тях двете още когато са били на спирката преди да се качат на автобуса. Той я е познал веднага .защото тя му беше изпратила снимки как тя изглежда в момента, тъй като се беше доста изменила за тези десет години, освен това тя беше с онази гръцка рокля на която беше написано със златни букви Гърция.
Пътуването премина мълчаливо, без да се заговорят те двамата-мъжът и жената. Тя със сърцето си разбра , че не трябва да го безпокои, и че не трябва да го заговаря, защото той беше толкова развълнуван, че едва ли щеше да се получи нещо от тази среща. Те- майката и дъщерята  пътуваха без да си кажат и една дума, просто мълчаха. Постепенно мъжът се успокои, когато разбра ,че тя няма да го заговори. Не след дълго време дойде неговата спирка, а той предварително беше станал от седалката на която беше и застана до вратата за слизане по този начин по който можеше с периферията на зрението си да наблюдава майката и дъщеря ѝ. Когато автобуса спря мъжът слезна, а след няколко секунди слязоха и майката и дъщерята.
- Искам да вървим след него, за да разберем, къде отива.-каза майката.
-Мамо, недей, не е удобно, виж, че човека се притесни-отвърна дъщерята.
Тогава двете се запътиха за близкият плаж, и мъжът отиде в друга негова си посока. Бяха изминали няколко дни и точно денят преди отпътуването им -на дъщерята и майката- жената реши да отиде на адреса на мъжа когото обичаше.Тя купи бутилка шампанско и двете се качиха на автобуса, който отиваше до адреса му, но когато стигнаха там, те видяха паркирана една кола в двора на къщата и майката разбра , че той сигурно не е сам и не е удобно да се звъни на вратата и те се върнаха обратно към малкият хотел, който ги беше приютил за дванадесет дни.  

***  

Когато трябваше майката и дъщерята да преминат през пропусквателният пункт на аерогарата служителят им казаа, че не могат да вземат бутилката с шампанско със себе си , а трябва да я oставят тук преди пропуска. Тогава тази специална бутилка, която беше предназначена единствено и само за специалният любимият човек на майката ,тя я остави в кафенето и каза:
-Подарявам ви я и я изпийте за наше здраве! Много дни след това, когато жената си спомняше тази случка плачеше много тихо нощем и звънеше по телефона на любимият си и му говореше най-нежни думи, и повтаряше за кой ли път, че той е голямата ѝ любов в живота. Дали бутилката беше изпита за здравето на майката и дъщерята нямаше как да се разбере, но нека мислим позитивно и вярваме , че това наистина се е случило.

***

 -Повече няма да ходиш във Франция- каза един глас в съня на спящата жена. 
-Но защо?-попита тя.
-Защото ще продължиш да го търсиш,  а не бива! 
Тогава тя се  разплака в съня си.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linaviraassaamy
Категория: Тя и той
Прочетен: 1485618
Постинги: 693
Коментари: 514
Гласове: 608
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол