Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2020 18:43 - Да се изгубиш в Страсбург или път към себе си - част 2
Автор: slan4evausmivka Категория: Туризъм   
Прочетен: 1372 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Е, ето я и част две на приключението, наречено Страсбург. 
В момента чета "Стопанката на Господ" и да, и при мен го има това чувство като при Райна, която има силен български корен, сякаш се поболяваш, липсва ти нещо, душата ти стене. Ноо....

Страсбург е толкова китен, толкова космополитен едновременно и омайващ, че няма как да не се почувстваш приютен.

След уъркшоповете решаваме да го разгледаме. Стигаме до катедралата в стария град, която е била дългиии години (по-точно 200) най-високата сграда в света.  Разбира се е пълно с туристи, тъй като там се намират всевъзможни магазинчета за сувенири. Всички ние се разпръсваме по тях на малки групички, но по някое време се отделих съвсем. Разгледах магазин за козметика :))) който в послествие се оказва, че го има и в България, но бях особено впечатлена от натуралните свежи аромати. Магазинчето бе в непосредствена близост до приветливите местенца за подаръци. Страсбург е наричан града на щъркелите, та оттам взех една кърпа с щъркелче подарък за шефката ми в езиковия център, в който работех. Точно при тези прелестни очарователни места се върнах да потърся колегите си, но тъй като не видях никого, изпитах малка тревога, даже малко повече от малка.

 Ами сега? Да ги търся ли в купищата пленени туристи? Огледах се наоколо, но тъй като не намерих никого реших да се поотпусна и да продължа разходката си сама.

Вървях, потих се, наслаждавах се и стигнах до живописния квартал Малката Франция, където влязох да разгледам голям, приятно ухаещ магазин за подправки, в който бях любезно посрещната и ме поканиха да опитам. Обожавам да има в ястията повечко подправки. 

Отсреща имаше кафене и си взех любимото лате. Сякаш забравих, че съм сам сама в чужбина. Отпуснах се и в товае магията - поглеждаш от друг ъгъл и ти става едно спокойно и светло като юнските дни. Бегрижно. Вярващо. Че всъщност виниги можеш да бъдеш намерен, но поспри, разходи още сладката си синя рокля на бели точки из чароматния град, усмихвай се, точно така продължавай и снимай цветята!!!

Да, Малката Франция е квартал над река Рейн, където можете да видите парапети с цветя, които пълнят окото и душата. и къщите (приличат си с немските), кафеви бежови с черти и високи покриви. Тооолкова много цветя докъдето ти стига окото, че и след това. В изобилие!

Изпълних сетивата си с радост и почти забравила за моите хора изведнъж се усмихнах, виждайки ги. Те толкова се бяха притеснили милите, а аз си се шматкам, търсейки себе си и откривайки красоти.  После се събрахме и си говорихме около реката радостно.

И какво открих: едно смело момиче, влюбено в живота, което вярва в доброто и искащо да бъде открито.... но малко по-късно, то само понякога слага стени и бяга, а всъщност обича всички!!! По-точно се преоткрих.

Губете се понякога, грам не е страшно, инаги има кой да ви помогне! Вселената и Бог ни обичат!












Тагове:   Страсбург,   цветя,   любов,   себе си,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: slan4evausmivka
Категория: Забавление
Прочетен: 183606
Постинги: 78
Коментари: 157
Гласове: 1174
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031