Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2022 07:01 - © Турската експанзия на Балканите. На прицел са Гърция и България
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3495 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 30.09.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.09.2022г.

     На 77–то Общо събрание на ООН бай Реджеп изнесе много прочувствена реч :
"Миналата седмица 4–годишният Абдул Уахаб и 9–месечният Асим загинаха заедно със семействата си, когато надуваемата им лодка беше потопена от гръцката брегова охрана. Дойде време Европа и ООН да спрат тези зверства, които са престъпления срещу човечеството", каза турският президент.
Става въпрос за лодка със сирийски бежанци тръгнали от турска територия.
image

Реджеп Тайип Ердоган показва снимка на загиналите деца от трибуната на ООН 

По-нататък, още по-емоционално, той добави :
"Гърция превръща Егейско море в гробище за бежанци! Гърция също следва политика на потисничество и дискриминация срещу мюсюлманското турско малцинство".
Като се има предвид тази конкретна ситуация, струва си да включите малко мозъка. Семейство сирийски бежанци с две малки деца (!), на надуваема (!) лодка отива в морето (!), а гръцката брегова охрана потапя лодката им. Да предположим, че говорим за семейство самоубийци, решили се на такава рискована стъпка. Едва сега успели да "избягат" от доста просперираща Турция!
Да, и на снимката на мъртвите деца, показана от Ердоган, не се виждат огнестрелни рани. Гърците обикновено твърдят, че хората не са се удавили, а са умрели от глад и жажда, увиснали в открито море на неустойчивата си гумена лодка … .
Съмнявам се дали нещастните сирийци са били насила бутнати в злополучната лодка или по убеждение, само че цялата история прилича на мръсна провокация, при това съшита с бели конци. Каква цел преследваха турците, разплитайки тази история, и то на толкова високо ниво – от трибуната на ООН?
Има два отговора и двата са верни. Първият аспект е свързан с вътрешната политика на Турция. Догодина страната я чакат избори. Сред обвиненията, повдигнати от опозицията срещу самия Ердоган и неговия екип, е доминирането на бежанци от Сирия и Афганистан в страната. Сега в Турция, само по официални данни, има 3,7 милиона бежанци!
При рекордна инфлация в страната, катастрофален спад на обменния курс (съответно и покупателната способност) на турската лира, световната икономическа криза, коренното население не е много доволно от толкова голям брой гладни уста.
От няколко години Турция скрито, както се казва, толерира опитите за нелегално преминаване на границата със съседни държави. Всъщност има само три маршрута, които бежанците могат да следват. Ето как го описва гръцкото издание Capital.gr :
"Най–очевидният маршрут за хората, които искат да влязат в ЕС от Близкия изток, е от Турция до Гърция. Гръцки острови като Лесбос, Хиос или Самос понякога са само на няколко километра от континенталната част на Турция – надуваема лодка с малък мотор е достатъчна, за да се придвижите.
Ситуацията е различна по така наречения калабрийски маршрут от Турция до Италия : разстоянието от Анталия до италианския регион Кампания вече надхвърля 1200 километра по права линия. Вместо часове, този транзит често отнема седмица или повече. Това прави този маршрут особено опасен : не само морето е смъртен враг, но и надпревара с времето поради намаляващите запаси от храна и вода на борда".
Гръцкият министър за защита на гражданите Такис ​​Теодорикакос обвини Турция в жестоко и неморално използване на нелегалните мигранти. В интервю за телевизионния канал "Sky" той каза, че само през август 40 000 нелегални мигранти са се опитали да преминат границата с Гърция по река Марица (тази река тече през земите на България и Гърция, гърците я наричат ​​Еврос), а от началото на годината броят на нелегалните мигранти от Турция достигна внушителното число – 150 хиляди.
Третият маршрут, сухопътният, води право в България и по–нататък в Европа (Като че ли България не е в Европа, ама нейсе. То нашите политици и журналисти я изваждат от Европа, та що остана за руските. На страница 84–та от Книгата
image
съм написал : Българските политици изваждат България от територията на континента Европа.
US– политиците пък приобщават континента Америка към територията на САЩ. Затова САЩ са богата страна, защото политиците ѝ прибавят, а България е бедна страна, защото нашите политици изваждат ). Пътят през България е по-кратък в сравнение с Гърция, но по-опасен според експерти. Българите пазят границата с всички грижи, имайки опита от 2015–2016 година, когато 20 хиляди бежанци се опитаха да проникнат в страната.
image

Българската полиция здраво пази родната граница 

Не е тайна, че има корумпирани граничари и полицаи. Въпросът е как турските специални служби участват в това?
На 4–ти септември в социалната мрежа "Telegram" беше създадена групата "Конвой на светлината". Тя отправи открит призив за мобилизиране на сирийските бежанци, живеещи в Турция, които искат да емигрират в Европейския съюз. Броят на участниците е впечатляващ – 70 хиляди. Според гръцките медии към днешна дата 85 000 души вече са заявили желание да участват в операцията по нелегално преминаване на границата.
Забележително е, че групата "Конвой на светлината" дори има централа в Турция. Гръцкият вестник «Катимерини» се свързал с един от модераторите на групата в социалната мрежа, който отговорил писмено на много лош английски, че е на 46 години и е експерт по киберсигурност (да бе, разбира се, с лош английски експерт по киберсигурност?!).
Модераторът заявил, че групата е създадена, след като Турция е започнала да депортира сирийци в родината им и също така планира програма за доброволно репатриране.
"Уверявам ви, че не сме наркодилъри", добавил той.
Човек може да се съгласи с последното изречение. Може би лекарствата нямат нищо общо с дрогата. Но е повече от логично да се подозира прякото участие на турските служби в такава мащабна операция. Друг разговорлив "не наркодилър" каза, че някои от организаторите на бежанския конвой вече живеят в ЕС и че керванът ще бъде разделен на групи от по 50 души, всяка със собствен водач. Жалко, но гръцките журналисти бяха твърде срамежливи да попитат с какъв армейски чин ще бъдат тези "гидове".
Турският президент Ердоган за пореден път потвърди прозвището си : "коварният турчин". Многоходовката, която той измисли, е впечатляваща и има няколко цели –
– Отървавайки се от милионите бежанци, той ще успокои турската общественост и ще получи шанс да управлява страната още един мандат. Изпращайки същите бежанци в Европа, той ще нанесе значителен удар на икономиката на "приемащата страна" и най–вече на своите съседи – Гърция и България.
image

Великият Туран – мечтата на Реджеп Тайип Ердоган 

Реджеп Тайип Ердоган е известен с това, че дълги години подхранва маниакалната идея за пресъздаване на Османската империя. Плановете му се простират до Централна Азия, Кавказ, Арабския полуостров и дори Крим, който в мечтите му е турски. Какво да кажем за Балканите, които преди са били под пълен контрол на Турция в продължение на векове.
Планираният удар по съседите, щурмът на техните граници от безбройни тълпи бежанци не само ще унищожи и без това слабата икономика на Гърция и България, но и ще им позволи да наситят тези страни със свои агенти. Ако това се случи, балканските народи няма да избягат от положението на васалитет, какъвто е бил още по времето на "Османската империя".
Игор Пеминов, със съкращения

https://www.politnavigator.net/tureckaya-ehkspansiya-na-balkanakh-novyjj-vitok-v-pricele-greciya-i-bolgariya.html




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. dobrodan - Чакам сега да напишеш как Русия
30.09.2022 09:31
иска да се разшири териториално към Балканите. Не е лъжа. В мечтите си Путин и десетки преди него са виждали Константинопол руски.
Бяхме и руски васали, и турски васали, сега сме американо-руско-турски васали.
Нищо ново под слънцето.
Сирийски бежанци не може - украински може.
Някои са по-хора от другите или какво?
цитирай
2. rosiela - Имаш право!
30.09.2022 09:33
На тоя нищо не може да му се вярва.
цитирай
3. kvg55 - До 1. dobrodan
30.09.2022 10:30
Ще има да чакаш. Та кога сме били руски васали, кога сме били зависими от Русия, както сега сме зависими от САЩ и Евроколхоза? Я дай конкретно. А Цариград не е на Балканския полуостров – по–голямата му част е в Мала Азия.
Русия няма териториални амбиции към Балканския полуостров. Тук те си имат надежден съюзник – Сърбия.
цитирай
4. kvg55 - До 2. rosiela
30.09.2022 10:30
Никак даже!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754628
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031